Toernooi

Internationaal Toernooi te Leek op 31-05-2019 en 01-06-2019
Georganiseerd door GDVV Martinistad – Groningen wegens 40 jaar bestaan !
Genteresseerden kunnen zich opgeven via wedstrijdsecretaris_lighttown@hotmail.com. en wel voor 1 december aanstaande.
HELAAS DOEN WIJ HIERAAN NIET MEE WEGENS ONVOLDOENDE BELANGSTELLING !
Internationaal Toernooi Recklinghausen op 14 – 04 – 2018
Genteresseerden kunnen zich opgeven via Okke van Mierlo, voor 15 maart 2018.
FC Lighttown betaalt het teamgeld. De spelers zorgen zelf voor vervoer.
HELAAS DOEN WE HIERAAN NIET MEEWEGENS ONVOLDOENDE BELANGSTELLING !
Internationaal Toernooi Bern van 25-5 tm 28-5 -2017

Op donderdag ochtend zijn het damesteam en veteranenteam vertrokken naar Zwitserland. GSC Bern organiseerde dan het internationaal voetbaltoernooi omdat GSC Bern 70 jaar bestaat. Pas in de avond kwamen de 2 sportieve en gezellige teams aan in Bern na een dagje file rijden in het mooie prachtige, maar snikhete, Bern. Bij aankomst gezellig lekker gegeten bij een plaatselijke Pizzeria.

Op een vrijdag stond er geen voetbalactiviteiten op het programma. Dus zijn we met ons allen op citytour gegaan in het prachtige stadje Bern. Onze dove stadsgids Jakob Rhyner heeft ons de mooie plekjes van Bern laten zien. Onze dank aan Jakob is nog steeds heel erg groot. Aan het einde van de dag hebben een aantal een grote kerk binnengeklommen om de prachtige skyline van Bern vast te leggen op een plaatje (alleen maar rode daken). Anderen zijn lekker naar lekker naar de rivier gegaan om afkoeling te zoeken. Het was op die dag ook heel erg warm. In de avond zijn we met ons allen gezellig gaan barbecuen bij de voetbalclub.

Op zaterdagochtend stond een vol voetbalprogramma op de planning. Iedereen had er zin in en gingen met volle teugen naar de club waar het toernooi werd gehouden. Damesteam mocht beginnen. We waren met 7 vrouwen ingedeeld in een poule wat uit 6 clubs bestond. Voor de coach Tijn was het allemaal ook wennen. Het was een mix van vrouwen van verschillende clubs. 2 vrouwen uit Bern hebben ook ons team versterkt. Eerste wedstrijd was een wedstrijd om elkaar te leren kennen met voetballen. Het was een goed begin van het toernooi. Eindstand van eerste wedstrijd was 2-2 geworden. Na een korte pauze ging het team wel volle vertrouwen naar de 2e wedstrijd tegen Seetal uit Zwitserland toe. Daar lieten de vrouwen meer voetbal zien door goed te communiceren met elkaar en natuurlijk ook mooi voetbal laten zien. Na de 2e wedstrijd konden we de stand 3-0 voor Lighttown op onze score bord aflezen. De 3e wedstrijd had we een sterkere tegenstander. Gelukkig hebben we onze doel leeg gehouden in de hele wedstrijd. Helaas kon onze tegenstander uit Duitsland Karlsruhe dat ook heel goed. Dus eindstand was 0-0. De 4de wedstrijdstrijd tegen Dresdner uit Duitsland was een sportieve wedstrijd. De tegenstander was heel erg sterk. We hebbe keihard gevochten om een punt te halen, maar dat mocht helaas niet baten. Eindstand was 1-0 voor Dresdner. De laatste wedstrijd tegen de thuisclub Bern was een leuk wedstrijd waar de eindstand 4-0 voor Lighttown was. Maar na de wedstrijd gingen de damesjes gelijk de tas inpakken en verkoeling zoeken in de rivier wat door Bern heen stroomt. Op die dag was het wel ongeveer 30 graden en watertemperatuur hebben we ergens kunnen aflezen namelijk 15 graden.

sAvonds was er een diner georganiseerd in het mooie skybox lounge ruimte van het stadion waar onze Nederlandse elftal op het EK 2008 heeft gespeeld tegen Frankrijk en Itali. En als afsluitertje een gezellig feestje. De volgende dag gingen we weer op reis naar huis. Ook op die dag was het heel erg warm en heel dag in de file gestaan. Maar het belangrijkste was er wel: de gezelligheid.

Ik, de coach, wil het damesteam van harte bedanken dat jullie mij een kans hebben gegeven om jullie team te ondersteunen. Ik vond het zelf een hele mooie ervaring. Jullie hadden gelukkig heel veel geduld en hebben voor de hele gezellige sfeer gezorgd! Ook wil ik het veteranenteam All Stars bedanken dat ik ook mee mocht voetballen. Kortom het was een super gezellige sportieve en cultureel weekend!

Namens dames team willen we ook graag Asiye Strebel en Michle Bretscher bedanken voor hun inzet tijdens het toernooi. Wij hebben ook dankzij jullie de 3e plaats gehaald!

Verslaggever Tijn Groenevelt.

Volledige uitslagen kun je onder deze link klikken.
Let op men heeft 3 tabbladen Futsal – Fussball Damen – Fussbal Senioren
Dames
Aarau Oldies – FC Lighttown 2-2
Doelpunten Henrianne Jansen 2x
Seetal – FC Lighttown 0-3
Doelpunten Henrianne Jansen 2x – Saskia Buttgereit 1x
GSV Karlshure – FC Lighttown 0-0
Dresdner GSV 1920 – FC Lighttown 1-0
FC Lighttown – GSC Bern 4-0
Doelpunten Henrianne 2x – Saskia Buttgereit 1x – Claudia Kieboom 1x
Senioren
FC Lighttown – GSV Freiburg 1-3
Doelpunt Marcel Koopmans
Assist DP Vis
STSS Ticino – FC Lighttown 3-0
FC Lighttown – Strassbourg 0-1
Kwartfinale
Milano – FC Lighttown 2-1
Doelpunt Tijn Groenevelt
Assist Marcel Koopmans
Bijzonder: Stonden heel lang 0-1 voorsprong

 

Internationaal zaalvoetbaltoernooi van GSV Reclinghausen (D) op 4 april 2015

Reclinghausen

Wij hebben gevoetbald met de muur (lange zijde)

Spelers namens FC Lighttown:

Mikael de Vries (keeper)
Tijn Groenevelt
Okke van Mierlo
Peter Goorts
Tim van Hal
Marcel van der Lans
Michiel Bouw (gastspeler)

Coach: Ferhat Vurgun

Poulewedstrijden, 8 minuten:

1e wedstrijd: FC Lighttown – Cologne 1-0 (Michiel Bouw)
2e wedstrijd: Düsseldorf II – FC Lighttown 0-1 (Okke van Mierlo)
3e wedstrijd: Recklinghausen – FC Lighttown 0-2 (Tim van Hal 2x)
4e wedstrijd: FC Lighttown – Werdohl 1-0 (Michiel Bouw)

Finalewedstrijden, top 4:

5e wedstrijd: FC Lighttown – GDVV Martinistad 0-0
6e wedstrijd: Dusseldorf I – FC Lighttown 3-0
7e wedstrijd: FC Lighttown – Essen II 1-0 (Tim van Hal)

Het is verrassend dat FC Lighttown 2e plaats heeft behaald van 16 Duitse en 2 Nederlandse clubs!!

Verslaggever Okke van Mierlo