2015 – 2016

FC Lighttown Heren 1 in knvb 3e Klasse 03:

Spelers:

Willem-Jan Maasakkers
Erik Coenders
Marcel van der Lans
Okke van Mierlo
Bram Koopmans
Martijn van Heesch
Tijn Groenevelt
Joost Bazelmans
Ado Peltjo (2e helft)
Anthony Rovers (2e helft)
Mohammed Akzaz (vanaf 22 januari)

Trainer: Ado Peltjo / Martijn van Heesch (2e helft)
Assistent: Edwin Munne

IMG_2149

heren1VERSLAGEN:
Maandag 4 april 2016: FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 3 : 1 – 6 (0 – 1)

Ado en Mootje waren de afwezigen. Wij speelden volgens 3-1 systeem en probeerden met man en macht zo goed mogelijk te verdedigen tegen de zeer bewegelijke tegenstander. Dit ging lange tijd goed. Pas in de 18e minuut scoorden ze. Niet veel later knalde Tijn tegen de paal na een goede voorzet van Anthony. Ook een goede vrije trap van Erik die helaas niet werd afgemaakt door Joost. In ieder geval, de eerste helft was uitstekend.

In de tweede helft werd het langzamer minder goed. De 0-2 kwam door misverstand tussen WJ en Okke. De 0-3 was een eigen goal van Okke. Hierna was er een mooie actie tussen Erik en Okke, maar helaas geen goal. Balverlies van Anthony betekende de 0-4. De 0-5 kwam na een snel uitgevoerde corner. De 0-6 was een counter goal nadat wij via Bram een goede kans had. Gelukkig maakte Marcel voor ons de eretreffer. Hij scoorde na een dieptepass van Joost.

Kortom, dit was de laatste wedstrijd in de 3e klasse. Wij zijn gedegradeerd (slechts 3 zeges in 22 wedstrijden) In het komende seizoen komen wij uit in de 4e klasse.

Vrijdag 1 april 2016: FC Lighttown 1 – Den Hoek : 7 – 8 ( 2 – 3 )

Okke en Bram zijn afwezig. Fatih komt bij ons invallen. Dit wedstrijd was alles of niets. We moesten echt alles geven. Als ik goed heb is deze wedstrijd het spannendst van hele seizoen. We stonden 2x op voorsprong. Maar kregen helaas ook meteen tegendoelpunten. We maakten paar keer enorm en onnodig blunders. En 1x eigen doelpunten. En tegenstander kregen 4x gele kaart. En we maakten toch geen goals. Doodzonde allemaal. We zijn daardoor helaas gedegradeerd.

Doelpunten van Ado 3x, Fatih 2x, Tijn en eigen goal.

Vrijdag 18 maart 2016: Botafogo 2 – FC Lighttown 1 : 5 – 3 ( 2 – 0 )

Afwezig: Joost, Willem Jan, Mohammed en Anthony

Bram keept. We kregen regelmatig paar keer grote kans terwijl we nog steeds te voorzichtig speelden. Jammer want wat dan als we met aanvallend en hoog tempo speelden? We kregen blijkbaar steeds onnodig tegendoelpunten. We maakten het steeds niet af en kregen wel regelmatig tegen. Het moet juist andersom zijn. Doelpunten waren Erik 2x en Marcel 1x.

Maandag 7 maart 2016: Hof van Brabant 1 – FC Lighttown 1 : 14 – 1 ( 6 – 1 )

Behalve Mootje was iedereen van de partij. Wij hebben tegen de koploper en aanstaande kampioen kansloos verloren. Het werd een kat muis spel. Ze waren op alle fronten veel beter dan wij. Wij deden teveel met hun spel mee. Wij moesten meer compacter en slimmer spelen maar het kwam totaal niet uit. Ook hadden wij een paar keren kunnen scoren maar de bal wilde er niet in. Helaas! Pas bij 6-0 achter scoorde Ado na een goede samenspel. Een goede les voor ons voor de drie volgende en laatste wedstrijden….

Maandag 29 Februari 2016: FC Lighttown 1 – RISC/Hydra Sport 1 : 7 – 3 (4 – 3)

Behalve Joost was iedereen van de partij.
Het begin was voor de tegenstander. Na twee kansen van hen scoorden ze toch 0-1. Hierna een slimme overstap van mootje scoorde Ado 1-1, snel daarna 2-1 weer door Ado, na pass van Marcel. Niet veel later de 2-2 door onvoldoende ruimtedekking achterin. Mootje maakte domme balverlies en tegenstander wist er raad mee en scoorde 2-3. Dan pas begonnen wij beter en beter te spelen. Een 3-3 volgde door goed doorzetten van Anthony na dieptepass van Ado. Niet veel later knalde Ado ons naar 4-3.
In de tweede helft waren wij heer en meester. Wij hanteerden goed man to man dekking en meer agressief in het spel. Een mooie combinatie tussen Marcel en Erik en Erik maakte goed af. Het werd nog spannend doordat de arbiter ineens een paar rare beslissingen maakte. Zo erg dat Okke met z’n commentaar voor 2 min. uit veld moest. Tegenstander scoorde gelukkig niet, dankzij sterk optreden van onze goalie WJ. In de laatste 5 minuten scoorden wij nog drie keer en wel door 2x Marcel na mooie 1-2 combinatie met Ado en door fout van keeper: 7-3.

Vrijdag 26 Februari 2016: ZVV Eindhoven 6 – FC Lighttown 1 : 4 – 2 (3 – 2)

Behalve Joost was iedereen van de partij. Het was weer spannende wedstrijd. Beide teams moesten winnen.
Ik, Martijn, heb in de kleedkamer tegen de spelers gezegd dat we geen tegendoelpunten moeten krijgen anders moeten we weer hard werken om meer doelpunten te maken. Maar helaas kregen we binnen 10 min al 3x tegen. 3-0 achter dus. We moesten helaas weer vechten… Het werd uiteindelijk met 3-2 de rust in. Doelpunten waren van Erik en Mohammed.
Mohammed kreeg in 2e helft een gele kaart van flinke worsteling om een bal. Gelukkig geen tegengoal. En daarna bleef het lang met 3-2 heb ik besloten om vliegende keeper Ado in te zetten. Het werd twee keer echt bijna met 3-3 of zelfs 3-4 voor ons. Helaas maakten we het steeds niet af en dan kregen we toch nog een tegendoelpunt. Jammer. We konden heel makkelijk van hun winnen. maar helaas… op naar de volgende wedstrijd en weer voor 3 punten vechten!
Maandag 15 februari 2016: FC Lighttown 1 – Be’79 4 : 5 -4 (3 – 0)

Het was een strijdlustige wedstrijd vooral in 2e helft. We stonden in de rust met 3-0 voor. Echt onnodig dat we opeens 3x tegendoelpunten kregen. We bleven vechten tot we niet meer konden, is blijkbaar ook gelukt. We hadden bij laatste minuten wat problemen met concentreren en we waren toen niet echt los. Ik greep meteen in dat iedereen wakker moesten worden toen we weer op voorsprong stonden. 5-4 voor ons.
Doelpunten waren Ado 3x, Bram 1x en Okke 1x

Maandag 25 januari 2016: FC Lighttown 1 – AZV ’72/CV Heesakkers 1 : 5 – 8 (2 – 4)

Met een geheel zelfde team als afgelopen vrijdag speelden wij nu minder tegen de middenmoter. Na de 0-3 werden wij pas wakker. Tegenstander verdedigde stug en wij hadden moeite om te scoren. Toch kwamen er ineens 2 goals van Ado (passes van Anthony en Okke) Vlak voor rust 2-4 en was volstrekt onnodig door domme gele kaart van Mootje. In de tweede helft drukten wij goed en het resulteerde in treffers van Marcel (pass Ado) en Mootje (mooie 1-2 met Marcel) Hierna hadden wij echter veel energie vergooid waardoor tegenstander uitliep naar 4-7. Wij probeerden met vliegende keeper Bram maar dit lukte niet zo goed. Toch nog een treffer erbij en wel van Mootje (na pass Okke) Wij speelden hierna alles of niets. Het werd niets want ze maakten nog een goal erbij: 5-8. Korte reactie van coach: wij maakten het spel, zij maakten de goals. Bovendien waren wij aan het begin niet scherp waardoor wij vaak achter de feiten aanliepen.

