2014 – 2015

FC Lighttown Heren 1 in knvb 3e Klasse 03:

Spelers:

Willem-Jan Maasakkers
Marcel van der Lans
Okke van Mierlo
Kevin Tolk
Joris Veroude
Joost Bazelmans
Hasieb Djojandeh
Ado Peltjo
Mohammed Akzaz

Speler/trainer: Ado Peltjo
Leider: Edwin Munne

SONY DSC

heren 1

VERSLAGEN:

Maandag 30 maart 2015: FC Lighttown 1 – Wentersel/D’n Babbel 1 :  6  –  5  ( 3 – 2 )

Joris, Mootje en Hasieb waren de afwezigen. Zodoende waren er maar 6 spelers ter beschikbaar. Mootje ging coachen en Edwin keek toe.

Het werd een moeizame zege en wij hadden er echt hard voor gewerkt. De tegenstander was taai en niet makkelijk…. Na de snelle 0-1 maakte Kevin (pass van Okke) gelijk en niet veel later weer 1-2 achter. Wij bleven vechten en wisten wij nog voor rust op voorsprong te komen dankzij treffers van Ado (Kevin) en Joost (Ado). Mootje legde tijdens de rust nog duidelijk uit dat wij simpel en slim moesten spelen. Echter wij hadden dit niet gedaan want soms speelden wij als kippen zonder kop. Wij kwamen 3-4 achter en gelukkig hadden wij niet opgegeven. Ado was de speler die ons op sleeptouw bracht. Wij kwamen hierdoor 6-4 voor te staan door de doelpunten van Ado (Kevin), weer Ado (Joost) en Kevin (Ado) In de allerlaatste seconde maakte tegenstander nog een goal maar de zege was lekker voor ons!

Wij zijn hierdoor precies in de middenmoot van de 3e klasse geëindigd. Wij sprokkelden 28 punten (9 zeges, 1 gelijk en 12 verloren) bijeen uit de 22 wedstrijden. Doelsaldo was 95 – 111 (-16) Wij lieten teveel tegentreffers toe, zeker een leerpunt om mee te nemen voor het nieuw seizoen. Sfeer binnen het team was vrijwel goed. Alleen jammer dat aanvoerder Joris al vroeg in dit seizoen geblesseerd was geraakt en dat hij zeer weinig liet zien bij onze wedstrijden.


Maandag 23 maart 2015: Den Hoek 4 – FC Lighttown 1 :  7 – 2 ( 3 – 1 )

Mootje en Joris waren door blessures afwezig, eveneens Edwin als coach die ziek thuisbleef. Martijn van Heren 2 hielp ons als coach.
Tegenstander was een goeie ploeg met veel jonge spelers. Wij hebben vandaag desondanks een goede wedstrijd gespeeld. Wij hadden een paar kleine foutjes. Maar wij hadden ook vele kansen, o.a. tegen paal en lat. Hasieb had nog last van z’n enkel maar deed toch mee. Hij speelde op 70% van z’n kunnen. Ado en Kevin hadden gescoord.
Volgende week is de laatste wedstrijd en hoop dat iedereen aanwezig zou zijn. Ook de geblesseerde spelers.

Maandag 16 maart 2015: FC Lighttown 1 – Blixemboys 1 :  1 – 5  ( 0 – 2 )

Vier man waren afwezig, te weten Joris, Joost, Mootje en Hasieb. Martijn van Heren 2 en Tim van Heren 3 hadden ingevallen. Edwin was coach.

Ondanks dat wij het systeem 3-1 hanteerden, liep dit uit tot een mislukking. Dit kwam omdat wij binnen 10 minuten al met 0-2 achterstonden. Dit was helemaal niet nodig. Daardoor gingen wij gedwongen meer aan te vallen. Wij maakten het spel maar zij maakten de countersgoals. Daarmee was het eigenlijk alles gezegd. Al moest hierbij gezegd worden dat de arbiter niet sterk floot en teveel toeliet. Maar goed, na de 0-2 was er even hoop toen Okke scoorde na een mooie 1-2 combinatie met Ado. Toen het 1-3 werd, hadden wij min of meer opgegeven. Jammer, de volgende keer vanaf het begin scherp zijn. Dit is heel belangrijk voor het verloop van de match.


Maandag 9 maart 2015: FC Eindhoven 8 – FC Lighttown 1 :  4 – 6  ( 2 – 3 )

Joris, Mootje en WJ waren de afwezigen. Mikael van heren 2 werd opgeroepen om bij ons te gaan keepen. Edwin was coach.

Wij hanteerden 3-1 systeem omdat wij de laatste 2 wedstrijden de boot ingegaan waren door onnodig te verliezen van de kwalitatieve mindere tegenstanders. Zo gezegd, zo gedaan.

De eerste kwartier ging heel goed. Counterend kwamen wij met 0-3 voor door de doelpunten van Hasieb (rebound na vlammende schot van Okke die keeper niet goed tegenhield), Ado (hard, lage schot net na de middellijn) en weer Ado (mooie samenwerking met Kevin) Toch kwam de tegenstander langszij door slechte opstelling muur, door onnodig balverlies van Hasieb en door individueel actie van aalvlugge en technische tegenstander. Maar wij gingen gewoon door met eigen manier van spelen. Hasieb scoorde nadat hij slim de bal van de tegenstander afpakte. Het werd alsnog 4-4 door onvoldoende ruimtedekking van Marcel. Joost werkte keihard en hield de ruimte goed dicht. Kevin, echte linkspoot, trof na een korte solo met z’n zwakke rechterbeen verrassend doel. Niet veel later waagde Ado vanuit de moeilijke hoek de poging om op doel te schieten en de bal ketste via de lat af. De tegenstander verprutste de bal aan ons en Ado ging snel een 1-2 met Marcel aan. Marcel, ook een echte linkspoot, wist met z’n zwakke rechterbeen van dichtbij een frommelgoal te maken. Bijna voor het einde raakte Hasieb helaas flink geblesseerd aan zijn enkel. Mikael heeft puik gekeept en wij waren met hem zeker niet zwakker dan met WJ. Okke werd the man of the match!


Maandag 2 maart 2015: FC Lighttown 1 – TZV/v.d. Heuvel Ass. 2 :  5 – 6  ( 2 – 2 )

Joris en Mootje konden niet meedoen. Edwin was coach.

De tegenstander bestond vrijwel allemaal uit andere spelers dan bij de eerste wedstrijd. Na ongeveer 10 minuten scoorden wij via Ado na een slimme pass van Hasieb. Niet veel later werd ‘t gelijk doordat WJ de afstandsschot niet kon zien. Gelukkig  scoorde Ado prachtig uit een moeilijke hoek. Vlak voor rust ging het fout bij onze omschakeling en het werd 2-2. De tegenstander was fysiek sterk en speelde duidelijk sneller, dan bij de 1e wedstrijd.

In de tweede helft werden wij min of meer overrompeld want van 2-2 werd het 2-5. Marcel met z’n halve omhaal en het mistasten van de keeper deed iets terug. Door warrige optreden van de arbiter scoorde de tegenstander wederom. Wij gaven niet op en gingen voluit op de aanval en ja hoor, Hasieb via pass Ado en Kevin na z’n korte solo scoorden. Helaas was de tijd nog te kort om alsnog gelijk te maken.


Vrijdag 27 februari: BZVV/Ditisit 3 – FC Lighttown 1 :  9 – 6  ( 3 – 3 )

Kevin en Joris waren de afwezigen. Edwin was coach.
Dit wedstrijd hadden wij nooit mogen verliezen. Wij hadden duidelijk meer kwaliteit dan de tegenstander. Echter wij misten teveel kansen en vergaten wij te vaak tijdig om te schakelen van 3 – 1 naar 1 – 3. De tegenstander kreeg van de 9 goals zeker 4 vrije tochten naar Willem Jan om goed af te maken. Daarnaast was er ook nog een eigen goal van Hasieb. De knelpunt was bij de 3-4 voorsprong en wij vergaten bij deze stand de definitieve genadeklap toe te dienen. De tegenstander wist in deze situatie in 5 a 7 minuten tijd 3-4 om te zetten naar 7-4 ! Joost was eigenlijk de enige die heel goed speelde en bovendien scoorde hij nog 4 goals waarvan de laatste doelpunt een juweeltje was: hij stiftte knap de bal over de uitlopende keeper heen. De andere treffers waren van Hasieb en Ado.

Maandag 9 februari 2015: FC Lighttown 1 – ZVV Eindhoven 5 :  6  –  2  (  4 – 1 )
Hasieb, Mootje, Joost, Kevin en Joris waren afwezig. Tim van Heren 3 en Tijn van Heren 2 hadden ons geholpen. Coach was Ferhat.
Het was een heel goede wedstrijd voor ons. In de 1e helft speelden wij heel simpel voetbal met rustig overspelen. Wij hadden meer balbezit. Met 4-1 al een goede voorsprong om te rusten. In de 2e helft moesten wij op deze manier doorgaan. Wij hebben de taken goed uitgevoerd ondanks dat wij maar 1 wisselspeler hadden. Complimenten voor Tijn en Tim, ze hadden beider goed gespeeld. Man van de wedstrijd was Willem Jan. Doelpunten van Ado (3x), Tim (2x) en Marcel.

Vrijdag 30 januari 2015: EZVV Toteles 6 – FC Lighttown 1: 4-5 (3-2)

Het was een zeer matige wedstrijd, we begonnen slape en ons positiespel was gewoon verkeerd. Daardoor kwamen we met 3-2 achter. In de tweede helft hebben we iets beter gespeeld en na hard werken wonnen we de 3 punten! De doelpunten waren deze keer van Mohammed (3x), Kevin en Marcel. Afwezigen waren Hasieb en Joris.


Vrijdag 16 januari 2015: FC Lighttown 1 – DZC v.d. Biggelaar : 2 – 20  ( 1 – 11 )

Het betreft 3e ronde KNVB beker (1/16 finale)

Heel wat spelers van heren 1 konden niet meedoen, te weten: Willem Jan, Ado, Mootje, Joris, Okke en Marcel. Zodoende moesten wij veel spelers vanuit Heren 2 en Heren 3 halen. Dit waren Mikael, Erik, Bram, Faruk, Tim en Anthony. Mootje was coach.

