2013 – 2014

KNVB-competitie

Team: Heren 1, (4e klasse)

Spelers:
Willem-Jan Maasakkers
Ado Peltjo
Kevin Tolk
Okke van Mierlo
Marcel v/d Lans
Mohammed Akzaz
Joost Bazelmans
Ben Leijten
Joris Veroud

Coach:
Edwin Munne

DSC_0017

FC Lighttown 1

VERSLAGEN:

Maandag 7 april: Café v.d. Ven 2 – FC Lighttown 1 : 5 – 4 ( 2 – 2 )

Behalve Mohammed was iedereen van de partij.
Na het gezellige evaluatiegesprek in de kantine gingen wij voor de laatste keer van het succesvolle seizoen spelen en wel tegen de laagvlieger Café v.d. Ven. Het begin was voor ons. Kevin en Marcel hadden 2 grote kansen verprutst. Hierna wist de tegenstander via counters 2x te scoren. Gelukkig hebben wij de stand weer rechtgezet door de treffers van Marcel (assist Ado) en Kevin (individueel actie)
In de tweede helft maakten wij een slechte beurt want ze liepen uit naar 5-2. Vrijwel iedereen was onder de maat. Toch scoorden wij via Kevin (assist Ado) en Ado (assist Kevin). Met nog een minuut spelen moest goede spelende Kevin na een domme gele kaart eruit er hiermee konden wij helaas niet meer pressie uitvoeren.
Van de 20 wedstrijden hebben wij 14 keer van gewonnen (waarvan 6 keer met een doelpunt verschil) en 6 keer van verloren (waarvan 4 keer met een doelpunt verschil) Doelsaldo was 110 voor en 95 tegen. Wij werden 2e in de 4e klasse poule 4 en mogen wij in het nieuwe seizoen in de 3e klasse verder strijden.
Langs deze weg wil ik als coach jullie allemaal danken voor het mooie en vaak spannende seizoen en tot ziens in het seizoen 2014 – 2015.

Maandag 31 maart: FC Lighttown 1 – FCV/Dorpscafé WII 3 : 6 – 4 ( 2 – 2 )

Joost (privé) en Mohammed (blessure) waren afwezig.

Tegen de middenmoter hebben wij niet zo goed gespeeld. Misschien omdat wij reeds gepromoveerd zijn, dan is de motivatie wat minder. Wij kwamen steeds achter te staan. Te weten 0-1, 1-2 en 2-4. Pas na deze stand hebben wij alles uit de kast gehaald en ze onder druk gezet. In een korte tijdsbestek wisten wij ineens 4 goals te maken. Allen van Ado na de diverse mooie aanvallen, o.a. door drie assists van Ben. De andere twee goals waren van Marcel na assist van Ado en Ben na assist van Kevin. Willem Jan als keeper heeft weer uitstekend gekeept.

Maandag 17 maart: FC Lighttown 1 – B.E. ‘79 : 6 – 5 ( 3 – 3 )

Mohammed (enkelblessure) en Ben (ziek) waren de afwezigen.
Op deze avond wisten wij na een zeer spannende wedstrijd, die wij wonnen van de enige overgebleven concurrent, zeker dat wij samen met kampioen Den Hoek 4 van de 4e klasse te promoveren naar de 3e klasse!
De score was als volgt 1-0 Ado (fout verdediging), 1-1, 1-2, 2-2 Ado (afstandsschot), 3-2 Ado (mooie samenspel) en 3-3. Na rust was verder 4-3 Ado (weer afstandsschot), 4-4, 5-4 Okke (na prachtige samenspel), 6-4 Marcel (1-2 combinatie met Ado) en 6-5. Het leuke is dat Marcel het 100e goal van ons team heeft gemaakt. Met hangen en wurgen wisten wij deze stand tot het einde vast te houden. Willem Jan als goalie heeft geweldig gekeept. Tevens pluim voor Joost en Okke die vuile verdedigingswerk hebben opgeknapt. Ado was trefzeker dankzij geleende schoenen van Ben. Joris had pech want hij viel in de loop van de 2e helft geblesseerd uit (verrekking dijbeen) Kevin heeft splinternieuwe felgele schoenen en moest duidelijk aanwennen. Mohammed als toeschouwer was erg zenuwachtig…. Wij hebben met z’n allen hard gewerkt om dit te realiseren!!! Petje af!!!

Vrijdag 14 februari: Tongelre 3 – FC Lighttown 1 : 4 – 7 ( 2 – 3 )

Kevin was niet van de partij omdat hij voor de 4e keer vader is geworden! Mohammed was coach omdat Edwin en Vincent allebei niet konden.
We begonnen zwak en kregen meteen flinke tegenstand van hun. Tijdens de wedstrijd van de 1e helft liep langzaam beter en soms slordig gespeeld. Ik heb tijdens rust paar goede woorden uitgelegd aan ons team. Daardoor speelden we iets beter dan in de 1e helft. Het bleef nog steeds spannend doordat wij een paar keer niet goed opgelet hadden. We hebben hard gevochten voor die drie punten! Doelpunten van Ben (2x), Ado (3x) , Marcel en Joost.

Vrijdag 7 februari: Den Hoek 4 – FC Lighttown 1 : 11 – 4 (? – ?)

Liefst drie man waren afwezig, te weten Willem Jan, Joost en Joris. Twee spelers van Heren 3 zijn erbij gehaald, te weten Mikael (keeper) en Tim.
Ook de beider coaches, Edwin en Vincent, konden niet present zijn. Bram werd opgeroepen stand by als coach te fungeren.
De topper (zij als koploper en wij als 2e) werd voor ons helaas een domper. Den Hoek speelde met twee nieuwe jonge spelers en ze speelden fris en snel. Ze gebruikten vaak de driehoekjes en schoten vanuit de tweede lijn waardoor wij min of meer overrompeld waren. Den Hoek is zonder puntverlies kampioen geworden. De treffers van ons waren van Ado (2x), Mohammed en Tim.
Wij moeten deze wedstrijd snel vergeten en concentreren op de 2e plaats die ook recht heeft op promotie naar de 3e klasse.

Maandag 27 januari: FC Lighttown 1 – Hof van Brabant 2 : 4 – 2 ( 0 – 0 )

Iedereen was van de partij.
Heel lang bleef de stand dubbelblank doordat de beider keepers goed op dreef waren.
Pas in de loop van de 2e helft scoorde Ado de bevrijdende goal maar helaas werd de stand snel rechtgezet. Er was sprake van onvoldoende mandekking: 1-1. Niet veel later scoorden Ado en Mohammed ieder een keer nadat ze met korte driehoekjes de verdediging van de tegenstander dol hadden gemaakt. Joris maakte de vierde nadat hij een mooie een-twee met Ado had afgerond. Onze verdediging speelde naar behoren maar is nog niet vlekkeloos. In de laatste minuut werd het nog 4-2 maar wij hebben de 3 punten lekker in de zak. De promotie naar de 3e klasse komt steeds dichterbij…..

Vrijdag 17 januari: Brabantia 4 – FC Lighttown 1 : 8 – 12 ( 3 – 4 )

Behalve Joost, met z’n kuitblessure, was iedereen van de partij. Come back voor Mohammed na een langdurige enkelblessure.
Het werd een krankzinnige wedstrijd want er werd van beide kanten heel veel fouten gemaakt waardoor er een doelpuntenfestijn was. In het begin was er niks aan de hand want wij gingen vlot naar 1-4. Toch, ongemak of nonchalant, kwam Brabantia langszij: 4-4. Hierna bouwden wij weer een grote voorsprong op en de stand werd van 4-4 naar 4-9 getild. Wij dachten weer, dit was het en wij konden fluitend naar finish toe. Brabantia ging juist alles of niets spelen en ineens was het 7-9. Het was om gek van te worden maar wij bleven gewoon door combineren en ja hoor, weer 3 treffers erbij, met tussendoor een tegentreffer. Maar ja, als wij maar meer konden scoren dan de tegenstander, dan is er niets aan de hand, zo dachten wij allemaal…. De goals waren van Ben (3x), Mohammed (3x), Ado (2x), Kevin, Marcel, Joris en Okke (allen 1x)
Door deze zege is het vrijwel zeker dat wij definitief op de 2e plaats blijven.

Maandag 6 januari: FC Lighttown 1 – TOB 5 : 7 – 1 ( 3 – 0 )

Mohammed (nog steeds enkelblessure) en Willem Jan (ziek) waren de afwezigen. Mikael de Vries van Heren 3 werd opgeroepen om te gaan keepen.
Na een rustige begin kwamen wij steeds beter en beter te spelen. Dit resulteerden in drie treffers van Marcel (intikkertje na schot van Okke die via keeper, lat en paal bij hem kwam), Ben (afmaken na pass Joost) en Joost (lange rush vanuit zijkant en knap ingeschoten) Intussen wist Mikael (een talentvolle keeper !) zijn doel makkelijk schoon te houden.
In de 2e helft gingen wij op dezelfde voet verder. Na een onnodige tegentreffer maakten wij nog 4 goals, vaak na de goede aanvallen. De goals waren van Ben (prachtig en verre lob, daar keeper te ver uit doel was), Ado (panna doelpunt na knap individuele actie), wederom Ben (laag, harde schot) en tenslotte Marcel (mooi afmaken na 1-2 combinatie met Ado) Zo nu en dan moest Mikael handelend optreden maar dat deed hij vakkundig. Kevin had pech met afmaken. Joris is back (1 maand uit vanwege therapie) en speelt steeds en steeds soepeler.
Kortom, als wij zo blijven spelen, kunnen wij vast en zeker op de 2e plaats van de klasse bivakkeren.

Maandag 9 december: PSV Supportersvereniging 2 – FC Lighttown 1 : 6 – 8 ( 4 – 3 )

Joris en Mohammed waren de afwezigen.
Ondanks dat wij goede afspraken hadden gemaakt om goed te verdedigen om aantal tegen doelpunten te verminderen (wij scoren over het algemeen veel maar wij krijgen ook veel te veel tegen) werd dit helaas niet in praktijk uitgebracht. Het werd een flipperkast – voetbal: 1-0, 1-1 Kevin, 2-1, 2-2 Kevin, 3-2, 4-2, 4-3 Ben, rust, 5-3, 5-4 Ado, 5-5 Marcel, 6-5, 6-6 Kevin, 6-7 Ado en 6-8 Kevin. Het was positief dat wij telkens na de achterstanden terug wisten te komen en zelfs op het eind de zege hadden gepakt.

Maandag 2 december: FC Lighttown 1 – Brabantia 10 : 4 – 5 ( 1 – 3 )

Okke, Joris en Mohammed waren de afwezigen, eveneens coach Edwin. Mohammed fungeerde als coach. Anthony van Heren 2 heeft ingevallen.
Het was 1 – 3 achter in de rust door onnodige verdedigingsfouten. We hadden in de eerste helft een paar goede kansen maar helaas werden die kansen niet afgemaakt.
Tijdens de rust had ik een paar goede woorden gegeven aan ons team en de opstelling wat veranderd. We speelden duidelijk beter dan in de eerste helft. Wij vochten tot 4 – 3 voor ons. Dat is knap vechtlust van onze team maar helaas bleef hetzelfde probleem voor ons: namelijk het goed verdedigen. Tegenstander heeft van onze zwakke plekken geprofiteerd en wisten ze de stand om te buigen naar 4 – 5. Jammer ditmaal met een doelpunt verschil verloren en dit was eigenlijk niet nodig geweest. De goals waren trouwens van Ado (2x) en Marcel (2x)

Maandag 18 november: FC Lighttown 1 – Café v.d. Ven 2 : 6 – 3 ( 2 – 0 )

Alleen Mohammed was afwezig.
Tegen dit team hebben wij een vrij gemakkelijke zege behaald. Pas bij 5 – 0 voorsprong deden wij wat rustiger aan en ze wisten ineens twee keer tegen te scoren. Daarna waren wij weer aan de beurt en de laatste treffer van ze was pas in de laatste minuut. Kevin kreeg in de loop van de tweede helft wegens gemekker een gele kaart. De goals van ons waren gemaakt door Joost (puur hattrick), Ado (2x) en Marcel.
De eerste helft van dit seizoen zat erop en dit bracht ons 7 zeges en 3 nederlagen toe. Hiermee behoren wij bij de top 3. Houden zo!

Vrijdag 15 november: FCV/Dorpscafe WII 3 – FC Lighttown 1 : 5 – 6 ( 5 – 2 )

Liefst drie man waren afwezig, te weten Kevin, Marcel en Mohammed. Bram van heren 2 heeft ons mee geholpen.
Het begin was weer hopeloos. Wij keken nogal snel tegen een 3 – 0 achterstand door slechte dekking en door foutieve passes. Ado en Ben zorgden ervoor dat de achterstand verkleind wordt. Helaas vlak voor rust kwamen er ineens twee tegengoals door weer een foutieve pass en door fout van onze keeper.
In de rust de jongens aangesproken meer met driehoekjes te voetballen om risico’s te vermijden. Ado wist na de rust puur door zijn kwaliteiten weer twee goals erbij te maken. Daarna was de score heel lang niet veranderd. Met geluk en fout van de tegenstander scoorde Ado weer en de stand werd nu 5 – 5. Daarna was er over en weer kansen en in deze fase heeft keeper WJ ons gered door twee prachtige reddingen te maken. In de allerlaatste seconden ontfutselde Ado de bal en gaf strak aan Okke die niet aarzelde om hard uit halen en ja hoor, het bleek de winnende treffer te zijn! Niet veel later floot de arbiter voor de laatste keer. Weer een zege erbij met een doelpunt verschil…..

Vrijdag 1 november: Be ’97 5 – FC Lighttown 1: 3 – 2 (2 – 1)

Mohammed was afwezig, tevens Edwin als coach. Vincent was zijn vervanger.
In de 1e helft liep niet goed met ons systeem. In de 2e helft gingen wij over naar een andere systeem en dat pakte goed uit. Wij speelden goede partij. Echter door uitstekende keeperswerk van de tegenstander wisten wij niet meer te scoren. Na domme balverlies in de laatste minuut heeft de tegenstander counterend afgemaakt. De treffers waren van Ben en Ado.

Maandag 14 oktober: FC Lighttown 1 – Tongelre 3 : 4 – 3 ( 2 – 2 )

Afwezig: Mohammed en coach Edwin

Wederom was Vincent coach i.p.v. Edwin. En Mohammed had zich afgemeld i.v.m. blessure aan zijn enkel. Dat hij hiervan snel mag herstellen!
We gingen vol vertrouwen goed van start aan deze wedstrijd. Via Kevin kwamen we op een 1 – 0 voorsprong. Zo gingen we vol moed door met onze eigen spel. Op een gegeven moment kwamen de tegenstander beter in de wedstrijd en kwamen ze op gelijke hoogte, 1-1. We waren hiervan beetje aangeslagen en prompt werd het 1-2. We lieten het niet hierbij zitten en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Via Joris kwam die, 2-2. Dat was de ruststand.

De tweede helft zijn we hetzelfde gestart. Na goede een tweetje van Okke en Ben kwam de bal bij Marcel terecht, die had het voor het intikken: 3-2. We hielden goed de druk op de tegenstander, met name paar goede afstandschoten van Ado. Helaas wilde de bal niet erin en plots valt het wel aan de andere kant, 3-3. Onze hoofden lieten we niet zakken en gingen op zoek naar de voorsprong. Met veel spanning en moeite kwamen we verdiend op voorsprong via Kevin: 4-3! Met aantal minuten te gaan moesten we gewoon onze voorsprong vasthouden. Na een onnodige overtreding van Okke kwamen we met 3 man te staan, al bij al hebben we onze voorsprong kunnen vasthouden en zo is de overwinning weer binnen!

Goed gedaan jongens en op naar de volgende wedstrijd met deze inzet.

Maandag 7 oktober: FC Lighttown 1 – Den Hoek 4 : 6 – 7 ( 3 – 4 )

Iedereen was present.
Wat een match en wat een spanning! Nadat koploper Den Hoek binnen 10 minuten een 0 – 3 voor stonden, gingen wij steeds en steeds beter spelen. En ja, het werd 3 – 3 door goals van Kevin, Ado en Okke. Net voor rust scoorde Den Hoek opnieuw en dit was echt niet nodig. In de tweede helft gingen wij aanvallen en ja hoor, 3 – 4 naar 5 – 4 door treffers van Okke en Ado. Toen speelde Den Hoek ook aanvallend en helaas konden wij dit niet vasthouden. Dus een 5 – 4 naar 5 – 6. Wij gingen alles of niks spelen en Kevin maakte een prachtige afstandsschot: 6 – 6. Wij probeerden nog te winnen en in de laatste minuut had Mohammed een levensgrote kans en faalde jammer genoeg. De hierop volgende aanval werd wel door Den Hoek afgemaakt: 6 – 7. Niet veel later was de wedstrijd afgelopen en wij dropen teleurstellend af naar de kleedkamer.