Vrijdag 22 januari 2016: RPC 1 – FC Lighttown 1 : 5 – 4 (1 – 1)

WJ en Joost waren de afwezigen. Bram keepte. Come back voor Mootje! Er waren 8 man aanwezig. Een zeer spannende strijd waar FC Lighttown uitstekend had gedaan tegen de tweede plaats RPC. Pas in de laatste minuut gingen wij onderuit. Jammer. Bram was uitblinker want hij heeft heel vele ballen gestopt. Absoluut de man van de wedstrijd! Na de 1-1 was het in de tweede helft 3-1, o.a. een penalty wegens onbewuste hands van Ado. Wij kwamen goed terug naar 3-3. Hierna een gele kaart voor Ado maar geen tegengoal. Toch een 4-3 achter en gelukkig nog 4-4 maar het werd helaas 5-4… Wij konden met opgeheven hoofden de strijdperk verlaten…. Doelpunten van 3x Ado en Marcel. Coach was zeer tevreden…

Maandag 11 januari 2016: FC Lighttown 1 – DBS 2 : 5 – 8 (3 – 3)

De afwezigen waren Willem Jan en Bram. Mikael van heren 2 keepte bij ons. Come back voor Ado. Martijn wordt voortaan coach en Edwin assistent coach. De 0-1 door niet opletten van Erik, de 1-1 lage schot Ado, de 1-2 individueel actie, de 2-2 na scherpe voorzet van Tijn tikte Anthony de bal in doel, de 2-3 onverwachtse schot en de 3-3 door goed vrijmaken van Ado die keihard inschoot.

In de tweede helft werd DBS sterker en sterker en drukte ons in de verdediging. Het werd 3-5. Hierna kwam Ado binnen de lijnen als vliegende keeper, echter de wissel met Mikael gebeurde helemaal verkeerd (geen balbezit van ons) en de bal zeilde over Ado in lege doel, 3-6. Wij deden snel terug en via een prachtige aanval wist Joost te scoren: 4-6. Hierna was er een gele kaart voor de tegenstander. Een mooie moment voor ons maar dit ging helemaal verkeerd. Okke gaf de bal te zacht terug aan Ado die nog als vliegende keeper was. Tegenstander pakte de bal af en schoot deze in lege doel, 4-7. Wij kwamen snel terug naar 5-7 en wel door vliegende keeper Ado. Alles of niets speelden wij verder en het werd niets want DBS scoorde nog een keer: 5-8. Een geflatteerde nederlaag. Wij konden tenminste een gelijkspel uithalen maar wij gingen door een paar zeer domme fouten de boot in. Jammer ! Mootje Akzaz komt vanaf 22 januari ons versterken, welkom!

Vrijdag 11 December 2015: TOB 1 – FC Lighttown 1 : 7 – 2 (3 – 1)

Vandaag de start van de tweede helft van het seizoen. Tevens hebben wij de nieuwe spelers Ado Peltjo en Anthony Rovers verwelkomt. Martijn, Tijn en Erik waren de afwezigen. Ado speelde nog niet want hij is licht geblesseerd en fungeerde die avond als coach. Marcel probeerde zo nu en dan ondanks dat hij nog geblesseerd was. Er waren dus maar 6 man. Na ca. 5 minuten spelen kwamen wij achter door happen van Okke en na 10 minuten wist Anthony direct voor ons te scoren. Na een 1-2 combinatie met Joost puntte hij de bal precies in de kruising. Hierna knalde Okke tegen de paal. Voor rust scoorde TOB nog twee keer na de fouten van ruimte dekking en miscommunicatie.

In de tweede helft kwam TOB snel op 4-1 door verkeerde ruimte dekking. Niet veel later scoorde Joost met z’n hak na een goed genomen vrije trap van Okke. In de laatste 10 minuten speelden wij teveel achteruit, door gebrek aan conditie, en wist TOB nog drie keer te scoren.

Wij wensen allemaal fijne feestdagen toe en tot ziens in het jaar 2016!

Vrijdag 27 november 2015: Woenselse Boys 3 – FC Lighttown : 13 – 5 (7 – 1)

Martijn en Marcel waren nog steeds geblesseerd. Geen invallers vanuit Heren 2 omdat ze in de andere sporthal moesten spelen. Omdat Ado nog in Thailand zat, nam Martijn het coach- werk over. Edwin bleef als assistent. Na de twee laatste, goede wedstrijden, met behulp van de invallers van Heren 2, waren wij ditmaal helaas niet opgewassen tegen de zeer bewegelijke tegenstander. Nadat ze met de regelmaat van de klok de score hadden opgevijzeld naar een comfortabele voorsprong van 5-0, kon Tijn (na steekpass Erik) tegenscoren. Voor de rust stond de stand inmiddels op 7-1.

Wij probeerden na de rust beter te spelen. Nadat ze de score naar 9-1 brachten, was er bij ons plotseling een kleine opleving, getuige de vier goals achtereen: de 9-2 van Erik (na solo), de 9-3 van Tijn (na bal afpakken), de 9-4 van Okke (na passje van Tijn) en de 9-5 van Okke (na pass Bram) Tegenstander maakte er niks druk om en voerde de score weer op naar 13-5. Martijn vond dat wij ze veel te veel ruimte toelieten en dat er te weinig mandekking werd toegepast. Bovendien waren er jongens bij die geen goede vorm hadden.

Maandag 16 november 2015: FC Lighttown 1 – Botafogo 2 : 3 – 4 (0 – 1)

Liefst vier man waren afwezig, t.w. Marcel en Martijn (beider nog geblesseerd), Willem Jan (operatie amandelen) en Joost (ziek) Zodoende hadden wij drie man van heren 2 geleend, t.w. Mikael (keeper), Fatih en Selim. Ook Ado was afwezig (WK zaalvoetbal Thailand) en Martijn trad op als coach. Edwin bleef als assistent coach. Het was een zeer spannende en aantrekkelijke match geweest waarin wij heel goed hadden gedaan. Helaas waren wij in de allerlaatste minuut onderuit gegaan. Een gelijkspel zou eerlijker geweest zijn maar ja, de bal is en blijft altijd rond.
Heel lang stond de stand 0-0 totdat Botafogo een knappe vrije trap had uitgespeeld: 0-1. Hierna hadden beider teams genoeg kansen om te scoren. Beider keepers waren in goeden doen.
In de 2e helft gingen wij op dezelfde voet verder. Eindelijk konden wij scoren en wel door Erik na een goede pass van Fatih. En wij kwamen zelfs voor te staan, Selim scoorde na een slimme pass van Fatih: 2-1. Hierna ondernam een speler van Botafogo een solo en belandde de bal met wat geluk in het doel: 2-2. Niet veel later 2-3 nadat Fatih z’n tegenstander vrij liet lopen. Wij gaven niet op. Een verre vrije trap werd verwoestend uitgehaald door Fatih: 3-3. De klok wees nog geen minuut aan en via een flipperkast – spel wist Botafogo onverwachts te scoren: 3-4 Wij hadden hierna geen tijd meer om een gelijkspel uit te halen. Heel jammer want dit was erg goed van ons team. Petje af, hoor.

