2011 – 2012

Seizoen 2011 – 2012

Team: Heren 1, (4e klasse)

Spelers:

Willem Jan Maasakkers

Joost Bazelmans

Niels vd Berk

Bram Koopmans

Marcel vd Lans

Ben Leyten

Mike Wopereis

Bennie Kouwenberg (vanaf 31 oktober)

Coach: Edwin Munne

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 1 – DBS 4 2 – 1 4 – 4
Brabantia 15 – FC Lighttown 1 1 – 4 3 – 6
Rabobank 1 – FC Lighttown 1 (beker) 6 – 0 9 – 4
ZZV Wheely Bar 2 – FC Lighttown 1 3 – 3 4 – 4
TOB 6 – FC Lighttown 1 3 ñ 1 7 – 1
FC Lighttown 1 – Blixemboys 1 (beker) 2 – 7 2 – 13
RISC/De Stip 1 – FC Lighttown 1 (beker) 3 – 0 7 – 3
FC Lighttown 1 – Brabantia 20 0 – 9 0 – 17
Woenselse Boys 6 – FC Lighttown 1 0 – 0 6 – 2
FC Lighttown 1 – Den Hoek 3 0 – 5 4 – 8
BZVV/Ditisit 4 – FC Lighttown 1 9 – 0 14 – 1
Tongelre 2 – FC Lighttown 1 3 – 4 7 – 5
FC Lighttown 1 – Gamma Bouwm. 1 1 – 4 2 – 7
FC Lighttown 1 – Supportersver. PSV 2 1 – 4 4 – 10
FC Lighttown 1 – ZZV Wheely Bar 2 1 – 0 1 – 2
Supportersver. PSV 2 – FC Lighttown 1 2 – 1 4 – 3
FC Lighttown 1 – Tongelre 2 0 – 5 1 -10
FC Lighttown 1 – BZVV/Ditisit 4 3 – 1 3 – 4
FC Lighttown 1 – Brabantia 15 2 – 5 2 – 7
FC Lighttown 1 – TOB 6 1 – 2 2 – 9
Brabantia 20 – FC Lighttown 1 4 – 3 6 – 5
FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 6 1 – 3 3 – 4
DBS 4 – FC Lighttown 1 1 – 1 6 -6
Den Hoek 3 – FC Lighttown 1 5 – 0 9 – 5
Gamma Bouwm. 1 – FC Lighttown 1 4 – 0 9 – 3

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Ben Leijten 17
Bram Koopmans 15
Bennie Kouwenberg 5
Niels vd Berk 4
Erik Coenders (invaller) 5
Marcel van der Lans 12
Joost Bazelmans 8
Mike Wopereis 5
Eigen doelpunt 5

Verslagen:

Gamma Bouwmarkt 1 – FC Lighttown 1 9-3 Coach: Bart ten Westenend

Onze laatste wedstrijd vsn het seizoen spelen we tegen Gamma Bouwmarkt, alleen Niels is vandaag afwezig. De meeste spelers hebben een dag ervoor nog in Haarlem gespeeld voor de Dovencompetitie maar desondanks hadden we er allemaal zin in. We begonnen wederom slecht want de eerste vier kansen voor Gamma Bouwmarkt gingen er allemaal in. Toch hadden wij ook diverse kansen maar hun keeper bleek in grootse vorm te zijn en pareerde alle ballen. Toch speelden wij in het tweede gedeelte van de eerste helft niet slecht. Er was veel beweging in de ploeg en de bal ging lekker rond. Toch wilde de goal maar niet vallen. In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld. Zij scoren makkelijk en wij verprutsen vele kansen. Bij een 7-0 tussenstand wisten we twee keer te scoren via Mike maar het slotakkoord was toch weer voor Gamma Bouwmarkt. In de slotfase raakte keeper Willem Jan geblesseerd en werd vervangen door Bennie die nog een mooie redding in huis had. Met een 9-3 nederlaag besluiten we dus het seizoen 2011-2012. Namens het hele team willen we Edwin Munne bedanken voor het coachen! Helaas was Edwin de laatste wedstrijd verhinderd en werd hij vervangen door Bart ten Westenend.

Den Hoek 3 – FC Lighttown 1 : 9 – 5 ( 5 – 0 )

Behalve Willem Jan en Joost, die beider vanwege overwerk niet aanwezig konden, bestond het team vanavond uit 6 man.
Tegen Den Hoek, een van de kampioenskandidaten (in onze klasse zijn er liefst 6 kanshebbers !) hebben wij vooral uitgeblonken in het missen van de opgelegde kansen. In de eerste helft konden wij keer op keer goals maken maar wij hebben bij de afwerking gefaald. Den Hoek heeft dit probleem niet en kon 5 keer scoren.
In de tweede helft, Den Hoek heeft precies 5 man en dus geen wissels, hebben wij meer ruimte en veel beter op vizier geschoten en ja hoor, de goals waren van Marcel, Ben (2x) en Bram (2x) Helaas hebben wij tussendoor door een paar domme tegengoals geen kans gehad om dichterbij Den Hoek te komen.

DBS 4 ñ FC Lighttown 1 : 6 ñ 6 ( 1 ñ 1 )

Willem Jan, Niels en Mike zijn verhinderd om mee te doen. Joost kon op halve kracht spelen. Raph als doelman van heren 2 is erbij gehaald.
Het is een knotsgekke wedstrijd geworden. Er zijn ongelofelijk vele fouten van beider partijen gemaakt. In de eerste helft heeft Raph veel gered omdat wij onvoldoende hebben gedekt. Met nog 10 minuten spelen hebben wij met geluk een goal gekregen want ze hebben een eigen goal gemaakt. Niet veel later heeft DBS na een foute dekking van Marcel gelijk gemaakt.
In de tweede helft was de hek van de dam want er is nogal lustig op gescoord. DBS kwam met 4 ñ 1 en 5 ñ 2, in deze tijd hebben wij de posities niet goed bezet, voor te staan. De tweede treffer van ons was, gek maar waar, weer een eigen goal van ze. Hierna hebben wij alles uit de kast gehaald. Een 5 ñ 2 werd omgezet in een 5 ñ 6 voorsprong dankzij de treffers van achtereen Bennie (harde schot), Ben (vrij naar keeper), Bram (intikkertje na voorzet Marcel) en wederom Bennie (vrij naar keeper). Helaas in de allerlaatste minuut wist DBS toch tegen te scoren en hoe. Via een hakje van de tegenstander en tussen de benen van de verbaasde Raph werd het uiteindelijk een gelijkspel wat overigens de juiste uitslag was. Niemand verdiende om in deze match te winnen!

FC Lighttown 1 ñ Woenselse Boys 6 : 3 – 4 ( 1 ñ 3 )

Behalve Joost was iedereen aanwezig.
Het begin was niet geweldig maar gelukkig stond doelman Willem Jan goed te keepen. Hij wist vier keer de bal te blokkeren van de steeds vrijstaande tegenstander. Halverwege de 1e helft gaf WillemJan de bal precies aan Ben die op zín beurt een goede breedtepass naar opstormende Mike verzond. Hij knalde de bal hoog in het doel. Helaas konden wij niet veel plezier aan beleven want de tegenstander wist daarna nog drie keer te scoren.
In de tweede helft zijn wij goed gaan voetballen. Marcel scoorde twee keer achtereen van de voorzetten van Bram en Niels. Echter nog een paar minuten te spelen hebben wij helaas toch verloren doordat ze snel de aanval hebben uitgevoerd en gescoord. Niettemin hebben de jongens zich goed geweerd tegen de koploper. Voor de 5e keer in deze competitie hebben wij de wedstrijd helaas met een goal verschil verloren…..

Brabantia 20 – FC Lighttown 1 : 6 – 5 ( 4 – 3 )

Niels en Joost waren ziek. Er waren 6 man aanwezig.
Bij de vorige ontmoeting hebben wij zeer zwaar verloren van dit team. Dit team speelde toen met 2 gevaarlijke spitsen. Ze waren vandaag er niet bij en dit scheelde zeker een hele slok. Na een snelle 2 – 0 achterstand kwamen wij steeds beter in het spel. Steeds elke keer wisten wij de achterstand te verkleinen. Ben was de grote man, met 3 goals en 2 assists, waardoor Bram en Marcel doelpunten hebben gemaakt. Daarnaast heeft Ben in de loop van de 2e helft een gele kaart gekregen omdat hij de tegenstander onreglementair had afgestopt. Alles bij elkaar hebben wij een goede partij gegeven.

FC Lighttown 1 – TOB 6 : 2 – 9 ( 1 – 2 )

Bennie en Joost zijn geblesseerd. Zodoende hebben wij maar 6 man.
Het begin was veelbelovend voor ons team. Goede samenwerking en gegroepeerd te werk en Ben heeft vanuit een onmogelijke positie toch gescoord. Lang hebben wij de voorsprong weten vast te houden. Willem Jan als doelman heeft steeds meer vertrouwen van zijn opgelapte knie en heeft vele ballen weten te pareren. Toch zijn wij bij rust achter gekomen.
In de tweede helft zijn wij steeds minder scherp te spelen, temeer omdat Niels en Mike voor onze wedstrijd nog hebben gespeeld bij heren 2. Zodoende zijn de krachten van ons team verzwakt en TOB heeft optimaal geprofiteerd. Pas bij 1 – 9 achterstand, met nog luttele seconden voor het eindsignaal, kon Bram via afstand scoren.

Lighttown 1 – Brabantia 15 : 2 – 7 ( 2 – 5 )

Alle spelers waren aanwezig. Vincent heeft als coach gefungeerd in plaats van Edwin die ziek thuis is gebleven.
Willem-Jan heeft zijn rentree gemaakt na zijn blessure. Het was te merken dat het weer even wennen was voor hem. Door een paar fouten in de dekking maakten wij het de tegenstander wel erg makkelijk. Zij liepen uit naar een 3-0 voorsprong. Vervolgens maakten Niels en Bram een doelpunt, zodat wij weer aansluiting vonden. Echter de tegenstander maakten nog voor rust 2 doelpunten. De marge van 3 doelpunten bleef daardoor overeind.
In de tweede helft was wel beter dan de eerste helft, echter wilde het niet lukken om nog te scoren. Dat lukte de tegenstander wel, zij scoorden nog eens 2 doelpunten. Daardoor was de eindstand 2-7 in hun voordeel.

FC Lighttown 1 – BZVV/Ditisit 4 : 3 – 4 ( 3 – 1 )

Behalve Willem Jan was iedereen present.
Vandaag iets anders: Niels als diepe spits, Bram in doel en Marcel meer als middenvelder. Zonde, zonde, wij hebben deze wedstrijd onnodig verloren. Wij hebben over het algemeen best goed gespeeld. De eerste kwartier waren wij heer en meester. In deze tijd hebben wij via Joost twee keer gescoord. Wij hebben naar hartelust gecombineerd. Na 2 – 1 wist Joost alweer te scoren, een pure hattrick voor hem. In de tweede helft hebben wij een aantal kansen niet verzilverd en wij moesten lijdzaam toezien hoe de tegenstander ons langzaam maar zeker in de wurggreep nam. En ja hoor, het werd 3 – 2, 3 – 3 en 3 – 4. Met nog 5 minuten spelen probeerden wij met alle mankracht, inclusief Bram als vliegende keeper, gelijk te maken…. tevergeefs ! Weer een schlemielige nederlaag erbij (in de laatste vier wedstrijden hebben wij drie keer met een goal verschil verloren)

Lighttown 1 ñ Tongelre 2 : 1 ñ 10 ( 0 ñ 5 )

Behalve Willem Jan is iedereen aanwezig geweest.
Tongelre is met een vrijwel dezelfde team gekomen, vergeleken met de vorige ontmoeting die wij nipt hebben verloren met 7 ñ 5. Er is slechts een nieuwe speler bijgekomen en juist deze speler hebben wij problemen mee gehad. Hij kon zich naar hartenlust combineren en hij is een echte technicus. Wij zijn min of meer horendol van hem geworden. Zodoende hebben wij vrijwel de hele wedstrijd naar achteren moeten lopen. Bovendien zijn er een paar spelers van ons die momenteel geen normale niveau hebben. Alles bij elkaar gezien hebben wij een kansloze nederlaag geleden. Bij een 0 ñ 7 achterstand heeft Mike mooi gescoord na een goede pass van Bram. Een wedstrijd om snel te vergeten.

PSV supportersvereniging 2 ñ Lighttown 1 : 4 ñ 3 ( 2 ñ 1 )

Alleen Willem Jan is niet erbij geweest. Het gaat de goede kant op met zijn geblesseerde knie en hij hoopt binnenkort weer te mogen keepen.
Tegen PSV hebben wij een prima partij gespeeld. Wij hebben scherp maar fair gespeeld. Halverwege de 1e helft heeft Bram een mooie voorzet aan Joost gegeven en hij heeft koelbloedig gescoord. Helaas zijn wij toch op een achterstand gekomen. Drie keer achter elkaar, twee voor rust en een na rust, heeft PSV heel goed gescoord, alle drie ballen zijn in de kruising gevlogen. Niels kon er niet veel aan doen. Hierna een mooie een-twee combinatie van Marcel en Joost en de laatstgenoemde heeft opnieuw vakkundig gescoord. Wij hebben hierna getracht gelijk te maken maar door een domme team-fout heeft Ben per ongeluk in eigen goal gescoord. Wij hebben daarna met 5 man gespeeld, dus Niels erbij als vliegende keeper. En ja hoor, Bennie heeft gescoord. Met nog een minuut tijd hebben wij getracht gelijk te maken. Maar dit is helaas niet meer gelukt.

FC Lighttown 1 ñ Wheely Bar 2 : 1 ñ 2 ( 1 ñ 0 )

Behalve Willem Jan is iedereen aanwezig bij de wedstrijd.
Wij zijn aan elkaar gewaagd. Er is sprake van een gelijke krachtsverhouding alhoewel de tegenstander net iets meer aan de bal is geweest. Halverwege de 1e helft hebben wij via de counter gescoord. Ben heeft een strakke pass vanuit links richting het doel gebracht en Joost kon deze in het doel deponeren. In de tweede helft hebben beider teams kansen om te scoren. Het is echter heel lang 1 ñ 0 gebleven totdat iemand van Wheely Bar plots ruimte heeft gekregen om te scoren: 1 ñ 1. Een paar minuten voor het einde heeft Joost, na een foutieve intrap, een wegwerpgebaartje gemaakt tegen de arbiter. Hij heeft direct een gele kaart getrokken en Joost voor 2 minuten eraf. In deze tijd hebben wij vakkundig verdedigd. Op een gegeven moment heeft doelman Niels de bal en heeft deze naar voren geworpen. Ben heeft door zijn aanvalslust verwacht eerder bij de bal te komen dan de doelman van Wheely Bar. Dit is echter niet goed gegaan. Ben kon niet op tijd terugkomen. Wheely Bar heeft ineens heel veel ruimte gekregen en ze hebben logisch gescoord: 1 ñ 2. Heel jammer en onnodig. Ben had gewoon achter moeten blijven. Met slechts een minuut voor het einde hebben wij met iedereen (inclusief doelman als 5e speler mee) geprobeerd de stand gelijk te trekken. Dit is echter op niets uitgelopen.

FC Lighttown 1 ñ PSV Supportersvereniging 2 : 4 ñ 10 ( 1 ñ 4 )

Behalve Willem Jan is iedereen present.
De eerste wedstrijd van het jaar 2012 heeft helaas niet veel goeds gebracht. De start is, zoals meermalen gebeurd bij de andere wedstrijden, bedroevend geweest. De simpele (dekkings)fouten van ons zijn hardhandig door PSV afgestraft. Pas bij een 0 ñ 4 achterstand zijn wij beter gaan voetballen en dit is tot en met 4 ñ 5 gebleven. Drie keer van Ben en een keer een eigen goal heeft ons goed geholpen om tenminste wat uit deze match te halen. Maar daarna is toch helaas als een nachtkaars uitgegaan. In de laatste 10 minuten heeft PSV namelijk liefst 5 keer gescoord! Iedereen inclusief coach heeft het in deze korte tijd foutief (tactiek) gehandeld. Een lesje voor de volgende wedstrijd!

Lighttown 1 ñ Gamma Bouwmarkt 1 : 2 ñ 7 ( 1 ñ 4 )

Twee keepers waren niet beschikbaar, t.w. Willem Jan en Niels. Daarom is Raph van heren 2 als doelman geposteerd. De rest van heren 1 was aanwezig.
De wedstrijd zelf was niet zo geweldig. Om de zovele tijd kon mede koploper Gamma doelpunten, vaak nadat onze aanvallen op niets uitliepen. Wij gaven teveel ruimtes weg. Pas vlak voor rust kon Ben laag en zuiver scoren. Daarvoor had hij tegen de paal geschoten en Marcel had een grote kans om zeep geholpen.
In de tweede helft was er sprake van een kleine verbetering maar nog lang niet genoeg om de tegenstander bang te maken. Nadat ze 1 ñ 5 hebben gescoord, maakte Ben de tweede goal van de avond. Joost was erg ijverig maar vergat te scoren. Zijn vizier stond niet op scherp. In de laatste 5 minuten waren wij op en de tegenstander maakte nog twee treffers. Het is duidelijk dat wij snakken naar een korte winterstop. Laten wij hopen dat de jongens straks in 2012 weer met volle energie gaan strijden en de punten gaan pakken.

Tongelre 2 ñ Lighttown 1 : 7 ñ 5 ( 3 ñ 4 )

Liefst 4 spelers hebben voor deze wedstrijd afgemeld, te weten Willem Jan, Niels, Joost en Mike. Zodoende zijn Raph Eijkenboom en Bart van Eekeren van heren 2 erbij gehaald.
Het begin was stroef want Tongelre, koploper van de klasse, wist in korte tijd drie keer te scoren. Wij herpakten onszelf en probeerden de ruimtes beter af te dekken. Dit lukte warempel. Raph als keeper keek goed en wist een paar ballen te pareren. Wij gingen voorin meer storen en Tongelre wist er geen raad meer. Ze leden op een gegeven moment vele balverlies en wij hebben er optimaal van gebruikt. Bram, drie keer ! en Ben scoorden knap en zuiver. Ineens stonden wij voor!
In de tweede helft gingen wij op deze manier door. Niettemin doelpuntte Tongelre met ietwat geluk naar 4 ñ 4. Daarna was heel lang gelijk. In deze fase hebben vooral keeper Raph en laatste man Bennie zeer goed gedaan! Tongelre ging meer temporiseren en nam toch verdiend een 6 ñ 4 voorsprong. Wij gaven echter niet op en Ben scoorde tegen. Heel bijna werd het gelijk maar Marcel kon de bal niet goed in het doel drukken. In de allerlaatste seconden scoorde Tongelre nogmaals. Wij konden met opgeheven hoofden de strijd verlaten.

BZVV/Ditisit 4 ñ Lighttown 1 : 14 ñ 1 ( 9 ñ 0 )

Liefst vier man hebben afgemeld voor deze wedstrijd, te weten Niels, Bennie, Willem Jan en Mike. Dennis en Raph van heren 2 zijn erbij gehaald.
De start van ons was rampzalig. Binnen 12 minuten leidde de thuisclub met 6 ñ 0. Wij waren ongeÔnspireerd aan dit duel begonnen. Tijdens de rust de spelers aangespoord scherper en attenter te spelen. Dit ging in het begin goed maar daarna niet meer. Pas bij 11 ñ 0 achterstand scoorde Bram na een combinatie met Ben. Hierna hebben wij een paar mooie kansen verprutst. In de laatste 5 minuten speelden wij als kippen zonder koppen en de tegenstander scoorde nogmaals drie keer. Een zeer matige partij van onze jongens.

FC Lighttown 1 – Den Hoek 3 : 4 – 8 ( 0 – 5 )

Behalve Joost en Willem Jan was iedereen aanwezig. Er waren dus maar 6 man.
In de eerste helft hebben wij iets te voorzichtig gespeeld. Weliswaar hadden wij meer balbezit dan de tegenstander maar wij deden er te weinig mee. Zodra de tegenstander de bal had gingen ze veel meer op jacht om doelpunten te maken. Zodoende kregen wij al 5 goals om de oren, waarvan 3 zeer onnodig waren. In de rust de jongens aangespoord om met meer flair te spelen. Nadat de tegenstander voor de 6e keer had gescoord, kwamen wij eindelijk los. In de laatste kwartier hebben wij prima gespeeld en dit resulteerden in de treffers van 3x Marcel en Ben. Daarnaast schoten Mike en Bram ook nog tegen de paal. Kortom gezegd, dit was een wedstrijd die niet verloren had hoeven te worden.

Woenselse Boys 6 – Lighttown 1 : 6 – 2 ( 0 – 0 )

Willem Jan en Joost waren de afwezigen. Erik van heren 2 kwam erbij.
In deze wedstrijd was doelman Niels de absolute uitblinker ! Ongelofelijk vele ballen moest hij tegenhouden. Wij hebben ons kranig geweerd tegen de tomeloze aanvallen van Woenselse Boys. De gehele 1e helft en de eerste 5 minuten van de 2e helft wisten wij dit vol te houden. Daarna was de koek bij onze spelers bijna op. Pas bij 5 – 0 achterstand konden wij tegenscoren en wel via Bram (keihard, lage schot) en bij 6 – 1 van Erik (na een mooie samenspel met Bram) Tussendoor had Marcel drie grote kansen die helaas allen werden gemist.

Lighttown 1 – Brabantia 20 : 0 – 17 ( 0 – 9 )

Behalve Willem Jan, die langdurig uitgeschakeld is vanwege zijn knieblessure, is iedereen aanwezig, inclusief Bennie van heren 2 die voortaan actief is in ons team.

Een dramatische en historische dieptepunt voor ons vaandelteam! Brabantia 20 is een nieuwe team, een mix van jong en oud, gaf in feite ons voetballes! Ze waren zo efficiÎnt. Vooral hun twee spelers die vrijwel de gehele productie op zich nam, waren echte scherpschutters waar wij jaloers mochten op zijn. Bovendien waren wij wederom te traag om van aanval naar verdediging of andersom om te schakelen. Wij hadden pas in de laatste 5 minuten twee goede kansen via Bram, helaas allebei tegen de paal. Kortom, Brabantia 20 is een titelkandidaat in onze klasse. En wijzelf moeten met onze kwaliteiten proberen in deze klasse te handhaven en dat wordt zeker niet makkelijk!

BEKER: RISC/De Stip 1 – Lighttown 1 : 7 – 3 ( 3 – 0 )

Willem Jan en Ben waren de afwezigen. Bennie van heren 2 is erbij gehaald.

Dit wedstrijd, gespeeld in de mooie en zeer verlichte sporthal te Reusel, was de laatste poule wedstrijd van het KNVB bekertoernooi. Alleen de winnaar mocht doorgaan. Wij zijn al uitgeschakeld maar wij wilden tegen deze derde-klasser een goede partij geven. Dit met het oog op vervolg van de competitie.

De eerste twee tegengoals waren zeer onnodig door domme balverlies. De derde tegengoal hebben ze onze verdediging vakkundig verschalkt. Wij hadden in de 1e helft heel weinig in te brengen. Niels als keeper moest zoveel doen! In de rust hebben wij de tactiek iets aangepast om ze minder ruimte te geven en om ons, vooral Marcel, beter in het spel te brengen. Dit lukte warempel, pas na de 5 – 0 achterstand, kon Marcel twee keer achtereen scoren. Nadat ze wederom twee goals konden scoren, helaas weer door onze foutieve afspelen, knalde Bram de bal lekker in de kruising.

Deze tegenstander is de winnaar van de poule geworden.

BEKER: Lighttown 1 – Blixemboys 1 : 2 – 13 ( 2 – 7 )

Wiilem Jan is voorlopig uitgeschakeld vanwege zijn onwillige knie. Zodoende gaat Niels zolang keepen. Bennie van heren 2 is erbij gekomen.

Wij moesten voor de beker aantreden tegen de 3e klasser Blixemboys. Dit team (naam zegt al genoeg) is een snelle, “agressieve” en ervaren ploeg. Ondanks dat wij zo goed mogelijk konden voetballen, waren wij eigenlijk nooit echt in de wedstrijd geweest. Wij werden door ze min of meer voorbij gelopen. Niels had heel veel moeten doen. Pas bij 0 – 6 achterstand konden wij een goaltje meepikken, een eigen doelpunt na een pass van Mike. En vlak voor rust nam Bram de keeper vol op de korrel en ja hoor, de bal ging weer tussen de benen van de keeper in het doel. In de tweede helft was het vrijwel dezelfde beeld. Soms hadden wij een kans om een treffer te fabriceren maar de bal wilde er niet meer in. En Blixemboys ging gewoon door met doelpunten maken. Een grote nederlaag, helaas !

TOB 6 ñ Lighttown 1 : 7 ñ 1 ( 3 ñ 1 )

Liefst drie spelers konden niet komen, te weten Willem Jan (knieblessure), Bram en Niels (beider privÈ) Zodoende zijn er drie man van heren 2 erbij gehaald, Raph als keeper, Bennie en Erik.

Wij moesten aantreden tegen TOB, een lastige tegenstander voor ons (in het vorige seizoen hadden wij tegen ze twee keer een forse nederlaag geleden) Het begin was veel belovend. Na ongeveer tien minuten spelen loste Ben een harde schot waar de keeper totaal op verkeek. Hierna maakte TOB dankbaar gebruik van onze persoonlijke fouten. Liefst vier keer ontfutselden ze de bal en konden ze na de snelle counters zoveel goals maken. Wij waren eigenlijk te traag om snel om te schakelen van verdediging naar aanval. Zo traag dat TOB vrijwel altijd klaarstond om ons makkelijk op te vangen. Vooral in de tweede helft waren wij lankmoedig om kansen te creÎren. Er waren wel kansen maar keeper van TOB stond goed te doen en wij hebben ook nog twee open kansen verprutst. Alles bij elkaar, een wedstrijd om snel te vergeten!

Wheely Bar 2 – Lighttown 1 : 4 – 4 ( 3 – 3 )

Het team was compleet aanwezig!

Het was een echte om-de- beurt-doelpunt wedstrijd. Wij kwamen steeds achter te staan en daarna trokken wij steeds de stand gelijk. De eerste twee goals waren van Marcel, allebei intikkertjes na goed lopende aanvallen over de diverse schijven. De derde kwam van Bram die een enorme poeier afschoot en de keeper totaal verraste doordat Niels, die bij de keeper stond, slim de bal tussen zijn benen doorliet.

In de 2e helft hadden wij genoeg kansen gehad om op voorsprong te komen maar keeper, lat en paal stonden in de weg. Weer kwamen wij achter doordat Niels niet goed keek en de tegenstander ruime baan gaf en die schoot feilloos in. Wij hebben echt alles op alles gezet om gelijk te maken. Pas in de laatste minuut wist Niels na twee pogingen (eerst tegen paal, dan tegen keeper) uiteindelijk de bal in het doel te deponeren. Niet veel later blies de goed leidende arbiter de vrij sportieve wedstrijd af.

BEKER: Rabobank 1 – Lighttown 1 : 9 – 4 ( 6 – 0 )

Liefst drie spelers waren afwezig. Zodoende zijn forse Bart (keeper) en Erik van heren 2 erbij gehaald.

Wij hebben tegen de tweedeklasser Rabobank vooral in de 1e helft erg slap gespeeld. Vele foutieve passes en te weinig concentratie. Het leek wel of alleen Rabobank ging voetballen. Wij stonden erbij als houten klaassen. Tijdens de rust de spelers aangespoord beter te doen en strijdlustiger te zijn. De spelers hebben goed begrepen en ze hebben in de 2e helft veel beter gedaan. Niettemin moesten wij een flinke nederlaag om de oren krijgen. De treffers waren van Erik (2x), Mike en Joost.

Brabantia 15 -FC Lighttown 1 3-6

Vanavond spelen we tegen Brabantia 15. Twee mannen wiens namen met ‘B’ beginnen melden af, Erik komt ons invallen zodat we met 6-en de strijd aangaan. Okke vervangt de vakantie-vierende coach Edwin. De eerste 5 minuten is het even aftasten tussen beide teams. Dan pakt Marcel de bal af, geeft het aan Joost, die geeft terug en Marcel hoeft te bal intikken, 0-1. Niels komt binnen, hij heeft veel zin om te voetballen en maakt na lange solo nog 1 goal. Met gunstige stand krijgen we meer vertrouwen, we hebben meer balbezit en spelen lekker rond. Op gegeven moment krijgt Joost last van steken in zijn kuit, we doen even gas terug en laten de
tegenstanders meer voetballen maar ze creeren nauwelijks kansen. Later scoort Erik, rebound na schot Marcel richting keeper. Meteen daarna verovert Marcel de bal en geeft het aan Niels en hij maakt 0-4. Het wapen van de tegenstanders is counteren, normaal houden we makkelijk tegen maar een keer maken we een fout door achteruit te lopen, zo maken ze de eerste doelpunt. De tegenstanders krijgen vleugels en maken bijna weer een doelpunt. De ruststand is 1-4. Na rust geloven de tegenstanders dat er tegen ons te halen valt, maar Willem Jan hoeft niet veel doen. Hun schoten zijn vaak slap of naast of over. Na 5 minuten aanvallen slagen zij erin, 2-4. Maar 1 minuut later stelt “geblesseerde” Joost de marge veilig met 3 doelpunten verschil. Het geloof bij de tegenstanders is nu weg, Erik schiet van afstand en maakt 2-6. De tegenstanders blijven counteren maar we houden ze makkelijk tegen. Mike heeft nog niet gewisseld, heeft de hele wedstrijd hard gewerkt en gaat 1 minuut voor einde naar de bank. Laatst is het toch 3-6. Ach we hebben de buit binnnen.

FC Lighttown 1 – DBS 4 : 4 – 4 ( 2 – 1)

Ondanks dat Willem Jan aanwezig is, mocht hij helaas niet meedoen omdat zijn pasje nog niet binnen is (bureaucratische rompslomp bij de KNVB !) Zodoende heeft onze nieuwbakken lid Niels als keeper gefungeerd en Bennie van het 2e team is erbij gehaald.

In de veel te warme sporthal was het aan het begin even tasten van elkaar. In de tiende minuut hebben wij de eerste kans gekregen en meteen gescoord. Ben kreeg de bal op maat van Marcel en schoot diagonaal feilloos in het doel. Hierna hadden wij een paar grote kansen maar helaas niet afgemaakt. Niet ver voor de rustsignaal passeerde Joost op sublieme wijze de tegenstander en gaf de bal precies op de mee gelopen Bennie en hij scoorde makkelijk. Zeer vlak voor rust scoorde DBS onverwachts tegen.

In de tweede helft gingen wij verder met de eerste helft. De bal goed blijven rondspelen en de tegenstander geen ruimte geven. Bennie kreeg op een gegeven moment de bal en zag de keeper ver uit het doel gaan. Hij plaatste de bal met een lob precies in het doel: 3 – 1. Niet veel later heeft Joost ook zoiets gedaan maar de bal ging rakelings opzij. Helaas hebben wij daarna een paar goede kansen gehad maar slecht afgemaakt. Dit moest beter! De (ontbijt)koek was bij ons bijna op want DBS wist ineens de stand om te buigen van 3 – 1 naar 3 – 4. Onnodige fouten (concentratieverlies? communicatie?) van ons maar alles op alles hebben wij de laatste minuten gestreden om gelijk te maken. Bram wist met een venijnige schot tussen de benen van de keeper te scoren en dit was echt vlak voor het einde: 4 – 4. Beter een punt dan niks !

Team: Heren 2, (4e klasse)

Spelers:

Raph Eijkenboom
Erik Coenders
Bart v Eekeren
Niels Geisel
Dennis Hoogenboom
Bennie Kouwenberg (t/m 31 oktober)
Jan Vermeulen
Bart ten Westenend
Edwin Munne (vanaf 28 oktober)

Coach: –

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 2 – 2 2 – 4
Honderd% Veldsink A 1 – FC Lighttown 2 7 – 0 16 – 0
FC Lighttown 2 – Boca 2 1 – 5 6 – 8
Sint Joris 1 – FC Lighttown 2 7 – 0 17 – 1
CFT Sportver. 2 – FC Lighttown 2 3 – 2 8 – 2
Boca 2 – FC Lighttown 2 7 – 1 16 – 2
Brabantia 18 – FC Lighttown 2 4 – 0 8 – 2
FC Lighttown 2 – Den Hoek 5 1 – 0 1 – 7
FCV/DorpscafÈ WII 5 – FC Lighttown 2 3 – 1 3 – 3
FC Lighttown 2 – FC Elisa 1 0 – 5 2 – 11
FC Lighttown 2 – CFT Sportver. 2 0 – 6 0 – 13
FC Lighttown 2 – Pipe Major 3 1 – 4 5- 8
Pipe Major 3 – FC Lighttown 2 2 – 0 4 – 1
FC Lighttown 2 – De Schoen/Vis Unlim 2 4 – 5 8 – 11
FC Lighttown 2 – Sint Joris 1 0 – 3 4 – 9
FC Lighttown 2 – Honderd%/Veldsink A 1 0 – 2 0 – 6
FC Lighttown 2 – Brabantia 18 1 – 5 2 – 14
Den Hoek 5 – FC Lighttown 2 3 – 1 7 – 3
FC Lighttown 2 – FCV/DorpscafÈ WII 5 2 – 4 5 – 9
FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 3 – 0 4 – 6
FC Elisa 1 – FC Lighttown 2 3 – 1 5 – 4
De Schoen/Vis. Unlim 2 – FC Lighttown 2 9 – 1 15 – 3

Stand:

Boca 2 heeft zich in de winterstop terug getrokken. Alle gespeelde wedstrijden van Boca 2 zijn hierdoor komen te vervallen in de stand.

