Heren 1

KNVB, 4e klasse 04 (Zuid 1, Regio C)

Spelers:

Joost Bazelmans
Marcel van der Lans
Erik Coenders
Stef Cornelissen
Tim van Hal
Willem-Jan Maasakkers
Okke van Mierlo
Mikael de Vries
Ben Leijten
Dylan van Bommel
Rodin Davet

Trainer: Ferhat Vurgun
Assistent: Faruk Seferovic

EINDSTAND 2017 – 2018:

Klasse : H44:

11. FC Bergeijk

In de loop van november 2017 heeft FC Bergeijk 4 zich teruggetrokken uit de competitie en alle wedstrijden tegen dit team kwamen te vervallen!

VERSLAGEN:

Vrijdag 6 april 2018: CFT Sportvereniging 1 – FC Lighttown: 2 – 11 ( 1 – 5)

Dit was de laatste competitiewedstrijd!
Wesley viel in voor Ferhat als coach. Ben, Joost en WJ waren de afwezigen.

Tegen de laatste plaats van de klasse hadden we afgesloten met een ruime overwinning. Scoreverloop: 0-1 Okke, 0-2 Erik, 1-2, 1-3 Erik, 1-4 Okke, 1-5 Rodin, RUST, 1-6 Marcel, 1-7 Okke, 1-8 Rodin, 1-9 Rodin, 1-10 Marcel, 2-10 en 2-11 Tim.

Maandag 19 maart 2018: FC Lighttown 1 – Supportersvereniging PSV2: 2 – 3 (1 -2 )

Marcel, Stef en WJ waren de afwezigen.

In de kleedkamer vertelde coach Ferhat dat vanavond voor hem de laatste wedstrijd was want bij de volgende en tevens de laatste wedstrijd zit hij in Turkije. Hij wilde graag vanavond drie punten erbij. Ook vertelde Joost dat hij stopt met zaalvoetbal en dat vanavond voor hem de laatste keer was om mee te doen.

Het begin was voor ons want Dylan scoorde 1-0. Daarna maakte Tim een eigen goal, dat is zeker balen. Dan Rodin liep niet goed mee met de tegenstander en het werd 1-2.

Tijdens rust zei Ferhat dat we beter moesten spelen. Ook Okke zei erbij dat Tim en Rodin in de tweede helft goed moesten maken. Helaas werd het zelfs 1-3. Daarna gaf Rodin voor en Ben scoorde, 2-3. We bleven proberen meer goals te maken maar toen was de wedstrijd afgelopen. Helaas verloren.

Ferhat vertelde ons dat hij toch zo trots was dat dit seizoen goed gegaan was. En nu op naar de volgende wedstrijd en zeker 3 punten pakken dan zitten we hopelijk in de top 4

Vrijdag 16 maart 2018: Sint Joris 2 – FC Lighttown 1 : 4 – 1 ( 2 – 1 )

De afwezigen waren W.J. , Okke, Stef en Erik.

We hebben vorige keer van ze gewonnen. Dit keer heeft deze tegenstander een paar nieuwe jonge spelers opgesteld. Al in het begin na de aftrap hebben we opeens een heel grote kans laten liggen. Hun keper heeft het goed opgepakt. We speelden best goed voetbal en opbouw maar soms maakten we onnodige foute passes. Bij de rust stonden we met 2-1 achter, treffer van Rodin. Na de rust snakten we naar een doelpunt maar helaas zat er niet mee. Dit gold ook voor de tegenstander maar ze maakten er wel twee treffers erbij. Geen drie punten voor ons om in top 4 te blijven….

Maandag 26 februari 2018: FC Lighttown 1 – TOB 6 : 2 – 2 ( 1 – 1 )

De afwezigen waren Mikael, Okke, Rodin en Joost.

We waren even sterk. Alleen de tegenstander had een goede blok gedaan dat we niet doorheen konden schieten. Het ging gewoon niet. Ze hadden echt goed blok neergezet.

Treffers van 2x Marcel.

Maandag 19 februari 2018: FC Lighttown 1 – Den Hoek 5 : 8 – 2 ( 4 – 2 )

Afwezig: Mikael – Erik – Dylan.

In het begin domineerden we de wedstrijd en dit resulteerde in twee goals van Tim. Toen keerde de wedstrijd en wist Den Hoek gelijk te komen. Hierna was er sprake van een gelijke strijd. Marcel maakte een treffer en vlak voor rust nog een treffer, van Rodin.

Na de rust maakten we snel weer een goal en wel door Ben. We heersten in de tweede helft en Rodin wist alsnog 2x te scoren. De laatste doelpunt was van Marcel nadat Ben de keeper omspeelde en zo sportief de bal aan Marcel gaf.

