Heren 1

KNVB, 4e klasse 01 (Zuid 1, Regio C)

Spelers:

Roy van Zuijlen
Marcel van der Lans
Erik Coenders
Stef Cornelissen
Tim van Hal
Willem-Jan Maasakkers (keeper)
Okke van Mierlo
Mikael de Vries (keeper)
Ben Leijten
Dylan van Bommel
Rodin Davet

Trainer: Ferhat Vurgun

2018 – 2019:

Klasse : H41:

Deelnemers:

Brabantia 9, ESZVV Totelos 7, EMK 2, FC LIGHTTOWN 1, FC Skiete Willie 1, FCV / Dorpscafe Willem II 2, Sint Joris 2, TOB 5, Unitas’59 3, Woenselse Boys 3 en Xavanti 1.

VERSLAGEN:

23-11-2018: Sint Joris 1 – FC Lighttown 1 :

Afwezig:

Verslag van

12-11-2018: FC Lighttown 1 – ESZVV Totelos 7 : 7 – 5 ( 5 – 0 )

Afwezig:Dylan (inmiddels geopereerd aan z’n knie en is bezig met revalidatie), Ben, Willem Jan en Tim.

Verslag van Marcel: Nadat we in de vorige wedstrijd opnieuw een voorsprong hadden verspeeld, hadden we ons voorgehouden om dit niet meer te laten gebeuren. Het begin was even aftasten en rustig te kijken hoe we moesten spelen tegen deze tegenstander. Hierdoor begonnen we lekker met elkaar te voetballen en scoorden we 5 treffers!

In de tweede helft moesten we onze koppen erbij houden want de tegenstander begon de druk op ons te voeren. We hielden echter onze hoofden koel en kwamen we op 6-1, 6-2 en 7-2. De tegenstander wilde niet verliezen van ons en kwam steeds dichterbij. Hun keeper kwam mee voetballen. Gelukkig hebben we het volgehouden tot het einde en hielden we de stand voordelig op 7-5. Winst voor ons !

Doelpunten van Rodin 2x, Stef 2x, Roy 2x en Marcel.

09-11-2018: FCV/Dorpscafe WII 2 – FC Lighttown 1 : 8 – 4

Afwezig: Dylan,

Verslag van

29-10-2018: FC Lighttown 1 – FC Bergeijk 4 : 5 – 7 ( 1 – 4 )

Afwezig: Rodin, Mikael en Dylan.

Verslag van Tim: Het was een wedstrijd tegen de jonkies. We begonnen veelbelovend want we kwamen met 1-0 voor te staan door doelpunt met Marcel en z’n buikje ! Maar al gauw liepen we achter de feiten aan. Het werd 1-4 bij rust.

Na rust probeerden we nog wat van te maken maar al gauw werd het 1-5. Opeens begon FC Lighttown de draai te vinden en we scoorden op een lopende band: 2 keer Marcel en Erik, 4-5. Maar dat heeft ons behoorlijk wat energie gekost, ze scoorden helaas 4-6. Dus we moesten weer een tandje bij schakelen en ja hoor, Tim kon de bal intikken door de keeper een zetje te geven (a la Dolberg bij Ajax – Feyenoord) We probeerden nog een gelijkspel in te persen maar helaas viel de goal aan de verkeerde kant, 5-7 eindstand !

26-10-2018: Xavanti 1 – FC Lighttown 1 : 6 – 0 ( ? – ? )

Aanwezig: Erik, Ben, Marcel, Rodin, Tim en W.J. (keeper)

Verslag van Willem Jan: De gehele wedstrijd speelden we wel goed. We hadden kansen genoeg. Helaas keepte de tegenstander heel goed. Daarnaast hadden ze een topspits die alle 6 goals maakte. We hadden ook maar 1 wissel en dus moesten we ook zuinig mee doen.

08-10-2018: FC Lighttown 1 – Unitas ’59 3 : 3 – 4 ( ? – ? )

Afwezig: Dylan, Mikael en Rodin.

Verslag van Marcel: Het begin was goed voor ons. Okke scoorde met een schot en een tweetje met Ben: 2-0. Daarna ging keeper van ze mee voetballen en raakten we steeds in de war. We werden steeds meer weggedrukt waaraan zij goed gebruik maakten en zo van ons konden winnen. Het werd 3-1, goal van Roy, dan 3-2,3-3 en 3-4.

01-10-2018: FC Lighttown 1 – Brabantia 9 : 9 – 5 ( 4 – 3 )

Afwezig: Marcel, Dylan en Stef.

Verslag van Ben: Mikael was keeper en WJ speelde mee als voetballer. We wilden graag een overwinning gaan boeken na een nipte nederlaag van vorige week. We waren lekker van start gegaan door 2-0 van Tim en Okke te maken. Helaas werd het een beetje rommelig waardoor we net tekort kwamen achterin, zo kwam de tegenstander terug op 2-2. We pepten elkaar op en het leverde een resultaat op, Okke maakte de 3-2. Toch maakte de tegenstander weer gelijk, 3-3. Vlak voor rust scoorde Ben en gingen we met een voorsprong de rust in, 4-3.

In de 2e helft wilden we meer druk zetten en probeerden we verzorgder voetbal te gaan spelen. Na een slecht balverlies en moeizaam wegwerken profiteerde Brabantia van, 4-4. Al snel daarna maakte Roy de 5-4. Dit mochten we niet meer weggeven. Met goed georganiseerd geheel hielden we de voorsprong lang vast. Het spel ging heen en weer tot Rodin de 6-4 maakte.De marge was eindelijk 2 goals verschil! Dat gaf ons extra energie en we speelden de tegenstander kapot. De score liep uit tot 9-4 door Okke, Rodin en Tim. We geloofden het wel en we zakten terug met onze tempo en druk. Hier profiteerde Brabantia nog van: 9-5 en dit was tevens de eindstand. Lekkere zeg, mannen en op naar de volgende wedstrijd.