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Bennie Kouwenberg 11
Erik Coenders 11
Mike Wopereis (invaller) 3
Gastspeler Boca 2
Niels Geisel 1
Marcel van der Lans (invaller) 4
Dennis Hoogenboom 3
Bart van Eekeren 4
Jan Vermeulen 2
Niels van den Berk (invaller) 14
Bram Koopmans (invaller) 3
Ben Leijten (invaller) 3

Verslagen:

De Schoen/Vis. Unlim 2 ñ FC Lighttown 2 15- 3 ruststand (9-1) coach Niels Geisel

Doelpuntenmakers zijn Erik, Bennie en Niels v/d Berk allemaal 1X

Er zijn 3 spelers afwezig (Edwin, forse Bart en Niels G.) en we hebben 2 spelers van team 1 erbij gehaald.
Dat zijn Bennie en Niels v/d Berk! We moeten voetballen tegen de koploper, als ze van ons winnen zijn ze kampioen.
We begonnen zeer slecht aan de wedstrijd en het leek dat wij vandaag met grote cijfers gaan verliezen. Dennis
viel in de eerste helft ook geblesseerd uit, dus hadden we slecht 1 wisselspeler.Tijdens de rust hebben we afgesproken,
dat wij proberen rustig over te spelen en hopen op onze kansen. De tweede helft spelen we beter dan de eerste helft.We
kregen in de tweede helft veel vrijheid om te aanvallen. Helaas maken we 2 erbij en verder hebben we met zijn allen alleen maar de schade beperkt gehouden. Jammer, maar verder was het een sportieve wedstrijd. Onze tegenstanders zijn terecht de winnaar en kampioen.

Elisa 2 ñ FC Lighttown 2 : 5 – 4 ( 3 ñ 1 ) coach Bart ten Westenend

Liefst 4 man zijn verhinderd om mee te doen, te weten Edwin, forse Bart, Niels G. (allen geblesseerd) en Erik (ziek) Daarom zijn Mike, Ben en Niels v.d.B. van heren 2 erbij gehaald.
Na ongeveer een halve minuut lag de bal al in onze doel. Wat zijn wij zo slap begonnen! Niet veel later kon Ben vrij schieten en het is 1 ñ 1 geworden. Hierna was het spel rommelig. Op een gegeven moment heeft Elisa kort twee keer achtereen gescoord. Dennis gaf daarna de brui want hij blesseerde zich aan zijn kuit.
In de tweede helft probeerden wij met vlieg en kunstwerk doelpunten te maken. En ja, Ben scoorde weer na een mooie combinatie met Niels en Mike. De vreugde was heel kort want Elisa maakte een goal. Daarna hebben wij dom gespeeld en kon Elisa uitlopen naar 5 ñ 2. In de laatste 5 minuten hebben wij goed druk gezet en het resulteerde in twee treffers van topscorer Niels. Jammer dat daarna de wedstrijd door de goed leidende arbiter is afgefloten.

FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 : 4 – 6 ( 3 – 0 ) coach Bart ten Westenend

Drie spelers konden niet meedoen, te weten Edwin (hij stopt ermee), Niels G. (hij speelt pas in het nieuwe seizoen mee) en forse Bart. Ze zijn allen geblesseerd. Niels v.d. B. en Mike van heren 2 zijn opgeroepen om het team te versterken.
De eerste zege is binnen! En hoe! Aanvankelijk zag er niet uit dat wij gingen winnen want wij stonden op een gegeven moment met 4 – 0 achter (waaronder 2 zeer onnodige balverlies en 1 eigen goal van Mike) Tussendoor hebben wij wel een paar kansen gehad maar niet benut omdat hun doelman goed stond te keepen.
In de 2e helft was er keepers wissel bij de tegenstander. De licht geblesseerde speler ging in het doel staan en juist hij bakte er weinig van. Wij hebben onze kansen goed geroken en benut: 4 – 1 door Niels, 4 – 2 door Erik, 4 – 3 door Dennis, 4 – 4 en 4 – 5 door Niels en tenslotte 4 – 6 door Mike. De ballen vlogen allemaal zuiver in het doel. Daarnaast heeft Raph een paar knappe reddingen verricht en de tegenstander heeft ook vele kansen verprutst. Niettemin alles bij elkaar, de eerste overwinning is lekker binnen!

FC Lighttown 2 ñ FCV/DorpscafÈ WII 5 : 5 – 9 ( 2 ñ 4 ) coach Bart ten Westenend

Behalve de langdurige geblesseerden forse Bart, Edwin en Niels G. was iedereen van de partij, inclusief Ben en Niels van heren 1.
Tijdens de warming up is Dennis helaas geblesseerd uitgevallen. Wij hebben tegen de koploper zeer aardig gespeeld. Uit hebben wij tegen ze zeer verrassend met 3 ñ 3 gespeeld en dit is tot nu toe de enige punt voor ons. Het begin was voor ons rooskleurig want Niels en Bart hebben gescoord. Echter de koploper liet zich niet wijs maken en wist daarna 4 keer tegen te scoren.
In de tweede helft probeerden wij de schade te beperken. Gelukkig hebben ze geen dubbele cijfers kunnen halen. Ondertussen hebben Niels (2x) en Ben doelpunten gemaakt. Alles bij elkaar een sportieve strijd en verdiend gewonnen door de koploper.

Den Hoek 5 – FC Lighttown 2 : 7 – 3 ( 3 – 1 ) coach Edwin Munne

Forse Bart, Edwin en Niels zijn nog altijd geblesseerd. Bram en Marcel van heren 1 zijn ingevallen.
Na een rustige begin waarin wij best goed hebben gespeeld, heeft Jan na een goede rush een goal gemaakt. Vrij snel daarna kwamen wij toch op achterstand. In de laatste seconden werd het zelfs 3 – 1 achter. In de tweede helft waren wij onrustig aan de bal waardoor wij te vaak balverlies hebben geleden. Den Hoek maakte daar gebruik van. Pas bij 7 – 1 achter konden Bram en Marcel tegenscoren. Alles bij elkaar een redelijke tot matige partij.

FC Lighttown 2 – Brabantia 18: 2 – 14 ( 1 – 5 ) coach Bart ten Westenend

Liefst vier man waren niet present, te weten forse Bart, Edwin, Niels (allen geblesseerd) en Dennis (ziek) Daarom zijn Mike en Niels van heren 1 erbij gehaald.
Het begin was goed. Bij een 0 – 1 achterstand heeft Bart na goed voorbereidende werk van Niels gescoord. Hierna hebben wij zo nu en dan speldenprikjes gegeven. Maar daar maalde Brabantia niet om en heeft nog eens 4 keer gescoord.
In de tweede helft gingen wij zwaar ten onder. Brabantia ging door met tomeloze aanvallen en zelfs de keeper deed vrolijk mee. Hij scoorde twee keer! Pas bij 1 – 10 achterstand kon Niels tegenscoren.

Lighttown 2 ñ Honderd/Veldsink A1 : 0 ñ 6 ( 0 ñ 2 ) coach Bart ten Westenend

Edwin, forse Bart en Niels zijn nog steeds geblesseerd. Mike en Niels van heren 2 zijn erbij gehaald.
Bij de vorige ontmoeting hebben wij tegen ze zeer zwaar verloren. Toen met 17 tegentreffers, nu ìslechtsî met 6 tegengoals. Kortom ze hebben goed en compact verdedigd. Aanvallend konden ze helaas weinig uitrichten.

FC Lighttown 2 – Sint Joris 1 : 4 – 9 ( 0 – 3 ) coach Bart ten Westenend

Drie langdurige geblesseerde spelers zijn niet van de partij, te weten Edwin (rug), forse Bart (enkel) en Niels (kuit) Twee spelers van heren 1 zijn erbij gehaald, te weten Bram en Marcel.
Tegen Sint Joris hebben ze bij vlagen goed gespeeld en bij vlagen heel matig gedaan. Pas bij de 0 – 5 achterstand hebben ze meer met flair gespeeld en zodoende zijn de goals te noteren, gemaakt door Bram (2x), Marcel en Erik. Alles bij elkaar een zesje waard van dit team.

Lighttown 2 ñ De Schoen/Vis. Unlimited 2 : 8 – 11 ( 4 – 5 ) coach Bart ten Westenend

Liefst vier spelers zijn niet beschikbaar voor deze wedstrijd. Edwin, Niels G. en forse Bart zijn geblesseerd terwijl Dennis door privÈ omstandigheden absent is.
Zodoende zijn Bennie en Niels v.d.B. van heren 1 erbij gehaald.
Met Raph als prima doelman, Jan, Erik en Bart samen en met Bennie (laatste man) en Niels (spits) hebben ze een puike prestatie afgeleverd tegen de koploper. Waarschijnlijk heeft deze koploper ons onderschat en ze hebben helemaal niet goed verdedigd. maar goed, wij hebben tegen ze liefst 8 treffers kunnen maken ! Niettemin hebben wij deze wedstrijd verloren omdat de tegenstander allemaal uit jonge spelers knullen (goede conditie) bestaan en heel technisch zijn. Niels heeft als een ware goalgetter getoond en hij wist, van de ongeveer 8 kansen die hij heeft gekregen, 5 keer te scoren. En bovendien heeft hij ook prima voorzetten gemaakt waardoor Erik (2 x) en Bart konden scoren.

Pipe Major 3 ñ Lighttown 2 : 4 ñ 1 ( 2 ñ 0 ) coach Bart ten Westenend

Forse Bart, Edwin en Niels zijn geblesseerd. Joost en Mike van heren 2 hebben ingevallen.
Wij hebben geprobeerd doelpunten te maken tegen dit oude lullen team. Maar helaas hebben ze wel door gekregen en ze konden via counters wel scoren. Tussendoor heeft Raph ook een aantal reddingen moeten doen. In de tweede helft vrijwel dezelfde beeld. Alleen kon Dennis na de 3 ñ 0 achterstand doelpunten. Niet veel later heeft Jan, net als de tegenstander, de tweede gele kaart gekregen en ze konden vertrekken. Vlak voor einde heeft Pipe Major nog een keer gescoord. Helaas weer een nederlaag erbij.

FC Lighttown 2 ñ Pipe Major 3 : 5 ñ 8 ( 1 ñ 4 ) coach Bart ten Westenend

Edwin en forse Bart zijn nog geblesseerd en Bennie van heren 1 is erbij gehaald.
Na een 0 ñ 3 achterstand kon Bart tegenscoren. Niet veel later is Niels geblesseerd geraakt aan zijn kuit (kuitspier scheur en tenminste 2 maanden uitgeschakeld)
In de tweede helft hebben ze lekker gespeeld en konden ze nog 4 keer scoren. Ook Pipe Major, oude lullen team, heeft 4 keer gescoord. De treffers van onze kant zijn gemaakt door Bennie (2 keer), Erik en Jan. Een hoogtepunt van deze avond: Jan heeft, nadat hij gescoord had, de schoen uitgehaald en gekust. Waarom? Omdat hij zo blij is geweest met zijn 1e treffer van dit seizoen en omdat deze schoenen pas nieuw zijn!
Het is een leuke en amuserende wedstrijd geweest.

Lighttown 2 ñ CFT sportvereniging 2 : 0 ñ 13 ( 0 ñ 6 ) coach Bart van Westenend

Liefst 4 man waren afwezig, t.w. Niels, Edwin, forse Bart en Erik. Wij hebben 3 versterkingen gekregen van heren 1, t.w. Ben, Mike en Bennie.
Het was echt hopeloos wat wij hadden gedaan. CFT kon tegen ons heerlijk uitleven. Wij waren heel snel uitgebrand. Halverwege de 1e helft raakte Dennis opnieuw geblesseerd en de spelers van heren 1 waren niet vooruit te branden omdat ze eerder een loodzware wedstrijd in heren 1 hadden gespeeld. Kortom gezegd, het was een ware afslacht partij!
Goed dat er nu een winterstop is zodat ze straks met frisse koppen weer gaan voetballen.

Lighttown 2 – Elisa 1 : 2 – 11 ( 0 – 5 ) coach: Edwin Munne

Zonder Erik, Edwin en forse Bart maar met de invallers Bennie en Mike van heren 1 speelden wij tegen de laagvlieger Elisa.
Een paar dagen eerder hebben wij een wereldpartij gespeeld en nu speelden wij als een krant. De bal is en blijft rond! Wij hebben zwak verdedigd en de posities stonden vaak niet goed. Het opbouwen ging moeizaam (wij misten duidelijk Erik als gangmaker) Elisa kon naar hartelust op doel schieten. Het bleef maar door tot de stand 10 – 0 was bereikt. Bennie maakte uit de aftrap, na een passje van Niels, een wonderschone lob die precies over de keeper in het doel belandde. Direct daarna was er een een-tweetje van Bennie en Dennis die door Dennis werd afgemaakt. Het slotwoord was echter voor Elisa, Kortom gezegd, het was niet veel soeps wat wij hadden gedaan.

FCV/Dorpscafe WII 5 ñ Lighttown 2 : 3 ñ 3 ( 2 ñ 1 ) coach Edwin Munne

Liefst 4 spelers hebben voor deze match afgemeld, te weten Dennis, forse Bart, Edwin en Niels. Zodoende zijn 2 spelers van heren 1 erbij gehaald. dat zijn Bennie en Marcel. Wij hebben dus 6 man ter beschikking.
De tegenstander, mede koploper, heeft precies 5 man en dus geen wisselspelers. De start van ons was niet goed want na enkele minuten ging de bal al tegen de net. Hierna hebben wij veel beter gedaan. Halverwege de 1e helft ontnam Erik de bal en paste strak naar Marcel die half liggend de bal in de kruising joeg! Zeer vlak voor de rust hebben wij een mooie aanval helaas niet kunnen afmaken waardoor de tegenstander ruimte kreeg en prompt tegen scoorde. Na de rust gingen wij gewoon door met strak verdedigen en loeren op de counters. Raph als keeper was uitstekend op dreef want hij wist een paar onmogelijke ballen toch tegen te houden. Uiteindelijk werd het na een rommelige scrimmage toch nog 3 ñ 1. Nog 5 minuten spelen voor het einde was er een wonder. Een van de tegenspelers kon niet verder en ging af van het veld. Zodoende hebben wij een numerieke meerderheid en daar hebben wij optimaal van gebruikt. Na een goede pass van Marcel scoorde Bennie een aansluittreffer en in de allerlaatste minuut wisten wij gelijk te maken na goed voorbereidend werk van Jan en Bennie. Marcel drukte de bal tegen de doel, op valreep het eerste puntje van het seizoen gepakt ! De bal kon dus raar rollen!

Lighttown 2 ñ Den Hoek 5 : 1 ñ 7 ( 1 ñ 0 ) coach Vincent van Nieuwenhuizen

Behalve Dennis was het team compleet aanwezig.
Het was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft kwamen wij met 1-0 voor (lucky goal van Niels na een vrije trap van Erik) en met erg veel moeite en hard werken hadden wij de 1-0 voorsprong vastgehouden tot aan de rust. Beide teams hadden ook een aantal kansen maar die werden niet benut. Na de rust was de koek bij de meeste spelers wel op, conditioneel konden wij de tweede helft niet meer 100% voluit gaan en hadden wij hier en daar nogal wat steken laten vallen. Wij verloren uiteindelijk toch nog met 1-7.

Brabantia 18 ñ Lighttown 2 : 8 ñ 2 ( 4 ñ 0 ) Speler/coach Edwin Munne

Jan, Bart v.E. en Dennis waren de afwezigen. Zodoende zijn Mike en Marcel van heren 1 erbij gehaald.
Tegen middenmoter Brabantia hebben wij redelijk gespeeld alhoewel een paar tegengoals best voorkomen konden worden. Daarnaast hebben wij een paar meer goals verdiend maar ze hebben een uitstekende keeper in het doel staan. Pas bij 6 ñ 0 achterstand wist Erik een doelpunt te maken na een 1 ñ 2 combinatie met Marcel. En bij 8 ñ 1 scoorde Erik wederom, na een goed voorbereidende actie van Niels. Het was overigens een sportieve match waar wij best lekker hadden gespeeld.

Boca 2 ñ Lighttown 2 : 16 ñ 2 (7 ñ 1) coach Vincent van Nieuwenhuizen
Jan en Niels waren de afwezigen. Come back voor Edwin Munne die bijna een jaar is weggeweest. Laatste match voor Bennie die overgeheveld wordt naar heren 1.
Wij moesten wederom aantreden tegen Boca. Een paar weken geleden hebben wij nipt met 6 ñ 8 verloren. Nu is Boca aanwezig met een paar andere en nog sterkere spelers. Direct na de aftrap waren ze fel aan het aanvallen en wij konden niet goed de bal vasthouden. Het gevolg is dat ze om de haverklap door links, rechts of midden goals te fabriceren. En wij stonden erbij als houten Klaassen. Pas vlak voor rust wist Erik na een lange rush vanuit de moeilijke hoek tegenscoren. In de tweede helft was er sprake van een vrijwel dezelfde beeld. Bij 12 ñ 1 achterstand tikte Bennie de bal in het doel na een scherpe voorzet van Dennis. Raph keepte af en toe als een leeuw in het doel maar kon niet voorkomen dat Boca liefst 16 had gescoord!

CFT sportvereniging 2 – Lighttown 2 : 8 – 2 ( 3 – 2 ) Coach: Edwin Munne
Alleen Bart van Eekeren was verhinderd.
Vanwege de grote nederlaag bij de vorige wedstrijd zijn er goede afspraken gemaakt met de spelers qua positiespel en manier van opbouwen / verdedigen.
De eerste 10 minuten bleef de stand dubbelblank en Bennie maakte bij de eerste en goede aanval meteen een treffer. Niet veel later wist de tegenstander toch nog drie goals te maken. Vlak voor rust kregen wij een vrije trap en deze werd na een slimme combinatie door Bennie feilloos naar binnen geschoten.
In de tweede helft werden wij steeds meer naar achteren gedrukt. Wij probeerden met man en macht deze druk te verlichten. Echter dit ging niet zo goed meer. Wij moeten leren met de druk om te gaan en wij moeten proberen, ondanks mindere kwaliteit van enkele spelers, slimmer en effectiever te spelen. Dit vraagt tijd en geduld. Alles bij elkaar hebben ze wel goed gestreden. geen een speler heeft verzaakt. Dit is positief. Hop naar de volgende match.

Sint Joris 1 – Lighttown 2 : 17 – 1 ( 7 – 0 ) Coach: Joost Bazelmans
Erik meldde zich af vanwege een griep. Bij het begin speelden wij iets beter en rustig opgebouwd, nog niet veel later maakte de tegenstander een doelpunt.
Later zakt ons team langzaam weg daardoor maakten wij iets teveel fouten, de tegenstander profiteerde met aantal doelpunten kunnen maken. Zo te zien was het grote kwaliteit tussen de tegenstander en ons team best groot. We mogen niet opgeven en blijven proberen doorzetten. Helaas lukte het niet om een doelpunt te kunnen maken voor de rust, 7-0. In de rust wilde ik goed proberen aanpakken en minder mogelijk tegen doelpunten te voorkomen. Maar het bleef de tegenstander meer voetballen en naar voren. Toch maakte Bennie een doelpunt. De tegenstander heeft ons in diep teleur gesteld en heeft totaal 16 doelpunten binnen in de wedstrijd. Dus het werd 17-1…..

FC Lighttown 2 – Boca 2 : 6 – 8 ( 1 – 5 ) coach: Edwin Munne
In het begin waren er maar drie man aanwezig, te weten forse Bart, Jan en Mike (geleend van heren 1) Vele spelers hebben vanwege uiteenlopende redenen afgemeld. Erik zou nog komen.
De scheidsrechter was soepel en wij mochten aan de match beginnen (normaal moesten er minimaal 4 man op het veld zijn) Na 10 minuten, met sterk verdedigen van Jan en Mike, stonden wij maar met 0 – 3 achter. Mike maakte na een goede spurt 1- 3. Ineens bood iemand van de tegenstander aan om met ons mee te voetballen. Ze hadden toch genoeg man. De scheidsrechter gaf oogluikend toe. Bij de stand van 1 – 5 en met ongeveer 10 minuten spelen voor de rustsignaal kwam Erik eindelijk binnen. Hij was eerst naar de verkeerde sporthal gegaan!!! Met hem erbij bleef de stand ongewijzigd.
In de tweede helft durfden wij meer mee te gaan voetballen en warempel waren er goals over en weer te zien. Uiteindelijk hadden wij slechts met 6 – 8 verloren. De treffers waren van Mike (2x), Erik (2x) en gastspeler (2x) Het was een zeer sportieve en vermakelijke wedstrijd.

Honderd%/Veldsink A 1 -FC Lighttown 2 16-0 Coach: Patrick Cromsigt
We spelen vanavond tegen een team Honderd Veldsink dat voor ons een onbekend team is. Maar
vorige seizoen zijn de dames van hun de gedoodverfde kampioen, alles gewonnen zonder puntenverlies.
Liefst 4 voetballers van ons melden zich af, te weten Bart van E, Dennis, Bennie en Erik. Marcel en Mike
komen ons invallen en zo bestaat ons team vanavond uit 6 spelers. Bart ten W speelt voor de 1e keer
mee. Patrick vervangt Edwin als coach. Al meteen na de startsignaal spelen de tegenstanders erg fel, we
krijgen amper ruimte om te voetballen. We kunnen hun nauwelijks bijhouden, ze spelen erg snel rond
en wisselen snel van posities. Binnen 20 minuten is de stand al opgelopen naar 6-0 achter. We raken
allemaal verward door het snelle spel van de tegenstanders zodat we niet meer goed weten wat we
moeten doen bij het verdedigen. De ruststand is 7-0. De tegenstanders hebben er veel zin in en gaan
ons genadeloos afmaken. Binnen 10 seconden na de start van de 2e helft alweer een tegendoelpunt.
Ondanks grote achterstand proberen we wel voetballen en positief blijven. Bart doet het al aardig met
name de goede passes, maar verdedigend moet hij nog leren. Mike en Marcel hebben de hele wedstrijd
niet gewisseld, ze hebben wel meer inzicht, kan soms wel wat overspelen maar zijn vaak alleen op
de helft van tegenstanders. Voor Niels en Jan is het geen fijne wedstrijd, want ze hebben meer tijd
nodig om te overspelen. Raph heeft vandaag 16 doelpounten moeten incasseren, maar heeft wel de
hele wedstrijd zijn best gedaan. We vermoeden dat de tegenstanders nieuw zijn, die uit zeer goede
voetballers bestaat en zij onderaan moeten beginnen. Het positieve van vanavond is dat we volle 50
minuten ons best hebben gedaan, niemand heeft gemopperd of opgegeven.

FC Lighttown 2 ñ FC Skiete Willie 1: 2-4 (2-2) Coach: Okke van Mierlo

Na het slecht regelen van de KNVB, hoopten wij dat Bart ten Westenend en Niels Geisel
de hele wedstrijd kunnen spelen. Bart ten Westenend als keeper, Erik, Jan en Dennis als de
laatste mannen en Bennie als de spits. Bart van Eekeren en Raph op de bank. In het begin
van de wedstrijd domineerden we met het balbezit, maar kansen konden we het niet benutten.
Helaas hebben de scheidsrechters na 10 minuten tijdens de wedstrijd even stilgelegd, omdat
zij het doorhadden dat Bart ten Westenend en Niels ongeldige passen hebben. Zij moesten
daarom meteen van het veld af. Bart van Eekeren speelde even als keeper, later kwam Niels
van den Berk van Heren 1, ons versterken als keeper zodat we 2 wissels hebben.

Na een 0-1 achterstand, hadden we hard geknokt naar de 2-1 voorsprong, met 2 goals van
Bennie Kouwenberg. Gelukkig had Niels veel kansen van de tegenstander voor ons gered.
Helaas kwam er 2-2 op de scorebord. De ruststand bleef 2-2.
In de rust moesten de spelers meer 1 op 1 gaan spelen. Maar het was niet gelukt, 2-4
achterstand. We bleven rustig toen we de ballen rond speelden, maar we konden er niet uit.
Jammer, maar voor de volgende keer gaan we beter opletten als iemand van ons de bal heeft,
naar de bal vragen en meer ruimte maken.

De mannen hebben het goed gespeeld, want 4 tegendoelpunten waren niet slecht! En het was
ook de eerste wedstrijd van dit seizoen!

Team: Dames 1, (1e klasse 01)

Spelers:

Elisa Oyens
Manon Kreemers
Marieke Cromsigt
Selda Melse
Sophie van Liere
Patricia Koenen
Claudia Kieboom
Marieke Voeten

Coach: Patrick Cromsigt

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
BZVV/Ditisit DA1 -FC Lighttown DA1 4 – 3 5 – 6
FC Lighttown DA1 – Gamma Bouwm. DA2 1 – 0 3 – 2
FC Lighttown DA1 – TOB DA1 0 – 2 0 – 4
Florintina DA1 – FC Lighttown DA1 0 – 2 0 – 6
FC Lighttown DA1 – FC’92 DA1 3 – 0 7 – 3
FC Lighttown DA1 – ESZVV Totelos DA1 0 – 4 1 – 10
Honderd%/Veldsink A DA2 – FC Lighttown DA1 3 – 1 12 – 4
FC Lighttown DA1 – CFE/VDL Groep DA1 2 – 0 3 – 0
FC’92 DA1 – FC Lighttown DA1 3 – 1 4 – 4
Den Hoek DA1 – FC Lighttown DA1 1 – 3 2 – 9
FC Lighttown DA1 – BZVV/Ditisit DA1 3 – 1 5 – 8
FC Lighttown DA1 – Den Hoek DA1 2 – 1 5 – 4
CFE/VDL Groep DA1- FC Lighttown DA2 1 – 4 2 – 7
TOB DA1 – FC Lighttown DA1 1 – 1 4 – 3
FC Lighttown DA1 – Florintina DA1 3 – 2 6 – 2
ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA1 5 – 0 5 – 3
FC Lighttown DA1 – Honderd%/Veldsink A DA2 5 – 3 11 – 7
Gamma Bouwm. DA2 – FC Lighttown DA1 4 – 6 6 – 6

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Selda Melse 11
Claudia Kieboom 32
Patricia Koenen 2
Manon Kreemers-Leijten 4
Eigen doelpunt 2
Marieke Voeten 32
Marieke Cromsigt 2
Roxana Radelescu 1
Desiree Burgers 1
Sophie van Liere 2

Verslagen:

Gamma Bouwm. DA2 – FC Lighttown DA1 6 – 6 (4-6)
In een koele sporthal Heiberg spelen we vanavond tegen Gamma Bouwmarkt, de laatste wedstrijd van het seizoen 2011-2012. Patrick meldt zich ziek af en Okke is zijn vervanger. De team is compleet. Na het beginsignaal spelen we met een beetje lage tempo de bal rond, waardoor Gamma ons moeilijk kunnen maken. Bij 5e en 8e minuut scoort Gamma 1-0 en 2-0. Even later scoort Claudia voor ons: 2-1. Met de bal rondspelen doen we nu iets beter maar toch scoren Gamma met lange afstandschoten: 3-1 en 4-1, omdat we hun teveel ruimte weggeven. Elisa is daardoor machteloos. Wij blijven elkaar steunen en oppeppen. Na een mooie combinatie tussen Claudia en Mari, scoort Mari, 2-4. Vlak daarna krijgt Mari de bal van de verdediging, zij neemt de bal mee, maakt een mooie solo en scoort, 3-4. Even later maakt Mari een hattrick: 4-4. We blijven de bal rustig rondspelen en daarbij scoort Claudia met gemak af: 4-5 voor ons. Voor de rustsignaal scoort Selda 4-6. Tijdens 2e helft spelen we goed, oplettend en geven de tegenstander geen ruimte weg. We maken veel kansen, maar helaas wilt de bal de doel niet in. Echt jammer, want Gamma scoort 5-6 vanuit niets. We blijven aanvallen alleen de afronding lukt maar steeds niet. Vijf minuten voor de einde scoort Gamma echter 6-6. Daarna krijgen we een hele goede kans, naast! De scheidsrechter fluit af, 6-6 is de eindstand. Daarmee sluiten we de seizoen zeer goed af met 32 punten uit 18 wedstrijden! Het mooie is dat we 2 topscorers binnen onze team hebben, Claudia en Mari hebben allebei 32 doelpunten gemaakt.

FC Lighttown DA1 – Honderd%/Veldsink DA2 : 11-7 (5-3)

Vorige keer tegen Honderd%/Veldsink was een doelpuntenfestival in het voordeel van tegenstanders. We hebben afgesproken niet teveel druk maken over tegendoelpunten maar gewoon doorvoetballen. Selda meldt zich af en we gaan met 7-en ten strijde. Al na 2 min een tegentreffer, 0-1. Bij 10 min, 0-2 door teveel ruimte weggeven, we blijven kalm want we geloven erin. 1 minuut later scoort Mari na mooi (lobje over verdedigers) voorzet door Claudia, 2-1. Bij 15 min, 2-2 door Mari. Vlak daarna staan we voor met 3-2 door Claudia. Nog geen minuut later 3-3. En meteen weer Claudia 4-3. Tegen de einde van 1e helft scoort Mari na voorzet van haar naamgenoot Marieke. De ruststand is 5-3. We doen het heel goed alleen geven we teveel ruimte weg en dat moeten we niet meer doen. De eerste 5 min van 2e helft wordt er niets gescoord. Dan scoort Claudia haar 3e, 6-3. Iedereen werkt hard, Elisa maakt goede reddingen door meteen naar voren te springen, Marieke geeft veel goede passes en trapt de ballen weg, Patricia en Sophie werken hard door goed druk te zetten en het spel van tegenstanders te storen, Manon loopt met Claudia of Mari goed mee en neemt goed posities over. Na 12 min barst de doelpuntenfestival uit, 7-3 (Mari, mooi schot hoek), 8-3 (Mari, draai), 9-3 (Claudia), 9-4, 9-5, 10-5 (Mari, lang solo), 10-6, 10-7 (teveel praten i.p.v. teruggaan), 11-7 (Mari zevenklapper!!). Liefst 9 doelpunten in 10 minuten tijd, lijkt op tenniswedstrijd!! Erg goed gespeeld met name teammentaliteit.

ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA1 5-3 (5-0)

We maken onze borsten nat want we spelen tegen koploper, ESZVV Totelos. Ze zijn al kampioen,
nog geen verliespunten (0 gelijk en 0 verloren). Patricia meldt zich ziek af en we zijn met 7-en.
Onze taak is goede team vormen met extra aandacht aan verdediging. De eerste paar minuten is
elkaar aftasten. Perfect voetballen kan niemand, iedereen maakt fouten en de tegenstanders ook,
alleen maken ze wel doelpunten en wij niet. Elke tegendoelpunt die we ontvangen zijn we iets
teveel van slag gegaan, we raken langzamerhand uit elkaar. Maar ondanks 5 tegendoelpunten tijdens
1e helft is eenrichtingsverkeer absoluut niet van sprake. De ruststand is 5-0. Tijdens rust
wordt ons verteld dat we niet meer moeten aantrekken van de stand en gewoon doorvoetballen.
Sophie is geblesseerd geraakt. De 2e helft is niet veel anders gegaan, maar we scoren wel,
Mari scoort na 5 min, 5-1. In de loop van 2e helft groeien we en worden steeds strijdlustiger.
Tien minuten van 2e helft scoort Mari weer, 5-2. Elisa maakt goede (felle) reddingen. Er zijn
wel paar misverstanden, maar we komen snel terug. Later zijn we moe geworden van harde werk.
Bij 20 min is er mooi 1-2 tussen Manon en Mari, Mari scoort weer. Nu 5-3. De tegenstanders
schrikken er wel van en zijn druk naar elkaar te wijzen. Dan luidt de eindsignaal en we gaan
met opgeheven hoofd naar de kleedkamer, we zijn trots.

