2012 – 2013

Team: Heren 1, (4e klasse)

Spelers:

Bennie Kouwenberg
Ben Leijten
Bram Koopmans
Kevin Tolk
Marcel van der Lans
Niels van den Berk
Joost Bazelmans
Okke van Mierlo
Willem Jan Maasakkers

Coach: Edwin Munne

Programma en uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
CFT Sportvereniging 2 – FC Lighttown 1 (1e ronde Beker) 1 – 8 3 – 15
FC Lighttown 1 – FCV/Dorpscafé WII 5 2 – 2 6 – 4
KPJ/Donskaffee 1 – FC Lighttown 1 4 – 2 6 – 5
FC Lighttown 1 – CFE/VDL Groep 6 1 – 4 3 – 8
RISC/De Stip 2 – FC Lighttown 1 4 – 0 7 – 1
FC Lighttown 1 – Den Hoek 4 1 – 5 5 – 9
FC Lighttown 1 – TOB 4 0 – 5 4 – 11
Rabobank 1 – FC Lighttown 1 1 – 5 3 – 12
FC Bergeijk 1 – FC Lighttown 1 (2e ronde beker KNVB) 4 – 0 20 – 0
Brabantia 13 – FC Lighttown 1 0 – 3 5 – 6
FC Lighttown 1 – BZVV/Ditisit 4 0 – 1 5 – 2
Tongelre 3 – FC Lighttown 1 7 – 0 9 – 4
FCV/Dorpscafé WII 5 – FC Lighttown 1 1 – 6 3 – 14
FC Lighttown 1 – KPJ/Donskaffee 1 (*) 4 – 1 7 – 3
CFE/VDL Groep 6 – FC Lighttown 1 3 – 2 6 – 2
FC Lighttown 1 – RISC/De Stip 2 0 – 2 3 – 4
Den Hoek 4 – FC Lighttown 1 2 – 0 4 – 1
FC Lighttown 1 – Rabobank 1  3 – 6  5 – 11 
TOB 4 – FC Lighttown 1  3 – 2  4 – 5 
FC Lighttown 1 – Brabantia 13  4 – 1  10 – 3 
BZVV/Ditisit 4 – FC Lighttown 1   6 – 3 
FC Lighttown 1 – Tongelre 3 1 – 1  3 – 7 

Stand:

Schermafbeelding 2013-04-12 om 17.25.50

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Ben Leijten 26
Bram Koopmans 5
Bennie Kouwenberg 4
Niels vd Berk 4
Marcel van der Lans 18
Joost Bazelmans 21
Kevin Tolk 21
Okke van Mierlo 16
Eigen doelpunt 1

Verslagen:

Maandag 25 maart: FC Lighttown 1 – Tongelre 3 : 3 – 7 ( 1 – 1 )

Behalve Bram (onwillige knie) was iedereen aanwezig bij deze laatste wedstrijd.
Wij moesten tegen de voorlopige koploper Tongelre spelen. Afgesproken was dat wij compact en gecontroleerd gingen spelen. Dit lukte warempel goed. Op een gegeven moment stonden wij zelfs voor door een treffer van Marcel. Niet ver voor rust maakte Okke een beoordelingsfout waardoor Tongelre tegenscoorde. Niet veel later kreeg Kevin twee keer achtereen een gele kaart van de warrige scheidsrechter. Hij moest dus van het veld af en wij moesten 5 minuten lang met een man minder spelen. Tot aan de rust bleef het 1 – 1.
In de tweede helft gingen wij door op dezelfde manier. Net voor het verstrijken van een man minder op het veld scoorde Tongelre naar 1 – 2. Niet veel later kon Ben doelpunten maar hij faalde oog in oog met de keeper. Hierna liep Tongelre in rap tempo uit naar 1 – 4. Wij gaven niet op en wij zochten regelmatig de aanval op. Marcel wist te scoren na een pass van Okke. Wij hadden af en toe last van de slecht leidende arbiter waardoor wij soms verwarrend waren. Tongelre profiteerde en liep wederom uit naar 2 – 6. Niet ver voor het eindsignaal kwamen er nog twee doelpunten bij. Eerst van Okke en tenslotte van Tongelre die met 5 man speelde (dus geen wissels) Twee minuten voor het einde kreeg Bennie een publiekswissel want hij stopt met het zaalvoetballen.
Wij hebben 24 punten gepakt en hiermee zitten wij netjes in de middenmoot. Tot het volgende seizoen !

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken:

Lighttown 1

Vrijdag 22 maart: BZVV/Ditisit 4 – FC Lighttown 1 : 6 – 3 ( – )

Behalve Kevin was iedereen van de partij. Vincent fungeerde als coach.

verslag volgt nog

Maandag 4 maart: FC Lighttown 1 – Brabantia 13 : 10 – 3 ( 4 – 1 )

Bennie en Bram waren de afwezigen.
Na een aarzelende begin, waardoor wij met 0 – 1 achter stonden, stoomden wij gelijk door met de treffers van Kevin (2x) en Niels (2x)
In de tweede helft gingen wij gewoon verder met de goals van Kevin, Niels en Marcel. Daarna kon Brabantia 2 x tegenscoren doordat wij even de concentratie kwijt waren. In de laatste 10 minuten kwamen er doelpunten bij van wederom Kevin, Joost en Ben.
Wij hebben in dit seizoen voor de 3e keer met dubbele cijfers gewonnen. Desondanks was deze wedstrijd zeker niet zo geweldig als de uitslag leek.

Vrijdag 1 maart: TOB 4 – F.C. Lighttown 1 : 4 – 5 ( 3 – 2 )

Willem Jan en Bram waren de afwezigen.
Wij hebben de bittere smaak van de vorige wedstrijd goed weggespoeld. Tegen TOB, welke wij vaak hadden verloren, wisten wij door geconcentreerd, compact en geduld te winnen. Na 0 – 1 door Kevin (lage, diagonale schot) kwamen wij 2 – 1 achter. Okke (bal precies in de kruising) maakte er 2 – 2 van. Niet ver voor rust nam TOB weer een voorsprong.
In de 2e helft Kevin maakte de tweede van de avond (een toevaltreffer) en toch kon weer TOB scoren. Gelukkig waren wij niet van kant. Joost (hard schot in het midden) maakte gelijk en na een vloeiende aanval kon Okke ons naar een definitieve voorsprong scoren (lage, diagonale schot) In de laatste 5 minuten hebben goed compact verdedigd en het was gelukt !

Maandag 18 februari: FC Lighttown 1 – Rabobank 1 : 5 – 11 ( 3 – 6 )

Niels, WillemJan en Okke waren de afwezigen. Raph van Heren 2 heeft bij ons gekeept.
Het was een slechte wedstrijd van ons. Het lukte gewoon niks. Verdedigend hadden wij te veel laten lopen en aanvallend hadden wij te veel kansen verprutst.
De treffers waren van Joost (2x), Marcel (2x) en Kevin. Vanaf 5 – 6 was het afgelopen met ons en de tegenstander liep tot z’n verbazing makkelijk uit naar een grote zege.
Een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten.

Maandag 28 januari: Den Hoek 4 – FC Lighttown 1 : 4 – 1 ( 2 – 0 )

Behalve Willem Jan was iedereen van de partij.
Tegen de onbetwiste koploper hebben wij zoveel mogelijk kunnen weren als wij konden. Het was voor ons geen makkelijke wedstrijd. Niettemin mochten wij met opgeheven hoofden de strijdperk verlaten. Vooral Niels als doelman heeft lekker gekeept en hij is door de trainingen en oefeningen bij het Nederlands Jeugdteam duidelijk vooruit gegaan. Houden zo! Wij hebben zelf nauwelijks kansen gehad. Bij de 3 – 0 achterstand kon Ben tegenscoren, na een goede pass van Kevin.

Maandag 21 januari 2013: FC Lighttown 1 – RISC/De Stip 2 : 3 – 4 ( 0 – 2 )

Alleen Kevin was verhinderd.
Heel lang bleef de stand dubbelblank. Wij moesten wel iets meer verdedigen maar dit ging ons goed af. Aanvallend konden wij niet echt een vuist maken omdat ze gegroepeerd en compact verdedigden. Op een gegeven moment scoorden zij doordat wij net niet genoeg hadden ingegrepen. Niet veel later maakte Bennie een misser waardoor ze wederom scoorden. Wij raakten niet in paniek en wij bleven lekker combinerend voetballen.
In de tweede helft gingen wij iets meer en gedurfder naar voren spelen. En hoe! De stand werd omgebogen van 0 – 2 naar 3 – 2. Ben (lage schot na snelle pass van Niels), Niels (individuele actie, 1e goal voor hem !) en Bennie (met weer een wonderschone lob !) hadden gescoord. De tegenstander, die op de 2e plaats in de stand staat, schrok wakker en ging fel op jacht naar de gelijkmaker en ja hoor… het werd 3 – 3. Wij bleven goed voetballen en verdedigen, echter de wedstrijd heeft exact een halve minuut te lang geduurd. Want ze scoorden vlak voor het einde wederom doordat wij net niet kordaat hadden ingegrepen. Ze kregen twee punten te veel en wij een punt te weinig ! Helaas !

Vrijdag 11 januari 2013: CFE/VDL Groep 6 – FC Lighttown 1: 6-2 (3-2)

De beide keepers Willem-Jan en Niels waren verhinderd en dus ging Bram keepen. We begonnen slecht want de eerste aanval was meteen al raak voor de tegenstander. Gelukkig kwamen we sterk terug en maakten we via Kevin de 1-1. Helaas kwamen we daarna weer op achterstand maar we vochten ons weer knap terug naar 2-2 door een doelpunt van Okke. Helaas wist de tegenstander nogmaals te scoren waardoor de rust stand 3-2 werd. Na de rust werd het 4-2 en kregen we toch een aantal kansjes via Marcel en Ben en verder schoten Kevin en Bennie ook nog op de paal. De tegenstanders scoorden nog tweemaal en zo was het 6-2. Joost kreeg daarna nog een goede kopkans maar de bal verdween naast het doel. Helaas was de tegenstander gewoon een maatje te groot en ze hadden ook hele goede technisch vaardige spelers waarvan eentje wel heel duidelijk boven uit stak.

Maandag 3 december: FC Lighttown 1 – KPJ/Donskaffee 1 : 7 – 3 ( 4 – 1 )

Alleen Bram (privé) was verhinderd.
Het was geen makkelijke wedstrijd geweest, toch hebben wij gewonnen! Tegenstander speelde compact en wij moesten veel geduld hebben om gaten te vinden om te scoren. Pas na een kwartier kon Ben via z’n goede actie doelpunten. Niet veel later maakte Marcel mooi af na een goede pass van Ben. Door dom balverlies op het middenveld kon tegenstander tegenscoren. maar in de laatste 5 minuten van de rust wisten Kevin (solo) en Ben (na pass van Kevin) het net te vinden.
In de tweede helft gingen wij op dezelfde voet verder. Alleen de tegenstander kwam iets meer uit de schulp en ja hoor, ze hadden een aantal kansen maar onze Willem Jan stond gewoon goed te keepen. Toch viel de 4 – 2 door onvoldoende ingrijpen van de verdediging. Hierna was het woord voor Joost die 2 keer achter elkaar de aanvallen mooi afmaakte. Hierna werd het 6 – 3 en dan maakte Bennie via een weergaloze verre lob (van zeker 35 meters) prachtig af. De bal belandde precies achter het hoofd van de verbouwereerde doelman en net voor de lat in het doel. Een briljante goal !

Vrijdag 30 november: FCV/Dorpscafé 5 – FC Lighttown 1 : 3 – 14 ( 1 – 6 )

Niels en Marcel (beider privé) waren verhinderd.
Het was verrassend dat wij tegen dit team een zeer grote zege hadden behaald. Wij speelden erg goed en wij speelden zoveel mogelijk vooruit. Wij hebben via talloze een-twee combinaties steeds een vrije man weten te vinden en wij hebben over het algemeen zeer goed afgemaakt. Overigens de tegenstander maakte wel een zeer matte indruk. Wij konden heerlijk prijsschieten. Vlak voor rust en net na rust kon de tegenstander door onze concentratieverlies tegenscoren. En nadat wij de dubbele cijfers hadden behaald, wist de tegenstander wederom via de vrije trap te doelpunten. De goals waren gefabriceerd door Ben (4x), Joost (4x), Kevin (3x), Okke (2x) en Bram. Overigens heeft doelman Willem Jan tussendoor een paar goed reddingen verricht. Hij heeft steeds en steeds meer z’n oude vorm terug! Houden zo !

Vrijdag 16 november: Tongelre 3 – FC Lighttown 1 : 9 – 4 ( 7 – 0 )

Drie man hebben afgezegd, te weten Kevin, Willem Jan (beider ziek) en Niels (privé)
Bennie stond in het doel. De 1e helft was zeer dramatisch want wij werden van alle kanten voorbij gespeeld. Wij waren helemaal niet bij de les. Tongelre maakte in een helft de zevenklapper….
In de 2e helft ging Bram in plaats van Bennie keepen. Ineens begonnen wij veel beter te spelen. Wij waren zelfs beter dan Tongelre, want wij wonnen de 2e helft met 2 – 4. De treffers waren van Ben 2x en Okke 2x.

Maandag 5 november: FC Lighttown 1 – BZVV/Ditisit 4 : 5 – 2 ( 0 – 1)

Bram was als enige afwezig.
De 1e helft was er weinig te beleven. Beider teams waren onzorgvuldig in passes geven en veel balverlies. Niet ver voor rust kon tegenstander een gaatje vinden om te scoren en de bal vloog mooi in de bovenhoek. Willem Jan kon er niet veel aan doen. In de rust de jongens aangespoord scherper en nauwkeuriger te spelen.
De 2e helft was in het begin nog niet goed. Er waren een paar kansen voor ons niet benut. Op een gegeven moment kon Ben met een intikker scoren. Toch kwamen wij weer achter te staan. Onze muur stond niet goed opgesteld en de tegenstander joeg de bal laag in het doel. Met nog 8 minuten op de klok waren wij eindelijk los. Okke maakte 2 – 2. Daarna was er een prachtige samenspel te zien tussen Kevin en Ben. De tegenstander werd uiteengehaald. Kevin 2x en Ben 1x maakten mooi af.

Vrijdag 2 november: Brabantia 13 – FC Lighttown 1 : 5 – 6 ( 0 – 3 )

Bram en Niels waren de afwezigen.
In de eerste helft speelden wij vlot en konden wij via Joost (2x) en Okke scoren. Niks aan de hand, dus….
In de tweede helft ging de bal via de lat voor de doellijn van onze doel en Kevin trapte de bal weg. De scheidsrechter oordeelde tot ieders verbazing dat de bal achter de doellijn was gekomen. Dus 1 – 3. Wij waren hierdoor verbouwereerd en Brabantia wist weer te scoren: 2 – 3. Gelukkig richtten wij weer op en Ben (2x) zorgde dat wij met een 2 – 5 veilig waren. Door een domme verdedigingsfout werd het toch 3 – 5. Snel daarna maakte Marcel een mooie aanval vlot af en het werd 3 – 6. Niettemin ging het bijna mis want Brabantia speelde alles of niks en wist twee keer te scoren. In de laatste minuut was het bibberen voor onze doel maar wij hielden gelukkig stand!

Vrijdag 26 oktober: FC Bergeijk 1 – FC Lighttown 1 : 20 – 0 ( 4 – 0 )

Liefst vier man konden niet mee doen, te weten Willem Jan, Niels, Joost en Kevin. Ook coach Edwin was afwezig. Vincent nam zijn taak waar. Voor de 2e ronde van het KNVB bekertoernooi moesten wij aantreden tegen 1e klasser Bergeijk 1. Aangezien er geen keeper beschikbaar was, heeft Bennie de ondankbare taak opgenomen om als doelman te fungeren.

Bij aanvang van de wedstrijd zagen wij dat wij te maken zouden krijgen met een goede tegenstander. Wij waren met 5 man, dus het zou een zware avond worden. Bennie was de keeper, aangezien Niels en Willem-Jan er niet waren. De eerste helft ging redelijk, de tegenstander miste weliswaar veel kansen en ook Bennie deed prima keeperswerk en onze verdedigers zorgden ervoor dat de bal er niet doorheen kwam. Daardoor mochten wij blij zijn dat wij met maar een 0-4 achterstand gingen rusten. In de tweede helft ging de tempo bij de tegenstander flink omhoog, onze spelers waren moegestreden en werd het toch nog een grote nederlaag. Bennie had zelfs in de 2e helft veel ballen tegengehouden, maar voor onze spelers was er geen houden meer aan.

Woensdag 24 oktober: Rabobank 1 – FC Lighttown 1 : 3 – 12 ( 1 – 5 )

Willem Jan en Bram waren verhinderd om mee te doen. Vincent was coach in plaats van Edwin.

Bennie heeft de eerste minuten moeten keepen, Niels kwam iets later. Met het team de afspraak gemaakt om niet als een gek te gaan aanvallen maar dit gedoseerd te doen. Weliswaar kwamen wij toch op een 0-1 achterstand te staan. Vervolgens begon het beter te lopen, het overspelen en combinaties gingen best wel goed. Hierdoor liepen wij toch vlot naar een 5-1 ruststand. In de rust aangegeven om op dezelfde manier door te gaan, daarbij werd goed overgespeeld, goed positie gekozen, de ballen rolden bij wijze van spreken vanzelf het doel in. Bij een 9-1 voorsprong was de concentratie eventjes weg, de tegenstander scoorde tegen, vervolgens maakten wij 3 doelpunten, waar de tegenstander vervolgens de laatste goal maakten. Het werd een mooie 12-3 overwinning voor ons.
Scorers : Marcel 4x, Kevin 3x, Okke 2x, Joost 1x, Bennie 1x, Ben 1x.