Vrijdag 4 oktober: Hof van Brabant 2 – FC Lighttown 1 : 2 – 5 ( 1 – 2) gestaakt

Iedereen was aanwezig. Vincent was coach i.p.v. Edwin.
Wij hebben prima gespeeld. Na een 1 – 0 achter gingen wij met de regelmaat van de klok scoren. De treffers zijn van Kevin, Joost, Ado en Mohammed (2x) Ongeveer 10 minuten voor het einde ging tegenstander stoppen omdat ze niet eens waren met een aantal gele kaarten. Ze waren gewoon weggegaan naar de kleedkamer. Wij bleven verbouwereerd achter op zaal. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de match te staken.

De KNVB heeft onderzoek gedaan naar de gestaakte wedstrijd. De KNVB heeft deze zaak afgehandeld en dat het 1 – 5 in ons voordeel afgesloten is.

Maandag 23 september: FC Lighttown 1 – Brabantia 4 : 4 – 9 ( 1 – 4 )

Iedereen was aanwezig.
Na de drie nipte overwinningen zijn wij nogal hard op de aarde geland want wij verloren met fikse cijfers. Het was geen beste beurt van ons. Er werd teveel gemekkerd en teveel balverlies geleden. De tegenstander maakte daar goed gebruik van. Pas bij 0 – 4 scoorde Ben tegen. Na de rust was er een kleine opleving maar dit ging weer als nachtkaars uit. De treffers waren van Ado bij 1 – 6, Mootje bij 2 – 6 en Kevin bij 3 – 8. Een off day van ons team.

Vrijdag 20 september: TOB 5 – FC Lighttown 1: 4 – 5 (2 – 5)

Ado was afwezig, evenals coach Edwin.
Bij deze 3e wedstrijd moesten we nog even wennen aan elkaar als team, we kregen een paar goede kansen maar misten deze helaas. Dan scoorde Kevin en begonnen wij beter te draaien. Marcel (assist Ben), Okke (Marcel pakte de bal af en zette goed voor) en Mohammed. Daarna mocht Kevin 2x scoren waardoor we de rust ingingen met 2-5 voorsprong! Na rust raakten we onze concentratie kwijt en de tegenstander begon erin te geloven, maakte 2 goals. Opnieuw stond het weer 4-5 net als de twee vorige wedstrijden. Tot de laatste fluitsignaal hebben we gevochten om deze stand te behouden, dat lukte gelukkig! Dat is een nieuw record voor ons, want we hebben drie keer achter elkaar dezelde wedstrijduitslag gehaald!

Maandag 9 september: FC Lighttown 1 – Supportersvereniging PSV 2 : 5 – 4 (3 – 1)

Afwezig: Edwin als coach was afwezig, Vincent was zijn vervanger.

Iedereen was aanwezig.
Voor de wedstrijd begon hebben we allemaal onze speelwijze goed besproken en de mindere punten van de vorige wedstrijd tegen Brabantia 10 aangepakt.De basis begon met Willem-Jan, Ado, Joris, Kevin en Okke. Joost, Marcel, Ben en Mohammed begonnen op de bank. Mohammed had wat last van zijn enkel en deed het dus rustig aan. Voor Joost was het zijn eerste wedstrijd van het seizoen.Het begin was goed, we gingen rustig opbouwen en moesten nog aan elkaar wennen. Helaas kwamen we met 0-1 achter, maar we lieten ons niet gek maken. Dankzij Kevin met een mooi schot kwamen we op gelijke hoogte. We bleven strijden en rondspelen en zowaar kwamen we op 2-1 door Joris. Even later maakte Ado zelfs 3-1! Met deze stand gingen we de rust in.
Vincent gaf aan dat we onze passes niet slap moesten geven, maar goed en strak. Anders kon de tegenstander steeds de bal afpakken en naar het doel stormen. De tweede helft is veel spannender dan de eerste helft. Mohammed maakte wat trekfoutjes en mocht met een gele kaart even naar de kant. Kevin, Joris en Ado verdedigen goed en hielden de stand vast. Willem-Jan hield zijn doel goed schoon. Toch gebeurde hetzelfde als de eerste wedstrijd, we gingen wat foutjes maken en onze focus verslapte wat. De tegenstander rook zijn kans en ze scoorden 3-2 en 3-3. We jutten ons op en gingen op jacht naar een nieuw doelpunt. Uit een hoekschop probeerde de tegenstander de bal weg te schoppen maar raakte de bal niet goed. De bal kwam bij de keeper, maar de keeper kon de bal steeds niet goed vastpakken. De bal rolde weliswaar het doel in! 4-3! De tegenstander liet zich er ook niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een domme fout aan onze kant maakten ze weer gelijk. Gelukkig hebben we nog wat minuten om de overwinning binnen te halen. We speelden weer goed de bal rond met Ado en Mohammed voorin, Ado zag zijn kans schoon om te schieten en ja hoor, hij ging erin. 5-4 voor Lighttown met nog 1 minuut spelen! We probeerden de bal goed van het doel van Willem-Jan weg te krijgen en gelukkig konden we dat volhouden tot de fluitsignaal voorbij was! Een tweede nipte overwinning binnen voor Lighttown !

Vrijdag 6 september: Brabantia 10 – FC Lighttown 1 : 4 – 5 ( 1 – 2 )

Afwezig: Joost.

1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is aangebroken.Verder waren er 3 nieuwe gezichten (Ado, Mohammed en Joris) in ons team.
Na een aarzelend en afwachtend begin, kwamen we langzaam in ons spel waardoor we op 0-1 voorsprong kwamen door Ben. Dat gaf ons vertrouwen en kwamen we meer in onze spel. Toch verslapten we een beetje en wist de tegenstander te scoren, 1-1. Hier zijn we wakker van geworden en al snel bracht Ado ons op voorsprong, 1-2. We gingen goed door met ons eigen spel en balbezit. Mohammed maakte vervolgens knap de 1-3. Dit was de ruststand.In de tweede helft gingen wij door met onze eigen spel wat nog wel afwachtend was. Je kon zien dat wij en de tegenstander tempo opschroefden in de 2e helft waardoor beiden teams steeds feller in de wedstrijd kwamen. Helaas zaten we op een gegeven moment even niet lekker in de wedstrijd. Tegenstander profiteerde hiervan en kwamen terug op 3-3. We herpakten ons en door een goeie actie van Kevin belandde de bal via de lat voor de voeten van Ado, zo tikte hij de bal simpel in de doel, 3-4. Weer maakte de tegenstander snel 4-4. Daarna was het spannende strijd van beiden kanten, ook de frustraties liepen op bij beiden teams. Uiteindelijk trok FC Lighttown via wederom Ado aan het langste eind, 4-5! Dit gaven we niet meer weg en zo is de 1e overwinning van het seizoen een feit!Goed gedaan mannen en nu op weg naar de volgende wedstrijd!

Team: Heren 2, (4e klasse)

Spelers:
Raph Eijkenboom
Erik Coenders
Jan Vermeulen
Tom van Veen
Peter Goorts
Anthony Rovers
Bram Koopmans
Tijn Groenevelt
Martijn van Heesch

Coach:
Bart ten Westenend (gestopt per 1 december 2013)

foto 2

FC Lighttown 2

VERSLAGEN:

Vrijdag 11 april: Boca/BlueSun Zonnestudio’s 2 – FC Lighttown 2 : 12 – 1 ( 7 – 0 )

Iedereen, behalve Tom, was aanwezig.
In het begin konden we nog aardig bijhouden met 1-1 door een goal van Tijn. Maar later speelden we met teveel linies uit elkaar zodat we elkaar nauwelijks konden bereiken. Gevolg is teveel balverlies en ook terwijl de tegenstander heel scherp speelden. Elk kans was voor hen een doelpunt. Vaak ook met mooie doelpunten. Zelfs Bram, ons keeper konden alle ballen niet meer tegenhouden. Is tuurlijk wennen voor hem.
Bijzonderheden dit wedstrijd en kort terugblik afgelopen seizoen:
Martijn viel uit met een heupblessure.
Tom kwam niet meer terug na de zware blessure en operatie. Wel jammer voor hem.
Jan , ons good oldie… hield de gele kaarten in het hele seizoen op ……….nul ! Dus knap toch hoor en ook van het team samen.
Het team verdiende met pilsjes.
We groeien als team 2 fantastisch qua sfeer naar elkaar toe en kennen elkaar sterkte en zwakte.
We willen volgend seizoen gewoon lekker verder.

Maandag 31 maart: FC Lighttown 2 – KPJ/DonsKafee 1 : 1 – 2 ( 0 – 2)

Iedereen was van de partij behalve Tom.Het was een net-niet wedstrijd: Onze kansen om doelpunt te maken waren net niet voldoende. Onze passes kwamen net niet aan. Ons balbezit was net niet vasthoudend. Gelukkig knalde Bram, onze vrije trap specialist, door de muur heen in het doel. Maar we knokten wel goed in de tweede helft. Op naar de laatste wedstrijd met alles of niets gaan voor 3 punten!?

Maandag 17 maart: FC Lighttown 2 – Brabantia 12 : 2 – 5 ( 0 – 0 )

Tom en Tijn waren niet van de partij.
Het was een rare wedstrijd met 2 verschillende helften..
De eerste helft speelden we tegen hen met 4 man van de tegenstander! Omdat ze te weinig spelers hadden…. Nou toch konden we geen gaatje vinden in de hele eerste helft om door hen te breken..
Pas direct na de rust maakten we de 1-0. We dachten dat we het wel makkelijk zullen hebben. Toen kwam er een speler van de tegenstander erbij en ze waren nu met 5 man. ( mag dat volgens de regels van KNVB ….?) . Zo laat meedoen in de laatste 20 minuten.. Toch moesten wij het hoofd buigen met 2-5 verlies…. En 2 keer scoorde Erik ( alweer hij…. Hij begint in topvorm te raken..)
We kunnen niet zo best spelen tegen 4 of 5 spelers van de tegenstander net als de vorige wedstrijd!

Vrijdag 14 maart: FCV/Dorpscafé WII 5 – FC Lighttown 2: 10 – 3 ( 4 – 0)

Alleen Tom was afwezig. Helaas komt hij niet meer terug na blessure….
Het was een matte wedstrijd… vooral in de eerste helft.
Maar de tweede helft was iets leuker en we deden meer pit in de wedstrijd. Bijzonderheden:
– Eric scoorde 2 goals , de eerste van het hele seizoen!
– Tijn scoorde eens een goal.
– Martijn kreeg een gele kaart en moest effe rusten..
– Jan kreeg dit ook bijna wegens „aansmeren van kaart bij de scheids..” maar gelukkig kreeg hij niet ! Dus staat hij nog op nul gele kaarten.. Oef hoe lang nog tot het einde van het seizoen??

Vrijdag 14 februari: TOB 7 – FC Lighttown 2 : 3 – 2 ( 1 – 0 )

Tom en Raph waren de afwezigen. Bram stond in het doel.
We speelden hoe dan ook goed geconcentreerd en vooral verdedigend was prima in orde. We lieten ons ook niet gek maken om teveel willen aanvallen. Tijn en Martijn waren onze goalgetters. We hebben de stijgende lijn te pakken.

Maandag 3 februari: Den Hoek 6 – FC Lighttown 2: 4 – 1 ( 2 – 1)

Afwezig: Martijn, Ralph, Tom en Peter (geblesseerd)
Erbij gehaald: Ben en Okke van Heren 1.

We moesten tegen de koploper en zoals vaker prikkelt dat ons om een goed resultaat te halen. Okke en Ben kwamen ons team versterken.
We kwamen zelfs met 1-0 voor door Ben. . Een sensatie was het helaas niet….
Bij rust was slechts 2-1 voor de tegenstander. Juist in de laatste minuut van eerste helft was van ons een eigen doelpunt. Het was een van de beste wedstrijden van ons team tegen de koploper! We speelden scherp en geconcentreerd. Vooral verdedigend was erg goed. En Bram speelde zoals als een keeper in de hoofdklasse zaalvoetbal. Zo moeten we de komende wedstrijden spelen met hetzelfde spelsysteem. Dat geeft rust en vertrouwen. De laatste 5 minuten moesten we wel pas loslaten met 2 doelpunten.

Maandag 27 januari: FC Lighttown 2 – Woenselse Boys 6 : 0 – 9 ( 0 – 4)

Afwezig: Anthony

Het was een wedstrijd waarin in fases dat we wel aardig speelden maar vaker in fases dat we teveel balverlies leden en ook slordig met de kansen omgingen. We moesten hoe dan ook wat zelfvertrouwen opdoen na de vorige wedstrijd. Dat lukte redelijk. Gelukkig kwam de 10 – 0 grens niet voorbij. In de laatste 10 minuten viel Tom uit met een waarschijnlijk flinke blessure. We vrezen dat we een bruikbare spits voor lange tijd moeten missen, zelfs tot einde van dit seizoen.

Maandag 13 januari: RISC/De Stip 1 – FC Lighttown 2 : 21 – 0 ( 11 – 0 )

Behalve Tom was iedereen aanwezig.
Wij waren op deze avond totaal overrompeld door de zeer sterk spelende tegenstander !
Op naar de volgende wedstrijd.

Maandag 9 december: DBS 4 – FC Lighttown 2 : 5 – 3 ( 3 – 1 )

Afwezig: Ralph en Jan ( was wel bij als mascotte )

Het was echt een beste wedstrijd van het seizoen dat we tot nu toe speelden! We deden de hele wedstrijd in hoog tempo spelen wat we eerder nooit gedaan hadden.
We bepaalden het hele spel en hadden de bal voortdurend in bezit. Treffers, eentje van Tijn en 2 keer Bram.
Maar de tegenstander wachtte op een paar kleine foutjes van ons en het lijkt wel hard maar zo is het sport en zoals ook het laatste tegendoelpunt : onze keeper Anthony nam de vangbal mee in het doel ipv wegslaan!

Maandag 2 december: FC Lighttown 2 – Tongelre 5: 3 – 7 ( 0 – 4 )

Afwezig: Ralph en Tom

Het was een zware wedstrijd tegen een van de top 5 van onze klasse. Maar ook met 2 totaal verschillend gedeeltes. De eerste 7 minuten waren we compleet weggespeeld en snel op 0 – 3 achterstand. Maar we waren nog te tuffen….. Gaan we richting de 10 ? Gelukkig niet. En toen knokten we terug en vochten we om elke bal en gunden hen weinig kans meer. De eerste helft afgesloten met slechts 4 tegendoelpunten
De tweede helft waren we steeds beter en brutaler. Feitelijk gezien speelden we 3 -3 als tussenstand.
Bram, Martijn en Tijn maakten de doelpunten. Geloof wel dat Bram al topscorer wordt….

Maandag 18 november: FC Lighttown 2 – Boca/BlueSun Zonnestudio’s 2: 4 – 7 ( 2 – 3 )

Raph was de enige die afwezig was. We waren in de eerste helft wel gelijkwaardig aan de tegenstander. Zij speelden wel power / fysiek sterker en we moesten voortdurend opletten om niet meer tegendoelpunten te krijgen.
In de tweede helft waren we wat minder en er vielen soms rare doelpunten voor de tegenstander met wat geluk. Onze verdediging zat soms te slapen. We knokten toch voor onze doelpunten en dat was erg positief. Het is wel een verschil als met met 7-2 of 7-4 verliezen voor ons gevoel.
Maar wat leuk is dat Tom 2 mooie doelpunten maakte en hij werkte hard en terecht de man van de match! Vooraf was hij licht geblesseerd. Hij is
onverwachts de echte topscorer van ons team geworden. ( daarna een rondje pils van hem….. !) Vanaf nu alle ballen op Tom.
Nog opvallend: Veteraan Jan is al zoveel minuten gele kaartvrij en zijn maatjes wachten met smart op bier van hem.
Verder maakten Martijn en Bram typisch zijn eigen goals met harde schoten. Bram lijkt zijn oude vorm terug te hebben en dat kunnen we goed gebruiken
Ach… Op naar de volgende wedstrijd!

Vrijdag 15 november: KPJ Donskaffee 1 – FC Lighttown 2 : 3 – 2 (2 – 1)

Raph (geblesseerd) was als coach aanwezig in plaats van Bart.

Het was een avond in Bergeijk dat we bijna niet konden speelden.. Martijn kwam vast te zitten in een file en had een voetbaltas bij zich van ons team. We moesten spelen om half 8 ….. wachten en wachten… We probeerden te spelen met kleren aan! Maar de scheids vond niet goed en de tegenstander hielp ons met hesjes en broekjes uit de kantine. Dat was zelfs een minuut voor de definitieve beslissing. We leken wel een bouwvakkersteam ipv voetbalteam. Dat was lachen..

Desondanks begonnen we aardig. We wachten af op de kansjes en soms speelden we slordig maar we drukten wel veel op de tegenstander. Ma 1 – 0 achter maakte Bram een mooie goal. Vlak voor rust nog 2 – 1 door fout van Martijn. We geloofden nog steeds in ons zelf, ook na de rust.

Na de 3 – 1 achter zette de speler/ coach Martijn de veteraan Jan in de spits en meteen maakte hij een aardig doelpunt. Zo maakte hij bijnaam als wereldspits waar… helaas was de tijd te kort om gelijk te maken.

We weten weer wat verliezen is maar we zetten nu eindelijk een prima serie. Dat is goed voor ons zelfvertrouwen.