FC Lighttown DA1 – Florintina DA1 6-2 (3-2)

Alweer de 5e wedstrijd op rij dat we om 19:15 beginnen, wel lekker vroeg maar we hebben te weinig
tijd om goede warming up te doen en met elkaar praten hoe we de wedstrijd gaan aanpakken.
We zijn met 8-en, alleen Mari meldt zich af. We spelen tegen Florintina die uit 1 vedette bestaat en
op 1 na laatste staan. Na startsignaal laten de tegenstandsters zien dat ze hard vechten om degradatie
te voorkomen. We krijgen weinig ruimte om te voetballen terwijl we dat nodig hebben om team te vormen.
Na 5 minuten maakt Selda de openingstreffer na voorzet van Claudia. De wedstrijd gaat op en neer, Elisa
maakt goede reddingen. Halverwege 1e helft scoort Claudia, dankzij onze beste balveroveraarster Sophie.
2-0. We doen goede zaken maar we happen vrij veel en daar maakt de vedette van Florintina dankbaar
gebruik van, binnen paar minuten is de stand tot 2-2 omgebogen. We schrikken even, gelukkig
herstellen we snel en Sophie maakt haar 1e doelpunt van seizoen na gooi van Elisa. De ruststand is 3-2.
Er wordt ons verteld dat we extra op die vedette moeten letten en niet meer moeten happen. De eerste 5 min
is er een grote dreiging van hun, met beetje geluk en goede reddingen van Elisa slagen we de stand vast
te houden. Daarna maakt Florintina een foute terugspeelbal en Claudia scoort knap vanuit de vrije trap,
4-2. Aantal minuten later nog 1 doelpunt door Claudia na mooie hoge bal van Marieke. De tegenstanders
geloven er niet meer in. Sophie heeft vandaag goede vorm en maakt nog 1 doelpunt vanuit rechts, 6-2.
Iets later bijna een hattrick voor haar. In de loop van wedstrijd groeit Kelly mee en sluit haar laatste
invalbeurt goed af. En dan luidt de eindsignaal en we zijn blij.

TOB DA1 – FC Lighttown DA1 4-3 (1-1)

Na 4 weken lang geen wedstrijd te hebben gespeeld gaan we tegen TOB voetballen. Ze staan wel onder ons maar
hadden vorig jaar wel met 0-4 ons verslagen dankzij hun sterkste speelster. 3 van ons zijn op wintersport,
Marieke Voeten, Selda en Elisa. Zodoende vallen Yvonne en Stien voor ons in. Al meteen na de startsignaal
loopt het bij ons niet lekker, we zijn als het ware vastgeroest. De stand blijft heel lang 0-0. Na 1 kwartier
komt een vedette van TOB in en die scoort al meteen na onze 1e verdedigingsfout. Een paar minuten later neemt
Marieke een vrije trap en schiet, vlak voor doel bukt Stien en de bal gaat verassend de doel in, 1-1. Na rust
lukt het ons nog steeds niet om een team te vormen, d.w.z. dat we wel hard werken maar verloren vaak onnodig bal.
De TOB’ers profiteren van onze stroeve spel en hun vedette scoort haar 2e goal, 2-1. Alweer lukt het ons snel
daarna te scoren, door Claudia met een lage afstandschot 2-2. De wedstrijd gaat op en neer. Halverwege 2e helft
is een van ons afgeleid door een tijdwaarnemer die hand omhoog doet, maar de scheidsrechter fluit niet, hun vedette
krijgt ruimte en maakt hattrick, 3-2. Snel daarna nog een. De stand is 4-2. Nog 7 minuten en we zetten de vliegende
keepster Claudia in. De tegenstanders gaan wat meer achter staan en Manon scoort, 4-3. Nog 5 minuten maar we
zijn op, Sophie en Patricia hebben kramp in de benen. De eindstand is 4-3.

CFE/VDL Groep DA1 – FC Lighttown DA1 2-7 (1-4)

Voor de eerste keer bestaat ons team uit 9 speelsters, het team is compleet. Kelly is nu aan de beurt om een serie van 3 wedstrijden in te vallen. We spelen tegen de hekkensluiter CFE/VDL groep. Het tempo van hun is trager dan we gewend zijn. Een keer krijgt Claudia een cadeau van de keepster CFE/VDL en scoort de openingsgoal. Later maakt Patricia vanuit links een mooie afstandschot, 0-2. Een keer krijgen de tegenstanders een hoekschop en hun aanvalster krijgt teveel ruimte en ze schiet in een keer, 1-2. Kelly valt in, ze maakt een paar goede passes en dat is voor ons meer dan voldoende. Hoewel we veel balbezit hebben en we gemakkelijk hun ballen veroveren loopt de wedstrijd stroef. Bij 20 min. schiet Mari hard recht op de keepster, de keepster houdt liggend de bal tegen maar de bal gaat omhoog en Mari kopt de bal de doel in, 1-3. Vlak daarna nog 1 keer Mari na solo-actie. De ruststand is 1-4. De eerste 10 min van 2e helft wordt er niet gescoord. Mari schiet vaak recht op de keepster en Selda, Claudia en Sophie schieten vaak naast. Dan maakt Selda eindelijk een doelpunt na een sportieve voorzet van Mari, 1-5. Kort daarna een lage afstandschot door Manon, 1-6. We willen meer doelpunten maken en dan komt niemand terug, Elisa komt goed naar voren maar de schot heeft juiste richting, 2-6. De laatste 10 minuten zetten we de vliegende keepster Claudia in, omdat Elisa ons speelminuten wilt gunnen vanwege veel wissels en we staan goed voor. De spel is veranderd, alle 5 van ons staan op de helft van CFE/VDL groep. We zetten veel druk op hun, als de keepster van hun de bal vangt maakt zij een lange trap richting onze doel, Marieke en Claudia rennen iedere keer hard terug, het is wel vermakelijk om te zien zolang de bal niet in onze net komt. Laatst maakt Mari nog eentje, 2-7. Misschien is de wedstrijd in de ogen voor voetballiefhebbers niet super maar we hebben allemaal plezier in deze wedstrijd gehad.

FC Lighttown DA1 – Den Hoek DA1 5-4 (2-1)

We spelen tegen Den Hoek die we 2 weken eerder met 2-9 hebben verpulverd. Echter is de afwezige Mari met alle 9 doelpunten betrokken, 5 goals en 4 voorzetten. Vlak na start krijgen we al tegendoelpunt door de vedette van Den Hoek die langs verdedigsters dribbelt, 0-1. We moeten dus extra aandacht aan haar besteden. Met ons verloopt het moeizaam, het kost even om een team te vormen. Claudia valt in en scoort na gooi van Elisa, 1-1. In de loop van de 1e helft voetballen we steeds beter. Manon is goed op dreef, geeft een voorzet aan Claudia en scoort weer, 2-1. Maar de tegenstanders geloven erin dat ze ons kunnen verslaan en voeren de tempo op. Dankzij Elisa die puik keept, Selda die de snelle dribbelaarster prima in toom kan houden en Marieke die onze verdediging goed stabiel houdt weten we de voorsprong tot rust vast te houden. Vlak na de start van 2e helft alweer tegengoal door de vedette, 2-2. 1 minuut later maakt de keepster van Den Hoek een blunder, ze loopt naar voren en geeft per ongeluk de bal aan Manon en Manon schiet zonder pardon de bal in 1 keer richting doel, 3-2. Desiree en Sophie werken hard, ze lopen beide veel op en neer, aanvallen en verdedigen. Claudia maakt nog 2 doelpunten, beide na solo-actie, 5-2. En niet te vergeten Patricia die de posities goed overneemt en haar best doet. Een keer maakt de dribbelaarster dankbaar gebruik van onze happende verdedigster en scoort weer, 5-3. Tegen de einde merkt de scheidsrechter een overtreding van ons bij de doel van Elisa en geeft hun de vrije trap op minder dan 10 meter voor doel. We zorgen voor een muur maar de bal ketst terug en een hard schot kan niemand tegenhouden, 5-4. Het wordt benauwd, maar de scheidsrechter fluit af. We luchten op en juichen.

FC Lighttown DA1 – BZVV/Ditisit DA1 5-8 (3-1)

BZVV/Ditisit, een team dat uit snelle dames bestaat. Liefst 4 speelsters van ons melden af. Uit noodzaak doet Manon wel voor ons te keepen terwijl ze geblesseerd is. We spelen met z’n zessen. Na het startsignaal zet de tegenstandsters ons meteen onder druk, we krijgen weinig ruimte om te voetballen. Toch lukt het ons de bal aardig rond te spelen. Binnen korte tijd maken we 2 doelpunten door Mari, beide voorzetten zijn van Claudia. Desiree staat op een goede positie als Mari en Claudia aanvallen, ze staat dus iets meer naar achter. Marieke geeft rustig de ballen naar voren en Selda kan overal op het veld goed meespelen. Komende 10 min gebeurt er niet veel, het gaat op en neer. Tegen het einde van 1e helft wordt het nog 3-0 voor ons door Claudia en bijna 4-0 door Desiree, best wel knap van haar dat zij de bal (loodrecht) over de lat schoot. Vanuit het niets krijgen we toch nog een tegendoelpunt. De ruststand is 3-1 voor ons. De eerste 5 min. van de 2e helft loopt nog lekker met ons, Claudia neemt knap de bal mee na gooi Manon en dribbelt richtig het doel, 4-1. Kort tijd later 4-2, de bal rolt richting goal na flipperkast bij onze doel. Vlak daarna maakt Mari hattrick na lage afstandschot, 5-2. En dan is de koek op!!! Binnen 5 minuten maken de tegenstanders maar liefst 4 doelpunten waardoor de stand heel snel tot 5-6 komt, bij 5-3 hard afstandschot, 5-4 snelle counter, 5-5 ongelukkig eigen doelpunt, 5-6 concentratie weg. We hebben amper tijd om terug te schakelen tot het spel dat we tijdens de 1e helft deden. Niets lukt meer, we kunnen wel voetballen maar de schoten zijn vaak richting de keeper of naast het doel. De stand loopt door tot 5-8. Dit is een keiharde les voor ons want 5 minuten onmacht is genoeg om de wedstrijd op z’n kop te draaien.

Den Hoek DA1 – FC Lighttown DA1 2-9 (1-3)

De linkerrijtje van klassement is met een dikke streep van 6 punten verschil gemarkeerd van rechterrijtje, we staan op dit moment op de 5e (16 pnt) en spelen vanavond tegen de 6e (10 pnt), tegen Den Hoek. De 7 spelers gaan de strijd tegenaan om dit streep te behouden. Selda gaat keepen en Manon is weer terug van blessure.
De eerste 10 minuten gebeurt er niet veel, even elkaar aftasten. Dan scoort Mari de openingstreffer van het nieuwe jaar, 0-1. De tegenstanders zijn beetje van slag gegaan door dit goal, we profiteren ervan en al snel maakt Claudia 0-2. Marieke schiet regelmatig hoge ballen vanuit de zijlijn richting de doel, Mari vangt de bal op en scoort 0-3. Het gaat lekker met onze team, Desiree doet goed mee, Selda vangt met weinig moeite de ballen, Manon heeft haar vorm snel terug, Mari en Claudia zijn beide weer lekker op dreef, Patricia neemt de posities goed over en Marieke trapt de ballen prima weg. De tegenstanders zijn echter niet helemaal kansloos, hoewel we de counters van hun makkelijk tegenhouden scoren ze toch een keer door inschattingsfoutje van Selda, de bal hobbelt over haar voet. De ruststand is 1-3 voor ons. Begin 2e helft maken we vrij veel kansen maar het scoren lukt niet, de tegenstanders ruiken de kans en gaan steeds beter spelen. Na 10 min scoort Mari eindelijk, de marge is weer veilig met 3 doelpunten verschil. Dan zakt de tegenstanders weer wat af en we gaan steeds beter voetballen. Mari valt aan, Desire loopt naast haar mee, Mari geeft een pass aan haar en Desiree scoort, 1-5. Mari neemt de vrije trap, de bal krult richting Claudia en zij maakt heel knap een doelpunt vanuit moeilijke positie, 1-6. De tegenstanders hebben 1 goede voetballer bij zich en die dribbelt zo onze verdediger langs en scoort, 2-6. Claudia ruilt met Selda en gaat keepen. En Selda kan die snelle dribbelaar goed tegenhouden. Mari maakt er nog 2 bij, beide afstandschoten en komt op 5 doelpunten vanavond. Selda wil ook eentje maken en het lukt haar eindelijk na een paar kansen, de stand is 2-9. Mooie start van 2012!

FC’92 DA1 – FC Lighttown DA1 4 -4 (3-1)
Na een lange adempauze van 4 weken spelen we tegen FC’92 uit in Reusel. Esther valt in als keepster en Desiree gaat komende 3 wedstijden invallen. We starten met de sterkste opstelling. Er is evenwicht, we krijgen kansen maar we maken het niet af doordat de keepster van FC’92 elke keer goed uitkomt en de ballen tegenhoudt. De tegenstanders krijgen minder kansen maar ze benutten dit elke keer wel en zo komen we binnen 15 min. met 3-0 achter. Tegen de einde van de 1e helft geeft Patricia een sublieme pass aan Claudia en zij scoort. De ruststand is 3-1. Tijdens de rust vertelt Patrick dat we gewoon door moeten gaan want we gaan steeds beter voetballen. Desiree moet het niveau wennen maar doet prima mee, Sophie komt terug na lange vakantie en van haar conditie valt niets te merken. Binnen een paar minuten scoort Claudia na rebound van Mari, 3-2. We moeten opletten met de counters van tegenstanders. Na mislukte doelpoging is de bal al binnen 5 seconden aan de andere kant. Op tijd terugkomen met het verdedigen is niet onze sterkste punt maar we doen het vandaag heel goed. Selda schiet ongelukkig eigen doelpunt na snelle counter, 4-2. We geven niet op en gaan door. Claudia maakt hattrick na het aangeven van Mari, 4-3. Mari en Claudia gaan door en Patricia neemt de positie van Claudia goed over. Esther maakt bijna een blunder door mee te voetballen, de doel staat leeg en de tegenstanders schiet gelukkig over. Mari scoort de gelijkmaker na rebound van Claudia, 4-4. Op dat moment gedraagt de scheidsrechter opeens anders. Gelukkig blijven we positief en blijven concentreren. Door misverstand krijgt Claudia 2 minuten straf. Met veel vechtlust weten we de stand vast te houden. Na eindsignaal feliciteren de tegenstanders onze “overwinning”.

FC Lighttown DA1 – CFE/VDL Groep DA1 3-0 (2-0)
Voor de 3e keer op rij spelen we vroeg om 19:15 bij De Tempel, lekker vroeg maar op tijd komen
is een ander verhaal. Want er heersen vastzittende files vanuit Tilburg en Den Bosch. Roxana en
Gertie komen ons invallen. We spelen tegen CFE/VDL Groep, de team die uit oudere vrouwen
bestaan die boven hekkensluiter staan maar ze zijn 2 jaar geleden wel kampioen geweest. Dus we mogen
hun niet onderschatten. Elisa, Gertie en Claudia komen iets later vanwege file en zo starten
we met Roxana, Patricia, Danielle, Marieke en Selda als keepster. Sophie, Manon en Mari zijn
afwezig. De tegenstanders lieten weinig zien en de tempo is veel lager dan we gewend waren. Zo
kunnen we met gemak de bal rondspelen, verdedigen en de bal veroveren. Roxana scoort de openingstreffer
bij de rebound na schot van Marieke, 1-0. Elisa komt weer bij ons en bij de 1e bal die ze moet
oppakken heeft zij per ongeluk bijna haar eigen doelpunt gemaakt, we moeten wel even lachen.
Claudia valt in en dribbelt makkelijk voorbij de verdedigsters en scoort 2-0. Er zijn mooie een-twee
combinaties te zien. Danielle en Patricia heeft grote kansen om doelpunt te maken. De ruststand is 2-0.
De 2e helft blijven we hun drukken, we hebben veel kansen maar we kunnen moeilijk scoren. De keepster
houdt veel ballen tegen. Later in de 2e helft is de doelpunt van Selda om onbekende redenen afgekeurd.
Vandaag is de reservebank duidelijk een minder populaire plek want iedereen wilt voetballen. Tegen de
einde van de wedstrijd scoort Claudia nog 1 doelpunt (3-0) en we hebben eindelijk weer 3 punten binnen

Honderd%/Veldsink A DA2 – FC Lighttown DA1 12-4 (3-1)
Voor de 3e wedstrijd op rij krijgen we een pittige tegenstander, tegen Honderd%/Veldsink DA2,
ze waren gedoodverfde kampioen vorig jaar bij de klasse waar Dames 2 spelen, ze wonnen alles.
Liefst 3 spelers zijn afwezig , Marieke en Claudia zijn ziek en Sophie zit aan de andere kant
van de wereld. De basis is Elisa, Manon, Selda, Mari en Patricia. Net als vorige week zijn
de tegenstanders ons flink aan het drukken. We krijgen al meteen moeite maar doen ons best.
In de loop van 1e helft incasseren we langzaam tegentreffers. Na 1 kwartier is het 2-0 achter en
dan maakt Selda een doelpunt, 2-1. Heel even geloven we erin. Maar dan maken ze binnen enkele
seconden weer een doelpunt, 3-1. De ruststand is 3-1. De 2e helft is dramatisch, de
tegenstanders spelen steeds feller en onze conditie raakt op want we hebben maar 1 wissel.
Net als vorige week maken we fouten door niet op tijd terug te komen, teveel happen en
passes zijn hobbelig of slap i.p.v. strak laag. Om de 3 doelpunten die ze maken scoort Mari er
1 voor ons. De tegenstanders zijn medelogenloos en maken ons helemaal kapot.
Tegen de eind van de wedstrijd heeft Manon haar kuitspier gescheurd. De eindstand is 12-4.

FC Lighttown DA1 – ESZVV Totelos DA1 1-10 (0-4)
We spelen tegen de koploper, ESZVV Totelos. Sophie is op vakantie en we spelen met 8-en. Ilse is nu bij Dames 2 en Danielle is nu aan de beurt om ons 3 wedstrijden te invallen. Al meteen na de startsignaal wordt er een flinke druk op ons uitgeoefend, we krijgen amper ruimte om te voetballen. De eerste 10 minuten lukt ons hoofd boven de water te houden en Mari heeft een paar grote kansen maar schiet elke keer recht op de keepster af. De tegenstanders voeren de tempo op en loeren op onze fouten zoals ze loopt voorbij Patricia die niet naar de bal toe loopt, dan krijgt ze ruimte om te schieten en maakt de openingstreffer 0-1. De Totelos’ers gaan door met drieen aanvallen, onze verdedigsters krijgen benauwd van grote druk en een keer wil Marieke de bal naast de doel wegtrappen maar schiet per ongeluk eigen doel in. Op dat moment is onze geloof weg, de tegenstanders geven ons geen tijd om te herstellen en gaan door met scoren. De ruststand is 0-4. De 2e helft is voor ons de marteling, de tegenstanders tonen geen genade. Elke fout die we maken wordt keihard bestraft en levert elke keer tegentreffer zoals happen, niet gaan verdedigen, ballen onnodig wegtrappen. De tijd tikt langzaam en we willen allemaal dat de wedstrijd snel stopt. Claudia maakt de enige doelpunt, voorzet is van Patricia. De tegenstanders malen er niet om en gaan maar door met aanvallen. De eindstand is een teleurstellende nederlaag met 1-10.

FC Lighttown DA1 – FC’92 DA1 7-3 (3-0)
We krijgen vanavond een serieuze tegenstander, FC’92. Ze staan op de 2e van lijst, ze hebben net als wij 3x gewonnen en 1x verloren maar we hebben al tegen de onderste 3 van de klassement gespeeld. Soms spelen we super maar soms mager. Marieke Voeten (Mari) is bij ons komen spelen nadat haar club is teruggetrokken. Manon meldt zich af. We starten met: Marieke, Selda, Mari en Patricia. De eerste 15 min is er evenwicht tussen beide teams, we maken echter meer kansen maar de bal komt vaak recht op de keeper af. Dan maakt Mari eindelijk een doelpunt. We vormen nu een goede team. Patricia let op en maakt goede passes, Ilse doet goed mee en Sophie werkt hard. Later maakt Claudia een doelpunt na knappe voorzet van Mari, dat gebeurt allemaal in kleine ruimte voorin.
Tegen einde van 1e helft scoort wederom Mari na lange bal van Elisa. De ruststand is 3-0. Meteen na de aftrap van 2e helft scoort Mari weer na lange solo, 4-0. De tegenstanders weten van geen ophouden en gaan fel spelen. Op dit moment zijn we minder goed gaan spelen, want we geven aan tegenstanders ruimte weg en krijgen zo binnen 5 minuten twee tegentreffers. Er is mis met ons, minder balvast voorin en miscommunicatie bij de verdediging. Dankzij uitstekende reddingen van Elisa is de stand 4-2 gebleven. Na 10 zenuwslopende minuten dribbelt Claudia langs paar spelers, geeft de bal aan Mari en zij scoort met een draaiend beweging, 5-2.
Kort daarna maakt Marieke haar eerste doelpunt, voorzet Mari, na onze counter, 6-2. Een paar minuten later is zijn alle spelers op de helft van FC’92, soort flipperkast daar waardoor er een eigen doelpunt valt, 7-2. Ondanks onze overmacht zijn we vaak niet op tijd terug bij de counters van tegenstanders, gelukkig zijn de FC 92’ers geen super schutters, laatst toch 7-3. En zo luidt de eindsignaal.

Florintina DA1 – FC Lighttown DA1 0-6
s’Avonds laat in Heiberg spelen we tegen Florintina, een tegenstander die nog niets heeft gewonnen.
3 spelers melden af, te weten Elisa, Ilse en Claudia. Patricia is nogal moe en een paar spelers hebben
gisteren zware toernooi gespeeld. Gelukkig zijn 2 spelers van dames 2 bereid ons te invallen, Esther
en Roxana. Verder hebben we 2 geen goede wedstrijden achter de rug, we hebben begrepen dat we
niet moeten gaan wandelen of blijven staan maar meer bal vragen en ook terugspelen als het moet.
De start is rustig gegaan, de tegenstanders zijn duidelijk niet sterk. Echter maken we nog steeds
niet af als we kansen krijgen. Na 15 minuten slaagt Selda eindelijk door vanuit vrije trap te scoren.
Ondanks het moeizaam scoren voelen we wel lekker in de wedstrijd. Manon maakt een mooie
afstandschot, 0-2. Tijdens de rust wordt ons verteld dat we zo moeten blijven voetballen en niet
vergeten de bal terugspelen als voorin vast zit. Meteen na de start van de 2e helft maakt Patricia haar
1e doelpunt door foute pass van de keepster. Kort daarna krijgen we een vrije trap, maar we weten
niet wie dit moet nemen, Patricia twijfelt, neemt vrije trap, schiet laag door de muur, de bal verandert
van richting en rolt richting doel, 0-4. Sophie en Manon hebben veel kansen maar weten het net niet
te vinden, ze blijven vrolijk door voetballen. Roxana kan goed met ons meevoetballen. Later maakt
Selda nog 2 doelpunten, beide voorzetten zijn van Manon, de laatste is een mooie: Selda staat bij
de 2e paal, Manon vlakbij hoekschop ziet haar, geeft de bal mooi langs verdediger, keeper en Selda
hoeft de bal intikken. Esther als keepster heeft weinig hoeven doen en speelt de laatste 5 minuten als
fanatieke vliegende keepster. De eindstand is 0-6, we zijn blij.

FC Lighttown DA1 – TOB DA1 0-4 (0-2)
We spelen tegen TOB, een bekende tegenstanders voor ons. Ze zijn niet erg sterk maar hebben wel goede goalgetter. Claudia meldt af. Selda (spierpijn van zware trainingskamp) en Manon (jetlag en verkouden) zijn niet fit. Esther komt ons invallen. De eerste 10 a 15 minuten is er niet veel aan de hand, we maken kansen en kunnen de tegenstanders makkelijk tegenhouden. En dan komt er een sterke TOBíer met nummer 6 aan, lange vrouw met kort zwart haar. Een keer verloren we de bal, de lange neemt de bal en dribbelt bijna de hele veld over, we houden haar niet bij en krijgen zo de 1e tegentreffer. Binnen 30 seconde alweer tegendoelpunt, ook weer dezelfde vrouw met nummer 6 na een-tweetje, 0-2. Het is een harde klap voor ons, we weten nu dat we die vrouw extra moeten dekken. Later gaat de sterke TOBíer naar de bank zodat we nu meer kunnen aanvallen. We hebben meer balbezit en meer kansen maar we maken het niet af. We schieten helaas vaak naast de doel. De ruststand is 0-2. In de loop van de 2e helft gaat op en neer, we maken kansen, de tegenstanders ook, we maken foute passes, de tegenstanders maken ook foute passes. Echter er wordt ook veel gehapt zodat ze grote kansen krijgen, Elisa heeft een paar keer moeten ingrijpen. Het blijft lang 0-2, 10 minuten voor einde maakt een TOBíer met nr 6 een knappe beweging, dribbelt voorbij Elisa die duikt en onze verdedigster en andere TOBíer hoeft de bal intikken, 0-3. We balen van dat tegendoelpunt, maar we blijven voetballen. Manon heeft grote kansen maar schiet recht op de keepster af. Laatst nog 1 tegentreffer omdat we niet goed op de verdedigingspositie staat, namelijk rechts van de aanvaller in plaats van achter te staan. De stand is 0-4. De conclusie, we zijn eigenlijk beter maar hebben onzelf te verwijten omdat we het niet afmaken.

FC Lighttown DA1 – Gamma Bouwmarkt DA2 3-2
In snikhete sporthal De Tempel spelen we vanavond tegen Gamma Bouwmarkt. We hebben al 3 weken
niet gevoetbald, alleen de oranje-speelsters (Selda en Elisa) hebben wel wedstrijden gespeeld en Manon
is op vakantie. Dames 2 hebben teveel spelers en zodoende valt Ellen voor ons in. We starten met een
ruitsysteem, Marieke als laatste vrouw, Selda en Sophie zijn vleugelspelers en Patricia als spits. De
tegenstanders hebben geen wissel.In het begin is het tussen 2 teams even aftasten, de tegenstanders
zijn niet erg sterk maar ze hebben wel goede conditie. De eerste 10 minuten gebeurt er niet veel.
Dan pakt Claudia de bal af en dribbelt bijna de hele veld over en scoort de openingstreffer. Daarna
spelen we met een 2-2 systeem, Marieke en Ilse achter, Ellen en Claudia voor, ondanks goede
individuele acties lukt het met dit systeem niet, want het klikt gewoon niet. De afstand tussen de
verdedigers en aanvallers is soms te groot. Laatste 5 minuten spelen we weer met een ruitsysteem.
De ruststand is 1-0 voor ons. De start van 2e helft beginnen we met dezelfde opstelling als de 1e helft.
Echter lukt het nog steeds niet zoals we willen voetballen. En dan valt er een gelijkmaker, 1-1. De
tegenstanders geloven erin en spelen sterker. Gelukkig is onze keepster Elisa in goede vorm en schopt
de ballen van doorgebroken tegenstanders weg. In de loop van de 2e helft wordt het langzaam beter
met ons, we maken meer kansen, Patricia, Ellen en Selda hebben kansen maar ze weten het net niet te
vinden. Alleen de echte goalgetter Claudia lukt het wel, 2-1. Een paar minuten later is het 2-2 geworden
doordat we net iets te laat terugkomen na snelle counter van tegenstanders. Pas de laatste 5 minuten
voetballen we steeds beter en de tegenstanders zijn moe geworden. We blijven drukken en hebben
haast. Tegen de einde van de wedstrijd krijgen we een vrije trap op 10 meter van de goal en Claudia
scoort. Hoewel we 3 punten hebben gepakt zijn we niet erg tevreden over de verloop van de wedstrijd.

BZVV/Ditisit DA1 -FC Lighttown DA1 5-6
De 1e wedstrijd van nieuwe seizoen is van start gegaan. De team bestaat uit 7 speelsters en
is bijna hetzelfde als vorig jaar, alleen Patricia en de coach Patrick is nieuw. We spelen tegen
BZVV/Ditsit, voor ons een onbekende tegenstander die uit jonge fitte dames bestaat. De
eerste minuten spelen we geconcentreerd, we maken goede passes en verdedigen scherp. Na
enkele minuten pakt Claudia de bal af, dribbelt richting doel en maakt de openingstreffer.
Maar de tegenstandsters kunnen snel omschakelen, zodra ze de bal hebben gaan ze snel met 2
of 3 spelers tegelijk aanvallen. Op die manier valt de gelijkmaker omdat onze vleugelspelers
iets te ver voor staan en onze laatste vrouw de bal heeft verloren. Na het wisselen is er een
kleine verwarring onstaan en zo krijgen de tegenstanders meer ruimte, een afstandschot van
hun en de stand is 2-1 achter. Gelukkig hervatten we snel weer: Claudia en Selda zijn op
stoom, met een-tweetje en snel naar voren gaan. Selda maakt 2 doelpunten, beide voorzetten
zijn van Claudia en zo komen we met 2-3 op voorsprong. Maar het is een kunst om volle
wedstrijd scherp te blijven, tegen einde van 1e helft verslappen onze concentratie en krijgen
2 tegentreffers om onze oren. De ruststand is 4-3 achter. Meteen na rust maakt Claudia
gelijkmaker. Vandaag is het wisselen onze grootste zwakte, want na het wisselen ontstaat er
een misverstand van posities dus we weten niet goed wie we moeten verdedigen en op die
manier weer een tegentreffer. Nog 12 minuten en we spelen met de sterkste opstelling, binnen
5 minuten buigen we van 5-4 naar 5-6 om, Selda en Claudia maken beide hattrick. De rest van
de wedstrijd spelen we uit zonder 1 keer te wisselen. Zodra de eindsignaal luidt juichen we en
pakken volle 3 punten.

KNDSB
Team 1

Spelers:

Willem Jan Maasakkers (K)*
Tjande Syaramual*
Kevin Tolk*
Bram Koopmans*
Ben Leijten
Dylan van Bommel
Mohammed Akzaz*

* = vaste spelers

Coach: Martijn van Heesch

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
ADSV 1 – Lighttown 1 8 – 3
Lighttown 1 – Catharijne 1 2 – 6
Martinistad 1 – Lighttown 1 5 – 0
Lighttown 1 – Catharijne 2 6 – 5
Lighttown 1 – Martinistad 2 2 – 2
Lighttown 1 – Catharijne 1 0 – 9
Lighttown 1 – ADSV 2 3 – 1
Lighttown 1 – ADSV 1 1 – 9
Lighttown 1 – Martinistad 1 1 – 2
Lighttown 1 – Martinistad 2 3 – 4
Lighttown 1 – ADSV 2 : 6 – 6 6 – 6

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Mohammed 8
Marcel 7
Dylan 1
Ben 8
Bram 3
Tjande 2
Eigen doelpunt 1

Verslagen:

SLOTRONDE OP 1 APRIL TE HAARLEM

Aanwezig: Mohammed, Kevin, Bram, Ben, Niels (keeper) en Dylan
Afwezig: Tjande ivm blesseure

Lighttown 1 – Martinistad 1 : 1 – 2

Eigen doelpunt

Door ons hoge motivatie en strijdlust hebben we toch goed gevoetbald en we hebben niet met grote cijfers verloren. Jammer dat we toch met 1-2 achter stonden door vrije trap van ons tegenstander! We hadden/kunnen ook van hun winnen maar helaas… We gaan weer focussen naar andere belangrijke wedstrijden.

Lighttown 1 – Martinistad 2 : 3 – 4

Mohammed 3x

Heel jammer en zonde dat we van hekkensluiter verloren hebben. We stonden met 2-0 voor en door gebrek van concentratie en te veel praten in ons team zijn we alsnog met 2-3 achter, was ook terecht! Ik hoop dat wij een lesje geleerd hebben om volgende keer voor te komen. Gelukkig maken we weer gelijkspel met 3-3. Ons tegenstander kreeg een gele kaart, ze hebben dan 3 spelers, we hadden makkelijk een doelpuntje kunnen maken maar helaas kregen we opeens tegendoelpunt en het werd met onnodig met 3 – 4 verloren! In dit wedstrijd was Mohammed de uitblinker.

Lighttown 1 – ADSV 2 : 6 – 6

Marcel vd Lans 3x
Bram 2x
Ben 1x

Marcel vd Lans komt bij ons invallen, met hem voetballen we meer als team die heel belangrijk is. Hij scoort opeens heel makkelijk 3x! Door goede positiespel en hoge motivatie hebben we gelijkgespeeld met 6 – 6 die we eigenlijk makkelijk van hun konden winnen maar helaas. Petje af Marcel!!!

Lighttown 1 – Catharijne 2 : 3 – 2

Ben 2x
Marcel 1x

Het was toen al bekend dat we zeker handhaven in 1e klasse, we zijn allemaal opgelucht. We hebben weer van Catharijne 2 gewonnen. Ben maakte een goal na een mooie solo. Ben was uitblinker in deze wedstrijd. We sluiten dit seizoen met tevreden gevoel af!

Jullie en Marcel natuurlijk, heel erg bedankt voor jullie goede inzet en tot het volgende seizoen!

Jullie coach, Martijn

2e ronde op 15 januari 2012 te Eindhoven

Niels vd Berk
Bram Koopmans
Mohammed Akzaz
Ben Leijten
Kevin Tolk
Tjande
Dylan van Bommel

Willem Jan is geblesseerd.