Maandag 9 november 2015: Den Hoek 4 – FC Lighttown 1 : 4 – 8 (2 – 2)

Drie man waren afwezig, t.w. Martijn, Marcel (beider geblesseerd) en Willem Jan (privé) Stef en Fatih van heren 2 hadden ingevallen. Bram stond in het doel. Het begin was voor Den Hoek: 2-0 (counter en afstandsschot) Hierna kwamen wij op stoom. Een 2-1 door Erik (na slimme vrije trap van Okke), hierna 3x door Fatih (na verre pass van Bram, na combinatie met Okke, afstandsschot) Een 3-4 (snel genomen vrije trap) dan liefst 4x Fatih (afstandsschot, pass van Okke, mooi uitgespeelde lob en weer mooie pass van Bram) Het laatste woord was voor Den Hoek: 4-8. Zo zie je maar dat wij een goede spits nodig hebben om dit tot stand te brengen. Ga zo door!

Bijzondere vermelding is voor technische Fatih: hij maakte 7 treffers en dit is een historische waarde voor FC Lighttown want nooit eerder heeft iemand dit aantal gemaakt in een wedstrijd. Wel bij de vrouwen en dit was voor Claudia van Tilburg, een heel lange tijd geleden.

Maandag 2 november 2015: FC Lighttown 1 – Hof van Brabant 1 : 3 – 14 (1 – 4)

Joost, Martijn en Marcel allen geblesseerd. Mikael en Stef van heren 2 werden opgeroepen om mee te doen. Na de wedstrijd keken coach Ado en assistent Edwin elkaar aan, zo van: het was een zooitje wat onze jongens lieten zien, vooral in de tweede helft. Ondanks goed uitleggen en tactische plan van Ado werd dit in deze wedstrijd weinig tot niets uitgevoerd. In de 1e helft in de laatste 10 minuten wel en voor de rest niks. Dit vonden wij jammer en bovendien waren er een paar jongens die niet goed deden. Er was een positieve punt en wel door 3 voltreffers, welke wij niet eerder hadden gedaan. Goals van 2x Erik, duidelijk de beste man van ons team en Tijn.

Maandag 19 Oktober 2015: RISC/Hydra Sport 1 – FC Lighttown 1 : 6 – 0 (3 – 0)

Martijn, Marcel (allebei geblesseerd) en Bram (privé) waren de afwezigen. Tim en Stef van Heren 2 hadden meegedaan. Okke kwam terug van z’n enkelblessure. De 1e kans was voor ons. Tijn knalde tegen de keeper op. Niet veel later een knal tegen Willem Jan, stopte hij de bal maar bij rebound was hij kansloos. Hierna heel lang 1-0 en wij hadden moeite voorin de stugge verdediging door te breken. Er was een counter van hen en wij hadden onvoldoende ruimtedekking: 2-0. Vlak voor rust 3-0 door e.d. van Tijn, zwaar gehinderd door de tegenstander. In de rust haakte Joost af want hij had teveel last van z’n hiel.

Ook de tweede helft was er dezelfde beeld als in de 1e helft. Wij probeerden wel te scoren maar dit ging niet makkelijk af. Tegenstander deed dit wel en wel door slimme hakje de 4-0, door scherpe counter de 5-0 en vlak voor tijd door fout van Tim en dus de 6-0. Het is duidelijk dat wij, door gemis van een aantal sterke spelers (Ado, Mootje, Hassieb en Kevin) uit het vorige seizoen, problemen hebben om te kunnen scoren…. Wij hebben tot nu toe een gemiddelde van amper EEN doelpunt per wedstrijd… Dit zegt al genoeg! Daarom een oproep voor iedereen: weet je iemand die lekker kan doelpunten, geef dan door aan wedstrijdsecretaris Okke van Mierlo.

Maandag 12 Oktober 2015: FC Lighttown 1 – ZVV Eindhoven 6 : 1 – 5 (1 – 4)

Liefst 3 man waren afwezig, t.w. Martijn, Okke en Marcel (allen geblesseerd). Twee man van Heren 2 hadden ingevallen, t.w. Mikael en Selim. Na 5 minuten spelen kreeg tegenstander geel (grove overtreding) en wij wisten helaas niet met een man meer op veld te scoren. Erik raakte de paal. Hierna was tegenstander op stoom gekomen en wist ons goed te drukken. Wij moesten goed verdedigen en dit ging soms niet makkelijk. 0-1 door hun vrije trap en 0-2 door gepruts in onze verdediging. Joost maakte hierna 1-2 van, na goede pass van Bram. Niet veel later 1-3 door niet meelopen van Mikael met tegenstander en vlak voor rust nog 1-4, harde schuiver die W.J. eigenlijk tegen kon houden.

In de tweede helft deden wij veel beter en beten wij ons goed door. Wij kregen een aantal kansen, o.a. door Selim die een goede indruk achterliet. Toch kwam de 1-5 via een counter van hun nadat wij weer niet hadden afgemaakt. Het was een betere wedstrijd van ons t.o.v. van de vorige partij.

Vrijdag 9 oktober 2015:  Be’79 4 – FC Lighttown 1 : 8 – 1 (5 – 0)

Martijn en Okke waren de afwezigen. Wij waren dus met 6 man aanwezig. Ondanks dat coach Ado vooraf goed had uitgelegd hoe wij tegen Be (die ook alle wedstrijden, net als wij, verloren) moesten spelen, was dit vooral in de 1e helft heel weinig terug te zien. Er werden heel veel fouten gemaakt waardoor Be naar hartenlust kon scoren.

In de rust heeft coach de spelers alsnog gehamerd de opdrachten beter te doen en dit ging in de 2e helft veel beter. Heel lang bleef de stand 5-0, daarna 6-0 en toen maakte Joost een typische spitsgoal. Hierna hadden wij een paar goede kansen gehad. In de laatste 5 minuten moesten wij nog twee goals incasseren. Van de 8 tegentreffers waren er liefst 5 toehappers te bespeuren wat helemaal niet nodig was. Een veel te ruime nederlaag tegen Be en Okke werd node gemist in de verdediging.

Maandag 28 September 2015:  FC Lighttown – TOB 1 : 1 – 4 (0 – 1)

Behalve Martijn was iedereen van de partij.

Tegenstander was sterker dan wij en ze speelde voluit op de aanval. Wij moesten vooral verdedigen en dit ging goed af. Heel lang bleef de stand blanco. Totdat Tijn meende dat er een overtreding tegen hem was gemaakt, waardoor hij stopte te spelen, terwijl TOB door ging en scoorde.

In de tweede helft bleven wij verdedigen met zo nu en dan tegenstoten. Okke raakt geblesseerd aan zijn enkel en moest aan de kant. Niet veel later maakte Erik een domme fout waardoor TOB profiteerde en wederom scoorde. Weer niet veel later wist Joost tegen te scoren na een goede actie van Bram. Daarna was het spel op en neer totdat wij verdedigend knullige fouten hadden gemaakt. Deels door vermoeidheid en minder concentratie waardoor TOB twee keer scoorde….