We pakten op deze manier de eerste 3 punten van het jaar 2018.

Maandag 29 januari 2018: Brabantia 9 – FC Lighttown 1 : 7 – 5 ( 2 – 3 )

Afwezig: W.J. – Marcel – Erik.

We begonnen goed aan de wedstrijd tegen de koploper. Dus al gauw schoot Ben de 1-0 maar direct daarna maakten ze weer gelijk door eigen goal van Okke. Maar daarna gingen we weer op jacht naar de 2e doelpunt. Het spel golfde op en neer. Rodin maakte de 2e goal. Na de wisseling van een speler van ons ging het fout want opeens stonden we achter met 3-2.

In de tweede helft moesten we weer doelpunten maken maar Brabantia liep uit naar 5-2. We zetten meer druk op de verdedigers en dit lukte want we kwamen knap terug naar een 5-5- stand, dankzij drie treffers van Tim nadat hij een tijdje out was geweest. Toen was er een wisseling van onze spelers en dit ging weer niet goed. Het kostte ons de kop want we verloren niet echt nodig met 7-5.

We hadden de top 3 van de stand achter de rug maar we waren echt niet de minste van de 3! Met vol vertrouwen gaan we straks de strijd aan met de rest van de stand en zullen we ze verslaan. Maar nu hebben we weer een korte vakantie want carnaval staat weer voor de deur. Proost, met bier in de hand…..

Maandag 21 januari 2018: FC Lighttown 1 – FC Skiete Willie 1: 1 – 6 ( ? – ? )

Afwezig: W.J. – Okke – Tim.

De enige goal werd gemaakt door Rodin.

Maandag 15 januari 2018: FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 7 : 3 – 5 ( 3 – 2 )

Erik, Mikael en Tim waren de afwezigen.

Dit was de eerste maar niet de makkelijkste wedstrijd na de winterstop. De eerste drie komende wedstrijden zijn allemaal tegenstanders uit de top 3. Om het kwaad tot erger te maken, hadden sommige spelers ook nog een dag eerder een zware dovencompetitie (4 matches) in de benen. Maar gelukkig weerhielden deze spelers niet om alsnog mee te doen aan deze wedstrijd. Sterker nog, de instelling was heel goed gebleken deze wedstrijd. Ook al had de tegenstander vaker de bal, in de eerste helft mochten wij vooral profiteren op de counter. In de eerste 5 minuten was al duidelijk gebleken dat ze vaak op afstand schoten en af en toe een trucje wilden zien. Maar daar schrokken wij niet van en WJ stond vandaag goed op goal. Ook kwam de keeper van ze vaak op en speelden ze vaak met een man meer. Er werden vaker pogingen gedaan om snel de bal te onderscheppen en op afstand op open doel te schieten. Dit was een keer goed gelukt en wel door Rodin. En de andere treffers waren van Joost en Okke. Zo kwamen wij in de rust met 3-2 voor.

In de tweede helft zag het niet heel veel anders uit. Er raakte wel een speler van ze geblesseerd en dus ging hij maar keepen. Hij bleef wel gewoon op goal staan. Hierdoor konden wij waarschijnlijk niet meer scoren en bovendien begon ook de verzuring van een aantal spelers, vanwege een dag eerder. Zo kwamen zij hard terug tot 3-5. Natuurlijk hadden wij ook wat kansen, maar deze bleven onbenut. Desondanks hadden wij heel goed gespeeld. Daarnaast hadden wij ook een prima instelling. Als wij zo doorgaan, zeker met het oog op de twee volgende wedstrijden uit de top 3, kunnen wij misschien wel punten binnenslepen.

Vrijdag 8 december 2017: TOB 6 – FC Lighttown 1 : 1 – 2 ( 0 – 0 )

Marcel, Ben, Joost en Willem Jan waren de afwezigen.

Tegen de verdedigende tegenstander waren wij bijna constant in de aanval. Door onze ondeskundigheid, door de sterk spelende keeper van de tegenstander en door paal/lat konden we heel lang niet scoren. Af en toe waren er tegenstoten van de tegenstander maar wij werden er niet paniek van. Pas in het begin van de tweede helft kon Tim, nadat de tegenstander onvoldoende de bal wegschopte, de bal keihard tegen de touwen schieten, 0-1. Weer was het lang wachten voor de volgende treffer. Pas 5 minuten voor het eind ontfutselde Rodin de bal van de tegenstander, nam een geweldige rush aan de linkerzijde, gaf een afgemeten voorzet aan de mee lopende Okke en hij scoorde hard en laag ons naar 0-2. In de allerlaatste minuut was er ineens een tegentreffer, 1-2, maar de 3 punten waren weer voor ons. De 6e zege in successie!