Wij moesten tegen de topklasser uit Den Bosch aantreden en wij wisten van te voren al dat het een zeer ware kluif zou worden. Wij probeerden zoveel mogelijk gegroepeerd en compact te verdedigen. Echter deze tegenstander heeft zoveel klasse in huis dat voor ons onhaalbaar zou worden. Een ding mocht wel erbij gezegd zijn dat wij best trots waren dat wij 2 knappe tegengoals konden maken. Dit waren van Joost en Kevin. Een zeer mooie ervaring voor de jongens die mee gespeeld hadden!


Maandag 19 januari 2015: FC Lighttown 1 – De Schoen/Vision 1 :  4 –  4  ( 2 – 1 )

Joris en Mootje waren de afwezigen. Ado speelde mee. Mootje was coach.

Na de 1 minuut stilte ter nagedachtenis voor wijlen Hans van Lamoen was het heel lang dubbelblank. Wij verloren op het middenveld de bal en daar maakte de tegenstander dankbaar gebruik van: 0-1. Gelukkig hebben wij dit nog voor rust rechtgezet. Eerst door Ado (rebound) en door Joost (na prachtige pass van Kevin)

In de tweede helft begon arbiter warrig te fluiten en enkele jongens van ons waren onder de maat door de slechte conditie. Tegenstander draaide hierdoor de score om: 2-3. Wij gaven gelukkig niet op en wisten dit wederom op voorsprong te zetten. Dankzij Kevin (na voorzet van Ado) en Hasieb (na mooie driehoek spel met Kevin en Joost) Helaas konden wij de voorsprong niet vasthouden en in de laatste minuut maakte tegenstander gelijk.

Het was een spannende wedstrijd. Overigens was deze gelijkspel een terechte uitslag want niemand verdiende hier te winnen.


Vrijdag 9 januari 2015: SV Valkenswaard/Alwako 2 – FC Lighttown 1 :  6  –  1  ( 4 – 0 )

Heel wat spelers van ons waren afwezig, te weten Ado, Kevin, Joris, Mootje en Okke. Daarom kwamen 3 spelers van Heren 2 ons versterken. Dat waren Ben, Bram en Tijn. Mootje was coach.
Omdat wij tegen de koploper moesten spelen, moesten wij goed en compact verdedigen. In de 1e helft ging dit niet zo goed omdat wij duidelijk met elkaar moesten wennen.

In de 2e helft was dit stukken beter. Ben scoorde na een mooie aanval vlot en heel lang bleef de stand 4-1. Pas in de laatste 5 minuten kwamen er nog twee tegentreffers bij. Willem Jan was heer en meester want hij had talloze reddingen verricht. Wij waren content met deze geaccepteerde nederlaag. Het was een zeer sportieve strijd.


Maandag 8 december 2014: Blixemboys 1 – FC Lighttown 1 :  1 – 6  ( 0 – 3 )

Mootje, Joris en Joost zijn nog steeds geblesseerd. Erik van heren 2 was erbij gekomen. Ado speelde mee en Edwin was coach. Wij hadden meer balbezit en speelden wij rustig over. Na ongeveer 10 minuten spelen begonnen wij te scoren. Een zuivere hattrick van Kevin dankzij pass van Hasieb, dankzij tegenstander die harde bal pardoes in eigen doel kaatste en dankzij pass van weer Hasieb. In de 2e helft gingen wij vrolijk door met het scoren. Eerst door Hasieb na pass van Ado, dan door Ado met z’n slimme lobje over uitgelopen keeper en vervolgens ferme afstandsschot van Okke. Hierna maakte Willem Jan, die overigens een paar goede reddingen had verricht, een mislukte wegtrapbal waardoor tegenstander de bal in lege doel plaatste. Met nog 10 minuten spelen probeerden wij nog meer te scoren wat helaas niet lukte…. Niettemin een royale zege en een mooie afsluiting van het succesvolle jaar 2014 !


Maandag 24 november 2014: FC Lighttown 1 – F.C. Eindhoven 8 : 2 – 7 ( 0 – 2 )

Liefst 5 man waren afwezig (allen om diverse redenen) Zodoende hadden wij maar 4 man over. Gelukkig konden Erik en Anthony van Heren 2 ons helpen. Edwin was coach.
Omdat wij tegen een sterke tegenstander moesten spelen, hanteerden wij met het systeem 3 – 1. Dit ging lang goed. Toch gingen wij met 0-2 achter de rust in. Niet erg hoor want dit was gecalculeerd.
In de tweede helft was het nog moeilijker maar wij hadden ons flink van afgebeten. Bij 0-4 achter was er een mooie samenspel van Anthony en Okke en hij kon lekker afmaken. Na de 1-7 was er een prachtige driehoek aanval van Okke, Hasieb en Marcel en de laatstgenoemde scoorde beheerst. Erik en Anthony hadden prima gedaan. Willem Jan had zo nu en dan mooie reddingen verricht.
Ondanks de ruime nederlaag konden wij toch tevreden mee leven.


Maandag 17 november 2014: Wentersel / D’n Babbel 1 – FC Lighttown 1 : 9 – 5 ( 6 – 1 )

Joris en Joost waren er niet bij. Tim van Heren 3 was erbij om ons te versterken. Ado speelde niet mee omdat hij straks meegaat naar Sofia vanwege E.K. zaalvoetbal voor landenteams.
Nadat Hasieb ons naar 0-1 scoorde, kwam de tegenstander vrij snel langs: 1-1. Niet veel later maakte Marcel niet met opzet hands, toch een penalty voor tegenstander, en het werd 2-1. Daarna hadden wij voortdurend balbezit maar de tegenstander speelde op counter en wist 4 keer te scoren. We waren vaak te laat met de omschakeling en we maakten te weinig druk.
Tijdens de rust hamerde Ado ons op drie punten: scherpte, omschakeling en 1 op 1. En ja hoor, wij speelden beter getuige de 6-2 van Mootje en de 6-3 van Tim. Jammer daarna maakte Tim een misstap waardoor de tegenstander ruimte kreeg en scoorde. Niet veel later toch de 7-4 en wel via de linkervoet van Kevin. Wij probeerden met man en macht te scoren en bleven aan te vallen. Weer een counter en weer een tegengoal. Hasieb maakte daarna de 8-5 van en het slot was echter voor de tegenstander die een onnodige blunder tussen Willem Jan en Kevin afstrafte: 9-5.
Ado verklaarde dat we de wedstrijd al hadden verloren in de 1e helft. Voor de volgende keer moeten wij altijd vanaf de eerste minuut klaarstaan. We moeten niet te lankmoedig zijn.


Maandag 10 november 2014: FC Lighttown 1 – Den Hoek 4 : 3 – 5 ( 2 – 2 )

Kevin en Joris waren er niet. Ado speelde mee en Edwin was coach.
Wij moesten tegen Den Hoek, kampioen van 4e klasse en samen met ons in het afgelopen seizoen gepromoveerd naar 3e klasse. Toch heeft Den Hoek een heel ander team, allemaal jonge knapen. Er was bijna sprake van om de beurt goals. De 0-1 was absoluut niet nodig, een grote misverstand tussen Okke en Joost. Ado maakte 1-1. Hierna 1-2 achter door warrige beslissing van de arbiter. Ook dit doelpunt was onnodig. Later kreeg tegenstander geel maar helaas geen doelpunt voor ons. Vlak voor rust toch nog 2-2, na mooie afstandsschot van Ado.
In de tweede helft vrijwel dezelfde spel, met op en neer kansen. Willem Jan maakte een paar knappe reddingen. De 2-3 was geaccepteerd daarna was er een 1-2 combinatie van Ado en Mootje. Mootje maakte een prachtige achterwaartse goal. De 3-3 bleef lang hangen. Mootje kreeg geel voor eigenlijk niks. Gelukkig geen tegentreffer. Hasieb kreeg een grote kans maar schoot helaas over. Ongeveer 5 minuten voor tijd 3-4 achter na vlijmscherpe counter. We speelden nu alles of niets. In de allerlaatste minuut spurtte tegenstander voorbij Joost (hij blesseerde hier met z’n lies) en scoorde knap uit een moeilijke hoek.
Ondanks de nederlaag tegen Den Hoek, een van de kandidaten om kampioen te worden, waren wij content met ons spel. Gewoon doorgaan.


Maandag 3 november 2014: TZV/Heuvel Ass. 2 – FC Lighttown 1 : 3 – 4 ( 2 – 0 )

Hasieb was de enige die niet speelde.
Lang was het gelijkwaardig. Wij hadden wel meer balbezit en iets meer kansen. Gele kaart voor tegenstander, kans voor ons om te scoren, helaas niet! Later opeens 1-0 achter door te veel ruimte weggeven. Vrij snel daarna 2-0 achter door onnodige balverlies op het middenveld. In de rust heeft Ado nogmaals uitgelegd dat wij meer moeten bewegen, met meer durf spelen en meer driehoekjes maken om zo kansen te creëren.
In de tweede helft ging het aardig, toch weer onverwachts 3-0 achter door fout van Marcel. Niet veel later kon Ado niet meer aanzien en ging dus zelf het veld in. Een paar kansen gingen mis waarna wij in de laatste kwartier keihard toesloegen. Marcel maakte z’n fout goed door 3-1 te scoren. Niet veel later 3-2 door Ado na mooie combinatie met Mootje. En later 3-3 na prachtige samenspel met Mootje als eindpunt. Joost redde voor ons door bal voor doellijn weg te trappen en via de paal ging deze in de handen van geschrokken Willem Jan. Hij bracht de bal snel in het spel en inderdaad was juist Ado die ons de zege gaf door slim te scoren. Nog een paar minuten later blies de matige arbiter voor de laatste keer af en de moe gestreden tegenstander vatte sportief op en ging iedereen handen schudden.


Maandag 27 oktober 2014: FC Lighttown 1 – BZVV/Ditisit 3 :  2 – 7 ( 1 – 3 )

 Behalve Hasieb was iedereen van de partij.

Wij speelden al niet scherp en weinig opbouw. Snel 0-1 achter door vergeten omschakeling. Daarna maakte na 10 minuten Mootje 1-1 van. Wij speelden nog te weinig als team, te weinig concentratie waardoor de tegenstander via de counters kon scoren.

In de tweede helft probeerden wij alles te geven maar wij maakten teveel fouten met passes geven en wij vergaten vaak om te schakelen. Wij raakten de weg kwijt, wij werden gefrustreerd en de tegenstander kon nog 4 goals maken. Pas in de laatste 7 minuten waren wij weer bij de les maar het was veel te laat. Kevin maakte nog een goal voor ons.