Maandag 15 oktober: F.C. Lighttown 1 – TOB 4 : 4 – 11 ( 0 – 5 )

De afwezigen waren Willem Jan (overwerk) en Okke (ziek)
Na een rustige begin ging TOB doelpunten maken doordat onze verdediging niet voldoende attent was. TOB liep nogal vlotjes uit naar een 0 – 5 voorsprong.
Na de rust gingen wij ineens beter draaien terwijl TOB even niks was. Dit resulteerde in de treffers van Joost en Ben (3x), een pure hattrick voor hem! De stand werd draaglijker want het werd ineens 4 – 5. TOB werd echter op tijd wakker en wist daarna liefst 6 keer achtereen te scoren. Een blamage voor ons team want bij enkele goals van hen waren wij niet echt thuis. Wij hebben duidelijk moeite met de conditie en met de omschakeling van aanval naar verdediging.

Maandag 1 oktober: F.C. Lighttown 1 – Den Hoek 4 : 5 – 9 (1 – 5 )

Iedereen was aanwezig!
Ondanks dat wij goede afspraken hadden gemaakt, was het begin van de wedstrijd voor ons niet goed. Koploper Den Hoek kon binnen een kwartier 4 keer scoren! Ondertussen hadden wij zelf 3 keer moeten scoren (Ben schoot tegen paal, Okke kwam net te laat en Joost kon oog in oog met keeper niet afmaken) Niet ver voor rust wist Joost te scoren na een goede voorzet van Ben. Even voor fluitsignaal voor de rust maakte Den Hoek wederom een goal en zodoende wisten wij al dat wij vandaag niet gingen winnen.
Na de rust speelden wij losser en gedurfder. Elke keer als wij dichterbij kwamen, deed den Hoek de afstand weer groter. De doelpunten waren bij 2 – 5 van Marcel, 3 – 5 van Okke, 4 – 7 van Ben en 5 – 8 van Bram. Deze wedstrijd was in ieder geval beter dan de vorige.

Maandag 24 september 2012: RISC/De Stip 2 – F.C. Lighttown 1 : 7 – 1 ( 4 – 0 )

Iedereen was aanwezig!
Binnen een kwartier keken wij tegen een hopeloze achterstand van 4 – 0 aan. Een aantal jongens waren uit vorm en/of hadden slechte conditie. De posities waren niet goed ingevuld. Doelman Willem Jan moest in de gehele wedstrijd zoveel acties doen. In de rest van de 1e helft en het begin van de tweede helft ging goed. Helaas konden wij geen goals maken. Op een gegeven moment kregen wij twee tegentreffers om de oren. Gelukkig voor ons redde Joost (assist Marcel) de eer om de hatelijke 0 weg te poetsen. Het slotwoord was weer voor de tegenstander en zodoende konden ze met een zevenklapper heerlijk aan de pint zitten. Wij zaten helaas met een kater en wij hadden met elkaar afgesproken bij de volgende wedstrijd beter en scherper voor de dag te komen.

Maandag 17 september 2012: F.C. Lighttown 1 – CFE/VDL Groep 6 : 3 – 8 ( 1 – 4 )
Behalve Willem Jan (ziek) was iedereen aanwezig bij deze match.
Het begin was elkaar aftasten. Tegenstander was sterker en zocht vaak de aanval op. Na 10 minuten scoorden ze en na een kwartier wist Joost na een goede pass van Ben in te tikken. Helaas, te snel eigenlijk, kwamen wij met 1 – 3 achter. Wij probeerden de stand draaglijker te maken, echter Marcel en Bram wisten niet te scoren toen ze oog in oog kwamen met de keeper. Vlak voor rust werd het nog erger want ze scoorden weer tegen!
Na de rust probeerden wij gegroepeerd te spelen en het lukte warempel. Joost scoorde weer met een intikker, ditmaal na een scherpe pass van Kevin. Niet veel later strafte Okke een blunder van de keeper af en scoorde van ver afstand knap. Even rookten wij aan een gelijkspel maar de tegenstander ging gewoon verder met aanvallen. Van 3 – 4 werd het 3 – 8 in de laatste kwartier voor de tegenstander! Wij waren niet meer goed bij de les omdat er sprake was van concentratieverlies, mede door warrig optreden van de arbiter (zo kreeg Ben een gele kaart vanwege duwen terwijl de tegenstander af en toe ook fors inging en toch geen gele kaart kreeg) en door onvoldoende verwering tegen een technisch en tactisch beter spelende tegenstander.

Vrijdag 14 september 2012: KPJ Donskaffee 1 – FC Lighttown 1 6-5 (4-2)

We waren met z’n zevenen. Alleen de trouwe FC Eindhoven supporters Joost en Willem Jan waren afwezig vanwege de derby FC Eindhoven – Helmond Sport. Ook Edwin als coach was daar bij. Patrick Cromsigt is voor hem ingevallen.
De tegenstanders waren met z’n vijven, dus geen wissels en geen coach. De start was goed verlopen, we speelden rustig rond en Marcel scoorde na schot van Bennie op keeper. Al snel kwam de gelijkmaker omdat we iets teveel hapten. Daarna begonnen we te aanvallend spelen, we wilden nog meer doelpunten maken maar op een gegeven moment verloor de laatste man de bal en Niels kon dit niet tegenhouden, 2-1. Halverwege 1e helft maakte Kevin gelijk na voorzet van Okke, 2-2. Tegen het einde van 1e helft twee snelle en onnodige tegengoals door balverlies van laatste man. Rust 4-2.
Begin 2e helft liep niet lekker, alsof er zand in onze motor was gekomen. Onze acties werden vaak verkeerd begrepen. Dan 5-2, veel ruimte weggegeven. Dan kantelde de wedstrijd om, eerst 5-3 door Okke, na verovering de bal van laatste man en 6-3 intikkertje (konden we niet veel doen). Ineens maakten we binnen 5 minuten 2 goals, 6-4 van Ben en 6-5 eigen doelpunt na schot van Ben. We hadden nog 7 minuten om gelijk te maken. De laatste 3 minuten hebben we vliegende keeper, Bram, ingezet. Helaas konden we geen gaatje van hun verdediging meer vinden. Zo zie je maar dat je van een team zonder wissels niet moet onderschatten!

Maandag 3 september 2012: F.C. Lighttown 1 – FCV/Dorpscafé WII 5: 6 – 4 ( 2 – 2 )
Marcel en Bram waren de afwezigen.

Na een onwennige begin kwamen wij plots met 0 – 2 achter maar daarna begonnen wij goed te draaien. Ben 1-2 en Joost 2-2 scoorden. In de tweede helft kwamen wij wederom achter te staan door een fout van keeper Willem Jan. Gelukkig scoorde Okke tegen na een goede samenspel. Snel daarna wist Ben wederom te scoren. Helaas werd het 4-4 na een scrimmage voor het doel van Willem Jan. Het bleef lang gelijk totdat Joost scoorde na een goede actie van Kevin en Ben. Niet veel later wist Kevin te doelpunten na een scherpe pass van Ben. Wij hielden dit vast tot het einde en de eerste 3 punten hebben wij in de zak!

Vrijdag 31 augustus 2012: CFT Sportvereniging 2 – FC Lighttown 1 (1e ronde Beker) 3-15 (1-8)

Wij moesten voor de 1e ronde van het bekertoernooi tegen CFT Sportvereniging 2, die ook in de 4e klasse uitkomt, spelen. Winnen wij deze wedstrijd, dan gaan wij verder naar de 2e ronde.
Okke (hij heeft lichte rugblessure) heeft als coach gefungeerd omdat Edwin nog ergens vakantie aan het vieren was.

Onze eerste kans: Bram schoot de bal naast het doel na een mooie 1-2 spel van Bram en Joost. Daarna was het prijsschieten. Marcel 1-0 (2e paal, na voorzet van Joost), Ben 2-0, Marcel 3-0, Ben 4-0 (assist van Kevin) 4-1 (klutsbal), mooie actie van Niels die pass aan Kevin gaf en scoorde 5-1, Marcel 6-1 (assist Kevin), Bram 7-1 (assist Niels) en Marcel 8-1 (assist Kevin) In de tweede helft gingen wij gewoon verder. Marcel 9-1 (assist Ben), 9-2 (2 tegenstanders stonden vrij en speelden makkelijk door), Ben 10-2 (afstandschot), Kevin 11-2 (assist Niels), Bennie 12-2 (afstandschot), 12-3 (onvoldoende mandekking), Bram 13-3 (harde schot), Bram 14-3 en tenslotte Joost 15-3. Wij hebben goed gespeeld. Houden zo! Hop naar de volgende ronde!


Team: Heren 2, (4e klasse)

Spelers:

Raph Eijkenboom
Erik Coenders
Bart v Eekeren
Niels Geisel
Jan Vermeulen
Anthony Rovers
Peter Goorts
Tom van Veen
Mike Wopereis

Coach: Bart ten Westenend

Programma en uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 2 – Brabantia 20 2 – 2 3 – 5
SV Valkenswaard/Alwako 5 – FC Lighttown 2 4 – 1
FC Lighttown 2 – Woenselse Boys 7 0 – 5 1 – 10
FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 3 – 2
RISC/De Stip 3 – FC Lighttown 2 3 – 2 4 – 6
FC Lighttown 2 – ESZVV Totelos 7 0 – 5 0 – 7
FC Lighttown 2 – Tongelre 5 0 – 2 0 – 3
Pipe Major 3 – FC Lighttown 2 2 – 1 5 – 3
FC Lighttown 2 – Pimms 1 2 – 4 2 – 6
DBS 5 – FC Lighttown 2 1 – 0 3 – 0
FC Lighttown 2 – TOB 8 ? – ? 1 – 5
Brabantia 20 – FC Lighttown 2 3 – 0 5 – 1
FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Alwako 5 1 – 0 4 – 5
TOB 8 – FC Lighttown 2 1 – 1 4 – 5
FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 3 – 1 4 – 3
Tongelre 5 – FC Lighttown 2 4 – 0 11 – 0
Woenselse Boys 7 – FC Lighttown 2 7 – 0 11 – 2
FC Lighttown 2 – RISC/De Stip 3 Niet gespeeld
ESZVV Totelos 7 – FC Lighttown 2 2 – 0 4 – 1
FC Lighttown 2 – Pipe Major 3 1 – 2 2 – 5
F.C. Lighttown 2 – RISC/De Stip 3 1 – 3 5 – 4
Pimm’s 2 – FC Lighttown 2 1 – 2 2 – 6
FC Lighttown 2 – DBS 5 0 – 7 1 – 9

Stand:

Schermafbeelding 2013-04-12 om 17.26.11

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Niels van den Berk (invaller) 2
Niels Geisel 2
Anthony Rovers 8
Mike Wopereis 2
Ben Leijten (invaller) 2
Erik Coenders 6
Raph Eijkenboom 2
Peter Goorts 9
Tom van Veen 3
Okke van Mierlo (invaller) 9
Bart van Eekeren 1
Jan Vermeulen 1

Verslagen:

Maandag 25 maart: FC Lighttown 2 – DBS 5 : 1 – 9 ( 0 – 7 )

Tom en Bart (allebei geblesseerd) waren de afwezigen.
Wij speelden vooral in de 1e helft slecht. Wij waren onrustig. DBS kon lekker scoren.
In de tweede helft was het veel beter. Wij hanteerden veel balbezit. Peter wist als enige te scoren via de vrije trap. Jan kreeg vlak voor het einde weer een gele kaart (in de 1e helft had hij al een gele kaart) en mocht dus eerder gaan douchen.
Wij hebben 15 punten gepakt en hiermee staan wij lekker niet onderin. Tot het volgende seizoen !

Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken:

Lighttown 2

Vrijdag 22 maart: Pimm’s 2 – FC Lighttown 2 : 2 – 6 ( 1 – 2 )

Niels, Bart en Raph waren de afwezigen. Niels van den Berk van Heren 1 was erbij gehaald om als keeper te spelen.
Wauw, wat een goede wedstrijd van ons! Al in het begin speelden wij aardig en maakten wij vele kansen. Door onvoldoende communicatie konden wij niet veel scoren. Peter en Niels waren de uitblinkers. Peter scoorde twee keer.
In de 2e helft waren wij oppermachtig en het lukte vrijwel alles. Peter maakte wederom 2 keer. Ook Jan (zijn 1e goal van het seizoen) en Mike waren trefzeker.
Wij hebben nu inmiddels 15 punten en wij stijgen een paar plaatsen in de stand.

Vrijdag 15 maart: F.C. Lighttown 2 – RISC/De Stip 3 : 5 – 4 ( 1 – 3 )

De afwezigen waren Mike en Bart. Okke van Heren 1 was erbij.
In de 1e helft waren wij slecht. Het overspelen ging niet goed. Okke wist als enige een doelpunt te maken.
In de 2e helft stonden wij steeds achter. Okke wist toch drie keer te doelpunten. Er kwam een 4 – 4 door een foutje van Raph. Niet veel later kregen wij een vrije trap en ja hoor, Okke kon wederom scoren! Vijf goals van hem !

Maandag 4 maart: FC Lighttown 2 – Pipe Major 3 : 2 – 5 ( 1 – 2 )

Bart en Mike konden er niet bij zijn.
Het begin was aardig. Tom heeft goed gespeeld, veel beter dan de vorige wedstrijden. Ja, bij 0 – 1 maakte hij een goal. Jan maakte een eigen doel, 1 – 2.
In de tweede helft scoorde Anthony ons naar 2 – 2. Hierna hebben wij een paar kansen gehad maar niet benut. Daarna was de koek op want er kwam een strafschop door fout van Raph, 2 – 3, vervolgens een gele kaart voor Jan en een man minder op veld, 2 – 4 en in de laatste minuut met wat geluk (hakbal), 2 – 5.

Woensdag 27 februari: ESZVV Totelos 7 – F.C. Lighttown 2 : 4 – 1 ( 2 – 0 )

Bart is vanwege zware enkelblessure voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. De rest was present.
Na een aardige begin met goede samenwerking van Erik, Peter en Anthony hadden wij een paar kansen gehad maar helaas niet benut. Hierna kwam de tegenstander steeds meer in balbezit en het resulteerde in twee tegentreffers.
In de 2e helft maakte Jan een paar foutjes waardoor de tegenstander opnieuw tegenscoorde. Peter en Anthony speelden een sterke partij. Vlak voor het eind wist Anthony voor ons de eer te redden. Jammer geen punt mee naar huis.

Maandag 18 februari: FC Lighttown 2 – RISC/De Stip 3 : niet gespeeld
Ongeveer 1 uur voor de aanvang van deze wedstrijd heeft de tegenstander telefonisch bij de scheidsrechter afgemeld omdat ze te weinig man hadden om tegen ons te spelen.
Wij hebben wat getraind en wij hebben een half uur een partij gespeeld tegen FC Lighttown 1.

Maandag 4 februari: Woenselse Boys 7 – FC Lighttown 2 : 11 – 2 ( 7 – 0 )

Niels was de enige afwezige. Anthony was niet helemaal fit. Daarom ging hij keepen en Raph ging gewoon mee voetballen.
Wij moesten tegen de ongeslagen en veel scorende koploper spelen en dit was niet makkelijk. Ze speelden erg snel. Na 10 minuten begonnen ze met regelmaat te scoren. Anthony heeft een paar ballen goed gered.
In de tweede helft waren wij iets beter en konden wij 2 keer scoren. De eerste van Peter en de tweede van Raph met een mooie boogbal. Op een gegeven moment kreeg Peter geel, toch wisten wij geen tegengoal te laten. Wij waren beetje blij omdat wij tenminste hadden gescoord.

Maandag 28 januari: Tongelre 5 – FC Lighttown 2 : 11 – 0 ( 4 – 0 )

Iedereen was van de partij. Alleen coach Bart was ziek en Vincent heeft voor hem ingevallen.
Anthony viel na een paar minuten al uit. Hij was niet helemaal okselfris aan de start gegaan. Wij waren helemaal niet in vorm tegen de sterk counterende Tongelre. Wij werden in deze wedstrijd min of meer weggespeeld. Een complete off day van het team !

Maandag 21 januari 2013: FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 : 4 – 3 ( 3 – 1 )

Drie man waren afwezig, te weten Erik, Niels G. en Anthony. Niels v.d.B. van Heren 1 is erbij gehaald.
Ja hoor, weer een overwinning erbij ! Het was een beetje lastig. Wij speelden te slordig en communicatie was niet zo goed. Omdat de tegenstander ook niet zo goed was, konden wij toch makkelijk doelpunten.
In de tweede helft was het iets beter. Wij hielden de voorsprong goed vast. Weer drie punten erbij !
De treffers waren van Niels v.d.B. , Bart, Tom en Mike.

Maandag 14 januari 2013: TOB 8 – FC Lighttown 2 : 4 – 5 ( 1 – 1 )

Liefst drie man waren afwezig, te weten Bart, Tom en Niels. Zodoende waren Joost en Okke van heren 1 erbij gehaald.
Voor een paar jongens was het een zware avond doordat ze een dag eerder bij dovencompetitie flink hadden gevoetbald. Bovendien moesten wij tegen TOB die wij eerder met 1 – 5 hadden verloren. In het begin van de wedstrijd deden wij rustig aan en hadden wij meer balbezit. Joost had meteen een bijna kans. Okke, die net in veld kwam, wist wel te scoren. Echter een paar minuten later was de stand weer gelijk.
In de tweede helft hadden wij snel naar 1 – 3 gescoord. Niet veel later moest Anthony geblesseerd uitvallen. Juist hij was in topvorm en verdedigde zich goed. Wij waren even de draad kwijt want TOB kwam langszij. Gelukkig hebben wij door een tactische wijziging toch weer 2x gescoord. En daarna hadden wij met man en macht verdedigd. Pas aan het eind kon TOB scoren maar daar bleef het bij. Ja hoor, wij hebben weer drie punten gehaald. Goed gedaan, allemaal!