Lighttown 1 – Martinistad 2 2-2

Ben 2x

Het was heel zuur dat het in de laatste seconde met 2-2 werd! En verder moesten we in 1e helft even zoeken naar de juiste systeem en postitie. Het grootste probleem is dat wij veel te snel happen terwijl het helemaal niet nodig was en het kost ons conditie. Met goede conditie is voor ons zeker een grote wapen!
In 2e helft waren we zeker beter dan Martinistad 2. Door 2 goals van Ben waren we al meteen met 2-0 voor. Maar helaas eindigen we met 2-2 gelijkspel door onterechte strafschop en veel latere tegengoal gekregen.

Lighttown 1 – Catharijne 1 0-9

Deze tegenstander die alle spelers ook van NDE zijn was al duidelijk 2 maatjes te groot voor ons. Het was toch leerzaam hoe ze dingen kunnen voetballen met balbezet EN balverlies. We happen weer veel te snel, heel zonde daardoor kregen we alleen maar tegengoals terwijl we bijna geen conditie meer hebben omdat we te veel gehapt hebben! Ik hoop dat het voor jullie een lesje geleerd hebben. Dus deze wedstrijd snel vergeten en we gaan weer verder!

Lighttown 1 – ADSV 2 3-1

Tjande 1x
Mohammed 1x
Ben 1x

Het was zeker een spannend en goede wedstrijd, hoe komt dat??? Omdat we geduld hebben, niet happen, rustig blijven met balbezet. Als we dat wel hebben kunnen we ook goed uitvoeren! Vasthouden dus!
Door goede motivatie en goede conditie van ons kunnen we ons systeem en punten goed uitvoeren. Dus goed onthouden hË kerels! 😉 We hebben weer belangrijke 3 punten gepakt om in 1e klasse te handhaven! Dat is ons doel!

Lighttown 1 – ADSV 1 1-9

Tjande 1x

Deze tegenstander is ook 2 maatjes te groot met ruime ervaringe spelers. Wat we wel kunnen is om tegengoals te beperken en geduld hebben tot we weer een kans hebben. Tjande is de enige die een doelpunt maakte.

En ondanks dat we 2x met grote uitslag verloren hebben ben ik toch tevreden met het resultaat en dat we totaal 4 en eigenlijk 6 punten gepakt hebben. Ik verwacht dat we bij 3e ronde 6 punten of stiekem 9 punten kunnen pakken zeker als we weer compleet hebben! Kerels, super bedankt voor jullie goede vechtlust en onvermoeibare inzet en op naar 3e ronde!

1e ronde op 9 oktober 2011 te Heerenveen

Niels van de Berkt (invaller als keeper)
Mohammed Akzaz
Bram Koopmans
Ben Leijten
Kevin Tolk
Dylan van Bommel
Marcel van der Lans (invaller)

Willem Jan en Tjande zijn afwezig.

ADSV 1 – Lighttown 1: 8-3
Mohammed 2x
Marcel 1x

Ondanks verlies van enorm ervaringe tegenstander hebben we toch goed gespeeld. We hebben na counter meteen met 1-0 voor dankzij uitblinker Mohammed. Maar helaas konden we onze voorsprong niet meer vasthouden en ADSV scoorde elke keer weer terwijl we bijna zeker niet tegenhouden konden en we hebben zeker als leeuwen gevochten. Het werd zelfs bijna 5-4 die Mohammed groot kans gemist had die alleen was met ADSV’s keeper, helaas! daarna liep ADSV uit. Marcel heeft ons prima geholpen en meteen gescoord ook nog…

Lighttown 1 – Catharijne 1: 2-6
Mohammed 1x
Dylan 1x

We moesten tegen titel favoriet spelen en het was ook duidelijk dat deze tegenstander een maatje te groot is voor ons. We hebben zeker van een paar foutjes geleerd en zeker dat we beter naar tegenstanders moeten letten waar ze gaan lopen ipv steeds naar de bal te kijken, heel jammer!

Martinistad 1 – Lighttown 1: 5-0
Door frustraties binnen ons team hebben we verloren van Martinistad, zonde! Anders hadden we een paar doelpuntjes kunnen maken. Ik hoop dat het zeker de laatste keer is met al die frustraties binnen ons team anders grijp ik het zeker in omdat het gewoon niet kan! Ik wil deze vervelende wedstrijd graag weer vergeten en op naar de volgende wedstrijd, tegen Catharijne 2.

Lighttown 1 – Catharijne 2 : 6-5
Marcel 2x
Ben 2x
Mohammed 1x
Bram 1x

We hebben belangrijke 3 punten binnen gehaald om degradatie voor te komen! Het was een spannende wedstrijd. Na een paar minuten waren we al meteen met 0-1 achter. Maar gelukkig hebben we ook nog meteen goed gemaakt, met 3-1 de rust in. Door Marcel liep onze voorsprong nog steeds uit omdat hij altijd bij 2e paal klaar stond, compliment! Binnen 1 minuut voor het einde werd het nog 6-5, gelukkig hebben we onze voorsprong wel goed vastgehouden!

Team 2

Spelers:
Raph Eykenboom (K)*
Bart ten Westenend*
Niels van den Berk*
Marcel van der Lans
Mike Wopereis*
Okke van Mierlo
Gerrit Vissers*
Tim van Hal (vanaf 2e ronde)

* = vaste spelers

Coach: Joost Bazelmans

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
Black Eagles 1 ñ FC Lighttown 2 1 – 4 2 – 6
FC Lighttown 2 ñ Doorbraak 2 3 – 0 6 – 0
FC Lighttown 2 ñ Martinistad 3 0 – 2 2 – 3
FC Lighttown 2 ñ Black Eagles 1 0 – 1 1 – 2
ZVV Doorbraak 2 ñ FC Lighttown 2 0 – 3 1 – 7
Martinistad 3 ñ FC Lighttown 2 1 – 1 2 – 3
FC Lighttown – Doorbraak 3 – 1 5 – 2
ADSV – FC Lighttown 1 – 1 4 – 3
Martinistad – Lighttown 2 – 1 5 – 1

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Marcel 11
Gerrit 4
Mike 5
Dylan (invaller) 3
Okke 7
Eigen doelpunt 2
Bram V 1

Verslagen:

Hier is uitslagen van het derde toernooi:

FC Lighttown – Doorbraak 5-2 (3-1)

Gescoord: Marcel 3x, Mike en Okke

Verslag:

Doorbraak is minder sterke tegenstander op de papier, natuurlijk moeten wij niet onderschatten hebben voor die tegenstander.
We hebben wel aardig gespeeld en hebben voor de rust 3x gescoord door Marcel, Mike en Okke.
Na de rust wilden wij graag door voetballen en op weg naar het doel om aantal keren in de doel te proberen komen.
Marcel bezorgt twee doelpunten en overwinning op Doorbraak.

ADSV – FC Lighttown 4-3 (1-1)

Gescoord: Eigen doel, Mike en Bram V.

ADSV heeft ruim 9 spelers en wilde nog extra speler bij gehaald, Bram Verhulst (FC Lighttown 3)
We hadden wel verwachten dat ADSV ook mee gaat strijden om 3 punten te veroveren. We kwamen snel voorsprong met 0-1 door eigen doel van ADSV na het schoot van Tim.
Daarna kwam ADSV terug naar 1-1. We hebben een aantal keren goed kansjes laten liggen, geldt ook voor ADSV.
Na de rust proberen wij meer aanvallen. Mike bracht FC Lighttown voorsprong, 1-2. Helaas niet veel later weer 2-2.
Bram Verhulst bracht ons weer voorsprong na het debuut van hem naar 2-3. Zo te zien geeft ADSV helemaal niet op en wilde nog meer. Het bleek dat ADSV toch twee keer gescoord heeft en op weg naar overwinning. Echt jammer!

Martinistad – Lighttown 5-1 (2-1)

Gescoord: Marcel

Martinistad heeft twee wedstrijden gewonnen, het zal wel moeilijk voor ons worden. We hebben weer Bram Verhulst bij gehaald voor de zekerheid, want we hebben maar 1 wisselspeler op de bank. In de wedstrijd waren er echt strijdenluste partij want we willen beide winnen en kans op beslissingswedstrijd. Eerst stond 1-0 voor Martinistad.
Marcel maakt gelijkspel, 1-1. Later werd het 2-1 voor Martinistad.
Na de rust waren wij bijna op en Martinistad heeft 3x gescoord…….Martinistad promoveert naar 1e klasse. Jongens, jullie hebben goed geprobeerd, wel jammer!
We hebben wel onze doel bereikt dat wij een promotie klasse gehaald hebben. En bedankt voor de leuke seizoen en tijd door gebracht met jullie… Misschien tot ziens in nieuwe seizoen!

2e ronde op 15 januari te Eindhoven

FC Lighttown 2 – Black Eagles 1 1-2 (0-1)

We hebben een nieuwe speler bij gehaald, Tim van Hal. Niels van den Berk gaat naar de eerste team van FC Lighttown voor Willem Jan te vervangen.
In het begin van de wedstrijd spelen wij zeer onrustig en lijden teveel aan de balverlies. Ook niet goed samen gewerkt met elkaar tijdens de wedstrijd.
Black Eagles scoorde een doelpunt nadat het geprofiteerde foutje van Lighttown was, het stond 0-1 voor de Nijmenaren op de bord. We hebben zeer naarstig naar het doelpuntje. Teveel kansen te benutten. We hebben niet de spel kunnen verbeteren dan in het begin van de wedstrijd. Black Eagles liet een paar kansjes liggen dankzij Raph.Na de rust proberen wij de spel iets te verbeteren en snakken wij nog steeds naar de doel. Het lukt nog steeds niet en teveel grote kansjes laten liggen door Tim, Gerrit en Marcel. Black Eagles scoort eenvoudig naar 0-2. Blijven door voetballen en niet opgeven. Niet veel later heeft Marcel eindelijk gescoord, 1-2. Helaas is de nederlaag binnen voor ons. Hopelijk maken wij het goed voor de volgende wedstrijd en wat bij geleerd en gesproken in de kleedkamer.

ZVV Doorbraak 2 – FC Lighttown 2 1-7 (0-3)

We zijn grote favoriet op de papier voor de overwinning tegen Doorbraak. Het schijnt dat wij in het begin heerlijk aan het voetballen waren en meer ruimte gemaakt. Daardoor zijn wij mooi voorsprong gehouden met 0-3 door Okke 2x en Marcel. Goed dat zij echt wakker zijn geworden na het bespreking uit de kleedkamer. Onze jongens hebben echt naar hun zin om te voetballen en willen meer goals maken in deze wedstrijd. Na de rust gaan zij lekker genieten en meer doelpunten maken, het lukt ons echt aardig! Alleen is het kleine foutje achterin daardoor kon Doorbraak nog een doelpunt maken, 1-3. Mike zag de bal aankomen van Tim. En Mike wil de bal direct in doel schieten en wel gescoord, maar heeft tegen de paal gebotst. Gelukkig is hij helemaal niet gemankeerd en kon door voetballen. Daarna maakten Marcel en Okke weer, 1-7. Ik ben zeer tevreden over hun spel en uitslag. Zo die spel wil ik graag mee nemen naar de belangrijke en aartsrivaal wedstrijd tegen Martinistad uit Groningen.

Martinistad 3 – FC Lighttown 2 2-3 (1-1)

We zagen Martinistad zich al zeker verplaatsen voor de promotie-klasse. Wij willen graag een beslissingswedstrijd vermijden, dat betekent dat wij 1 punt en 3 punten moeten pakken dan zijn wij veilig voor de promotie-klasse. Het spel ziet er wel aardig uit en Martinistad speelt ook niet slecht, dus in balans tussen twee favoriete teams in Tweede Klasse. Op elke moment wil Tim de bal mooi voorzet maken en de tegenstander wil de bal wegkoppen en het kwam er ongelukkig in de doel, dus het werd eigen doel gemaakt voor ons, 0-1. We moeten zeer goed concentreren in de wedstrijd zodat wij niet tegen doelpunten mogen krijgen. Helaas lukt het ons niet en Martinistad scoort toch, 1-1. De speler van Martinistad schoot kei hard van de afstand maar Raph redt het echt mooi. Gelukkig blijft nog 1-1. Gerrit kreeg onverwacht een gele kaart van de scheids omdat hij geschopt heeft op de speler van Martinistad. Voor mij is eigenlijk onterecht omdat die speler ook toevallig geschopt heeft om de bal weg te schieten. Jammer! Na de rust proberen wij iets meer voetballen en druk tegen Martinistad. De keeper van Martinistad hield de bal van ons goed tegen. Niet veel later scoort Martinistad naar 2-1. Daarna hebben wij iets beter gevoetbald en teveel naar voren. Mooi doelpunt van Okke die afstand schiet naar 2-2. Het wordt spannend en willen nog meer nog meer.
Vlak voor tijd hebben wij mooi laten zien van de spel. Marcel stond ergens bij de doel en kreeg een bal van Tim en hij draait met bal om…………. GOAL! Marcel brengt ons en Lighttown naar de PROMOTIE KLASSE! Het eindigt dus 2-3 voor ons. Ik ben echt tevreden in de laatste twee wedstrijden en hopelijk nemen wij die dezelfde spel mee naar 1 April.

1e Ronde op 9 Oktober te Heerenveen

Bart heeft zich afgemeld voor het toernooi. De rest was geheel fit en had zeer zin in de toernooi.

Black Eagles 1 ñ FC Lighttown 2 2-6 (1-4)
Black Eagles was afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e Klasse en heeft een totaal andere team dan afgelopen seizoen.Bij het begin hebben wij goed gevoetbald en meteen eerste doelpunt gemaakt door Okke. Een paar minuten laten werd het ongelukkig 1-1. We mochten niet opgeven terwijl Black Eagles geen wisselspelers had. Blijven goed concentreren en naarstig opzoek naar het doel. We hebben eindelijk aantal doelpunten gemaakt door Marcel 2x en Gerrit. Voor de rust stonden wij met 1-4 voor. Na het rust wilden wij meer voetballen, het lukte ons zeer aardig naar 1-6 dankzij Mike 2x. De laatste tegendoelpunt voor Black Eagles was er misverstandig bij de achterhoede. Jongens hebben zeer goed gespeeld, zo mag ik het echt zien voor de komende wedstrijden en toernooi!

FC Lighttown 2 ñ Doorbraak 2 6-0 (3-0)
Niels van de Berk speelde niet mee omdat hij opgeroepen werd door Lighttown 1 vanwege zonder keeper. Liefste wilde hij graag alleen keepen, niet mee voetballen anders wordt het teveel voor hem. Ik heb Dylan van Bommel van Lighttown 1 gehaald voor de invaller. We hebben zeer lekker gevoetbald, maar Doorbraak had een aantal kansen benutten, gelukkig wilde de bal niet in het doel. Het werd al 3-0 voor ons: Dylan 2x en Marcel. Na de rust probeerden zij meer goals maken, lukt het ons ook weer, lekker grote overwinning voor ons, 6-0. Het doelpunten werden gemaakt door Dylan en Gerrit 2x. Meteen 6 punten gehaald uit twee wedstrijden, mooi begin voor ons!!

FC Lighttown 2 ñ Martinistad 3 2-3 (0-2)
Martinistad heeft ook aantal jonge spelers net als bij ons en is ook favoriet . Dylan heeft weer met ons mee gespeeld. Zeer ongelukkig in het begin, teveel fouten en balverlies. Omdat het spel van Martinistad niet dezelfde als tegen Black Eagles en Doorbraak was. Het werd al 0-2 achter. Na de rust moesten wij hard werken en probeerden aantal doelpunten maken, ook een puntje pakken! Martinistad bleef door voetballen en maakte ons zeer lastig. We lieten een aantal kansjes liggen, best zonde. Gerrit schoot de bal hard in de doel naar 1-2. Een paar minuten ging de bal naar Okke en meteen hard geschoten naar 2-2. Vlak voor de tijd heeft Martinistad een doel gevonden dankzij teveel fouten in de achterhoede, 2-3! Dat vonden wij heel erg jammer, hopelijk hebben mijn jongens aantal fouten geleerd. We kijken uit naar de volgende toernooi en proberen natuurlijk aantal punten kunnen pakken.

Team 3

Spelers:
Wesley Schepers (K)
Richard Wolters
Luc Philippens
Mark van Lint
Bas Verhulst
Tijn Groenevelt
Bram Verhulst (vanaf 2e ronde)
Edwin Munne (invaller)

Coach: Edwin Munne

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
ADSV 3 – Lighttown 3 3 – 1 4 – 1
Lighttown 3 – Doorbraak 1 2 – 1 2 – 3
Lighttown 3 – Martinistad 4 1 – 1 6 – 1
FC Lighttown 3 – ADSV 3 2 – 2 3 – 3
Doorbraak 1 – FC Lighttown 3 3 – 2 7 – 5
Martinistad 4 – FC Lighttown 3 2 – 4 4 – 11
Doorbraak 2 ñ Lighttown 3 1 – 2 1 – 2
Lighttown 3 ñ Black Eagles 1 3 – 0 4 -4
Lighttown 3 ñ Martinistad 4 2 – 1 8 -1

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Mark 16
Bas 4
Tijn 4
Richard 1
Bram 13
Luc 2
Tim 2

Verslagen:

SLOTRONDE OP 1 APRIL TE HAARLEM

Aanwezig:
Wesley (keeper), Luc, Tijn, Bas, Richard, Bram en Mark.

Wij spelen verder in de recreatieklasse en de resultaten zijn als volgt:

Doorbraak 2 ñ Lighttown 3 : 1 ñ 2 ( 1 ñ 2 )

Wij hebben een slechte wedstrijd gespeeld maar toch drie punten gepakt. De doelpunten waren van Bram bij 1 ñ 0 en Mark bij 2 ñ 1.

Lighttown 3 ñ Black Eagles 1 : 4 ñ 4 ( 3 ñ 0 )

In de eerste helft waren wij heer en meester en de goals waren van 2x Bram en Mark. Vlak voor rust heeft Richard voor open doel naast geschoten. Heel jammer! In de tweede helft kwam B.E. sterk terug en wist de stand naar 3 ñ 3 te brengen. Gelukkig kon Mark ons weer naar een voorsprong brengen. Echter in de laatste seconden was er een kluts bal bij onze doel en er ontstond een scrimmage en ja hoor, helaas lag de bal erin. Een gelijkspel, dus.

Lighttown 3 ñ Martinistad 4 : 8 ñ 1 ( 2 ñ 1 )

Na een 0 ñ 1 achterstand zijn wij helemaal op stoom gekomen. De treffers waren van Mark (4x), Bram, Bas, Tijn en Luc. Doordat wij zelf hebben gewonnen, zijn wij, zonder afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd, KAMPIOEN geworden in de recreatieklasse!

Van harte gefeliciteerd! Het was voor me een verademing om voor jullie te coachen. Hopelijk tot ziens in het nieuwe seizoen!

Coach Edwin Munne

2e RONDE OP 15 JANUARI 2012 TE EINDHOVEN

Behalve Richard (ziek) en Edwin (rugblessure) is iedereen aanwezig, inclusief nieuwbakken lid Bram Verhulst, broertje van Bas Verhulst.
Er zijn dus 6 man aanwezig. Tijn heeft alleen de 1e wedstrijd mee gespeeld want ës middags heeft hij een andere verplichting.

FC Lighttown 3 ñ ADSV 3 : 3 ñ 3 ( 2 ñ 2 )

Wij hebben in deze wedstrijd elke keer de achterstand goed gemaakt. De goals zijn van Bram, Bas en Mark. Wij hebben heel vakkundig verdedigd en via de counters gescoord. Bijna hebben wij nog gewonnen maar Bram heeft tegen de paal geschoten. Alles bij elkaar hebben wij een puike match gespeeld tegen de koploper!

Doorbraak 1 ñ FC Lighttown 3 : 7 ñ 5 ( 3 ñ 2 )

Bij deze wedstrijd hebben wij maar 5 man ter beschikking en wij konden geen speler lenen van heren 2 omdat ze op dezelfde tijdstip ook moesten spelen. Wij hebben op dezelfde wijze als tegen ADSV 3 gespeeld. Na een snelle 3 ñ 0 achterstand hebben wij ineens engelen op onze schouders en hebben wij de stand omgebogen naar een 3 ñ 4 voorsprong. Bram heeft vier keer gescoord ! Doorbraak is wakker geworden en heeft de stand naar 4 ñ 4 gebracht. Snel hierna heeft Mark vanuit links een rush genomen en de bal is via zijn strakke pass door Luc in het doel gedrukt. Er is een sensatie in de maak maar met nog 5 minuten spelen heeft Doorbraak alsnog drie keer achtereen gescoord. Onze jongens zijn in deze fase echt niet meer vooruit te branden. Ze zijn allen op. Toch een applaus waard voor onze strijdlustige jongens!

Martinistad 4 ñ Lighttown 3 : 4 ñ 11 ( 2 ñ 4 )

Voor deze wedstrijd hebben wij al geweten dat wij niet naar de promotiepoule gaan. Deze zijn bestemd voor ADSV 3 en Doorbraak 1. Niettemin willen wij deze dag goed afsluiten. Met Tim erbij van heren 2 hebben wij een prima partij gespeeld. Na een 2 ñ 1 achterstand zijn wij gewoon gaan voetballen en hebben wij een en ander prachtige doelpunten gemaakt. De goals zijn van Mark (4x), Bram (4x), Tim (2x) en Bas.

Alles bij elkaar hebben wij 19 doelpunten gefabriceerd. Een ongekend hoge aantal, ook dankzij de inbreng van de nieuwste lid Bram. Hij is 16 jaar, technisch begaafd en snel. Kortom wij hebben samen met veel plezier gevoetbald en dit gaat ons vooral om !

De 3e ronde wordt gespeeld op zondag 1 april in de sporthallen Zuid te Amsterdam. Dan gaan wij verder strijden in de recreatiegroep met Martinistad 4, Black Eagles 1 en Doorbraak 2.

1e RONDE OP 9 OKTOBER 2011 TE HEERENVEEN

Iedereen was aanwezig.
Wij hebben afgesproken dat wij volgens systeem 3 – 1 gingen spelen. Wesley in doel, Luc als laatste man, Bas – Tijn – Richard beurtelings als vleugelspelers en Mark puur als aanvaller. Edwin zou invallen wanneer iemand onverhoopt zou blessuren.

ADSV 3 – Lighttown 3 : 4 – 1 ( 3 – 1 )
ADSV 3 die in het afgelopen seizoen op een haar na de promotie naar 1e klasse misliep, is duidelijk de favoriete van de 2e klasse B.
Wij hebben vrijwel de gehele wedstrijd moeten verdedigen. Bij de 1 – 0 achterstand knalde Mark ons naar 1 – 1 maar de vreugde bleek van korte duur. Ze maakten hierna snel nog twee goals. Vlak voor rust kon Luc niet meer. Hij heeft kennelijk spierblessure opgelopen aan zijn bovenbeen. Zodoende moest Edwin in de gehele tweede helft als laatste man opereren. Dat ging goed. ADSV kon slechts nog een goal maken. Alles bij elkaar gezien hadden wij niet zo slecht gedaan.

Lighttown 3 – Doorbraak 1 : 2 – 3 ( 2 – 1 )
Nadat wij ruim twee uren hadden gewacht, moesten wij aan de bak tegen Doorbraak 1.
Gelukkig kon Luc met zijn ingetapet bovenbeen wederom mee spelen. Zodoende bleef Edwin aan de kant. Wij begonnen verrassend goed want Bas en Mark wisten ons naar 2 – 0 voorsprong te knallen. Vlak voor rust poeierde aanvoerder van Doorbraak de bal prachtig in de kruising. Niemand kon er niks aan te doen. In de rust de jongens gezegd dat ze de twee gevaarlijke spelers van Doorbraak niet teveel ruimte moesten geven. Dit ging goed maar ongeveer 5 minuten voor het einde was de pijp bij een aantal spelers echt op en ja hoor, Doorbraak maakte goed gebruik van meer ruimte om 2 keer te scoren…. Heel jammer maar ze hebben echt goed en vol gestreden.

Lighttown 3 – Martinistad 4 : 6 – 1 ( 1 – 1 )
Na een uurtje wachten moesten wij tegen Martinistad 4, een piepjonge team, dat Doorbaak 1 in de 1e wedstrijd verrassend had verslagen. Wij zijn dus gewaarschuwd!
Luc gaf na enkele minuten de brui aan. Hij kon niet meer voorruit en old good Edwin moest wederom aan de bak, uiteraard als laatste man. Na 10 minuten kwamen wij voor te staan door een poeier van Mark. Vlak voor rust kwam Martinistad langs doordat wij niet genoeg hadden ingegrepen. De tweede helft was een “gala” spel van ons want het ging bijna voortreffelijk goed zodat wij om de haverklap een goal konden maken. Mark, Tijn met zijn hattrick en Richard wisten het net te vinden en de verdediging stond kaarsrecht overeind. Complimenten aan de jongens die echt goed de taken hadden volbracht !

De tweede ronde volgt op zondag 15 januari 2012 en wel in het TU Sportcentrum te Eindhoven! Dan moeten wij wederom tegen deze drie teams strijden.

Seizoen 2010 – 2011

Team: Heren 1, (4e klasse)

Spelers:

Coach: Edwin Munne

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 1 – DBS 4 2 – 3 7 – 3
FC Lighttown 1 – Brabantia 15 0 – 3 1 – 5
Woenselse Boys 7 – FC Lighttown 1 2 – 0 8 – 1
KW 3 – FC Lighttown 1 2 – 1 5 – 4
ZZV Wheely Bar 2 – FC Lighttown 1 2 – 1 6 – 3
FC Lighttown 1 – RPC 4 2 – 4 3 – 9
Brabantia 9 – FC Lighttown 1 4 – 1 8 – 4
FC Lighttown 1 – CafÈ vd Ven 2 1 – 1 1 – 5
TOB 5 – FC Lighttown 1 5 – 1 8 – 2
FC Lighttown 1 – Geldrop/Houta Bouw 1 1 – 1 4 – 4
Gamma Bouwm. 1 – FC Lighttown 1 2 – 2 3 – 6
DBS 4 – FC Lighttown 1 0 – 2 6 – 4
FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 7 1 – 3 1 – 7
Brabantia 15 – FC Lighttown 1 4 – 1 5 – 2
FC Lighttown 1 – KW3 1 – 3 3 – 6
FC Lighttown 1 – ZVV Wheely Bar 2 3 – 1 8 – 4
RPC 4 – FC Lighttown 1 3 – 0 8 – 2
FC Lighttown 1 Brabantia 9 4 – 3 7 – 6
CafÈ van de Ven 2 – FC Lighttown 1 3 – 3 5 – 6
FC Lighttown 1 TOB 5 0 – 4 1 – 14
Geldrop/Houta Bouw 1 – FC Lighttown 1 2 – 5 5 – 9
FC Lighttown 1 – Gamma Bouwmarkt 1 3 – 1 5 – 5

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Willem-Jan Maasakkers 0
Joris Veroude 7
Marcel van der Lans 16
Joost Bazelmans 19
Leon Vestjens 0
Ben Leyten 25
Kevin Tolk 9
Mike Wopereis 3
Marcel Hendriks 1
Carlo Rovers (invaller) 1
Eigen doelpunt 2

Verslagen:
FC Lighttown 1 – Gamma Bouwmarkt 1 : 5 – 5 (3 – 1)
Leon (zonder opgave van reden) en Joost (blessure) zijn niet bij deze laatste wedstrijd van het seizoen geweest.
Wij moeten tegen de nummer 2 aantreden die een kleine kans maakt om kampioen te worden. Ze moeten wel van ons winnen. Dus de druk ligt bij hen. De eerste tien minuten zijn wij veelvuldig aan de bal geweest en op deze manier zijn wij door de doelpunten van Kevin en Ben naar 2 – 0 gekomen. Hierna is de tegenstander losser gekomen en ze zetten ons in de rest van de wedstrijd onder druk. Ze hebben de aansluittreffer gemaakt maar vlak voor rust heeft Kevin na een korte solo een hard, laag schot gelost die de keeper helemaal niet zag aankomen: 3 – 1. Na de rust konden wij helaas niet meer vooruit spelen want Gamma heeft ons helemaal in de tang. Ze zijn op een gegeven moment ook op 3 – 4 gekomen. Niet veel later heeft Ben wederom gelijk gescoord. Weer niet veel later kon Gamma scoren na een enorme misverstand in de verdediging. Maar gelukkig voor ons en dom van de tegenstander moest iemand van Gamma voor 2 minuten aan de kant. Dankzij de numerieke meerderheid heeft Kevin in de laatste minuut gelijk gescoord en met man en macht wisten wij dit vast te houden. Petje af voor onze jongens die ongelofelijk hard hebben gewerkt.

Wij hebben 22 wedstrijden gespeeld en in totaal van 20 punten verzameld: in de 1e helft 7 punten en in de 2e helft 13 punten. Wij gaan er vanuit dat dit voldoende is om in de 4e klasse te mogen blijven.
Langs deze weg wil ik als coach alle jongens, ook de invallers, hartelijk danken voor de inzet en goede samenwerking en graag tot ziens in het nieuwe seizoen!

Geldrop/Houta Bouw 1 – FC Lighttown 1 : 5 – 9 (2 – 5)
Vanwege prive omstandigheden is Leon niet aanwezig bij deze wedstrijd.
De eerste 7 a 8 minuten is de tegenstander fel aan het aanvallen en heeft een heleboel kansen gehad om te scoren. Gelukkig voor ons zijn alle ballen naast of over gevlogen of Willem Jan heeft goed tegen gehouden. Daarna zijn wij losser gekomen en via goede combinatievoetbal hebben wij van de 6 kansen wel 5 erin gemaakt. De treffers zijn gemaakt door 2x Joost, 2x Ben en Marcel. In de laatste 5 minuten van de 1e helft is de tegenstander sterk op gekomen en ze hebben 2 goals gemaakt. In de rust de jongens aangespoord te blijven concentreren op het spel en zorgen dat de gevaarlijke spits uitgeschakeld wordt zodat ze weinig kansen maken om te scoren. Wij hebben in de tweede helft goed gespeeld en de tegenstander is op den duur gefrustreerd. Gelukkig zijn wij rustig gebleven en hebben wij met goed positiespel nog meer kansen goed benut. De goals in de tweede helft zijn van weer 2x Joost, 1x Ben en 1x eigen goal. Alles bij elkaar hebben wij verdienstelijk naar een grote overwinning gespeeld.

FC Lighttown 1 – TOB 5 : 1 – 14 (0 – 4)

Leon (ziek), Joost en Willem Jan (allebei geblesseerd) zijn de afwezigen en daarom zijn er twee spelers van FC Lighttown 2 bijgehaald, te weten Bennie en Raph.
Vandaag hebben wij met z’n allen een wanprestatie geleverd tegen een ontketende TOB die op alle fronten veel beter en veel sneller heeft gespeeld. Eigenlijk onbegrijpelijk dat TOB slechts op de 5e plaats in het klassement staat. Maar goed, wij hebben van alles geprobeerd de storm van TOB te bedaren. Het heeft helemaal niets opgeleverd en wij mogen zelfs blij zijn dat ze 20 goals niet hebben gehaald want Raph heeft behoorlijk gekeept! Bij een ruime achterstand van 0 – 9 heeft TOB een eigen goal gemaakt. Een wedstrijd om snel te vergeten maar ook een wedstrijd waarin wij moeten beseffen dat wij veel beter voor de dag moeten komen!

Cafe v.d. Ven 2 – FC Lighttown 1 : 5 – 6 (3 – 3)

Kevin en Leon zijn niet beschikbaar en zodoende hebben wij maar 6 man ter beschikking. Helaas kon ik niemand van FC Lighttown 2 lenen omdat ze zelf op dezelfde avond moeten zaalvoetballen.
De wedstrijd is voorspoedig voor ons begonnen want binnen 5 minuten zijn wij met 0 – 2 op voorsprong gekomen door de treffers van Joost via een lage diagonale schuiver en Joris met een vrije trap. Hierna zijn wij, zoals dit wel een paar keren bij de nadere wedstrijden is gebeurd, teveel achteruit gaan voetballen. Opeens zijn wij met 3 – 2 achtergekomen maar gelukkig heeft Marcel een prachtige dipetepass gegeven op Mike die koelbloedig heeft gescoord. Een 3 – 3 ruststand en de jongens aangespoord vooruit te spelen. Niet veel later na de rust zijn wij toch op achterstand gezet en een paar minuten later heeft Marcel via een intikkertje 4 – 4 genoteerd. Helaas zijn de jongens achtergebleven waardoor wij weer, voor de derde keer, achter zijn gekomen. Gek maar waar, evenals bij de vorige wedstrijd, is Ben alleen op avontuur gegaan en hij heeft een pracht goal gemaakt. De bal is in de kruising gevlogen. Nog een minuut en het is 5 – 5 geworden. Op een gegeven moment hebben wij de bal veroverd en wij hebben een perfecte counter geplaatst met Joost als laatste die de bal laag hard en zuiver ons naar 5 – 6 heeft gescoord. Weer een overwinning erbij en wij mogen wel trots op zijn!