Ado was erg teleurgesteld en dit was de slechtste wedstrijd tot nu toe. Dit wedstrijd moeten jullie snel vergeten, wegwezen en wegpoetsen. Kijk vooruit en positief blijven. Hopelijk zijn jullie bij de volgende wedstrijd weer goed erbij.


Vrijdag 24 oktober 2014: Woenselse Boys 4 – FC Lighttown 1 : niet gespeeld

Het betreft 2e ronde KNVB beker.
Omdat de tegenstander, die uitkomt in de 4e klasse, geen pasjes kon aantonen, is deze wedstrijd door de scheidsrechter als niet gespeeld verklaard.
De KNVB tuchtcommissie besluit verder wat er met deze wedstrijd gaat gebeuren.


Vrijdag 17 oktober 2014: ZVV Eindhoven 5 – FC Lighttown 1 : 8 – 6 ( 5 – 3 )

Willem Jan, Hasieb en Ado waren de afwezigen. Anthony van Heren 2 viel in als keeper. Edwin was coach.
Na een rustige begin kwamen wij voor te staan door treffer van Joost na dieptepass van Okke. Daarna maakten wij vele fouten waardoor de tegenstander met een zeer goed spelende dribbelaar (wij konden hem echt niet afstoppen) ineens naar 4 – 1 (hij maakte zelf 2 goals en daarnaast 2 afstandsschoten waar Anthony niet kon tegenhouden) uitliep. Na de 1-2 combinatie Kevin met Mootje scoorde Mootje van dichtbij. Hierna was 5 – 2, weer door deze dribbelaar, om gek van te worden! Vlak voor rust strafte Kevin fout van verdediging koelbloedig af: 5 – 3.
Ondanks goede afspraken tijdens de rust was weer die dribbelaar die Okke aftroefde en knap uit de moeilijke hoek scoorde. Een 6 – 3 achterstand wisten wij door onze wilskracht nog gelijk te maken: 6 – 6, door treffers van Marcel na pass van Mootje, weer Marcel na rebound en Mootje, ook na rebound. Helaas, helaas, de dribbelaar stond weer op en wist op z’n eentje met z’n befaamde techniek twee keer te scoren. Ondanks pogingen om de achterstand goed te maken was de tijd te kort hiervoor en bovendien waren wij op…..
Jammer, jammer, als wij compleet waren en deze dribbelaar er niet bij was, hadden wij zeker gewonnen…


Maandag 6 oktober 2014: FC Lighttown 1 – B.E. ’79 : 4 – 5 ( 2 – 2 )

Behalve Hasieb was iedereen van de partij.
Na 20 seconden was er bijna een goal van Marcel maar de bal ketste via twee palen terug in het veld. Pech! Daarna golfde het spel op en neer met beider kansen om doelpunten te maken. Na 10 minuten spel scoorde Kevin na een verdedigende blunder van tegenstander. Lang bleef de stand zo totdat de tegenstander scoorde, door foutieve verdedigen van ons. Vlak voor rust een mooie goal van Kevin: met z’n buitenkant voet wist hij de bal in de kruising te plaatsen. Toch scoorde tegenstander net voor de rustsignaal, een scherp uitgevoerde lange driehoek werd benut.
Na de rust was het opnieuw op en neer kansen. Af en toe mooie reddingen van Willem Jan. Joris haakte de tegenstander en moest met een gele kaart eraf. Tegenstander wist met een numerieke meerderheid simpel te scoren. Hierna waren wij beetje de kluts kwijt want de tegenstander troefde ons opnieuw: 2 – 4. Gelukkig scoorde Mootje via rebound na een goede schot van Joost. We bleven geloven maar helaas hadden wij miscommunicatie waardoor een speler van BE vrij naar het doel ging en simpel scoorde. In de allerlaatste seconden ondernam Okke een ferme afstandsschot en jawel, de bal ging erin. Tijd tekort, helaas, om gelijk te maken.
Coach Ado vond ons soms te neerslachtig, vooral na tegendoelpunten, dit was niet nodig. Gewoon positief blijven en erin geloven. Hop naar de volgende match en drie punten pakken.


Maandag 29 september 2014: FC Lighttown 1 – ESZVV Totelos 6 : 9 – 3 ( 3 – 2 )

Mootje was afwezig. De rest was aanwezig.In de 1e helft speelden wij redelijk, alleen soms slordig met overspelen en soms vergeten met omschakelen. Sommige spelers bleven staan als wij balbezit hadden, daardoor was er weinig ruimte. Niettemin rustten wij met een kleine voorsprong. In de 2e helft hadden wij veel beter gespeeld. Wij gingen meer bewegen daardoor konden wij goed overspelen. Er waren meer ruimtes en wij konden via driehoeken scoren. Dit was een goede verbetering. Ado als coach was daarover heel tevreden. Gaf de spelers een compliment want er werd als team gewerkt ! Man van de wedstrijd werd Marcel want hij scoorde 4 keer. Marcel beantwoorde echter: het was te danken aan goede teamwork. De andere doelpunten waren van 2x Okke, 2x Kevin, Hasien en eigen goal.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCVrijdag 26 september 2014: De Schoen/Vision 1 – FC Lighttown 1 : 4 – 5 ( 0 – 2 )

Liefst drie man waren afwezig, te weten Marcel, Joost en Kevin. Zodoende waren Ado en Tim van Heren 3 erbij gekomen. In de 1e helft spelden we heel rustig en laag tempo. Soms beetje rommelig met passes geven en weinig op doel schieten. Toch stonden wij met 0 – 2 voor door Hasieb (na pass van Mootje) en Okke (voorzet van Tim)In de 2e helft drukte de tegenstander ons en gebruikte zo nu en dan fysieke geweld. Wij gingen klagen en gevolg minder concentratie. Dit was eigenlijk niet nodig. Op een gegeven moment werd het 3 – 3. Bij 2 – 2 scoorde Okke (na pass van Mootje) Ineens kregen twee spelers van tegenstander geel en rood van de arbiter wegens slaan en duwen tegen Hasieb. Ado scoorde 3 – 4 (strafschop) Toch scoorde de tegenstander weer tegen. Maar wij bleven gelukkig ditmaal kalm en wisten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tegenstander bleef met frustratie spelen. Het werd uiteindelijk 4 – 5 door goal van Mootje (na pass van Ado)


Maandag 15 september 2014: FC Lighttown 1 – SV Valkenswaard/Alwako 2 : 4-2 ( 1-0 )

Kevin en Joris waren de afwezigen. Tim van Heren 3 was erbij als invaller. Wij waren met z’n zevenen. Het was een ongelofelijk en spannende wedstrijd geweest. Coach Ado was erg trots op het team dat hard had gewerkt om ons naar de overwinning te spelen. Concentratie, omschakeling en scherpte waren de belangrijkste wapens en dit was veel beter gegaan dan de vorige wedstrijd. De tegenstander begon scherp en drukte ons naar achteren. Wij raakten niet in paniek en bovendien stond Willem Jan zeer goed te keepen. Wij bleven gewoon via C-vorm spelen en dit bracht ons veel goeds toe. Na 20 minuten de 1-0 door Hasieb na pass van Joost.In de tweede helft was het spel hetzelfde: tegenstander aanviel en wij bleven goed kijken. Na de 1-1 (balverlies) scoorde Mootje, na en knappe actie van Okke ons naar 2-1. Na de 2-2 (onvoldoende mandekking) maakte uitblinker Marcel twee treffers, na goed voorbereidend werk van Mootje en Hasieb.  Mootje had bij 4-2 een gele kaart wegens gemekker tegen arbiter gekregen. Toch was er geen tegengoal. Tim heeft geweldig gespeeld. Willem Jan werd tot man van de match uitgeroepen.


Vrijdag 12 september 2014: B.E. ’79 3 – FC Lighttown 1 : 5-3 ( 3-3 ) 

Het team was compleet aanwezig.Wij speelden in het begin goed, met veel balbezit. Wij probeerden aanvallend te forceren maar daardoor ging het veel fout: onnodige passes en geen goede omschakeling van aanval naar verdediging. Op een gegeven moment stonden wij met 3-1 achter. Wij moesten meer durven te voetballen, meer te bewegen en met afstand schieten op doel. Dit ging warempel goed want wij kwamen langszij. Het werd 3-3. In de tweede helft waren wij aan de bal iets beter en hadden wij vele kansen. Helaas waren wij net niet scherp genoeg anders konden wij met een voorsprong rustig kunnen uitspelen. Op een gegeven moment stonden zij na een corner met 4-3 voor. Wij bleven vechten en dit duurde zeker tot het einde maar helaas was dit niet gelukt. In de laatste minuut werd het zelfs 5-3 door de slimme vrije trap van de tegenstander.

Ondanks de nederlaag was Ado wel tevreden over het spel. Als wij scherper waren geweest, hadden wij hier zeker gewonnen.

Treffers van Mootje (na mooie 1-2 combinatie met Kevin), Hasieb (afstandsschot vanaf 20 meter) en Marcel (rebound)


Vrijdag 5 september 2014: FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 9 : 9 – 1 ( 2 – 1 )

Het betreft 1e ronde KNVB beker. Iedereen was van de partij.Het begin was even wennen aan elkaar. Wij waren wel beter dan de tegenstander, die uitkomt in de 4e klasse.In de tweede helft waren wij los en de tegenstander werd moe. Mooie combinaties waren te zien tussen Mootje en Hasieb. Man van de wedstrijd was Kevin. Treffers van Kevin, Hasieb en Mootje (allen 2x), Joost, Okke en Joris (allen 1x)

FC Lighttown Heren 2 in Knvb 4e klasse 04:

Spelers:

Mikael de Vries
Ben Leijten
Anthony Rovers
Erik Coenders
Tijn Groenevelt
Bram Koopmans
Jan Vermeulen
Peter Goorts
Martijn van Heesch

Trainer: Mohammed Akzaz
Leider: Martijn van Heesch

IMG_0719

heren 2

VERSLAGEN:

Maandag 30 maart 2015: FC Lighttown 2 – Brabantia 9 :  5 – 4 ( 1 – 3)
Martijn is geblesseerd aan zijn heup. Hij blijft gewoon als coach zoals altijd. Jan voetbalde bij team 3 en Tijn was geblesseerd. Ado van Heren 1 en Bas van Heren 3 vielen bij ons in.
Het was een pittige wedstrijd met heel veel kansen voor de beide teams.
Helaas werden we onze kleine foutjes meteen afgestraft door die tegenstander en het werd met 1-3 achter de rust in.
We gaven zeker niet op. We speelden met een bepaalde systeem om extra aan te vallen én die goeie speler van die tegenstander in de gaten te houden en te blokkeren. Het was toch gelukt met 4-4 en nog 1 min te gaan…. En ja nog een goal, 5-4 voor ons!