Coach was desondanks tevreden. Alleen jammer dat Okke uitviel waardoor wij op het laatst niet meer vooruit konden branden.

Maandag 21 september 2015: AZV’72/CV Heesakkers 1 – FC Lighttown 1 : 6 – 1 (3 – 0)

Martijn en Joost waren de afwezigen. Tim van Heren 2 was erbij gehaald. In de eerste helft was het niet goed. Te veel voorzichtig en te lief voetballen, weinig samen ombouwen, weinig concentreren.

In de tweede helft wat beter door uitleg van coach in de rust. Toch nog veel persoonlijke fouten, was onnodig. Minder scherp overspelen en te weinig acties maken. De enige goal werd gemaakt door Okke uit vrije trap.

Maandag 14 september 2015: FC Lighttown 1 – RPC 1 :  2 – 6  (2 – 2)

Martijn en Joost waren de afwezigen. Zodoende hadden wij maar 6 man ter beschikking. In de 1e helft speelden we goed. Er waren maar een paar kleine foutjes. We verdedigden goed en vielen we combinerend goed aan. Tijn en Marcel scoorden.

In de 2e helft was het allemaal minder. Dit kwam o.a. door de mindere conditie. Wij konden er niks aan doen. Coach was erg tevreden met het spel van ons. Het wordt langzamerhand beter. Hoe langer we samen spelen, hoe beter we samen doen….

Maandag 7 september 2015: DBS 2 – FC Lighttown 1 :  6 – 1  (3 – 0)

Martijn en Joost waren de afwezigen, eveneens Ado als coach. Edwin was inval – coach.

Tegen DBS maakten wij te veel onnodige balverlies en teveel persoonlijke fouten. Bij DBS speelde maar een goede speler en hij wist dit goed uit te buiten: 3 treffers en 2 assists. Wij hebben te weinig uitgespeelde kansen gehad. Slechts een goal konden wij maken en dit kwam van de voet van Okke na een goede combinatie met Erik.

Vrijdag 4 september 2015: Braakhuizen 1 – FC Lighttown 1 :  9 – 2  (6 – 0)

Martijn en Joost waren de afwezigen. Tim van heren 2 was erbij gehaald.

Het was de eerste ronde van de KNVB – Regio Z.O. Brabant – Beker. Tegen de eersteklasser Braakhuizen moesten wij in de 1e helft vooral met elkaar wennen. Braakhuizen heeft duidelijk meer kwaliteit en wij moesten het hebben van goed en compact verdedigen. Dit was duidelijk niet goed gegaan. Desondanks hebben wij een paar kleine kansjes gehad maar helaas niet benut.

In de 2e helft hebben wij stukken beter gedaan hoewel het niet helemaal vlekkeloos was. Marcel wist met z’n buikje de eerste treffer van het seizoen te maken, na een scherpe voorzet van Tijn aan de flank. Heel lang bleef de stand 6-1 staan. Dit was positief. Bij de stand 8-1 maakte Bram de goal na een goede dieptepass van Erik. In de laatste kwartier was er bij ons keeperswissel. Willem Jan werd vervangen door Mikael. Wij waren blij dat wij niet met dubbele cijfers hadden verloren.

FC Lighttown Heren 2 in Knvb 4e klasse 01:

Spelers:

Peter Kloek
Raph Eijkenboom
Stef Cornelissen
Tim van Hal
Leonardo van Asch
Mikael de Vries
Fatih Keskin
Selim Tuncbilek
Jan Vermeulen

Trainer: Ferhat Vurgun
Assistent: Niels Ketelaar

20151116_210929

heren2VERSLAGEN:
Maandag 4 april 2016: FC Lighttown 2 – Woenselse Boys 9 : 8 – 8

Vrijdag 1 april 2016: FC Lighttown 2 – Tongelre 2 : 10 – 7

Vrijdag 18 maart 2016: Den Hoek 6 – FC Lighttown 2 : 13 – 6

Vrijdag 11 maart 2016: Pipe Major 2 – FC Lighttown 2: 4 – 11
Doelpunten Fatih 5x, 3x Tim en 3x Selim

Maandag 29 februari 2016: FC Lighttown 2 – Supportersver. PSV 2: 10 – 6
Doelpunten Fatih 4x, Selim 3x, Tim 2x en Joost 1x

Maandag 22 februari 2016: TOB 8 – FC Lighttown 2: 2 – 9
Doelpunten Fatih 4x, Selim 3x, Tim 1x en Marcel 1x

Maandag 15 februari 2016: FC Lighttown 2 – Woenselse Boys 5: 8 – 6
Wij waren met 6 speler, na 10 minuten werd Leonardo geblesseerd speelden we met 5 man zonder wissel. Aanwezig waren was Mikael, Tim, Fatih, Selim, Leonardo. Van team 1 had Anthony ons mee geholpen dankbaar voor Anthony dat die ons heeft geholpen. Doelpunten 4x Fatih, 3x Selim en 1x Tim

Maandag 25 januari 2016: FC Lighttown 2 – Hof van Brabant 3: 4 – 11
Doelpunten 2x Fatih, 1x Tim, 1x Selim. Afwezig: Stef en Mikael

Vrijdag 22 januari 2016: CFT Sportver. 2 – FC Lighttown 2: 10 – 4
Doelpunten 2x Okke, 2x Selim. Afwezig waren Tim, Stef, Jan, Mikael en Fatih

Maandag 11 januari 2016: Brabantia 5 – FC Lighttown 2: 5 – 6
Doelpunten 4x Selim, 1x Tim. Afwezig waren Stef en Fatih.

Vrijdag 11 December 2015: B.E.’79 5 – FC Lighttown 2: 10 – 0
Enkele sterke spelers waren er niet. Weinig kansen gehad.

Vrijdag 27 November 2015: Woenselse Boys 9 – FC Lighttown 2: 5 – 4
Doelpunten van 2x Fatih, Tim en Selim.

Maandag 16 november: FC Lighttown 2 – Den Hoek 6: 7 – 6 (4 – 2)
Doelpuntenmakers:
Fatih Keskin: 4x
Selim Tuncbilik: 2x
Tim van Hal: 1x

Nu weer een thuiswedstrijd. Mét onze ouwe rot Jan Vermeulen! Welkom terug. Nog een verandering: Mikael begint nu als 1e keeper. Dit was een belangrijke wedstrijd gekeken naar de ranklijst en dus wilden wij deze graag winnen. Wij begonnen sterk aan de wedstrijd en bleef ook sterk tot aan de rust. De ruststand is 4-2 voor ons. Het bleef wel spannend want de tegenstander bleef ook goals maken waardoor de marge van doelpunten steeds niet groter werd dan maximaal 2. Na rust bleek ook die marge van 2 doelpunten niet genoeg was. Toen kwamen wij zelfs achter met 5-6 te staan. Maar wij lieten niet onze moed in de schoenen zakken. Iedereen van ons team wilde graag winnen, dat wij door het afdwingen van de wilskracht toch op voorsprong zijn gekomen. En zo hebben wij met 7-6 gewonnen met die laatste belangrijke doelpunt van Tim en assist van Raph. Die assist van Raph zoals hij nooit heeft gegeven, was juist nu wel gebeurd en daar mogen wij Raph dankbaar voor zijn!