Maandag 4 november: FC Lighttown 2 – FCV/Dorpscafe WII 5: 1 – 1 ( 0 – 1)

Peter, Tom, Raph en Tijn waren de afwezigen. Marcel viel voor ons in. Anthony had gekeept.
In het begin waren we goed gespeeld. Iedereen speelde geconcentreerd en 1 speler op 1 speler goed vasthouden om niet tegen te scoren. Bij de rust was maar 0-1 achter.
Maar we gingen gewoon positief doorspelen. Erik had de bal dan gaf hij aan Martijn. Martijn gaf meteen aan Bram en hij schoot een goal. Dat werd 1-1 gelijkspel. Daarna verdedigden we tot het einde. Tegenstanders voetbalden wel goed.
Wij waren blij met 1 punt. Wij hadden hard gewerkt. Marcel, bedankt voor hulp.

Vrijdag 1 november: Brabantia 12 – FC Lighttown 2 : 2 – 3 (1 – 2)

Afwezig: Peter, Bram en Raph.

Het was geen makkelijke wedstijd om te winnen maar het was ons toch gelukt! Door goede samenwerking en goede posititespel van ons hebben we van hun gewonnen. Na de 3-2 hebben we lang verdedigd om onze voorsprong vast te houden. Tim heeft ons geholpen met invallen, bedankt Tim! We hebben gewoon lekker gevoetbald. Goals van Tijn, Jan en Tom. Anthony stond in het doel. En op naar de volgende wedstrijd!

Maandag 14 oktober: FC Lighttown 2 – TOB 7 : 0 – 7 (0 – 3)

Bram, Martijn en Peter waren afwezig. Wij speelden met 6 man en Marcel van team 1 als invaller. In het begin hadden we goed gespeeld.
Daarna was 0-1 en had Anthony een gele kaart gekregen. Het was 0-2 en toen mocht Anthony weer voetballen. Op een gegeven moment hadden Raph en Anthony met elkaar gebotst. Raph had last van zijn knie. Tom ging keepen. In de ruststand was 0-3. Wij hadden een paar kansen gehad en net naast van goal geschoten. Helaas hadden wij niet gescoord.

Maandag 7 oktober: FC Lighttown 2 – Den Hoek 6: 2 – 6 ( 0 – 4 )

Jan en Peter waren de afwezigen.
In de eerste helft was het niet goed gegaan. Geen goede samenwerking en weinig tempo.
In de tweede helft ging het beter. Meer kansen en beter verdedigd. Treffers van Tijn en Bram. Daarnaast hadden Erik en Martijn goede kansen gehad maar ze waren niet scherp genoeg.

Vrijdag 4 oktober: Woenselse Boye 6 – FC Lighttown 2: 8 – 2 ( ? – ? )

Afwezig: Erik en Peter.
In de eerste helft hebben wij beter gespeeld door conditie en concentratie. In de tweede helft hebben wij vele tegengoals gekregen door de counter van onze tegenstander. Dit mag eigenlijk niet. Daar moeten wij aandacht aan besteden. Doelpunten van Tijn en Bram. Wel lekker gevoetbald en hop naar de volgende wedstrijd.

Maandag 23 september: FC Lighttown 2 – RISC/De Stip 1 : 1 – 9 ( 0 – 2 )

Afwezig: Tijn

Net als de twee voorafgaande wedstrijden speelden wij een helft puik en een helft duidelijk minder. Bij de rust stonden wij maar met 0 – 2 achter o.a. penalty na fout van Jan. In de tweede helft ging na de 1 – 3 van Bram’s afstandsschot helemaal mis want de score werd in de laatste kwartier met rappe tempo naar 1 – 9 gebracht. Wij mochten zelfs blij zijn dat ze geen dubbele cijfers hebben gemaakt want Raph als keeper heeft een aantal ballen goed tegengehouden.

Maandag 9 september: FC Lighttown 2 – DBS 4: 0 – 7 (0 – 1)

Hoewel we met 7-0 verloren , speelden we toch een aardige wedstrijd naar ons gevoel.
We speelden met 6 man, alleen van onze teamspelers.
Anthony, Martijn en Bram afwezig wegens vakantie en blessures.De eerste helft waren we goed en geconcentreerd en bleef heel lang met 0 – 0, juist de laatste halve minuut was het 1-0 voor DBS.Dan de eerste deel van 2e helft kregen we snel tegendoelpunten. Daarna was het wat beter. Dat is ook hetzelfde probleem als de vorige wedstrijd.
Daar moeten we meer aandacht besteden om concentratie vast te houden.Bijzonderheden:Jan maakte een pech eigen doelpunt. Hij wilde schot tegenhouden maar ging heel langzaam het doel in langs Raph.
Tijn viel geblesseerd uit.
Het team DBS was soms stevig in duels aan. Gelukkig deze keer geen gele kaarten.
Zo winnen we fair play!

Maandag 2 september: Tongelre 5 – FC Lighttown 2 : 6 – 2 ( 1 –1 )

Afwezig: Martijn (geen pasje aanwezig) en Anthony

Na een achterstand kon Erik gelijk maken. Wij speelden lekker goed samen. Raph heeft prima gekeept.
In de tweede helft ging de tegenstander feller spelen en wij gingen helaas kopje ten onder. Ineens was de stand naar 6 – 1 gebracht. Pas aan het einde van de wedstrijd kon Tom voor ons scoren.
Wij moesten leren de wedstrijd van A tot en met Z vast te houden. Dan komt het wel goed.

Team: Heren 3, (4e klasse)

Spelers:
Peter Kloek
Faruk Seferovic
Ramiz Shala
Shkelqium Shala
Tim van Hal
Niels Geisel (gestopt per 1 december 2013)
Niels Ederveen (meteen gestopt)
Mikael de Vries
Stef Cornelissen

Coach:
Ferhat Vurgun

IMG-20140331-WA0002

FC Lighttown 3

VERSLAGEN:

Vrijdag 11 april: CFT Sportvereniging 2 – FC Lighttown 3 : 4 – 0 ( ? – ?)

Iedereen was van de partij. Bovendien is Ben van Heren 1 erbij gehaald.
Het werd helaas geen succes want wij verloren met 4 – 0.
Wij hebben, gezien het gehele seizoen, over het algemeen redelijk gedaan. Wij verwachten in het nieuwe seizoen, zeker met een paar nieuwe spelers erbij, nog meer punten te pakken.
Bedankt voor het mooie seizoen.

Maandag 31 maart: FC Lighttown 3 – Wentersel/D’n Babbel 2 : 4 – 8 ( 1 – 1 )

Alleen Mikael was niet present. Okke van Heren 1 is erbij gehaald.
Tegen de mede – koploper hebben wij best goed gespeeld. Vooral in de 1e helft hebben wij goed verdedigd en ze konden maar een treffer maken.
In de tweede helft liepen ze uit naar 1 – 4, daarna naar 2 – 6 en tenslotte naar 4 – 8. Wij wisten tussendoor een paar goals te maken en dit deden wij goed na mooie aanvallen. De goalgetters waren Ramiz (3x) en Stef.

Maandag 17 maart: FC LIghttown 3 – Malle Pietje 1: 5 – 10 ( ? – ? )

Iedereen was erbij.
Ondanks dat wij fiks hadden verloren, waren wij wel redelijk goed…. De treffers waren van Ramiz (2x), Tim (2x) en Faruk.

Maandag 10 maart: Rabobank 1 – FC Lighttown 3: 4 – 2 (? – ?)

Iedereen was van de partij.
We hadden in deze wedstrijd veel kansen gemist. Wij hadden kunnen winnen maar was wel tevreden over de inzet van mijn spelers, aldus coach Ferhin.
De twee treffers waren gemaakt door Ramiz.

Maandag 10 februari: TOB 8 – FC Lighttown 3: 4 – 4 (? – ?)

Stef was de enige die niet erbij was.
Het was een gelijkgaande wedstrijd en het werd dan ook een gelijkspel. Treffers van Tim (3x) en Ramiz.

Vrijdag 7 februari: Pipe Major 2 – FC Lighttown 3 : 6 – 4 (? – ?)

Het team was complete aanwezig.
Ondanks ons best doen hebben wij deze krachtmeeting helaas verloren. De treffers van ons waren van Shkelqium (3x) en Ramiz.

Maandag 27 januari: FC Lighttown 3 – CFE/VDL Groep 7 : 4 – 9 ( 2 – 4 )

Behalve Stef was iedereen aanwezig. Kevin van Heren 1 deed ook mee.
Na een 0 – 3 achterstand tegen de onbetwiste koploper kwamen wij door 2 goals van Tim en Kevin dichterbij. Helaas kreeg Ramiz door zijn foutieve sliding en mopperen twee keer achter elkaar geel en hij kon vertrekken. Hierna maakte de tegenstander nog een goal.
In de tweede helft deden wij best om niet met grote cijfers te verliezen. Na 2-5 maakte Shkelqium een doelpunt en na 3-7 maakte Kevin z’n tweede. Uiteindelijk mochten wij blij zijn dat wij niet met dubbele cijfers hadden verloren. Wij hadden naar behoren gespeeld.

Vrijdag 17 januari: Brabantia 13 – FC Lighttown 3 : 6 – 4 ( 4 – 3 )

Iedereen was aanwezig. Bovendien is Bram van Heren 2 erbij gehaald.
Mikael stond ditmaal in doel terwijl Peter gewoon ging voetballen. Na een snelle achterstand wisten wij twee keer te scoren door Faruh en Ramiz. Daarna was er een mindere fase waardoor Brabantia naar 4-2 ging counteren. Vlak voor rust kon Ramiz doelpunten.
In de 2e helft gingen wij op jacht om gelijk te maken en ja hoor, Tim scoorde! Niet veel later kwamen wij onnodig weer achter te staan. Hierna bleven wij aanvallen maar de bal wilde er niet meer in. In de laatste seconden van de sportieve match strafte Brabantia definitief ons. Het werd 6-4.

Maandag 6 januari: FC Lighttown 3 – Den Hoek 7 : 4 – 3 ( ? – ? )

Iedereen was aanwezig.
Tegenstander was soms agressief. We bleven kalm. Na 2 gele kaarten en 1 rode kaart voor Den Hoek werkte dit allemaal in onze voordeel.
Treffers van Tim en Ramiz (3x)

Maandag 9 december: Gamma Bouwmarkt 1 – FC Lighttown 3 : 9 – 3 ( 4 – 2 )

Niels Geisel heeft te kennen gegeven te stoppen met zaalvoetbal wegens z’n privé redenen.
Zodoende heeft FC Lighttown 3 slechts 7 man onder z’n hoede. Vandaag konden Peter en Shkelqium niet meedoen. Joost van Heren 1 heeft ingevallen.
Na de 4 – 0 achterstand tegen een van de toppers wisten Tim en Joost vlak voor rust tegen te scoren.
In de 2e helft gingen wij op dezelfde voet verder met goed verdedigen en met counters te scoren. Dit lukte nog een keer en wel via Ramiz. Het was zeker geen slechte wedstrijd van onze kant.

Maandag 2 december: FC Lighttown 3 – BMF Zaalvoetbal 2 : 0 – 1 ( 0 – 0 )

Niels en Peter waren de afwezigen. Joost van Heren 1 deed ook mee.
Het was een wedstrijd waarin er sprake was van een gelijkwaardige strijd. Lang bleef de score dubbelblank totdat de tegenstander door onze onoplettendheid een goal maakte. Niettemin hebben wij een goede wedstrijd gespeeld.

Maandag 18 november: FC Lighttown 3 – CFT Sportvereniging 2 : 3 – 3 ( 0 – 2 )

Peter, Niels en Faruk waren de afwezigen. Vanuit Heren 2 hebben Anthony en Peter ingevallen.
Na een achterstand wisten wij met veel inzet gelijk te maken. Daarna kwamen we wederom achter maar gelukkig maakten wij dit nog recht alvorens de wedstrijd afgelopen was.
Treffers van Stef en Tim (2x)

Vrijdag 15 november: Wentersel/D’n Babbel 2 – FC Lighttown 3 : 16 – 2 (? – ? )

Er waren heel wat spelers afgemeld, te weten Niels, Stef, Faruk en Peter. Marcel van heren 1 ging invallen.
Wij waren precies met z’n vijven. En moesten wij van een grote nederlaag slikken. De twee treffers van ons waren van Tim en Shkelqium.

Maandag 4 november: FC Lighttown 3 – Rabobank 1 : 0 – 3 ( ? – ?)

Niels en Peter waren niet van de partij.
Wij hebben goed best gedaan maar de bal wilde gewoon niet erin….. Helaas !
Peter heeft bij de vorige wedstrijd een rode kaart gekregen en hij is door de KNVB voor 5 wedstrijden geschorst..

Maandag 28 oktober: VDC/Malle Pietje 1 – FC Lighttown 3 : 3 – 2 ( ? – ?)

Niels was de afwezige.
Doelpunten: Ramiz 2x

Maandag 14 oktober: FC Lighttown 3 – TOB 8 : 9 – 3 (? – ?)

Iedereen was van de partij. Na de zeperd van de vorige wedstrijd hadden wij ditmaal zeer goed en mooi samen gespeeld. Team wordt stuk voor stuk steeds beter. De doelpunten zijn gemaakt door Tim (3x), Niels (2x), Ramiz (2x), Mikael en Stef.

Maandag 7 oktober: FC Lighttown 3 – Pipe Major : 2 – 6 ( ? – ? )

Iedereen was present.
Het was voor ons een zeer teleurstellende wedstrijd tegen deze laagvlieger.

Vrijdag 4 oktober: CFE/VDL Groep 7 – FC Lighttown 3 : 13 – 0 (? – ?)

Behalve Mikael en Stef was iedereen aanwezig.
Tegen de koploper hadden wij geen schijn van kans en moesten wij van een enorme nederlaag slikken.

23 september: FC Lighttown 3 – Brabantia 13: 7 – 0 ( 2 – 0 )

Bij deze wedstrijd waren Mikael en Niels G. afwezig.
Wij hebben voortreffelijk gespeeld. Zeer compact verdedigd en vakkundig de aanvallen goed afgemaakt. Peter als goalie was erg goed, petje af !
Goals van 2x Tim, 2x Ramiz, 2x Shkelqium en Sjef.

16 september: Den Hoek 7 – FC Lighttown 3 : 2 – 5 ( ? – ? )

Naar aanleiding van de vorige partij waren er ditmaal goede afspraken gemaakt.
Er was onmiddellijk resultaat!
Goals van Faruk, 2x Tim, Ramiz en Shkelqium.

9 september: FC Lighttown 3 – Gamma Bouwmarkt : 2 – 13 ( ? – ? )

Een slechte en onrustige wedstrijd van onze kant. Dit mocht niet meer gebeuren.
Treffers van Niels Geisel en Faruk.

6 september: BMF Zaalvoetbal 1 – FC Lighttown 3 : 7 – 4 ( ? – ? )

De eerste wedstrijd en wij moesten nog met elkaar wennen.
Doelpunten van 2x Ramiz en 2x Shkelqium.

Team: Vrouwen 1, (1e klasse)

Spelers:
Yvonne Jansen
Esther v/d Lee
Fanny Karouw
Manon Leijten-Kreemers
Desiree Burgers
Stephanie Prijt
Corinna den Dekker (beschikbaar tot 15 november 2013)
Dayana Fikki (per 1 januari 2014)
Yirka De Klerk (per 1 januari 2014)

Coach:
Patrick Cromsigt

DSCF3787

FC Lighttown VR 1

VERSLAGEN:

7 april 2014: Brabantia VR2 – FC Lighttown VR1: 1 – 2 (1 – 0)

Afwezig:
Doelpunten: 2x Manon

De laatste wedstrijd van de seizoen begint erg vroeg om 19:15 in Heiberg, liefst 4 spelers komen pas 5 minuten voor de wedstrijd aan. Zonder warming up moeten ze al aan de bak. De eerste minuten zijn kansen voor Manon en Stephanie. Het is een open wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vordert zijn we steeds beter gaan spelen met mooie combinaties. De wedstrijd blijft lang 0-0. De scheidsrechter fluit erg partijdig, hij geeft steeds verkeerde richting aan terwijl de bal overduidelijk door tegenstanders is geraakt. Een van ons zegt tegen hem “heb je dat echt niet gezien?”, hij schrikt en verandert meteen van gedachte. Vlak voor rust is het 1-0 door verdwaalde schot dwars door de verdedigers. Na rust maken we snel 2 doelpunten, beide door Manon, 1-1 na balverovering en 1-2 voorzet Desiree. We blijven aanvallen. De tegenstanders worden moe, ze hebben geen wissels. Ondanks thuisfluitende arbiter hebben we eindelijk 3 punten gepakt. En zo sluiten we de seizoen af met 11 punten.