Doelpunten: Ben 1x, Bas  2x en Ado 2x.

Weer 3 punten binnen!

Maandag 23 maart 2015: TOB 8 – FC Lighttown 2:   4 – 7 (? – ? )

Martijn is geblesseerd aan zijn heup. Hij blijft gewoon als coach.

We speelden tegen onderaan. Ondanks dat we veel balbezet hadden speelden we niet echt aanvallend. We moesten laten zien dat we de baas zijn op de veld en niet zij. Ik heb in de rust gezegd dat ik dominant van ons team miste. Na de rust speelden we eindelijk meer dominant en we scoorden daarna wat makkelijker, houden zo! Tijn haakte niet veel later helaas af ivm zijn enkel.

Doelpunten: Ben 2x , Anthony 2x Bram 1x en Peter 2x.

Het was een fijne wedstrijd voor ons allemaal.


Maandag 16 maart 2015:  FC Lighttown 2 – FCV/Dorpscafé WII 5 :   1  –  6

Jan speelde bij Heren 3. De rest was present.

Het was geen lekkere wedstrijd voor ons. Het liep gewoon niet echt lekker. Vrijwel alle passes waren niet goed, alsof dat we al erg moe waren van afgelopen vrijdag. Dit was een wedstrijd om snel te vergeten.
Doelpunt was van Ben.

Vrijdag 13 maart 2015: Woenselse Boys 9 – FC Lighttown 2 :   4  –  5

Peter, Anthony en Jan waren afwezig. Ado van Heren 1 heeft bij ons ingevallen.
Het was een wedstrijd met veel strijdlust, emotie. En die we lekker konden voetballen. Alle doelpunten kwamen allemaal via de 2e paal.
Onze tegenstander was heel agressief. Dat kwam doordat die tegenstander ons aan het onderschatten was en dacht dat voor hen een makkelijke wedstrijd te zijn.
Het was een heel goede wedstrijd voor ons allemaal.
Doelpunten waren van Tijn 2x, Ben 1x, Bram 1x en Ado 1x

Maandag 2 maart 2015: FC Lighttown 2 – Woenselse Boys 6 :  1  –  2  (0 – 1 )

Jan speelde bij Heren 3. De rest was aanwezig .

Het was een vrij gelijkwaardige strijd en beide keepers waren goed bezig. De stand bleef heel lang dubbelblank. Op een gegeven moment maakte Martijn een inschattingsfout en de tegenstander scoorde uit het niets.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld vrijwel hetzelfde gebleven. Ben scoorde na een harde, droge schot. Met nog 5 minuten spelen scoorde tegenstander wederom na een geslepen aanval. Wij forceerden ons om alsnog een gelijkspel uit te halen maar helaas was dit niet meer gelukt. Weer een nederlaag met een goal verschil !


Maandag 23 februari: Honderd%/Veldsink A1 – FC Lighttown 2 :  3 – 2 ( 2 – 1 )

Bram en Mikael waren de afwezigen. Anthony ging keepen. Joost van Heren 1 deed mee. Martijn als coach speelde zo nu en dan mee.
Het begin was voor ons. Peter wist te scoren na een rebound. Lang bleef de stand zo totdat wij de muur niet goed hadden neergezet. Pats, zei de tegenstander: 1-1. Niet veel later een achterstand doordat wij niet goed hadden opgelet. Het was een gelijkwaardige strijd.

In de tweede helft probeerden wij meer naar voren te drukken maar het lukte niet zo goed. Op een gegeven moment werd het zelfs 3-1 na onnodige balverlies op het middenveld. Niet veel later paste Ben netjes op Erik die koelbloedig scoorde. Er waren nog een paar minuten over en wij bleven doordrukken. Maar helaas moest Tijn na een onschuldige actie voor 2 minuten eraf. De tegenstander speelde dit goed uit en de stand bleef onveranderd.


Maandag 2 februari 2015: FC Lighttown 2 – Tongelre 5 : 2  – 3

Afwezig: Peter Goorts (hij speelde bij team 3 die hem nodig had) Joost kwam bij ons invallen.

We begonnen erg goed en we hadden zeker 2 a 3 doelpunten kunnen maken maar helaas kregen we daarna zo’n onnodige tegendoelpunt. Daarna speelden we weer gelijk met 1-1 door Ben. Wij speelden zeker een goede wedstrijd met veel strijdlust maar helaas hebben we toch net met 3-2 verloren. De laatste treffer was van Joost.


Vrijdag 30 januari 2015: SV Valkenswaard / Alwako 3 – FC Lighttown 2 : 11 – 2

Afwezig: Peter Goorts

Tegen koploper! We begonnen erg dominant en toen scoorde Bram al meteen met 0-1 voor ons. Ik heb gezegd dat wij 10 minuten lang met 0-0 moesten blijven. Dit was gelukt, dus alle spelers kregen van mij koude pilsjes in de 3e helft! Tijn speelde erg goed en fel. Hij heeft hele tijd bij een belangrijke speler van onze tegenstander vastgehouden. En toen maakten we meteen 2 foutjes en ook meteen afgestraft, 2-1 achter. Helaas!

We konden het niet meer goed maken en het werd nog erger en wij verloren dik met 11-2. De tweede goal was van Anthony.


Maandag 19 januari 2015: FC Lighttown 2 – CFT Sportvereniging 1 : 4 – 5 ( 2 – 0 )

Jan deed niet mee en kwam wel kijken. Martijn was coach / speler.
Fijn dat we weer kunnen voetballen maar heel sneu dat we verloren hadden We voetballen gewoon te graag, dat is heel duidelijk. We vergeten nog steeds om een man achter te blijven om controle te houden maar helaas… En we kregen zeker 3 onnodige tegendoelpunten, doodzonde! Het moest echt beter.
Onze leerpunt is dat we meer met elkaar moeten communiceren. Compliment dat Mikael veel belangrijke ballen gestopt had. En verder hebben we toch wel lekker gevoetbald na wekenlang winterstop.

Doelpunten waren van Bram 3x en Ben 1x


Vrijdag 12 December 2014: FCV/Dorpscafé WII 5 – FC Lighttown 2 : 6 – 5

Erik, Anthony, Peter en Jan waren afwezig. Okke en Marcel kwamen bij ons invallen. Martijn was coach.
Het was een spannende wedstrijd met veel strijdlust van beide teams. Jammer dat we verloren hebben terwijl we makkelijk van hun konden winnen.
We kregen bijvoorbeeld 2 onnodige doelpunten tegen omdat we twee keer een speler minder hadden, dus 2 keer onnodige gele kaarten van Okke en Tijn !
In de laatste minuut raakte de bal nog op de binnenkantste paal. Helaas net geen gelijkspel….
Doelpunten waren van 2x Ben, 1x Tijn, 1x Marcel en 1x Bram


Maandag 24 november 2014: FC Lighttown 2 – Woenselse Boys 9 : 2 – 7 ( 1 – 3 )

Iedereen was aanwezig, Ben haakte daarna toch af omdat hij niet lekker voelde. Coach was Martijn.
Helaas zijn we door slechte samenwerking met 2-7 verloren, we hadden heel makkelijk van hun kunnen winnen. Bijna iedereen was op laatste moment erg moe en vroegen om wisselen terwijl bankzitters ook moe waren. Dus iedereen op tijd aangeven om te wisselen, anders heb ik geen fitte spelers meer. Zonde! Leerpunt voor ons allemaal! Doelpunten waren van Bram en Tijn, allebei mooie goals!


Vrijdag 21 november 2014: FC Lighttown 2 – Brabantia 9 : 0 – 9 ( ? – ? )

Peter en Erik waren afwezig. Marcel van heren 1 kwam bij ons helpen.
De wedstrijd verliep niet zo lekker, die tegenstander heeft maar een heel goede voetballer en de rest niks. Die tegenstander was te afhankelijk van die goede speler. Ik heb besloten dat ik een speler van ons de hele tijd bij hem te blijven om meer tegendoelpunten voor te komen, Het hielp misschien wel een beetje anders hadden we nog meer tegendoelpunten gekregen. Bij overspelen van ons was heel slecht, het moet echt beter! Bij balverlies meteen terug en NIET daar hangen en daarna hup weer helemaal terug te rennen!
Maar bij de 3e helft was heel goed met koude pilsjes en bittergarnituur door traktatie van coach Martijn die teamtas vergeten was om mee te nemen!


Maandag 10 november 2014: FC Lighttown 2 – TOB 8: 5 – 1 ( 3 – 0 )

Iedereen was present. Martijn als coach.
We hebben eindelijk lekker kunnen voetballen EN gewonnen. De tweede overwinning is binnen! Door meer lef en goede samenwerking hebben we van hun gewonnen. We bleven kijken wat onze spelers én onze tegenstanders gingen doen, goed bezig! Dan hadden we meer overzicht en daardoor voetbalden we goed en lekker, vasthouden! Halverwege 2e helft kreeg Jan een gele kaart maar gelukkig geen tegentreffer. De enige minpunt was dat wij te graag wilden, daardoor vergaten we steeds elke keer dat een speler achter moest blijven om tegendoelpunten voor te komen. En verder top… Groot compliment voor Maikael! Hij heeft veel voor ons gered!
Doelpunten waren van Ben 2x, Anthony 2x en Bram.


Maandag 3 november 2014: Woenselse Boys 6 – FC Lighttown 2: 5 – 3 (? – ? )

Iedereen was aanwezig. Martijn niet als speler maar als coach.
We hadden makkelijk van hen kunnen winnen maar door slechte combinatiespel en weinig lef hebben we helaas van hen verloren. We maakten ook een paar foutjes die we meteen afgestraft werden met tegendoelpunten, heel zonde! We hadden beter moeten letten wat onze tegenstanders gingen doen ipv steeds naar de bal blijven kijken, allebei kijken dus! Maar we hebben nog steeds zelfvertrouwen dat we straks een stijgende lijn gaan trekken komende weken/maanden!
Doelpunten waren van Ben, Anthony en Peter.


