Heren 1

KNVB, 4e klasse 01 (Zuid 1, Regio C)

Spelers:

Roy van Zuijlen
Marcel van der Lans
Erik Coenders
Stef Cornelissen
Tim van Hal
Willem-Jan Maasakkers (keeper)
Okke van Mierlo
Mikael de Vries (keeper)
Ben Leijten
Dylan van Bommel
Rodin Davet

Trainer: Ferhat Vurgun

2018 – 2019:

Klasse : H41:

Deelnemers:

Brabantia 9, ESZVV Totelos 7, EMK 2, FC LIGHTTWON 1, FC Skiete Willie 1, FCV / Dorpscafe Willem II 2, Sint Joris 2, TOB 5, Unitas’59 3, Woenselse Boys 3 en Xavanti 1.

VERSLAGEN:

24-09-2018: FC Skiete Willie – FC Lighttown 1 :

10-09-2018: FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 3 : 1 – 5 ( 1 – 2)

Afwezig: Erik en Dylan. Ferhat als coach was weer afwezig waardoor Dylan als waarnemende coach aanwezig was.

Verslag van WJ: In het begin speelden we rustig de bal rond. Als W.Boys eenmaal de bal had, speelden ze snel de bal rond en schoten een paar keer op doel. Mikael was alert met een paar reddingen. Toch kwamen we met 0-2 achter en toen maakte Willie zijn debuut als voetballen (met een knipoogje). Toen viel de 1-2 na een vrije trap van …. en de keeper liet de bal los en Rodin kon inschieten. We bleven compact spelen tot aan de rust. Na de rust viel snel de 1-3. We bleven voetballen en kregen een paar kansen maar de tegenstander was de bovenliggende partij. Toen werd het nog 1-4 en daarna 1-5, al met al speelden we niet slecht maar er waren een paar fouten gemaakt en dit nemen we mee voor de volgende wedstrijd, en daar pakken we wel 3 punten…

07-09-2018: TOB 5 – FC Lighttown 1 : 4 – 3 ( 4 – 0 )

Afwezig: Dylan, Roy en Marcel. Coach Ferhat was ook aanwezig waardoor Dylan als waarnemende coach aanwezig was.

Verslag van Mikael: De 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Het wordt gezegd dat een goed begin een halve werk is. Voor ons was dit helaas andersom. Een slecht begin, een bijna onmogelijke taak. Helaas konden we geen fatsoenlijke voorbereiding treffen op onze eerste wedstrijd. Stef zou de kledingstas meenemen en die had ie helaas niet bij zich. Gelukkig kon de vader van Okke een reserve kledingstas brengen, waardoor we niet in onze onderbroek hoefden te voetballen. Veel dank hiervoor! De tas kwam net een paar minuten voor de wedstrijd aan. Als gekken hebben we snel omgekleed en onze mindset was nog niet klaar voor de wedstrijd. Dat bleek ook wel, na 10 minuten stonden we al met 3-0 achter. Dat kwam puur het feit dat we nog niet geconcentreerd waren. Gaandeweg gingen we steeds beter voetballen en namen we zelf de heft in onze handen. We gaven bijna geen kansen meer weg en creerden we zelf voldoende kansen. Vlak voor rust was desondanks toch nog 4-0. In de tweede helft waren we heer en meester. Ben schoot hard en de keeper kon de bal niet klemvast pakken waardoor Stef zelf hard inschoot. De 2e goal wou Stef een assist geven en de tegenstander schoot per ongeluk in z’n eigen doel. In de laatste minuut gebeurde dit precies hetzelfde. Helaas kregen we niet de tijd om een ultiem laatste poging te wagen om nog een punt eruit te slepen. Het spelbeeld van de tweede helft bied ons voldoende perspectief voor de rest van de competitie.

31-08-2018: Boca/BlueSun Zonnestudio’s 1 – FC Lighttown 1 : 9 – 1 ( 2 – 1 )

Afwezig: Willem Jan, Erik en Stef.

Verslag van Stef: De eerste wedstrijd van het seizoen is voor de Beker 1e ronde. Het moge duidelijk zijn, het is een pittige tegenstander van de 2e klasse. Vooraf had coach Ferhat dus gezegd: “als wij hier verliezen, is het helemaal niet erg. Gelijkspel of zelfs winst is dus mooi meegenomen”.
In het begin van de 1e helft ging het redelijk gelijk op, beide teams waren nog een beetje zoekende. Dat zag je wel duidelijk na de lange zomerstop. Wij hadden meer moeite en werden wij al gauw naar achteren gedrukt. Soms konden wij wel uitbreken maar dat leidde niet tot een succes. Zo gingen we met een 2-0 achterstand de rust in. Na de rust probeerden wij ook meer te voetballen. Dit leidde tot enkele uitbraken en via een assist van Marcel kwam dus een doelpunt van Dylan, 2-1. Maar het leek wel of deze doelpunt leidde tot een wake-up call van de tegenstander. Ineens vlogen de goals om onze oren. Wij maakten meer fouten en onze verdediging werd helemaal zoek gespeeld. Maar zo erg was dat niet… dit was meer een goede voorbereiding voor de volgende competitiewedstrijd, die wel belangrijker is. Ondanks de grote nederlaag hebben wij toch best genoten en gaan wij met volle moed naar de volgende partij die over een week plaatsvindt.