Maandag 20 november 2017: F.C. Lighttown 1 – CFT Sportver. 1 : 4 – 2 ( 2 – 1 )

De afwezigen waren Stef, Dylan en Mikael.

Binnen EEN minuut stonden we al met 2-0 voor. Marcel scoorde met enige geluk, 1-0 en Okke scoorde na een snelle combinatie met Tim, 2-0. Hierna bleven wij de bovenliggende partij maar konden we niet meer scoren. Joost schoot zelfs naast lege doel. Ineens was er een tegentreffer, 2-1. Bijna zelfs 2-2 maar goalie W.J. hield knap de bal tegen.

Na de rust was er sprake van een dezelfde beeld. We hadden een enorme veldoverwicht maar het scoren ging moeilijk af. Eindelijk waren er twee goals bijna snel achter elkaar. Marcel doelpuntte na rebound van Okke, 3-1 en Okke rondde min of meer eigen actie goed af, na de voorzet van Joost, 4-1. Rodin kopieerde Joost omdat hij ook naast lege doel schoot. In de laatste minuut werd het 4-2.

De vijfde zege op een rij! Ga zo door!

Vrijdag 17 november 2017: Supportersver. PSV 2 – FC Lighttown 1 : 1 – 4 ( 1 – 0 )

Afwezig: W.J. – Joost – Stef – Erik.

In het begin van de wedstrijd was het weer even zoeken om elkaar te vinden. Helaas kwamen wij met 1-0 achter wat niet de bedoeling was. Ferhat heeft zich druk gemaakt dat we niet lekker aan het voetballen waren. Dat heeft geholpen want door de druk op te voeren maakten we eindelijk een doelpunt in de 2e helft en wel door Rodin die met wat geluk de bal in het doel werkte. Hij raakte de bal namelijk niet goed, waardoor het een lobje over de keeper werd. Dan bouwde Ben van achteren de aanval op, combineerde met een aantal medespelers, om dan door hem in het doel te schieten. Echt een hele mooie opbouw en zo moeten we eigenlijk voetballen. Veel bewegen en goed overspelen. Snel na dit doelpunt wist Tim er 1-3 van te maken aan de linkerkant. We kregen meer vertrouwen en speelden steeds beter. Even later kwam er een hoge bal in het doelgebied van Mikael. Marcel probeerde deze op te vangen maar Mikael was sneller en nam hem op de borst mee naar voren en bleef naar voren rennen met de bal omdat de tegenstander op onze helft bleef staan. Dylan zag Mikael met de bal er vandoor gaan en rende ook mee naar voren om het veld breed te maken. Dat is gelukt, de keeper twijfelde welke kant hij moest en Mikael wist als keeper te scoren! Eindstand was 1-4 en wij konden op basis van de 2e helft tevreden zijn!

Maandag 6 november 2017: F.C. Lighttown 1 – Sint Joris 2 : 9 – 5 ( 4 – 3 )

De afwezigen waren Mikael, Tim en Marcel.

Come back voor Stef die na ruim half jaar weer hersteld is van zijn knie blessure.

In de kleedkamer vertelde coach Ferhat dat wij hun niet mochten onderschatten alhoewel ze bijna onderaan staan en dat wij tegen ze goed moesten presteren. Wij hadden er zin in en gingen meteen vooruit spelen maar ze hadden hun spelersbus net voor hun doel staan. Moeilijk om te scoren en wij merkten wel dat hun keeper zwak was om de ballen goed te vangen. Wij drukten voort en ja, eindelijk konden wij scoren. Ze hebben een belangrijke 16 jarige speler die erg goed is. Daardoor konden ze ook tegen ons scoren. Bij rust was het al 4-3.

Wij moesten ons goed herpakken in de 2e helft en ook meer man op man spelen. Hun keeper ging meevoetballen en logisch gingen wij meer op afstand naar lege doel schieten. Een aantal keren lukte dit helaas niet maar dan scoorden wij wel een paar keer. Tegenstander raakte moe. We maakten een paar mooie tik-tak doelpunten. Uiteindelijk wonnen wij ruim met 9-5 maar waren wij niet zo tevreden door de vele tegengoals. Toch blij met drie punten!

Treffers van Ben (4x), Stef (2x), Joost (2x) en Rodin.

Maandag 30 oktober 2017: F.C. LIghttown 1 – TOB 5 : 5 – 1 ( 1 – 0 )

Drie man waren afwezig, te weten Mikael, Stef en Joost.