FC Lighttown 1 – Brabantia 9: 7 – 6 (4 – 3)
Behalve Leon (blessure) is iedereen (7 man) aanwezig en wij moeten aantreden tegen de middenmotor Brabantia.
Brabantia is 10 minuten later dan de aanvangstijd op het veld gekomen. Wij hebben al een uitgebreide warming up gedaan. Direct na de aftrap heeft een Brabantia oudere speler een vuile overtreding gemaakt tegen Ben. Helaas heeft de arbiter, die vrijwel de hele wedstrijd zwak heeft gefloten, niet ingegrepen met een gele kaart voor deze speler. Maar gelukkig hebben wij binnen 5 minuten een voorsprong gemaakt dankzij de treffers van Joost en Kevin. Brabantia is daarna op stoom gekomen en ze hebben de stand gelijk getrokken. Hierna is de score om en om opgelopen. De doelpunten zijn nu van Ben en Marcel.
In de rust de jongens aangespoord om druk te onderzetten en niets aan te trekken van die Brabantia speler die nogal irriterend en uitdagend tegen ons heeft gespeeld.
In de 2e helft is de score wederom om en om toegelopen tot 5 – 5. De vijfde goal, een vrije trap, is gemaakt door Kevin. Niet lang hierna heeft Willem-Jan een gele kaart gekregen omdat hij een doorgebroken speler omver had geduwd. Deze jonge speler heeft een overdreven theater van gemaakt dat hij “zwaar” is geblesseerd. De arbiter is gewoon daarin getrapt en heeft Wiilem-Jan voor 2 minuten straftijd uitgezonden. Joris als keeper in het doel en Brabantia heeft door de numerieke meerderheid toegeslagen en is voor de eerste keer op een voorsprong gekomen. Willem-Jan is terug in het doel gekomen. Niet veel later is er een kleine opstootje gekomen tussen de irriterende speler van Brabantia en Joris waardoor beider spelers een gele kaart hebben gekregen. Ben heeft er genoeg van. Hij is op eigen houtje op avontuur gegaan en heeft een prachtige goal gemaakt: 6 – 6. Hierna is het veld weer compleet. Het is heel spannend geworden wie de volgende treffer zou maken en ja hoor, onze Marcel heeft kennelijk een tor instinct want hij heeft vanuit een moeilijke hoek een pracht treffer gemaakt: 7 – 6. En in de allerlaatste minuut is het ongemeen spannend maar wij hebben gelukkig stand gehouden!!!
De jongens hebben hiervoor keihard gewerkt en ze kunnen nu lekker carnaval vieren!

RPC 4 – FC Lighttown 1: 8-2 (3-0)
Liefst 3 man hebben afgemeld, te weten Mike (prive), Ben (prive) en Leon (blessure) Bennie van Lighttown 2 is erbij gehaald. Comeback voor Willem Jan (na 4 maanden afwezig vanwege zijn knie) en Kevin (na 3 maanden afwezig vanwege zijn enkel) Ze moeten direct vol aan de bak en het is niet makkelijk voor ze geweest.
Tegen de nummer 3 van de ranglijst hebben wij met slechts 6 man een moeilijke wedstrijd gespeeld, enerzijds vanwege geen goede ritme in ons spel en anderzijds vanwege onze matige man- en ruimtedekking. Pas bij een grote achterstand hebben wij twee keer tegen gescoord via de voeten van Joris en Joost. Volgende keer beter!

FC Lighttown 1 – Wheely Bar 2: 8 – 4 (3 – 1)
Het team dat aanwezig is, bestaat uit precies dezelfde spelers als bij de vorige wedstrijd. Wiilem Jan, Kevin en Leon zijn wederom verhinderd.
Eindelijk hebben wij na een paar nederlagen, waarvan 2 zeer onnodig, gewonnen. In de 1e helft is het spel van ons goed tot zeer goed en in de 2e helft redelijk tot goed. Na een aarzelende begin zijn wij op den duur op stoom gekomen en dit heeft in 2 goals omgezet: treffers van Marcel en Mike. Na een domme dekkingsfout van ons, stand is inmiddels 2 – 1, heeft Ben koelbloedig tegen gescoord. In de rust hebben wij afgesproken zo veel mogelijk geconcentreerd te voetballen. En inderdaad hebben wij drie keer achter elkaar gescoord: Joost (2x) en Ben. Joris mocht ruiken aan een doelpunt maar hij heeft dit in het verkeerde doel gedaan! Gelukkig heeft Ben snel, na een goede solo actie, tegen gescoord. Vervolgens zijn wij een beetje nonchalant geworden waardoor Wheely ineens twee doelpunten hebben gemaakt. Last but not least, Joost heeft het laatste woord en heeft een pure hattrick in een helft gemaakt!

FC Lighttown 1 – KW 3 : 3 – 6 (1 – 3)

Naast de geblesseerden Willem Jan en Kevin is Leon zonder reden niet komen opdagen. Zodoende hebben wij slechts 6 man ter beschikking, inclusief Raph van Lighttown 2 als doelman.
Tegen KW hebben wij helaas net als de vorige wedstrijd onnodig met 0 – 3 achtergestaan door o.a. 2 persoonlijke fouten. Wij zijn veel meer aan de bal geweest maar wij hebben veel moeite om de kansen goed af te maken. Niet ver voor het rustsignaal heeft Mike zijn eerste KNVB doelpunt gemaakt. Dit is wel positief voor hem want zo kweek je meer vertrouwen in deze jonge speler. In de tweede helft zijn wij iets dichterbij gekomen door een goede treffer van spits Marcel. Maar allee, daarna zijn wij mooi door KW counters verderop achter geraakt. Daarna hebben wij niet meer voldoende kracht over om de stand in ons voordeel om te buigen. Wel heeft Marcel bij 2 – 5 nogmaals gescoord maar het mocht allemaal niet meer baten….

Brabantia 15 – FC Lighttown 1: 5 – 2 (4 – 1)

Twee man van ons zijn nog geblesseerd, te weten WillemJan en Kevin. Ze hopen allebei in februari weer mee te kunnen spelen. Raph van Lighttown 2 is erbij gehaald.
Doordat Leon met de teamtas veel te laat in de sporthal is gearriveerd, zijn wij gedwongen voetbalkleding te lenen van de beheerder van deze sporthal. De boys hebben zo snel mogelijk omgekleed om op tijd aan te komen bij de aftrap tegen de onbetwiste koploper Brabantia. Wij hebben dus nauwelijks warming up gedaan en Brabantia heeft daar zeer goed gebruik van gemaakt. Na een kwartiertje hebben wij al een 3 – 0 achterstand. Pas daarna hebben wij goed herpakt en wij hebben een zeer behoorlijk partij gespeeld. Ben voor de rust en Marcel na de rust hebben gescoord. En daarnaast hebben wij zelfs een paar riante kansen om zeep geholpen. Maar als wij op deze manier verder ten strijde gaan, dan zullen de punten wel komen! Houden zo!

FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 7: 1 – 7 (1 – 3)
Allereerst de sportieve wensen voor de komende wedstrijden en laten wij met z’n allen strijden dat wij NIET degraderen naar de 5e klasse !
Helaas is het team nog steeds incompleet. Liefst drie man zitten momenteel in de lappenmand: Willem Jan, Joris en Kevin. Vanuit Lighttown 2 zijn Raph en Bennie opgeroepen om in te vallen.
Woenselse Boys, een jonge en fanatieke ploeg, heeft ons meteen in een wurggreep en weet om de zoveel tijd goals te maken. Pas vlak voor rust heeft Ben na een goede aanval met Joost en Marcel gescoord. Na de rust hebben wij getracht door gegroepeerd spel de schade te beperken. Helaas heeft dit niet veel geholpen want de tegenstander weet wel, vooral via de flanken, gaten te vinden om daarna keeper Raph veelvuldig te testen. Raph heeft keihard gewerkt maar kon ook niet bolwerken dat hij nog vier keer de bal uit het doel moet halen. Alles bij elkaar moeten wij nog leren met elkaar beter te communiceren om de bal bij zich te houden en om de juiste posities te bezetten. Dit gebeurt nog altijd niet goed….

DBS 4 – FC Lighttown 1 : 6 – 4 ( 0 – 2)

Behalve de geblesseerden WillemJan en Kevin is iedereen aanwezig op de laatste wedstrijd van het jaar 2010. Raph als keeper en Bennie als laatste man van Lighttown 2 zijn de vervangers.

Wij moeten spelen tegen de hekkesluiter die nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Na een voorspoedige voorsprong van 0 – 2 door de treffers van Marcel (prachtige schot in de kruising) en Ben (vrij naar doel goed afgemaakt) en enkele nuttige reddingen van Raph hebben wij in de tweede helft, nadat DBS nogal snel gelijk heeft gemaakt, wederom een “veilige” voorsprong van 2 – 4 gemaakt door de goals van Marcel (hard, laag schot en frommelgoal) Maar daarna hebben wij zelf heel dom gespeeld doordat wij teveel focus hebben gelegd om nog meer treffers te maken. Helaas hebben wij ook teveel kansen gemist. DBS heeft hierdoor nog geloof. DBS heeft veel vrijheid gekregen en bovendien hebben wij slapjes verdedigd. DBS heeft in de laatste 10 minuten ineens de stand omgebogen naar 6 – 4. Ongelofelijk maar waar, DBS heeft de eerste overwinning te pakken en wij moeten tijdens de feestdagen de nare smaak goed wegspoelen! Zodat wij in het jaar 2011 weer fris aan de bak komen!

Gamma Bouwmarkt 1 – FC Lighttown 1: 3 – 6 (2 – 2)

Liefst 3 spelers zijn afwezig, te weten Willem Jan (knieblessure), Kevin (breuk kleine teen) en Leon (privÈ) Zoals altijd zijn er 2 man van Lighttown 2 bijgehaald, te weten David als doelman en Bennie als laatste man. Ze zijn erg trouw met toekenning om mee te doen. Petje af!

Wij hebben dus 7 man. Wij hebben een droomstart want ineens staan wij met 0 – 2 voor dankzij treffers van Ben (hard schot) en Joost (subtiele hakbal) Helaas heeft Gamma de stand gelijk getrokken wat eigenlijk niet nodig is geweest. Bij de rust hebben wij bepaalde afspraken gemaakt, namelijk gegroepeerd spelen en counteren als het nodig is. Het werkt warempel! Wij hebben een mooie voorsprong van 2 – 5 gemaakt dankzij goals van Ben (verdedigingsfout goed afgemaakt), Joost (intikkertje na sublieme voorzet Ben) en Marcel (mazzelgoal door blunder keeper) Hierna hebben wij uitsluitend verdedigd en Gamma heeft slechts ÈÈn keer kunnen scoren. Joris heeft hierbij een belangrijke taak, als stofzuiger, de gevaarlijke aanvallen blokkeren. De laatste antwoord is van ons: Joost (na wederom goed werk van Ben) heeft diagonaal gescoord. Het team heeft zeer naar behoren gespeeld en wij komen steeds beter in het ritme….. Bovendien heeft David zeer goed gekeept, dat mag wel even gezegd worden!

FC Lighttown 1 – Geldrop / Houta Bouw 1 : 4 – 4 ( 1 – 1)

Willem-Jan (langdurige knieblessure) en Leon (zonder reden) zijn de afwezigen. David van Lighttown 2 valt in als keeper. Er zijn zodoende 7 man aanwezig.

De wedstrijd is een zeer spannende strijd geworden. Uiteindelijk is de remise de juiste afspiegeling van deze match. Na een rustige eerste helft is de strijd in de tweede helft naar de kookpunt gekomen. Het is soms onvriendelijk geweest waardoor twee man, Kevin en tegenstander, beider door enkelblessures voortijdig moeten stoppen. Twee keer zijn wij op voorsprong (1 – 0 en 4 – 3) gekomen en twee keer zijn ze op voorsprong (1 – 2 en 2 – 3) gekomen. De treffers van ons zijn gemaakt door tweemaal Ben en tweemaal Joost.

TOB 5 – FC Lighttown 1 : 8 – 2 ( 5 – 1)

De afwezigen zijn Willem Jan (knie blessure) en Leon (overwerk). Joost is bij een wonderdokter geweest en zijn hamstringblessure is nagenoeg verdwenen. Hij huppelt weer als een jong konijn. Wij hebben een nieuwe speler erbij: een 20- jarige knul uit Vught, genaamd Mike Wopereis. David, keeper van Lighttown 2, heeft wederom ingevallen. Wij hebben zodoende 7 man ter beschikking. De wedstrijd zelf is helaas niet veel soeps geweest. Wij hebben teveel balverlies geleden en de posities zijn niet goed ingevuld. Daarnaast zijn er heel wat persoonlijke fouten geweest en TOB zegt natuurlijk dank je wel…. Ben en Joris hebben allebei wel mooie goals gemaakt. Mike heeft een verdienstelijke debuut gemaakt en wij hopen met hem in de toekomst veel plezier te beleven.

FC Lighttown 1 – CafÈ van de Ven 2 : 1 – 5 ( 1 – 1)

Er zijn twee geblesseerden, Willem Jan met zijn knie en Joost met zijn hamstring (beider voor lange tijd uitgeschakeld) Daarnaast is Kevin afwezig vanwege zijn werk. Zodoende zijn er twee man van Lighttown 2, David en Bennie, opgeroepen om ons team te completeren. Voorts is Ben niet helemaal fit, vanwege een spier in zijn bovenbeen. Hij voetbalt op halve kracht mee. Dat wordt dus puzzelen en uiteindelijk hebben wij volgens een 3 – 1 systeem gespeeld. Dit is heel lang goed gegaan. Na 0 – 1 achterstand (foutje van overigens goed keepende David) heeft Joris na een goede solo – actie gelijk gescoord. Pas diep in de tweede helft heeft de tegenstander ruim afstand van ons genomen. Tevens hebben wij tussendoor een paar kansen om zeep geholpen. Alles bij elkaar hebben wij een behoorlijke match gespeeld!

Brabantia 9 – FC Lighttown 1 : 8 – 4 ( 4 – 1)

Marcel Hendriks is per 22 oktober overgeheveld naar Lighttown 2. Willem Jan en Joris zijn nog steeds geblesseerd en daarom spelen David (als keeper) en Bennie (als laatste man) van Lighttown 2 met ons mee. Zodoende hebben wij toch 7 man.

Na een goede start van ons, waar wij een paar kansen hebben gekregen en helaas niet hebben benut, is Brabantia ineens met 2 – 0 voor gekomen. Direct hierna heeft Ben met geluk gescoord. Niet veel later is Joost helaas uitgevallen omdat hij tijdens zijn spurt door een tegenstander van achteren vol is geraakt. De arbiter, die weer (net als in de wedstrijd tegen KW 3) slecht heeft gefloten, heeft blijkbaar helemaal niks gezien. Joost heeft kennelijk een blessure aan de hamstring opgelopen en is waarschijnlijk tot januari uitgeschakeld! Wij zijn hierdoor gefrustreerd en dit gaat ten koste van onze concentratie. Brabantia zegt natuurlijk dank je wel en weet via vele counters de score op te krikken naar 6 – 1. Pas bij deze stand zijn wij weer even goed gaan voetballen en hebben Marcel en Ben (prachtige goal in de kruising na zijn vrije trap) nog eens gescoord…. echter Kevin heeft niet veel later een gele kaart gekregen omdat hij teveel heeft gemekkerd tegen de arbiter. Kevin is boos geworden omdat deze arbiter niet heeft geloten van een smerige overtreding die Marcel heeft gekregen van een tegenstander. Het spel is gewoon doorgegaan en Brabantia heeft wederom gescoord! Bij de stand 7 – 3 weet Marcel na een vloeiende aanval wederom te scoren. In de slotseconde heeft Brabantia echter weer gescoord. De nederlaag is helaas ruim uitgevallen doordat wij niet 100% bij de les zijn geweest!

FC Lighttown 1 – RPC 4: 3 – 9 ( 2 – 4)

Weer was ons vaandelteam niet compleet! Willem Jan, Joris (beider kniekwetsuur) en Kevin (privÈ) waren de afwezigen. Zodoende kwamen David (keeper) en Bennie vanuit Lighttown 2 bij ons mee spelen. Na een snelle achterstand kwamen wij vrij onverwachts voor te staan (Joost en Marcel v.d. L. na de enorme blunder van de keeper) maar het laatste woord was toch voor de snel rondspelende tegenstander. Ze wisten in de laatste 5 minuten ineens drie keer (waaronder twee goals met technische hoogstandjes zoals achterwaartse hakbal en kopbal) te scoren. in de tweede helft trachtten wij met gegroepeerd voetbal de schade te beperken. Wij maakten een aansluitende treffer (weer van Joost) Wij hoopten op een kleine wonder maar de tegenstander wenste niet mee te werken en wist in rap tempo nog vijf (!) maal te scoren. RPC was zeker een klasse beter maar de uitslag was toch te geflatteerd want wij speelden niet eens slecht !

Wheely Bar 2 – Lighttown 1: 6 – 3 (2 – 1)

 

Zonder Willem Jan en Leon (allebei geblesseerd) maar met David van Lighttown 2 als keeper erbij hebben wij helaas een matige wedstrijd gespeeld. Er zijn momenten geweest die wij niet bij de les waren. Hierdoor liep de tegenstander uit naar 2 – 0 en naar 6 – 1 (Marcel H.) Pas na deze stand hebben wij fel gespeeld en het heeft liefst 5 keer paal of lat en 2 treffers (Ben en Joris) opgeleverd. Wij hebben verzuimd vanaf de eerste minuut geconcentreerd te spelen waardoor de nederlaag eigenlijk onnodig was geweest!

KW 3 – FC Lighttown 1: 5 – 4 (2 – 1)

Zonder Leon en Ben maar met Bennie van Lighttown 2 als invaller waren wij vrij gelijkwaardig met de tegenstander. Wij hebben nipt verloren door de twee redenen: vooral in de 1e helft misten wij teveel goede kansen en de arbiter zag er niet goed uit. Hij floot teveel tegen ons en hij wuifde twee duidelijke handsballen van de tegenstander weg en stuurde Willem Jan voor 2 minuten naar de strafbank terwijl hij niks had gedaan. Niettemin moest ik de jongens een compliment geven wegens tomeloze inzet nadat bijna iedereen een dag eerder in de dovencompetitie te Haarlem meegespeeld hadden. De treffers kwamen van Marcel L, Kevin en Joris (2x)

Woenselse Boys 7 – Lighttown 1: 8 – 1 (2 – 0)

 

Slechts 3 man waren aanwezig, te weten Willem Jan, Joris en Marcel L. Zodoende werden er 3 man van Lighttown 2 bijgehaald, te weten Bennie, Carlo en David.

In de eerste helft hebben wij naar behoren gespeeld maar in de tweede helft was het een stuk minder. Pas bij 6 – 0 achterstand wist Carlo tegen te scoren. Jammer van een grote nederlaag want de tegenstander was niet echt sterk als de uitslag leek.

FC Lighttown 1 – Brabantia 15 1-5

 

Ditmaal was de tegenstander heer en meester tegen ons. Deze ploeg is vooral technisch sterker en speelt ook sneller rond dan wij. Twee van de vijf tegengoals waren onnodig (miscommunicatie en foute dekking) en een andere tegentreffer was gevallen omdat Joris geel had gekregen (een man minder op het veld) Niettemin hebben wij een goede partij kunnen bieden. Pas bij de 5 – 0 achterstand wisten wij via Kevin uiteindelijk te scoren tegen de keeper die als een inktvis stond te spelen en werkelijk alle ballen wist te pareren. Iedereen was aanwezig behalve Leon die nog steeds geblesseerd is. Beterschap aan hem!

FC Lighttown 1 – DBS 4: 7 – 3

 

Lighttown 1 is vorig seizoen gedegradeerd van de 3e naar de 4e klasse. Dat was wel te merken aan het niveau in deze klasse. Na een aarzelend begin waar wij op een gegeven moment onnodig met 1 – 3 achter stonden, kwamen wij steeds beter in ons spel. Wij kregen een heleboel kansen en wij hadden zelfs met dubbele cijfers kunnen winnen. Maar het vizier was niet altijd even scherp. Niettemin hebben wij verdiend de eerste drie punten binnengehaald.

Doelpunten: Ben 3x, Kevin 2x, Joost 1x en Marcel Lans 1x. Andere spelers die mee hebben gedaan: Willemjan, Marcel H. en Joris.


Team: Heren 2, (5e klasse)

David Vogels (K)
Erik Coenders
Jan Vermeulen
Bart van Eekeren
Freek Lammers
Carlo Rovers
Bennie Kouwenberg
Dennis Hoogenboom
Edwin Munne
Marcel Hendriks vanaf 22-10-2010 t/m 07-02-2011
Raph Eykelboom vanaf 26-11-2010

Coach: Mariska Kuis – Janssen

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Alwako 7 0 – 5 1 – 12
FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 1 – 4 2 – 8
Brabantia 14 – FC Lighttown 2 3 – 1 10 – 4
CFT Sportver. 2 – FC Lighttown 2 6 – 0 12 – 2
FC Lighttown 2 – FC Elisa 1 2 – 4 4 – 12
Sporting/Exp. 1 – FC Lighttown 2 2 – 3 5 – 6
FC Lighttown 2 – KW 7 6 – 2 10 – 3
Geldrop/Houta Bouw 2 – FC Lighttown 2 9 – 2 19 – 2
FC Lighttown 2 – VDC/Malle Pietje 1 1 – 4 3 – 9
SV Valkenswaard/Alwako 7 – FC Lighttown 2 5 – 0 10 – 3
FC Lighttown 2 – CFT Sportver. 2 0 – 5 2 – 11
FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 2 – 1 5 – 1
FC Lighttown 2 – Brabantia 14 0 – 6 0 – 12
FC Elisa 1 – FC Lighttown 2 6 – 0 12 – 4
FC Lighttown 2 – Boca 2 2 – 6 6 – 9
Boca 2 – FC Lighttown 2 3 – 1 8 – 4
KW 7 – FC Lighttown 2 2 – 2 7 – 2
FC Lighttown 2 – Geldrop/Houta Bouw 2 1 – 3 4 – 4
VDC/Malle Pietje 1 – FC Lighttown 2 5 – 2 14 – 3
FC Lighttown 2 – Sporting/Exp. 1 3 – 3 7 – 4

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
David Vogels 0
Erik Coenders 11
Jan Vermeulen 3
Bart van Eekeren 3
Freek Lammers 5
Carlo Rovers 2
Edwin Munne 0
Bennie Kouwenberg 31
Marcel Hendriks 1
Dennis Hoogenboom 5
Joris Veroude (invaller) 6
Marcel vd Lans (invaller) 1
Ben Leijten (invaller) 1
Eigen doelpunt tegenstander 1

Verslagen:
FC Lighttown 2 – Sporting/Exp. 1: 7-4
Vanavond onze laatste wedstrijd van het seizoen. Helaas hadden we weer eens veel afwezigen waardoor we Joris en Ben van team 1 geleend hebben. In de eerste helft hebben we redelijk gespeeld, we hadden veel balbezit maar de aanvallen duurden te lang en ook hebben we veel kansen gemist. Wel hebben we hard gewerkt en we kwamen op een 1-0 voorsprong door Bennie. Ook Erik wist 2 x te scoren en zo was het 3-3 bij de rust.
In de tweede helft bleven we goed doorgaan. Wel misten we weer veel kansen en had de keeper een paar prachtige reddingen. Jan wist te scoren en zo was de stand 4-4. We bleven echter aanvallen en goed doordrukken en Bennie maakte zijn tweede goal van de avond (en zijn 30e van het seizoen). Deze voorsprong gaven we niet meer weg, sterker nog, door goals van Ben en Bennie werd de stand op 7-4 gebracht en dat was ook de einduitslag. Een mooie afsluiting van dit seizoen waarin we 10 punten gehaald hebben (3 x winst en 1 x gelijk)

VCD/Malle Pietje 1 – FC Lighttown 2: 14-3
Vandaag moesten we tegen de ongeslagen koploper en dat ze niet voor niks bovenaan staan is wel te zien aan de uitslag, we verloren met 14-3.
In de eerste helft hebben we wel goed gespeeld maar de tegenstanders speelden erg slim en hun keeper voetbalde ook mee waardoor ze eigenlijk met zijn zessen speelden. We hebben geprobeerd ze onder druk te zetten maar ze wisten toch een paar keer te scoren na goede aanvallen. Gelukkig konden wij ook twee keer scoren en dus was de rust stand 5-2. In de tweede helft ging het eigenlijk zo door. Het lukte ons niet echt meer om druk te zetten en ze scoorden vrij gemakkelijk, ook de tweede helft maakten ze vaak gebruik van hun keeper. Wij probeerden van veraf te schieten aangezien de keeper vaak uit zijn doel was maar dit mocht niet baten helaas. 14-3 verloren dus en de doelpunten waren van Dennis, Erik en Bart

FC Lighttown 2 – Geldrop/Houta Bouw 2: 4-4
Eindelijk hebben we weer eens een punt gepakt door een 4-4 tegen Geldrop. De vorige keer verloren we nog met 19-2! In de eerste helft werd ons eerste doelpunt gemaakt door Bennie en daarna wisten de tegenstanders 3 keer te scoren zodat we met een 3-1 achterstand de rust in gingen. In de tweede helft deden we er een schepje bovenop en we bleven goed in de organisatie spelen. We probeerden Geldrop wat meer onder druk te zetten. We hebben de tweede helft goed gespeeld en hard gewerkt. Zelf wisten we 3 x te scoren door doelpunten van Bennie 2 x en een doelpunt van Jan op aangeven van Bennie. Als coach was ik na afloop trots op de spelers, ze hebben het goed gedaan. Nu maar hopen dat we de laatste 2 wedstrijden kunnen winnen?
Dus Bennie 3x en Jan 1x scoorden de doelpunten.

KW 7 – Lighttown 2 : 7-2
Helaas weer verloren met 7-2! We hebben Mike Wopereis geleend van het eerste team en zo waren we met 8 man aanwezig.
In de eerste helft speelden we nog redelijk, de eerste helft ging tenminste nog een stuk beter dan de tweede helft. We komen wel twee keer op achterstand. Zo maakte David een fout en kon de tegenstander van afstand scoren. Gelukkig kwamen we weer op gelijke hoogte door Bennie die attent reageerde toen de keeper een schot van Raph niet onder controle kreeg. Ook de tweede goal werd door Bennie gemaakt. Hij kreeg de bal en met twee man voor zich wachtte hij net zo lang tot hij het gaatje zag en tussen twee tegenstanders door wist hij te scoren, de keeper werd zo totaal verrast. Zijn 25e van het seizoen alweer en zo was het dus 2-2 bij rust. Na rust wilden we de tegenstander onder druk zetten maar op een of andere manier lukte dat niet en de tegenstanders wisten nog maar liefst 4 x te scoren in de tweede helft. Wij konden daar helaas niks tegenover stellen. Erg jammer want de vorige keer hadden we nog van ze gewonnen..

Boca 2 – FC Lighttown 2 : 8 – 4 (3 – 1)
Voor de tweede keer in twee weken tijd stonden we weer tegenover Boca. Dit keer was het iets beter dan de vorige wedstrijd tegen Boca. In de eerste helft speelden we prima helaas kwamen we wel weer op achterstand, onder andere door een eigen doelpunt van Jan maar voor de rust gaf Erik een voorzet aan Bennie. De voorzet kwam iets achter Bennie maar hij wist toch prima te scoren waardoor we met 3-1 de rust in gingen. In de tweede helft maakten we een paar foutjes en misten we ook een aantal kansen. Ook stond er een prima keeper in de goal bij Boca anders zat een gelijkspel er zeker in. Eric gaf 2 goede voorzetten en Dennis en Jan ook waardoor in de tweede helft Bennie nog twee keer wist te scoren en Bart 1x.
Dus Bennie wederom drie doelpunten en Bart 1.

FC Lighttown 2 – Boca 2 : 6 – 9 (2 – 6)
In de eerste helft speelden we niet zo best. De tegenstander wist een paar keer te scoren maar gelukkig konden we zelf ook twee keer scoren. De rust werd bereikt met een 2-6 achterstand. In de tweede helft leek er een ander team in het veld te staan want zo slecht als we de eerste helft speelden, zo goed speelden we in de tweede helft. Op een gegeven moment was het 6-8 en we probeerden met man en macht de gelijkmaker te maken maar helaas lukte dit niet ondanks verschillende kansen. Erik gaf vier goede voorzetten en de doelpunten kwamen op naam van Bennie 3 x, Bart 1 x, Freek 1 x en Carlo 1 x.

Elisa 1 – FC Lighttown 2 : 12 – 4 (6 – 0)
Omdat Mariska niet kon komen, heeft Edwin Munne haar coachwerk overgenomen.
Er waren 7 spelers, te weten David als doelman, Erik, Bennie, Bart, Jan, Freek en Dennis.
De gehele eerste helft en het eerste deel van de tweede helft hebben onze jongens echt als oude kranten gespeeld. Het is helemaal niet goed gegaan. Pas in het laatste deel van de tweede helft, na een grote achterstand van 8 – 0, zijn ze pas gaan voetballen. En in deze tijd hebben ze veel meer kunnen laten zien dan de rest van de tijd. Doelpunten van 2x Dennis en 2x Bennie.
Ze hebben er genoeg kwaliteit voor en ze moeten bij de start scherp en geconcentreerd zijn. Hopdelijk dat ze dit beseffen en dat ze bij de volgende wedstrijd dit kunnen aantonen!

FC Lighttown 2 – Brabantia 14: 0 – 12 (0 – 6)
Mariska, coach heren 2, was ziek en Edwin Munne nam haar taak waar. Er waren 7 man aanwezig. Als basis: David in doel, Freek als laatste man, Jan / Bart als vleugels en Bennie als spits. De wissels zijn Marcel en Raph.
De eerste 10 minuten ging zeer voortvarend. Het bleef 0 – 0. Daarna werd er gewisseld en daar ging het fout. Tot aan de rust waren er vele misverstanden wat posities en combinaties betreft. Daarnaast was er sprake van teveel balverlies. Brabantia had vele mogelijkheden en ruimte om lekker te scoren. In de tweede helft startten wij wederom met basis en het ging weer goed. Slechts een tegen doelpunt in 10 minuten en na de wissels was het weer dezelfde verhaal: vele tegen goals! De laatste 5 minuten was meer praten dan voetballen!!! Heel jammer allemaal. Het is duidelijk dat er geen sprake is van een gelijkwaardige team op het veld als er gewisseld werd. Daarnaast moeten enkele jongens zichzelf beraden of het zinvol is om door te voetballen!

FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 : 5 – 1
De coach van FC Lighttown 2 (Mariska) is ziek. Dat is de reden dat Vincent invalt als coach van team 2.
Er waren 6 spelers aanwezig, te weten David, Bennie, Erik, Bart, Jan en Freek. De eerste helft is goed gegaan. De spelers zijn geconcentreerd bezig met het voetballen en ook met het verdedigen, al laten zij een paar steekjes vallen. Dat is bij de tegenstander ook zo. Wij komen 0-1 achter te staan. Vervolgens na een goede aanval scoort Bennie met een diagonaal schot in de hoek de gelijkmaker. Voor rust komen wij met 1-2 achter te staan. Wij hebben in de 1e helft ook een aantal kansen gemist. In de tweede helft is het goed te merken dat de concentratie minder is geworden en dat de conditie ook een rol speelt. Het wilt niet meer zo goed lukken waarop wij met een 1-5 nederlaag van het veld afgaan. Belangrijk is dat de spelers hun conditie over een hele wedstrijd goed verdelen en dat zij niet in de rust al bijna opgebrand zijn. Al met al toch een goede pot voetbal gezien.

FC Lighttown 2 – CFT Sportver. 2 : 2 – 11 (0 – 5)

Op 24 januari moesten we tegen CFT Sportver 2 en helaas verloren we deze wedstrijd met 2-11.
Na de eerste helft was de ruststand 0-5. Onze spelers speelden niet zo goed en waren erg slap. In het begin van de tweede helft speelden we iets beter. Bennie stuurde Freek twee keer met een steekpass vrij voor de keeper en Freek maakte het beide keren prima af. Daarna bleven de tegenstanders aanvallen en scoorden uiteindelijk 11 doelpunt. Jan kreeg een gele kaart voor ruw spel en veel van onze spelers speelden deze avond ver onder de maat.

SV Valkenswaard/Alwako 7 – FC Lighttown 2 : 10 – 3 (5 – 0)

Omdat coach Mariska niet kon komen, heeft Edwin Munne haar taak overgenomen.
Er zijn vier man afwezig: Dennis, Jan, Freek en David zijn door diverse omstandigheden niet beschikbaar. Zodoende zijn er 6 man over.
Daar in het boerendorp Westerhoven moeten wij aan de bak tegen de 3e van de 5e klasse.
In de 1e helft heeft Carlo in het doel gestaan en in de 2e helft heeft Raph hem afgelost. De eerste 15 minuten van de wedstrijd is het niet goed gegaan: teveel balverlies en te snelle tegentreffers! Pas daarna konden wij lekker rond spelen en in de eerste deel van de tweede helft zijn wij steeds en steeds dichterbij gekomen: van 5 – 0 naar 6 – 3. De goals zijn gemaakt door Bennie (2x) en Carlo. Op het eind zijn onze jongens helaas uitgebrand (te weinig conditie door teveel oliebollen eten???) en Alwako wist in zeer korte tijd nog vier treffers te maken. Alles bij elkaar toch een stevige nederlaag !