24-09-2018: FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 1 : 4 – 3 ( 3 – 1 )

Afwezig: Stef en Tim.

Verslag van Erik: WJ was keeper. De aanvang zag er goed uit nadat Erik de openingsgoal had gemaakt, na assist van Okke. Het werd daarna snel 3-1 achter door onoplettendheid en kleine foutjes. Tegen einde van de 1e helft raakte Dylan jammer genoeg ernstig geblesseerd aan zijn knie.

Na de pauze wist ben een goal te maken. Het was een counter waarbij de bal via Marcel naar Rodin ging en Rodin zette de bal klaar voor Ben zodat hij eenvoudig kon intikken. Het werd snel 4-2 achter. Uiteindelijk heeft Ben de eindstand van 4-3 na de assist van Okke bepaald.

10-09-2018: FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 3 : 1 – 5 ( 1 – 2)

Thuiswedstrijden van ons worden voortaan in de Frits Philipshal (voorheen B.B.C.), aan Avignonlaan te Eindhoven – Noord gespeeld

Afwezig: Erik en Dylan. Ferhat als coach was weer afwezig waardoor Dylan als waarnemende coach aanwezig was.

Verslag van WJ: In het begin speelden we rustig de bal rond. Als W.Boys eenmaal de bal had, speelden ze snel de bal rond en schoten een paar keer op doel. Mikael was alert met een paar reddingen. Toch kwamen we met 0-2 achter en toen maakte Willie zijn debuut als voetballen (met een knipoogje). Toen viel de 1-2 na een vrije trap van …. en de keeper liet de bal los en Rodin kon inschieten. We bleven compact spelen tot aan de rust.

Na de rust viel snel de 1-3. We bleven voetballen en kregen een paar kansen maar de tegenstander was de bovenliggende partij. Toen werd het nog 1-4 en daarna 1-5, al met al speelden we niet slecht maar er waren een paar fouten gemaakt en dit nemen we mee voor de volgende wedstrijd, en daar pakken we wel 3 punten…

07-09-2018: TOB 5 – FC Lighttown 1 : 4 – 3 ( 4 – 0 )

Afwezig: Dylan, Roy en Marcel. Coach Ferhat was ook aanwezig waardoor Dylan als waarnemende coach aanwezig was.

Verslag van Mikael: De 1e competitiewedstrijd van het seizoen. Het werd gezegd dat een goed begin een halve werk was. Voor ons was dit helaas andersom. Een slecht begin, een bijna onmogelijke taak. Helaas konden we geen fatsoenlijke voorbereiding treffen op onze eerste wedstrijd. Stef zou de kledingstas meenemen en die had ie helaas niet bij zich. Gelukkig kon de vader van Okke een reserve kledingstas brengen, waardoor we niet in onze onderbroek hoefden te voetballen. Veel dank hiervoor! De tas kwam net een paar minuten voor de wedstrijd aan. Als gekken hebben we snel omgekleed en onze mindset was nog niet klaar voor de wedstrijd. Dat bleek ook wel, na 10 minuten stonden we al met 3-0 achter. Dat kwam puur het feit dat we nog niet geconcentreerd waren. Gaandeweg gingen we steeds beter voetballen en namen we zelf de heft in onze handen. We gaven bijna geen kansen meer weg en creerden we zelf voldoende kansen. Vlak voor rust was desondanks toch nog 4-0.

In de tweede helft waren we heer en meester. Ben schoot hard en de keeper kon de bal niet klemvast pakken waardoor Stef zelf hard inschoot. De 2e goal wou Stef een assist geven en de tegenstander schoot per ongeluk in z’n eigen doel. In de laatste minuut gebeurde dit precies hetzelfde. Helaas kregen we niet de tijd om een ultiem laatste poging te wagen om nog een punt eruit te slepen. Het spelbeeld van de tweede helft bied ons voldoende perspectief voor de rest van de competitie.

31-08-2018: Boca/BlueSun Zonnestudio’s 1 – FC Lighttown 1 : 9 – 1 ( 2 – 1 )

Afwezig: Willem Jan, Erik en Stef.

Verslag van Stef: De eerste wedstrijd van het seizoen is voor de Beker 1e ronde. Het moge duidelijk zijn, het is een pittige tegenstander van de 2e klasse. Vooraf had coach Ferhat dus gezegd: “als wij hier verliezen, is het helemaal niet erg. Gelijkspel of zelfs winst is dus mooi meegenomen”.
In het begin van de 1e helft ging het redelijk gelijk op, beide teams waren nog een beetje zoekende. Dat zag je wel duidelijk na de lange zomerstop. Wij hadden meer moeite en werden wij al gauw naar achteren gedrukt. Soms konden wij wel uitbreken maar dat leidde niet tot een succes. Zo gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

Na de rust probeerden wij ook meer te voetballen. Dit leidde tot enkele uitbraken en via een assist van Marcel kwam dus een doelpunt van Dylan, 2-1. Maar het leek wel of deze doelpunt leidde tot een wake-up call van de tegenstander. Ineens vlogen de goals om onze oren. Wij maakten meer fouten en onze verdediging werd helemaal zoek gespeeld. Maar zo erg was dat niet… dit was meer een goede voorbereiding voor de volgende competitiewedstrijd, die wel belangrijker is. Ondanks de grote nederlaag hebben wij toch best genoten en gaan wij met volle moed naar de volgende partij die over een week plaatsvindt.