Maandag 9 december: FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Alwako 5 : 4 – 5 ( 1 – 0 )

Niels was de enige afwezige. Okke van heren 1 kwam erbij.
Heel erg jammer dat wij niet hadden gewonnen, want wij speelden met 9 man en de tegenstander met 5 man, dus geen wissels! Wij konden gemakkelijk winnen maar wij speelden heel erg slordig. Ondanks waarschuwingen om verstandiger te spelen, was helaas door de spelers niet begrepen. In de 1e helft speelden wij iets beter dan in de 2e helft. Ook hadden wij geprobeerd met het sterkst mogelijk team te spelen maar dit was allemaal niet gelukt. Anthony kreeg zelfs een gele kaart en wij kwamen achter, helaas. Tom had vele kansen maar kon niet afmaken. Hij ontwikkelt wel steeds en steeds beter, geduld met hem! De goals waren van 2x Erik, Peter en Okke.
Alles bij elkaar helaas een teleurstellende wedstrijd! Allemaal fijne feestdagen en tot ziens in 2013.

Vrijdag 30 november: Brabantia 20 – FC Lighttown 2 : 5 – 1 ( 3 – 0 )

Behalve Jan (vakantie) was iedereen present, inclusief Mike die weer mocht voetballen na z’n blindendarm – operatie. Een comeback voor hem !
De eerste helft was Brabantia duidelijk beter. Wij hebben met te weinig druk gespeeld. Gelukkig was keeper Raph goed en durfde veel.
In de tweede helft waren wij beter en wij hebben een paar kansen gehad om te doelpunten. Pas bij 5 – 0 achterstand kon Anthony via z’n vrije trap hard in de kruising schieten met de hulp van Mike die slim de muur ontzette. Alles bij elkaar een redelijke wedstrijd.

Maandag 19 november: FC Lighttown 2 – TOB 8 : 1 – 5 ( ? – ? )

Het enige doelpunt werd gemaakt door Anthony.
Geen verslag!

Vrijdag 16 november: DBS 5 – FC Lighttown 2 : 3 – 0 ( 1 – 0 )

Niels (privé) en Mike (geblesseerd) waren de afwezigen.
In de 1e helft waren wij iets beter dan de tegenstander. Tegenstander speelde met veel agressiviteit. Bart maakte een paar foutjes waardoor er onnodige tegengoals waren. Niettemin hebben wij een goede partij gegeven.

Maandag 5 november 2012: FC Lighttown 2 – Pimms 1 : 2 – 6 ( 2 – 4 )

Behalve Mike was iedereen er. Niels van Heren 1 was als keeper erbij gehaald. Raph, vaste keeper, is aan zijn arm geblesseerd en ging dus gewoon voetballen.
Na een 0 – 1 kon Raph tegenscoren en bij 1 – 3 wist Tom koppend te scoren ! Het spel was in de 1e helft soms chaotisch.
In de tweede helft waren wij beter op dreef. Het opbouwen ging goed maar wij konden helaas niet afmaken. Pimms wist wel twee keer te doelpunten. Overigens heeft Niels een paar mooie reddingen gedaan. Alles bij elkaar was het een redelijke partij voor ons.

Woensdag 31 oktober: Pipe Major 3 – FC Lighttown 2 : 5 – 3 ( 2 – 1 )

Behalve de langdurige geblesseerden Mike en Jan was iedereen van de partij.
Helaas hebben wij verloren van de hekkensluiter. Wij hebben niet zo goed gespeeld. Slordig met opbouw, veel balverlies en weinig bal opvragen. Wij hebben wel een paar mooie goals gemaakt. Tegenstander heeft een paar goede spelers bij zich waardoor ze hadden gewonnen. De treffers van ons waren van Peter, Erik en Anthony.

Vrijdag 26 oktober: FC Lighttown 2 – Tongelre 5 : 0 – 3 ( 0 – 2 )

Jan en Mike waren afwezig vanwege blessures. Tom was ook al vanwege privé afwezig.
Helaas konden wij geen doelpunten maken maar wij hebben wel goed gespeeld. Wij hadden wel enkele kansen gehad. Er waren een paar passes niet goed uitgekomen waardoor wij niet konden scoren. Zo nu en dan hebben wij balverlies geleden wat niet nodig was. Alles bij elkaar gezegd, wij waren al blij dat wij niet teveel tegengoals hadden gekregen.

Maandag 15 oktober: F.C. Lighttown 2 – ESZVV Totelos 7 : 0 – 7 ( 0 – 5 )

Liefst 4 man waren niet present, te weten Mike, Jan (blessures) Erik en Niels (beider wegens vakantie) Zodoende waren Marcel en Bram van Heren 1 erbij genomen.
Tegen het studententeam hadden wij alleen in het begin redelijk gespeeld. Daarna waren wij de kluts kwijt, veel balverlies, communicatie-fouten.
In de 2e helft deden wij wat beter en de beider keepers waren in topvorm. De tweede helft was voor ons goed.

Maandag 8 oktober: RISC/De Stip 3 – F.C. Lighttown 2 : 4 – 6 ( 3 – 2 )

Mike en Jan (blessures) en Bart (ziek) waren de afwezigen.
Met vol moed begonnen wij met de wedstrijd tegen de oudjes. Wij speelden in de 1e helft slordig en veel balverlies.
In de 2e helft waren wij veel beter en wisten wij vele kansen te verzilveren. De treffers waren van Erik (3x), Anthony (2x) en Peter. Raph als keeper had een paar mooie reddingen gedaan. Ja, de 1e drie punten hadden wij gepakt en waren wij blij toe.

Vrijdag 28 september: F.C. Skiete Willie 1 – F.C. Lighttown 2 : 3 – 2 ( ? – ? )

Mike, Jan (beider langdurig uitgeschakeld) en Bart (werk) waren niet present. Ben van Heren 1 werd erbij gehaald.
Er was sprake van een gelijkwaardige strijd. Ben wist als enige 2x te scoren. Jammer dat wij nipt hadden verloren.

Maandag 17 september: F.C. Lighttown 2 – Woenselse Boys 7 : 1 – 10 ( 0 – 5 )

Behalve Mike (operatie blindedarm) en Jan (blessure) was iedereen van de partij. Niels v.d. Berk van Heren 1 werd erbij gehaald.
Tegen onbetwiste koploper hebben wij zoveel mogelijk geweerd als wij konden. Raph als keeper heeft ongelofelijk veel gered. De enige goal kwam op naam van Niels v.d. Berk.

Vrijdag 14 september: SV Valkenswaard/Alwako 5 – F.C. Lighttown 2 : 4 -1

Geen verslag !
De enige treffer werd gemaakt door Niels.

Maandag 3 september: F.C. Lighttown 2 – Brabantia 20 : 3 – 5 ( 2 – 2 )

Iedereen was aanwezig.
De wedstrijd begon gunstig voor ons. Wij kregen een vrije trap en Niels schoot deze feilloos in. Wij hadden meer balbezit en toch kwamen wij achter door. Tom heeft bijna een goal gemaakt maar de keeper redde knap. Vlak voor rust scoorde Anthony na een goede pass van Tom.
Na de rust bleven wij goed overspelen. Op een gegeven moment gingen Mike en Bart op avontuur en Mike wist ons naar de voorsprong te scoren. Helaas in de laatste 10 minuten hebben wij achterin een paar onnodige fouten gemaakt waardoor wij ineens met 3 – 5 verloren. Het was jammer maar voor de eerste partij van dit seizoen hebben wij wel goed gedaan.


Spelers:

Leonie Buis
Selda Melse
Marieke Cromsigt
Sophie van Liere
Claudia Kieboom
Manon Kreemers
Desiree Burgers
Stephanie Preijt
Angelien Boerema (voorlopig)
Janneke Panis

Coach: Patrick Cromsigt

Programma en uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown VR1 – Honderd%/Veldsink A VR2 1 – 1 2 – 5
TOB VR1 – FC Lighttown VR1 0 – 1 2 – 5
FC Lighttown VR1 – ESZVV Totelos VR2 0 – 1 0 – 2
Den Hoek VR1 – FC Lighttown VR1 4 – 2 5 – 3
FC Lighttown VR1 – G.S.Kouros/Latour VR1 2 – 2 2 – 4
SV Valkenswaard/Alwako VR3 – FC Lighttown VR1 0 – 1 3 – 4
FC Lighttown VR1 – Florintina VR1 0 – 1 2 – 3
BZVV/Ditisit VR1 – FC Lighttown VR1 4 – 0 6 – 0
FC Lighttown VR1 – FC’92 VR1 (*) 2 – 3 2 – 7
Gamma Bouwm. VR2 – FC Lighttown VR1 0 – 1 0 – 1
FC Lighttown VR1 – SV Valkenswaard/Alwako VR2 1 – 4 1 – 8
Honderd%/Veldsink A VR2 – FC Lighttown VR1 5 – 0 11 – 0
FC Lighttown VR1 – TOB VR1 0 – 2 1 – 4
ESZVV Totelos VR2 – FC Lighttown VR1 2 – 1 4 – 2
FC Lighttown VR1 – Den Hoek VR1 1 – 4 1 – 8
G.S. Kouros/Latour VR1 – FC Lighttown VR1 2 – 3 2 – 7
SV Valkenswaard/Alwako VR2 – FC Lighttown VR1 3 – 1 9 – 2
FC Lighttown VR1 – SV Valkenswaard/Alwako VR3 0 – 1 1 – 2
Florintina VR1 – FC Lighttown VR1 3 – 1 7 – 3
FC Lighttown VR1 – BZVV/Ditisit VR1 0 – 6 0 – 16
FC’92 VR1 – FC Lighttown VR1 5 – 1 10 – 1
FC Lighttown VR1 – Gamma/Bouwmarkt VR2 0 – 1 1 – 1

Stand:

Schermafbeelding 2013-04-12 om 17.26.29

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Selda Melse 6
Claudia Kieboom 15
Manon Kreemers-Leijten 2
Stephanie Preijt 7
Sophie van Liere 3
Desiree Burgers 3
Eigen doelpunt 1
Marieke Cromsigt 1
Fanny Karouw (invaller) 1
Esther van der Lee (invaller) 2

Verslagen:

Maandag 25 maart 2013: FC Lighttown VR1 – Gamma/Bouwmarkt VR2 1-1 (0-1)

Laatste wedstrijd tegen Gamma Bouwmarkt, ze staan onderaan. Ze hebben 5 punten minder dan wij. Claudia en Selda zijn beide geblesseerd. Esther en Danielle vallen in. Het is even wennen om zonder die twee te spelen want over algemeen bepalen ze het spel. Leonie moet bij het begin een paar nodige reddingen doen. Daarna gaat het op en neer, nauwelijks kansen aan beide kanten. Stephanie is vandaag in vorm maar ze krijgt druk met 2 verdedigsters om
zich heen. Desiree is ook in vorm, ze maakt veel kilometers, ze rent hard terug om de counters tegen te houden. Janneke doet haar best om de spel te bijhouden en dat lukt haar prima. En Danielle, die voor het eerst bij ons invalt, weet wat zij moet doen. Ondanks goede vorm van onze team missen we de belangrijke eigenschap, namelijk het scoren. Halverwege 1e helft krijgt één van de Bouwmarkt een geel kaart, Marieke raakt de lat vanuit vrije trap. Bij 20 minuten schiet Stephanie vanuit hoekschop knap de doel in maar is afgekeurd. En dan is het 0-1 door ongelukkige pass vanuit zijlijn, de bal raakt de rug en komt precies terecht op vrije
aanvalster, BAM. Na rust raakt de keepster van tegenstander gewond en moet van zaal af. Bij 10 minuten maakt Leonie een belangrijke redding. Eén minuut later verovert Esther de bal en schiet 1-1. Dankzij goede reddingen van onze keepster en Desiree die snel terugkomt hebben we vanavond een punt gehaald. En zo sluiten we met 13 punten de seizoen af.

Maandag 11 maart 2013: FC’92 VR1 – FC Lighttown VR1 10-1 (5-1)

Vanavond op één na laatste wedstrijd van de seizoen en buiten sneeuwt het volop. We spelen tegen FC’92 uit in Reusel. Alleen Janneke meldt zich af en Leonie speelt weer als keepster. De tegenstanders starten fel maar zijn nog niet dreigend. Bij 5 min is er flipperkast bij Leonie, zeker 2 keer is de bal van de lijn gehaald. Een paar minuten later heeft Selda pijn en ligt op de grond maar de scheidsrechter laat doorspelen en dan is het 1-0. Nog geen minuut later alweer 2-0, door snelle combinatiespel. De kracht van de tegenstanders is counter, ze laten ons wel vooruit voetballen maar bij balverlies slaan ze toe. Halverwege 1e helft is het 4-0 achter. Bij 20 minuten maakt Desiree doelpunt, ze staat bij 2e paal na schot van Claudia. De rust is 5-1. Meteen 6-1. Leonie schiet goed naar voren als zij oog in oog met aanvalster is. 10 minuten lang slagen wij erin de stand vasthouden. Na 7-1, nog 10 minuten, dan zijn we op en de tegenstanders scoren om de paar minuten een doelpunt en zo loopt de stand tot 10-1.

Maandag 4 maart 2013: FC Lighttown VR1 – BZVV/Ditisit VR1 0-16 (0-6)

De tegenstanders is BZVV/Ditsit. Het is druk in sporthal, vol met supporters. We kunnen al zien dat vanavond een beslissende wedstrijd voor tegenstanders zijn. Als ze winnen zijn ze definitief kampioen. Leonie moet nog rusten en Ellen valt in. Claudia is de keepster. Meteen vallen ze aan. We verdedigen zo hard als we kunnen maar de tegenstanders laten zien dat ze de kampioenen zijn. Na 2 minuten is het al 0-1. De tijd is pas 10 minuten onderweg en we staan al 0-4 achter. De tegenstanders zijn duidelijk 1 of 2 klasse hoger dan wij, we doen ons best maar we krijgen de bal niet weg. Voor de neutrale kijker is de wedstrijd een genot om ernaar te kijken maar voor ons is dat nachtmerrie. De tegenstanders rennen, schieten, combineren alsof het mannenteam is, zo goed zijn ze. Bij rust is het 0-6. We wisselen van keepster, Selda is de keepster. Pas begin de 2e helft krijgen we de eerste kans. Dan loopt de stand op, 0-7 en 0-8. Het probleem is dat we de combinatiespel van de tegenstanders niet kunnen antipiceren waardoor de tegenstanders steeds 1 speelster vrij staat. Bij 0-10 zijn we op, we zijn als het ware hersensgespoeld, het lijkt tik-tak voetbal. We snakken naar het einde, maar de scheidsrechter bewondert hun spel zo erg dat hij voor hun fluit. De laatste 10 minuten maken ze er nog 6 bij. De eindstand is 0-16.

Florintina VR1 – FC Lighttown VR1 7 – 3 (3-1)

Vanavond half volle ziekenboeg, Desiree en Claudia melden zich ziek, Leonie moet nog rusten. En Sophie is zwanger. Gelukkig hebben dames 2 vanavond vrij, Yvonne, Fanny en Esther vallen ons in. We spelen tegen Florintina, een tegenstander met een gevaarlijke goalgetter (nr 9). We moeten haar extra goed in gaten houden en zorgen dat zij geen ruimte krijgt. Maar toch bij eerste balverlies is het al 1-0 door nr 9. Twee minuten later alweer door haar, afstandschot 2-0. We doen ons extra best om haar geen ruimte meer te geven. Fanny verovert de bal en passt het aan Marieke en zij scoort 2-1. Iets later bijna 2-2 door Marieke na aanval van Esther. Dan weer 3-1, klein gaatje, laag bal langs paal, niet door nr 9. De rest van 1e helft blijven we kansen maken, misschien meer dan tegenstanders maar ze zijn veel doeltreffender dan wij. Na rust maakt Fanny 3-2, een schot door de benen van keepster. We krijgen geen tijd om te geloven dat er tegen hun iets te halen valt want ze scoren binnen 10 seconden alweer, solo vanaf aftrap. Dat is een klap voor ons want daarna is het 5-2, snelle counter en 6-2 ook snelle counter en eigen doelpunt. Esther dribbelt voorbij verdedigster en scoort, 6-3. Laatst nog een doelpunt door nr 9, 7-3. Over algemeen hebben we wel lekker gevoetbald maar tegenstanders zijn bijzonder effectief, klein kans al doelpunt.

Maandag 18 februari 2013: FC Lighttown VR1 – SV Valkenswaard/Alwako VR3 1-2 (0-1)

Voor de wedstrijd tegen Valkenswaard VR3 krijgen we goed nieuws te horen dat Sophie in verwachtiging is, wel hangt er een prijskaartje omdat we haar de rest van de seizoen zullen missen. Leonie is geblesseerd maar gaat wel mee op de bank. Fanny valt ons in. Claudia is de vliegende keepster vanavond. Zoals vaker start de wedstrijd rustig maar na 5 minuten spelen we te haastig waardoor we onnodig bal verloren. Daardoor krijgen we meer druk van de tegenstanders. Naarmate de wedstrijd vordert spelen we meer voren maar ook counters tegen, Desiree en Selda lopen veel kilometers, ze spelen mee voren en lopen snel terug. Ook aantal gemiste kansen, Marieke en Selda hebben de grootste kans van 1e helft. Het is duidelijk dat we niet helemaal 100% van wedstrijdregels weten, want we maken terugspeelbalfouten. De tegenstanders scoren vanuit vrije trap, hoog bal vlak onder lat. Rust 0-1. De 2e helft blijven we kansen maken zoals Marieke met kanonschot, bal raakt wel verdedigster en gaat maar net naast. Ondanks dat het 0-1 achter staat voetballen we wel lekker en werken hard. Fanny en Janneke doen prima mee. Selda verovert de bal en schiet 1-1. Vlak daarna dribbelt Claudia en schiet hard voorlangs doel, Stephanie staat bij 2e paal maar de bal gaat te hard. Maar dan krijgen Selda en haar tegenstandster geel. Nog geen minuut later 1-2, omdat achterin te grote gat ontstaat. Selda mag nog niet terug op veld. Nog 10 minuten, we vallen aan. Het is heel spannend en de tegenstandsters krijgen heel benauwd. Geen doelpunt meer maar lekker strijdlustige wedstrijd.