Lighttown 2 – Malle Pietje 1: 3 – 9

Er werd niet echt goed gespeeld. Raph stond in het doel en keepte erg goed. Hij redde ook veel.

In de eerste helft scoorde Jan zijn eerste doelpunt maar daarna maakten de tegenstanders 4 doelpunten. Dus de ruststand was 1-4. Ook de tweede helft was slecht van onze kant en ook hadden we pech doordat Marcel geblesseerd raakte. Erik en Bennie scoorden in de tweede helft en de tegenstander scoorde ook nog 5 x waardoor de uitslag neerkwam op 3-9.

Geldrop/Houta Bouw 2 – FC Lighttown 2: 19 – 2 ( 9 – 2)

Mariska, vaste coach, kon niet komen en ik, Edwin Munne, ben voor haar gaan invallen. Lighttown 2 is aanwezig met liefst 9 man, waaronder nieuwbakken lid Raph Eykenboom. Alleen Dennis is verhinderd om mee te doen. Elke speler, behalve de keeper, heeft een vaste wissel. Op deze manier weten ze precies wat ze moeten doen. Helaas, helaas, het is een complete fiasco geworden. Er worden ontzettend veel fouten gemaakt, zowel individueel (met keeper David als toppunt) als veldspel (teveel open gaten, onvoldoende steun) Pas bij 9 – 0 achterstand hebben Erik en Bennie (wereldgoal !!!!!) tegen gescoord. Maar het mocht helemaal niet baten. De tegenstander is gewoon in de tweede helft doorgegaan, nog 10 goals erbij alsof wij niet op het veld staan en wij moeten echt hiervoor schamen…… Onbegrijpelijk dat ze de laatste drie wedstrijden wel hebben gewonnen en nu naar huis zijn gegaan met een monsternederlaag !

FC Lighttown 2 – KW 7 10-3

In het eerste gedeelte van de eerste helft speelden we prima. Bennie gaf een mooie voorzet aan Marcel en hij maakte een doelpunt. Verder was het een beetje slap. Bennie gaf nog twee keer een voorzet en ook Erik had twee goede voorzetten. De tegenstander probeerde wel te scoren maar we verdedigden goed. In de tweede helft speelden we redelijk en scoorden we nog een paar doelpunten. Zo gaf Joris een goede voorzet en ook Bennie gaf een goede voorzet.

Doelpunten: Bennie 5x, Joris 3x, Marcel 1x en Eric 1x

Sporting/Exp. 1 – FC Lighttown 2 5-6

Afgelopen maandag wonnen we alweer, deze keer van sporting/Exp.

Ruststand 2-3 en eindstand 5-6.

Wij hebben twee invallers Joris en Marcel omdat andere spelers geblesseerd zijn of moesten werken.

David, Bennie, Joris en Marcel speelden ook nog eens hun tweede wedstrijd van de avond na eerst gespeeld te hebben met team1. Bennie gaf een aantal goede voorzetten, vooral de samenwerking met Joris verliep erg goed.

Helaas heb ik niet alles kunnen volgen doordat Marcel Hendriks mij vaak riep waardoor ik afgeleid werd. Overigens scoorden we onze laatste doelpunt echt in de allerlaatste seconde want na het doelpunt floot de scheidsrechter direct af.

Doelpunten: Marcel vd Lans 1x, Eric 2x, Joris 3x

Boca 2 – FC Lighttown 2 3-7

Voor de wedstrijd zagen we al dat er maar 1 scheidsrechter was in plaats van de gebruikelijke twee. Het bleek dat ÈÈn scheidsrechter ziek was en de scheidsrechter die ons zou moeten fluiten had alle wedstrijden al gefloten en besloot dat het wel mooi was. Hij zou ons dus niet fluiten en dus was er geen scheidsrechter aanwezig. Na overleg met tegenstander Boca besloten we gewoon lekker te gaan voetballen zonder scheidsrechter. In de week na de wedstrijd heeft het bestuur overlegd met de KNVB en zowel de KNVB als Boca gaan akkoord om de uitslag van de wedstrijd vast te leggen als einduitslag, ook al is er zonder scheidsrechter gespeeld. Dat betekent dat we onze eerste 3 punten gepakt hebben.

Dan de wedstrijd zelf, we begonnen dramatisch door meteen twee tegengoals te krijgen. Daarna ging het gelukig beter. Ik heb wat dingen aangepast, zo gaat Bennie voortaan voorin spelen in plaats van achterin. En met succes want hij scoorde twee keer en gaf veel goede voorzetten en ook Joris heeft geweldig gespeeld. We hebben goed samengewerkt en dus gewonnen met 3-7 na een ruststand van 2-4.

Doelpunten: Bennie 2x, Joris 1x, Bart 3x en Carlo 1x

Helaas gaat Boca toch niet akkoord met de uitslag en is deze uitslag dus niet officieel. Waarschijnlijk zal de wedstrijd overgespeeld gaan worden. De doelpunten en uitslag zijn dan ook niet opgenomen in de statistieken.

FC Lighttown 2 – FC Elisa 1 4-12

Helaas hebben wij verloren en wel met 4-12! In de eerste helft scoorden de tegenstanders al snel de eerste paar doelpunten en toen werden wij eindelijk wakker. Leon of Bennie gaf een voorzet aan Dennis en hij maakte een doelpunt. Daarna kwam Edwin er in en hij heeft het goed gedaan en werkte hard als verdediger maar wij hebben helaas maar 1 wisselspeler. Onze spelers hebben te weinig conditie en worden snel moe en gaan dan om een wissel vragen. Ondertussen profiteerden onze tegenstanders hiervan en scoorde de ene na de andere goal. Gelukkig voor ons maakten ze ook een eigen doelpunt.

In de tweede helft bleven de tegenstanders doelpunten maken en naar voren gaan. Dennis probeerde steeds maar van afstand te schieten zonder resultaat terwijl hij beter de bal had kunnen afspelen. Ook David ging veel te veel mee naar voren en raakte de bal kwijt waardoor de tegenstander kon profiteren. Ik was erg boos op David want hij moet gewoon in het doel blijven. Vervolgens raakte Leon geblesseerd en hadden we geen wisselspelers meer dus de spelers moesten volhouden. Toen ging Bennie voorin spelen en hij scoorde twee keer. In de kleedkamer ben ik na de wedstrijd een beetje boos geworden op de spelers en vooral op David. Hopelijk gebeuren dit soort dingen de volgende keer niet meer.

CFT Sportver 2 – FC Lighttown 2 12-2

Helaas hebben wij met 12-2 verloren en we moeten ons echt schamen want het was heel erg slecht. In de eerste helft voetbalden we vreselijk slecht en slap. In de tweede helft probeerden we om hard te werken maar helaas lukte dat ook niet en bleef het een hele slechte wedstrijd. Bennie en ik zelf waren boos en ook erg teleurgesteld dus. Wel hebben we nog twee keer weten te scoren via Bennie en Freek.

Brabantia 14 – FC Lighttown 2 10-4

Helaas hebben wij met 10-4 verloren.

Nadat de tegenstanders 3 doelpunten gemaakt hadden scoorde Bennie in de eerste helft nog tegen.

Ons team heeft hard gewerkt maar helaas lukte nog niet alles en Jan scoorde in de tweede helft ook nog eens een eigen doelpunt. Na een mooie voorzet van Bennie scoorde Dennis een mooi doelpunt. Daarna is Carlo wat meer gaan verdedigen en is Bennie naar voren gegaan. Hij gaf een voorzet aan Erik en die scoorde een doelpunt.

Edwin heeft hard gewerkt in deze wedstrijd en kreeg helaas een gele kaart omdat hij hands maakte en zo een doelpunt voorkwam. De tegenstanders speelden goed en maakten veel doelpunten. Daarna konden wij nog een keer scoren via Bennie.

FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 2-8

Onze spelers hebben in de eerste helft het eerste doelpunt gemaakt door Erik en wij waren meer in de aanval. De tegenstanders waren echter slim want zij wachten gewoon af en daarna konden zij scoren. Jan had helaas een gele kaart gekregen en onze spelers hebben goed volgehouden. Ook in de tweede helft hebben ze het goed volgehouden en in de tweede helft scoorde Freek zijn eerste doelpunt. Maar wel jammer dat wij verloren hebben. Onze spelers hebben hun best gedaan om doelpunten proberen te maken maar helaas gingen veel pogingen naast.

FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Alwako 7 1-12

Wij hebben ons best gedaan want wij hebben maar 4 spelers. 6 spelers waren afwezig dus. Maar ik vind het wel erg knap van onze spelers dat ze volgehouden hebben en keihard gewerkt hebben anders zou het 1-19 zijn geweest. David speelde goed als vliegende keep en voetbalde goed mee. Jan, Freek en Erik hebben goed gewerkt en geprobeerd om een doelpunt te maken maar helaas naast en mis omdat de tegenstanders hun keeper veel uitkwam. Eindelijk kwam Erik mooi uit de bocht en scoorde een doelpunt. Helaas bleef het bij 1 doelpunt. Toch ben ik trots op onze spelers, ze hebben het toch niet slecht gedaan!


Team: Dames 1, 3e klasse

Elisa Oyens (K)
Selda Melse
Manon Kreemers
Claudia Kieboom
Marieke Cromsigt
Sophie van Liere
Janneke Panis
Mila Lafour

Coach: Rick Mauer

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown DA1 – De Schoen/Vis. Unlim DA1 1 – 2 3 – 4
Gamma Bouwm. DA2 – FC Lighttown DA1 0 – 5 1 – 5
FC Lighttown DA1 – TOB DA2 0 – 3 5 – 4
SV Valkenswaard/Alwako DA2 – FC Lighttown DA1 2 – 1 5 – 1
Brabantia DA4 – FC Lighttown DA1 1 – 4 2 – 7
Verest Sport DA1 – FC Lighttown DA1 2 – 1 6 – 3
FC Lighttown DA1 – CFE/VDL Groep DA1 0 – 3 1 – 5
FC Lighttown DA1 – FC’92 DA1 0 – 2 0 – 3
FCV/DorpscafÈ WII DA1 – FC Lighttown DA1 1 – 1 2 – 2
De Schoen/Vis. Unlim. DA1 – FC Lighttown DA1 2 – 1 4 – 1
Den Hoek DA1 – FC Lighttown DA1 3 – 0 10 – 0
FC Lighttown DA1 – Gamma Bouwm. DA2 1 – 2 1 – 4
FC Lighttown DA1 – SV Valkenswaard/Alwako DA2 1 – 4 4 – 6
FC Lighttown DA1 – Brabantia DA1 1 – 1 2 – 1
FC Lighttown DA1 – Florintina DA1 3 – 1 6 – 4
Florintina DA1 – FC Lighttown DA1 3 – 1 4 – 5
FC Lighttown DA1 – Verest Sport DA1 3 – 0 5 – 1
CFE/VDL Groep DA 1 – FC Lighttown DA 1 3 – 1 6 – 2
FC Lighttown DA1 – Den Hoek DA1 0 – 1 0 – 2
FC ’92 DA1 – FC Lighttown DA1 7 – 0 10 – 2
FC Lighttown DA1 – FCV/DorpscafÈ WII DA1 2 – 2 2 – 7
TOB DA2 – FC Lighttown DA1 0 – 0 3 – 0

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Elisa Oyens 0
Selda Melse 7
Manon Kreemers 12
Claudia Kieboom 31
Marieke Cromsigt 1
Sophie van Lier 2
Janekke Panis 0
Mila Lafour 0
Roxana Radelescu 2
Patricia Koenen (invaller) 1
Ellen Buisman (invaller) 1

Verslagen:
TOB DA 2 – FC Lighttown DA 1

Deze wedstrijd was redelijk goed.
Wij spelen heel rustig over. Ook de tegenstanders spelen rustig. Wij hebben verloren maar we vinden het niet erg. Het belangrijkste is dat we niet degraderen naar de 4e klasse. Bij de rust was het 0-0. Na rust scoort de tegenstader helaas de 1-0. Hier konden we weinig aan doen. We blijven vooral achter en proberen soms onverwachts aan te vallen. Zo schiet Claudia bijvoorbeeld van afstand maar helaas mislukte dat. De tegenstander wist wel te scoren na een snelle aanval: 2-0. Manon was in de aanval maar zag niemand rechts en links en raakte helaas de bal kwijt. De tegenstander neemt over en scoort 3-0 wat ook de einduitslag was. Het was een sportieve wedstrijd, wij speelden sportief en de tegenstanders ook.

FC Licghttown DA 1 – FCV DorpscafÈ WII DA 1
Deze wedstrijd was niet zo geweldig.
Eindelijk komt Mila kijken voor ons Team. Helaas gaat het nog niet goed met haar pols en moet ze terug naar het ziekenhuis om naar haar pols te laten kijken. Ik heb gezegd tegen het team dat we moesten winnen voor Mila.
Wij beginnen rustig te spelen en steeds meer spelen we over. De tegenstander schiet en het is raak: 0-1. Daarna gaf Selda een voorzet aan Claudia en die brengt ons weer op gelijke hoogte: 1-1. Helaas scoort de tegenstander daarna na een fout van onze keepster: 1-2. We blijven rustig spelen met elkaar en Manon geeft een voorzet aan Claudia en die scoort wederom: 2-2 en daarmee gaan we de rust in. In de tweede helft scoort de tegenstander van afstand en wederom een fout van onze keepster: 2-3. We raken de rust kwijt en de tegenstander speelt snel over en scoort de 2-4 We bewegen te weinig en raken de bal te snel kwijt. We kunnen onze kansen niet afmaken en de tegenstander weet het doel wel te vinden, 2-5. Ze spelen slim en dagen ons uit en wisten de vrije ruimte te vinden waardoor de 2-6 valt. Na een verdedigende fout van ons wordt het ook nog eens 2-7 en dat was ook de uitslag.

FC ’92 DA1 – FC Lighttown DA1
Helaas speelden we dit keer geen goede wedstrijd.
Mila zit nog steeds in het gips, Sophie moest werken, Elisa zit nog met de nasleep van haar CI en Janneke kon er helaas ook niet bij zijn.
Een paar speelsters zijn niet helemaal niet fit doordat ze zaterdag en ook zondag gevoetbald hebben.
Claudia keept omdat ze een beetje ziek is en Yvonne speelt bij ons. Er zijn weinig wissels.
De 1e helft was zo slecht en een paar speelsters leken weinig kracht te hebben en moe te zijn. Het spel gaat niet lekker en we komen op een 7-0 achterstand. In de tweede helft speelt Claudia niet mee vanwege ziekte dus Yvonne is gaan keepen. We hebben geen wissels meer en het spel gaat iets beter en we spelen rustig over. Manon geeft een voorzet aan Selda en die maakt een doelpunt, 7-1. Helaas scoort de tegenstander daarna van afstand, 8-1. Okke en ik kunnen niet veel doen dus we laten ze maar lekker voetballen. Roxana gaf nog wel een voorzet aan Selda en die maakte de 8-2. Daarna spelen de tegenstanders snel over en schieten de 9-2 binnen en even later zelfs de 10-2. We waren kansloos maar de tweede helft was gelukkig stukken beter dan de 1e helft.

FC Lighttown DA 1 – Den Hoek DA1
Afwezigen: Mila (zit met haar pols in het gips), Elisa (vanwege haar CI) en Janneke was ziek.

De wedstrijd ging redelijk. Het was geen harde wedstrijd, in een rustig tempo werd gevoetbald. Ellen is ingevallen bij ons en we spelen rustig over. Claudia bikkelt een beetje teveel. Selda keepte weer. De tegenstander wist de bal snel af te pakken en door snel overspelen kwamen ze op ons doel af en wisten te scoren. Helaas een fout van Claudia, ze had niet gezien dat Sophie haar veter aan het vastmaken was. Maar we staan wel achter met 0-1 in de rust. In de tweede helft waren we iets beter. Claudia bikkelt veel maar zag niet dat Ellen vrij stond en ook Manon stond een paar keer goed vrij. De tegenstander schiet tegen het gezicht van Manon aan, dat was niet fijn voor Manon. Marieke heb ik daarna wat naar voren geschoven en ze schiet van afstand op doel maar helaas hoog over. De tegenstander schiet van afstand tegen de hand van Sophie en ze krijgen een vrije trap. Drie speelsters staan in de muur. Maar doordat Sophie haar rug draaide kon de tegenstander uit de vrije trap scoren. Selda zag de bal niet aankomen en was natuurlijk een beetje boos. Niks aan te doen, 2-0 achter en dat was ook de eind stand.

CFE/VDL Groep DA 1 – FC Lighttown DA 1
Deze wedstrijd was redelijk tot goed. De tegenstanders zijn oude speelsters met veel ervaring en ook daagden ze veel uit.
We spelen zonder Mila die nog in het gips zit, Roxana was ziek, Elisa werd vandaag geopereerd voor een CI en Manon was niet helemaal fit door haar wazige ogen maar wilde toch meespelen. Selda was keepster en Janneke was licht geblesseerd. Manon schiet van afstand op goal maar raakte helaas de paal. Door een fout van Claudia kon de tegenstander helaas scoren waardoor we 0-1 achter komen. Gelukkig keepte Selda goed en heeft ons een paar keer goed gered. Claudia wist een voorzet te geven aan Manon en die scoorde de 1-1.
De tegenstander zag daarna een gaatje in onze verdediging en door een foutje van Sophie werd het 2-1 en nadat we daarna wederom een fout maken in de verdediging komen we zelfs met 3-1 achter en dat bleef het tot de rust. In de rust hebben we van keeper gewisseld. Selda gaat voetballen en Janneke keepen. Janneke is geen keepster maar omdat ze licht geblesseerd was moesten we haar wel als keepster inzetten. Ook de tegenstanders weten dat Janneke geen keeper is en schieten veel van afstand. De tegenstander daagt ons een paar keer uit en wisten te scoren: 4-1. Daarna gaf Claudia een voorzet aan Selda en die wist de 4-2 te scoren. Door afstandsschoten wist de tegenstander twee keer te scoren. Daarna gaf Selda de bal voor op Manon maar die schoot helaas naast. We konden de kansen niet afmaken en helaas verloren we met 6-4.

FC Lighttown Da 1 – Verest sport Da 1 : 5-1
Deze wedstrijd gaat iets beter. Dit is al de vierde wedstrijd die we achter elkaar hebben gewonnen.
Elisa is eindelijk weer terug en wil de tweede helft keepen om te kijken hoe het gaat met haar duim.
In de eerste helft was Selda keepster en gelukkig speelden we tegen een niet zo heel sterke team. Ik zie dat het team steeds beter vooruit gaat en steeds beter overspeelt. Op Mila na was ook iedereen aanwezig vandaag. Okke was niet aanwezig want hij moest zich voorbereiden voor iets belangrijks. Ik zei tegen het team dat we nu drie wedstrijden achter elkaar hebben gewonnen en dat ik deze vierde ook heel graag wil winnen.

In het begin spelen we rustig over met elkaar en Marieke geeft een voorzet aan Manon en die schiet lekker op doel en brengt ons op een 1-0 voorsprong. Plotseling was daar een aanval van de tegenstander maar gelukkig redt Selda net op tijd. Claudia en Manon spelen met elkaar over maar raakten de bal kwijt. De tegenstander kwam snel opzetten maar schoot gelukkig naast. Claudia zit op de bank en Roxana op het veld. Roxana bikkelt vooruit en geeft een voorzet aan manon, die weer lekker op doel schiet en raak schiet, 2-0 voor ons. Daarna wordt Sophie gewisseld voor Elisa. Elisa moet even wennen en is een beetje in de war. Even let Elisa niet op haar tegenstander en die schiet van afstand maar gelukkig wederom naast. Selda gooit naar Claudia en die bikkelt langs twee tegenstanders voorbij en schiet daarna de 3-0 binnen, dat was tevens ook de rust stand. Selda keept goed. Iedereen speelt heel goed en er wordt goed samengewerkt. Selda wisselt met Elisa en die gaat de tweede helft keepen. Elisa keept redelijk en is af en toe nog een beetje onzeker. Een paar van onze speelsters merken dit ook. Marieke weet een goede voorzet aan Claudia te geven en die schiet op doel waardoor de stand op 4-0 gebracht wordt. Daarna weet de tegenstander op doel te schieten, Elise weet op tijd te redden maar haar duim doet wederom weer pijn. Maar Elisa wil doorgaan en gooit de bal naar Claudia en die scoort hieruit de 5-0. Bij deze stand zet ik een paar sterke speelsters op de bank want ik wil iets uitproberen. Het gaat wel redelijk maar helaas weet de tegenstander nog wel te scoren waardoor de eindstand op 5-1 wordt bepaald. Wij hebben daarna nog wel kansen door onder andere Manon maar helaas bleef de stand 5-1.

Florintina DA1 – FC Lighttown DA1 4-5
Die wedstrijd was redelijk, niet echt slecht. We hebben weer twee dames geleend van team 2, Esther en Patricia. Mila zit nog steeds met haar pols, Elisa was ziek en Janneke had last van haar rug. Helaas mocht Patricia niet meespelen aangezien zij geen pasje had. Dat was een foutje van Okke, maar dat kan gebeuren. Selda heb ik wederom gekoppeld aan de snelle speelster van de tegenstander, net als de vorige keer. De tegenstander schiet hard op doel maar Esther redt. Roxana en Claudia zijn helaas niet helemaal fit, vooral Roxana niet. De tegenstander valt aan en vindt de vrije vrouw, die schiet op doel en we staan met 1-0 achter. Helaas een foutje van Claudia. De tegenstanders waren echt fel en het spel was af en toe rommelig. De tegenstander schiet wederom op doel en we staan 2-0 achter. Daarna een klein foutje van Esther die te ver uit haar doel stond en ineens staan we 3-0 achter. Selda kon haar tegenstander af en toe niet meer bijhouden en af toe heb ik haar moeten wisselen zodat ze even uit kon rusten. Ook Roxana heb ik veel moeten wisselen omdat ze een droge keel had en niet helemaal fit was. Sophie had veel overtredingen nodig in deze wedstrijd en kreeg een waarschuwing. Selda gaf een voorzet aan Claudia en die scoort, 3-1 achter en dat was ook de ruststand. Na de rust blijven we rustig en spelen meer over naar elkaar maar het is de tegenstander die weet te scoren: 4-1. Ik heb toen Marieke naar voren gestuurd. Manon geeft een voorzet aan Marieke en die schiet hard in de rechter hoek raak. 4-2 dus. We wisselen meer en het spel wordt steeds feller. Esther gooit de bal naar Claudia en die gaat snel naar voren en weet te scoren: 4-3 achter. We blijven door vechten en aanvallen. Opnieuw gooit Esther de bal naar Claudia en die scoort wederom, we staan nu gelijk: 4-4. In de laatste 10 minuten wordt het spel wederom wat feller en de tijd begon te dringen, erg spannend dus. Het spel werd wat rommelig en er was nog 1,5 minuut te spelen toen Claudia wederom een doelpunt wist te maken. De overwinning hebben we dus echt vlak voor tijd alsnog gepakt en ook de drie punten. Claudia heeft dus vier doelpunten gemaakt en Marieke heeft ÈÈn doelpunt gemaakt.

FC Lighttown DA1 – Florintina DA1 6-4
Deze wedstrijd was geweldig gespeeld. Vooral dank aan Esther die veel reddingen had verricht.
Er spelen drie dames van team 2 bij ons mee. (Ellen, Stien en Esther). Janneke had last van haar rug en Elisa is aan haar duim geopereerd. Mila heeft haar pols in het gips en Roxana voelde zich niet fit door het vele hoesten.
In het begin spelen we rustig en goed over. Claudia geeft een voorzet aan Manon en Manon schiet op doel. 1-0 voor ons. Bij de tegenstander is er vooral ÈÈn speler die veel van afstand op doel schiet. En ze kan ook nog eens heel hard rennen. Ze rent zo snel dat Stien ervan schrikt, ze kon haar niet bijhouden. Gelukkig hebben we Selda die ook snel is en dus hebben we Selda op deze tegenstander gezet.
Claudia bikkelt twee tegenstander voorbij en schiet op doel: 2-0. Helaas scoort de tegenstander na een schot op doel. We stonden niet helemaal lekker te verdedigen waardoor er een open plek ontstond. 2-1. Ik heb helaas niet gezien dat Manon van afstand de bal heel mooi linksboven in het doel schiet en dat betekent dus 3-1 voor ons bij rust. In de tweede helft bleven we rustig en speelden we goed over. Ellen speelt heel
rustig en blijft veel overspelen. Marieke speelt ook goed vooral wel vermoeid tegenstander. Sophie was ook goed en soms speelde ze hard voetbal met een aantal overtredingen tot gevolg. Uit een counter van de tegenstander scoren ze na een voorzet waarna ze op doel schieten, 3-2. En de 3-3 was helaas een fout van onze verdediging, we letten niet goed op. Het ging te snel voor Esther die een beetje te ver van het doel stond waardoor de tegenstander een vrij doel zag en van afstand de 3-3 maakt. Gelukkig schrikken we op tijd wakker want Claudia gaf een voorzet aan Manon en die schiet de 4-3 binnen. We blijven rustig en spelen goed samen. Claudia bikkelt weer drie tegenstanders voorbij en schiet van afstand de 5-3 binnen.
tegenstander waren te snel aanvallen. Daarna incasseren we weer een tegendoelpunt, we kunnen de tegenstander niet bijhouden en zijn te laat waardoor zij op doel kunnen schieten en de 5-4 kunnen maken.
In de laatste tien minuten waren we fel en zetten we goed door. Helaas botste Marieke en een tegenstander tegen elkaar aan in een duel om de bal waardoor Marieke geblesseerd raakt. Selda gaf daarna een voorzet aan Ellen en die bepaalt de marge weer op 2. 6-4 voor ons en dit was ook de einduitslag. Drie doelpunten van Manon, twee van Claudia en ÈÈn van Ellen.

FC Lighttown DA1 – Brabantia DA1 2-1
Deze wedstrijd was niet zo geweldig helaas. Drie speelsters zijn op vakantie en 1 speelster is geblesseerd aan haar pols (gebroken pols) Zodoende hebben we drie speelsters geleend van dames 2. Gelukkig speelden we tegen onderste. Eerste helft was Manon keeper en ze redde aardig wat ballen. Ellen gaf een voorzet aan Patricia en die scoorde de 1-0. We speelden goed over maar raakte helaas ook vaak de bal kwijt. Door een foutje in onze verdediging wist de tegenpartij te scoren: 1-1.
In de tweede helft ging Selda keepen. De tweede helft was iets beter dan de eerste helft, we konden gelukkig meer aanvallen al was het af en toe nog wel rommelig. Gelukkig schiet Manon prima op doel waardoor ze de stand op 2-1 brengt en zodoende pakken we de drie punten.

FC Lighttown DA1 – SV Valkenswaard/Alwako DA2 4-6
Deze wedstrijd was wel goed en hebben we goed aangevallen en van afstand geschoten. Helaas lukte het niet altijd even goed. Wij zijn met 5 speelsters en hebben dus geen wissel. Selda keept heel goed. Ook Marieke speelt goed. Maar het is wel vermoeiend om aan te vallen en ook van afstand te schieten. Claudia schiet van afstand en scoort, 1-0 voor ons. Claudia speelt daarna in een aanval te vlug af en raakt de bal kwijt. De tegenstander profiteert en schiet van afstand raak, 1-1. De tegenstander speelt slim en daagden ons ook uit. Wederom profiteren ze van de ruimte en schieten weer van afstand, 1-2. De rechtsachter loopt weg en de tegenstander wordt hiermee in de kaart gespeeld en zo staat het 1-3. Voor de rust scoren ze nog een keer en dat brengt de ruststand op 1-4. In de rust heb ik gezegd dat iedereen rustig moet blijven spelen. We moeten vooral opletten op hun verdedigers die mee naar voren gaan. Vooral hun rechtsachter staat veel vrij. De tegenstander schiet wederom op doel en zo staat het alweer 1-5. We hebben een omzetting gedaan en Manon rechtsachter laten spelen. En dat ging ook beter. Helaas kwamen we toch op een 1-6 achterstand met nog 10 minuten op de klok. Roxana en Claudia en Manon spelen goed met elkaar over en Claudia schiet van afstand de 2-6 binnen. Daarna gaf Claudia een voorzet aan Roxana en die maakt de 3-6. Even later gaf Manon een voorzet aan Claudia en zij heeft een schot dat mislukt. Eigenlijk had Claudia terug moeten leggen aan Manon die helemaal vrij stond. De tegenstander schiet even later per ongeluk tegen Claudia’s gezicht aan. Vervolgens schopt de tegenstander de bal weg. Manon geeft de bal aan Roxana en die scoort de 4-6. Maar het was eigenlijk de bedoeling dat de bal weer netjes aan de tegenstander gegeven zou worden. Maar Roxana het niet gezien. We hadden wel kunnen winnen maar we begonnen pas de laatste 10 minuten te scoren en dat was te laat. Dus helaas met 4-6 verloren.

FC Lighttown DA1 – Gamma Bouwm. DA2 1-4
Deze wedstrijd was niet geweldig en we waren ook niet echt in vorm. Goed nieuws: eindelijk is Claudia weer terug. Yvonne speelt ook mee, we hebben haar van dames 2 geleend. De afwezigen waren: Elisa vanwege haar hand en Marieke was ziek. Janneke had een lichte blessure aan haar bovenbeen. De tegenstander schiet doel en het is meteen 0-1. Later schiet Claudia op doel, 1-1. Daarna komen we op achterstand en dat was ook meteen de ruststand 1-2. In de tweede helft speelt Mila iets beter en ook verdedigt ze mee. Helaas kwam Mila in botsing met haar tegenstander en het bleek dat haar pols gebroken was en de tegenstander scoorde ook nog een: 1-3. Helaas kunnen we niet meer en komt de einduitslag op een 1-4 verlies.

Den Hoek Da 1 ñ FC Lighttown Da 1 10-0
Claudia (blessure) en Elisa (viert haar verjaardag) zijn de afwezigen bij ons.
In overleg met Patrick komt Patricia bij ons invallen.
Selda in het doel, Marieke, Manon, Sophie en Mila in de zaal.
Manon heeft voor ons een paar kansen gecreÎerd maar de ballen gingen niet in het doel. Jammer. Daarna kwam Den Hoek gevaarlijke opzetten maar gelukkig redt Selda ons. Later kwam er een doelpunt van Den Hoek, de bal werd van richting veranderd en kwam in het doel terecht. Balen. Na de aftrap willen we dat de bal in ons bezit blijft maar dat lukt ons niet. Den Hoek was op alle fronten te sterk en te slim. Janneke en Patricia vielen in en we worden ook niet sterker. Den Hoek maakten er 3-0 voor de rust van.
Na de rust hebben we Yvonne in het doel gezet, zodat Selda met ons kan voetballen.
We hebben onze avond niet, want we kunnen elkaar niet vinden. Na een solo waarin Manon en Patricia samen overspeelden was mooi maar helaas ging de bal er niet in.
Den Hoek valt ons steeds aan en we moesten de ballen weg trappen.
10-0 was de uitslag van de wedstrijd.

De Schoen/Vis. Unlim. DA1 ñ FC Lighttown DA1

Er waren weer 4 afmeldingen, net als vorige week.
Marieke en Claudia: blessure. Mila en Janneke konden niet komen.
We waren weer dus met 4en en hadden dus een paar speelsters van DA 2 nodig.
Na een aantal smsíjes tussen Okke en PC (Rick kon niet komen, want hij had geen vervoer), Esther (die werd al vorige week gevraagd of zij voor Claudia wilde spelen). Verder hebben Stien en Fanny gelukkig ëjaí gezegd dat ze met ons mee wilden spelen. Dames 2 had vrij.

Vooral had Esther zo veel zin in, want zij had al een maand niet gevoetbald!
OeiiÖ Sophie zat vast op snelweg, waardoor zij niet op tijd kon komen en zij had de klerentas!
Na een aantal pingen/smsíjes kregen we te horen dat Sophie over 10 minuten zou komen. Dames gingen maar alvast beginnen met omkleden. Okke had doorgegeven aan de scheidsrechter dat we iets later kwamen, vanwege de tas. Sophie kon natuurlijk niets aan doen!

Snel FC Lighttown kleding aan! We hadden geen tijd voor warmlopen.
Opstelling was eerst: Natuurlijk de keepster Elisa en als voetballertjes Manon, Selda, Stien en Fanny.
De wedstrijd begon!
We speelden goed en verdedigden goed. We maakten de tegenstanders niet makkelijk! We drukten!
Na een aantal minuten maakte Selda met haar linkerbeen een doelpuntje, na prachtige voorzet van
Fanny uit rechterkant! 0-1 voor ons!!!!!

We voetbalden goed en wisselden om ongeveer 5 minuten.
Op een gegeven bepaald moment had de tegenstanders de hoekschop. Maar we dachten dat de bal voor ons waren, we liepen al voorin. De scheidsrechter wees niet duidelijk. We hebben het tegen de scheidsrechter gezegd, maar hij luisterde (natuurlijk) niet.
Met deze hoekschop werd helaas gescoord. (1-1).