Maandag 27 oktober 2014: FC Lighttown 2 – Honderd%/Veldsink A 1 : 1 – 5 ( ? – ? )

Uiteraard speelde Martijn niet mee (zie vorige verslag)
In principe konden we gemakkelijk van hun winnen. Maar door geen juiste positiespel en combinatiespel binnen ons team konden we gewoon niet lekker voetballen. Te weinig durf en de wil om echt te winnen. Jammer want we hebben genoeg kwaliteit om hun te verslaan ! Echt ! Maar plezier gaat zoals altijd voor, dat weten we allemaal. De enige doelpunt was van Ben. Hop naar de volgende wedstrijd.


Vrijdag 24 oktober: ZVV Berghem 2 – FC Lighttown 2 : 16 – 2 ( ? – ? )

Jan en Peter waren de afwezigen.
Het was een heel slechte avond voor ons allemaal. Ten eerste hebben we met grote cijfers verloren. Ten tweede is Martijn zijn voet (2 voetwortelbeentjes) tijdens de wedstrijd gebroken. Hij is zeker 2 maanden uitgeschakeld.
Onze tegenstander is een jonge team die veel conditie heeft en waardoor wij niet altijd bij kunnen houden. Doelpunten zijn van Bram en Tijn.
Ondanks dat Martijn zijn voet gebroken is, blijft hij natuurlijk als coach… hoe dan ook, hij is er altijd bij !


Maandag 13 oktober 2014: Tongelre 5 – FC Lighttown 2 : 9 – 2 ( ? – ? )

Ons team was compleet.
Alweer alles bij elke tegendoelpunt iets te laat voor ons. We hadden onze tegenstander meer druk moeten zetten om ze geen ruimte te geven als ze een bal hadden. Positiespel en combinatie binnen ons team moeten nog echt beter worden. We hebben een paar grote kansen gehad om doelpunten te maken maar helaas… Gelukkig maakten we nog 2 doelpunten, van Bram en Erik.


Maandag 6 oktober 2014: FC Lighttown 2 – ZVV Berghem 2 : 1 – 11 ( 1 – 3 )

Behalve Jan was iedereen van de partij.
Gek maar waar, wij scoorden als eerste. De vloeiende aanval over diverse schijven werd door Peter goed afgemaakt.
Hierna waren wij min of meer afgetroefd door de tegenstander die vele goals koelbloedig konden scoren. Wij waren steeds een stap te laat.
Jammer, hop naar de volgende match.


Maandag 29 september 2014: FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Akwako 3 : 2 – 10 ( ? – ? )

Peter en Jan waren afwezig.

We speelden tegen de koploper. Dit team heeft spelers die vroeger in hoofdklasse hebben gespeeld. De maat van deze tegenstander was blijkbaar te groot voor ons. Maar toch hebben wij lekker gevoetbald. Positiespel was niet goed en moet dus verbeterd worden. Martijn maakte de beider treffers. En nu, hop naar de volgende match.


Maandag 22 September 2014: CTF sportvereniging 1 – FC Lighttown 2: 2-7

Onze team was compleet. behalve Martijn en Peter die doen niet mee. Martijn was onze coach en Peter blessure.
1e helft was tempo te hoog en slordig. Gelukkig maakt Anthony 1e goal. Martijn zegt dat we rustiger en strakker moest overspelen! teamwork ging langzaam sterker en goede passes geven. De uitslag was 2-7 voor FC Lighttown 2!!
We hebben 2x hattrick gemaakt door Bram en Anthony!! 3 punten hebben we gepakt in de 1e wedstrijd! Goed gespeeld!

3x Anthony
3x Bram
1x Erik

FC Lighttown Heren 3 in Knvb 4e klasse 05:

Spelers:

Peter Kloek
Tim van Hal
Mike Wopereis
Raph Eijkenboom
Faruk Seferovic
Bas Verhulst
Stef Cornelissen
Jasper Joppen
Nusret Skrijelj

Trainer/leider: Ferhat Vurgun
Assistent: Niels Ketelaar

heren 3

VERSLAGEN:

Maandag 30 maart 2015: FC Lighttown 3 – TOB 5  :  3  –  7
Heel wat spelers waren niet opgekomen, t.w. Stef, Mike, Jasper, Nusko en Faruk. De invallers waren Kevin van Heren 1 en Jan van Heren 2.
Jammer dat het team niet compleet was, zoals dit te vaak was gebeurd in het afgelopen seizoen. Ook jammer dat hierdoor geen team foto was gemaakt. Over de wedstrijd zelf, wij hebben best gedaan maar dit was niet voldoende. De treffers waren van Tim, Kevin en Jan.

Vrijdag 26 maart 2015: B.E. ‘79 6 – FC Lighttown 3 :  5  –  4
Mike en Faruk waren afwezig.
Een geen slechte wedstrijd van onze kant.
Treffers van 3x Tim en 1x Nusko.

Maandag 16 maart 2015: FC Lighttown 3 – Ventura 1 :  2  –  8
Alleen Peter als doelman en Tim als aanvoerder waren aanwezig. De rest had zich afgemeld! Zodoende waren Jan, Peter Goorts en Mikael van Heren 2, tevens Marcel van Heren 1, ingevallen.
Omdat het team echt aan elkaar moest wennen, hadden wij min of meer logisch verloren van de tegenstander. Tim als topscorer wist 2 goals erbij te maken.

Vrijdag 13 maart 2015: FC Skiete Willie 2 – FC Lighttown 3 :  2  –  7
Mike en Faruk waren de afwezigen.
Eindelijk hebben wij de eerste overwinning te pakken! Het was een heerlijke wedstrijd. Doelpunten van 3x Tim, 2x Nusko en 2x Jasper.

Maandag 2 maart: FC Lighttown 3 – Woenselse Boys 10 :  3  – 11  ( 1 – 3 )

Ongelofelijk maar waar. Liefst 6 man waren afwezig, te weten Mike, Jasper, Faruk, Nusko, Raph en Stef. Zodoende werden 3 man van heren 2 erbij gehaald en dit waren Jan, Peter Goorts en Mikael.

Wij speelden als een verdedigingsblok en dit ging heel goed, vooral in de 1e helft. Na de 0-1 scoorde Tim tegen. Vlak voor rust, bij de stand 1-2, maakte Jan een zeer onnodige eigen goal en dit was jammer.

In de tweede helft maakte Jan een inschattingsfout en het werd 1-4. Tim maakte snel daarna 2-4 van maar dan was de koek al op. Wij werden moe en de tegenstander liep uit naar 2-10, o.a. door een eigen goal van Tim. Peter Goorts maakte er 3-10 van. Het werd alsnog 3-11.  Het was overigens een sportieve wedstrijd.


Vrijdag 27 februari 2015: Hof van Brabant 2 – FC Lighttown 3 :  7 – 4

Mike en Jasper waren de afwezigen. Stef kwam terug na een blessure en deed zo nu en dan mee.
Het was geen slechte wedstrijd van onze kant. De doelpunten waren van Tim (2x), Nusko en Faruk.

Maandag 2 februari 2015: FC Lighttown 3 – Brabantia 10:  3 – 5 ( ? – ?)
Mike, Jasper en Stef waren de afwezigen. Hasieb en Okke van Heren 1 en Peter Goorts van Heren 2 hadden ingevallen.
Het was een goede en mooie wedstrijd geweest. Goals van Tim, Hasieb en Faruk.

Maandag 26 januari 2015: Den Hoek 7 – FC Lighttown 3: 16-3 (9-1)

Er waren veel afwezigen: Mike, Jasper, Peter en Stef. Daarom werden er twee invallers van team 1 geregeld: Hasieb en Joost. We moesten tegen de koploper. In de eerste helft keepte Faruk en de tweede helft Joost. Het werd een schiettent voor ons doel. Gelukkig maakten we nog wel 3 doelpunten, deze kwamen van Tim, Hasieb en Faruk.


Maandag 19 januari 2015: FC Lighttown 3 – CFT Sportvereniging 2 :  4 – 5  ( ? – ? )

Veel spelers waren afwezig: Mike, Jasper, Raph, Nusret en Stef. Marcel van heren 1 en Mikael van Heren 2 hebben ingevallen.

Het was een mooie en spannende strijd geweest. Helaas net verloren. De treffers waren van Tim (2x), Mikael en Faruk.


Maandag 5 januari 2015:  FC Lighttown 3 – Rabobank 1 :  1 – 6

Behalve Jasper was iedereen van de partij.
De enige goal was van Bas.


Vrijdag 12 december 2014: Ventura 1 – FC Lighttown 3 : 10 – 1 ( ? – ? )

Mike en Raph waren niet van de partij.
Het was een geen goede wedstrijd van ons en wij verloren helaas met dubbele cijfers. De enige goal werd gemaakt door Tim.


Maandag 24 november 2014: F.C. Lighttown 3 – Skiete Willie 2 : 0 – 4 ( 0 – 3 )

Mike, Jasper en Peter K. konden niet meedoen. Bram en Peter G. van Heren 2 waren erbij.
Het was een strijd om de laatste plaats van de rangschikking. Wij met 1 punt en tegenstander met 0 punt. Tegenstander had precies 5 man en ging logisch verdedigen. Wij waren constant in de aanval maar het ontbrak ons aan vindingrijk om te scoren. Tegenstander scoorde liefst 4 keer, allen via de counters. Helaas !


Vrijdag 21 november 2014: TOB 5 – FC Lighttown 3 : 8 – 0  ( ? – ? )

Alleen Mike was er niet bij. Anthony van heren 2 heeft ingevallen. Het was een slechte wedstrijd van onze kant geweest. De eerste helft ging redelijk en de tweede helft was bar en boos.


Maandag 10 november 2014: FC Lighttown 3 – B.E. ’79 : 4 – 10 ( 1 – 4 )

Mike en Jasper waren verhinderd. Tijn van Heren 2 was erbij gehaald.
Het was, vergeleken met de vorige wedstrijd, een geen beste wedstrijd voor ons. Nadat wij als eerste scoorden, door Tim, voerde de tegenstander de score zodanig op dat wij nauwelijks konden bijbenen. Vlak voor rust moest Peter als doelman vanwege knieblessure opgeven en diens plaats werd ingenomen door Faruk. De overige drie treffers, die allen in de 2e helft waren gemaakt, kwamen van Tim, Raph en Tijn. Coach vond dat wij veel beter moesten spelen. Laten wij hopen dat bij de volgende wedstrijd wij weer goed gaan doen!