SV Valkenswaard/Alwako VR2 – FC Lighttown VR1 9 – 2 (3-1)

Vanavond zijn we compleet, met 8 speelsters. We spelen tegen SV/Valkenswaard Alwako VR2, geen tegenstanders die we zo even gaan winnen. De enige verandering in onze opstelling is dat Marieke als spits gaat spelen en Stephanie als vleugelspeler. Al snel staan we met 2-0 achter, counter en foute pass aan tegenstander. Het gaat stroef. Langzaam gaat het beter met ons, we krijgen meer balbezit. Bij 12 minuten maken we grote fout door met 4-en te gaan aanvallen, 3-0. We krijgen weinig ruimte, de tegenstanders gedragen zich als piranha’s. Dan maakt Claudia 3-1, verovering bal, staat opeens vrij en scoort. Kort daarna lat Claudia, paal Selda. Leonie doet goede reddingen zodra de tegenstanders counteren. Dan is er “rust”, met aanhalingstekens omdat het geen rust is, slechts 30 seconden. Tot nu toe lijkt er niet veel aan de hand met ons team. De 2e helft is een ramp, er is “vuur en olie in onze team” waardoor het team uit elkaar valt. Desondanks doen de meeste dames wel goed hun best. De tegenstanders, zonder wissels, profiteren hiervan en maken korte metten met ons. De stand loopt op van 3-1 naar 9-1. Laatste seconde mag Desiree eindelijk weer een doelpunt maken, voorzet van Claudia, 9-2. Een wedstrijd die we graag willen vergeten.

Maandag 28 januari 2013: G.S. Kouros/Latour VR1 – FC Lighttown VR1 2-7 (2 – 3)

Tegen G.S. Kouros/Latour, rustig en goed georganiseerde team, spelen we met z’n zessen. Eerste 10 minuten nauwelijks kansen tussen beide teams. Dan maakt Stephanie doelpunt, voorzet door Claudia dankzij foute inschatting van keepster (te ver naar voren), 0-1. Bij 14 min wordt het benauwd, hard schot, bal naar paal dan langs achter Leonie naar andere paal. Paar minuten later geeft Sophie de bal aan Claudia, zij dribbelt langs verdediger en haalt uit, 0-2. Laatste 5 minuten voor rust vallen 3 goals, 1-2 teveel ruimte weggegeven, 1-3 doelpunt Claudia en 2-3 omdat we denken dat de bal uit lijn rolt en op fluit van scheidrechter wachten, bal door benen van opkomende Leonie. Vlak na rust loopt Claudia langs de lijn en geeft de bal voor, Stephanie rent naar 2e paal en schiet, 2-4. We geloven erin en doen ons extra best. Selda had vorige week flinke pijn bij haar teen en vanavond kan zij gelukkig lekker voetballen zonder veel last van hebben. De tegenstanders willen terug doen, bij balverlies helemaal vooraan counteren de tegenstanders en Desiree zet sprint in om dat tegen te houden. Stephanie heeft vandaag goede vorm, zij komt oog in oog met keepster en maakt koel af, 2-5. Nog 12 minuten, de tegenstanders geven niet op en jagen op doelpunt. We houden stand dankzij puike reddingen van Leonie, één keer bij vrije trap dichtbij onze doel tikt Leonie met goede reflex de bal weg. Bij 20 min maakt Claudia haar 3e doelpunt, voorzet door Desiree die met hoog snelheid langs de lijn dribbelt, 2-6. Dan zakken de tegenstanders terug. Een van hun krijgt geel wegens mopperen. Laatst vieren we een doelpunt door Sophie, pass van Claudia. 2-7. Lekkere wedstrijd vanavond.

Maandag 21 januari 2013: FC Lighttown VR1 – Den Hoek VR1 1-8 (1-4)

Tegen middenmoter Den Hoek spelen we zonder Claudia. Janneke is weer van partij. De eerste 5 minuten is er niet veel aan de hand. Dan gaat Sophie geblesseerd eruit, kuitkramp. En boem 0-1 en 0-2. (gat verdediging en terugspeelbal vrije trap door muur). Marieke heeft vorige week indruk gemaakt als spits bij dames 2 en mag vanavond weer proberen, Leonie gooit de bal naar Marieke maar tegenstanders hebben ijzersterke keepster. Bij 15 minuten raakt Selda geblesseerd, gekneusde teen, zij kan niet meer verder. We hebben nu geen wissels meer. Marieke gaat terug als laatste vrouw. Dan 0-3, kopbal uit hoekschop. De tegenstanders worden steeds overmoediger en een keertje verloor hun vliegende keepster de bal, Stephanie pakt de bal en scoort 1-3. Onze hoop duurt kort, 1-4 weer vanuit hoekschop. Vlak voor rust dribbelt ijverige Desiree langs de lijn en geeft mooie pass aan Stephanie maar helaas benut zij er niet van. Na rust gaat Sophie keepen en Leonie voetballen, dat moet wel omdat we geen wissels hebben en Desiree licht geblesseerd aan haar scheenbeen is. De 2e helft krijgen de tegenstanders één extra speler, de scheidsrechter. Hij fluit zo partijdig dat hij de bloed uit onze nagels haalt. Binnen 5 minuten al 3 tegendoelpunten, langs paal in doel (1-5), bal net achter lijn (1-6), energie op (1-7). Gaandeweg keept Sophie steeds beter ondanks dat zij van pijn hinkt. Het blijft lang 1-7, we snakken naar einde. Laatst 1-8, bal door de benen van Sophie. Een wedstrijd om te vergeten.

Maandag 7 januari 2013: ESZVV Totelos VR2 – FC Lighttown VR1 4-2 (2-1)

De eerste wedstrijd van 2013 en meteen tegen sterke ESZVV Totelos VR2. Alleen Janneke meldt zich af. Bij eerste minuut al flipperkast bij Leonie. En 2 minuten later lelijke val Selda. Kort daarna counter, gelukkig slechte pass. En dan valt 1-0, dribbelaarster voorbij onze verdedigster en schiet. Pas bij 10 minuten krijgen we kansen, Desiree hoog snelheid langs de lijn maar schiet helaas recht op de keepster. Halvewege 1e helft 2-0, dribbelaarster voorbij Marieke, weet de bal binnen lijn houden en schiet knap de doel in. Daarna is het op en neer, alleen tegenstanders iets meer kansen. Vlak voor rust schiet Claudia 2-1. De start van 2e helft is net als start van 1e helft. Sophie krijgt druk om ballen weg te trappen maar door communicatiefout is het 3-1. Gelukkig zijn we snel hervat maar nog steeds flipperkast bij Leonie. En dan is het 3-2, Claudia verovert de bal, dribbelt voorbij laatste vrouw en schiet. Het wordt spannend. Kort daarna krijgt Stephanie de bal, zij staat vrij maar schrikt van haar grote kans. De wedstrijd is al driekwart onderweg en onze mentaliteit en concentratie is nog erg goed. Bij 16 min lat, oef. Nog kleine 10 minuten en dan zakken wij heel klein beetje, waarschijnlijk door combinatie van vermoeidheid en verwarring. We hebben nog hoop. Een paar minuten voor einde is het 4-2. We balen ervan. Hoewel de wedstrijd veel beter is dan 10 voorgaande wedstrijden houden we nog gemengde gevoelens over want we weten dat we beter kunnen.

Maandag 10 december 2012: FC Lighttown VR1 – TOB VR1 1-4 (0-2)

De laatste wedstrijd van 2012 spelen we tegen TOB. Marieke en Janneke melden zich af. 3 maanden geleden wonnen we nog van hun maar toen waren onze teammentaliteit veel hoger en TOB misten toen hun vedette. Dit keer is zij er wel bij, nr 6. Zoals elke keer spelen we de eerste minuten rustig en geconcentreerd. We doen ons best dat hun vedette geen ruimte krijgt. Pas bij 8 minuten maken we de eerste fout, foute pass en juist aan nr 6. Boem meteen 0-1. Het heeft een paar minuten geduurd dat we zijn hervat na kleine concentratieverlies. 10 minuten lang spelen we aardig goed, we blijven scherp verdedigen, maar kansen afmaken blijven ons
probleem. Bij 18 minuten is er een counter, we zijn goed op tijd terug, de bal rolt langs de lijn. We denken dat de bal over de lijn is en blijven staan, TOB’er speelt gewoon door en geeft de bal aan kansrijke vedette. Zij haalt uit en scoort 0-2. Einde van 1e helft heeft Selda grote kans na pass van Stephanie. Een paar minuten na rust maakt Stephanie bijna doelpunt na hoekschop. Bij 5 minuten is het 0-3 door niet dekken. Leonie doet goede reddingen en
zorgt ervoor dat de stand niet veel meer oploopt. Dan maakt Selda een doelpunt na verovering bal door Stephanie, 1-3. Nog 15 minuten. Vanuit middellijn schiet Claudia en TOB’er maakt hands. Gezien door scheidsrechter, zij krijgt geel en strafschop voor ons. Claudia neemt, schiet hard in hoek, de keepster duikt en redt. Knappe redding. Het geloof om goede resultaat te behalen is weg. Later nog 1-4. Dit wedstrijd is iets beter dan vorige keer, omdat we de kansen niet afmaken en teammentaliteit wisselend is hebben we verloren.

Maandag 26 november 2012: Honderd%/Veldsink A VR2 – FC Lighttown VR1 11-0 (5-0)

De 2e helft van seizoen is nu alweer begonnen. We spelen tegen fanatieke tegenstanders Honderd%/Veldsink. Desiree meldt zich voor het eerst af. Claudia is de 1e helft keepster. Eerste 5 minuten van de wedstrijd is rustig, niet veel aan de hand, wel paar kleine kansjes voor tegenstanders. Stephanie is nu goed in vorm. Dan voert de tegenstanders de tempo op maar maken wel fouten, het is nog 0-0 na 10 minuten. Het probleem dat we vandaag te langzaam opbouwen en voorin snel de bal verloren waardoor de tegenstanders steeds op onze helft aanvallen. Dan valt er 1-0. Deze tegengoal doet onze mentaliteit snel zakken en groeit de verlies aan concentratie. De tegenstanders profiteren hiervan en maken tot de rust 4 doelpunten. De rust is 5-0 achter. Leonie nu keepster. Het verschil van 1e helft is dat we beter kunnen opbouwen, meer kansen maken. De hoop op een goede 2e helft duurt zolang er geen 6-0 valt. Na 5 minuten is er zand in onze moter gekomen. We zijn in neerwaartse spiraal terechtgekomen want we voetballen steeds meer tegen zichzelf. Marieke valt af, ze heeft hoofdpijn. De scheidsrechter haalt bloed van onze nagels af want hij fluit pietluttig. De stand loopt heel snel tot 9-0. We snakken naar het einde van de wedstrijd. De tegenstanders vieren feest, 10-0. De tijd tikt langzaam weg, iedere seconde voelt als één minuut. Na 11-0 heeft Selda de grootste kans van de wedstrijd voor een eer-doelpunt maar ze gunnen dat ons niet toe.

Maandag 19 november 2012: FC Lighttown VR1 – SV Valkenswaard/Alwako VR2 1-8 (1-4)

Tegen SV Valkenswaard/Alwako VR2 melden Selda en Claudia zich af wegens internationale plicht. Na 1,5 jaar sluit Janneke zich weer bij ons aan. Roxana en Stien vallen ons in. De tegenstanders staan met strakke gezichten tegenover ons. Al na startsignaal zetten ze ons stevig druk. Binnen een paar minuten is het 0-1. Na 5 minuten zijn we genoeg opgewarmd en kunnen de wedstrijd beter beheersen, gevolgd door paar kansen van Desiree en Stephanie. Halverwege 1e helft is het 0-2. En dan is het 1-2 na schot van Stephanie eigen doelpunt door Alwako’er. De hoop op goede uitkomst duurt 10 minuten. Bij einde van 1e helft twee snelle tegendoelpunten, verdwaalde afstandschot 1-3 en vrije speler na wegtikken door Leonie 1-4. Na rust is het niet veel veranderd, we doen het goed als team, Janneke leert snel en de rest doen uiterste best. We komen allemaal snel terug maar het probleem blijft dat we de kansen niet afmaken. Snelle 1-2 spel door tegenstanders, 1-5. Na grote gemiste kans Desiree binnen paar seconden al overkant doelpunt 1-6. 1-7, counter. Eind van wedstrijd overschrijdt Leonie 5 sec en vrije trap tegen, ondanks goede muur en de schot tegengehouden, toch 1-8 na rebound. Ondanks grote nederlaag is de krachtverschil tussen beide teams niet zo groot, met klein beetje overmacht en kansen benutten hebben tegenstanders grote overwinning gemaakt.

Maandag 12 november 2012: Gamma Bouwmarkt VR2 – FC Lighttown VR1 0-1 (0-1)

Voor het eerst is onze team “compleet”, met aanhalingtekens omdat Manon de rest van het seizoen niet mee voetbalt. We spelen tegen Gamma Bouwmarkt, een hekkensluiter bij klassement. 2 weken geleden hadden we teamoverleg en we hadden afgesproken dat Claudia
voorlopig 1e helft de keepster is, dat is nodig voor de prikkels. Zonder vedette op het veld is het even wennen, de tempo is beetje laag. Na 10 minuten wordt de tempo opgeschroefd en de tegenstanders beginnen te schieten, een keer paal, oef. Daarna zijn we steeds beter
gaan spelen en maken kansen. Bij 20 minuten gooit Claudia de bal ver naar voren, Marieke neemt bal keurig aan, draait en komt oog in oog met keepster, toch niet. Iets later maakt onze jaagster Sophie een doelpunt, voorzet van Selda, 0-1. Begin van 2e helft gaan tegenstanders op jacht naar doelpunt, even is onze concentratie minder. Gelukkig na paar minuten weer hervat en we blijven kansen maken maar het scoren gaat nog steeds moeizaam. Leonie kans, na mooie pass van Desiree. Einde van wedstrijd krijgt Desiree hele grote kans, na lange bal van Claudia ontvangt Desiree prima de bal en schiet recht op de keepster, krijgt nog de bal terug en schiet opnieuw, naast! Het wordt spannend en dan sluit de scheidsrechter af.
Eindelijk 3 punten. Hoewel we moeilijk scoren hebben we allemaal plezier in dit wedstrijd.

Maandag 5 november 2012: FC Lighttown VR1 – FC’92 VR1 2-7 (2-3)

We maken onze borsten nat, want we spelen tegen fanatieke tegenstanders FC’92. Selda is nog steeds aan haar teen geblesseerd maar doet mee als keepster. Marieke speelt voor het eerst mee na langdurige blessure. Bij start is het even slikken, tegenstanders zijn met 3 tegelijk achter de bal aan het jagen. Opeens krijgt Claudia de kans en schiet paal. Al snel valt de treffer, hard schot in de hoek, 0-1. Sophie is fit vandaag en verovert ballen, één keer geeft zij voorzet aan Stefanie en scoort 1-1. Dan blijft lang 1-1, er is evenwicht. Dan maakt onze paalschieter Desiree geheel verrassend haar 1e doelpunt 2-1. De vreugde is echter kort van duur, binnen een paar minuten buigt de stand van 2-1 om naar 2-3. Vlak na rust maken we verdedigingsfout, in plaats van achter staan we naast een aanvalster en zij krijgt zo ruimte om te schieten, 2-4. De concentratie is weg en we krijgen geen adem van FC’92, 2-5. Hoewel het niet zo goed met de team gaat doen de meeste van ons wel best. Marieke heeft snel de wedstrijdritme gevonden. 2-6 miscommunicatie, botsing tussen Selda en één van ons. Laatst nog 2-7. Geen superwedstrijd maar we hebben niet slecht gespeeld.

Maandag 29 oktober 2012: BZVV/Ditisit VR1 – FC Lighttown VR1 6-0 (4-0)

Vanavond krijgen we te horen dat Manon zwanger is en zij per direct stopt. We zijn blij voor haar en zullen haar de rest van seizoen missen. Marieke is nog altijd geblesseerd. Ellen valt in. Eén dag terug hebben sommige de dovencompetitie in Heerenveen gespeeld en de tegenstanders vanavond staan hoog in de lijst, geen mooie combinatie. Zoals altijd beginnen we rustig met veel overspelen. BZVV/Ditsit bestaat uit fanatieke voetballers en beginnen met jagen. Zolang 0-0 staan kunnen we de wedstrijd beheersen. En dan valt de treffer door hun, 1-0, daarna worden ze steeds sterker en we zakken terug. We verdedigen met alle macht, Desiree is vandaag prima in vorm en werkt hard. Selda maakt bijna goal na counter. Na 1 kwartier is het 2-0 en meteen 3-0. Er is verwarring en de motivatie zakt als een lood in water.
Leonie heeft pijn in haar linkerarm. De rust is 4-0. We wisselen van keepster, Claudia keept en Leonie gaat mee voetballen. Na 5 minuten is onze team hervat, meer concentratie en motivatie. Lange tijd blijft het 4-0, er is evenwicht tussen 2 teams. Laatst wordt het drukker
bij doel van Claudia. Selda raakt flink geblesseerd aan haar teen. Nog een paar minuten, we zijn op en dan springt de stand op naar 6-0. Geen fijne wedstrijd vanavond, maar we kunnen wel iets van de 2e helft leren.

Maandag 15 oktober 2012: FC Lighttown VR1 – Florintina VR1 2-3 (0-1)

De tegenstanders Florintina zijn voor ons bekend, we moeten waken op nr 9 van hun en de rest zijn geen voetbalkunstenaars. De start is zoals vaker rustig verlopen. We bouwen goed op, mooie lobjes van Claudia richting voren. Een paar kansjes, de keepster Florintina is heel attent en stopt makkelijk onze schoten. Tja toch 0-1 bij de 1e kans van Florintina door nr 9 na counter. Iedereen heeft grote kansen maar de bal wil nog steeds niet in. De rust is 0-1. Vlak na startsignaal 2e helft schiet Sophie paal, tot nu toe onze grootste kans. Daarna profiteren we van een fout Florintina, hun keepster is te ver naar voren gegaan, verwarring bij hun, doelpunt door Claudia. 1-1. Dan gebeurt er helaas waar we bang voor zijn, nr 9 krijgt een keer ruimte en boem 1-2. We balen ervan want we weten dat de tegenstanders ijzersterke keepster hebben en wij heel moeilijk kunnen scoren. De keepster komt elke keer goed uit om hoek kleiner te maken. Een keer lukt Claudia door hard in rechterhoek te schieten 2-2. We doen ons best om geen tegengoals meer te incasseren, maar op gegeven moment draait één van hun onze verdedigster voorbij en raakt de bal met geluk op juiste plek 2-3. Heel zuur, want het is heel klein foutje van ons en meteen bestraft. We vallen aan, maar we spelen niet als een team. Leonie moet een paar nodige reddingen omdat we alles op alles inzetten. Heel spannend maar het mocht niet meer baten.