Acht man waren present. Er was sprake van een op en neer spel maar wij werden steeds en steeds sterker. Op een gegeven moment sloegen wij hun aanval af en counterden wij perfect naar de 1-0 door goal van Okke na pass van Ben. Hierna hadden wij twee keer tegen paal geschoten, van Okke en Dylan, na goede passes van Rodin. Keeper W.J. hoefde weinig te doen….

Na de rust gingen wij vrolijk door maar ineens was er een tegentreffer wat absoluut onnodig was, 1-1. Hierna gingen wij de zaken op orde zetten. Er volgde aanval op aanval en het resulteerde in 4 treffers. De 2-1 door Ben na slimme voorzet van Marcel, de 3-1 door Okke na diagonale pass van Ben, de 4-1 door een poeier van Tim na actie van Dylan en de 5-1 door Marcel na pass van Ben. Achterin hoefden wij niet zo veel te doen. Ondertussen misten wij ook een handvol kansen maar dit deerde ons helemaal niet, want de volgende drie punten zijn binnen!

Vrijdag 27 oktober 2017: Den Hoek 5 – F.C. Lighttown 1 : 5 – 6 ( 3 – 4 )

Mikael, W.J., Okke en Stef waren de afwezigen.

Na onze goede spel in vorige wedstrijd tegen de koploper wilden we deze lijn doorzetten tegen Den Hoek 5. Met Joost als gelegenheidskeeper gingen we stroef van start. Toch kwamen we op 0-1 door Marcel dat het ons wat vertrouwen gaf. Ondanks dit bleven we chaotisch spelen waardoor tegenstander ervan wist te profiteren. Hier zijn we wakker van geworden en probeerden we meer druk te zetten. Tim leefde op en wist voor ons twee keer te scoren en zo was het 1-3. We bleven slordig spel spelen en gauw was het alweer 3-3. “kom op mannen” hadden we allemaal gezegd!!! Zo stak Ben ineens de hele veld over en zette ons weer op voorsprong voor de rust, 3-4.

Na de rust gingen we door met de “kom op” mentaliteit. Weer scoorde Tim met een lekkere pegel, 3-5. We bleven doorgaan, via een snelle combinatie (beginnend bij Joost) via de zijkant kwam de bal bij Rodin terecht, zo tikte hij ons op 3-6. Een ruime voorsprong met ons blijvende slordige momenten. Den Hoek kwam terug op 4-6 en ze bleven ons moeilijk maken. Daar was een ongelukkige moment door Ben met zijn handsbal (reflexbeweging) …. penalty!. Deze werd goed genomen, 5-6 en het werd weer onnodig spannend. Met nog drie minuten te gaan beseften we dat we dit niet mochten weggeven. Zo gingen we de bal meer rond tikken en de tijd tikte weg…. Jaaa, een blije overwinning en de 3 punten zijn binnen!!!

Maandag 9 oktober 2017: F.C. Lighttown 1 – Brabantia 9 : 1 – 4 (1 – 3)

Rodin, Mikael, Stef en Dylan waren de afwezigen.

Tegen de koploper (36 treffers in 4 matches) hebben we uitstekend gedaan. We speelden gegroepeerd en geconcentreerd. Na een tamelijk snelle 0-1 wist Ben na ruim een kwartier na een goede combinatie met Marcel tegen te scoren. Hierna kon Brabantia nog twee keer scoren, dankzij een aalvlugge spits van hen. Erik deed in de tweede helft niet meer mee (weer last van dezelfde blessure als bij de vorige wedstrijd) Zodoende moesten we wel nog compacter verdedigen. Af en toe deelden we speldenprikjes uit, getuige twee mooie schoten van Ben maar hun keeper wist er raad mee. Vlak voor einde was er weer een tegengoal, een eigen doelpunt van Okke nadat W.J. een goede redding had verricht. De bal ging echter via de borst van Okke in het doel. Niettemin mochten we tevreden stellen met een “kleine” nederlaag.

Maandag 2 oktober 2017: F.C. Skiete Willie 1 – F.C. Lighttown 1 : 9 – 2 (2 – 1)

De afwezigen waren Rodin, W.J., Joost en Stef.

