Heren 1

KNDSB, 1e klasse

Spelers:

Mikael de Vries
Bram Koopmans
Tijn Groenevelt
Okke van Mierlo
Tim van Hal
Stef Cornelissen
Dylan van Bommel
Mark van Lint
Roy van Zuijlen

Coach: Edwin Munne

Team in 1e ronde te Leek:

Team in 2e ronde te Wijchen:

Team in 3e ronde te Haarlem:

EINDSTAND (op blauwe tekst aanklikken):

KNDSB Zaalvoetbal Eindstanden 2017-2018

VERSLAGEN:

3e ronde op 8 april 2018 te Haarlem:

Alleen Mark was afwezig. Hij had nog teveel last van zijn rug. Beterschap voor hem!
Zodoende hadden we 8 man ter beschikking.

OLDI 1 – FC Lighttown : 5 – 0 ( 1 – 0 )

Na een goede eerste helft waren we in de tweede helft tekort gekomen door 2 persoonlijke fouten en door een foutieve veldbezetting.

FC Lighttown – Martinistad 2 : 2 – 4 ( 0 – 1 )

Gezien de ontwikkelingen was het genoodzaakt dat we tenminste een gelijkspel moesten halen om de degradatie te ontlopen.

0-1 fout muur, RUST, 0-2 penalty wegens hoog been (?) van Tijn, 1-2 Stef, 1-3, 2-3 Stef en 2-4 counter.

In deze wedstrijd drukte de arbiter duidelijk de stempel en zeer in de nadeel voor ons team. De penalty van Martinistad was discutabel en vlak voor de 2-4 werd Stef in de scoringspositie grof onderuit gehaald maar de arbiter vond het niks. Stef raakte geblesseerd aan zijn arm en kon niet verder….

ADSV, die voor deze ronde met 1 punt onderaan bungelde, won ineens alle wedstrijden dankzij inbreng van een aantal (nationale) spelers. En we werden helaas slachtoffer van deze daad en we kwamen op de laatste plaats terecht.

 

FC Lighttown – Martinistad 1 : 0 – 8 ( 0 – 4 )

Tegen de kampioensploeg konden we niet veel doen dan alleen maar verdedigen. Het werd een herhaling van de eerste wedstrijd tegen hen want de rust- en eindstand was precies het zelfde.

We zijn nu officieel gedegradeerd, na een verblijf van slechts een seizoen. We wisten slechts twee van de tien gespeelde wedstrijden te winnen en dit was niet genoeg…

2e ronde op 14 januari 2018 te Wijchen bij Nijmegen:

Stef (ziek) en Tijn (vakantie) waren de afwezigen. Zodoende speelden we met 7 man.
Roy is de nieuwe speler die voor de eerste keer bij ons was.

Martinistad 2 – FC Lighttown : 6 – 0 (4 – 0)

Een dramatische wedstrijd van onze kant. Ze wisten tegen ons via 5 counters simpel te scoren. We kwamen steeds een man tekort. Aanvallend stelden wij niet veel voor. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Martinistad 1 – FC Lighttown : 8 – 0 (4 – 0)

1-0 (eigen goal Tim), 2-0, 3-0, 4-0, RUST, 5-0 (eigen goal Okke), 6-0, 7-0 en 8-0.

We verdedigden met man en macht tegen de titelkandidaat. Het hielp niet zo veel want ze waren erg oppermachtig. We wisten in de eerste helft twee keer bijna te scoren. Ook een wedstrijd om snel te vergeten.

ADSV – FC Lighttown : 2 – 4 (1 – 1)

0-1 Mark (individuele actie), 1-1, RUST, 2-1, 2-2 Dylan (assist Okke), 2-3 Tim (assist Dylan) en 2-4 Mark (assist Dylan)

Het was een soort degradatiewedstrijd. Het was een nerveuze wedstrijd waar er veel balverlies was. Tim wist twee keer in vrije positie toch niet te scoren. Pas in de loop van de tweede helft begonnen we via tik-tak voetbal 2-1 naar 2-4 te leiden. Voorlopig zijn we veilig voor de degradatiespook…..