Vrijdag 7 november 2014; Woenselse Boys 10 – FC Lighttown 3 : 4 – 1 ( ? – ? )

Behalve Nusret was iedereen aanwezig.
Het ging heel goed tegen de koploper. We hebben weliswaar van hun verloren maar we waren beter. We hadden meer kansen dan de tegenstander maar we hadden dit helaas niet benut. De enige treffer kwam uit de voet van Tim.


Maandag 27 oktober 2014: FC Lighttown 3 – Hof van Brabant 2 : 3 – 7 ( ? – ? )

Mike en Jasper waren de afwezigen. Okke van heren 1 was erbij gekomen.
We speelden als team echt goed, beter dan al die andere vorige wedstrijden. Okke had ons mee geholpen en we waren er dankbaar voor. Hij heeft ons goed gesteund. We waren goed gemotiveerd, alleen aan het eind ging het niet meer verder. De doelpunten waren van Faruk, Tim en Okke.


Vrijdag 17 oktober 2014: Brabantia 10 – FC Lighttown 3 : 15 – 2 ( ? – ? )

Iedereen was aanwezig, behalve Raph.

Aan deze wedstrijd begonnen we slecht. We gaven te veel ruimte weg en de tegenstanders profiteerden daar absoluut van door goal na goal te scoren tegen ons. Hier was het ook weer duidelijk dat onze team niet opgewassen is tegen de topteams en de subtopteams van onze competitie. Wellicht dat we beter doen tegen de andere teams van de onderste stuk in de competitie. Deze wedstrijd konden we beter vergeten. Wel hebben we toch lef en inzet getoond door steeds te blijven proberen om iets te maken van ons spel. Dit lukte op een paar zeldzame momenten in de wedstrijd door twee goals van Tim. De tegenstanders waren ons steeds te slim af door slim positiespel en door een watervlugge speler van hun. We konden ze niet bij houden. Bas viel in de laatste 5 minuten uit met een lichte blessure, maar dat viel gelukkig mee. Wij moeten als team blijven proberen om beter te samenwerken en ook lekker te voetballen door lef te tonen en proberen te genieten van het voetballen!


Vrijdag 10 oktober 2014: KPJ/Donskaffee 2 – FC Lighttown 3 : 4 – 1 (3 – 0)

Voor het eerst was er een compleet team. Na lange blessureleed van onze Stef (hamstring) mocht hij weer eindelijk zijn ‘debuut’ maken.
Wij begonnen superieur aan de wedstrijd! Maar wij konden het gaatje niet vinden vanwege uitstekende keeperswerk van de tegenpartij. Zeker wel (15 doelpogingen). Maar aan de andere kant kregen wij wel doelpunten tegen: 3-0 gingen we rusten.
Dus we wisten wat we de 2e helft moesten doen. Helaas was steeds de keeper die in de weg stond. Counterend maakten ze de 4-0 van. Strafschop voor lighttown!!! Tim nam zijn verandwoordelijkheid. Eindelijk de keeper werd geklopt! 4-1. Aan de andere kant wist Bas een strafschop te veroorzaken met zijn rugby actie (!) maar gelukkig was onze Peter attent met zijn knappe redding laag in de hoek. Dus de schade bleef beperkt bij de stand van 4-1. Vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd, hopelijk maken we het af!


Maandag 28 September 2014: FC Lighttown 3 – Den Hoek 7 : 0 – 12 (? – ?)

Aanwezigen: Tim, Raph, Mike, Peter K , Jasper, Faruk, Nusko en Bas
Afwezigen: Stef

Deze wedstrijd zou een hele moeilijke worden. We moesten tegen de koploper en wij hadden al 2 keer verloren en maar 1 gelijk gespeeld. Ze wonnen al hun wedstrijden. Toch gingen we ervoor! Toen de wedstrijd begon, merkten we dat de tegenstander gewoon een (of twee) maatje(s) te groot waren voor ons. We hadden een tegenstander die ervaren waren, geweldig in elkaar gespeeld waren. Ze wisten ons steeds mis te leiden door goed positiespel en we maakten geen schijn van kans om iets terug te doen. na de 0-2 van de tegenstander ging hun keeper zelfs mee voetballen! Wij hadden hier geen antwoord op en steeds kregen we een tegendoelpunt tegen. We probeerden steeds te verdedigen, zo goed als we konden. Hierin was Mike wel de uitblinker. Uiteindelijk waren wij gewoon kapotmoe gespeeld. De score liep zelfs op tot 0-12 voor de tegenstanders!
Wij proberen van deze wedstrijd te leren en dit mee te nemen naar de rest van het seizoen. We zijn nog steeds niet heel erg op in elkaar gespeeld, maar dat komt vanzelf een keer!
Kom op jongens, we kunnen het wel!


Vrijdag 26 September 2014: FC Lighttown 3 – CFT Sportvereniging 2 : 3 – 3
(? – ? )

Aanwezigen: Tim, Raph, Mike, Peter K., Jasper, Faruk, Nusko (nieuw) en Bas
Afwezigen: Stef (geblesseerd, al vanaf de 1e wedstrijd)

De wedstrijd begon en meteen merkten we dat het geen makkelijke wedstrijd voor ons zou worden. De tegenstanders waren een stuk ouder dan wij, maar ook met veel meer ervaring. Wij zijn een team met veel nieuwe spelers en daarom nog niet helemaal in elkaar ingespeeld. Hierdoor maakten we veel fouten en er was soms sprake van miscommunicatie. We lieten echter wel zien dat we gretig waren en door een aantal mooie acties van Nusko en Tim lukte het ons om als eerste te scoren via Tim, die de bal lekker met zijn linkerbeen in schoot. Daarna scoorden de tegenstanders wel tweemaal. We verdedigden niet altijd goed, maar gelukkig hadden we onze keeper Peter! Zonder hem hadden de tegenstanders veel meer gescoord!! Na een tijdje zoeken naar de gaten in de verdediging van de tegenstanders kwam Mike ineens opstormen en nam de bal mee naar voren, en schoot de bal vervolgens snoeihard en heel nauwkeurig in de rechterbovenhoek!! Prachtige goal! Daarna kregen we helaas vrij snel weer een tegendoelpunt (3-2 voor hun). In de laatste 5 minuten probeerden we nog eens voluit te gaan. Bas kreeg de bal en wist een tegenstander om te zeilen en rende naar de doel van de tegenstander. Er kwam een verdediger ervoor te staan, maar Bas wist de bal tussen de benen van de tegenstander doorheen te schieten en schoot zo ook de doel in! De keeper van de tegenstander zag dit niet aankomen! Zo werd het alsnog een gelijkspel! 3-3!


Vrijdag 19 september 2014: Rabobank 1 – FC Lighttown 3 : 5 – 2 ( 3 – 0 )

Iedereen was aanwezig.
De 1e 10 minuten ging goed met 0 – 0 als stand, daarna bergafwaarts vanwege vele wissels achter elkaar (gebrek aan conditie). Met 3 – 0 achter gingen wij de rust in.
In de 2e helft gingen wij op jacht naar de gelijkmaker. Wij waren in de buurt van 3 – 2. Faruk heeft 2x gescoord na 2x assist van Tim. Vervolgens waren de meeste spelers weer op en wist Rabobank counterend naar 5 – 2 te scoren.


Maandag 8 september 2014: FC Lighttown 3 – KPJ/Donskaffee 2 :  2-6 ( ?-? )

Stef die geblesseerd is en dus niet mee kon doen, kwam netjes kijken en steunde voor ons team.
Wij hebben vier nieuwe spelers en vooral de twee moesten nog veel aan wennen. Het was een beetje zwaar voor hen. Desondanks ging het heel lekker, alleen de laatste 8 minuten ging het niet meer en wij verloren toch ruim. Tim wist als enige te scoren. Peter had een gele kaart gekregen. Hij ging heel netjes en sportief aan de kant zitten. Na de wedstrijd gingen wij elkaar hand geven aan tegenstander en aan scheidsrechter. Dit was wel mooi om te zien.

FC Lighttown Vrouwen 1 in Knvb 1e klasse 01:

Spelers:

Desiree Burgers
Marieke Cromsigt
Anissa Jans
Yvonne Jansen
Gertie Janssen
Fanny Karouw
Esther van der Lee
Manon Leijten-Kreemers
Sophie van Liere
Stien Malipaard
Stephanie Prijt
Danielle van Raamsdonk

Trainer/leider: Patrick Cromsigt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fanny en Danielle afwezig

vrouwen 1

VERSLAGEN:

30 maart 2015: FC Lighttown VR1 – G.S. Kouros/Latour VR1: 0 – 4 (0 – 1)

Afwezig: Stien en Marieke
Laatste wedstrijd van de seizoen. Stien en Marieke zijn de afwezigen. Yvie is weer de keepster vanavond sinds 4 maanden. Mohammed is de coach en Patrick assistent vanwege oogontsteking. We moeten waken op “superoma” die we vorige wedstrijd nauwelijks vat konden hebben. Na 4 minuten is het 0-1 door niet dekking van vrije aanvaller. Sophie bijna doelpunt na mooie gooi van Yvie. Even later heeft Desiree ook kans maar schiet naast. De verdediging ziet stabiel uit. Tot rust, geen doelpunten. Na rust spelen we met meer aanvallend systeem, 1 aanvaller extra ten koste van verdediging. Dat was niet echt goede keuze vanwege miscommunicatie voorin en achterin ontstaat gat, gevolg 0-2. 10 minuten later 0-3. Yvie heeft meteen daarna 0-4 voorkomen door goede redding. Esther bijna goal, stiftbal net over. Tegen einde 0-4, na hoekschop hard afstandsschot. Het was een zware seizoen geweest, alles verloren.

