Heren 1

KNVB, 4e klasse 04 (Zuid 1, Regio C)

Spelers:

Joost Bazelmans
Marcel van der Lans
Erik Coenders
Stef Cornelissen
Tim van Hal
Willem-Jan Maasakkers
Okke van Mierlo
Mikael de Vries
Ben Leijten
Dylan van Bommel
Rodin Davet

Trainer: Ferhat Vurgun
Assistent: Faruk Seferovic

TUSSENSTAND:

Klasse : H44

1 Brabantia 9 5 5 0 0 15 38- 7
2 FC Skiete Willie 1 5 4 1 0 13 44- 7
3 Woenselse Boys 7 4 2 1 1 7 24- 11
4 TOB 6 4 2 1 1 7 18- 6
5 Supportersver.PSV 2 4 2 0 2 6 19- 21
6 FC Lighttown 1 5 2 0 3 6 15- 23
7 FC Bergeijk 4 5 2 0 3 6 11- 27
8 TOB 5 5 2 0 3 6 10- 31
9 Sint Joris 2 4 1 0 3 3 20- 15
10 Den Hoek 5 5 1 0 4 3 9- 34
11 CFT Sportver. 1` 4 0 1 3 1 4- 30

VERSLAGEN:

Maandag 9 oktober 2017: F.C. Lighttown 1 – Brabantia 9 : 1 – 4 (1 – 3)

Rodin, Mikael, Stef en Dylan waren de afwezigen.

Tegen de koploper (36 treffers in 4 matches) hebben we uitstekend gedaan. We speelden gegroepeerd en geconcentreerd. Na een tamelijk snelle 0-1 wist Ben na ruim een kwartier na een goede combinatie met Marcel tegen te scoren. Hierna kon Brabantia nog twee keer scoren, dankzij een aalvlugge spits van hen. Erik deed in de tweede helft niet meer mee (weer last van dezelfde blessure als bij de vorige wedstrijd) Zodoende moesten we wel nog compacter verdedigen. Af en toe deelden we speldenprikjes uit, getuige twee mooie schoten van Ben maar hun keeper wist er raad mee. Vlak voor einde was er weer een tegengoal, een eigen doelpunt van Okke nadat W.J. een goede redding had verricht. De bal ging echter via de borst van Okke in het doel. Niettemin mochten we tevreden stellen met een “kleine” nederlaag.

Maandag 2 oktober 2017: F.C. Skiete Willie 1 – F.C. Lighttown 1 : 9 – 2 (2 – 1)

De afwezigen waren Rodin, W.J., Joost en Stef.

Wij speelden volgens het systeem 2-2.. In de eerste helft hadden we onnodig de eerste tegengoal gekregen, door persoonlijke fout van Erik. Na deze doelpunt zochten we de aanval op en dat lukte. Tim maakte 1-1 met een harde schot en het was een mooie goal. Helaas, vlak voor rust, maakten ze 2-1 van. Na de rust deed Erik niet meer mee vanwege z’n blessure. Dus een wissel voor de tweede helft. Tegenstander speelde lang met de bal rond en ze maakten veel beweging om ons lastig te maken. Wij frustreerden hierdoor en ze maakten er dankbaar gebruik van: 2-1 naar 7-1. Gelukkig maakten wij eindelijk een goal en wel door Ben. De laatste 5 minuten waren wij op. Ze scoorden nog twee keer en de eindstand werd 9-2.

Vrijdag 29 september 2017: TOB 5 – F.C. Lighttown 1 : 0 – 7

De afwezigen waren Mikael, Okke en Stef.

Wij waren met z’n achten. Zo konden we continue wisselen om maximaal te presteren tot het eind van de wedstrijd. Het heeft inderdaad geholpen want wij wonnen overtuigend met 7-0. De tegenstander gaf ons de hele wedstrijd ruimte om een goed combinatie spel te maken. Zelfs schoten we op lange afstand de doel in. Iedere speler heeft goed in zijn positie gestaan. De verdediging heeft eindelijk heel goed gedaan, getuige nul tegengoals!

Treffers van Marcel (2x), Ben (2x), Joost (2x) en Rodin.

Vrijdag 22 september 2017: Woenselse Boys 7 – F.C. Lighttown 1 : 10 – 3

Er waren zes man aanwezig, te weten Mikael, Tim, Marcel, Joost, Dylan en nieuwkomer Rodin.

Met vol goede moed speelden wij een uitwedstrijd tegen het 7e van Woenselse Boys (niet het team van die bekerwedstrijd) Wij hadden grootse vertrouwen door de zege vorige week maar dat werd al gauw door dit team in de grond geboord. Ze waren erg aanvallend en technisch begaafd waardoor de ballen niet houdbaar waren voor onze keeper Mikael. Er was wel een lichtpuntje te zien in ons team waarvan we hopelijk straks bij meerdere wedstrijden van kunnen profiteren. Hij was dan ook gelijk onze man of the match. Rodin! Met z’n twee doelpunten. Had zelfs de derde voor zijn schoen, na de pass van assistkoning Dylan op Tim die dan de bal panklaar aflegde op Rodin, maar hij schoot jammer genoeg op een metertje of 5 naast. Assistkoning Dylan gaf een voorzet vanuit links op Marcel die bij de 2e paal poseerde en het was een echte spitsengoal. Helaas was de tegenstander gewoon een maatje groot voor ons maar F.C. Lighttown is nog niet gestreden en vrijdag wacht alweer een volgende tegenstander.

Vrijdag 15 september 2017: F.C. Bergeijk 4 – F.C. Lighttown 1 : 0 – 2 (0 – 0)

De afwezigen waren Rodin, Ben en Stef.

De eerste competitiewedstrijd was een aftastend begin. Gedurende de wedstrijd begon ons team steeds beter te draaien. Het positiespel en het rondspelen van bal verliep steeds beter. Weinig kansen gecreerd en ook weinig kansen weggegeven in de eerste helft. Rust was 0-0.

In de tweede helft creerden we meer kansen. Na de prachtige combinatievoetbal waar bij Okke begon, de assist van Dylan en de afmaker Joost: 0-1. De tegenstander probeerde meer druk te zetten en te zoeken naar de gelijkmaker. Na een klutsbal kwam de bal terecht bij Dylan en hij schoot op afstand: 0-2. In de laatste periode van de wedstrijd kwamen meer kansen van tegenstander. Met geluk, goed verdedigen en het goede keepen van W.J. bleef 0-2, waardoor we meteen de eerste drie punten konden bijschrijven.

 

Vrijdag 8 september 2017: BEKER: Woenselse Boys 6 – FC Lighttown 1 : 6 – 2

Dit was de 1e ronde van het KNVB bekertoernooi. Tegenstander was Eindhovense Woenselse Boys, die ook in de 4e klasse uitkomt.

Er waren slechts 6 man aanwezig, te weten Ben, Tim, Marcel, Okke, Dylan en Erik. Omdat onze twee keepers allebei afwezig waren, was Ben bereid te keepen en dat deed hij zeer verdienstelijk. Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen en iedereen moest weer even inkomen. In het begin ging het nog redelijk, daarna ging het bergafwaarts omdat de conditie te kort schoot en de omschakeling bij balverlies was slecht. Het was een bekerwedstrijd wat door het team werd gezien als een oefenwedstrijd en straks moeten wij wel er staan. We leren van de fouten en gaan opnieuw ervoor!

Treffers van Tim (hard schot) en Okke (na mooie aanval van Dylan op Marcel die Okke bij de 2e paal bediende)