Vrijdag 13 november: Tongelre 2 – FC Lighttown 2: 10 – 5
Doelpuntenmakers:
Fatih Keskin: 4x
Tim van Hal: 1x

Dit was een wedstrijd die wij weer snel wilden vergeten. Wij hadden niets in te brengen tegen de nummer 3. In de eerste helft waren zij simpelweg te sterk. En daardoor raakten wel een paar spelers gefrustreerd. Het ging zelfs zo ver dat Peter in de rust zijn keepershirt uittrok en weg is gelopen. Hierdoor moest Raph zijn positie overnemen en gaan keepen. Desondanks dat wij één man minder hadden, gingen wij toch beter spelen in de 2e helft. Wij konden weer meer scoren en wij mochten minder vaak uit het eigen doel vissen. Mede hierdoor te danken aan Raph dat opvallend goed ging keepen! Maar dat was helaas niet genoeg. Al met al dus terecht verloren. Snel weer vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Maandag 2 november 2015: FC Lighttown 2 – Pipe Major 2: 6 – 9
Doelpuntenmakers:
Fatih Keskin: 3x
Selim Tuncbilek: 2x
Tim van Hal: 1x

Na een mooie reeks van gewonnen wedstrijden, komt hier vandaag helaas ten einde. Vandaag wilde niks lukken. Ook de nieuwe speler Fatih kon hier niks meer aan toevoegen, ook al had hij drie doelpunten gemaakt. Wij werden vooral gestraft op onze fouten. Want dan werd een open kans gecreëerd voor de tegenstander waarna zij makkelijk kunnen scoren. Niet iedereen was wakker, iedereen stond te dromen. Wij waren helemaal niet snel en hard meer zoals de afgelopen wedstrijden. Misschien kan dat te maken hebben omdat twee spelers ook met team 1 heeft gespeeld. Maar dat mag geen excuus zijn. Onze coach Ferhat heeft na de wedstrijd dus gezegd, deze wedstrijd gewoon zo snel mogelijk weer vergeten en de volgende wedstrijd wel punten pakken.

Vrijdag 23 oktober 2015: Supportersver PSV 2 – FC Lighttown 2: 8 – 10
Doelpuntenmakers:
Tim van Hal: 4x
Stef Cornelissen: 2x
Selim Tuncbilek: 2x
Mikael de Vries: 2x

Wij begonnen goed aan deze wedstrijd. Ons combinatiespel was goed en wij hadden veel aanvallende opzichten. Hierdoor kwamen wij al snel 3-0 voor. Daarna zakte het wat in en kwamen wij na een tijdje 4-5 achter. Je merkt het al, het werd toen heel spannend en was het al gauw flipperkastvoetbal. De ene goal volgde na de andere goal bij beide kanten. Gelukkig hadden wij het langste adem en konden wij de stand ten goede van ons buigen en zo 8-10 winnen.

Maandag 12 oktober 2015: FC Lighttown 2 – TOB 8: 8 – 1 (3 – 0)
Doelpuntenmakers:
Tim van Hal: 3x
Mikael de Vries: 2x
Stef Cornelissen: 1x
Erik Coenders: 1x
Eigen doelpunt: 1x

Dit is de beste wedstrijd van ons seizoen tot nu toe. Gekeken naar de stand, hebben wij veel kunnen scoren en onze verdediging stond zijn mannetje. Ook gekeken naar ons spel, hebben wij veel plezier gehad en goed lekker kunnen overspelen om zo een keer de verdediging door te breken en op die manier te scoren.

Vrijdag 9 oktober 2015: Woenselse Boys 5 – FC Lighttown 2: 6 – 9
Doelpuntenmakers
Tim van Hal 3x
Stef Cornelissen 3x
Selim Tuncbilek 2x
Mikael de Vries 1x

Dit was een wedstrijd tot de 6-6 heel spannend. Het ging namelijk gelijk op. Gelukkig hadden wij een goede goalie Peter die ervoor zorgde dat wij niet hebben verloren. Ook na de 6-6 was het belangrijk om nog te kunnen scoren, gelukkig hadden wij daarvoor de langste adem. De tegenstander raakte uitgeput en maakte fouten waarop wij optimaal konden profiteren en zo de overwinning te kunnen pakken.

Maandag 28 september 2015: FC Lighttown 2 – Be’79 5: 2 – 11

Vrijdag 25 september 2015: Hof van Brabant 3 – FC Lighttown 2: 15 – 0
Dit is gekeken naar de stand, de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. We probeerden wel te voetballen, maar voorin mislukte alles en hebben geen enkele kans kunnen afmaken. Ook werden wij helemaal weggespeeld. De tegenstander was gewoon een maatje te groot. Zij staan namelijk 1e in de competitie.

Maandag 14 September 2015: FC Lighttown 2 – CFT Sportver 2: 1 – 6

Maandag 7 September 2015: Brabantia 5 – FC Lighttown 2: 7 – 4

 

FC Lighttown Vrouwen 1 in Knvb 1e klasse 01:

Spelers:

Desiree Burgers
Anissa Jans
Yvonne Jansen
Gertie Janssen
Fanny Karouw
Esther van der Lee
Manon Leijten-Kreemers
Sophie van Liere
Stephanie Prijt
Danielle van Raamsdonk

Trainer/leider: Mohammed Akzaz
Assistent: Patrick Cromsigt

DSC05351

dames1VERSLAGEN:
Maandag 11 april 2016: De Raven VR3 – FC Lighttown VR1: 2 – 0 (2 – 0)
De laatste wedstrijd van de seizoen. Fanny meldt af en komt met krukken meekijken. De laatste 3 wedstrijden zouden we voor volle 9 punten moeten gaan maar tot nu toe nog steeds 0 punten. Vanavond spelen we tegen redelijke rustige tegenstanders. Voor ons kunnen moeten we gewoon van hun kunnen winnen. De start is rustig en we hebben al snel grip op de wedstrijd maar voorin verspelen we de balbezit. In de loop van de 1e helft zijn er helaas meer misverstanden en miscommunicaties bij ons te bespeuren waardoor de tegenstanders snel 2 goals kunnen maken. In de rust worden we wakker gemaakt maar helaas weten we in de 2e helft niet meer te scoren. Jammer want we waren sinds januari heel goed bezig, klommen naar de 7e en hadden grote kans om de 5e van klassement te eindigen maar dan valt alles uit elkaar. 4 wedstrijden op rij verloren en eindigen uiteindelijk op 10e.

Maandag 4 april 2016: De Raven VR1 – FC Lighttown VR1: 4 – 1 (0 – 1)
Manon en Esther zijn de afwezigen. Na de kater 3 weken geleden staan we klaar. We beginnen fris en geconcentreerd. De tegenstanders geven ons ruimte om te voetballen. Halverwege 1e helft maakt Anissa een doelpunt na rebound door Fanny, na goede 1-2 spel van hun. Na rust lijkt er niet veel aan de hand, we houden geconcentreerd. Maar op gegeven rolt de bal in onze doel, volstrekt onnodig maar ja het is 1-1. Meteen daarna is Fanny geblesseerd, een zweepslag. Vanaf dit moment storten wij in en geven wij veel ruimte weg. Mentaliteit en concentratie is weg bij ons. De tegenstanders profiteren hiervan en maken nog 3 doelpunten. Zonde!