Maandag 8 oktober 2012: SV Valkenswaard/Alwako VR3 – FC Lighttown VR1 3-4 (0-1)

Zonder kapitein Selda en robuuste Marieke spelen we tegen Alwako 3. We zijn in de “crisis”, al 3 wedstrijden op rij verloren waarvan de laatste 2 geen gelukkige wedstrijden waren. De tegenstanders zijn gelukkig geen hoogvliegers. Al meteen komt onze grootste probleem naar voren, namelijk het scoren. We doen aardig voetbal en maken kansen. De Alwako’ers ontdekken dat Claudia onze vedette is, als Claudia aan de bal is komen 3 van hun op haar af. De eenrichtingsverkeer duurt voort. Sophie geeft iets te scherpe voorzet, geheel onverwachts rolt de bal in de doel, 0-1 voor ons. Einde van 1e helft botst Claudia hard met de verdedigster, ze krijgt ferme kniestoot tegen haar bovenbeen. Na korte pauze gaat zij verder maar met pijn. De rust is 0-1. Nog steeds eenrichtingsverkeer voor ons maar we moeten wel behoeden voor afstandschoten door tegenstanders. Alwako’ers hebben hun keepster gewisseld, meteen na fluit schiet de ex-keepster hard en Leonie moet haar eerste echte werk doen. Claudia scoort vanuit de vrije trap, 0-2. Daarna spelen we iets te aanvallend, iedereen is naar voren en komen te laat terug, gevolg 1-2. Net als vorige wedstrijden krijgen de tegenstanders vleugels en scoren nog meer doelpunten, 2-2 (verdedigingsfout) en 3-2 (te laat terugkomen). We schrikken en voeren de tempo op. De tegenstanders zijn handtastelijk geworden. Scheidsrechter fluit niet snel maar we krijgen wel een paar vrije trappen en zo scoort Claudia opnieuw vanuit vrije trap, 3-3. We gaan door met het druk zetten en Claudia krijgt ruimte en schiet hard en ja 3-4. Alwako’ers geven niet op en gaan weer aanvallen. Bij de laatste seconde maakt Leonie een belangrijke redding. Pff 3 punten is eindelijk binnen.

Maandag 1 oktober 2012: FC Lighttown VR1 – G.S.Kouros/Latour VR1 2-4 (2-2)

3 spelers melden zich af, te weten Marieke, Manon en Sophie. Esther valt in. Na moeilijke wedstrijd vorige week spelen we tegen Kouros Latour. We starten rustig en geconcentreerd. Claudia profiteert van een foute pass door tegenstander en scoort 1-0. Een paar minuten later loopt Desiree langs de lijn en schiet richting doel, Stefanie staat op goede plek, bij 2e paal, en hoeft alleen te intikken, 2-0. Het gaat lekker, we begrijpen elkaar en geven elkaar instructies. Maar na een wissel ontstaat kleine verwarring en de tegenstanders merken dat op. Terwijl we bezig zijn de verwarring weg te werken valt er uit het niets een tegentreffer 2-1. Het tempo gaat hoger. Geregeld lopen we sneller dan de bal, de bal blijft dan achter, de tegenstander hoeft alleen te pakken en krijgt voorin veel ruimte en boem 2-2. Dit voelt als een domper
voor ons. De rust is 2-2. Tijdens 2e helft zetten de tegenstanders door en Leonie moet veel reddingen maken. Heel lang blijft het 2-2. We verdedigen met alle macht maar helaas weten we niet meer hoe we moeten scoren. Een voetbalwet luidt: “als we niet scoren dan doen zij het wel”. En zo krijgen we tegen einde twee tegentreffers 2-3 en 2-4, beide verdedigingsfouten (geen dekking).

Maandag 24 september 2012: Den Hoek VR1 – FC Lighttown VR1 5-3 (4-2)

Na 3 goede wedstrijden gaan we met vol moed tegen Den Hoek, een middenmoter vorig seizoen. De start is goed gegaan, Stephanie maakt haar 1e goal na voorzet Claudia, 0-1. Dan maken tegenstanders gelijk door klein gaatje in onze verdediging, 1-1. De tegenstanders gaan steeds beter voetballen en geven ons steeds minder ruimte. Snel weer tegentoelpunt na counter, 2-1. Het scoren gaat moeilijk, onze schoten worden vaak door laatste vrouw tegengehouden. Op gegeven moment staat Selda bij 2e paal en na schot van Manon hoeft Selda alleen intikken, 2-2. Den Hoekers maken lage afstandschoten door onze benen, Leonie merkt het elke keer te laat op en zo krijgen we 2 doelpunten binnen korte tijd tegen. De rust is 4-2. Meteen al 5-2. Het gaat niet lekker, we komen moeilijk door hun robuuste verdedigingsmuur. Tijdens 2e helft zijn tegenstanders hardhandig geworden en de scheidsrechter laat vaak doorspelen. Klein foutje van ons en we worden meteen teruggefloten, allemaal bij elkaar worden de bloed onder onze nagels vandaan gehaald en zo valt onze team uit elkaar. Selda schiet vanuit middellijn hard en maakt 5-3. Heel even geloven we erin en Claudia is laatste 10 min vliegende keepster. Maar de keepster en de laatste vrouw van Den Hoek hebben goede reflex en kunnen makkelijk onze schoten tegenhouden. Het is een wedstrijd die we snel willen vergeten maar we moeten wel ervan leren.
Maandag 17 september 2012: FC Lighttown VR1 – ESZVV Totelos VR2 0-2 (0-1)

We maken onze borsten nat want we gaan met zessen tegen pittige team ESZVV Totelos 2 spelen. Claudia en Marieke melden af. Al meteen laten de tegenstanders zien dat zij de favoriet van 1e klasse zijn. Het is even slikken maar we houden stand. Halverwege laat Leonie de bal glippen maar weet uit alle macht de bal op de lijn te vangen. Ondanks eenrichtingsverkeer krijgen we wel een paar kansen, vooral die van Desiree na vrije trap door Selda. Tegen einde van 1e helft is het raak voor de tegenstanders, 0-1. Tijdens rust wordt ons verteld dat dit wedstrijd een goede verdedigingsles voor ons is. De 2e helft is pas 5 minuten oud en we krijgen weer tegengoal, 0-2. Maar we geven niet op. Tijdens 2e helft hebben we iets meer balbezit, maar de passes naar voren zijn vaak net niet goed genoeg, te hard of te ver naar rechts of te zacht. Selda heeft groot kans, vrij voor de keeper maar schiet recht op haar. En Manon lat! Tegen einde van de wedstrijd is er een flipperkast voor Totelos doel, Stephanie staat tussenin, bijna!! Ondanks verlies zijn we tevreden over de wedstrijd
Maandag 10 september 2012: TOB VR1 – FC Lighttown VR1 2-5 (0-1)
Alweer de 2e wedstrijd van seizoen, we spelen tegen stugge TOB. De eerste 5 minuten oefenen ze de druk op ons uit, ze krijgen al meteen een paar kansen. Daarna zijn we beter gaan voetballen. Selda, Claudia en Desiree hebben grote kans maar de bal wil niet in. Na 15 min slaagt Claudia erin, 0-1. De tegenstanders laten ons voetballen en zakken terug. De rust is 0-1. Meteen na rust vallen we aan en Stephanie krijgt de duw, penalty voor ons. Claudia maakt het keurig af, 0-2. Desiree is goed op dreef, maar “helaas” is zij vanavond een paalschieter. Claudia maakt nog 1 doelpunt, 0-3. We blijven drukken, het gaat lekker. Sophie, onze beste jaagster, verovert vaak de ballen en geeft het aan Claudia af. Selda is de
hele wedstrijd gedreven en mag 1 mooie goal op haar naam schrijven, harde afstandschot via verdediger de hoek in, 0-4. Dan maken de tegenstanders 2 tegengoals, 1-4 door de muur na vrije trap, 2-4 door de benen van verdedigers. Tegen einde van wedstrijd vergroot Manon onze voorsprong, na voorzet van Claudia, 2-5. En niet te vergeten heeft Leonie puik gekeept. We zijn blij en pakken 3 punten.

Maandag 3 september 2012: FC Lighttown VR1 – Honderd%/Veldsink A VR2: 2 – 5 (1 – 1)

Het seizoen begint een beetje te vroeg voor ons want 3 van ons melden zich af, 2 op vakantie. De team bestaat uit 3 oude en 3 nieuwe speelsters. Nieuwelingen zijn Leonie (keepster), Desiree en Stephanie. Yvonne is de reservekeepster. Honderd%Veldsink zijn pittige tegenstandsters, 2e van vorig jaar. Bij start is er evenwicht tussen beide teams. Na 10 min maakt Selda de openingstreffer van nieuwe seizoen, mooi voorzet door Claudia. Het gaat lekker, Selda en Claudia zijn gedreven voetballers, Desiree verovert veel ballen, Stephanie heeft veel conditie, Manon speelt heel beheerst en brengt rust in onze team en Leonie keept uitstekend. Dan komt er meer dreiging van tegenstanders, 10 minuten lang weten we hun weer te staan maar dan maakt Claudia eigen doelpunt. De tegenstanders blijven doordrukken.Er is kleine verwarring in onze team, we spelen niet zo scherp meer maar we werken wel hard.Ruststand 1-1. Na rust maakt Manon 2-1 na voorzet van Selda. De laatste 20 minuten gebeurt op en neer alleen vinden we geen gaatje meer bij hun verdediging en de stand buigt van 2-1 naar 2-5 om, allemaal kleine verdedigingsfoutjes. Het is een goede wedstrijd geweest met name strijdlust en de kennismaking van onze nieuw team.


Team: Vrouwen 2, (2e klasse 02)

Spelers:

Yvonne Jansen
Ilse Van Dijk
Ernestine Malipaard
Fanny Karouw
Roxana Radulescu
Ellen Buisman
Danielle Van Raamsdonk
Esther v.d. Lee
Coach: Ilse van Zantvoort

Programma en uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown VR2 – FC Skiete Willie VR2 1 – 1 2 – 1
ESZVV Totelos VR4 – FC Lighttown VR2 0 – 2 3 – 3
FC Lighttown VR2 – FCV/Dorpscafé WII VR1 2 – 2 4 – 3
DBS VR1 – FC Lighttown VR2 0 – 0 2 – 2
CFE/VDL Groep VR1 – FC Lighttown VR2 2 – 1 4 – 2
FC Lighttown VR2- Brabantia VR2 0 – 2 3 – 6
FC Lighttown VR2 – DBS VR2 0 – 1 0 – 1
ESZVV Totelos VR3 – FC Lighttown VR2 3 – 0 3 – 0
FC Lighttown VR2 – KPJ/Donskaffee VR1 0 – 2 0 – 10
DBS VR2 – FC Lighttown VR2 0 – 0 1 – 1
FC Lighttown VR2 – SV Valkenswaard/Alwako VR4 0 – 2 1 – 5
De Raven VR2 – FC Lighttown VR2 1 – 1 3 – 2
KPJ/Donskaffee VR1 – FC Lighttown VR2 2 – 0 7 – 6
FC Lighttown VR2 – De Raven VR1 1 – 3 2 – 4
FC Skiete Willie VR 2 – FC Lighttown VR2 3 – 3 3 – 6
SV Valkenswaard/Alwako VR4 – FC Lighttown VR2 2 – 1 4 – 5
FC Lighttown VR2 – ESZVV Totelos VR4 1 – 2 3 – 7
FCV/Dorpscafe WII VR 1 – FC Lighttown VR2 0 – 2 1 – 2
FC Lighttown VR2 – De Raven VR2 2 – 0 6 – 1
FC Lighttown VR2 – DBS VR1 0 – 3 1 – 4
FC Lighttown VR2 – CFE/VDL Groep VR1 3 – 3 3 – 5
De Raven VR 1 – FC Lighttown VR 2 4 – 1 5 – 2
Brabantia VR2 – FC Lighttown VR 2 6 – 0 8 – 1
FC Lighttown VR2 – ESZVV Totelos VR3 1 – 1 1 – 2

Stand:

Schermafbeelding 2013-04-12 om 17.27.05

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Esther van der Lee 23
Ellen Buisman 1
Roxana Radulescu 14
Fanny Karauw 12
Selda Melse (invaller) 1
Danielle van Raamsdonk 1
Marieke Cromsigt (invaller) 5
Ernestine Malipaard 1

Verslagen:

Maandag 25 maart 2013: FC Lighttown VR2 – ESZVV Totelos VR3 1-2 (1-1)

Op 25 maart om 19.15 uur is de laatste wedstrijd, thuis tegen ESZVV Totelos VR3, zonder Roxana en Yvonne. Leonie valt in als keepster. Na fluitsignaal beginnen de tegenstanders al aanvallen. Spannend, het gaat op en neer. Fanny schiet en de keepster wankelt maar zij houdt de bal vast. Fanny geeft de bal aan Esther en Esther scoort vanuit een schuine kant. Ja 1-0 voor ons. Daarna maakt één van ons hands, vrije trap. Helaas gaat de bal door de muur, 1-1. Dan de 2e helft vallen we aan, maar de bal gaat steeds niet de doel in. Zoals Ellen de bal aan kansrijke Esther geeft. En Stien de bal aan Fanny geeft en Fanny probeert te scoren, maar nee. Ellen probeert ook een doelpunt te maken, tevergeefs. ook niet als Esther de bal aan Fanny geeft en Fanny het door aan Danielle geeft. Dan is het 1-2 voor de tegenstanders. Vanuit de hoekschop geeft Fanny het aan Ellen en Ellen schiet. De keepster van tegenstandster is ijzersterk en houdt makkelijk haar bal. Ik wil wisselen maar Fanny raakt bij haar enkel flink geblesseerd. Zij heeft veel pijn en ik moet haar helpen naar tribune te brengen. Daarna gaan we verder met 1 wissel, 5 minuten later is de wedstrijd voorbij met nipte nederlaag, 1-2 voor de tegenstanders. Jammer dat we geen punten hebben gepakt. Toch kijk ik met plezier terug naar dit wedstrijd, maar niet dat Fanny geblesseerd raakt. Dankzij teamwork is dit wedstrijd beter dan vorige week, goed gedaan dames!!

Dames, ik wil jullie hartelijk bedanken voor geduld met mij, gezelligheid en nog meer. Dank jullie wel dat ik jullie mocht coachen!! Ik heb met plezier als coach gedaan. Ik kom wel jullie toejuichen in de komende seizoen. PC en Okke, bedankt voor alles.

Groetjes,
coach Ilse.

Maandag 18 maart 2013: Brabantia VR2 – FC Lighttown VR2 8-1 (6-0)

Op maandag 18 maart moeten we opnemen tegen de koploper Brabantia VR2 in Heiberg zonder Roxana. Wij proberen 3-1 tactiek, maar wij raken in de war. Blijkbaar zijn we van ruit-tactiek gewend. In de eerste helft krijgen we gauw aanvallen van de tegenstanders, doelpunt 1-0. Esther probeert een doelpunt te maken, tevergeefs. Dan 2-0. Esther geeft de bal aan Fanny en Fanny valt aan. Nee geen doelpunt voor ons. 3-0 en daarna snel 4-0 voor de tegenstanders. Fanny verovert de bal en geeft het aan Ellen. Ellen schiet, maar gaat recht op keepster van Brabantia VR2. Daarna wordt 5-0 en dan 6-0 voor de tegenstanders. 2e helft, we blijven 3-1 tactiek houden. Het gaat nu beter. We worden wakker en Esther scoort: 6-1. We proberen de aanvallen tegen te houden en vaak lukt het. Maar intussen wordt het 7-1 en 8-1. De 2e helft (2-1) is veel beter dan 1e helft. Maar toch geen fijne wedstrijd.

Maandag 11 maart 2013: De Raven VR 1 – FC Lighttown VR 2 5-2 (4-1)

Okke nam de taak van coach Ilse over, omdat Ilse verhinderd was op die avond.
Vanavond een uitwedstrijd op de programma, tegen De Raven VR1. Roxana had het afgemeld.
Met 2 wissels op de bank, Ilse en Esther. Yvonne in het doel, daarna een ruit gevormd van de verdediging naar aanval: Stien, Ellen, Fa en Danielle.
In de 5e minuut kregen we een goal tegen, een harde schot van de spits De Raven.
Bij het uitverdedigen waren we niet goed genoeg, we missen de communicatie tijdens het counteren van De Raven, daarbij scoorden ze 2 keer bij. 3-0 achter. We zochten de ruimte op, het was niet makkelijk want De Raven zijn erg ruw, trekken en duwen als we balbezit hebben. Toch hadden we een aanval opgezocht en het was gelukt: een mooie aanval opgezet door Esther, die zij de bal aan Danielle gaf, Danielle raakte de bal 1 keer en Fa nam de bal mee naar het doel en ziet Esther vrij voor het doel stond en gaf een assist; Esther scoort: 3-1.
Vlak voor de rust scoorde De Raven weer, 4-1. Ruststand is het 4-1 voor De Raven.
Na de rust waren we koelbloedig en we speelden beter dan de 1e helft. Ook namens de verdediging letten we er goed op. We hadden een paar kansen benut, maar het geluk zat er niet in. Voor De Raven hadden ze moeite met onze verdediging, toch hadden ze met een geluk met een doelpuntje; 5-1. Vlak voor de tijd scoorde Esther weer voor ons, met een harde knal: 5-2. In het algemeen van de 2e helft was het 1-1 geworden, helaas moesten we een score van 1e helft meetellen, dus eindstand: 5-2 voor De Raven VR1.