31 maart 2014: FC Lighttown VR1 – SV Valkenswaard VR2: 4 – 5 (1 – 3)

Doelpunten: 1x Esther, 3x Manon

Mohammed krijgt de kans om dames 1 te coachen. Hij heeft de opstelling verandert om nieuwe prikkels voor de dames te brengen, in plaats van ruitsysteem spelen we met 2-2 systeem tegen sterke tegenstanders. De team is compleet. Fanny en Esther spelen achterin. De start is hoog tempo. We moeten hun aanval weren maar hard schot is net iets te hard, 0-1. Twee minuten later maken we 1-1, dribbel Dayana naar de lijn, maakt draai en voorzet aan Manon die hoeft tikken. Ondanks hoog tempo is er wel veel balverlies door de tegenstanders. Het gaat lekker bij ons, lekker verfrissend. Maar dan maken we een fout, grote hap en dan 1-2. De tegenstanders krijgen vleugels en jagen door, vrije trap tegen, keihard tegen de lat. Iets later counter, we zijn net op tijd. En flipperkast bij Yvonne. Dan 1-3, ze zien ons voor, ze weten naar wie de bal gaat en is ons voor. Er is sprake van licht concentratieverlies. Voor rust hervatten we de spel. Na rust gaat hoge tempo gestaag door. Het gaat op en neer. Esther verovert de bal en maakt de doelpunt 2-3. Mooie combinaties zijn te bespeuren, zoals Fanny, Desiree en Stephanie. Bijna Esther, Mohammed doet karatetrap na. Het is nagelbijten. Nog 7 minuten, dan maakt Manon gelijk na balverovering, 3-3. Ondanks goed verdedigen maar toch 3-4. En snel daarna 3-5, we zijn moe geworden. Tegen einde maakt Manon 4-5. Maar dan luidt eindsignaal. Wat een wedstrijd!

17 maart 2014: FC Lighttown VR1 – Den Hoek VR1: 2 – 5 (1 – 2)

Afwezig: Esther, Manon
Doelpunten: 1x Fanny, 1x Dayana

Ditmaal spelen we tegen Den Hoek. Esther en Manon melden zich af, beide rugpijn. Marieke en Danielle vallen voor hun in. De start is pittig maar we weten de stand 0-0 te houden. Na 7 minuten schiet Fanny vanuit lange afstand, de bal is niet moeilijk te vangen maar de keepster laat de bal los, helaas houdt paal de bal tegen. De wedstrijd gaat op en neer, we maken veel kilometers door steeds helemaal terug te rennen. Een keertje zijn we te laat en dan is het 0-1. We malen er niet om en maken binnen 1 minuut de gelijkmaker door lange bal van Yvonne aan Dayana, 1-1. Vervolgens komt een keiharde schot tegen binnenkant van de paal, de bal stuitert hard op de grond en Yvonne pakt de bal. Volgens de scheidsrechter is de bal binnen geweest, 1-2. Tegen einde van 1e helft bijna Desiree, goede pass door Dayana. Na rust meteen 1-3 vanwege concentratieverlies. Een paar minuten een lob over Yvonne vanuit lange afstand, 1-4. Dan weer keiharde schot tegen binnenkant lat, bal lijkt weer binnen maar de scheidsrechter zegt van niet, oef. Ondanks achterstand hebben we plezier in dit wedstrijd, het is een sterke wedstrijd mooi om te zien voor supporters. Halverwege 2e helft maakt Fanny 2-4, voorzet Dayana. We jagen op nog meer doelpunten. Op laatst moment is Fanny heel dichtbij 3-5 maar helaas counter 2-5. Het is lekkere wedstrijd geweest.

10 maart 2014: FC’92 VR1 – FC Lighttown VR1: 7 – 2 (3 – 0)

Afwezig: Dayana
Doelpunten: 1x Manon, 1x Esther

Na lange “lentestop” van 1 maand spelen we in Reusel tegen FC’92 zonder Dayana. Misschien te lang want Esther heeft de kleren vergeten meegenomen. Gelukkig mogen we van de barvrouw de blauwe tenues lenen. De start lijkt rustig te verlopen met opvallende fouten door tegenstanders (koplopers!). Na 5 minuten is het 1-0 door te laat terugkomen. Een keer zijn we dichtbij de gelijktreffer, maar is te druk om te schieten. Dan 2-0 doordat we even de aandacht verslappen. Het loopt niet lekker bij ons, alsof we allemaal zware spierpijn hebben. Voor de rust is het 3-0, vanuit vrije trap komt de bal bij vrije speelster terecht. Na oppeppende rust scoort Manon, na voorzet Stephanie, 3-1. Even geloven we op een mooie wedstrijd maar na 1 minuut is het 4-1 door snelle counter. We hebben geen puf meer en kunnen niet anders dan de schade zo klein mogelijk te maken. Dan 5-1, 6-1, 6-2 (toevalstreffer Esther na botsing), 7-2 (scherpschutter). Gelukkig hebben de tegenstanders ook niet hun beste vorm anders zou het wel 15-2 worden. We zijn opgelucht dat dit wedstrijd achter de rug is en kijken naar de volgende wedstrijd.

10 februari 2014: G.S. Kouros/Latour VR1 – FC Lighttown VR1: 3 – 1 (3 – 1)

Afwezig: Manon
Doelpunten: 1x Dayana

Laat om 22:00 spelen we tegen Kouros/Latour, een middenmoter. We spelen met zessen, Manon valt dames 2 in. Ze starten fel, al na 30 seconden 1-0 achter. Het is even schrikken maar we hebben snel de evenwicht te pakken. Stephanie staat op kansrijke positie maar de pass is voor haar net iets te hard, naast. Na 9 minuten 2-0, een speler draait en bam. Een minuut later 2-1, door Dayana, mooi schot in de hoek. Bij 11 min al 3-1, counter, net te laat meegelopen. De wedstrijd lijkt op een doelpuntenfestijn uit te lopen. De rest van eerste helft gaat de wedstrijd op en neer, veel kansen voor ons, een mooie vloeiende aanval van Fanny en Dayana. Na rust voeren de tegenstanders weer druk op, dankzij goede reddingen van Yvonne en hard werk van Desiree loopt de stand niet op, een keer is de aanvalster zelfs over het hoofd gezien. In de loop van 2e helft spelen we steeds beter en hebben de overwicht. We jagen veel maar het probleem is dat we bij de laatste aanval, namelijk het afmaken, gaan remmen of twijfelen. Doelpuntloos 2e helft ondanks mooie prachtige passes naar voren. Het belangrijkste is dat we lekker hebben gestreden.

3 februari 2014: FC Skiete Willie VR1 – FC Lighttown VR1: 2 – 2 (1 – 1)

Afwezig: –
Doelpunten: 1x Dayana, 1x Esther

We spelen tegen Skiete Willie, geen sterke indruk maar we moeten onze koppen wel erbij houden en geen onnodige fouten maken. Na paar kleine kansjes maakt Esther de openingstreffer, 0-1. Stephanie is vandaag goed in vorm en werkt hard, maakt sluwe pass. De tegenstanders groeien en gaan steeds beter presteren en wij gelukkig ook. Het gaat nu meer op en neer, Desiree maakt veel meters door steeds helemaal terug te sprinten om counters tegen te houden. Maar dan kleine concentratiefoutje en boem 1-1, foute pass aan vrije aanvalster. In de rust worden taken gegeven dat we meer druk moet zetten en meer bal vragen. Maar na een paar minuten blijven 2 van ons op de middenlijn, we hebben balbezit maar laten de speler doorlopen dan ongelukkig balverlies, zij krijgt de bal en ze krijgt alle ruimte om in te schieten, 2-1. Heel even lijkt de teammentaliteit te zakken maar gelukkig hervatten we snel. Na 6 minuten goed aanval door Dayana, pass naar vrije Stephanie maar helaas keepster in de weg. Manon doet rustig aan i.v.m. licht verkoudheid, ze speelt altijd met goed overzicht en beheers voetbal. Vele kansjes voor ons, maar lukt steeds niet. Tegen einde van wedstrijd verovert Dayana de bal en schiet laag en hard, doelpunt 2-2. We jagen door maar helaas geen 3 punten. We blikken tevreden terug.

27 januari 2014: FC Lighttown VR1 – Florintina VR1: 1 – 4 (1 – 3)

Afwezig:
Doelpunten: 1x Dayana

Team is compleet. Tegenstanders staan onderaan in het klassement maar ze hebben weer een ijzersterke vedette die vorige keer er niet bij was. Ondanks waarschuwing is het toch 0-1 na balverovering door nr 9 en schiet heel sluw langs Yvonne. Even later Stephanie oog in oog met keepster, bijna. Iets later maakt Dayana haar 1e doelpunt, zij dribbelt langs de lijn en schiet in korte hoek, 1-1. We geloven erin. Maar dan maken ze een toevalstreffer, na hoekschop krijgt de laatste vrouw de bal en zij schiet zonder nadenken dwars midden en de bal gaat door 10 benen, puur geluk 1-2. En meteen 1-3, counter, vedette vrij en boem. Door die 2 doelpunten kort achter elkaar raken we onze concentratie kwijt, het loopt bij ons niet lekker. Dankzij hard verdedigingswerken is de stand niet opgelopen. Na rust loopt het bij ons nog steeds stroef, we doen moeilijk terwijl het gemakkelijker kan, bv we geven de pass naar voren die zwaar bewaakt is dan gewoon de bal terugspelen. Halverwege 2e helft geeft Manon sublieme pass aan Desiree maar helaas is de keepster op tijd naar voren. Dan 1-4 weer door vedette. We doen ons best maar het loopt vaak net niet goed. Gewoon onze avond niet.

13 januari 2014: ESZVV Totelos VR2 – FC Lighttown VR1: 3 – 0 (1 – 0)

Afwezig: Desiree
Doelpunten:

Desiree speelt niet mee vanwege schouderblessure en kijkt vanuit de bank. Meteen grote druk van tegenstanders. Bij ons loopt het vast, oogcontact is goed maar iedereen blijft staan en zo kunnen we de bal niet rondspelen. De Totelos’ers kunnen snel omschakelen, snel terugkomen en snel counteren. Naarmate de wedstrijd vordert hebben we langzaam meer grip op de wedstrijd. Bij 9 min is het 1-0, te laat terugkomen na counter. De tempo wordt hoger en hoger. Het gaat op en neer, wel hebben de tegenstanders iets grotere kansen. Dankzij goede reflexen en reddingen Yvonne blijft het 1-0. Na rust krijgt Dayana de beste kans, zij schiet, krijgt bal terug en schiet nog harder maar helaas recht op de keepster. De 2e helft krijgen we meer kansen, Fanny en Esther kunnen beide uithalen maar toch niet. Dan krijgt Fanny een ongelukkige botsing en gaat met veel pijn elleboog naar de bank. We moeten zonder wissel verder. Nog 10 minuten, het is nog steeds 1-0 maar dan persoonlijke fout door te zachte pass naar overkant, makkelijke bal voor aanvaller. 2-0. We balen hiervan maar gaan door. Vlak voor einde geeft Stephanie een mooie pass aan Esther, groot kans. Dan binnen een paar seconden is de bal al overkant bij Yvonne, zij is kansloos 3-0. Mooi wedstrijd en hoog niveau.

6 januari 2014: FC Lighttown VR1 – CFE/VDL Groep VR1: 2 – 3 (1 – 1)

Afwezig: –
Doelpunten: 2x Esther

Na winterstop spelen we tegen stugge team met een sterke vedette. Wij zijn compleet en er komt een nieuwe speelster erbij, Dayana. De start is rustig, we tasten elkaar even af. Na 8 minuten geeft Manon een mooie pass aan Stephanie, bijna. En dan is het 0-1 door ongelukkig balverlies en de tegenstanders profiteren hiervan. Desiree heeft lelijke val, haar schouder uit de kom (achteraf weten we dat pas) en met veel pijn neemt ze plaats op reserve bank. Dan scoort Esther, voorzet van Stephanie, 1-1. Na rust meteen 1-2, een hard schot vanuit niets, Yvonne kan er niets aan doen. Dayana dribbelt langs de zijlijn maar schiet naast. Het is even wennen na 4 weken stil, positiewisselingen zijn goed maar redelijk oogcontact. Zo liep Manon een keertje helemaal vooraan maar niemand doet mee. We blijven kansjes maken tot Esther op ruime afstand een groot gat ziet en zij schiet, 2-2. Dan weer gevaarlijke fout, zonder oogcontact bal overspelen waardoor de vrije aanvaller de bal krijgt. Weer schot vanuit niets, terwijl de verdedigers goed staan, 2-3. We hebben iets minder dan 10 minuten tijd. Jammer niet gelukt, de tegenstanders waren huiverig na vele aanvals van ons. Helaas maar aardig wedstrijd gespeeld!

9 december 2013: De Schoen/Vis. Unlim VR1 – FC Lighttown VR1: 0 – 0 (0 – 0)

Afwezig: Fanny en Corinna

Laatste wedstrijd voor winterstop. Marieke valt ons in. De wedstrijd start rustig, wel hebben tegenstanders meer balbezit. Na 5 minuten is er meer druk bij Yvonne’s doel, dankzij lat en goede verdedigingswerk blijft het 0-0. Dan krijgen we meer grip op de wedstrijd met kansen voor Desiree en Marieke. Halverwege 1e helft moeten we weer verdedigen, dat lukt aardig maar we verloren gauw de bal. Dan even kleine kansjes voor Esther en Manon maar concentratie verslapt voor rust. Het is verrassend dat het nog 0-0 staat, het is nu de kwestie van het hoofd erbij houden. De voetbalgoden is ons goed gezind want er gebeuren veel in de 2e helft, bal landt op verkeerde plaats: net doel over, doelpunt onterecht afgekeurd, Stephanie bal van lijn gehaald, 2x paal voorkomt de openingstreffer, benauwde vrije trap van terugspeelfout. Nog 5 minuten, we hebben teveel neiging om bal weg te trappen. Het wordt heel spannend laatste minuten. Allerlaatste aanval heeft Yvonne een wonder redding gemaakt, reflex met haar linkervoet gered ofwel Casillas-redding. En dan komt de bevrijdende eindsignaal, we pakken trots één volle punt.
2013-12-09 FC Lighttown dames 1 en supporters

2 december 2013: FC Lighttown VR1 – Honderd%/Veldsink A VR2: 2 – 5 (1 – 2)

Afwezig: Fanny en Corinna
Doelpunten: Esther 1x, Manon 1x

Nu alweer de tweede helft van de seizoen en we spelen tegen de koploper. De vooruitzichten zien er niet best uit, Fanny (operatie elleboog) en Corinna (trein verval) afwezig. We zijn met vijven dus zonder wissel. De wedstrijd start fel maar we houden knap vol met zelfs een paar grote kansen voor Desiree. Yvonne heeft goed reflexen vanavond. Na 10 minuten zetten ze vliegende keepster in. Op gegeven moment maakt scheidsrechter een vergissende indruk, eerst doeltrap voor ons maar na protest geeft hij toch hoekschop en vandaar uit komt 0-1. Paar minuten later verovert Manon de bal en dribbelt voorbij vliegende keepster en schiet, 1-1 tot schrik van de tegenstanders. Even houden we hun storm vol maar door aanhoudend druk is het 1-2. Na rust heeft Esther een schietkans maar recht op de keepster. We werken perfect samen, prima oogcontact, goed communicatie, scherp verdedigen en juiste positiewisseling. Manon heeft de grote kans op 2-2, zij komt oog in oog met keepster en de verdedigster achter haar schopt Manon omver, bij veldvoetbal is dat rood kaart en strafschop maar arbiter geeft slechts vrije trap. En dan is 1-3, door vrije aanvalster over het hoofd zien. Stephanie dribbelt voorbij vliegende keepster maar schrikt, ze verwacht niet dat het zo gemakkelijk gaat en schiet te vroeg, bal naast open doel. Dan 1-4, snoeihard schot vanuit rechts. Nog 10 minuten, we verdedigen met alle macht. Esther verovert de bal en loopt voorbij keepster en zij scoort, 2-4. Laatst een verdedigingsfout, happen, 2-5. Ondanks nederlaag is dit de beste wedstrijd van de seizoen.

18 november 2013: FC Lighttown VR1 – Brabantia VR2: 7 – 2 (4 – 1)

Afwezig:
Doelpunten: Esther 1x, Fanny 1x, Stephanie 2x, Manon 3x

Met een complete team, 7 dames, spelen we tegen een team van 4 spelers. In het begin weten we niet goed hoe we hiermee moeten omgaan, want we lopen elke keer vast voorin. Na 10 minuten scoort Fanny eindelijk, schot vanuit moeilijke hoek (doellijn). Twee minuten later maakt Stephanie haar 1e doelpunt van de seizoen, 2-0. Meteen daarna nog één door Stephanie, 3-0. Naarmate de wedstrijd vordert spelen we steeds beter door af en toe bal terug naar achter te overspelen waardoor er meer ruimte voorin ontstaat. Yvonne heeft niets te doen, pas bij 18 minuten moet zij de 1e actie ondernemen. Manon schiet paal, en krijgt nog 1 kans en scoort, 4-0. Tegen einde van 1e helft 4-1, verdwaalde afstandsschot. Na rust gaan we door en Manon schiet 5-1 en 6-1. De keepster van Brabantia doet erg best en redt veel ballen van Desiree die lange en lage afstandsschoten maakt. Halverwege 2e helft 6-2, lobje over Yvonne die net iets te ver voor stond. Esther speelt over, krijgt bal terug, kijkt rond, vindt gat en schiet 7-2. Eindelijk 3 punten, wel gemakkelijk verdiend maar het is een lekker potje training voor ons.