Maandag 14 maart 2016: FC Lighttown VR1 – De Raven VR2: 1 – 2 (1 – 2)
Eindelijk makkelijke tegenstanders, dat denken wij voor de start. Esther en Anissa melden af. Al meteen na de fluit jagen de tegenstanders naar de bal. De tegenstanders zijn duidelijk veel sterker dan afgelopen 30 november. We zijn overdonderd door hun felheid. Alles wat wij afgelopen maanden hebben geleerd verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen communicatie met elkaar, geven ruimte weg, spelen te gehaast en vragen geen bal. De tegenstanders profiteren hiervan en maken 2 doelpunten in korte tijd. Pas na de 0-2 achterstand worden we wakker en spelen zoals we zouden moeten doen. Stephanie maakt 1-2. Na de rust spelen we steeds beter en maken veel kansen, zonde dat we zelfs niet eentje in krijgen. Zo blijft de stand tot aan de einde van de wedstrijd. Enige wedstrijd met een slechtere resultaat dan 1e helft seizoen. Jammer.

Maandag 7 maart 2016: FC Lighttown VR1 – BZVV/Ditsit VR1: 1 – 3 (0 – 2)
Vanavond tegen koploper, ons doel is zo weinig mogelijk tegendoelpunten en goede wedstrijd spelen. Gertie en Fanny zijn de afwezigen. De wedstrijd begint fel, tegenstanders zetten druk. Ze krijgen net iets teveel ruimte om te schieten maar gelukkig is het nog niet 1 keer raak. Pas bij halverwege 1e helft valt een tegentreffer, 0-1, na counter. Daarna spelen we beter, we hadden 1-1 moeten maken maar Esther had Sophie niet gezien die vrij voor doel stond. Daarna 0-2, door verdedigingsfout namelijk happen. Verder spelen we steeds beter rond, rustig achterin breed spelen en kat uit de boom kijken. En onze verdediging is nu goed compact waardoor de tegenstanders geen raad meer weten. De 2e helft blijven we groeien alleen vragen we af en toe bal onvoldoende waardoor we de bal moeilijk vooruit kunnen. Dan is het 0-3, wederom verdedigingsfout happen. Daarna zetten we druk en maken kansen. Desiree maakt een doelpunt, 1-3, na verovering bal en laag in de hoek. We laten helaas paar grote grote kansen liggen, Danielle en Manon stonden vrij voor doel maar missen de bal om in te tikken. We hebben goede wedstrijd gespeeld maar we kunnen beter.

Maandag 22 februari 2016: FC Lighttown VR1 – FC Eindhoven VR2: 2 – 1 (0 – 1)
Stephanie is weer terug bij ons, sinds eind september voor het laatst. Manon heeft vrij. Met 4 spelers op de bank starten we moeizaam. Het loopt niet lekker bij ons. We spelen met weinig oogcontact te gehaast. Gevolg is dat we steeds vastliepen. De passes zijn ook niet zuiver waardoor we kansen verspillen. De tegenstanders zijn grote en zware vrouwen die traag zijn maar hun schoten zijn wel hard. Een keertje bijna na rebound. 5 minuten voor de rust maken we een dekfout waardoor de tegenstanders ruimte kreeg om in te schieten, 1-0 achter. Na rust zijn we wakker geschud door peptalk van Mohammed. We spelen steeds beter, meer oogcontact en rustiger rondspelen. Na 10 minuten scoort Esther, zij dribbelt langs 3 spelers en schiet 1-1. 5 minuten later winnend treffer door Fanny, na mooie 1-2 combinatie met Sophie. Met nog 10 minuten te gaan willen de tegenstanders terug doen, ze trekken en duwen. Er zijn irritaties te bespeuren maar gelukkig houden we de stand vast. Voor de 4e keer op rij ongeslagen!

Maandag 15 februari 2016: ESZVV Totelos VR3 – FC Lighttown VR1: 1 – 1 (1 – 0)
De griepepidemie heeft Yvonne en Anissa te pakken en zo spelen we met zevenen tegen ietwat sterkere tegenstanders. Esther valt Yvonne in. We moeten gewoon in onszelf vertrouwen. Al meteen valt 1-0, we geven ruimte weg en ze maken meteen gebruik van. Daarna spelen we aardig, rustig en geconcentreerd maar krijgen weinig kansen en er zijn gaten te bespeuren, we willen iets te veel naar voren spelen, soms met 3 tegelijk aanvallen. Desiree heeft haar enkel verzwikt maar ze kan wel verder. De counters van tegenstanders leveren gelukkig niets op, anders had het net zo goed 5-0 kunnen worden. De 2e helft spelen we iets minder offensief en toch maken we kansen, Desiree en Fanny zijn er dichtbij. Halverwege 2e helft dribbelt Manon voorbij laatste vrouw en schiet laag in de hoek, 1-1. Even later had Gertie 1-2 kunnen maken. De tegenstanders voeren tempo op en zetten vliegende keepster in. Een wonder redding van Esther voorkomt hun overwinning. We houden stand en juichen de gelijkspel.

Maandag 1 februari 2016: FCV/Dorpscafé WII VR1 – FC Lighttown VR1: 0 – 5 (0 – 1)
Ons missie vanavond is gewoon 3 punten pakken tegen hekkensluiter maar we moeten ervoor waken om hun niet te onderschatten. De eerste 15 minuten maken de tegenstanders ons niet moeilijk maar wij onszelf wel. Het lukt niet lekker bij ons, we veroveren de bal makkelijk maar we spelen traag en we creëren weinig kansen. De tegenstanders krijgen ruimte om te schieten en hebben 1 grote kans om 1-0 te maken, dankzij goede reflex van Yvonne blijft het 0-0. Pas tegen einde 1e helft maakt Desiree een doelpunt, ze wou voorbij keepster passeren en de bal rolt erin. Na de rust spelen we stukken beter, wat hoger tempo. Eindelijk is daar 0-2, met goede 1-2 spel, hakje van Manon en Esther scoort. Dan 0-3 door Esther na voorzet Fanny die langs zijlijn 2 verdedigers voorbijloopt. En dan scoort Anissa een wereldgoal, een klein tikje met haar linkervoet en de bal schiet in de hoek 0-3. Wonder boven wonder scoort Anissa daarna nog 1 keer na voorzet Manon 0-5. Maar daarna zakken we weer terug, geen oogcontact en posities worden verkeerd begrepen. Tegenstanders schieten 2x paal en Yvonne moet een paar goede reddingen verrichten om 0 vast te houden, dat lukt uiteindelijk. Goed gedaan dames.

Maandag 18 januari 2016: FC Lighttown VR1 – FC Skiete Willie VR1: 3 – 1 (3 – 1)
Stephanie, Gertie en Sophie melden af. In de koude hal spelen we tegen niet al te sterke tegenstanders. We starten de wedstrijd met goed overspelen. Bijna is het 0-1 door koppen, aanvalster kopt over Esther die 2 koppen kleiner is, gelukkig is Yvonne daar. Na 10 minuten maakt Desiree een doelpunt, 1-0. Niet veel later 2-0 en 3-0, beide door Manon waarvan de laatste Fanny een hele mooie voorzet gaf. Voor rust doen de tegenstanders terug, 3-1, ze is niet gedekt en heeft ruimte om schieten. De 2e helft maken we evenveel kansen als de 1e helft maar doelpuntloos. We spelen de 2e helft wel goed maar zijn soms iets te haastig waardoor wij onnodig kansen verspelen om meer doelpunten te maken. Eindelijk weer 3 punten gepakt.