Een laatste vrouw kreeg de bal vanuit de lucht die werd gegooid door de keepster van de tegenstander, helaas raakte zij per ongeluk op verkeerde beweging, waardoor de tegenstander de bal makkelijk in de doel kon schieten. Elisa was kansloos. 2-1 achter werd het in de rust.
Na de rust voetbalden we weer goed. Helaas konden we niet afmaken, we hadden veel kansen.
We hebben dus moeite met het ëafmakení van de kansen.

FCV/DorpscafÈ WII DA1 ñ FC Lighttown DA1 2-2
Er waren totaal 4 dames afgemeld (Janneke, Mila, Marieke en Claudia). En bij dames 2 was dat 3 dames.
Coach Okke en coach PC van dames 2 hebben besloten dat dames beide wedstrijden gaan spelen.
Gelukkig speelden we in hetzelfde sporthal.
Dames DA1: Manon, Sophie, Selda en Elisa.
Dames DA2: Fanny, Danielle, Stien, Ilse en Roxana.
De meeste dames kwamen te laat, vanwege te glad op weg, al vertrokken ze op tijd.
Snel omkleden en warm gelopen. Zo begon de wedstrijd..

In het wedstrijd moesten we aan ons speelstijl wennen, waar de speelsters van de dames 2, met ons meespeelden. Met een 2-2 systeem startten Elisa, Manon, Stien, Selda en Sophie in de basis. Selda scoorde de 1-0. Tegenstander kwam 1-1 voorbij. Ruststand 1-1.
Na de rust scoorde Manon 2-1 binnen voor ons. 5 minuten voor de tijd scoorde de tegenstander 2-2 binnen.
Na de wedstrijd van DA1 konden we ff drinken. En voetballers die laatste minuten bij DA1 hebben gespeeld, mochten eerst even op de bank zitten.
Zie verder een verslag bij dames 2 (ESZVV Totelos DA1 ñ FC Lighttown DA2).

FC Lighttown DA 1 – FC’92 DA1 0-3
De wedstrijd valt tegen, een paar speelsters zijn niet goed vorm. Een paar speelsters van ons hebben aan het EK meegedaan en waren nog moe en niet in vorm. Er zijn twee speelsters geblesseerd en helaas hebben we geen spits in het team. De tegenstanders zijn ook niet zo heel sterk. Wij hebben een speelster van het tweede team bereid gevonden om met ons mee te doen. De tegenstanders scoorden twee doelpunten door twee fouten in onze verdediging. Helaas, niks aan te doen en de rust werd bereikt met een stand van 0-2. Vooral Sophie verdedigde goed. Na rust scoorden de tegenstanders nogmaals en zo was het 0-3. Daarna speelden we met Selda als vliegende keep. Wij proberen aan te vallen maar helaas was niet gelukt. Met een vliegende keep spelen is niet makkelijk. Helaas hebben we dus verloren en onze spits is uitgeschakeld voor ongeveer 6 weken met een blessure.

FC Lighttown DA 1 – CFE/VDL Groep DA1 1-5

Opstelling in het begin van de wedstrijd: Elisa in het doel, Marieke, Manon, Sophie en Claudia in het basis. Janneke en Selda op de bank. Mila had zich ziek afgemeld. In het begin van de wedstrijd stonden we al snel 2-0 achter.

Okke (coach) heeft de verdediging wakker gemaakt maar het had niet veel geholpen. De wisselspelers gingen de zaal op en de 1ste helft verliep moeizaam. De tegenstander drukten ons steeds terug en we kregen geen grip op de wedstrijd. Veel balverlies en onnodig bal wegtrappen was een oorzaak waarom we niet konden voetballen. Deze punten moeten we voor de volgende keer verbeteren zodat we in de wedstrijd blijven zitten. Ruststand was 0-3 voor de tegenstander.

In de 2e helft spelen we beter dan in de 1ste helft. We proberen om balbezit te blijven houden en dat hielp een beetje, we kregen wat kansen. Maar de tegenstander was ook goed. De tegenstander wist goed hoe we spelen. Jammer dat we niet hun balbezit meteen kunnen overnemen, zodat we de bal kunnen krijgen. De score van de tegenstander ging naar 0-5, gelukkig scoorde we en Manon maakte er 1-5 van.

De uitslag was 1-5 gebleven. Helaas, maar de volgende keer gaan we vol aan de bak om 3 punten naar De Tempel halen.

Verest Sport DA 1 – FC Lighttown DA 1 6-3

 

 

In een uitwedstrijd, in De Heiberg, hebben we totaal 7 speelsters. Marieke heeft zich ziek gemeld. In het begin van de wedstrijd scoorde Claudia. Daarna kwam Verest Sport sterk terug en maakten 2 doelpunten, in rust stonden we dus met 2-1 achter.

Na rust maakte Claudia weer een doelpunt, 2-2. Spannend, maar alleen misten we zelfvertrouwen in het team, waardoor de speelsters even niet zo lekker voetbalden.

Verest Sport maakte veel aanvallen en kregen hiervoor de beloning: 4-2 voor hun.

Claudia maakte een hattrick: 4-3. Verest Sport maakte nog 2 goals. Eindstand werd 6-3.

Brabantia DA 4 – FC Lighttown DA 1 2-7

 

 

Deze wedstrijd ging verrasend heel goed, we hadden geen wissels. Mila bracht de tas weg en moest de laatste bus terug. Janneke, Sophie, Elisa, Claudia en Selda waren aanwezig. Voordat we gingen omkleden, hebben we samen met coach Okke (Rick was ziek) gesproken en besloten dat Okke een of twee dames uit dames 2 gaan vragen of ze voor ons wilden invallen. Gelukkig was het maar 10 minuten rijden naar Heiberg.

We gingen omkleden en Claudia was de aanvoerderster. Samen bespraken we hoe gaan we spelen. Sophie en Janneke speelden als vleugels, Claudia midden en Selda als de laatste vrouw. Elisa was natuurlijk de keepster.

Nadat de bal was getrapt door de tegenpartij, speelden we rustig en verdedigden klein. Een paar keer konden we de bal afpakken van de tegenpartij en toen renden we naar het doel of speelden we terug naar Selda, dan maakten we ruimte en speelden goed samen.

1-4 was de ruststand en de goals waren allemaal van Claudia. Selda, Sophie en Janneke maakten mooie voorzetten. En ook Elisa, nadat zij de bal ver had gegooid.

Een paar minuten later in de 2e helft waren Fanny en Esther binnen gekomen en een paar minuten later vielen ze voor Sophie en Janneke in. Ze hebben met elkaar een paar keer gewisseld.

2-7 was de eindstand. De overige doelpunten was ook van Claudia, zij heeft dus 7 doelpunten gemaakt!!

We waren blij en trots met onze overwinning!

Sv valkenswaard/alwako Da2-Fc lighttown Da1 5-1

Die wedstrijd was redelijk goed. Helaas waren twee speelsters ziek. (Janneke en Elisa).

Selda heeft Elisa vervangen en is gaan keepen. Helaas hadden we daardoor niet genoeg verdedigers en maar ÈÈn wisselspeelster. De tegenstanders was goed en daagde veel uit maar vooral dankzij Selda ging het goed. Ze redt veel en er wordt goed verdedigd. De samenwerking gaat niet helemaal goed want de speelsters staan teveel bij elkaar. Zo had Claudia had een bal en moet Mila vrijlopen, dat gebeurde niet. In de 1e helft gaf Marieke een voorzet aan Manon op het middenveld en Manon tussen de benen van de tegenstander door, 1-0 voor ons.

De ruststand was helaas 1-2 achter maar de tegenstanders staan niet voor niks op de 2e plaats. In de 2e helft zijn we blijven verdedigen en we hoopten op minder doelpunten van de tegenstander. Vooral Manon en Claudia lopen te snel naar voren. Manon schiet op doel maar helaas lukte dat niet en ook Claudia had haar vizier niet op scherp staan. Marieke kreeg last van haar knie en er moest gewisseld worden. De tegenstanders kregen nu veel kansen om te schieten op doel maar Selda heeft veel gered. Daarna hadden we meer balbezit en speelden we beter over om minder doelpunten tegen te krijgen. De tegenstander had al makkelijk met 8-0 voor kunnen staan maar helaas hebben we toch met 1-5 verloren. Toch heeft ons team niet slecht gespeeld en doorzettingsvermogen getoond. En natuurlijk was het jammer dat we niet genoeg wisselspeelsters hadden. Ik heb Patrick gevraagd om een paar speelsters van dames 2 en heb hem ’s morgens een sms gestuurd en ik hoorde niks. Wegens drukte zag Patrick pas om half zes mijn sms. Maar we moesten om 19.15 al spelen dus konden we geen speelsters meer regelen van team 2 helaas.

FC Lighttown DA1 – TOB DA1 5-4

 

Deze wedstrijd was niet zo geweldig en ook te traag. Gelukkig waren de tegenstanders niet zo sterk. Claudia was niet helemaal fit maar speelde toch mee. In de eerste helft kletsten we teveel en ook waren we de concentratie kwijt. Tijdens de rust stonden we met 0-3 achter. Ik was best boos op eigen team. Ze moesten meer doorzetten en meer overspelen.

De tweede helft was iets beter en ook zetten we meer door. Eindelijk scoorde Manon een doelpunt uit een voorzet van Claudia. Daarna bouwden we rustig op en dat ging goed. Claudia probeerde van afstand te schieten en dat lukte, de keeper was kansloos en zo was het 2-3. Drie speelsters proberen door te gaan met aanvallen maar ook met verdedigen. Elisa gooit ver naar Claudia en zij scoort de 3-3. Daarna bikkelt Manon naar het doel toe. Marieke liep ook mee maar Manon scoorde de goal, 4-3. Daarna lieten we een steekje vallen links achterin en de tegenstander scoorde de gelijkmaker: 4-4. We bleven rustig overspelen en in een onverwachtse aanval scoort wederom Claudia en zo werd het 5-4. De tegenstanders blijven aanvallen maar gelukkig kon Elisa veel redden. Daarna heb ik een paar goeie speelsters op de bank gezet. Dat was erg spannend want de tegenstanders bleven aanvallen. Gelukkig scoorden ze niet maar de speelsters hebben wel kunnen zien dat het niet goed ging. Daarna heb ik de goeie speelsters weer in het veld gezet en we bleven goed verdedigen waardoor we met 5-4 wonnen.

Gamma Bouwm. DA2 – FC Lighttown DA1 1-5

Deze wedstrijd speelden we geweldig. Iedereen was echt wakker en ook dank aan Okke en de goede samenwerking. Ons team gaat steeds beter en meer overspelen. We spelen rustig en bouwen goed op. Manon geeft snel een pass aan Claudia en ze kreeg veel ruimte en scoorde zodoende een doelpunt, de keepster van de tegenstander keepte niet zo best bij deze goal. Claudia gaf een voorzet aan Sophie maar helaas mislukte het en kwam de bal tegen het doel. Iedereen komt snel terug om mee te verdedigen om even later weer snel aan te vallen. Claudia maakte weer een doelpunt: 0-2. Daarna bouwen we weer rustig op en gaf Claudia weer een voorzet aan Sophie. Het was even rommelig maar Sophie scoorde wel: 0-3. Onze tegenstanders waren kansloos en iedereen speelt rustig en ook spelen we steeds meer over. Dit houden we ook goed vast. Selda maakte een doelpunt en zo werd het 0-4. Daarna gingen Selda, Manon, Merieke en Sophie goed verdedigen en ook Janneke was goed aan het verdedigen en zal steeds meer gaan groeien. Elisa keepte goed. Claudia gaf een voorzet aan Sophie en die stond vrij en maakte een mooie goal. Zo werd het 0-5 en dat was ook de ruststand. De tweede helft blijft iedereen achter en houden we alles tegen, de tegenstanders waren kansloos. Marieke loopt snel naar voren en wil het afmaken en kwam in botsing met de tegenstander. De tegenstanders spelen echt ruw voetbal en maakten steeds meer overtredingen, vooral tegen Manon. Gelukkig bleven wij rustig. De tegenstanders blijven aanvallen en kregen ook wat kansen. Wij lieten een gat vallen en de tegenstander wist te scoren. Even later kreeg ÈÈn van de tegenstanders een gele kaart. Ze bleven hard en ruw spelen maar gelukkig was er al snel het eindsignaal en zo wonnen wij dus met 1-5!

FC Lighttown DA1 – De Schoen/Vis. Unlim DA1 3-4

 

Deze wedstijd was niet zo geweldig gespeeld maar dat komt nog wel. Wij moeten nog groeien en er is nog ruimte voor verbetering.

De tegenstander maakten twee doelpunten. En Claudia bikkelt daarna voorbij drie personen en scoorde de 2 -1. Manon en Elisa speelden heel goed en Elisa had veel gered.

Manon speelt met meer techniek en speelde goed over. Claudia gaf een voorzet aan Selda maar die miste een paar keer. In de rust stonden we met 1-2 achter.

De tweede helft ging iets beter. De tegenstander hadden veel kansen maar Sophie en Elisa hadden veel reddingen. Selde gaf een voorzet aan Claudia en die scoorde de 2-2. Helaas maakte de tegenstander weer een doelpunt en werd het 3-2. Manon schoot even later op doel maar miste helaas. Claudia gaf daarna een voorzet aan Selda en de wist de 3-3 te maken. Een kwartier later scoorde de tegenstander weer en werd het 4-3. Wij bleven aanvallen maar helaas scoorden we niet meer waardoor de stand tot het eind 4-3 bleef.


Team: Dames 2, 4e klasse

Yvonne Jansen (K)
Fanny Karouw
Esther van der Lee
Ernestine Struyker Boudier
Ilse van Dijk
Roxana Radelescu
Patricia Koenen
Danielle van Raamsdonk
Ellen Buisman

Coach: Patrick Cromsigt

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown DA2 – FC Skiete Willie DA1 1 – 1 3 – 2
DBS DA2 – FC Lighttown DA2 0 – 0 2 – 1
FC Lighttown DA2 – G.S. Kouros/Latour DA1 1 – 0 2 – 4
SV Valkenswaard/Alwako DA 4 – FC Lighttown DA2 1 – 1 4 – 3
FCV/DorpscafÈ WII DA2 – FC Lighttown DA2 2 – 6 2 – 7
FC Lighttown DA2 – De Raven DA1 3 – 1 7 – 2
FC Lighttown DA2 – DBS DA1 1 – 1 2 – 2
SV Valkenswaard/Alwako DA3 – FC Lighttown DA2 1 – 1 3 – 4
FC Lighttown DA2 – KPJ/Donskaffee 2 1 – 0 2 – 0
Honderd%/Veldsink DA2 – FC Lighttown DA2 8 – 1 17 – 1
ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA2 1 – 1 3 – 2
FC Skiete Willie DA1 – FC Lighttown DA2 3 – 0 5 – 2
FC Lighttown DA2 – SV Valkenswaard/Alwako DA4 2 – 0 8 – 0
FC Lighttown DA2 – DBS DA2 0 – 0 1 – 0
KPJ/Donskaffee 2 – FC Lighttown DA2 0 – 1 1 – 1
G.S. Kouros/Latour DA1 – FC Lighttown DA2 6-2 4 – 1 6 – 2
FC Lighttown DA2 – FCV/DorpscafÈ WII DA2 3 – 0 3 – 0
De Raven DA1 – FC Lighttown DA2 0 – 1 0 – 4
DBS DA1 – FC Lighttown DA2 3 – 3 5 – 5
FC Lighttown DA2 ñ SV Valkenswaard/Alwako DA3 1 – 1 4 – 2
FC Lighttown DA2 ñ Honderd%/Veldsink DA2 1 – 8 3 – 17
FC Lighttown DA2 ñ ESZVV Totelos DA1 1 – 0 2 – 1

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Yvonne Jansen 0
Fanny Karouw 25
Esther van der Lee 16
Ernestine Struyker Boudier 3
Ilse van Dijk 0
Roxana Radelescu 6
Patricia Koenen 7
Danielle van Raamsdonk 0
Ellen Buisman 3
Claudia Kieboom (invaller) 7
Marieke Cromsigt (invaller) 1
Manon Kreemers (invaller) 1

Verslagen:
FC Lighttown DA2 ñ ESZVV Totelos DA1: 2-1
De laatste wedstrijd is tegen ESZVV Totelos, ze staan 1 plaats hoger dan wij en hebben 10 punten meer. We voelen de hete adem van onze concurrent Donskaffee in onze nek, ze hebben 1 punt minder dan wij. Laatste wedstrijd van Donskaffee is 1 week eerder al gespeeld maar we weten de stand nog niet. Om 5e plaats zeker te stellen moeten we vanavond winnen. De tegenstandsters bestaat uit een goed georganiseerd team en zijn vrij rustig. Ons team is compleet. Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd spelen we rustig over, maken goede passes, verdedigen scherp, maar we spelen soms iets teveel naar voren terwijl naar achteren ook kan. We kunnen de aanval van Totelos gemakkelijk beheersen, maar ze hebben een hele goede keepster die onze schoten met gemak afweert. Tegen het einde van 1e helft geeft Ellen een superieure voorzet aan Patricia en zij maakt eindelijk een doelpunt, 1-0. En dan is er rust. De tweede helft blijven we op dezelfde manier spelen. Na 5 minuten maakt een Totelos’er een gelijkmaker, 1-1, door een foutje van ons. We balen wel van dat tegendoelpunt. Maar we blijven goed verdedigen, door Stien en Ilse. Danielle en Patricia houden het spel van Totelos goed tegen oftewel verstoren en verder keept Yvonne prima. Het tempo wordt iets opgeschroefd, we zijn moe geworden, misschien door de te warme sporthal, maar we geven niet op en gebruiken de laatste energieresten om niet te verliezen. Laatste 5 minuten spelen we met de sterkste opstelling, Fanny, Esther, Ellen en Stien, het wordt spannend en ja vlak voor einde geeft Ellen vanuit de zijlijn de bal aan Esther en zij maakt een winnend doelpunt, 2-1. Toen de eindsignaal luidt zijn we blij en zo sluiten we in stijl een zeer goede seizoen af, van 22 wedstrijden hebben we 11 gewonnen, 3 gelijk en 8 verloren. Prima gespeeld Dames!

FC Lighttown DA2 ñ Honderd%/Veldsink DA2 3-17
Slik, we moeten vanavond tegen gedoodverfde kampioen spelen. De spelers van Honderd%/Veldsink hebben 20 wedstrijden gespeeld, 20 keer gewonnen, 228 doelpunten en slechts 18 tegen. Onze team is compleet. De start is erg rustig verlopen, de eerste 5 minuten lijkt alsof wij de wedstrijd kunnen winnen, Fanny houdt de bal goed vast, neemt rustig de tijd, Esther loopt voorbij, Fanny geeft de bal en Esther scoort, 1-0. Pas dan begint de tegenstandsters de wedstrijd te bepalen, heel subtiel maken ze tegendoelpunt 1-1, daarna nog een, nog een, nog een….. meeste tegendoelpunten gebeuren vanuit niets, ook al is er geen eenrichtingsverkeer te zien. De ruststand is 1-8. Eerste 5 minuten van de tweede helft valt er geen doelpunt, daarna zelfde verhaal binnen 10 minuten 5 of 6 tegendoelpunten. Elke doelpunt tegen krijgt Yvonne een mentale klap te verduren en wij ook. Onze organisatie valt tijdelijk uiteen, concentratie is even weggeweest. De stand loopt tot 1-14. 10 minuten voor einde hebben we onze organisatie hergepakt, we geven niet op en gaan doorvoetballen. Fanny en Esther maken vele kansen en ze benutten 2 daarvan, beide door Fanny, 2-14 en 3-16. Eindstand is 3-17, de stand lijkt onterecht want we hebben wel aardig kunnen voetballen, maar de tegenstandsters zijn zeer goede scherpschutters, de ballen zijn vaak uit zicht van Yvonne geschoten.

FC Lighttown DA2 ñ SV Valkenswaard/Alwako DA3 4-2
Tot nu toe staan we op de 5e van de klassement en drie concurenten staan vlak achter ons en de tegenstandsters Valkenswaard/Alwako 3 voor vanavond is er ÈÈn daarvan, ze hebben 5 punten minder dan wij en staan op 8e plaats. De laatste 2 wedstrijden moeten we nog tegen ijzersterke tegenstandsters spelen. Vanavond is een belangrijke wedstrijd voor ons, want de lijn tussen de 5e en de 8e plaats is heel dun. Yvonne moet helaas bij team 1 invallen, na een korte vergadering besluiten we dat Stien de 1e helft de keepster is en Fanny de 2e helft. Vlak na startsignaal geven we vol gas. Patricia, Ellen en Fanny hebben de eerste 10 minuten heleboel kansen, maar het doelpunt blijft uit. De Alwako’ers bestaan uit 1 goede voetballer en 1 goede keepster. Na 1 kwartier valt er eindelijk een doelpunt door Ellen na voorzet van Fanny, 1-0. De omschakeling van onze verdediging naar aanval is vandaag erg goed, maar andersom gebeurt soms iets te langzaam en zo maakt de beste Alwako’er een tegendoelpunt, 1-1. En dan is er rust. Gewoon doorgaan is het devies. Onze keepster wordt gewisseld, Fanny keept nu. De 2e helft spelen we vol met strijdlust. Binnen korte tijd maken we 3 doelpunten, Eerst Esther 2-1 na fantastische solo, later Patricia met de rebound 3-1 en dan weer Esther vanuit vrije trap 4-1. Daarna maakt de beste Alwako’er met rugnummer 7 de tweede tegendoelpunt, voorzet is vanuit hoekschop, 4-2. Nog 10 minuten en we moeten opletten om geen tegendoelpunten meer te incasseren. Ilse en Danielle doen goede verdedigingswerken, Esther en Stien lopen veel op en neer, Patricia en Ellen houden de bal goed vast en geven passes en Fanny schopt de bal liever weg in plaats van de bal opvangen. Zodra de eindsignaal luidt juichen we en pakken verdiend 3 punten.

DBS DA1 – FC Lighttown DA 2 : 5-5

De tegenstander van vanavond is DBS DA1, ze staan gedeeld 2e en 3e plaats. Stien en Ellen zijn de afwezigen, Selda en Claudia vallen voor hun in. Na het startsignaal zijn we geschrokken van de felheid van de DBS’ers. Al snel staan we 1-0 achter. Na 5 minuten beginnen we te beseffen dat we niet teveel naar de bal moet kijken maar naar de spelers en druk op hun uitoefenen. Na verovering van de bal stormt Fanny op de keepster af en scoort vrij makkelijk 1-1. We ontdekken dat hun keepster de zwakste plek is. Claudia komt op het veld, dribbelt langs de verdedigsters en schiet de bal weer het doel in, 1-2. De DBS’ers zijn daardoor gefrustreerd en spelen feller. Als we de bal hebben krijgen we geduw van achteren of krijgen flinke schouderduw. De scheidsrechter heeft dat af en toe gezien en fluit voor ons. De rest van 1e helft wordt er 3 keer gescoord, 1x Claudia en 2x door tegenstandsters waardoor de ruststand op 3-3 uitkomt. Vlak na rust nog 1 tegendoelpunt, 4-3 achter. We geven niet op en blijven verdedigen met alle macht. De rugdekking is prima door Selda en Ilse gedaan. Fanny en Esther vormen goede blokkade iets verder voorin, Esther vangt veel ballen met haar benen of buik, na wedstrijd heeft zij een stempel op haar benen. Dankzij onze goede verdediging krijgt Claudia ruimte om te scoren, in 5 minuten scoort zij tweemaal, 4-5 voor ons. De DBS’ers geven niet op en vechten keihard terug. Op gegeven moment krijgt hun aanvoerster geel, helaas profiteren we hiervan niet want ze houden de bal lang vast. Laatste minuten voeren de DBS’ers zoveel druk op ons uit, zodat ze er in slagen om een paar minuten voor einde een gelijkmaker te maken. Vandaag hebben we als een echte team gepresteerd.

De Raven DA1 – FC Lighttown DA2

Na 1 maand stil te zitten mogen we weer voetballen, ditmaal tegen De Raven in Luyksgestel. Gelukkig geen sterke tegenstander. Het is duidelijk om te zien dat we even moeten wennen. Ondanks dat we goed naar elkaar kijken spelen we niet lekker rond, dat komt omdat wij de bal niet vragen. Het blijft lang 0-0. Hoewel de spelers van De Raven onderaan van de klassement staan verdedigen ze heel compact en hun keepster heeft een goede reflex. Esther en Fanny maken veel kansen, maar de bal vliegt elke keer recht op keepster af of de keepster heeft een goede redding gedaan. Stien heeft een paar keer grote kans om te scoren, maar de voorzet is elke keer iets te hoog. Een keer vlak voor rust laat de keepster de bal los en zo tikt Fanny de bal in de doel, 0-1. De 2e helft is iets beter gegaan, er is meer beweging bij onze voorhoede te zien waardoor we meer ruimte krijgen. Met meer ruimte kan Esther een keer flink uithalen en schiet de bal snoeihard richting de hoek van doel, 0-2. Kort daarna maakt Esther nog 1 doelpunt met haar linkerbeen(!). Met een veilige stand zijn we meer gerust en de tegenstandsters zakken iets af. Tegen de einde van wedstrijd maakt Fanny haar 2e doelpunt, 0-4. En dan blaast de scheidsrechter de wedstrijd af. Dankzij goede keeperswerk van Yvonne en onze stabiele verdediging hebben we gewonnen. Als ze scoren zou het misschien een heel ander verhaal worden.

FC Lighttown DA2 – FCV/DorpscafÈ WII DA2

Tegen een team als DorpscafÈ DA2, 9e plaats, spelen wordt gezien als een goede kans om 3 punten te pakken.
Maar het welzijn van ons team is lang niet 100%, Yvonne (ziek), Ilse (tandpijn), Esther (blessure aan enkel),
Fanny en Danielle (nog niet uitgerust van wintersport). Esther vervangt Yvonne en gaat keepen.
Verder moeten we goed naar elkaar kijken en ook extra aandacht op de aanvalsters van Dorpscafe schenken.
Na het startsignaal krijgt Patricia opeens een kans na een foutje van tegenstandster, dat belooft wat.
Tijdens 1e helft spelen we goed rond en houden lang balbezit. De spitsen Patricia en Ellen nemen de positie
van Fanny of Stien goed over als ze gaan aanvallen. In de 1e helft maakt Fanny 3 doelpunten, solo, voorzet
van Patricia en Stien. Esther keept verassend goed. De ruststand is 3-0. Tijdens rust zegt Patrick
“vasthouden dit spel en scherp blijven verdedigen”. De 2e helft verloopt ongeveer hetzelfde als de 1e helft,
alleen maken we geen doelpunten meer maar wel veel kansen, waarvan Ellen 2x paal. Ilse en Danielle doen goed
verdedigingswerk en de rest speelt mooi aanvallend rond. De laatste 5 minuten fungeert Esther als vliegende keepster, tot vermaak van de supporters speelt zij als een dolle stier die heel graag wil voetballen. De wedstrijd is
voorbij en we pakken 3 punten. We spelen voortreffelijk, maar we kunnen wel 6-0 of 7-0 winnen.

G.S. Kouros/Latour DA1 – FC Lighttown DA2 6-2

We spelen tegen een sterke tegenstander, Kouros Latour, die we vorig jaar met 2-4 hadden verloren. Na het startsignaal spelen de Latours zo snel rond dat we beetje zijn overdonderd. We werken wel hard maar we concentreren iets teveel op de bal zodat we de vrije aanvalster van hun over het hoofd zien. Op die manier komen we snel 3-0 achter, waarvan zij 2 keer alleen maar de bal het doel in hoeven te tikken. We geven niet op en gaan meer aanvallen, een keer een mooie een-tweetje van Patricia en Fanny, na een hakbal van Patricia maakt Fanny een doelpunt, 1-3. De tegenstandsters zijn zo goed georganiseerd dat ze met weinig zorgen verder gaan voetballen en maken voor rust nog 1 doelpunt, 4-1. Tijdens rust zegt Patrick dat we vooral extra op hun aanvalsters moeten letten. De 2e helft spelen we beter en hebben meer kansen dan in de 1e helft maar we schieten vaak recht op de keepster. Hun overmacht is zo groot dat we met moeite scherp kunnen verdedigen, we doen dat wel beter dan in de 1e helft maar een onverwachte afstandschot, de bal vliegt tussen de verdedigsters door en Yvonne is kansloos, 5-1. Geen mooie stand maar we blijven voetballen en Fanny profiteert van een foutje van de keepster en maakt de achterstand kleiner. De Latours blijven druk op ons uitoefenen en loeren op een foutje van ons. Esther raakt helaas geblesseerd aan haar enkel, even uit de kom en weer terug op de plaats. Vlak voor einde wil Ilse de bal wegschieten maar schiet recht op de aanvalster, de bal kaatst langs Ilse terug en de aanvalster loopt zo vrij richting Yvonne en maakt 6-2. We hebben niet slecht gevoetbald maar vanavond hebben we ons iets teveel door hun snelle spel laten afleiden.

KPJ/Donskaffee 2 ñ FC Lighttown DA2 1-1

Vanavond melden 3 vrouwen zich af, Esther(geschorst), Yvonne (gekke moandag) en Patricia (griep).
Manon valt ons in en Roxana speelt voor de laatste keer bij ons voordat zij bij team 1 aansluit.
We spelen tegen Donskaffee, een middenmoter net als wij. Zonder Yvonne zal Fanny (1e helft) en
Stien (2e helft) haar invallen. Met 2 wissels en gebrek aan vleugelspeelsters met goede conditie
is een risico om met ruitsysteem te spelen. Daarom gaan we met 2 verdedigsters en 2 aanvalsters
spelen. Na startsignaal wordt er rustig gespeeld, er is evenwicht tussen 2 teams. Het is wel
even wennen om met een ander systeem te spelen, de verdedigsters worden “gedwongen” om iets meer
achter te blijven. Het is van belang om nul te vasthouden omdat we moeilijk tegen hun doelpunten kunnen
maken en daarom op tijd terug zijn. Na 1 kwartier slaagt Manon erin na voorzet van Ellen, 0-1. Daarna
gaan we iets meer naar voren spelen met als gevolg meer kansen voor ons maar ook voor tegenstandsters.
Na rust gaat Fanny voetballen en Stien keepen. Er is niet veel veranderd met het spel, alleen valt de
tegendoelpunt vanuit niets, 1-1. De laatste 15 min maken we veel kansen, vooral Roxana die de bal tegen
binnenkant van paal schiet en de bal toch niet erin gaat, jammer anders zou het een mooie afscheiddoelpunt
van haar worden. Na eindsignaal pakken we 1 punt, beter dan niets.

FC Lighttown DA2 – DBS DA2 1-0
We spelen tegen DBS 2 in een (te) warme sporthal De Tempel. De tegenstandsters staan 1 na de laatste. De start verloopt stroef, het is al meteen te zien dat het bij ons niet helemaal lekker loopt. We staan vaak iets te lang stil en vragen de bal niet snel, kortom we wachten te veel af voordat we iets doen. Op tijd terug komen doen we gelukkig best aardig. In de 1e helft gebeurt weinig, we maken weinig kansen en de tegenstandsters ook. De 2e helft gaat iets beter, we bewegen iets meer en nemen iets sneller actie. Daardoor krijgen we meer kansen, Fanny, Patricia en Ellen schieten naast het doel. Nog steeds 0-0, er wordt meer geduwd en getrokken, het lijkt een beetje op veldvoetbal. Esther heeft de bal en loopt bijna het hele veld langs een paar tegenstandsters en maakt het bevrijdende doelpunt 1-0. Het wordt steeds grimmiger en de scheidsrechter treedt steeds harder op en fluit veel. Op een gegeven moment rent Esther samen met een DBS’er achter de bal aan, misschien iets te gretig, de scheidsrechter geeft beide speelsters een kaart. Wel een rare beslissing dat de ene rood en de andere geel krijgt maar ja hij bepaalt dat Esther eraf moet. Het is zaak dat we niet teveel laten afleiden en spelen met 4 tegen 4. De tegenstandsters geven niet op en maken het ons lastig. Ellen krijgt veel geduw en getrek als zij de bal heeft. Het enige pluspunt van vandaag is dat we ervoor zorgen dat de tegenstandstrers weinig kansen krijgen en we slagen om met matig spel te winnen. Later in de avond moeten we een moeilijke beslissing nemen omdat een van ons naar team 1 moet i.v.m. tekort aan spelsters bij hun. Roxana biedt zichzelf aan en gaat de rest van de seizoen bij team 1 voetballen, we zullen haar missen.