11 november 2013: SV Valkenswaard/Alwako VR2 – FC Lighttown VR1: 7 – 3 (4 – 2)

Afwezig: Yvonne
Doelpunten: Esther 2x, Corinna 1x

Tegen Alwako VR2, 3e in klassement. Yvie meldt ziek, Manon is net terug van lange enkelblessure maar doet nog rustig en speelt als keepster. We zijn nog niet opgewarmd en al tegendoelpunt door ongelukkige persoonlijke fout. Een paar minuten later 2-0. De kracht van de tegenstanders is counteren en daar moeten we voor waken. Dan pas maken we kansen, Stephanie en Desiree. We zetten door, Esther verovert de bal en schiet keihard de hoek in 2-1. We krijgen vertrouwen. Maar dan weer persoonlijke fout 3-1. Tegen einde van 1e helft mooi sluwe 1-2 spel tussen Stephanie en Corinna, Corinna maakt voor de 3e wedstrijd op rij doelpunt, 3-2. Dan 4-2 binnen enkele seconden, hoe dat komt is een raadsel. Na rust gaan we door. We krijgen een vrije trap, de bal staat op middelpunt, Esther schiet en paal. Meteen daarna groot kans Corinna, na rebound. Maar dan 5-2, door het happen tijdens counteren. Daarna ruim 10 minuten stand vasthouden. 6-2, door happen. Dan 7-2 door penalty, niemand weet waarom. Laatst nog 7-3, typisch aanval Esther, bal veroveren en dan keihard schieten. Ondanks verlies is het een goede wedstrijd maar iedereen houdt gemengde gevoelens over door persoonlijke fouten.

4 november 2013: FC Lighttown VR1 – FC’92 VR1: 3 – 6 (1 – 1)

Afwezig: Manon
Doelpunten: Esther 2x, Corinna 1x

De start begint al met kansen op beide helften, eerst bijna door Esther maar daarna bijna tegen vanwege te laat terugkomen dankzij alerte Yvonne blijft de stand 0-0. Geheel verrassend maakt Esther 1-0 na bal verovering en rent vanuit middelpunt richting doel. Hoewel Yvonne licht grieperig is maakt zij vandaag aantal belangrijke reddingen. Halverwege is het 1-1 doordat we niet doordrukken, gevolg is dat tegenstanders meer ruimte krijgen en wij een keertje vrije aanvaller over het hoofd zien. Bijna 2-1, na mooie pass van Stephanie op Corinna, zij botst tegen de keepster. Na rust krijgen we flinke mentale dreun, binnen enkele seconden al 1-2. Dan 1-3 (snel 1-2 spel), 1-4 (te veel naar voren), 1-5 (ongelukkig bal door de handen van Yvonne) en 1-6 (afstandsschot) binnen 10 minuten. Dan hervatten we de wedstrijd maar het verschil is te groot. Om de stand beetje dragelijker te maken scoren Esther (voorzet Corinna) en Corinna (voorzet Desiree). Eindstand luidt 3-6. We hebben 40 minuten goed gespeeld maar hebben helaas 5 doelpunten in korte tijd weggegeven.

28 oktober 2013: Den Hoek VR1 – FC Lighttown VR1: 6 – 2 (3 – 1)

Doelpunten: Corinna 2x

We hebben een nieuwe speelster, Corinna uit Canada. Zij speelt tot de winterstop. Manon is nog licht geblesseerd en speelt vandaag als keepster. De tegenstanders starten fel en al snel is het 1-0 achter doordat we te laat terugkomen. Dan krijgen we meer grip op de wedstrijd. Corinna is nog geen minuut op de zaal en maakt een doelpunt, 1-1. Heel even geloven we op de overwinning maar dan geven we teveel ruimte weg, 2-1. Er is verwarring in de team, we weten niet waar we moeten staan. Voor rust 3-1. Na rust snel 4-1. Na zogenaamde foute terugspeelbal blijven we te lang vragend naar elkaar kijken en tegenstanders geven ons geen genade, 5-1. Halverwege 2e helft maakt Corinna weer een doelpunt na balverovering, 5-2. Tegen de einde van de wedstrijd wordt het feller en de scheidsrechter geeft geel aan Esther en haar tegenstander. Weer verwarring en teveel vragende blikken, dan is het 6-2. Iedereen heeft prima gespeeld maar helaas doelpunten weggeven door verwarring.

2013-10-29 wedstrijd Den Hoek VR1 - FC Lighttown VR2

14 oktober 2013: FC Lighttown VR1 – G.S. Kouros/Latour VR1: 0 – 6 (0 – 3)

Afwezig: Manon
Doelpunten:

Tegen Gouros Kouros, op papier geen hoogvlieger. Al meteen krijgt Esther grote kans, botsing met keepster en de bal rolt maar net naast. Maar dan maken we grote misverstand, achterin laten we de bal liggen omdat beide verdedigers precies hetzelfde denken “pak jij die maar” waardoor de aanvaller dankbaar bal neemt en schiet, 0-1. Al snel 0-2 door afstandsschot. Stephanie geeft een mooi pass aan Fanny, bijna maar dat is niet voldoende. Dan alweer hard afstandsschot richting hoek, 0-3. Het gaat niet lekker, weinig oogcontacten. Na rust valt onze team stap voor stap uit elkaar. Er is wel evenwicht maar de tegenstanders blijven scoren en wij steeds niet. Toevallige pass dwars door onze benen en de aanvaller hoeft tikken, 0-4. Even later een verdwaalde bal die met een boog om Yvonne krult, 0-5. Alsof dat niet genoeg is krijgt Fanny kuitkramp en moet de wedstrijd verlaten. De tegenstanders zijn erg stug en kunnen hard schieten. Hard laag schot in de hoek, 0-6. We snakken naar eer-doelpunt, Stephanie blijft mooie passes geven en bijna Desiree, maar toch niet. Duidelijk ons dag niet omdat de tegenstanders alles lukken en wij andersom.

07 oktober 2013: FC Lighttown VR1 – Skiete Willie: 2 – 4 (2 – 2)

Afwezig: Desiree en Yvonne
Doelpunten: Fanny 2x

De start is onder controle. Na 6 minuten maakt Fanny een doelpunt, mooi voorzet door Stephanie, 1-0. Nog geen minuut later weer door Fanny, 2-0, na verovering bal en schiet vanuit bijna onmogelijke hoek de bal in de net. Maar na 5 minuten maken we een fout door een vrije aanvaller over het hoofd zien, 2-1. Daarna gaat op en neer, aan beide kanten kansen. Gertie en Danielle doen goed mee. De tempo wordt opgeschroefd, helaas kunnen we dat steeds minder goed bijhouden en dan valt de gelijkmaker. Deze gelijkmaker is perfect in de hoek geschoten, Stien (keepster) kan er niets aan doen. Na rust vallen we aan, Esther en Fanny hebben kansen. Maar dan raakt Manon flink geblesseerd aan haar enkel en moet dragend van zaal af. Dan meteen tegendoelpunt, 2-3. Een flinke domper voor ons, we proberen dat recht te zetten maar concentratie verslapt en dan zakt de mentaliteit. Einde van de wedstrijd 2-4. Zuur.

30 september 2013: Florintina VR1 – FC Lighttown VR1: 1 – 4 (0 – 2)

Afwezig: niemand.
Doelpunten: Esther 1x, Manon 2x, Ellen 1x

Lekker aanvallende begin en Esther maakt 0-1, voorzet Stephanie. Even later Desiree oog in oog met de keepster. De keepster van Florintina is alert en houdt veel schoten van ons tegen. Na 1 kwartier maakt Yvonne belangrijke redding. De tegenstanders gaan steeds beter spelen en maken kansen, dat betekent niet dat we geen kansen meer maken. Integendeel Stephanie mist open kans, even later Ellen paal. Tegen einde van 1e helft staat Manon met de rug naar de keepster toe en maakt met hakbal een slimme doelpunt, 0-2. Na rust gaat tempo wat lager maar hebben de wedstrijd onder controle. Halverwege 2e helft weer Manon, rebound na schot Ellen, 0-3 Kort daarna dribbelt Fanny langs de lijn en geeft de bal aan Ellen en goal, 0-4. Het gaat lekker. Maar de wedstrijd wordt grimmiger, de tegenstanders drukken door. Na fout bal wegtrappen 1-4. Eerste 3 punten is een feit, lekkere wedstrijd.

23 september 2013: FC Lighttown VR1 – ESZVV Totelos VR2: 1 – 5 (1 – 3)

Afwezig: niemand.
Doelpunten: Esther 1x

De wedstrijd start met een hoog tempo, we zijn erop voorbereid. Met meer druk opzetten geven we geen ruimte weg, dat lukt. Helaas raakt één van ons geblesseerd aan bovenbeen, ze kan niet meer voluit voetballen. De tegenstanders kunnen moeilijker rondspelen maar één miscommunicatie zorgt voor 0-1 achterstand. Later hebben we pech dat een verdwaalde schot de binnenkant van de paal raakt, 0-2. We kijken niet naar de stand en gaan door met scherp verdedigen. Op gegeven moment krijgen we de vrije trap en Esther schiet keihard in, 1-2. Tegen einde van 1e helft weer schot vanuit niets die de paal raakt en vervolgens de ongelukkige rebound 1-3. Na rust krijgen we grote kans na schot Manon richting keepster. De vermoeidheid slaat toe na lange tijd scherp verdedigen. De tegenstanders krijgen meer ruimte en spelen makkelijker rond. Dan valt de bal ongelukkig op de vrije aanvalster, 1-4. De tempo gaat hoger en we krijgen het steeds moeilijker maar we geven het niet op. Tegen de einde 1-5 door diagonaal schot. Ondanks verlies kunnen we als een team tevreden terugkijken.

16 september 2013: CFE/VDL Groep VR1 – FC Lighttown VR1: 3 – 1 (1 – 1)

Afwezig: niemand
Doelpunten: Marieke 1x

De tegenstanders zijn oude TOB-ers, nu onder nieuwe naam CFE/VDL Groep. We moeten waken voor hun vedette. Onze start is offensief met onder meer goede combinaties tussen Manon en Stephanie en aanval door Esther. Maar dan maken we een gevaarlijke fout, te zachte pass achterin waardoor de vedette bal dankbaar neemt en schiet tegen de paal. Een paar minuten later lat. Het is even sissen. Na 15 minuten scoort Marieke na voorzet Stephanie, 0-1. Het feestje duurt kort want 3 minuten maken we communicatiefout achterin 1-1. De tempo gaat hoger, we zijn goed op dreef en vinden elkaar gemakkelijk. Vlak voor rust paal door Marieke. Na rust krijgen we 2 ongelukkige doelpunten tegen in 2 minuten, 2-1 in één keer na hoekschop en 3-1 bal raakt verdediger, bal verandert van richting en de aanvaller hoeft alleen intikken. Dan gaat het niet meer lekker met ons, niet vanwege de stand maar omdat we niet op één lijn zitten, positiewisselingen lopen stroef, lopen soms vast, krijgen te hard of zacht of hoog pass. Maar er zijn wel goede combinaties en reddingen te bespeuren.

9 september 2013: FC Lighttown VR1 – De Schoen/Vis. Unlim VR1: 3 – 5 (1 – 2)

Afwezig: niemand
Doelpunten: Fanny 2x, Manon 1x

De 2e wedstrijd spelen we tegen goed georganiseerd team. Stien valt ons in. Ze starten rustig. Eerste 5 minuten geen gevaar beide doelen. Dan maakt Fanny het 1e doelpunt van het seizoen, 1-0. De tegenstanders voeren langzaam tempo op. Bij 10 minuten moet Yvonne haar serieuze eerste werk doen met een goede redding. Halverwege 1e helft maken we dekkingsfout, aanvaller vrij en boem, 1­-1. Onze concentratie verslappen en de tegenstanders ruiken kans. Weer dekkingsfout van ons, 1-2. Na rust zetten de tegenstanders door en maken 1-3. De vermoeidheid slaat door, we zijn niet meer scherp. Hard afstandsschot tegen onderkant lat, bal stuitert op lijn en terug lat. Yvonne vangt de bal maar volgens arbiter was de bal achter de lijn, 1-4. We krijgen meer vat op de wedstrijd met mooie combinatie tussen Manon en Esther, bijna doelpunt. Later aan overkant formidabele redding door verdedigers en de bal was duidelijk uit, raakt de muur maar er wordt niet gefloten, de tegenstanders schopt voor de grap de bal in het doel. Doelpunt, volgens de scheidsrechter. Iedereen, zelfs tegenstanders en de supporters, is verbaasd dat het doelpunt telt. Uit sportiviteit laten de tegenstanders ons voetballen, vanuit middellijn dribbelt Fanny solo en scoort, 2-5. Laatst mooie doelpunt door Manon, zij maakt een pass rechts en loopt linksom langs en boem, 3-5. Ondanks 0 punten is het een mooie wedstrijd.

2 september 2013: Honderd%/Veldsink A VR2 – FC Lighttown VR1 : 4 – 0 (2 – 0)

Afwezig: niemand

De eerste wedstrijd van nieuwe seizoen en meteen al tegen de gevreesde tegenstanders. Liefst 3 van ons (Fanny, Stephanie en Desiree) hebben bij dames 2 ingevallen, ze zijn wel opgewarmd maar ook beetje uitgeput. Al meteen storm, binnen 3 minuten al 2-0 achter. Dan hervatten we de concentratie en gaan steeds beter als team werken en voetballen. Fanny gaat voor 1 keer als keepster spelen. Yvonne (als spits) heeft de lat geraakt. De stand blijft tot de rust 2-0. Vlak na rust loopt de stand snel op tot 4-0. Dan raakt Fanny geblesseerd (kramp) en moet van het zaal af. We hebben geen wissels meer. Yvonne speelt verder als keepster. Iedereen heeft puik gewerkt, Yvonne die uitstekend keept, Desiree als prima aanvoerster, Stephanie die hard werkt, Esther speelt gedreven, Manon die heel beheerst voetbalt en voor rust in team zorgt. En niet te vergeten dat Fanny vanuit de bank de team steunt. Tegen het einde van de wedstrijd is de sfeer van de wedstrijd verpest wegens rood kaart tegenstander

Team: Vrouwen 2, (2e klasse 02)

Spelers:
Jamie Umans
Daniëlle van Raamsdonk
Ellen Buisman
Stien Malipaard
Marieke Cromsigt
Gertie Janssen
Ilse van Dijk
Sophie v/d Rijt-van Liere (komt vanaf januari 2014 in)
Anissa Jans

Coach:
Ilse van Zantvoort

2014-01-20 FC Lighttown dames 2 website

FC Lighttown VR 2

VERSLAGEN:

7 april 2014: De Raven VR2 – FC Lighttown VR2: 1 – 3 (1 – 1)

Afwezig: Ilse, Danielle
Doelpunten: 2x Esther, 1x Marieke

De laatste wedstrijd spelen we tegen De Raven VR2, ze staan 1 plaats hoger dan wij. Ilse en Danielle melden zich af. En Patrick neemt de coachtaken over. Esther valt in. Gertie krijgt harde bal op haar gezicht na wegtrappen door Stien. Met rode gezicht lacht Gertie. Marieke (als keepster) heeft goede redding gedaan met haar linkerhand. Het blijft lang 0-0. Gertie is vandaag goed in vorm, zij heeft de counter gestopt. Anissa speelt steeds beter, ze stopt de bal keurig en kijkt goed rond, alleen de passes van haar kunnen wel wat harder. Weer goede redding door Marieke na sluwe schot, geweerd met haar rechterbeen. Oef de paal heeft de achterstand voorkomen, we komen te laat terug. En dan penalty door duwfout, 1-0. Meteen daarna 1-1, door balverovering Esther en boem. Na rust zetten we druk. De tegenstanders doen ook hun best en bewegen veel. Sophie schiet paal. Stien speelt als keepster. Aanval Esther en Marieke, Esther geeft voor maar is net iets te hard. Een paar minuten krijgen ze opnieuw dezelfde kans, dit keer scoort Marieke, 1-2. Sophie schiet weer paal. Ellen speelt voor de laatste keer en we gunnen allemaal haar die ene eerdoelpunt, helaas niet maar toch heeft zij lekker gestreden. Laatst scoort Esther nog eentje 1-3. Mooie avond voor de dames.

31 maart 2014: FC Lighttown VR2 – CFE/VDL Groep VR2: 0 – 3 (0 – 1)

Afwezig: Ellen, Anissa

Patrick neemt de taak van Ilse over. Verder zijn de afwezigen Ellen en Anissa. Desiree van dames 1 valt in. De wedstrijd start rustig met vooral kansen voor ons, Danielle, Desiree en Sophie (als spits) schieten bijna raak. De keeper van tegenstanders is fors en maakt de doel door haar slimme positie zo goed als vol. Na 11 minuten maakt de beste vrouw van hun een openingstreffer, 0-1, snelle draai en boem. Marieke heeft geen tijd om te reageren. De rest van 1e helft gaat op en neer, kansen voor ons en voor tegenstanders. De wedstrijd is evenwichtig. Na rust verruilt Stien met Marieke als keeperstaak. Nog geen minuut dribbelt Marieke langs zijlijn en schiet naast. Twintig minuten lang zoeken we naar gat in de doel, Marieke schiet steeds naast of de keepster komt op juist moment naar voren. Nog 5 minuten, we zijn moe en komen steeds minder snel terug. Zo heeft de tegenstanders meer ruimte en dat resulteert hun 2e doelpunt. Kort daarna nog één door dezelfde vrouw die vanavond hattrick maakt, 0-3. Ondanks nederlaag hebben we wel lekker gespeeld en daar zijn we voor gekomen.