Maandag 4 maart 2013: FC Lighttown VR2 – CFE/VDL Groep VR1 3 -5 (3-3)

Zonder Danielle spelen we thuis tegen CFE/VDL Groep VR1. Meteen na startsignaal vallen we aan. Maar geen doelpunten. Dan is het 0-1 en snel 0-2 voor de tegenstanders. Esther maakt verre harde afstandschot en ja een doelpunt: 1-2. Roxana schiet maar de keepster houdt het tegen. Fanny maakt gelijk, 2-2. Dan geeft Esther de bal aan Ellen en Ellen speelt het terug aan Esther. Esther scoort, nu 3-2 voor. De scheidsrechter fluit, wij staan klaar met een muur. Gelukkig komt bal niet door de muur. Daarna is het 3-3 voor de tegenstanders. Rust. Het lukt ons niet om meer doelpunten te maken, Roxana en Ellen proberen het maar tevergeefs. Dan is het 3-4 en dan 3-5 voor de tegenstanders. Fanny schiet paal en de bal rolt terug het veld in, Roxana neemt de bal en schiet maar nee. Stien krijgt een kans en maakt het ook niet af. Roxana krijgt een geel kaart i.v.m. trekken. Met 1 minder slagen we erin om stand vast te houden. Vijf minuten later sluiten we met 3-5 af.

Maandag 18 februari 2013: FC Lighttown VR2 – DBS VR1 1-4 (0-3)

Thuis moeten we vroeg om 19.15 uur tegen DBS VR1 spelen en twee van ons kunnen niet zo vroeg komen, ze komen pas als de wedstrijd begint de kleedkamer in. Yvonne en Stien melden zich af en Janneke van team 1 valt in. Omdat Fanny en Esther telaat komen moeten we Ilse even als keepster inzetten. Ondanks dat Ilse haar best doet is het 0-1 voor de tegenstanders. Nadat Esther en Fanny hebben aangekleed en op zaal treden heb ik scheidsrechter gevraagd dat keepster gewisseld kan worden, zodat Ilse en Fanny van plek wisselen.
Tijdens 1e helft kunnen we tegen DBS geen vuist maken, de tegenstanders vallen aan en maken nog 2 doelpunten: 0-3 voor de tegenstanders. Dan is er rust. Bij vrije trap voor de tegenstanders is er geen muur van onze spelers. Maar gelukkig geen doelpunt. En dan krijgt Esther geel kaart vanwege geduw. Wij moeten met 1 minder speler 3 volle minuten volhouden. We slagen erin om de stand vast te houden. Tot onze opluchting komt Esther weer terug op veld. We doen ons best om niet nog meer tegendoelpunten te incasseren, maar toch 0-4. Dani verovert de bal en passt het aan Esther. Esther dribbelt voorbij de tegenstanders, zelfs voorbij keepster en scoort . Ja 1-4 voor ons. Wij juichen, een eer-doelpunt!! Petje af voor ons, ondanks dat we geen 3 punten binnen hebben…

Maandag 4 februari 2013: FC Lighttown VR2 – De Raven VR2 6-1 (2-0)

Tegen De Raven VR2 thuis meldt één van ons zich ziek en zo spelen we met zevenen. Vlak na startfluit vallen we meteen aan, Fanny geeft de bal aan Esther en zij speelt het terug. Maar geen doel. Iets later scoort Esther toch wel: 1-0. Vanuit een verre afstand schiet Esther en de bal raakt rand van lat maar gaat het niet doel in. Opeens is het 2-0 voor ons dankzij Esther. Na rust scoort Fanny, voorzet van Ellen, 3-0. Stien mag ook een mooie doelpunt op haar buik schrijven, vanuit verre afstand een harde schot, 4-0. Dan maakt onze laatste vrouw een foutje en de tegenstanders maken dankbaar gebruik van, 4-1. Later nog 2 vrije trappen tegen, de tegenstanders maken geen kans van onze robuuste muren. Ellen schiet en de bal komt terug, nee helaas. Later doet Ellen nog één poging, met een heel mooi schot maar de bal zoeft net naast doel. Dan is het 5-1, door hard schot van Esther, die eerder de bal aan Fanny passt waarna Fanny het keurig aan Esther terugspeelt. Net voor fluitsignaal is het toch 6-1 voor ons, door Fanny , voorzet van Esther. Weer 3 punten, zeker betere wedstrijd dan vorige week.

Maandag 28 januari 2013: FCV/Dorpscafe WII VR 1 – FC Lighttown VR2 1-2 (0-2)

Bij sporthal Kemphaan te Riethoven om 21 uur spelen we met een compleet team tegen FCV/Dorpscafe WII VR 1. Fanny geeft bal aan Esther maar helaas mist Esther. Kort daarna geeft Fanny bal aan Stien en vervolgens aan Roxana en zij scoort openingstreffer, 0-1. Later geeft Esther de bal aan Roxana, geen doelpunt voor ons. Dan schiet Esther vanuit een verre afstand en scoort 0-2. Na ruststand probeert Esther nog een doelpunt maken, helaas. Dan is het 1-2 door de tegenstanders want Esther en Stien botsen tegen elkaar. Stien schiet en de keepster houdt bal tegen maar houdt het niet vast. De bal rolt naar Roxana. Zij schiet maar nee. Het is niet zo geweldige wedstrijd maar we hebben onze drie punten binnen.

Maandag 21 januari 2013: FC Lighttown VR2 – ESZVV Totelos VR4 3-7 (1-2)

Voor het eerst dit jaar spelen we in sporthal De Tempel tegen ESZVV Totelos VR4. Twee spelers melden zich af, Marieke valt voor de 2e keer op rij ons in. In het begin zetten de tegenstanders ons druk. En Fanny verovert de bal, zij heeft een tegenstander voor zich, geeft de bal aan Marieke en zij scoort de openingsgoal 1-0. Daarna wordt het een gelijkspel 1-1. Marieke geeft bal aan Stien en Stien probeert bal aan kansvrije Dani geven maar komt niet bij Dani. Dan 1-2 voor de tegenstanders. Na rust schiet Marieke naast goal. Hoera, gelijkspel voor ons 2-2 door Marieke, voorzet Ellen. Ellen neemt hoekschop en geeft aan Danielle. Danielle schiet de bal in doel. De bal rolt over de lijn, de keepster pakt de bal snel vast en helaas ziet de scheidsrechter het niet. Dus geen doelpunt voor ons. We zetten door, maar de tegenstanders maken er 2-3 van. Later schieten de tegenstanders vanuit vrije trap door muur van onze 3 spelers en doelpunt: 2-4. Dan weer 2-5. Vanuit een verre afstand schiet Fanny doelpunt, 3-5. Maar dan snel 2 doelpunten, 3-6 en 3-7. Jammer, we deden ons best

Maandag 14 januari 2013: SV Valkenswaard/Alwako VR4 – FC Lighttown VR2: 4 – 5 (2-1)

Vanavond de wedstrijd tegen SV Valkenswaard/Alwako VR4 in sporthal Heiberg. 2 spelers melden zich af, Marieke valt in. Al snel wordt het 2-0 voor de tegenstanders. Ellen schiet maar bal gaat over de goal. Op gegeven moment geeft Yvonne een lange bal richting spits Marieke en zij scoort, 2-1. Daarna maken we kansen maar maken het niet af. Een keer krijgen de tegenstanders een vrije trap maar dankzij muur met 3 van ons wordt de bal geblokt. Marieke geeft bal aan kansvrije Fanny maar schiet naast doel. Na rust maakt Esther gelijk, 2-2. Fanny neemt hoekschop, geeft aan Marieke en zij speelt het over naar Stien. Stien schiet, helaas niet. Dan 2-3 door Marieke. Dan buigt de stand weer om naar 4-3 achter. Fanny maakt dan weer gelijk: 4-4. Marieke dribbelt richting keepster, schiet recht op haar, de bal komt terug en dan scoort Marieke, jaa 4-5 voor ons. Het wordt spannend en het wisselen gaat vandaag goed. Yes weer 3 punten binnen.

Maandag 7 januari 2013: FC Skiete Willie VR 2 – FC Lighttown VR2: 3-6 (3-3)

Eerste wedstrijd van 2013 spelen we tegen FC Skiete Willie VR 2 in Heiberg zonder Yvonne en Ellen. Leonie valt in als keepster.
Bij start staat Roxana vooraan, zij heeft 2 tegenstanders voor zich en zij geeft de bal aan Fanny.
Helaas geen doel. Later geeft Roxana de bal aan Stien die op kansrijke positie staat, tevergeefs.
Wij drukken door en dan lukt Fanny eindelijk, zij schiet en de bal gaat dwars door de tegenstander en keepster, 0-1 voor ons, voorzet door Roxana.
Het scoren gaat nu makkelijker dan we gewend zijn: Stien geeft de bal aan Roxana en zij scoort, 0-2. Bij het wisselen ging het mis.
De tegenstanders profiteren hiervan en maken in korte tijd 3 doelpunten, 3-2. Gelukkig hervatten we op tijd.
Daarna doet Esther een poging om vanuit verre afstand te scoren, ja gelijkspel 3-3. Na rust schiet Esther richting keepster, keepster tikt de bal terug
en Esther scoort na rebound 3-4. Danielle geeft bal aan Fanny en Fanny schiet naast. Esther blijft aanvallen maar de keepster is alert.
Een keer geeft Roxana de bal aan Esther waarna Esther scoort, 3-5. Later bij de vrije trap voor de tegenstanders houdt Leonie de bal tegen.
Laatst dribbelt Roxana langs 2 tegenstanders en scoort, 3-6 voor ons. Het was goede wedstrijd ondanks foute wissel.
Maandag 10 december 2012: FC Lighttown VR2 – De Raven VR1 2-4 (1-3)

Om 20.10 uur voetballen we met complete team thuis tegen De Raven VR1. Bij vijf minuten maakt Fanny een doelpunt. Helaas wordt het 1-1 en 1-2 door de tegenstanders door concentratieverlies. Esther doet een afstandschot en nee geen doelpunt voor ons. Helaas is het 1-3 voor de pauze. Na rust probeert Ellen de marge kleiner te maken maar de keepster van tegenstanders is attent. De tegenstanders bestaat uit 2 jonge en snelle aanvalsters. Ze counteren vaak. En dan is het 1-4. Nu wordt de wedstrijd beetje ruw. Ellen geeft bal aan Roxana en Roxana schiet, tevergeefs. Alleen Fanny is vandaag trefzeker, 2-4, voorzet door Ellen. Daarna geen doelpunten meer ondanks vele doelpogingen door Esther. Deze wedstrijd gaan we niet met goed gevoel terugdenken.

Maandag 3 december 2012: KPJ/Donskaffee VR1 – FC Lighttown VR2 7 – 6 (2-0)

Bij de returnwedstrijd tegen KPJ donskaffee VR1 spelen we laat om 22.00 uur. Een maand geleden verliezen we met 0-10 van hun. We maken onze borsten nat. Dat moeten we zonder 2 zieke spelers Dani en Stien doen. Desiree valt in. Na 8 minuten is het al 1-0 voor de tegenstanders en later 2-0. Verder gebeuren er niet veel in de 1e helft. 2 minuten na ruststand pakt Roxana de bal af en dribbelt 2 tegenstanders langs en maakt goal naast 2e paal, 2-1. Daarna wordt het echter 3-1. Later geeft Fanny de bal aan Roxana en Roxana maakt weer goal bij 2e paal, 3-2. Roxana is vandaag in supervorm en maakt hattrick, 3-3. Dat spant erom. Helaas werd het 4-3 en 5-3 voor de tegenstanders. We geven niet op, alsof hattrick voor Roxana niet genoeg is maakt zij nog een doelpunt, 5-4, voorzet door Fanny. Maar aan de overkant maakt Yvonne eigen doelpunt, ze wilt bal tegenhouden maar de bal komt in doel terecht, 6-4. Esther maakt het goed met lange afstandschot 6-5. De tegenstander maakt het 7-5 van. Fanny doet vanuit vrije trap een doelpoging, maar nee. Bij de volgende vrije trap slaagt Esther er wel in om vanuit een verre afstand een doelpunt te schieten: 7-6. We jagen op gelijkspel maar helaas luidt het eindsignaal. We hebben met plezier en lekker gevoetbald!

Maandag 26 november 2012: De Raven VR2 – FC Lighttown VR2 3-2 (1-1)

Vanavond tegen De Raven VR 2 spelen we in Luyksgestel om 20.30 uur. We zijn met zevenen gekomen, dit keer zonder onze keepster Yvonne. Stien valt in als keepster. De zaal is anders dan we gewend zijn, typisch houten Belgisch zaal. Het lijkt dat we op een ijsbaan voetballen, zo glad is zaalvoetbalveld. Ondanks gladheid weten we de kansen maken, Roxana geeft bal aan Ellen en zij probeert te scoren, toch niet. Esther is pas een paar minuten op het veld na lange periode afwezig. Zij scoort op grote afstand, 0-1. Dan gauw 1-1. Esther doet pogingen om vanuit verre afstand weer te scoren maar de keepster trapt er niet in. Bij tweede helft gaat het mis want Roxana heeft op strafschopgebied de bal met haar hand aangeraakt, penalty. Stien bereidt zich voor maar gelukkig schiet de tegenstander de bal over de doel. We krijgen hoop. Daarna is het 2-1 voor De Raven. Meteen daarna maakt Roxana gelijkmaker, 2-2. Vijf minuten voor einde is het toch 3-2 voor De Raven. We proberen recht te zetten, maar helaas luidt de eindsignaal.

Maandag 19 november 2012: FC Lighttown VR2 – SV Valkenswaard/Alwako VR4 1- 5 (0-2)

Tegen SV Valkenswaard/Alwako VR4 gaan we met zevenen zonder Esther tegenaan. Al snel zetten de tegenstanders ons druk. Genoeg werk voor Yvonne. Er wordt binnen korte tijd 2 keer vrije trappen gegeven voor tegenstanders, Yvonne is alert en houdt de ballen tegen. Op gegeven moment dribbelt de aanvalster met rugnr 8 voorbij onze verdedigster en schiet paal. Uit schrik schopt Ilse de bal weg maar ziet Yvonne over het hoofd die bal wilt pakken, eigen doelpunt 0-1. Vlak voor ruststand is het nog 0-2. Na rust
snel 0-3. Dan geeft Fanny de bal aan kansvrije Roxana en zij scoort, 1-3. De tegenstanders malen er niet om en gaan door met aanvallen. Ellen wilt de bal wegtrappen maar schiet eigen doelpunt, 1-4. We willen het rechtzetten, maar de bal wil niet in. Vlak voor eindstand is het 1-5.

Maandag 12 november 2012: DBS VR2 – FC Lighttown VR2 1-1 (0-0)

Vanavond laat om 10 uur in Heiberg spelen we tegen DBS VR2 voor 2e keer dit seizoen. We zijn met zessen gekomen, Sophie valt voor ons in. Het is een evenwichtige wedstrijd maar we doen geen liefdadigheidswedstrijd. Vandaag is Yvonne in vorm, gelukkig want er is veel werk voor haar. Tijdens 1e helft vallen geen doelpunten, wel kansen voor Stien en Fanny. Vlak na rust heeft Yvonne aantal belangrijke reddingen gedaan, anders zouden we al 2-0 of 3-0 achterstaan. Halverwege 2e helft dribbelt Fanny en schiet hard naar voren. Danielle staat daar op juiste moment en juiste plek (bij 2e paal) en hoeft alleen intikken, 0-1. 1e doelpunt voor haar. De tegenstanders geven vol gas en zetten ons druk. Vlak voor einde wordt er geschoten en Yvonne moet springen om bal weg te tikken maar een DBS’er staat daar vrij, 1-1. Jammer maar wel betere wedstrijd dan vorige keer tegen hun.

Maandag 5 november 2012: FC Lighttown VR2 – KPJ/Donskaffee VR1 0 – 10 (0-2)

Vanavond tegen KPJ/Donskaffee VR1 komen we maar met vijven, Desiree en Stephanie vallen ons in. De tegenstanders hebben gele T-shirt, we moeten oude groene T-shirts aantrekken. De start is evenwichtig, we maken kansen en zij ook. Na 10 minuten scoren ze vanuit niets, hoog bal richting hoek, 0-1. Daarna vliegen de schoten om onze oren, Yvonne redt vele ballen. De scheidsrechter ziet er niet goed uit, de bal is halve meter buiten de lijn geweest en toch laat hij doorspelen. De ruststand is 0-2. De 2 helft gaat niet goed, liefst 8 doelpunten zijn door KPJ/Donskaffee gemaakt. We geven teveel ruimte weg aan hun. Helemaal kansloos zijn we niet, er zijn een paar kleine kansjes, Desiree paal en Stien groot kans. De tegenstanders maken ons af en gunnen ons geen eer-doelpunt toe. De stand is 0-10.

Maandag 29 oktober 2012: ESZVV Totelos VR3 – FC Lighttown VR2 3 – 0 (3-0)

Zonder Esther spelen we tegen ESZVV totelos VR3 in steenkoude hal 3 bij Heiberg.
De wedstrijd is pas een paar seconden oud en we krijgen al tegendoelpunt, 1-0. De totelos’ers zien dat we nog niet wakker zijn en gaan door, binnen korte tijd maken ze snel nog 2 erbij, 2-0 en 3-0. Het is pas 10 minuten na startsignaal en Roxana raakt geblesseerd. Spierverekking bij haar bovenbeen. Later heeft Danielle heel grote kans, oog in oog met keepster, en schiet de paal. We zijn steeds beter gaan voetballen, mooie combinaties zijn te zien zoals Ellen die bal aan Stien geeft en Stien aan Danielle. Helaas is de keepster attent en houdt de bal tegen. De ruststand is 3-0. De 2e helft is beter gegaan maar helaas wilt de bal niet in doel. De beste kans van 2e helft: Fanny neemt vrije trap, zij geeft de bal aan Stien en Stien schiet, bijna! We hebben 40 minuten ons best gedaan maar de wedstrijd is al binnen 10 minuten beslist.