Wij speelden volgens het systeem 2-2.. In de eerste helft hadden we onnodig de eerste tegengoal gekregen, door persoonlijke fout van Erik. Na deze doelpunt zochten we de aanval op en dat lukte. Tim maakte 1-1 met een harde schot en het was een mooie goal. Helaas, vlak voor rust, maakten ze 2-1 van. Na de rust deed Erik niet meer mee vanwege z’n blessure. Dus een wissel voor de tweede helft. Tegenstander speelde lang met de bal rond en ze maakten veel beweging om ons lastig te maken. Wij frustreerden hierdoor en ze maakten er dankbaar gebruik van: 2-1 naar 7-1. Gelukkig maakten wij eindelijk een goal en wel door Ben. De laatste 5 minuten waren wij op. Ze scoorden nog twee keer en de eindstand werd 9-2.

Vrijdag 29 september 2017: TOB 5 – F.C. Lighttown 1 : 0 – 7

De afwezigen waren Mikael, Okke en Stef.

Wij waren met z’n achten. Zo konden we continue wisselen om maximaal te presteren tot het eind van de wedstrijd. Het heeft inderdaad geholpen want wij wonnen overtuigend met 7-0. De tegenstander gaf ons de hele wedstrijd ruimte om een goed combinatie spel te maken. Zelfs schoten we op lange afstand de doel in. Iedere speler heeft goed in zijn positie gestaan. De verdediging heeft eindelijk heel goed gedaan, getuige nul tegengoals!

Treffers van Marcel (2x), Ben (2x), Joost (2x) en Rodin.

Vrijdag 22 september 2017: Woenselse Boys 7 – F.C. Lighttown 1 : 10 – 3

Er waren zes man aanwezig, te weten Mikael, Tim, Marcel, Joost, Dylan en nieuwkomer Rodin.

Met vol goede moed speelden wij een uitwedstrijd tegen het 7e van Woenselse Boys (niet het team van die bekerwedstrijd) Wij hadden grootse vertrouwen door de zege vorige week maar dat werd al gauw door dit team in de grond geboord. Ze waren erg aanvallend en technisch begaafd waardoor de ballen niet houdbaar waren voor onze keeper Mikael. Er was wel een lichtpuntje te zien in ons team waarvan we hopelijk straks bij meerdere wedstrijden van kunnen profiteren. Hij was dan ook gelijk onze man of the match. Rodin! Met z’n twee doelpunten. Had zelfs de derde voor zijn schoen, na de pass van assistkoning Dylan op Tim die dan de bal panklaar aflegde op Rodin, maar hij schoot jammer genoeg op een metertje of 5 naast. Assistkoning Dylan gaf een voorzet vanuit links op Marcel die bij de 2e paal poseerde en het was een echte spitsengoal. Helaas was de tegenstander gewoon een maatje groot voor ons maar F.C. Lighttown is nog niet gestreden en vrijdag wacht alweer een volgende tegenstander.

Vrijdag 15 september 2017: F.C. Bergeijk 4 – F.C. Lighttown 1 : 0 – 2 (0 – 0)

De afwezigen waren Rodin, Ben en Stef.

De eerste competitiewedstrijd was een aftastend begin. Gedurende de wedstrijd begon ons team steeds beter te draaien. Het positiespel en het rondspelen van bal verliep steeds beter. Weinig kansen gecreerd en ook weinig kansen weggegeven in de eerste helft. Rust was 0-0.

In de tweede helft creerden we meer kansen. Na de prachtige combinatievoetbal waar bij Okke begon, de assist van Dylan en de afmaker Joost: 0-1. De tegenstander probeerde meer druk te zetten en te zoeken naar de gelijkmaker. Na een klutsbal kwam de bal terecht bij Dylan en hij schoot op afstand: 0-2. In de laatste periode van de wedstrijd kwamen meer kansen van tegenstander. Met geluk, goed verdedigen en het goede keepen van W.J. bleef 0-2, waardoor we meteen de eerste drie punten konden bijschrijven.

 

Vrijdag 8 september 2017: BEKER: Woenselse Boys 6 – FC Lighttown 1 : 6 – 2

Dit was de 1e ronde van het KNVB bekertoernooi. Tegenstander was Eindhovense Woenselse Boys, die ook in de 4e klasse uitkomt.

Er waren slechts 6 man aanwezig, te weten Ben, Tim, Marcel, Okke, Dylan en Erik. Omdat onze twee keepers allebei afwezig waren, was Ben bereid te keepen en dat deed hij zeer verdienstelijk. Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen en iedereen moest weer even inkomen. In het begin ging het nog redelijk, daarna ging het bergafwaarts omdat de conditie te kort schoot en de omschakeling bij balverlies was slecht. Het was een bekerwedstrijd wat door het team werd gezien als een oefenwedstrijd en straks moeten wij wel er staan. We leren van de fouten en gaan opnieuw ervoor!

Treffers van Tim (hard schot) en Okke (na mooie aanval van Dylan op Marcel die Okke bij de 2e paal bediende)