23 maart 2015: Brabantia VR3 – FC Lighttown VR1: 17 – 0 (8 – 0)

Afwezig: Gertie, Sophie en Stephanie
Na de kater vorige week spelen we weer tegen gevreesde Brabantia, dan wel team 3. Gertie, Sophie en Stephanie zijn de afwezigen. De start lijkt goed te komen tot er tegentreffer valt. De stand loopt heel snel op. Stien heeft haar enkel gebroken, eerste instantie dachten we dat zij haar enkel verzwikt had, zij speelt de rest van de wedstrijd niet mee. De rust is 8-0 achter. Na de rust houden we bijna 10 minuten vol met 4 verdedigers achter. Dan draait de doelpuntenmachine weer op volle toeren ondanks goed keepende Marieke. De eindstand is 17-0.

16 maart 2015: FC Lighttown VR1 – Brabantia VR2: 1 – 18 (1 – 9)

Afwezig: Desiree en Gertie
Doelpunt: Yvie

Gertie en Desiree hebben vrij. Stien is de keepster. Al meteen zetten de tegenstanders ons grote druk. We hebben geen ruimte om te opwarmen. De wedstrijd is 10 minuten oud en het is al 1-6 achter, doelpunt door Yvie. De tegenstanders zijn op alle punten veel sneller dan wij. De ruststand is 1-9. De 2e helft is een marteling, we zijn als het ware kanonnenvoer. Ondanks dit stimuleren we elkaar om niet op te geven. De tegenstanders zetten vliegende keepster in, ze hebben 1 vrouw meer. Ze geven ons geen genade en maken de monsterscore 1-18, de grootste nederlaag in jaren.


9 maart 2015: Den Hoek VR1 – FC Lighttown VR1: 10 – 2 (4 – 0)

Afwezig: Stephanie en Stien
Doelpunt: Desiree en Esther

Stephanie en Stien hebben vrij. We spelen tegen Den Hoek. Esther is de keepster. Marieke rukt op en maakt bijna snelle doelpunt maar ze werd omver geduwd door de keepster. Verrassend is dat ongestraft. We blijven geconcentreerd verdedigen maar vallen soms met z’n allen aan, doordat we te laat terugkomen loopt de stand langzaam op tot 4-0 achter bij rust. Na rust keept Marieke (teveel pijn knie door de duw). Esther scoort 4-1. Tegenstanders doen het op onsportief en laffe manier ons uit te schakelen door de doelpuntmakers van ons te blesseren, Esther houdt geschaafde knie over na duw. Scheidsrechter laat het weer ongestraft doorspelen. Desiree maakt 5-2, na balverovering van vliegende keepster. Helaas storten we daarna in, geen communicatie en oogcontact meer, tegenstanders profiteren ervan en halen bloed uit onze nagels. Eindstand is 10-2, een wedstrijd om snel te vergeten.


2 maart 2015: FC Lighttown VR1 – De Schoen/Vis. Unlim VR1: 0 – 4 (0 – 3)

Afwezig: Marieke en Danielle

Danielle en Marieke zijn de afwezigen. Mohammed neemt voor één keer de coach taak over en Patrick fungeert als zijn assistent coach. We spelen tegen een team dat 1 plaats hoger ligt dan wij. Stien keept voor ons. De start is rustig maar we kunnen moeilijk bal vast houden. De tegenstanders zijn niet erg sterk maar zij weten hun kansen wel goed te benutten. Bij 10 minuten 0-1 niet gedekt. Een paar minuten 0-2 afstandschot. Dan schroeft de tempo op, meer druk op ons. 5 minuten voor rust 0-3. De tegenstanders moeten een paar minuten met één minder spelen, licht geblesseerd en geen wissel op bank, helaas weten we daar niet van te profiteren. De eerste 10 minuten van de 2e helft verdedigen we uitstekend, goed compact maar dan valt het langzaam uit elkaar daardoor krijgen tegenstanders meer ruimte, gevolg 0-4. Verder geen doelpunten meer. Een van de minste tegendoelpunten van de seizoen, goed gedaan.


23 februari 2015: Honderd%/Veldsink A VR2 – FC Lighttown VR1: 6 – 0 (3 – 0)

Afwezig: Anissa en Esther

Zonder Esther en Anissa spelen we tegen pittige tegenstanders. Ze staan op de 2e. We moeten waken op hun snelle counters. Stien is de keepster. Heel lang blijft de stand 0-0 dankzij goede reddingen van Stien en stabiele verdediging. We aanvallen voorzichtig en lopen snel terug. Pas bij 20e minuut valt tegentreffer en bij rust is het al 3-0. De 2e helft staat onze verdediging weer op slot. De tempo wordt hoger en tegenstanders raken gefrustreerd. We hebben ook een paar grote kansen, vooral Yvie die paal schiet. De laatste 10 minuten worden wij langzaam moe, dankzij Stien blijft de stand op 6-0 steken. Goede wedstrijd.


9 februari 2015: FC Lighttown VR1 – Honderd%/Veldsink A VR3: 0 – 8 (0 – 5)

Afwezig: Yvie, Marieke en Stien

Stien, Yvie en Marieke melden ziek af, griepepidemie heerst. Lang blijft de stand verrassend 0-0. Halverwege 1e helft pas de tegentreffer, binnen 8 minuten is het al 0-5, voornamelijk afstandsschoten. De 2e helft ook lang doelpuntloos, we blijven bijna hele tijd achter verdedigen. Dan loopt de stand langzaam op tot 0-8, 2x dribbel. We kunnen de tegenstanders vrij goed tegenhouden maar ze hebben een of twee sterke speelsters uit team 2 erbijgehaald en die maken bijna alle doelpunten.


2 februari 2015: FC Eindhoven VR 1 – FC Lighttown VR1: 9 – 1 (5 – 1)

Afwezig: Anissa en Gertie
Doelpunt: Danielle

Zonder Anissa en Gertie spelen we tegen middenmoter FC Eindhoven. Marieke is vanavond de keepster. De tegenstanders hebben een vedette die we goed moeten waken. De wedstrijd is beetje evenwichtig met iets meer voordeel voor de tegenstanders. De tegentreffers zijn gevallen doordat de laatste vrouw de bal verloor en niemand staat achter om het opvangen. Andere doelpunten zijn afstandsschoten. Tegen einde van 1e helft maakt Danielle een doelpunt, rebound na afstandsschot Esther. De rust is 5-1. De 2e helft is vergelijkbaar, wel grip op wedstrijd maar door kleine fouten krijgt hun sterkste speelster de bal en boem. Aan het eind heeft Desiree groot kans maar zij schiet helaas recht op keepster. De eindstand is 9-1.


26 januari 2015: TOB VR 1 – FC Lighttown VR1: 0 – 8 (0 – 4)

Afwezig: Stien, Danielle en Yvie

Zonder Stien, Danielle en Yvie spelen we tegen fanatieke TOB. Esther is vandaag de keepster. Pittige start, we moeten meteen vol aan de bak. Na 5 minuten krijgen we beetje grip op de wedstrijd. Maar we moeten de hele tijd verdedigen, we doen het vaak goed. Maar helaas door pech en kleine foutjes vallen er tegentreffers: 1-0 niet gedekt, 2-0 goede stop Esther maar helaas staat iemand naast haar en hoeft de bal in te tikken, 3-0 snelle counter, 4-0 foute pass op slecht moment. Na rust hetzelfde verhaal: 5-0 dribbel voorbij laatste vrouw, 6-0 gat in verdediging, 7-0 rebound paal, 8-0 balverlies op slecht moment. Geen slechte wedstrijd omdat we vandaag snel kunnen omschakelen, met name snel terugkomen.


19 januari 2015: FC Lighttown VR1 – SV Valkenswaard/Alwako VR2: 2 – 9 (1 – 3)

Afwezig: Sophie, Gertie en Anissa
Doelpunt: 2x Esther

Anissa en Gertie hebben vrij maar goed ook want Sophie zat muurvast in file. Zonder dames uit Tilburg spelen we tegen Valkenswaard. Al meteen vallen we aan en Danielle komt oog in oog met keepster. Na 5 minuten zijn ons kruit verschoten en 3 raken buiten adem. De tegenstanders profiteren ervan en maken 2 doelpunten. Esther verovert bal, sprint naar doel en scoort. Dat geeft ons oppepper. De tempo wordt hoger, lekker fanatiek. Marieke maakt goede reddingen dankzij snelle reflex. Vlak voor rust 1-3 omdat we niet kunnen uitspelen. Na rust 2 snelle tegentreffers, counters. Dan blijft 1 kwartier lang 1-5, we verdedigen als een team. Desiree groot kans, mooie dribbel maar vergeet te scoren. Danielle raakt geblesseerd, enkel verzwikt. Laatste 5 minuten veel doelpunten, 3 voor tegenstanders en eentje voor ons, een misser van hun en Esther doelpunt. De eindstand is 2-9.


5 januari 2015: ESZVV Totelos VR2 – FC Lighttown VR1: 11 – 0 (6 – 0)

Afwezig: Yvonne, Sophie

De eerste wedstrijd na de winterstop krijgen we pittige tegenstanders, ze zijn koplopers. We moeten nog steeds zonder Yvie, geblesseerd aan haar handen.Stien valt haar in. Sophie is de andere afwezige. We maken onze borsten nat en zetten ons schrap. De tegenstanders zetten eerst niet veel druk naar schieten wel steeds raak. Na 10 minuten is het 3-0. Na 5 doelpuntloze minuten jagen ze op meer treffers en zetten vliegende keepster in. De druk wordt groot en groter en de ruststand is 6-0. De 2e helft schroeft de tempo steeds hoger en de tegenstanders lijken 20-0 van ons willen winnen. Maar we houden ferm tegen. Ze hebben erg veel haast. Halverwege 2e helft is het 10-0. Laatste fase wedstrijd verdedigen we als een team en incasseren slechts 1 doelpunt. Ondanks 11-0 verlies zijn we niet kapot gespeeld.


8 december 2014: Brabantia VR2 – FC Lighttown VR1: 11 – 0 (8 – 0)

Afwezig: Esther en Stien

Stien meldt af en Esther heeft vrij. Liefst 4 vrouwen komen opdagen aan de start van de wedstrijd. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter af en zo starten we met één vrouw tekort. Nog geen 10 seconden is het al 1-0. Pas 5 minuten later komen andere dames aanhollen. De stand is al 4-0 achter. We moeten nog warmdraaien, de tegenstanders maken er snel nog 2 bij. De wedstrijd is pas 1 kwart oud en we zijn al met 6-0 achter. Als dit zo doorgaat verloren we met meer dan 20-0. Dan krijgen we langzaam meer grip op de wedstrijd. De rust is 8-0 achter. De 2e helft is gelukkig veel beter, we werken als een verdedigingsteam en Marieke heeft veel goede reddingen verricht. Tot de laatste minuut hebben we maar 1 tegentreffer gehad. Maar de eindstand is 11-0. Nu hebben we winterstop en we moeten in 2015 beter doen.