Maandag 22 oktober 2012: FC Lighttown VR2 – DBS VR2 0 – 1 (0-1)

Met een compleet team spelen we tegen DBS VR2. De tegenstanders zijn even sterk als wij zodat we goed vooruit kunnen voetballen en kansen creeeren. Op gegeven
moment maakt één van ons een foute terugspeelbal, een vrije trap voor DBS. We staan met een muur achter Yvonne, helaas weten ze een klein gaatje te vinden en scoort 0-1. We balen ervan en voetballen door. De 2e helft wordt het grimmiger. Ellen en tegenstander krijgen een keer tegelijk beiden gele kaarten. Ondanks vele kansen van ons kunnen we geen gaatje vinden door hun verdedigsters en keepster. Uiteindelijk is de eindstand 0-1 en we lopen met blauwe plekken naar de kleedkamer.

Maandag 15 oktober 2012: FC Lighttown 2 – Brabantia VR2 3 – 6 (0-2)

Het wedstrijd tegen Brabantia VR2 zijn we met vijven gekomen, Esther en Stien vieren herfstvakantie en eentje heeft pech met najaarsziekte. Zodoende vallen Selda en Leonie ons in. Echter zijn de invallers gewend op een hoog tempo te voetballen waardoor het voor ons de tijd kost om als een team te vormen. De tegenstanders zijn helaas geen makkelijke en profiteren van onze moeizame start, 0-1 en 0-2. Na rust nog twee tegengoals. De stand is 0-4 en dan kantelt de wedstrijd om. Er vallen veel doelpunten van beide kanten. Fanny scoort 1-4. Helaas lukt het ons niet de aanvals van Brabantia tegen te houden, 1-5. Toch weer Fanny 2-5. En dan 2-6. Selda dribbelt richting doel en geeft het aan Ellen die vrij staat. Ellen schiet de bal in het doel maar de bal wordt teruggekaatst door de keeper waarna Ellen nog een doelpoging doet. Ellen schiet tegen de hand van tegenstander, gelukkig hands gezien door oplettende scheidsrechter en penalty voor ons. Selda neemt de strafschop, de keepster heeft haar schot wel geraakt, maar gelukkig rolt de bal via de paal de net in 3-6. Ondanks verlies toch wel een sportieve wedstrijd!

Maandag 8 oktober 2012: CFE/VDL Groep VR1 – FC Lighttown VR2 4-2 (2-1)

Met een compleet team spelen we tegen CFE/VDL Groep VR1. De tegenstanders bestaan uit oudere vrouwen,
ze kunnen als team erg goed spelen, ze spelen de bal goed rond en zo hollen we achter hun ballen. De tegenstanders weten hun kansen goed te benutten en maken 1-0 en 2-0. Op gegeven moment geeft Ellen een voorzet aan Esther die op kansrijke positie staat. Esther aarzelt geen moment en scoort, 2-1. Helaas weten we de rest van 1e helft de kansen niet te benutten. De rust is 2-1. De 2e helft gaat wat minder met ons. De tegenstanders geven ons geen genade en scoren nog 2 doelpunten, 3-1 en 4-1. We zijn gekomen om te voetballen dus we geven niet zomaar op. Laatst maakt Roxana nog een doelpunt, 4-2. We geloven nog dat er tegen hun iets te halen valt maar helaas luidt de eindsignaal. En zo verloren we voor het eerst dit seizoen.

Maandag 24 september 2012: DBS VR1 – FC Lighttown VR2 2-2 (0-0)

Vanavond laat om 22:00 in Heiberg spelen we met 7 tegen DBS VR1, ze staan bovenaan in klassement. Ellen is op vakantie. Tijdens 1e helft is het elkaar aftasten, we verdedigen scherp en maken kansen na goede aanvals maar er vallen geen goals waardoor de ruststand 0-0 blijft. In 2e helft werd vanuit een hoek een doelpunt door tegenstander gemaakt en vlak daarna weer een doelpunt, 2-0. We blijven vrolijk. Fanny doet afstandschot, de keepster van tegenstander houdt het tegen, maar laat de bal vallen, de bal rolt richting Roxana en zij maakt het af, 2-1. Later dribbelt Esther rustig naar voren en schiet opeens heel hard richting doel. Ja een doelpunt voor ons. 2-2 is eindresultaat.

Maandag 17 september 2012: FC Lighttown VR2 – FCV/Dorpscafé WII VR1 4-2 (2-2)

De wedstrijd tegen FCV/Dorpscafe WII VR 1 gaan we met zessen de strijd aan. Esther en Ellen melden zich af. De scheidsrechter fluit 5 min later omdat de tegenstanders te laat komen. Na ongeveer 5 minuten komt Fanny oog in oog met de keepster van tegenstander en scoort de openingstreffer. We blijven aanvallen en willen nog meer doelpunten maken maar de tegenstanders maken gelijk 1-1. Fanny is vandaag in goede vorm en maakt de 2e doelpunt, 2-1. Helaas vlak voor de rust maken de tegenstanders weer gelijk, 2-2. Bij de 2e helft doet Ernstine een poging om van afstand een goal te maken, echter komt de bal niet voorbij keepster. Iets later komen we weer op voorsprong dankzij onze dribbelaarster Roxana, 3-2. We zijn op dreef en Fanny geeft de bal na hoekschop aan Roxana en zij scoort weer, 4-2. Maar toch maken de tegenstanders er 4-3 van. We krijgen benauwd en onze keepster Yvonne zorgt ervoor dat er geen bal meer in onze doel terechtkomt. We juichen en pakken weer 3 punten.

Maandag 10 september 2012: ESZVV Totelos VR4 – FC Lighttwon VR2 3 -3 (0-2)

Met een compleet team van 8 man spelen we tegen ESZVV Totelos VR4. De wedstrijd is 5 minuten oud en Esther maakt al een doelpunt, harde afstandschot. Het wordt spannend. Even later scoort Roxana 2-0, tussen de verdedigers. De ruststand is 2-0. Tijdens de 2e helft worden de tegenstanders sterker en maken binnen korte tijd 2 goals, 2-2. We schrikken even maar voetballen door. Later in de 2e helft geeft Roxana de bal aan Esther en zij scoort. Helaas maken de tegenstanders tegen de einde van wedstrijd weer een doelpunt waardoor de eindstand 3-3 is.

Maandag 3 september 2012: FC Lighttown VR2 – FC Skiete Willie VR2 2-1 (1-1)

Vanavond zijn we met zevenen, alleen Danielle is op vakantie. We spelen tegen FC Skiete Willie VR2.In het begin is het even wennen na maandenlang zonder voetbal. Al gauw staan we met 0-1 achter door hoge bal die zomaar in doel vliegt. Gelukkig maakt Esther kort daarna een doelpunt, mooi harde afstandschot. Het wordt nu spannend. Ruststand is 1-1. Bij 15 minuten in 2e helft doet Fanny een doelpuntpoging, zo mooi maar helaas tegen een paal. Bij einde van de wedstrijd maakt Ellen een intikkertje en jaa een doelpunt, gelukkig niet gefloten voor te hoog spel. We juichen als de scheidsrechter de wedstrijd afsluit. 3 punten is binnen.


1e klasse
Spelers:

Niels van de Berk
Mohammed Akzaz
Bram Koopmans
Ben Leijten
Tobias de Ronde
Boaz Blume
Marcel van der Lans
Him Way Yuen

Coach: Martijn van Heesch

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 1 – Catharijne 1   0 – 2
Martinistad 1 – FC Lighttown 1   5 – 0
ADSV 1 – FC Lighttown 1   11 – 1
FC Lighttown 1 – Martinistad 2    4 – 2
ADSV 2 – FC Lighttown 1    3 – 5 
FC Lighttown 1 – GDVV Martinistad 1    1 – 2 
FC Lighttown 1 – DSV Catharijne ’83 2    3 – 4 
DSV Catharijne ’83 1 – FC Lighttown 1    4 – 2 
Lighttown 1 – ADSV 1    2 – 6 
Lighttown 1 – Catharijne 2   3 – 5 
Lighttown 1 – Martinistad 2   3 – 3 
Lighttown 1 – ADSV 2 0 – 5

Stand:

Schermafbeelding 2013-05-15 om 21.53.46

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Ben leijten  7
Mohammed Akzaz  5
Tobias de Ronde 
Boaz Blume 8
Bram Koopmans  1
 Marcel van der Lans 1
Eigen doelpunt 

SLOTRONDE OP 21 APRIL 2013 TE ZUTPHEN

Alleen Bram Koopmans was afwezig ivm blessure.

Lighttown 1 – ADSV 1: 2-6
Marcel 1x
Ben 1x

Het was de slechtste wedstrijd van het hele seizoen… We speelden toen even tegen 3 spelers, en daarna tegen 4 spelers en toch hebben we van hun verloren. Opvallend was dat we helemaal niet uitgevoerd hadden wat ik allemaal gezegd had, dus als team hebben we van hun verloren. Deze wedstrijd om snel te vergeten!

Lighttown 1 – Catharijne 2: 3-5

Boaz 3x

We hadden makkelijk van hun kunnen winnen maar helaas. Uitblinker Boaz scoorde 3x, hij liet zien wie hij is en wat hij in zijn mars heeft, compliment! We speelden te veel individueel, heel jammer anders zijn we zeker een betere team. We hebben duidelijk een slechte dag vandaag!

Lighttown 1 – Martinistad 2: 3-3

Eigen doelpunt 1x
Ben 2x

Belangrijkste is dat we niet degraderen, we waren toen al bijna helemaal veilig. Daarom vond ik erg jammer dat we niet echt serieus namen tegen zo’n team. Normaal gesproken hadden we met ruime cijfers kunnen winnen. Mohammed haakte af met zijn blesseure aan zijn enkel.

Lighttown 1 – ADSV 2: 0-5

We wisten al dat we zeker niet gaan degraderen. Mohammed deed niet mee. Een ervaring speler minder. Die tegenstander zochten wel even waar Mohammed was, grappig… (Bang?) Dit was de laatste wedstrijd van Ben Leijten.
Het was heel rommelig, het ging gewoon niet, helemaal vol met frustratie, scheidsrechter floot ook niet goed.
We sloten eigenlijk al met opgeheven gezichten dit seizoen af.
Maar qua van team sfeer was echt super, dit is voor mij ook heel belangrijk.

Jullie erg bedankt voor jullie inzet, strijdvol, met emotionele momenten, van alles wat dan ook is. Op naar het volgende seizoen en hopelijk nog beter dan dit seizoen!
Het is al bekend dat Bram en Ben ermee stoppen met dovencompetitie. We wensen hun heel veel succes met de komende tijd en we rekenen op jullie steun voor volgende seizoen! 😉

Coach Martijn van Heesch

2e RONDE TE GOES OP 13 JANUARI 2013:

Niels v.d. Berk
Mohammed Akzaz
Bram Koopmans
Boaz Blume
Tobias de Ronde
Marcel vd Lans
Ben Leijten

Him Way was ziek

ADSV 2 – Lighttown 1 3-5

Boaz 3x
Mohammed 2x

Het was een pittige wedstrijd. We hadden ook nog met ruime cijfers kunnen winnen, maar helaas dat we paar goede kansen niet af konden maken. Het was altijd even wennen en zoeken bij de 1e wedstrijd. Echt compliment dat we met 3 man (iemand van ons had een gele kaart) een paar minuten lang geen tegen doelpunt hebben gekregen, dit moment was heel belangrijk en leerzaam! Vasthouden kerels!

Martinistad 1 – Lighttown 1 2-1

Ben 1x

Heel zonde dat we verloren hebben van MS 1 terwijl we een betere team waren. We hebben veel grote kansen gemist, zonde! Het was zeker een spannende wedstrijd. Door miscommunicatie bij ons team kregen we helaas een doelpunt tegen en dus met 2-1 achter. We konden heel makkelijk nog een doelpuntje en 2-2 kunnen maken. Die bal raakte alleen maar op de paal en lat… En toen was het afgelopen!

Catharijne 2 – Lighttown 1 4-3

Bram 1x
Boaz 1x
Mohammed 1x

Door veel frustratie binnen ons team konden we niet meer lekker voetballen… Ons mannen dachten dat we makkelijk van hun kunden winnen, zo werkt ’t niet! Tegen elk team is de finale! Wat echt opvallend was dat we de systeem van ons tegenstander aangepast hebben ipv ons eigen systeem, jammer… Anders hadden we ook makkelijk van hun kunnen winnen.
We hebben paar foutjes geleerd, kom op kerels!

Lighttown 1 – Catharijne 1 2-4

Boaz 1x
Ben 1x

Jammer dat we ook verloren hebben van Catharijne 1. Dat was de wedstrijd om snel te vergeten. Ons spelers waren toen ook op, veel energie verloren door de vorige wedstrijden. En nu hop naar 3e ronde in Zutphen.

Jullie kunnen het, ik heb nog steeds genoeg vertrouwen in jullie. Dat hebben jullie ook bewezen van de afgelopen wedstrijden in Goes die we zoveel goede kansen gemist hebben… Kom op kerels!

Verslagen:

1E RONDE TE HEERENVEEN OP 28 OKTOBER 2012:

Lighttown 1 – Catharijne 1 0-2

We hebben van titel favoriet verloren. In de rust was het nog 0-0. We hoopten dat we een punt kunnen pakken maar helaas stonden we in 2e helft snel met 0-2 achter die we niet anders kunnen dan steeds gaan verdedigen. We hadden heel veel geduld tot we weer balbezit hebben. We hadden een paar doelpunten kunnen maken maar helaas. We moesten echt wennen met ons nieuwe team en systeem. We weten zeker dat het weer goed komt als we geduld hebben!

Martinistad 1 – Lighttown 1 : 5 – 0
Wij kunnen makkelijk van hen winnen. Wij hadden zeker ee
n paar goals kunnen maken als wij ons systeem wel uitgevoerd hebben. Maar helaas hebben wij op deze manier niet gespeeld. Teveel spelers van ons zijn onder hun niveau gebleven, dit is teleurstellend. Wij kunnen beter, kom op kerels. Blijven geloven in je!

ADSV 1 – Lighttown 1 11-1

ADSV is gewoon een maat te groot voor ons maar ik hoop dat we iets van hun kunnen leren hoe ze ze goed kunnen voetballen. We kunnen proberen om niet te snel op te geven. We moeten vooral opletten op counters van de tegenstander, dat betekent dat we ook genoeg conditie hebben om snel terug te rennen. Dat is heel belangrijk anders heeft het geen zin! De enige goal was van Mohammed.

Lighttown 1 – Martinistad 2 4-2

We hebben eindelijk een kans om laten te zien hoe we ook goed kunnen voetballen. Wij hebben ons nieuwe team in de loop van de dag ook beter leren kennen.
Ben heeft mooi en slimme doelpuntjes gemaakt, compliment! De anderen zijn van Mohammed en Tobias.
De 3e plaats is absoluut nog steeds haalbaar voor ons! Dat is nog steeds mijn doel!
Als sfeer van ons team is zeker een plus punt, we hebben een gezellige team, dat is heel belangrijk.
Hoe langer wij samen voetballen en hoe beter wij worden, jullie kunnen het, kerels!!!

Op weg naar de 2e ronde!


2B Klasse
Spelers:

Raph Eijkenboom
Mike Wopereis
Kevin Tolk
Okke van Mierlo
Michiel Bouw
Gerrit Vissers
Mark van Lint
Bram Verhulst

Coach: Joost Bazelmans

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 2 – ZBSD Doorbraak 1 2 – 0  4 – 1
FC Lighttown 2 – Black Eagles 1 4 – 2  4 – 4
ADSV 4 – FC Lighttown 2 1 – 4  1 – 9
Doorbraak – FC Lighttown  2 – 2  6 – 2 
Black Eagles – FC Lighttown  1 – 2  3 – 3 
FC Lighttown – ADSV  2 – 0  7 – 1 
Beslissingswedstrijd voor de tweede ticket van Promotieklasse: Black Eagles – FC Lighttown  1 – 3  4 – 6 
Doorbraak 1 – FC Lighttown 2   3 – 5 
FC Lighttown 2 – ADSV 3    2 – 1 
Martinistad 3 – FC Lighttown 2    3 – 5 

Stand:

Schermafbeelding 2013-05-15 om 21.54.18

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Bram Verhulst  12
Kevin Tolk  9
Mark van Lint 12
Michiel Bouw 2
Okke van Mierlo 
Gerrit Visser  2
Ben Leijten (invaller)
Mike Wopereis 1

Verslagen:

SLOTRONDE OP 21 APRIL 2013 TE ZUTPHEN

Alleen Bram was verhinderd om mee te doen.

Doorbraak 1 – FC Lighttown 2: 3 – 5

Bram Verhulst is afwezig, we moeten zonder hem als spits verder spelen. In het begin zoals altijd moeten wij even wennen met elkaar. Doorbraak is de verrassende ploeg in de promotie klasse, in de vorige ronde hebben wij onverwacht verloren van hun. Nu gaan wij voor de winst om de eerste plaats te veroveren. Ineens staan wij direct achter met 1-0 door de kleine fout. Zo hebben wij weer niet geleerd van de vorige ronde. We blijven doorgaan met voetballen en gelukkig loodsen Okke en Kevin ons naar 1-2. Doorbraak raakt even de draad kwijt en daardoor heeft Kevin weer gescoord, 1-3. Vlak voor de rust krijgen wij weer een domme tegendoelpunt, 2-3. Het wordt echt spannend. Doorbraak is aan het zoeken naar een goeie moment om een doelpunt te kunnen maken en dit is gelukt, een 3-3 inmiddels. Na deze doelpunt van Doorbraak spelen wij iets beter en durven wij meer aan te vallen. Mark heeft met zijn twee doelpunten ons naar de zege gebracht.