Maandag 24 maart: FC Lighttown VR 2 – FC Skiete Willie VR 2: 0 – 5 (0 – 3)

Aanwezig: Marieke, Stien, Ilse, Sophie, Gertie, Danielle en Anissa.
Afwezig: Ellen

Okke was coach in plaats van Ilse.
Marieke begon voor ons te keepen. We speelden in een ruit: Stien / Ilse achterin.
Vleugels zijn: Gertie en Sophie (door het wisselen konden we Danielle / Stien als vleugels gebruiken)
Aanval: Danielle / Anissa
In het begin van de wedstrijd hadden we geen controle over onszelf en dat lieten we FC Skiete Willie meer aan balbezit toe. Gelukkig stonden we goed aan de paraat, goed oplettend wanneer FC Skiete Willie tegen ons ging aanvallen. Helaas, even later scoorde ze de 0-1. Daarna volgde er een mooie kans van Sophie, na een goede samenwerking met Gertie. FC Skiete Willie scoorde ook de 0-2 en 0-3. In de rust stond we met 0-3 achter.
In de 2e helft nam Gertie de plek van Marieke, als keepster, over. Gertie stond eerste 5 minuten op de juiste plek van 2e helft want FC Skiete Willie was gevaarlijk! Gertie had 3 knappe pogingen voor ons gered. Marieke ging aanval en achterin spelen, dat had voor ons een gevolg dat we meer balbezit en paar aanvallen konden creëren. Anissa maakte een hele mooie actie: de aanname van de bal, passeerde goede verdediger van FC Skiete Willie, ging richting de doel, helaas schoot zij de bal zacht in en de keepster van de tegenstander ving makkelijk de bal. Dat was genoten om te zien. Dan volgde er 0-4. Sophie schoot de bal over, helaas dat het bal niet laag was geweest en dan had de bal misschien in de doel beland. Jammer dat het voor ons geen eer was geweest. De laatste aanval van FC Skiete Willie en ze scoorde wederom: 0-5 en dat was de eindstand.

Maandag 17 maart: Brabantia VR3 – FC Lighttown VR2: 13 – 0 (6 – 0)

Aanwezig: Anissa, Ellen, Danielle, Marieke, Sophie, Gertie, Ilse en Stien.

In sporthal Heiberg moesten we tegen de koploper voetballen.
Stien was vandaag keepster. Voor ons waren dames van Brabantia VR3 te snel en goed in hun spel waardoor we vaker wilden wisselen om bij te komen. Het ging 5 minuten goed voordat 1-0 voor de tegenstanders werd. Marieke had twee keer geprobeerd te scoren en bal wilde het doel niet in. Stien had 5 keer bal niet tegen kunnen houden: 5-0. Marieke had nog een keer willen scoren en het mislukte. Voor rust was het 6-0 geworden.
Wat hadden we zwaar tegen snelle tegenstanders die tot eind van het wedstrijd 13-0 van gingen maken. We waren verrast dat de tweede helft korter mocht duren. Na fluitsignaal gingen we elkaar handen geven, met 0 punten in onze zak.

Maandag 10 maart: De Raven VR 1 – FC Lighttown VR 2: 15 – 1 (6 – 1)

Aanwezig: Ilse, Danielle, Anissa, Ellen, Sophie en Gertie.
Afwezig: Stien en Marieke.

Doelpunten: Ellen: 1x

Het was slikken want we moesten zonder Stien en Marieke tegen De Raven VR 1 voetballen. Gertie was keepster en Danielle mocht aanvoerder zijn. Ilse deed weer mee en Marieke was onze toeschouwer.
Bij startsignaal waren we in verdedigingsfase en we hadden het onder controle. Ellen stond vrij toen Gertie bal naar haar had gegooid en Ellen ging met bal er vandoor, richting het doel: 0-1. Het ging goed totdat de tegenstanders gelijkspel hadden gemaakt: 1-1. We konden de tegenstanders niet meer bijbenen en Gertie had 5 keer in haar doel gekregen: 6-1.
Na de rust stond Gertie alleen voor toen de tegenstander 7-1 ging van maken. Het ging bergafwaarts met ons waardoor de tegenstanders ons 7 keer slim af waren: 14-1. Het eindsignaal van de wedstrijd werd door arbiter gefloten nadat bal in onze doel ging: 15-1.

Maandag 24 februari: FC Lighttown VR 2 – SV Valkenswaard/Alwako VR 3: 0 – 10 (0 – 3)

Aanwezig: Gertie, Stien, Anissa, Ellen, Danielle, Marieke, Sophie en Yvonne van dames 1.

In sporthal Heiberg speelden we thuis tegen team die bij beste top 5 hoorde.
We waren stil toen Marieke bal tegen haar hoofd had gekregen waardoor Yvonne bal niet tegen kon houden: 0-1. De tegenstanders waren ons slim af waardoor Yvonne kansloos was: 0-3. Door overtreding van tegenstander mocht Ellen bal schoppen en bal ging rechtstreeks naar keepster. Voor rustpauze was stand omhoog gegaan: 0-4.
In de tweede helft had Yvonne 3 ballen niet tegen kunnen houden: 0-7. Er was strafschop vanwege hands van Danielle en Yvonne had bal tegen kunnen houden. Nog geen 1 minuut was de stand naar 0-8 gegaan. Yvonne kon bal niet tegenhouden tegenover de tegenstander die strafschop mocht doen vanwege bal in handen van Sophie: 0-9. Ondanks onze verdedigingswerk was de stand tot fluitsignaal 0-10.
Ondanks geen fijne wedstrijd willen we Yvonne bedanken voor haar aanbod om bij ons te willen keepen.

Maandag 17 februari : FC Lighttown VR 2 – FCV/Dorpscafe WII VR 1: 1 – 2 (1 – 0)

Aanwezig: Anissa, Danielle, Ellen, Gertie, Marieke, Sophie en Stien.
Doelpunt: Anissa

In 1e helft gingen we starten met Marieke als keepster. In het begin waren we als team die heen en weer gingen rennen om te scoren en verdedigen. Vlak voor rust had Anissa haar kans gegrepen om te scoren, dankzij voorzet van Ellen: 1-0.
Na rust was Stien keepster en de tegenstanders gingen feller voetballen zodat de stand in korte tijd naar 1-2 was gegaan.
Op een gegeven moment kreeg Ellen een gele kaart van de scheidsrechter waardoor we met z’n vieren gingen verdedigen.
Het was ons niet gelukt om gelijkspel van te maken en we gingen het veld verlaten, met 0 punten in onze zak.

Maandag 10 februari: FC Lighttown Vr 2-DBS Vr 1: 2 – 4 (0 – 3)

Aanwezig: Stien, Marieke, Gertie, Ellen en Anissa.
Afwezig: Daniëlle en Sophie.
Invalster: Manon.

In onze thuishaven De Tempel waren we niet compleet waardoor Manon bij ons kwam. Na 21.00 uur begon de wedstrijd en Manon was keepster. De tegenstanders waren ons slim af waardoor we twee keer geen kans kregen om bal tegen te houden: 0-2. We probeerden veel te verdedigen en tot pauze was het nog een keer raak: 0-3.
In 2e helft bood Stien zichzelf als keepster aan en we deden ons best om te scoren. Ellen had bal te pakken en ging rennen naar doel van de tegenstanders. Tegenstanders konden haar niet inhalen waardoor hun keepster alleen voor stond. Ellen maakte voor ons: 1-3 en assistent scheidsrechter keek me aan omdat ik van blijdschap ging gillen. De tegenstander had bal naar knie van Stien geschopt en het bal ging afwijkend richting onze doel in: 1-4. Zou het ons lukken om te scoren? Dankzij voorzet van Manon ging Ellen weer scoren: 2-4. Bijna aan het eind ging Ellen op bank bijkomen van op en neer rennen. We waren beter in tweede helft ondanks 0 punten in onze zak.
Bedankt voor mooi wedstrijd.

Maandag 3 februari: ESZVV Totelos VR 3 – FC Lighttown VR 2: 3 – 0 (2- 0)

Aanwezig: Anissa, Ellen, Stien, Marieke, Danielle, Gertie en Sophie.

In sporthal Heiberg waren we compleet en Stien was onze keepster. Danielle wou bal van de tegenstander afpakken waardoor ruimte vrij was zodat de tegenstander kon scoren: 1-0. Marieke had vanuit hoekschop een bal naar Ellen gegeven en Ellen had geprobeerd te scoren, helaas net naast doel. Tot pauze hadden de tegenstanders nog 1 keer mogen scoren waardoor het stand 2-0 voor hun was.
In de tweede helft gingen we op en neer rennen om te scoren en om ballen weg te schoppen. Op een gegeven moment ging Stien liggen en dacht bal vastgehouden te hebben. De tegenstanders waren blij met 3-0, doordat bal vanuit de handen van Stien richting in onze doel ging rollen.
We gingen zwetend en met onze glimlach richting onze kleedkamer lopen, met 0 punten in onze zak.

Maandag 20 januari: FC Lighttown VR 2 – De Raven VR 3: 0-7 (0-3)

Aanwezig: Marieke, Stien, Danielle, Anissa, Sophie, Gertie en Ellen.

Esther was onze enige toeschouwer die van ons foto’s ging maken.
Onze eerste thuiswedstrijd in sporthal Heiberg begon vijf minuten later en Marieke was de keepster. Ellen ging na een paar minuten uit zaalvoetbalveld ivm haar verrekte spier waardoor rennen onmogelijk was geworden. Ik zat met 1 wissel op bank.
De tegenstanders hadden snel 0-2 van gemaakt. Marieke had vandaag goed dag waardoor zij veel ballen ging wegschoppen of met handen tegenhouden. Mijn dames hadden geprobeerd te scoren wat het niet mocht lukken. De tegenstander viel door een van onze speelsters waardoor wij als muur gingen staan. Gelukkig ging de bal richting het muur en de stand bleef hetzelfde. De stand ging snel naar 0-3 voor de tegenstanders, ondanks onze verdediging en keepsterwerk.
In pauze ging ik dames adviezen geven en mijn dames zaten te popelen om weer te zaalvoetballen. De scheidsrechter was in gesprek waardoor de pauze langer was geworden.
In de tweede helft gingen we meer verdedigen en Stien had botsing gehad met tegenstander waardoor Stien even op bank ging zitten met ijs op haar knie. De tegenstanders hadden tot einde van de wedstrijd 0-7 van gemaakt.
Dankzij onze keepster en dames hadden wij veel ballen tegen kunnen houden. De sfeer was leuk en we gingen het veld verlaten met 0 punten in onze zak.
2014-01-20 FC Lighttown vr 2 tegen De Raven vr 3 WEBSITE

Maandag 13 januari: SV Valkenswaard/Alwako VR 3 – FC Lighttown VR 2 : 16 – 1 (3 – 0)

Aanwezig: Anissa, Danielle, Ellen, Gertie, Sophie, Stien en Marieke.
Marieke Cromsigt 1 doelpunt.

In sporthal Heiberg was Stien die avond keepster en er waren twee wissels op bank.
Ellen en Gertie kwamen terug van hun blessures en Sophie kwam weer op het veld na lange zwangerschapsverlof.
Ellen en Anissa waren aan het beurt om bal aan elkaar te geven bij startsignaal van eerste wedstrijd in 2014 en dan gingen we meteen in verdediging. Helaas waren de tegenstanders gelukt om 1-0 van te maken. Anissa had geprobeerd te scoren en helaas ging het bal recht naar de handen van de keepster van tegenstander. De stand ging naar 3-0 voor de tegenstanders, ondanks onze verdediging en pogingen tot scoren.
Bij de 2e helft hadden de tegenstanders vier ballen mogen scoren: 7-0. Op een gegeven moment ging Marieke er vandoor met bal, richting doel van de tegenstanders. Anissa ging met Marieke mee rennen en Anissa zag hoe Marieke doelpunt voor ons ging maken: 7-1. De tegenstanders hadden tot eind veel ballen gescoord: 16-1.
We gingen het veld verlaten met 0 punten in onze zak.

Maandag 9 december: FC Lighttown 2 – Honderd %/Veldsink A 3: 0 – 14 ( 0 – 8 )

Aanwezig: Anissa, Stien, Marieke en Danielle.
Invalster: Stephanie.

Patrick was enige supporter van FC Lighttown. Onze keepster Marieke ging met Danielle, Anissa, Stien en invalster Stephanie op veld in onze thuishaven De Tempel om tegen een van toppers bal te trappen.
Bij 1e helft gingen we heen en weer rennen om proberen te scoren en te verdedigen. Binnen 8 minuten werd het 0-2 achter. Keepster Marieke had bal voor zich tegenover tegenstander en Danielle ging achter Marieke staan om de tegenstanders in gaten te houden. Totdat bal niet meer in bezit van keepster Marieke was zodat Danielle verder ging voetballen. Voor het fluitsignaal werd het gauw 0-8 voor de tegenstanders.
Tijdens pauze probeerde ik mijn eigen dames oppeppertje te geven totdat ik klopje kreeg van de scheidsrechter zelf.
Bij 2 e helft ging Stien als keepster ballen tegenhouden en Marieke ging verdedigen met Stephanie, Anissa en Danielle. Ondanks onze hard werken werd het gauw 0-10 voor de tegenstanders, met 2 wissels op hun bank. Danielle had bal afgepakt van de tegenstander. Op een gegeven moment had de tegenstander bal weer in haar bezit en probeerde te scoren. Het mislukte en plotseling ging de scheidsrechter letterlijk op veld staan en fluiten zodat de tegenstander kon scoren. Ik zei MUUR en gelukkig gingen 3 dames als muur staan. Het stand bleef onveranderd: 0-10. Bij hoekschop van tegenstander werden we machteloos op veld zodat de tegenstander slalom bewegingen ging maken om te scoren. Ja hoor, 0-11. Na fluiten van de helft van voetbalseizoen 2013-2014 was het 0-14, dit was dezelfde team als op 25 november 2013.
Bedankt dames voor leuke wedstrijd met 0 punten in de zak. We gingen het jaar 2013 verlaten met totaal 4 punten in onze zak.
Fijne feestdagen en fijne jaarwisseling! Tot in 2014.

Maandag 2 december: FCV/Dorpscafe WII 3 – FC Lighttown 2 : 2 – 4 ( 0 – 4 )

Aanwezig: Danielle, Stien en Marieke.
Invalsters: Yvonne en Esther.

Bij 1e helft gingen we als team goed samenwerken door onze posities waardoor keepster Yvonne alleen bal in de gaten hoefde te houden. Marieke ging bal afpakken van de tegenstander en Marieke gaf de bal aan Esther waarna zij rennend aan Stien bal gaf. Stien ging naar doel rennen en Esther maakte bewegingen tussen de tegenstanders met bal, gekregen vanuit Stien. Plotseling zag Esther gaatje in ruimte en ging voor ons scoren: 0-1 voor ons. Een paar minuten later had Marieke bal aan Stien gegeven in de buurt van het doel van tegenstander en inderdaad had Stien met 0-2 voor ons gescoord. Marieke, Stien en Esther gaven elkaar glimlachend high-five. Later werd het al 0-3 door Marieke, dankzij Esther die bal van de tegenstander had afgepakt. Bijna voor 2e helft werd vanuit schuine rechterkant door Esther gescoord met 0-4, dankzij rennende Marieke vanuit linkerkant richting doel die bal aan Esther had gegeven.
Bij het wisselen hielden we vol met onze posities terwijl Yvonne haar werk als keepster meer ballen ging tegenhouden. Opeens ging scheidsrechter vanuit tafel naar Danielle lopen en mij zeggen dat Danielle haar armband af moest doen. Daardoor hadden we onze concentratie verloren waardoor het 1-4 voor FCV/Dorpscafe WII werd. Danielle ging glimlachend rennen met bal tussen tegenstanders en keepster richting doel en het stand bleef helaas 1-4. FCV/Dorpscafe WII had 2-4 van gemaakt, met 2 wissels op bank terwijl we alle vijven hard moesten werken of kramp in been hadden.
Voor het gefluit ging Danielle tegenstander achterna rennen en Stien zag tegenstander in haar richting. Stien nam het over van Danielle om de tegenstander achter aan te rennen zodat onze speelster aan Danielle, die vrij in veld stond, bal kon geven.
Hoera, ik als coach stond echt te springen met eindstand 2-4 en wij gingen elkaar hand geven in sporthal Heiberg. Onze eerste 3 punten zijn binnen! Bedankt dames voor gezellig wedstrijd en Patrick die als toeschouwer bij ons wedstrijd aanwezig was.