FC Lighttown DA2 – SV Valkenswaard/Alwako DA4 8-0
We spelen tegen Alwako 4 en ze staan bijna onderaan. Maar we hebben vorig jaar van hun verloren, 4-3, en we herinneren ons nog een pijnlijke tegendoelpunt tijdens de laatste minuut. De tegenstandsters zijn een beetje een rommelig team, maar hun strijdlust en afstandschoten kan ons doen wankelen. De start verloopt vreemd want we krijgen een afgekeurde tegendoelpunt. Niemand begrijpt waarom. Maar goed het belangrijkste is dat we gewoon door moeten voetballen en de kwestie moeten vergeten. We hebben afgesproken dat we sneller terug moeten gaan als we de bal verliezen. Patricia heeft de bal, loopt voorbij verdedigster langs de doellijn en scoort knap vanuit een moeilijke hoek, 1-0. Tijdens de 1e helft staan we te ver van hun vrije trappen (7 a 8 meter) waardoor de ballen gevaarlijk richting Yvonne vliegen. Ze vangt de ballen beheerst. Later maken we 2-0, door Esther die 2 vededigsters voorbij loopt na voorzet van Patricia. Tijdens rust zegt Patrick dat we dichterbij hun vrije trappen moeten staan. In de 2e helft krijgen we meer ruimte en er zijn mooie combinaties te bespeuren. Ook geven we hun geen kansen meer dankzij goede blokkades van Ilse en Danielle. Laatste 25 minuten maken we 6 doelpunten, Esther 3x, Fanny 2x waarvan 1 mooie afstandschot en Stien 1x. Van deze doelpuntenfestival heeft Ellen een paar goede voorzetten gemaakt. De eindstand is 8-0, een mooi begin van 2011!

FC Skiete Willie DA1 ñ FC Lighttown DA2 5-2

Laat in de avond om 22 uur in Atalanta spelen we tegen FC Skiete Willie, een middenmoter. Esther en Stien melden zich af. Het wapen van tegenstandsters is counteren, zodra ze de bal hebben gaan ze met drieÎn tegelijk aanvallen. In het begin kunnen we hun met weinig moeite tegenhouden. Maar een keer vallen we met zín drieÎn aan, we verloren de bal, de tegenstandsters rennen met zijn drieÎn tegelijk richting Yvonne en we zijn te laat om hun tegen te houden. Op die manier valt er een tegendoelpunt, 1-0. De volgende 2 tegendoelpunten gebeuren op dezelfde manier: we komen steeds te laat terug. Tijdens de rust zegt Patrick dat we vooral sneller terug moeten komen en niet meer met drieen tegelijk aanvallen. Tijdens de 2e helft spelen we veel beter, Patricia geeft een superieure voorzet aan Fanny en ze maakt een doelpunt 3-1. We voelen ons sterker en we geloven weer in onszelf. Niet veel later krijgen we een hele grote kans om de 3-2 te scoren. Onze opleving houdt echter op doordat een afstandschot vanuit het niets onze achterstand groter maakt, 4-1. We geven niet op en Fanny maakt nog ÈÈn doelpunt 4-2. Op het laatst krijgt Ellen nog een gele kaart omdat zij uit reflex de arm van doorgetrokken speelster heeft vastgehouden. De eindstand is 5-2. Ondanks het gemis van 2 sterke voetbalsters hebben we toch wel een kans om te winnen maar dan moet echt iedereen 100 procent inzetten, jammer van matige 1e helft.

ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA2 3-2

Het winterweer speelt ons parten, 3 speelsters van ons melden zich af, Ellen (griep), Patricia (vliegtuigvertraging) en Esther (te glad op de weg). Bij team 1 zijn er liefst 4 afmeldingen en ze spelen 1 wedstrijd eerder dan wij, ook bij dezelfde sporthal. Zo krijgen we een idee om samen 2 wedstrijden te spelen. De invalsters zijn Manon, Selda en Sophie. Na de wedstrijd van team 1 zijn we opgewarmd en spelen tegen het sterke team van ESZVV Totelos. Ze hebben alleen van de koploper verloren. In het begin van de wedstrijd spelen we met een 2-2 systeem, Danielle en Stien achter, Manon en Sophie voor. Als Ilse speelt spelen we met de ruitopstelling, 1 achter, 2 vleugels en 1 spits. Er is evenwicht tussen de 2 teams. Halverwege de 1e helft maakt Fanny een goal, 0-1. De spelers van Totelos schrikken niet, blijven goed georganiseerd spelen en maken 5 minuten later de gelijkmaker. Na de rust krijgen we weer een tegentreffer, 2-1 achter. We zijn moe geworden, we lopen iets langzamer en puffen meer maar de concentratie is nog wel goed. Fanny maakt nog 1 doelpunt, 2-2. Kunnen we toch nog een punt halen tegen dit sterke team? Maar nee, 2 minuten voor het einde valt er een harde kanonschot en we verliezen weer nipt met 3-2. Normaal gesproken zou een groep met verschillende teams een moeilijke wedstrijd hebben, maar vanavond niet!

Honderd%/Veldsink DA2 – FC Lighttown DA2 17-1

We maken onze borsten nat. Vanavond melden 4 speelsters van ons zich af, 3 invalsters van team 1 komen ons helpen: Marieke, Sophie en Janneke. De tegenstandsters hebben indrukwekkende cijfers: 7 wedstrijden, 7 gewonnen, gemiddeld 11 doelpunten voor en iets minder dan 1 doelpunt tegen per wedstrijd. Het team van Honderd%/Veldsink bestaat waarschijnlijk uit zeer goede voetballers die samen een droom hebben maar onderaan moeten beginnen. We weten dat het lastig zal worden, gewoon door voetballen is ons motto. De start is een beetje rustig gegaan, een soort warming up voor beide teams. Naarmate de wedstrijd vordert spelen de tegenstandsters steeds sterker, we kunnen hun spel steeds moeilijker bijhouden en op een gegeven moment niet meer. In 10 minuten tijd is de stand van 0-0 naar 6-0. We kunnen nog wel lachen maar niet lang meer. Helemaal kansloos zijn we niet, Marieke scoort vanuit de spelhervatting na een voorzet van Fanny. Daar malen de tegenstandsters niet om en ze gaan gewoon door, 8-1 is de ruststand. De tweede helft wordt het erger, we snakken naar het einde van de wedstrijd en naar de douche. Het is indrukwekkend om te zien hoe de tegenstandsters voetballen, iedereen houdt hun hoofd hoog terwijl ze bal hebben, maken “blindelings” scherpe passes en hebben een zeer goede conditie. Ze tonen geen genade en geven ons een flinke mentale klap. Na de wedstrijd lopen we met rode en bezwete koppen richting kleedkamer met een uitslag van 17-1.

FC Lighttown DA2 – KPJ/Donskaffee 2 2 – 0

Vanavond wordt het spannend want de tegenstandsters zijn op dezelfde hoogte als wij geklasseerd. We spelen met z’n achten zonder Esther. De speelsters van Donskaffee spelen compact, dus we moeten goed overspelen. Dat kunnen we aardig, we kijken goed en onze passes zijn goed. Een keer geeft Patricia de bal aan Ellen, zij loopt voorbij Ellen, Ellen geeft de bal terug en zo maakt Patricia de openingstreffer, 1-0. Laatste 10 minuten van 1e helft is er wat verwarring met de posities, gelukkig hebben de tegenstandsters veel foute passes. Tijdens rust zegt Patrick dat we vooral iets sneller terug moeten gaan als we de bal verliezen. Na rust is de organisatie weer goed, maar de tegenstandsters zijn niet gekomen om te verliezen, hun goalie fungeert als de vliegende keepster. Het wordt steeds drukker voor de goal van Yvonne, het is daar net als een flipperkast. Dankzij vechtlust van Yvonne en de verdedigsters slagen we erin de bal elke keer weg te trappen. Een keer verovert Fanny de bal van de vliegende keepster, zij loopt voorbij haar en schiet vanuit de middellijn knap de bal richting doel, 2-0. De laatste minuten verdedigen we met alle macht, met goede reddingen van Yvonne en wat geluk slagen we erin om nul vast te houden. Nadat het eindsignaal luidt zijn we trots en opgelucht.

SV Valkenswaard/Alwako DA3 – FC Lighttown DA2 3 – 4

Vanavond spelen we tegen Valkenswaard Alwako 3 in Riethoven, vooraf schrikken we omdat de tas met onze kleren vergeten is. Gelukkig mogen we van een aardige barman de voetbalkleren lenen. De tegenstandsters bestaat uit 2 goede speelsters en een hele goede keepster. Ons scorend vermogen is niet erg hoog en daarom moeten we alert zijn met het verdedigen. Tijdens de eerste helft spelen we aardig rond en schieten we een aantal afstandschoten maar de keepster van Alwako vangt zonder moeite onze ballen. Na 10 minuten schiet Esther keihard en lukt haar eindelijk de bal in het net te schieten, 0-1. Niet veel later een tegendoelpunt door gebrek aan concentratie. Esther is vandaag in supervorm en vlak na rust maakt zij haar 2e doelpunt vanuit de hoek langs een paar speelsters. Kort daarna maakt Esther verassend een hattrick, zij weet dat keiharde afstandschoten alleen mogelijk is om te scoren, 1-3. Maar de speelsters van Alwako weten van geen ophouden en vechten terug. Een dribbelaarster loopt langs onze happende verdedigsters heen en maakt een doelpunt, 2-3. Niet veel later valt de gelijkmaker, 3-3. Laatste 10 minuten spelen we met de sterkste opstelling en verdedigen we nauwlettend 1 op 1. Vlak voor het einde maakt Fanny een bevrijdend goal, 3-4. Weer 3 punten veroverd!

FC Lighttown DA2 – DBS DA2 2-2

Na een paar “makkelijke” wedstrijden krijgen we een pittige tegenstander, tegen DBS DA1 (2e van klassement). Meteen na het startsignaal jagen ze op de bal, gelukkig zijn we goed georganiseerd. We geven hun weinig ruimte en daardoor kunnen we de bal regelmatig veroveren. De dames van DBS kunnen goed omschakelen, zodra zij de bal hebben gaan ze meteen aanvallen en een keer houden we hun snelle omschakeling niet bij en krijgen zo een tegentreffer, 0-1. Meteen daarna maakt Fanny een doelpunt na haar soloactie vanuit middenstip, 1-1. Tijdens rust vertelt Patrick dat we vooral weerstand moeten bieden, sneller omschakelen en ook blijven lachen want de frustraties van de tegenstandsters groeit.De 2e helft blijven we goed geconcentreerd spelen en Roxana maakt met een mooi afstandschot, 2-1. De frustratie van DBS wordt groter en de scheidsrechter treedt steeds harder op. De scheidsrechter geeft liefst 4 gele kaarten, aanvoerster van DBS (2x geel), Esther door onbekende reden en Ellen omdat zij een lichte overtreding heeft gemaakt. Tussendoor toch een tegentreffer, pech voor ons dat de bal de paal raakt en achterlangs Yvonne rolt. We blijven aanvallen en creÎren vrij veel kansen. Dan luidt het eindsignaal, gelijkgespeeld met 2-2 en we houden er gemengde gevoelens aan over. Het punt is dat we goed hebben gevoetbald.

FC Lighttown DA2 – De Raven DA1 7-2

Vanavond spelen we tegen de hekkensluiter maar we mogen het niet onderschatten. We spelen met zijn achten zonder DaniÎlle. Na de startsignaal klikt ons team meteen, we kunnen elkaar goed vinden, de teamgeest is hoog en we hebben veel balbezit. Ellen en Patricia werken samen goed, Fanny maakt mooie afstandschoten, Stien en Ilse werken de ballen prima weg. Yvonne klemt de ballen goed vast. Roxana maakt sluwe afstandschoten en zij heeft tijdens de 1e helft teveel de neiging om zelf een doelpunt te maken. En Esther geeft haar motor vol gas. Zo komen we bij de ruststand op 3-1, Ellen 1x, Fanny 1x, Patricia 1x. De 2e helft blijven we aanvallen en de reservebank is de meest gehate plek, iedereen wil voetballen. Fanny en Esther werken tijdens de 2e helft uitstekend samen. Patricia speelt iets te lang met de bal en Roxana geeft meer passes. Het enige wapen van de tegenstandsters zijn de afstandsschoten en daar moeten we voor oppassen. Een keer staan we te ver weg van “ingooi” en krijgen zo een tegendoelpunt. Doelpunten van de 2e helft zijn: Fanny 2x, Roxana 1x en Esther 1x. De eindstand is een mooie 7-2 en niemand is moe!!

FCV/DorpscafÈ WII DA2 ñ FC Lighttown DA2 2-7

Claudia valt voor ons in, de dames 1 hebben tenslotte vrij. Fanny is de enige die zich afmeldt. We spelen tegen DorpscafÈ in de steenkoude hal 3 van de Heiberg. We starten vrij ongelukkig, meteen is het 1-0 achter en Ilse raakt geblesseerd. Onze veerkracht is gelukkig sterk en we maken snel 1-1 door Roxana. Met Claudia erbij is de wedstrijd wel erg gemakkelijk. In korte tijd gaan we van 1-1 naar 2-6 voor ons, Claudia 3x, Roxana 1x en Ellen 1x. We doen bijna niks fout. Na rust gaan we zoveel mogelijk zelfstandig voetballen, Claudia mag meer vanuit de bank toekijken. Dat gaat gelukkig prima zonder de hulp van de grootste vedette, 1 doelpunt door Esther na haar mooie actie en geen tegendoelpunt. Hoewel Yvonne beetje last heeft van verrekte linkerbeen heeft zij puik gekeept, want de tegenstandsters hebben best veel kansen gekregen. En zo luidt het eindsignaal en hebben we met 2-7 gewonnen.

SV Valkenswaard/Alwako DA 4 ñ FC Lighttown DA2 4-3

Vanavond missen we 2 spitsen, Patricia en Roxana. En de 2 onder ons hebben gisteren dovencompetitie gespeeld, vooral Yvonne heeft veel moeite met hardlopen, zoveel spierpijn heeft zij. Gelukkig zijn de tegenstandsters geen koplopers. We starten stroef, het overspelen gaat niet zo soepel, we zien af en toe de vrije speler over het hoofd. Er zijn wel mooie acties te bespeuren, een van onze verdedigster geeft de bal aan Ellen en rent richting doel langs Ellen en Ellen geeft een mooie pass terug. Op die manier scoort Stien, 0-1. De vreugde is misschien wel de kortste ooit in de geschiedenis van FC Lighttown want meteen valt vanaf de middenstip de gelijkmaker, 1-1. De tegenstandsters krijgen vleugels en spelen steeds beter. De ruststand is 1-1. Vlak na ruststand krijgen we lange ballen om onze oren en zo scoren de tegenstandsters 2 keer in korte tijd, 1-3. Tien minuten voor einde spelen we met de sterkste opstelling en vechten terug. Het overspelen gaat goed, we bewegen veel en spelen met veel balbezit. Fanny maakt 2 doelpunten binnen 5 minuten, 3-3. We blijven jagen maar dan toch valt een pijnlijke tegentreffer vanuit vrije trap, hoewel de bal nog rolt en de vrije trap niet goed is genomen telt de doelpunt toch mee, 4-3. Heel zuur, we zouden minimaal 1 punt moeten verdienen maar we hebben aardig gevoetbald.

FC Lighttown DA2 – G.S. Kouros/Latour DA1 2-4

De ziekenboeg is leeg en het team is compleet met 9 speelsters. We spelen tegen de “koploper”. Voor de wedstrijd spreken we af dat we eerst met verdedigend spel gaan spelen om conditie te besparen en overzicht op wedstrijd te verkrijgen. Meteen na de startsignaal jagen de tegenstandsters op de bal maar we laten ons niet gek maken van snelle bewegingen en we spelen zoals het moet. We werken keihard om goed te verdedigen. Na 15 min geeft Danielle een mooi voorzet aan Stien en ze maakt verassend een doelpunt 1-0. Tijdens de rust zegt Patrick ìvasthouden dit spelî. Meteen na rust valt er een gelijkmaker waar we niets aan konden doen. Wonder boven wonder maakt Roxana vanuit niets een doelpunt 2-1. De tegenstanders blijven aanvallen en we verdedigen met alle macht. Tien minuten voor einde gaat er iets mis met onze team, er is verwarring met de posities en er ontstaat miscommunicatie. Dan valt er een gelijkmaker. We blijven strijden maar met gebrek aan concentratie in onze spel gaat het heel moeilijk. Vijf minuten voor het einde komt een bal met rare beweging richting Yvonne en zij mist de bal: 2-3. Vlak voor einde nog 1 tegendoelpunt 2-4. Een ding is zeker, voor vandaag is de wedstrijd 10 minuten te lang.

DBS DA2 – FC Lighttown DA2 2-1

Alweer de 2e wedstrijd. We spelen tegen DBS 2 in Heiberg. We starten rustig en de dames van DBS ook. Af en toe komt er dreiging vanuit hun, 1 keer rolt de bal langzaam richting onze doel en Yvonne redt de bal nipt voor de lijn. Patricia raakt geblesseerd aan haar bovenbeen en blijft de rest van de wedstrijd op bank. De rest van 1e helft spelen we geconcentreerd maar creÎren vrij weinig kansen. De ruststand is 0-0. Tijdens de 1e minuut van de 2e helft loopt Roxana vrij en maakt een mooie goal. De vreugde is echter van korte duur, ÈÈn van ons heeft een vervelende blunder gemaakt en we krijgen een tegengoal, 1-1. Daarna voetballen we iets te gretig en we lopen teveel naar voren maar krijgen wel veel kansen. Minpunt is dat we niet op tijd terugkomen om te verdedigen en daardoor krijgen we een tegentreffer, 2-1 achter. We geven niet op en blijven strijden. Roxana, Esther, Fanny en Stien krijgen open kansen maar de keepster van DBS komt elke keer goed uit of heeft geluk dat de bal net naast is geschoten. En zo luidt het eindsignaal. Jammer, maar we hebben prima gevoetbald!

FC Lighttown DA2 – FC Skiete Willie DA1 3-2

 

Het nieuw seizoen is weer van start gegaan en hoe: onze nieuwe voetbalkleren zijn vergeten. Met witte T-shirts en wielrenbroeken luisteren wij naar de toespraak van de coach over tactiek en teamgeest. Na een korte warming up en het snel omkleden van bezwete voetbalkleren van Dames 1 is de start onwennig gegaan en kregen we een snel tegendoelpunt, 0-1. Gaandeweg groeien we langzaam naar elkaar toe door met elkaar te communiceren en elkaar te steunen spelen we steeds beter. Patricia krijgt een bal toegediend en maakt de gelijkmaker. Tegen het einde van de 1e helft raken we vermoeid en Ellen raakt geblesseerd. Tijdens de rust vertelt Patrick dat we goed bezig zijn en zo moeten blijven voetballen. Fanny maakt uit een lange en lage afstandschot vanaf de middenlijn en doelpunt, 2-1. We krijgen vertrouwen en meteen maakt Patricia haar 2e doelpunt. De tegenstandsters raken gefrustreerd en het is niet gemakkelijk hiermee om te gaan. Na een por, geduw of getrek raken we uit concentratie en krijgen een benauwde tegendoelpunt, 3-2. Nog 5 minuten te gaan, gelukkig leiden we niet nog meer af en we blijven voetballen zoals het moet. Zodra het eindsignaal luidt zijn we opgelucht en pakken verdiend 3 punten.


Team:

Wesley Schepers (K)
Bram Koopmans
Joost Bazelmans
Ben Leyten
Marcel van der Lans
Tijn Groenevelt
Luc Philippens
Mohammed Akzaz

Coach: Martijn van Heesch

3e ronde DOVENCOMPETITIE (17 april te Zutphen)

Lighttown 1: Wesley (K), Ben, Bram, Joost, Tijn, Luc en Mohammed
Coach: Martijn

Lighttown 1 – Black Eagles 2: 8 – 5

Luc 2x, Ben 3x, Joost 2x en Mohammed 1x

Lighttown 2 – Lighttown 1: 4 – 2

Joost 2x

Lighttown 1 – ADSV 2: 2 – 0

Luc 1x en Tijn 1x

Lighttown 2 is kampioen van de 2e klasse en promoveert naar de 1e klasse!
Lighttown 1 is op de 3e plaats geÎindigd.

Programma 2e ronde Leek, 9 januari 2011

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur FC Lighttown 2 – FC Lighttown 1 6 – 4
12.20 uur ADSV 3 – FC Lighttown 1 3 – 1
14.40 uur FC Lighttown 1 – Black Eagles 2 10 – 3

Verslagen:

Lighttown 1 – Lighttown 2 4-6
Doelpunten:
Marcel 2x
Mohammed 1x
Tijn 1x

Het was een interessante wedstrijd met veel strijdlustig. We kwamen al meteen met 1-4 achter besloot ik Bram als vliegende keeper gebruiken om ons tegenstander meer druk te zetten, kwamen we gelukkig weer terug met 4-4.
Maar helaas maakte Bram ( vliegende keeper ) een foutje, daardoor zijn we weer met 4-5 achter, dan hebben we geen energie meer om weer opnieuw terug te vechten en toen is de eindestand 4-6 geworden. Ik merk dat wij als team terug vechten een sterkste punt hebben, dus vasthouden!!!

ADSV 3 – Lighttown 1 3-1
Doelpunten:
Marcel 1x

Het was geen leuke wedstrijd met veel frustraties tussen 2 teams en met slecht gefloten scheidsrechtster, gevolg dat Mohammed een rode kaart kreeg. We hebben gewoon heel slecht gevoetbald waarvan 1 tegendoelpunt die echt onnodig was, ons spelers konden de bal niet meer vinden waar de bal was terwijl ie naar de doel rolde… Hopelijk dat we ons foutjes geleerd hebben en om volgende keer nog een keer gebeuren voor te komen!
Enige wat we wel kunnen is positief blijven/denken!

Lighttown 1 – Black Eagles 2 10-3
Doelpunten:
Mohammed 3x
Joost 3x
Marcel 2x
Ben 1x
Bram 1x

Eindelijk hebben we goed en heerlijk gevoetbald, ik dacht toen: waarom voetballen we nu pas erg goed en wat ik allemaal gezegd heb zijn wel uitgevoerd!?
Door goede combinatiespel en positiespel zijn we met ruime cijfer gewonnen. Enige minpunt is dat we nog steeds niet meteen terug kunnen lopen als we balverlies hebben, jammer omdat het zo belangrijk is!
Ik ben toch erg tevreden op jullie!

Stand:

Uitslagen 1e ronde Haarlem op 3 oktober 2010

Wedstrijd Ruststand Eindstand
11.10 uur Black Eagles 2 – FC Lighttown 1 – 6 – 6
14.05 uur ZVV Doorbraak 2 – FC Lighttown 1 – 2 – 7
15.50 uur FC Lighttown 1 – GDVV Martinistad 3 3 – 3

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Wesley Schepers 0
Bram Koopmans 1
Joost Bazelmans 4
Ben Leyten 3
Marcel van der Lans 2
Tijn Groenevelt 1
Luc Phillipart 0
Mohammed Akzaz 4
Joris Veroude (invaller) 1

Stand:

Verslagen:
Lighttown 1 – Black Eagles 6-6

Doelpunten:
Joost Bazelmans 2
Marcel vd Lans 2
Tijn Groenevelt 1
Ben Leijten 1

Het was gewoon een pittig en strijdlustige wedstrijd. We waren eerst met 6-2 voor maar helaas hebben we de overwinnig helaas alsnog toch weggegooid, heel zonde! Wat de oorzaak was heel duidelijk, omdat we na balverlies niet meteen terug kunnen lopen en verdedigen kunnen de spelers van ons tegenstander heel snel naar voren en dan krijgen we al zomaar meteen een paar onnodige tegendoelpunten! Ze weten ook meteen wat we een zwakke punten hebben… Dat had gewoon niet moeten gebeuren maar helaas, hopelijk dat het zeker laatste keer is. Verder hebben we wel lekker gevoetbald ondanks gelijkspel.

Lighttown 1 – Doorbraak 2 7-2

Doelpunten:
Mohammed Akzaz 3
Joost Bazelmans 2
Ben Leijten 1
Bram Koopmans 1

Het was duidelijk dat we door heel goede positiespel met een ruime cijfers gewonnen hebben. Dat is wat we precies nodig hebben en willen, dus vasthouden! Ze hebben ook paar foutjes van vorige wedstrijd geleerd, want ons spelers liepen al heel snel terug en op hun eigen posities toen we balverlies hadden. We hebben verder heerlijk gevoetbald en op weg naar het laatste en belangrijke wedstrijd!

Lighttown 1 – Martinistad 3-3

Doelpunten:
Joris Veroude 1
Mohammed Akzaz 1
Ben Leijten 1

We hadden nog 1 punt nodig om door te gaan, het was pittig en spannende wedstrijd! Joris Veroude komt even bij ons invallen omdat Joost Bazelmans geblesseerd was. Dankzij Joris waren we met 1-0 voor en Joris kreeg daarna een gele kaart en moest 2 minuten aan de kant omdat hij onnodige overtreding maakte, zonde! En gevolg kregen we dan al meteen tegendoelpunt terwijl we 1 speler te kort hebben. Helaas kregen we bij begin van 2e helft alweer meteen tegendoelpunt en met 1-2 achter en dan besloot dat ik Bram Koopmans meteen als vliegende keeper voor strijdlustige Wesley Schepers wisselde omdat ik de keeper die ook goed kan voetballen nodig heb om door te drukken. We hebben tot de laatste seconde lang gestreden en gelukkig dankzij goal van Ben (assist van Bram als vliegende keeper!) bij laatste seconde zijn we met 3-3 gelijkspel, maar voor ons voelen we toch als overwinning omdat we door kunnen gaan naar de “promoveer-poule”!
En nu op weg naar de volgende ronde!


Team:

Willem-Jan Maasakkers
Joris Veroude
Tjande Syranamual
Kevin Tolk
Gerrit Vissers
Niels Geisel
Richard Wolters
Mike Wopereis
Raph Eykenboom
Marijn Schoenmaker

Coach: Dylan van Bommel

Programma 3e ronde, Zutphen

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur FC Lighttown 1 – FC Lighttown 2 1 – 1 2 – 5
12.55 uur FC Lighttown 2 – ADSV 3 0 – 1 1 – 1
14.40 uur Black Eagles 3 – FC Lighttown 2 0 – 3 0 – 6

We waren met 8 spelers. Er is maar een speler niet gekomen vanwege een andere belangrijke wedstrijd.
Onze team komt om kampioen te worden.

1e wedstrijd tegen lighttown 1

We waren gespannen maar zij ook en we spelen een aardig potje.
Na de eerste helft stond het 1-1 en ik ben niet zo tevreden. Ik zei: kom op team willen jullie winnen? Zo ja, dan gebeurt dat en uiteindelijk wonnen we met 5-2.
Maar team 1 was iets beter dan in de 2e ronde in Leek meen ik.
Ga zo door team 1

Rust 1-1 eindstand 5-2

Doelpunten:
Marijn 2
Joris 1
Gerrit 1
Raph 1

2e wedstrijd tegen adsv3

We hebben in de 2e ronde verloren van hun en dus moeten we winnen om kampioen te worden. Maar we komen met 1-0 achter en opeens raken we in paniek en dat is niet de bedoeling. We hebben haast om doelpunten te maken.
We hadden wel veel kansen maar we maken deze niet af. We moeten niet verliezen.
We spelen zo rommelig en zenuwachtig. Nog 5 min te gaan en gelukkig weten we te scoren via Mike en gelukkig pakken we toch nog een punt. Maar het is nu nog niet afgelopen want er moet nog een wedstrijd gespeeld worden. Blijft spannend !!!!

Rust 0-1 eindstand 1-1

Doelpunt: Mike 1

3 wedstrijd tegen Black eagles 2

We blijven kalm spelen en spelen goed over en er werd ook lekker gevoetbald. Ze waren een makkelijke tegenstander. We stonden na de eerste helft al met 3-0 voor en het ging goed. We waren veel beter dan hun en we bleven aanvallen en zo wonnen we met 6-0.

Rust 3-0 eindstand 6-0

Doelpunten:
Mike 3
Kevin 1
Raph 1
Marijn 1

We zijn afhankelijk van de andere westrijd van Lighttown 1 tegen adsv 3
Lighttown moet winnen van adsv en dan zijn wij kampioen.
Gelukkig wonnen ze en zo zijn we kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1e klasse.

Team 1 bedankt dat jullie Adsv3 verslagen hebben.
Jullie maken ons ook een beetje kampioen en team 1 en team 2 hebben goed samengewerkt.

Programma 2e ronde, 9 januari 2011 Leek

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur FC Lighttown 2 – FC Lighttown 1 3 – 1 6 – 4
12.55 uur FC Lighttown 2 – Black Eagles 2 3 – 0 10 – 0
14.40 uur ADSV 3 – FC Lighttown 2 1 – 0 3 – 2

Stand:

2e ronde in Leek.
Er waren 6 spelers in leek.
Waarvan 3 spelers geblesseerd en 1 speler op vakantie.

1e wedstrijd tegen Lighttown 1

Deze wedstrijd ging wel aardig spel tegenstander.
Wel spannend even, twee teams willen winnen maar het blijkt dat we net iets beter dan hun zijn.
We spelen zo kleins verschil kwaliteit dan team.
We stonden na de eerste helft met 3-1 voor en was ik wel beetje tevreden.
Maar opeens kwam team 1 sterk terug inde tweede helft.
Zij kwamen terug naar 4-4 en ik zei oh nee kom op team niet opgeven en rustig aan veel overspelen.
Maar na een fout van hun kwamen wij op 5-4 en daarna weer op 6-4
Over algemeen ben ik niet zo tevreden maar nu op naar de volgende 2 wedstrijden.

Doelpunten:
Tjande 3
Gerrit 1
Mike 1

Rust 3-1 en eindstand 6-4

2e wedstrijd spelen we tegen black eagles 2

Tegen deze tegenstander hebben we nog nooit gespeeld. Ze hebben weinig ervaring maar ze groeien goed.
We waren veel beter in deze 2e wedstrijd dan in de 1e wedstrijd.
We spelen heel goed samen en dus complimenten voor het team.
Ze hebben goed geluisterd naar me en we winnen met 10-0, een mooie uitslag.

doelpunten:
Tjande 4
Gerrit 2
Joris 2
Mike 1
Marijn 1

Rust 3-0 eindstand 10-0

3 wedstrijd spelen we tegen Adsv3

Adsv is jonge ploeg met een goede techniek maar het samenspel is minder.
We kwam 1-0 voor rust, maar we waren niet zo goed. En te afhankelijk van de scheidsrechter en de tegenstander waren vrij agressief en speelt slordig. We raken in de war.
We moeten rustig aan doen en we spelen iets beter dan hun. Maar uiteindelijk komen we net tekort en verliezen we met 3-2, jammer voor het team.

Doelpunten:
Mike 1
Joris 1

NU op weg naar de derde ronde en proberen kampioen te worden.

Uitslagen 1e ronde Haarlem 3 oktober 2010

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur ZVV Doorbraak 1 – FC Lighttown 2 0 – 2 2 – 5
12.55 uur FC Lighttown 2 – ADSV 3 1 – 1 4 – 3
14.40 uur FC Lighttown 2 – GDVV Martinistad 4 2 – 0 6 – 0

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Willem-Jan Maasakkers 0
Joris Veroude 7
Tjande Syranamual 0
Kevin Tolk 5
Gerrit Visser 1
Niels Geisel 0
Richard Wolters 0
Luc Philippens (invaller) 2

Stand:

Verslagen:

In de 1ste ronde van de dovencompetitie waren aanwezig: Willem Jan, Joris, Kevin Gerrit, Richard en Luc (invaller van team 1). Tjande en Dylan kwamen niet omdat ze last van een blessure. Marijn Schoenmaker is de trainer van Lighttown 2. Hij kon niet komen i.v.m. jubileum van zijn vader. Dylan vervangt Marijn als coach van team 2.

Lighttown 2- Doorbraak 1 5-2 (2-0)

Doelpunten:
Joris 3
Kevin 2

De spelers zijn zenuwachtig. Ze moeten even aan elkaar wennen om met elkaar een wedstrijd te spelen. Het ging steeds beter. Er werden mooie doelpunten gemaakt door Joris en Kevin. De verdediging heeft ook prima gespeeld.

Lighttown 2- ADSV 3 4-3 (1-1)

Doelpunten:
Joris 1
Kevin 1
Luc 2

De tegenstander was moeilijk voor ons, want de conditie van de tegenstanders was beter dan die van ons. In de laatste seconde scoorde Joris van afstand. Iedereen juichte van blijdschap dat ze 3 punten hadden gehaald voor een plek in de 2de ronde.

Lighttown 2 – Martinstad 4 6-0 (2-0)

Doelpunten:
Joris 3
Kevin 2
Gerrit 1

De tegenstander was makkelijk voor ons. We hadden met veel plezier en lekker goed gespeeld. Richard heeft heel goed gespeeld. Kevin en Gerrit hebben ook heel goed gespeeld. Ze hebben goed geluisterd naar de coach en scheidsrechter. Ze hebben rustig gespeeld.

Ik ben trots op jullie!! Jullie hebben netjes gespeeld, goed geluisterd en natuurlijk gewonnen!! Het belangrijkste is dat we sportief gespeeld hebben.
Met de overwinning gaan we met z’n allen naar de kantine!! Gezellig!
Luc, bedankt dat je met onze team mag mee spelen.