FC Lighttown 2 – ADSV 3: 2 – 1

Niet echt makkelijk voor ons, ADSV uit Amsterdam. In het begin hebben wij iets te voorzichtig en iets laag tempo gespeeld. Het is iets verkeerd gegaan bij de combinatie tussen twee spelers van ons daardoor heeft ADSV gescoord, 0-1. We laten daarna aantal keren grote kansen onbenut. Mark krijgt een mooie pass van Kevin en schiet keihard in het doel, 1-1. Na de rust is het balans met balbezit vrij gelijk tussen ADSV en FC Lighttown. Raph heeft een aantal keren goed gered zodat de bal niet in zijn doel mag komen. Niet veel later scoort Kevin knap, 1-2. Wat een opluchting….. Zo hebben wij 6 punten binnen van 2 wedstrijden, op naar volgende wedstrijd tegen Martinistad 3.

Martinistad 3 – FC Lighttown 2: 3 – 5

De laatste wedstrijd van de promotieklasse, Martinistad 3 heeft 4 punten en wij 6 punten. Dit betekent dat wij aan een punt genoeg hebben zodat wij kampioen kunnen worden. Daar moeten wij niet aan denken, eerst goed concentreren naar onze belangrijkste wedstrijd. Nadat de scheidsrechter gefloten heeft, speelt Martinistad ineens sterker en hoog tempo. We staan al met 2 – 0 achter. Het wordt wel moeilijk. Maar we gaan niet opgeven! FC Lighttown is eindelijk wakker geworden en weet wat voetbal is. Kevin heeft lekker 2x voor ons gescoord, 2 – 2 voor de rust.
Na de rust zakt Martinistad langzaam weg en ze zijn een beetje gefrustreerd omdat wij iets beter spelen. Gerrit maakt er een doelpunt van, 2 – 3. Het komt zo dichtbij….. Martinistad profiteert even van onze fout en komt terug op 3 – 3. Zeer spannend tijdens de wedstrijd. Raph heeft echt goed gekeept daardoor kon Martinistad niet scoren. Later hebben Okke en Mike goed gescoord, 3 – 5. De scheids fluit voor de laatste keer …. YES WE ZIJN KAMPIOEN GEWORDEN!!!! Goed zo, jongens! Ben heel erg trots op jullie, ook voor de afwezige Bram….
FC Lighttown 2 is ongeslagen in de promotieklasse en is gepromoveerd naar de Eerste Klasse.

2E RONDE TE GOES OP 13 JANUARI 2013:

Behalve Kevin was iedereen van de partij.

Doorbraak 1 – FC Lighttown 2: 5 – 2

In het begin had ik eigenlijk wel verwacht dat wij nog niet klaar waren voor samenwerking, het bleek toch met 0 – 2 voor ons na snelle goals van Okke van Mierlo en Mark van Lint.
Voor deze doelpunten hebben wij lekker en aardig gevoetbald totdat wij gescoord hebben, kwam Doorbraak als verrassing terug naar 2 – 2 in de rust. Doorbraak was zeer naarstig opzoek naar de doel en we speelden na de rust flink zakken daardoor heeft Doorbraak geprofiteerd. Het was allemaal misverstandig en verkeerde communicatie in de wedstrijd. Doorbraak won onverwacht van ons met 5 – 2. Hopelijk hebben zij wat geleerd voor de volgende wedstrijd.

Black Eagles 1 – FC Lighttown 2: 3 – 3

We kennen Black Eagles als een strijdlustige team in onze competitie. Black Eagles startte echt goed voetballen en heeft meteen gescoord met 1 – 0. Langzaam keerde Lighttown terug en meer balbezit gehouden en prima samen gespeeld. Twee doelpunten waren terecht voor ons, dankzij Mark van Lint en Okke van Mierlo. Na de rust gaven wij niet op en wilden meer voetballen en scoren. Bram Verhulst en Mike Wopereis hadden een grote kansen laten liggen, maar voor Mark van Lint kon een bal mooi erin schieten naar 1 – 3 voor ons. Black Eagles was ineens wakker geworden en maakte al 2 doelpunten vlak voor de tijd en het werd 3 – 3…. Echt jammer ! Ik had eigenlijk graag een winst zien komen.

FC Lighttown 2 – ADSV 4: 7 – 1

ADSV is de minste ploeg van onze poule, natuurlijk mag niet onderschatten zijn. We MOETEN winnen van de tegenstander en Black Eagles mag niet verliezen, anders gaat FC Lighttown naar de beslissingswedstrijd voor de promotieklasse. Het schijnt Lighttown toch lekker te voetballen maar wel veel kansen te benutten. Voor de rust werd 2 – 0 voor ons door Okke van Mierlo en Michiel Bouw. Na de rust bleef Lighttown door voetballen en werkt aan de doelsaldo denken zij. Na de rust maakte ADSV toch een doelpunt, 2 – 1. Daarna hebben Michiel Bouw, Bram Verhulst, Okke van Mierlo en Mark van Lint 2x gescoord en de eindstand is 7 – 1. Daarna kregen wij onverwacht te horen dat wij toch in de beslissingswedstrijd moeten spelen nadat Doorbraak Black Eagles versloeg !! Zo te zien is Doorbraak als een verrassende ploeg van de poule door naar de promotieklasse. We gaan richting de beslissingswedstrijd, over 5 min begint het al !!

Black Eagles 1 – FC Lighttown 2 (beslissingswedstrijd voor de promotieklasse) : 4 – 6

Lighttown profiteerde 2 belangrijke spelers van Black Eagles afwezig bij de beslissingswedstrijd. Ben Leijten van Lighttown 1 kwam bij ons invallen voor de zekerheid. Het was zeer hoge tempo in de wedstrijd en was echt balans tussen Lighttown en Black Eagles. Niet zo veel later keert Bram Verhulst weer terug in zijn oude vorm, maakte hij 2x doelpunten, 2 – 0 voor ons. Black Eagles scoorde al meteen naar 2 – 1. Het lijkt er wel op derbywedstrijd wegens een vechtende wedstrijd. Okke van Mierlo scoorde mooi vanuit de vrije trap naar 3 – 1. Na de rust moeten wij goed concentreren en mag niet weer punten of voorsprong weggegeven worden. Helaas heeft Black Eagles toch gescoord, 3 – 2. Daarna hebben 3 spelers (Mark van Lint, Michiel Bouw en Gerrit Visser) mooi combinatie gespeeld, het veroorzaakt een vierde doelpunt op de bord komen staan dankzij Gerrit Visser. Black Eagles kwam al 3x keer op de rij terug en werd 4 – 3. Bram Verhulst wilde nog meer scoren en lukt het toch bij hem, 5 – 3. Daarna weer gescoord voor Black Eagles, 5 – 4. Het wordt echt spannend en de klokt tikt iedere keer en een aantal supporters zitten al vol met zweten voor de spanning. Ben Leijten zag een keeper ver van de doel en probeerde de bal wegschieten naar de doel, het gaat toch erin !! De scheidsrechter floot….. LIGHTTOWN NAAR DE PROMOTIEKLASSE !!!! Het was zeer opgeluchtig en goed zo jongens! We richten op naar de volgende ronde…………

1E RONDE TE HEERENVEEN OP 28 OKTOBER 2012:

Alleen Mike was afwezig vanwege blindedarm operatie en hij is momenteel herstellende en hoopt in januari mee te kunnen doen.

FC Lighttown 2 – ZBSD Doorbraak 1 : 4 – 1 ( 2 – 0 )

De eerste wedstrijd van het toernooi ging van de start. We kennen Doorbraak uit Breda van vorige seizoen die bij ons in poule zat.
In het begin leden wij balverlies, we moesten er nog aan wennen met elkaar omdat wij een aantal nieuwe spelers in het team hebben.
Het werd langzaam iets beter om te gaan voetballen hoewel de tegenstander niet zo echt sterk was. Voor de rust hebben Bram en Kevin gescoord voor ons, 2-0.
Na de rust wilden wij graag teveel naar het voren om aantal doelpunten te kunnen maken, we lieten vele kansen onbenut. Toch ging de bal 2x keer binnen het doel dankzij Bram en Kevin.

FC Lighttown 2 – Black Eagles 1 : 4 – 4 ( 4 – 2 )

De tweede wedstrijd was wel iets moeilijker dan de eerste wedstrijd, want Black Eagles uit Nijmegen doet volop ook mee voor de promotie klasse.
Er was een bal – flipperkast tussen de twee doelen voor de rust, er vielen totaal 6 doelpunten. Maar we stonden voor de rust aan de leiding. Goals werden gemaakt door Bram, Kevin, Mark en Michiel.
na de rust wilden wij rustig gaan voetballen, om een nederlaag of gelijkspel te voorkomen. Helaas lukte het niet aangezien Black Eagles zich niet op gaf en volledig naar doelpunten snakten. Vlak voor tijd stonden wij nog met 4 – 3 voor maar de kleine foutje in de kleine ruimte heeft Black Eagles ineens geprofitieerd en direct gescoord naar 4-4.
We hebben een aantal keren fout gemaakt, daar leren wij van voor de volgende ronde.

ADSV 4 – FC Lighttown 2 : 1 – 9 ( 1 – 4 )

ADSV uit Amsterdam, het lijkt ons niet echt een sterke tegenstander, natuurlijk niet onderschatten van deze tegenstander. Tijdens de wedstrijd hadden wij heerlijk gevoetbald en meer doelpunten dan de eerste twee partijen gemaakt. Voor de rust stonden wij al 1 – 4 voor, dankzij doelpunten door Mark, Bram 2x en Kevin.
Na de rust wilden wij nog meer voetballen en doelpunten maken. Dat bracht ons een heerlijke wedstrijd. Bram 3x en Mark 2x hebben doelpunten gemaakt.

Dus we hebben nu totaal 7 punten, gelijk met Black Eagles. Hopelijk pakken wij in de volgende ronde nog meer punten. Ga door jongens!


Heren 3

FC_Lighttown_3_KNDSB Niels en Bas waren afwezig

2A Klasse

Spelers:
Bart ten Westenend
Wesley Schepers
Luc Philippens
Tijn Groenevelt
Bas Verhulst
Leonardo van Asch
Tom van Veen
Niels Ederveen (vanaf 2e ronde)

Coach: Edwin Munne

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 3 – ZBSD Doorbraak 2 0 – 2  0 – 3
Martinistad 3 – FC Lighttown 3 3 – 1 6 – 5
ADSV 3 – FC Lighttown 3 1 – 1  6 – 2
Doorbraak 2 – FC Lighttown 3   2 – 1 
FC Lighttown 3 – Martinistad 4 0 – 1  1 – 4 
FC Lighttown 3 – ADSV 3 1 – 4  1 – 10 
F.C. Lighttown 3 – ADSV 4     3 – 0 (reglementaire uitslag) 
ZBSD Doorbraak 2 – F.C. Lighttown 3 1 – 3  4 – 4 
F.C. Lighttown 3 – Black Eagles 1 0 – 3  1 – 10 

Stand:

Schermafbeelding 2013-05-15 om 21.54.49

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Bram Verhulst (invaller)  4
Okke van Mierlo (invaller) 1
Tijn Groenevelt 
Tom van Veen
Leonardo van Asch
Niels Ederveen 1
   

Verslagen:

SLOTRONDE OP 21 APRIL 2013 TE ZUTPHEN

Bas was verhinderd. De rest was van de partij.

F.C. Lighttown 3 – ADSV 4 : 3 – 0 (reglementaire uitslag)

ADSV 4 kwam met slechts 3 man. Daardoor was de wedstrijd niet doorgegaan.
Wij hebben samen met de ADSV spelers onderling een leuke match gespeeld.

ZBSD Doorbraak 2 – F.C. Lighttown 3 : 4 – 4 (rust 1 – 3)

Het was een vermakelijke partij geweest.
Scoreverloop: 1 – 0, 1 – 1 en 1 – 2 Leonardo, 1 – 3 Niels, RUST, 2 – 3, 2 – 4 Tijn, 3 – 4 en 4 – 4.
Jammer dat wij de zege uit de handen glipten!

F.C. Lighttown 3 – Black Eagles 1 : 1 – 10 (rust 0 – 3)

Het was een kat – muis wedstrijd geweest. Uiteraard waren wij de muis.
Bij 0 – 4 wist Tom tegen te scoren. Het was geen houden aan tegen dit ploeg die ook winnaar is geworden van deze recreatie klasse.

Langs deze weg wilde ik de volgende spelers Luc (een voorbeeldige aanvoerder), Wesley (de ene keer keeper en de andere keer speler, die altijd z’n uiterste best deed), Bas (potige verdediger net zoiets als wijlen Theo Laseroms van Feyenoord) en Tijn (hardwerkende kilometervreter) hartelijk danken voor de leuke tijd. Ze hebben allen om uiteenlopende redenen bedankt voor de verdere carrière. Alleen Tijn gaat verder in het KNVB verband.

Coach Edwin Munne

2e RONDE TE GOES OP 13 JANUARI 2013

Luc was geblesseerd. Er deed een nieuwe speler mee, genaamd Niels Ederveen uit Landgraaf (bij Heerlen)
Edwin als coach was ziek. Ben (1e wedstrijd) en Joost (2e – 3e wedstrijd) hebben gecoacht.

Doorbraak 2 – Lighttown 3 : 2 – 1 ( ???)

Lighttown 3 had meer balbezit. Helaas misten ze een afmaker. Ze voetbalden als team goed. Helaas kwamen ze toch 1 – 0 achter. Ze gingen met volle moed door om gelijk te maken. Het lukte niet en dan viel de goal aan de andere kant wel. Men bleef positief doorgaan en daar kwam de eretreffer via een mooie en lage afstandsschot van Tom. Helaas net te laat want al snel was daar de eindsignaal.

Lighttown 3 – Martinistad 3: 1 – 4 ( 0 – 1 )

In de tweede wedstrijd van Lighttown 3 hebben de heren geprobeerd om een punt of meer te kunnen pakken. In het begin hebben zij wel aardig gevoetbald, maar scoorde Tijn helaas in de verkeerde doel. Hij heeft zich best gedaan om een bal weg te schieten. De keeper Bart heeft maar een tegendoelpunt gekregen tot de rust, was inderdaad niet slecht voor onze jongens. Na de rust zakten zij langzaam weg door vermoeidheid. Daardoor heeft Martinistad 3x gescoord, 0 – 4. We bleven toch door met voetballen en het lukte iedere keer om naar voren te kunnen gaan. Ook hebben zij kansjes laten liggen. Uiteindelijk heeft Tom gescoord, weer een ere doelpunt voor ons!

Lighttown 3 – ADSV 3 : 1 – 10 ( 1 – 4 )

ADSV heeft uiteraard meer kwaliteit dan wij. Toch probeerden wij voor een stunt te zorgen, helaas lukte het niet. ADSV was gewoon een maatje te groot voor ons. Nadat wij gescoord hebben, dankzij Tom, werd het snel 1 – 1. Daarna wilde ik tegen de spelers zeggen dat wij iets meer moesten verdedigen, helaas lukte het echt niet. Daardoor heeft ADSV 3x doelpunten gemaakt voor de rust, 1 – 4. Na de rust raakten een paar spelers van ons licht geblesseerd. Wij bleven desondanks door om een doelpunt te zoeken. Zo te zien was het niet makkelijk voor ons. De uitslag was terecht 1 – 10. ADSV kreeg veel ruimte en wij waren op. Hopelijk hebben zij wat geleerd voor de volgende ronde.

1E RONDE TE HEERENVEEN OP 28 OKTOBER 2012

Alleen Bart was afwezig! Wesley ging dus keepen.

FC Lighttown 3 – ZBSD Doorbraak 2 : 0 – 3 ( 0 – 2 )

Halverwege de 1e helft kreeg Tijn 2 minuten straf wegens praten tegen arbiter. Toen kon Doorbraak direct scoren. Niet ver voor rust werd het 2 – 0 achter doordat wij niet goed hadden opgelet. In de rust een keeperswisseling voor de rest van deze dag: Luc kon niet meer, wegens een verrekking aan zijn dijbeen, en wilde verder als keeper. Wesley ging dan voetballen. In de tweede helft gingen wij iets beter spelen maar konden wij geen goals maken. Een terechte nederlaag voor ons schotloze team!

Martinistad 3 – FC Lighttown 3 : 6 – 5 ( 3 – 1 )

Bram van heren 2 ging ons helpen om doelpunten te maken. Bram begon op de bank als geheime wapen. Pfff, Martinistad speelde gemakkelijk en bouwde snel naar een 3 – 0 voorsprong. Hierbij waren 2 zeer onnodige goals doordat Luc als zeer onervaren doelman af en toe geen raad meer wist. Bram ging de zaal in en prompt, de stand werd in een mum van tijd van 3 – 0, via 3 – 1 rust, naar een 3 – 4 voorsprong gebracht. Dankzij de 4 goals van deze jonge goalgetter. Martinistad schrok wakker en maakte daarna 2 goals. Tijn heeft na een goede een-twee met Leonardo gelijk gemaakt. Tussendoor kreeg Tom met de tegenstander een woordenwisseling en ze konden beider voor 2 minuten straf naar de strafbank! Jammer voor ons want Martinistad wist in de slotminuut wederom te scoren, nadat Tom even daarvoor nog tegen de paal had geschoten. Een nipte nederlaag, helaas!

ADSV 3 – FC Lighttown 3: 6 – 2 ( 1 – 1 )

Okke van heren 2 was aan de beurt om ons te helpen. Lang gebeurde er niet veel totdat ADSV een gaatje vond en scoorde. Niet veel later was de stand gelijk getrokken door een mooie pegel van Tijn. Na de rust hadden wij even de baas want Okke scoorde na een goede aanval ons naar de voorsprong. Een zeer onnodig tegengoal (miscommunicatie Luc en Tom) bracht ons aan de wankel en ADSV wist daarna nog eens te scoren. Een 4 – 2 achterstand en Okke werd eruit gehaald om te rusten voor de match van heren 2. Luc beging een overtreding en moest voor 2 minuten straf aan de kant. Wesley in de goal en een overtal voor ADSV en ze scoorden wederom. In de laatste seconden incasseerden wij weer een tegengoal want wij waren op !

Helaas hadden wij geen punt vergaard. ADSV 3 op kop met 3 winstpartijen, gevolgd door Martinstad 3 en Doorbraak 2. Wij sluiten deze klasse als hekkensluiter af.