2013-12-02 hoera dames 2 eerste 3 punten in onze zak in sporthal Heiberg

Maandag 25 november: Honderd% / Veldsink A 3 – FC Lighttown 2 : 19 – 1 (10 – 1)

Aanwezig: Stien, Gertie, Marieke en Danielle
Invalsters: Corinna en Manon

Bij 1 e helft gingen we snel het veld op na een korte opwarming en de tegenstanders gingen meteen nar voren sprinten met de bal. Waardoor onze 3 speelsters op 1 bal gingen rennen en elkaar niet hadden opgelet. Gelukkig werd er niet gescoord.
Helaas werd het gauw 3-0 ondanks goed keeperswerk van Marieke en verdediging van onze speelsters.
Opeens ging Corinna met bal er vandoor en Danielle stond klaar bij doel. Corinna had tegenstanders voor zich en Manon ging naar Corinna rennen om bal mee te nemen.
Ja, Manon deed het en ging voor ons scoren: yes goal voor ons!
Helaas werd gauw 10-1.
In de pauze gingen Marieke en Gertie ruilen zodat Gertie in de 2e helft ging keepen ivm rugklachten door de vorige wedstrijd in Luijkgestel.
Stien en Corinna probeerden onvergeefs te scoren en helaas werd het gauw 18-1 voor de tegenstander.
Stien had bal in bezit en zij ging naar doel rennen met bal. Marieke, Manon en Danielle hadden geen energie meer om mee te helpen met het scoren.
Onze keepster Gertie wou bal tegenhouden terwijl tegenstander in haar buurt was. Gertie draaide richting net van doel en wou bal wegschoppen. Helaas ging bal toch in doel: 19-1.
Net voor het fluitsignaal wilde keepster van tegenstanders scoren en de bal ging gelukkig naast het doel.
Dat was pittig en fel voetbalavond tegen een van de toppers: 19-1 waardoor we niet terug aan wilden denken, helaas weer met 0 punten in onze zak.

Maandag 18 november: geen wedstrijd maar gezellig bij elkaar zijn !

Door het terugtrekken van DBS 2 uit de competitie was er ditmaal geen wedstrijd van dames 2 gepland. Toch waren vrijwel alle dames aanwezig om Ellen te verrassen. Want zij is op 20 november 50 jaar geworden. Een leuke initiatief van de damesteams.
DSCF3795
Ellen ziet Sarah

Maandag 11 november : De Raven 3 – FC Lighttown 2: 15 – 0 ( 9 – 0)

Aanwezig: Ilse, Stien, Gertie, Danielle en Anissa
Afwezig: Marieke en Ellen.

In sporthal De Stap in Luijksgestel waren we met precies 5 dames en ik als coach zat alleen te kijken, af en toe duim omhooghouden, schrijven en adviezen geven, afhankelijk van de situatie.

Onze keepster Ilse ging in de gaten houden terwijl wij met z’n allen gingen verdedigen tegen De Raven.
Na 5 minuten werd het eerste doelpunt gemaakt, 1-0 en de stand liep snel naar 4-0. Gertie had pijn vanuit rug en been.
Ik had haar geadviseerd om met Danielle te ruilen van plek. Tot pauze werd het al 9-0 ondanks goed keeperswerk van Ilse en verdediging van Gertie, Anissa, Danielle en Stien.

In de 2e helft was Gertie onze keepster en de rest probeerde bal af te pakken en weg te geven, ondanks dit toch een steeds hogere stand: 12-0.
Op een gegeven moment had Stien bal afgepakt en gaf bal aan rennende Danielle. Danielle stond alleen tegenover de keepster met bal en plotseling ging keepster opzij zodat Danielle kans kreeg om te scoren. Maar de bal ging rollend net naast doel.
Het werd al 13-0 ondanks onze reddingspogingen. Stien wou bal afpakken van speelster De Raven en de scheidsrechter ging fluiten na valpartij van die speelster De Raven. Onze keepster Gertie keek net over muur van Ilse, Anissa en Stien. Danielle hield tegenstander in gaten. Gelukkig ging het bal richting onze muur en Stien had kans gepakt om bal weg te schoppen, richting hoekschop.
De stand 13-0 bleef lang stil en we bleven telkens in de gaten houden ondanks onze pogingen om bal weg te halen van De Raven – aanvalsters.
Voor het fluitsignaal werd toch nog 15-0 voor De Raven.

Als coach en als enige toeschouwer van FC Lighttown was ik trots op mijn dames dat alle vijven elke keer moesten verdedigen op zo’n late tijdstip.
We gingen zwetend en sportief de kleedkamer binnen, met wederom 0 punten in onze zak.

Maandag 4 november: FC Lighttown DA 2 – De Raven DA 2 : 1 – 2 ( 0 – 2)

Aanwezig: Gertie, Danielle, Ilse, Stien en Anissa.
Afwezig: Ellen en Marieke.
Invalster: Corinna.

Net voor het begin van wedstrijd tegen De Raven DA 2 zaten we met 5 speelsters en 1 invalster. Corinna was vandaag keepster en Ilse zat op bank. De Raven wist wat ze moesten doen en we gingen meteen in verdedigingsfase terwijl Corinna best deed om te keepen. Gertie hield bal tegen terwijl de tegenstander bal gaf aan haar eigen speelster. Bij het wisselen werd het 0-1 voor De Raven en wij hadden ons best gedaan om te scoren. Dan werd gefluit voor bal schoppen tegen onze keepster en muur van onze speelsters. Het bal ging in hoek, ja 0-2 voor De Raven.

In 2e helft ging Stien als keepster en Corinna ging meteen voetballen.Het werd even zoeken wat onze functies waren. Op een gegeven moment had Corinna bal afgepakt en rende rechtstreeks naar doel van De Raven, yes 1-2 voor ons!! Daarna deden we ons best om te scoren tot het fluitsignaal ging, met stand: 1-2. We gingen met 0 punten in onze zak de zaal verlaten.

Maandag 28 oktober: CFE/VDL Groep VR2 – FC Lighttown VR2: 13 – 0 (7 – 0)

Aanwezig: Danielle, Gertie, Ilse, Marieke, Stien en Anissa.

Danielle had een paar weken terug aangeboden om te keepen en Stien zat op bank.
Ilse en Anissa mochten bal schoppen en de tegenstanders hadden meteen bal kunnen pakken. Het werd snel 1-0 voor hun.
Danielle stond opeens alleen voor en ja, de tegenstander maakte 2-0 van.
Na elke wissel van speelsters werd het al gauw 4-0.
We gingen onze best doen om te verdedigen en helaas konden we soms bal niet tegenhouden, met 7-0 voor de tegenstanders.

In overleg met Marieke had ik besloten om Marieke als keepster bij tweede helft te zetten en Danielle zat op bank.
Anissa, Stien, Gertie en Ilse moesten op en neer rennen terwijl Marieke bal in de gaten hield. In verdedigingsfase werd het al 10-0 voor de tegenstanders.
Opeens ging de scheidsrechter fluiten dat Gertie een bal mocht schoppen omdat overtreding met voet was. Na fluitsignaal van wedstrijd is het 13-0 geworden. Zwetend gingen we veld af, met 0 punten in onze zak.

Bedankt dames en Ellen, die als supporter ons kwam steunen.

2013-10-29 wedstrijd CFE VDL Groep VR2 - FC Lighttown VR2

21 oktober: DBS DA 2-FC LIGHTTOWN DA2 (2-0) 3-1

Aanwezig: Anissa, Marieke, Ilse en Stien
Invallers: Yvonne, Desiree

Doelpunten: Marieke 1x

Bij begin in sporthal Heiberg in hal 1 was het slikken tegen een van goede koplopers, gezien afgelopen voetbalseizoen 2012-2013. Gelukkig konden we ons concentreren op ons zelf, met 1 speelster op bank.
Het was wennen aan onze tactiek en na mijn uitleg moesten ze wennen aan verdedigen. Gelukkig dankzij Yvonne als keepster en Desiree konden we ons verdedigen op felle groene t shirts dragend team!! We hielden vol, terwijl DBS dames met 2 speelster op bank zaten. Ik moest opletten en ook nog uitleggen aan Anissa hoe het systeem werkte.
Het werd sportieve wedstrijd ondanks lange stand: 0-0.
Helaas werd Stien te moe en tegenstander kreeg kans om te scoren, 1-0 voor hun.
Anissa deed haar best om te rennen op en neer en kijken waar het bal was en waar ik bleef. Een keer lette Anissa niet op, 2-0 voor DBS. Dan is 2e helft. Het werd lang verdedigd en gescoord door beide teams. We werden moe en deden ons best. We begonnen om 22.10 uur en ik legde Anissa uit hoe het werkte en plotseling zag ik Marieke bal door voetballen en ze gaf het bal aan Desiree. Desiree gaf bal terug aan Marieke en ja, dankzij Marieke 1 doelpunt voor ons. Wij juichten!! 2-1. Wat een wonder, ondanks blessure van Marieke afgelopen week. De scheidsrechter fluitte en wij moesten als muur staan terwijl Ilse buiten muur wachtte. Ilse had haar best gedaan om mee te rennen. 2-1 voor ons, ondanks afwijkende bal die onze spelers raakte. Door wisselen van Stien en Ilse werd het al 3-1 en gelukkig werd snel gefluit. Zuchtend gaven we iedereen inclusief de scheidsrechters de handen en verlieten zwetend het veld, met 3-1, helaas 0 punten in onze zak. Bedankt beide teams voor zo een leuke wedstrijd

DSCF3197 DSCF3199 DSCF3203 DSCF3207 DSCF3208

14 oktober: FC Lighttown VR2 – De Raven VR1 (1-3) 3-3

Aanwezig: Ilse, Ellen, Stien, Anissa
Invallers Fanny en Esther

Doelpunten: Fanny 2x Esther 1x

We zouden met 6 spelers in onze thuishaven De Tempel beginnen, maar speelster Gertie zat vast in file.
Ik had besloten om Esther in veld te zetten.
Ondertussen speelden we met vijven en Fanny ging elke keer bal afpakken en te scoren met behulp van ons. Na tien minuten werd het 0-1 voor de tegenstanders, De Raven ging aanvallen en Ilse als keepster hield ballen goed tegen, met Stien in de buurt. Ondertussen ging Esther op bank zitten en ik had Esther in veld gezet. Fanny ging opeens in aanval fase met behulp van Esther en maakte een gelijkspel van: 1-1.
Ondertussen ging Stien in plaats van Ilse keepen.
Het was Ellen en Fanny niet gelukt om te scoren. Esther had bal gescoord maar het bal ging net uit lijn van doel, geen punt voor ons.
Toen werd 1-3 voor De Raven ondanks onze samenwerking.
Dan is het tweede helft en het was lastig om te wisselen met 1 speelster op bank. Ilse deed haar best om heen en weer te rennen om bal door te geven aan andere dames. Esther ging bal geven aan Fanny en ja, een doelpunt voor ons dankzij Fanny: 2-3. Spannend. Anissa stond tussen 2 tegenstanders en het was haar bijna gelukt om bal af te pakken. Stien ging keepen terwijl Ellen, Anissa, Fanny en Esther best deden om bal af te pakken en verdedigen. De tegenstanders en wij begonnen moe te worden. Fanny pakte bal af en gaf het door aan Esther, ja 3-3 voor ons!! Fanny wou wisselen en gelukkig ging het fluitsignaal. Hoera een gelijkspel en we hebben onze eerste 1 punt in onze zak! Goed gedaan dames.

7 oktober: FC Lighttown VR3-Brabantia VR3 (0-13) 0-18

Aanwezig: Anissa Stien Daniëlle Ellen Ilse Gertie Marieke.
Afwezig: Jamie.
Invalster: Stephanie.

Anissa was vandaag keepster en helaas stonden we binnen vijf minuten met 0-2 achter. Stephanie viel in als keepster en we waren telkens in verdedigend fase. Bij 0 – 10 ging tegenstander bal schoppen tegen machteloze Stephanie.
De stand liep door tot pauze: 0-13.
Ellen en Marieke raakten ondertussen geblesseerd waardoor ik sneller moest wisselen, met slechts 1 speelster op bank.
In de tweede helft was Marieke ingevallen als keepster en wij gingen verdedigen tegen Brabantia inclusief keepster die mee voetbalde. Het werd al 0-17 en we hadden pas door hoe het werkte. Momenteel konden we met onze glimlach kijken naar de eindstand: 0-18 tegen een van koplopers en wij met 0 punten in onze zak

30 september: DSB vr 1 – FC Lighttown vr 2 : 5 – 0 ( 2 – 0)

Ik wil ten eerste een nieuwe speelster voorstellen: Anissa Jans. Anissa komt in ons team voetballen. Welkom in ons team FC Lighttown!
Ten tweede: het aanvang van de wedstrijd was al begonnen voordat ik een kans kreeg om op bank te zitten.
We waren met z’n achten, waarvan Stien voor ons ging keepen.
Haar taak was echt zwaar omdat we de hele wedstrijd telkens in verdediging-houding moesten staan. We hadden geprobeerd te scoren, velen van ons hadden vakantie of vrije maandagen achter de rug dus we zaten in wennen-fase aan elkaar.
Plotseling werd in snelle tempo 2-0 voor de tegenstanders.
In de tweede helft had Anissa hele tijd op bank gezeten en ik was elke keer bezig met uitzoeken wat de beste functies van dames waren. Dames deden hun best om bal vast te houden en door te geven aan anderen. Teamwork is wel aanwezig. Esther ging rond rennen, soms in positie waardoor de tegenstanders uit evenwicht vielen. Zodat Marieke, Ellen of Danielle kon scoren of doorgeven. Stien hield vanuit haar kant bal in de gaten. Ook complimenten voor Ilse en Gertie.
Bijna aan het einde waren we van latijn, het werd wel 5-0 voor de tegenstanders.
Bij fluitsignaal waren we blij met leuke wedstrijd tegen de tegenstanders maar helaas met 0 punten in onze zak.

DSCF2517

DSCF2516

DSCF2515

23 september 2013 FC Lighttown VR2 – ESZVV Totelos VR3 (0-4) 1-7

Aanwezig: Gertie, Danielle, Ellen en Marieke.
Invallers: Yvonne en Manon.
Doelpunten: Marieke 1X

Het eerste helft is nauwelijks begonnen, we speelden met 5 man terwijl 1 wisselspeelster op reservebank ging zitten.
Plotseling kregen we te maken met aanvallende tegenstanders en we werden in de war. Ik had sneller moeten wisselen en per individueel speelster uitgelegd wat haar functie was.
Het werd in snelle tempo 0-2. Danielle nam haar taak als aanvoerder op en deed haar best om te communiceren en spelen. Yvonne, keepster ging veel ballen tegenhouden.
Het bleef een kwartier goed teamwork, het was wel effe zoeken.
Marieke kon bal opeens niet vasthouden en tegenstander ging met bal ervandoor tussen spelers, in gezelschap van haar team.
Het werd 0-4 tot het pauze was begonnen.
Het tweede helft ging veel beter. Wij hadden onze functies beter kunnen begrijpen.
Ellen was gevallen en mocht bal schoppen. De tegenstanders wilden nog meer doelpunten maken.
Opeens werden door de speelsters Ellen en Marieke samen gewerkt, Marieke was maker van 1-4.
Daarna werd het in snellere tempo 1-7. We waren allemaal moe, ondanks 0 punten in onze zak.
Het was “wow” team, vooral in 2e helft.
Knap gedaan dames, 1 doelpunt dankzij aanwezige teamwork.

2 september 2013: FC Skiete Willie-FC Lighttown 2-0 (2-0)

Afwezig: Ilse Marieke Daniëlle Jamie.
Invallers: Desiree, Stefanie en Fanny.

In 1e helft waren we begonnen, met keepster Stephanie, onwennig aan elkaar en opbouwen van condities.
Er waren maar 2 tegendoelpunten gemaakt.
In 2e helft gingen we beginnen, met keepster Stien. Stephanie ging voetballen. Plotseling legde de scheidsrechter een bal op vaste punt voor de tegenstanders. We bleven als muur staan, waardoor het bal aan het afwijken was gegaan.
Het sfeer bleef gezellig en het was heen en weer rennen ondanks onze pogingen om te scoren.
We mogen trots op ons zelf zijn, petje af ondanks 0 punten in onze zak op 1e wedstrijd.

KNDSB-competitie

1e klasse

Spelers:
Niels van den Berk
Mohammed Akzaz
Tim van Hal
Marcel van der Lans
Okke van Mierlo
Kevin Tolk
Boris van den Ake
Lars Janssen

Coach:
Martijn van Heesch

Slotronde op 13 april te Haarlem

Aanwezig: Niels, Okke,Tim,Lars,Kevin en Marcel
Mohammed is geblesseerd.

FC Lighttown 1 – Catharijne 1: 3 – 1

Doelpunten: Lars 1x en Kevin 2x

Door goede samenwerking en positiespel hebben we van hun gewonnen. Ik ben trots op jullie hoe hard jullie gewerkt hebben om ons voorsprong vast te houden. Het was zeker niet makkelijk! Niels was zonder twijfel helemaal zeker de man van de wedstrijd. Het was wel heel spannend en petje af voor jullie allemaal!

FC Lighttown 1 – Martinistad 2: 4 – 2

Doelpunten: Marcel 1x, Kevin 1x, Okke 1x en Lars 1x

We voetbalden met alle vertrouwen tegen Martinistad en we werkten niet zo hard als tegen Catharijne 1 maar toch hebben we met 4-2 gewonnen.
Op het laatste moment was toch even spannend toen we opeens 2 doelpunten tegen kregen maar uiteindelijk hebben we terecht gewonnen.