Maandag 11 januari 2016: ESZVV Totelos VR4 – FC Lighttown VR1: 2 – 1 (1 – 0)
Na 5 weken weer een wedstrijd en meteen pittige wedstrijd die we afgelopen september 16-0 hadden verloren. We vertrouwen erop dat we beter kunnen. Stephanie en Anissa zijn er niet bij. Vorig keer hadden de tegenstanders sterke spelers van bovenaf geleend, die zijn er dit keer niet bij. De wedstrijd begint evenwichtig. Het overspelen gaat goed, we vinden elkaar makkelijk. Na 10 minuten valt tegentreffer, door iets teveel ruimte gegeven, 1-0. We trekken er niets aan en blijven voetballen zoals we begonnen. We maken steeds meer kansen, waarvan eentje zeker 100% kans, Manon schiet naast open doel. De 2e helft spelen we steeds beter, we hebben zelfs kleine overwicht. Echter hebben de tegenstanders een geweldige keepster met katachtige reflex. Desiree en Fanny krijgen grote kansen. Een hakje van Manon kan de heldin van hun niet tegenhouden, 1-1. We jagen op winnende goal, we maken wel 5 kansen maar schieten steeds recht op de keepster. Tegen einde van wedstrijd een tegentreffer, is eigenlijk meer een geluk voor hun. De eindstand is 2-1. We hebben verloren omdat we de kansen niet afmaken en niet omdat we minder sterk waren.

Maandag 7 december 2015: FC Lighttown VR1 – Brabantia VR3: 0 – 4 (0 – 1)
De laatste wedstrijd voor de winterstop. Stephanie meldt af. Sophie kwam wel opdagen maar haar enkel is nog te dik en onvoldoende hersteld. Esther en Desiree zijn ook geblesseerd maar spelen wel mee. De scheidsrechter van vorig week komt ons weer fluiten. Hoewel de tegenstanders hoog in de klassement staan is de wedstrijd in evenwicht, we doen gewoon in ons eigen spel en laten zich niets van aantrekken. Pas bij 13 minuten valt tegentreffer, 0-1, hard schot, is niets aan ons te wijten. Voor rust krijgen we kansen, Manon is dichtbij doelpunt na goede opbouw en overspelen. Kort na rust is 0-2, door foute pass. We hervatten snel en gaan door met onze goede spel. Halverwege 2e helft verslappen we even onze concentratie en vallen 2 doelpunten in een paar minuten, laag afstandschot (0-3), counter (0-4). We maken kansen maar de keepster staat steeds op goede plek. We houden de stand vol tot het einde. Goed gespeeld dames.

Maandag 30 november 2015: De Raven VR2 – FC Lighttown VR1: 1 – 2 (1 – 0)
Stephanie en Esther melden af, Sophie is geblesseerd. Na lange autotocht in regenweer komen we vermoeid in Luyksgestel aan. De tegenstanders zijn duidelijk niet sterk. We overheersen de wedstrijd maar weten de kansen niet benutten. Er wordt ook veel gefloten maar we laten zich niet gek maken. Op gegeven moment maken we onnodig fout, hakje door laatste vrouw en de aanvaller krijgt de bal en schiet, 1-0. Na rust zijn we veel beter. We spelen steeds beter rond, meer kansen. Manon maakt 1-1, voorzet door Gertie. We blijven jagen op de winnende goal. Met een goede 1-2 spel (Fanny-Anissa-Fanny) maakt Fanny winnende treffer. Opeens fluit de scheidsrechter opvallend veel tegen ons, kleinste aanraking wordt er al gefloten. Tegen einde wedstrijd bij de hoekschop dribbelt Manon mooi achterlangs verdedigster en schiet doel. Maar scheidstrechter fluit absoluut onterecht afgekeurd, we snappen er niets van maar we staan nog wel 1-2 voor. Nog geen minuut later ging Fanny in duel met tegenstander niet ver van de zijlijn, ze zwaait met haar benen. Tot ons groot verbazing geeft arbiter de penalty, we ontploffen en protesteren heftig. Gertie krijgt geel kaart wegens bal wegschieten. Yvonne is de held van de wedstrijd want zij stopt de penalty. Met 1 vrouw minder sluiten we de wedstrijd winnend af. Voor de 2e keer dit seizoen dienen we de klacht bij KNVB in.

Maandag 23 november 2015: FC Lighttown VR1 – De Raven VR1: 3 – 5 (2 – 1)
Stephanie en Fanny melden af. De wedstrijd start rustig, we krijgen het gevoel dat we de wedstrijd kunnen winnen maar we moeten wel de volle wedstrijd scherp blijven. Eerste 10 minuten gebeurt er niet veel, we vallen regelmatig aan maar nog geen echte kansen, tegenstanders counteren en schiet paal. Bij 13 minuten scoort Desiree na mooie voorzet Danielle. Meteen daarna scoort Esther 2-0, na balverovering bij aftrap. De tegenstanders worden wakker en spelen feller. We kunnen hun gemakkelijk tegenhouden maar door 1 ongelukkige fout van ons valt tegentreffer, 2-1. Na rust willen we de marge vergroten maar de tegenstanders loeren counters. Op gegeven moment heeft Sophie haar enkel verzwikt en moet de rest van wedstrijd op bank zitten met ijs op enkel. Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met ons. De tegenstanders scoren binnen een paar minuten liefst 3 keer, steeds vanaf rechts laag schot in hoek. 5 minuten voor einde geeft Manon mooie assist en Esther scoort 3-4. We jagen op gelijkmaker maar helaas vergeten we de vrije aanvaller achter, 3-5. Jammer we hadden dit wedstrijd kunnen winnen.

Maandag 16 november 2015: FC Lighttown VR1 – De Raven VR3: 2 – 2 (1 – 1)
Danielle en Stephanie zijn de afwezigen. De wedstrijd is redelijk gestart. Door onoplettendheid is het 0-1 gevallen, Yvonne was bezig met een van ons te communiceren en daardoor ontstaat een gat, Sophie is te laat terug gekomen. Esther scoort gelijkmaker, mooie assist door Manon. Na de rust spelen we beter. Manon scoort 2-1. Op gegeven moment is er een vrije trap voor de tegenstanders, helaas door hun mooie doelpunt gemaakt, 2-2. Daarna vechten we hard voor volle 3 punten, maar veel kansen gemist. Tegen einde van wedstrijd heeft Esther gele kaart gekregen. Jammer we waren beter.

Maandag 2 november 2015: BZVV/Ditsit VR1 – FC Lighttown VR1:  5 – 0 (1 – 0)
Stephanie en Gertie zijn de afwezigen. We maken onze borsten nat tegen de koploper, ze hebben alles gewonnnen. De start is vrij rustig gegaan en we hebben de wedstrijd onder controle. Na 7 minuten is het 1-0, laag bal in de hoek vanuit links. De rest van de 1e helft blijven we scherp, dankzij goede reddingen door Yvonne blijft de stand 1-0. Manon en Fanny hebben kleine kansjes op gelijkmaker. Na rust geven we helaas 3 doelpunten weg door onnodige fouten, namelijk ruimte weggegeven. Bij 4-0 achterstand hervatten we. Manon, Desiree en Esther hebben kansen. Doordat we meer aanvallen moeten we steeds snel terugkomen. Dat gaat vaak goed maar 1 keer niet, de aanvaller krijgt alle ruimte en schiet 5-0. We zijn tevreden met onze vooruitgang maar wel zonde dat we in 5 minuten tijd 3 doelpunten tegen kregen.