FC Lighttown – DSV Catharijne : 1 – 5 (1 – 2)

0-1, 0-2, 1-2 Dylan (assist Mark), RUST, 1-3, 1-4 en 1-5.

Roy poseerde in dit wedstrijd als centrumspits en deed dit prima. De beste wedstrijd voor hem. Ook tegen Catharijne probeerden we wat van te maken maar dit lukte niet zo zeer. Ook nadat een speler van Catharijne een gele kaart kreeg, we kregen de bal niet erin. Okke wist zelfs voor open doel niet te scoren. In de laatste vijf minuten speelden we alles of niks. Het werd helaas niks.

Vandaag speelden we iets minder dan in de eerste ronde. Wederom 3 punten erbij. Nu hebben we 6 punten. Is dit genoeg om niet te degraderen naar de 2e klasse? In de laatste ronde op 8 april zou dit erom spannen….

1e competitie – ronde op 8 oktober 2017 te Leek bij Groningen:

Behalve Stef (blessure) en Roy (prive) was iedereen van de partij.

FC Lighttown – ADSV : 5 – 1 (2 – 0)

1-0 Okke (assist Tijn), 2-0 Mark (assist Tim), RUST, 3-0 Dylan (soort verre lob over uitlopende keeper), 4-0 Okke (assist Tim), 4-1 en 5-1 Dylan (assist Tim, 2 man minder ADSV op veld wegens commentaar op arbitrage)

Met fris en fruitig voetbal hebben wij ADSV min of meer zoek gespeeld. Af en toe was ADSV wel gevaarlijk maar daar stond onze Mikael die een puike match had gekeept. Zelfs de scheidsrechter gaf hem een compliment!

DSV Catharijne – FC Lighttown : 1 – 0 ( 1 – 0)

Wij hebben prima verweerd tegen dit aanvallende team. Af en toe kwamen wij eruit maar konden wij niet genoeg druk zetten om een goal te maken. Alles bij elkaar hebben wij toch een puike wedstrijd gespeeld.

FC Lighttown – OLDI 1 : 2 – 4 (0 – 3)

0-1, 0-2 (pen. wegens hands Dylan), 0-3, RUST, 1-3 Okke (assist Mark), 2-3 Dylan (eigen actie) en 2-4.

Bij het begin waren wij helemaal niet bij de les. Wij waren compleet overrompeld. Er was veel verwarring (deels door mijn fout doordat ik bij de basis opstelling andere spelers opstelde en deels door onze spelers die niet scherp stonden toen de match begon) Daarna konden wij langzamer herstellen en het werd bijna 3-3. Echter OLDI had het laatste woord en scoorde in de laatste minuut via counter de bevrijdende 2-4. Tijn raakte in de loop van de eerste helft aan z’n enkel geblesseerd en kon niet meer verder.

1e ronde BEKER: ZBSD 1 – FC Lighttown : 5 – 4 ( 3 – 1 )

0-1 (Okke, afstandsschot), 1-1, 2-1,3-1, RUST, 4-1, 4-2 Okke (assist Mark), 4-3 Tim (eigen actie), 5-3 en 5-4 Bram (schot in de kruising na assist Mark)

Wij waren met nog 6 man over en enkele spelers waren niet zo fit meer. Wij moesten echter voor de Pieter Schiltmans Cup tegen jeugdige ZBSD, koploper van de 2e klasse, spelen. Ze waren nog steeds fris en fruitig en wij waren min of meer krampachtig. Wij probeerden nog wel een gelijkspel uit te halen maar de tijd was te kort. Hiermee zijn wij, net als vorig seizoen, reeds in de 1e ronde uitgeschakeld.