FC Lighttown 1 – ADSV 1: 1 – 9

Doelpunt: Marcel 1x

ADSV is een terechte koploper en is ook kampioen geworden. We bleven alleen maar verdedigen maar helaas is het niet gelukt om 0 tegendoelpunten te houden.
Deze wedstrijd is om snel weer te vergeten.

FC Lighttown 1 – Catharijne 2: 4 – 2

Doelpunten: Okke 1x, Kevin 1x, Marcel 1x en Eigen doelpunt 1x

De laatste wedstrijd van dit seizoen hebben we weer terecht gewonnen met 4-2. Het was een gelijkwaardige partij. Door ons goede combinatie spel hebben we toch van hun gewonnen.

Coach Martijn van Heesch.

2e ronde op 26 januari te Leek

Aanwezig: Mohammed (aanvoeder), Okke, Lars, Marcel, Niels v.d. B. (keeper), Tim en Mike
Afwezig: Kevin
Coach: Martijn

FC Lighttown 1 – Catharijne 2: 4 – 2
We moesten even wennen en zoeken maar helaas kregen we meteen tegen doelpunten. We vochten weer terug en het werd uiteindelijk 4-2. Mohammed en Lars voetbalden goed samen, dat is duidelijk. Vasthouden! Doelpunten waren van Tim 2x en Lars 2x.

FC Lighttown 1 – ADSV 2: 3 – 5

We waren gewoon te lief voor hun en hun heel veel ruimte gegeven zodat ze lekker te voetballen waren, dat is zonde! In de 2e helft hebben we goed terug gevochten maar helaas was het al te laat! We raakten daardoor 3 dure punten kwijt! Goals waren van Okke 2x en Tim 1x

FC Lighttown 1 – Martinistad 2: 5 – 1

Mike van Heren 2 kwam erbij.
We hebben een lesje geleerd van de vorige wedstrijd. Gelukkig maakten we hun meteen moeilijk, daardoor konden we een hele tijd lekker voetballen. We hebben veel grote kansen gemist, het had anders 10-1 kunnen zijn. Treffers waren van Mohammed 4x en Lars 1x

FC Lighttown 1 – Martinistad 1: 2 – 3

We speelden toch goed tegen hun, we stonden in de 1e helft met 1-0 voor. We lieten die goede speler van Martinistad een paar keer vrij, hij scoorde daardoor 2x, jammer! Volgende keer beter opletten en meelopen! We hebben ook nog een strafschop gemist, het had met 3-3 kunnen zijn, helaas! Maar ik ben toch heel trots op jullie! Op naar de 3e ronde in Haarlem! Doelpunten waren Okke 1x en eigen doelpunt.

1e ronde op 3 november in TU te Eindhoven

Aanwezig: Niels (keeper), Okke, Kevin, Marcel, Tim, Boris en Lars (invaller van heren 2)
Geblesseerd: Mohammed.
Coach: Martijn.

FC Lighttown 1 – Martinistad 1: 2 – 2

Martinistad voetbalde meteen heel agressief en toen kregen we helaas meteen 2 goals tegen. Gelukkig hebben we weer goed gemaakt met 2 goals van Kevin en Lars. Jammer dat het 2-2 werd en we hadden makkelijk van hun kunnen winnen (2x paal en 1x lat). Lars liet goed zien dat hij bij ons hoort, ik wil hem graag nog meer kans geven!

FC Lighttown 1 – ADSV 2: 4 – 2

Door goede samenwerking van ons team hebben we van hun gewonnen, compliment! We hebben gewoon lekker gevoetbald. Treffers van Lars (2x), Marcel en Okke. De enige minpunt: we kunnen ons mond niet dicht houden als het even niet lekker loopt. Hoe meer monden dicht houden, hoe beter we concentreren!

FC Lighttown 1 – Catharijne 1: 3 – 6

Jammer dat we van hun verloren hebben ondanks dat we redelijk veel kansen hebben gemist. We stonden meteen met 1-0. Vooral door gebrek van concentratie konden we niet echt lekker voetballen en kregen we meteen een paar goals tegen, heel zonde! Okke maakte een heel mooie goal met lange afstandschot, compliment Okke! De andere goals waren van Lars en Marcel.

FC Lighttown 1 – ADSV 1: 2 – 12

De slechtste wedstrijd van de dag tegen de koploper van dit toernooi. Ik wil dit wedstrijd zo snel mogelijk vergeten! Maar ik lach toch als een boer met kiespijn want we zijn de enige team die ADSV 1 tegendoelpunten heeft gekregen! Doelpunten van Marcel en eigen goal.

Ik ben toch trots op jullie! En op naar 2e ronde in Leek, hopelijk met Mohammed erbij dan hebben we helemaal een compleet team!

Knipsel

2B Klasse

Spelers:
Raph Eijkenboom
Lars Janssen
Michiel Bouw
Niels Ederveen
Mark van Lint
Tom van Veen
Gerrit Vissers
Mike Wopereis
Leonardo van Asch
Boris van der Aker

Coach:
Edwin Munne

Slotronde op 13 april 2014 te Haarlem

Iedereen was aanwezig. Ook Tom, niet als speler (geblesseerd aan zijn knie) maar als coach, omdat coach Edwin niet erbij kon.
FC Lighttown 2 speelde verder in de recreatieklasse.

ADSV 3 – FC Lighttown 2 : 1 – 3 (1 – 2)

tegen 1-0
Mark 1-1
Mark 1-2
Leonardo 1-3

FC Lighttown – GDVV Martinistad 4 : 7 – 0 (? – ?)

Mark 1-0
Michel 2-0
Raph stopt penalty tegen!
Boris 3-0
Michel 4-0
Mark 5-0
Mike 6-0
Leonardo 7-0

FC Lighttown 2 – ZBSD Doorbraak 2 : 6 – 2 (2 – 0)

Michel 1-0
Mark 2-0
Boris 3-0
Boris 4-0
eigen doel 4-1
tegen 4-2
Boris 5-2
Boris 6-2

FC LIGHTTOWN 2 KAMPIOEN VAN RECREATIE KLASSE!!!

2e ronde op 26 januari te Leek

Aanwezig: Raph (keeper), Mark (aanvoerder), Mike, Boris, Tom, Leonardo, Niels en Michiel.
Afwezig: Gerrit en Lars (overgestapt naar FC Lighttown 1)
Coach: Edwin

ZBSD Doorbraak 1 – FC Lighttown 2 : 5 – 3 ( 0 – 2)

Wij begonnen verrassend goed tegen Doorbraak. De eerste treffers waren van Boris en Michiel.
Na de rust ging Doorbraak slagvaardig met de kansen om en het werd ineens 2-2. Niet veel later scoorde Mark naar 2-3. Wij dachten tegen onszelf dat wij er waren. Echter met nog 10 minuten ging onze conditie ineens achteruit en Doorbraak maakte daar dankbaar gebruik van. Van een 2-3 gingen wij helaas met 5-3 ten onder. Een onnodige nederlaag als de jongens slimmer waren geweest met de verdeling van de energie….

Black Eagles 1 – FC Lighttown 2 : 1 – 4 (1 – 2)

Wij hebben onze les geleerd van de vorige wedstrijd en ditmaal hebben wij prima gedaan. Na 0-1 van Mark scoorde tegenstander 1-1 maar daarna waren wij echt veel beter…. de treffers waren uit de voeten van Michiel en Boris (2x) Wij hebben energie veel beter gedoseerd en wij hebben echt goed samengewerkt.

FC Lighttown 2 – Martinistad 4 : 3 – 2 (1 – 0)

Mike was ditmaal niet bij want hij ging FC Lighttown 1 helpen.
Tegen het oude lullen – team met enkele ex nationale spelers was het oppassen geblazen. Maar wij hebben veel vertrouwen getankt van de vorige match en ja hoor…. wij combineerden naar hartenlust. Wij namen een veilig geachte voorsprong van 3-0 door alle treffers van Mark. In de laatste 10 minuten was het aan de beurt voor Martinistad want ze scoorden 2x tegen. Gelukkig was de tijd om en weer drie punten erbij!

Ondanks dat wij goed hebben gepresteerd, zijn wij helaas uitgeschakeld voor de promotieklasse. Wij gaan op 13 april te Haarlem verder in de recreatieklasse.

1e Ronde op 3 november in TU te Eindhoven

Aanwezig: Tom (keeper), Mark (aanvoerder), Niels, Michel, Boris v.d. Aker (2e en 3e wedstrijd), Lars (1e wedstrijd), Gerrit en Leonardo.
Afwezig: Mike (veldvoetbal) en Raph (knie blessure)
Coach was Mohammed Akzaz omdat Edwin Munne verhinderd was.

FC Lighttown 2 – ZBSD Doorbraak 1 : 1 – 2

Wij moesten met elkaar als team wennen. Op sommige momenten hebben wij niet goed opgelet waardoor de tegenstander twee keer hebben gescoord. Wij hebben een paar goede kansen gehad om gelijkspel te halen. Bij 0 – 1 achter heeft Mark gescoord.

FC Lighttown 2 – Black Eagles 1 : 1 – 2

Wij hebben na een 0 – 1 achterstand gelijk gemaakt door Mark. Met uitleg van de verbeteringspunten tijdens de rust hebben wij in de 2e helft prima gedaan. Wij konden deze wedstrijd zeker winnen maar wij misten gewoon teveel kansen. Helaas drie punten weggegooid.

Martinistad 4 – FC Lighttown 2 : 4 – 4

In de 1e helft maakten wij onnodige fouten waardoor Martinistad rap naar 0 – 3 ging. Hierna scoorde Mark tegen. Vlak voor rust 1 – 4, daarna 2 – 4, door Niels. In de 2e helft hebbe wij keihard geknokt en wij hebben eindelijk de 1e punt kunnen pakken. Mark wist wederom 2x te scoren waaronder een weergaloze goal !

Mohammed was, ondanks 1 puntje, toch tevreden over de jongens.

oranje en blauw

kn

Resultaten Catharijne 30 jarige jubileum – toernooi op 5 oktober 2013

FC Lighttown heren: Niels v/d Berk, Mohammed Akzaz, Marcel v/d Lans, Okke van Mierlo, Boris v/d Aker, Lars Janssen, Tim van Hal, Anthony Rovers en Stef Cornelissen. Speler/Coach: Okke/ Marcel/ Anthony.
Uitslagen van de poulewedstrijden in de ochtend:
FC Lighttown – Stavanger Doves Id (Noorwegen) 0-1
Het Noorse doelpunt viel 2 minuten voor de tijd: 0-1. Door een foutje van Stef, want hij was 1 op 1 tegen de spits, terwijl Stef naar achteren liep waardoor Niels geen zicht heeft om een doelpunt van de Noren te voorkomen, helaas!FC Lighttown – GDVV Martinistad 1-1
GDVV Martinistad begon fel in de begin van de wedstrijd. Veel balbezit en grote kansen werd er gemist door Martinistad en toch 0-1 achter. Even later scoorde Mohammed voor FC Lighttown eerste doelpunt van het toernooi en de wedstrijd eindigt in 1-1.Trotters DFC A (Engeland) – FC Lighttown 4-1
In het roze kleuren shirts spelende Trotters hadden ons tijdens het wedstrijd moeilijk gemaakt. Ze hadden veel technische voetballers waardoor ze vrije ruimte zochten en scoorden 3 keer langs ons topkeeper Niels. Gelukkig had Tim voor ons een mooie eer geredt, gescoord vanuit een vrije trap: 3-1. Voor de eindsignaal scoorde Trotters de 4-1.Stand van de eerste 3 wedstrijden, hebben we 3e plaats gehaald voor GDVV Martinistad!1. Trotters DFC A
2. Stavanger Doves Id (Noo)
3. FC Lighttown
4. GDVV MartinistadUitslagen van de poulewedstrijden van 9e t/m 12e plaats in de middag:ADSV – FC Lighttown 2-1
ADSV won de wedstrijd met 2-1, ADSV zette ons druk in. 1-0 voor ADSV daarna nog 2-0: door een prachtgoal van hun meevoetballende keeper: in de kruising. Gelukkig proiteerden wij 2-1 door een doelpunt van Lars.FC Lighttown – Trotters DFC C (Engeland) 2-0
We speelden tegen 3e team van Trotters DFC, die ze 3 teams aan de toernooi hadden opgegeven.
De doelpuntenmaker van beide goals: Lars. Op aangeven van Okke (bij eerste doelpunt) en Boris (2e doelpunt).KSVS Gent (België) – FC Lighttown 2-1
Laatste wedstrijd van het Tournament Catharijne’83 speelden we tegen KSVS Gent. Tim maakte 1-0 voor ons, na assist van Lars daarna vielen 2 doelpunten voor de Belgen in de eindfase. Zo eindigde we met de verlies van de laatste wedstrijd van een toernooi.9. KSVS Gent (Bel)
10. ADSV
11. FC Lighttown
12. Trotters DFC C (Eng)FC Lighttown is 11e geworden van 16 teams!

Trotters DFC A (Eng), de tegenstander die we met 4-1 verloor in de poulewedstrijden van de ochtend, is de winnaar geworden van Catharijne’83 Tournament.

FC Lighttown dames: Yvonne Jansen, Fanny Karouw (middag), Esther v.d. Lee (middag), Ilse van Dijk (ochtend), Dayana ????, Roxanna Radulescu , Manon Kreemers , Marieke Cromsigt, Desiree Burgers en Stephanie Prijt.

Ochtend met coach Patrick Cromsigt:

Fullham Deaf Ladies – FC Lighttown: 0 – 1
Dit wedstrijd moeten we als team met elkaar kennis maken. Het team bestaat uit dames 1 en 2 plus 2 extra speelsters Dayana en Roxanna. De tegenstanders zijn fel maar maken ook fouten. De grootste kans is voor Dayana die oog in oog kwam met de keepster, net naast. De wedstrijd is te kort om kleine achterstand weg te werken.

FC Lighttown – DHC Kortrijk: 0 – 2
De tegenstanders zijn duidelijk een of twee klasse sterker, ze spelen vloeiend rond met hoog tempo. We verdedigen met alle macht en blokkeren vele afstandschoten. Toch nog kleine kansjes voor ons, maar schotkracht ontbreekt. Ondanks grotere verlies is dit de beste wedstrijd van de ochtend.

Martinistad – FC Lighttown: 1 – 0
Weer pittige tegenstander die uit internationals bestaat maar we weten als team hun tegenhouden. Na 10 minuten geeft de scheidsrechter veel te zware straf aan de keepster van Martinistad, rood. Helaas slagen we er niet in om een puntje te sprokkelen. We kunnen tegen de internationals prima voetballen maar hebben problemen met kansen afmaken.

Middag verder met coach Ilse van Zantvoort:

Ik was net op tijd om de laatste wedstrijd van dames FC Lighttown te kijken en te praten met Patrick als coach. Daarna kreeg ik coach – map van Patrick om zelf verder te regelen.

We hadden gezellig gebabbeld en wat gegeten (taart terwille van Stephanie s verjaardag) en gedronken voordat Patrick er van door ging.
We moesten verder gaan voetballen in de poule van 4e tot en met 8e plaats:

Onze eerste middag wedstrijd begon tegen ADSV uit Amsterdam, the Netherlands.
Het was spannend, het werd hard werken en heen en weer gaan tussen verschillende spelers. Oud en nieuw, doof en slechthorend door elkaar. We genoten van onze spel, ja we wonnen met 2 – 0 voor ons. Hoera. Ja, we haalden de eerste 3 punten in onze zak, trots veld verlatend na handen geschud te hebben met iedereen. Wie de goals hadden gemaakt weet ik helaas niet meer.

We gingen verder tegen team Fulham uit Engeland, we kenden hun niet en ze hadden pech met penalties. Waardoor ze bij ons tegen 5e tot en met 8e plaats moesten gaan voetballen.
Fulham was goed met hun spel tegen ons. Wij gingen maar verdedigen tegen hun en probeerden elke keer bal af te pakken.
We deden ons best, met een speelster die net gegeten had en lang op reserve bank zat.
Helaas wonnen we niet aan het eind, net met 0 – 1 verloren.

In snelle tempo moesten we alweer voetballen en tegen Oslo uit Noorwegen.
Een speelster kwam niet, andere speelster stond te kletsen met iemand en ik zat op een bank met 1 reserve speelster.
We verloren met kleine verschil van stand 0 – 1.

Men was moe of gevoelige / overbelaste spieren zoals lies na afloop van de wedstrijden. Wij gingen toch met glimlach terugkijken op ons gemengde damesteam. Wow, onze dames deden hun best met twee verschillende coaches in ochtend en middag!! Ja we mogen wel trots op onszelf zijn, ondanks uitgelopen tijden bij het toernooi.

We waren met acht teams, waarvan we gelukkig op de 7e plek eindigden.
Goed gedaan dames, we hebben genoten.
Bedankt Catharijne83 voor onze kans om mee te mogen voetballen tegen verschillende teams uit Holland, Norway, England enz.!

Voor de organisatie Catharijne’83 Tournamant: Hartstikke bedankt dat we mochten meedoen met jullie mooie 30 jarig jubileum!!!
Voor onze spelers: Complimenten van FC Lighttown!

DSCN1051

DSCN1086

DSCN1023

UITSLAGEN:
Uitslagen1
Uitslagen2