Maandag 26 oktober 2015: (BEKER) Woens. Boys VR1 – FC Lighttown VR1:  15 – 0 (6 – 0)
Dit wedstrijd is bekerwedstrijd tegen de hoofdklasser en bedoeld om dames leren scherp te verdedigen. Stephanie, Fanny en Esther melden af. Zes minuten lang weten we de stand 0-0 vast te houden door goed te communiceren en elkaar aan te kijken. Na eerste wissels is er sprake van miscommunicaties, staan op verkeerde posities en heeft gevolg dat de tegenstanders meer en meer ruimte krijgen en scoren. Binnen enkele minuten is het al 4-0. Het is moeilijk om snel om te schakelen. Ruststand is 6-0. Mohammed dringt op aan om compact te verdedigen. Ook al doen de dames hun best maar maken in de 2e helft wel meer fouten. De laatste vrouw van de tegenstander is steeds vrij en scoort bijna elke keer vanuit midden. Eindstand is 15-0.

Maandag 12 oktober 2015: FC Eindhoven VR2 – FC Lighttown VR1:  2 – 1 (1 – 0)

Stephanie en Manon zijn de afwezigen. We spelen tegen de hekkensluiter. Al meteen loopt het niet lekker bij ons. We lijden veel onnodig balverlies. Op gegeven moment schiet de tegenstander de bal richting de hoek en de scheidsrechter geeft hoekschop voor hun, raar beslissing. Halverwege is het 1-0 achter doordat we met 3 tegelijk naar voren zijn, na balverlies counter en Yvonne is kansloos tegen harde schot. Fanny en Esther zijn gekomen maar we spelen nog steeds stroef. Tegen einde 1e helft spelen we langzaam beter, een paar kleine kansjes voor Danielle (paal) en Desiree. Tijdens de rust is er iets vreemds aan de hand, namelijk dat de keepster van tegenstanders 5 minuten lang naar de wc gaat. Dat mag blijkbaar van de scheidsrechter. We moeten wachten en tegenstanders hebben wissels op de bank, waarom gaat een van hun niet keepen? Begin van 2e helft valt een ongelukkig doelpunt door persoonlijke fout, 2-0. Het draait nog steeds niet lekker bij ons, de passes zijn vaak net niet goed, bal stuitert net te veel, bal vasthouden lukt niet en we omschakelen te traag. Pas halverwege 2e helft spelen we steeds beter, meer overspelen, aanvallender en meer kansen. Bij 20 minuten scoort Fanny, 2-1 na balverovering door Desiree. Maar meteen daarna fluit de scheidsrechter af, liefst 5 minuten te vroeg. Ons protest wordt door de arbitrage afgeworpen, we zijn bestolen. Erg gefrustreerd, we dienen de klacht in KNVB.

Maandag 5 oktober 2015: FC Lighttown VR1 – ESZVV Totelos VR3:  1 – 7 (0 – 6)

Gertie en Stephanie hebben vrij. Desiree is weer bij ons komen voetballen. Al meteen na startsignaal zetten de tegenstanders ons druk. We houden de storm 4 minuten vol tot er 0-1 valt. Slechts 8 minuten later is het al 0-4, voornamelijk door counters. We spelen achterin goed maar als we voorin de bal verliezen gaan de tegenstanders heel snel met 3 of 4 tegelijk counteren. Laatste 5 minuten van 1e helft maken we verdedigingsfouten, veel ruimte 0-5 en eigen doelpunt 0-6. Na rust komen we met heel ander team terug op zaal met Desiree als spits. Desiree heeft meteen grote kans, oog in oog met keepster maar de bal gaat helaas niet in. Bij 7 minuten valt de volgende treffer, een draai om Sophie en schiet direct 0-7. We spelen duidelijk beter dan de 1e helft. De dames tonen zeldzaam mooie combinaties. Tien minuten voor einde maakt Manon een knappe doelpunt vanuit moeilijke hoek. Het blijft tot einde 1-7. We hebben de 2e helft met 1-1 gespeeld. Dikke compliment voor de dames!

Maandag 28 september 2015: FC Lighttown VR1 – Brabantia VR3: 0 – 5 (0 – 2)

Danielle en Desiree zijn nu op vakantie. We starten weer met Yvonne, Manon, Fanny, Esther en Stephanie als spits. We starten goed, we hebben grip op de wedstrijd, goed geconcentreerd en posities. Na 5 minuten zetten de tegenstanders druk en geven ons steeds minder ruimte waardoor we ballen onnodig wegschieten. En we spelen te offensief, met 3 tegelijk aanvallen. Op gegeven moment valt tegentreffer. Eén minuut later opnieuw, vanuit hoekschop direct de doel, 2-0. Na rust is er niet veel veranderd. We veroveren regelmatig de bal maar verloren deze vaak snel en hebben neiging om bal weg te schieten in plaats van over te spelen. Manon raakt geblesseerd, kramp in kuit en moet uit voorzorg de rest van wedstrijd op bank zitten. De tegenstanders maken nog 3 doelpunten erbij.

Maandag 21 september 2015: FC Lighttown VR1 – FCV/Dorpscafé WII VR1:  4 – 2 (1 – 2)

Danielle, Desiree en Sophie zijn de afwezigen. We starten met Yvonne, Stephanie, Fanny, Esther en Manon als spits. We hanteren defensieve opstelling, 3-1 systeem. Al meteen krijgen we de grip op de wedstrijd . De eerste doelpunt van de seizoen is gemaakt door Manon, met hakje, voorzet door Fanny na sprint. Maar we geven daarna ruimte weg en daar maken de tegenstanders gebruik van. Ze aanvallen vanuit rechts zijlijn. Uit een aantal afstandsschoten belanden er 2 in het net. Anissa schiet paal. De ruststand is 1-2 achter. In de loop van de 2e helft spelen we steeds beter. Stephanie maakt de gelijkmaker, dankzij foutje van de tegenstanders, ze hoeft de bal intikken. Later maakt Fanny 3-2, schiet van buitenzijde voet langs de keepster. Esther verovert de bal en scoort 4-2. Eindelijk volle 3 punten in bezit.

Maandag 14 september 2015: FC Skiete Willie VR1 – FC Lighttown VR1:  2 – 0 (1 – 0)

We starten met 3 verdedigers achter, Sophie, Stephanie en Gertie. Danielle voor en Yvonne als keepster. Desiree en Manon zijn de afwezigen. Hoewel we goed compact verdedigen valt er ongelukkig doelpunt uit het niets 1-0, vanuit hoekschop de bal in het net. De rest van 1e helft moet Yvonne een paar goede reddingen verrichten om 2-0 te voorkomen. De wedstrijd is evenwichtig, we maken beide kansen. De 2e helft begint ook met snelle tegentreffer, door verdedigingsfoutje namelijk happen. In de loop van de 2e helft krijgen we meer grip op de wedstrijd en hebben meer balbezit dan tegenstanders. Jammer dat wij na 10 kansen nog steeds niet hebben gescoord.

Maandag 7 september 2015: FC Lighttown VR1 – ESZVV Totelos VR4:  0 – 16 (0 – 8)

Desiree en Anissa zijn de afwezigen. We krijgen meteen harde voetballessen van tegenstanders. We kunnen de tempo van hun niet aan en geven veel ruimte weg. Aan de hand van hun 3e doelpunt kunnen we zien dat ze erg scherp zijn, een lobje over 2 verdedigers en Yvonne die net iets te ver voor stond. Overige doelpunten komen voort uit counters. Bij ruststand is het al 0-8. De 2e helft spelen we met een meer verdedigend systeem, 3 achter en 1 voor. Als reactie zetten de tegenstanders vliegende keepster in. De meeste doelpunten zijn op afstand gemaakt omdat we hun veel ruimte weggeven. We kunnen nauwelijks vooruitspelen omdat we geen oogcontacten hebben en vragen ook geen ballen. We moeten meer van onszelf kijken en ervan leren. De eindstand is 0-16.