24 november 2014: FC Lighttown VR1 – Den Hoek VR1: 0 – 8 (0 – 2)

Afwezig: Esther en Stephanie

Vanavond spelen we tegen Den Hoek, ze staan 1 plaats hoger dan wij met 1 punt meer. Esther en Stephanie hebben vrij. Yvie heeft nog last van gekneusde vingers en gaat voetballen, Marieke valt haar in. De start is rustig gegaan met een paar kansen voor ons. We hebben de wedstrijd onder controle maar maken bij 0-2 grote fout omdat we niet als muur klaarstonden bij vrije trap dichtbij doel. De 2e helft is teleurstellend, concentratieproblemen, misverstanden en verwarring. Marieke heeft een paar blauwe plekken gekregen door harde afstandsschoten. We worden op alle punten overtroffen. Eindstand is 0-8.


17 november 2014: G.S. Kouros/Latour VR1 – FC Lighttown VR1 : 9 – 1 (4 – 0)

Afwezig: Esther, Yvie
Doelpunt: Danielle

Esther en Yvie hebben vrij. De wedstrijd start met een evenwicht, echter gaat de tempo steeds hoger en op gegeven moment hebben we een speelster niet gedekt, 1-0. De tegenstanders hebben “superoma” en we kunnen haar moeilijk bijhouden, zij maakt snelle 2-1 spel en geeft assist. De rust is 4-0, waarvan 3 door afstandsschoten. De 2e helft verloopt ongeveer hetzelfde, wel maken we meer kansen waarvan we eentje weten te benutten door de beste Danielle, 5-1. Marieke en Stephanie hebben veel kansen. Laatste 10 minuten verzwakt onze concentratie en moeten helaas 4 doelpunten incasseren. Eindstand is 9-1


10 november 2014: FC Lighttown VR1 – Brabantia VR3 : 2 – 9 (2 – 3)

Afwezig: Anissa, Stien, Gertie
Doelpunt: Marieke, Esther

Anissa meldt ziek en Stien en Gertie hebben vrij. We hebben hier voor de 2e keer een zwangere binnen onze team. Manon gaat de rest van seizoen niet voetballen. We feliciteren haar van harte. We spelen met zevenen. Door een paar fouten, niet goed gedekt, is het 0-2. Opeens lukt het alles bij ons, doelpunt door Marieke, 1-2. En dan nog één door Esther, 2-2. De tempo is hoog en we draaien lekker mee. Yvonne maakt goede reddingen. Vlak voor rust is het 2-3. Na rust is het dramatisch. Alles gaat fout, concentratie weg, positie verwarringen en veel misverstanden. Tegenstanders profiteren hiervan en de stand buigt van 2-3 om naar 2-9, jammer.


3 november 2014: De Schoen/Vis. Unlim VR1 – FC Lighttown VR1 :8 – 1 (5 – 1)

Afwezig: Esther, Stien en Danielle
Doelpunt: Desiree

Laat om 10 uur spelen we in Heiberg tegen niet al te sterke tegenstanders. Danielle en Stien melden zich af en Esther heeft vrij. Binnen 6 minuten is het al 3-0 achter, doordat we steeds te laat terugkomen na counters. Onze passes zijn vaak net iets te hard, wel jammer zo verspelen we kansrijke momenten. Na 10 minuten scoort Desiree (!), eindelijk na jaren, dat moeten we vieren. Tot het einde van 1e helft hopen we op een mooie wedstrijd maar dan keiharde schot van ver afstand, de bal raakt onderkant en de lijn maar het is doelpunt volgens scheidsrechter. Zuur. Bij rust is het 5-1. De 2e helft hebben we tot het einde goed verdedigd. Twee minuten voor eindsignaal is het 6-1 maar de eindstand is 8-1.


27 oktober 2014: FC Lighttown VR1 – Honderd%/Veldsink A VR2 :0 – 11 (0 – 5)

Afwezig: Desiree en Danielle

Na herfstvakantie spelen we weer tegen sterke tegenstanders. Desiree en Danielle hebben vrij. Eerste 5 minuten weten we hun sterke counters tegen te houden maar dan vallen 2 snelle doelpunten, 0-2. Halverwege 1e helft heeft Marieke grote kans maar schiet helaas net naast. De tegenstanders zetten vliegende keepster in en vallen met zijn vijven aan, tien minuten lang lukt het ons dit te weren. Vlak voor rust en vlak na de rust loopt de stand van 0-2 op naar 0-9, in 10 minuten speeltijd liefst 7 tegendoelpunten. Dat is jammer. De laatste 20 minuten is beter, maar 2 tegendoelpunten. Eindstand is 0-11. Mentaliteit is in orde maar concentratie na tegentreffers is een probleem. Volgende keer beter.


13 oktober 2014: Honderd%/Veldsink A VR3 – FC Lighttown VR1 :9 – 2 (5 – 0)

Afwezig: Esther, Fanny, Sophie en Manon
Doelpunt: Marieke 2x

Manon meldt zich ziek. Esther en Sophie hebben vrij. Fanny is zwanger en zal de rest van seizoen niet meer bij ons spelen. Op papier is tegenstander een middenmoter. Na kans Gertie volgt snelle counter en boem 1-0. We moeten waken voor hun snelle counters. 10 minuten later 2-0 vanuit onmogelijke hoek. Anissa verzwikt haar enkel en moet de rest van de wedstrijd vanuit de bank toekijken. De rest van 1e helft geven we de tegenstanders teveel ruimte weg en we vragen niet om bal waardoor we telkens vastzitten en 3 tegendoelpunten moeten incasseren. Ruststand is 5-0. De 2e helft is veel beter. We werken als een team en blokkeren hun counters goed. 20 minuten verder is de stand 6-2 (1-2 voor ons), 2 doelpunten door Marieke. Laatste 5 minuten zijn we moe geworden en kunnen hun counters niet meer bijhouden. De eindstand is 9-2. We spelen over algemeen goed maar helaas verspelen we momenten veel tegendoelpunten achter elkaar.


6 oktober 2014: FC Lighttown VR1 – FC Eindhoven VR1: 5 – 7 (3 – 1)

Afwezig: Yvonne, Manon, Gertie en Anissa
Doelpunt: Esther 2x, Fanny 1x, Danielle 1x, Marieke 1x

Manon, Yvonne en Gertie hebben vrij en Anissa meldt ziek. We spelen met achten en Stien is de keepster. Verrassend staan we na 1 minuut al 1-0 voor, doelpunt Marieke na geweldige ¨ingooi¨ door Fanny. Ondanks goede evenwicht raken we echter snel uitgeput, daardoor valt de gelijkmaker doordat 2 van ons te moe zijn om terug te komen. Dan 2-1 door Esther, solotocht langs 2 spelers. Vlak voor rust 3-1 door Danielle, rebound na schot Marieke. De 2e helft veel doelpunten, helaas 6 voor de tegenstanders en wij maar 2. We hebben ons best gedaan maar door persoonlijke fouten en vermoeidheid hebben we teveel tegendoelpunten geïncasseerd. De eindstand is 5-7, jammer maar we geloven dat we de wedstrijd kunnen winnen en dat is goed voor ons vertrouwen.


29 september 2014: FC Lighttown VR1 – TOB VR1: 0 – 8 (0 – 7)

Afwezig: Marieke, Manon, Anissa
Doelpunt:

We maken onze borsten nat en gaan met frisse moed de 3e wedstrijd tegenaan. Marieke, Manon en Anissa hebben vrij. We spelen met 3 verdedigers en 1 spits. De eerste 5 minuten is de wedstrijd in evenwicht. Na de eerste doelpunt draait doelpuntenmachine weer op volle toeren. De ruststand is 0-7 achter. Echter zijn onze verdediging langzaam beter. De tweede helft hebben we maar één tegentreffer gekregen. De verdediging is duidelijk vooruit gegaan. We leren steeds beter met elkaar samen te verdedigen, daar kunnen we iets van leren en meenemen naar de volgende wedstrijd.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC


22 september 2014: SV Valkenswaard/Alwako VR2 – FC Lighttown VR1: 13 – 1 (9 -0)

Afwezig: Stephanie, Stien, Sophie
Doelpunt: 1x Manon

De wedstrijd is 20 seconden oud en het is al 1-0. De tempo is meteen hoog, we proberen de wedstrijd een beetje te beheersen maar de tegenstanders overtreffen ons allemaal. De stand loopt heel snel op, bij rust is het 9-0. Het is duidelijk dat de systeem met 2 verdedigers en 2 aanvallers ons niet goed liggen. Daarom spelen we de tweede helft met 3 verdedigers en 1 spits. Manon verovert de bal en scoort, 9-1. Het blijft lang 11-1, bijna 1 kwartier geen doelpunten. De scheidsrechter fluit ook tegen ons. Aan het einde van de wedstrijd zijn we moe geworden en vallen nog 2 tegendoelpunten, 13-1.


15 september 2014: FC Lighttown VR1 – ESZVV Totelos VR2: 1 – 12 (1 – 5)

Afwezig: Marieke, Desiree, Danielle en Anissa
Doelpunt: 1x Manon

Eerste wedstrijd van de seizoen. De team bestaat uit 12 spelers en 3 krijgen om de beurt vrij, dit keer Marieke, Desiree en Danielle. Anissa meldt af. We gaan met 8 spelers spelen. De start ziet goed uit, aardig controle, alleen balaanname onwennig. Eerst paar dreigingen, Yvonne is alert. Dan scoort Manon, 1-0, dribbelt voorbij en schiet. De tegenstanders voeren druk op. Vijf minuten later gelijk 1-1. En dan scoren ze om de 2 minuten een doelpunt. Voor ons is de wedstrijd voorbij. Concentratie verslapt en mentaliteit zakt als een lood. De ruststand is 1-5. De tweede helft proberen we de evenwicht te herstellen maar na 5 minuten is het 1-6 en dan draait doelpuntenmachine op volle toeren. We snakken naar einde. Enige kans Stephanie maar helaas is de keepster snel terug. De eindstand is 1-12.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

 

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC