2010 – 2011

Team: Heren 1, (4e klasse)

Spelers:

Coach: Edwin Munne

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 1 – DBS 4 2 – 3 7 – 3
FC Lighttown 1 – Brabantia 15 0 – 3 1 – 5
Woenselse Boys 7 – FC Lighttown 1 2 – 0 8 – 1
KW 3 – FC Lighttown 1 2 – 1 5 – 4
ZZV Wheely Bar 2 – FC Lighttown 1 2 – 1 6 – 3
FC Lighttown 1 – RPC 4 2 – 4 3 – 9
Brabantia 9 – FC Lighttown 1 4 – 1 8 – 4
FC Lighttown 1 – Café vd Ven 2 1 – 1 1 – 5
TOB 5 – FC Lighttown 1 5 – 1 8 – 2
FC Lighttown 1 – Geldrop/Houta Bouw 1 1 – 1 4 – 4
Gamma Bouwm. 1 – FC Lighttown 1 2 – 2 3 – 6
DBS 4 – FC Lighttown 1 0 – 2 6 – 4
FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 7 1 – 3 1 – 7
Brabantia 15 – FC Lighttown 1 4 – 1 5 – 2
FC Lighttown 1 – KW3 1 – 3 3 – 6
FC Lighttown 1 – ZVV Wheely Bar 2 3 – 1 8 – 4
RPC 4 – FC Lighttown 1 3 – 0 8 – 2
FC Lighttown 1 Brabantia 9 4 – 3 7 – 6
Café van de Ven 2 – FC Lighttown 1 3 – 3 5 – 6
FC Lighttown 1 TOB 5 0 – 4 1 – 14
Geldrop/Houta Bouw 1 – FC Lighttown 1 2 – 5 5 – 9
FC Lighttown 1 – Gamma Bouwmarkt 1 3 – 1 5 – 5

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Willem-Jan Maasakkers 0
Joris Veroude 7
Marcel van der Lans 16
Joost Bazelmans 19
Leon Vestjens 0
Ben Leyten 25
Kevin Tolk 9
Mike Wopereis 3
Marcel Hendriks 1
Carlo Rovers (invaller) 1
Eigen doelpunt 2

Verslagen:
FC Lighttown 1 – Gamma Bouwmarkt 1 : 5 – 5 (3 – 1)
Leon (zonder opgave van reden) en Joost (blessure) zijn niet bij deze laatste wedstrijd van het seizoen geweest.
Wij moeten tegen de nummer 2 aantreden die een kleine kans maakt om kampioen te worden. Ze moeten wel van ons winnen. Dus de druk ligt bij hen. De eerste tien minuten zijn wij veelvuldig aan de bal geweest en op deze manier zijn wij door de doelpunten van Kevin en Ben naar 2 – 0 gekomen. Hierna is de tegenstander losser gekomen en ze zetten ons in de rest van de wedstrijd onder druk. Ze hebben de aansluittreffer gemaakt maar vlak voor rust heeft Kevin na een korte solo een hard, laag schot gelost die de keeper helemaal niet zag aankomen: 3 – 1. Na de rust konden wij helaas niet meer vooruit spelen want Gamma heeft ons helemaal in de tang. Ze zijn op een gegeven moment ook op 3 – 4 gekomen. Niet veel later heeft Ben wederom gelijk gescoord. Weer niet veel later kon Gamma scoren na een enorme misverstand in de verdediging. Maar gelukkig voor ons en dom van de tegenstander moest iemand van Gamma voor 2 minuten aan de kant. Dankzij de numerieke meerderheid heeft Kevin in de laatste minuut gelijk gescoord en met man en macht wisten wij dit vast te houden. Petje af voor onze jongens die ongelofelijk hard hebben gewerkt.

Wij hebben 22 wedstrijden gespeeld en in totaal van 20 punten verzameld: in de 1e helft 7 punten en in de 2e helft 13 punten. Wij gaan er vanuit dat dit voldoende is om in de 4e klasse te mogen blijven.
Langs deze weg wil ik als coach alle jongens, ook de invallers, hartelijk danken voor de inzet en goede samenwerking en graag tot ziens in het nieuwe seizoen!

Geldrop/Houta Bouw 1 – FC Lighttown 1 : 5 – 9 (2 – 5)
Vanwege prive omstandigheden is Leon niet aanwezig bij deze wedstrijd.
De eerste 7 a 8 minuten is de tegenstander fel aan het aanvallen en heeft een heleboel kansen gehad om te scoren. Gelukkig voor ons zijn alle ballen naast of over gevlogen of Willem Jan heeft goed tegen gehouden. Daarna zijn wij losser gekomen en via goede combinatievoetbal hebben wij van de 6 kansen wel 5 erin gemaakt. De treffers zijn gemaakt door 2x Joost, 2x Ben en Marcel. In de laatste 5 minuten van de 1e helft is de tegenstander sterk op gekomen en ze hebben 2 goals gemaakt. In de rust de jongens aangespoord te blijven concentreren op het spel en zorgen dat de gevaarlijke spits uitgeschakeld wordt zodat ze weinig kansen maken om te scoren. Wij hebben in de tweede helft goed gespeeld en de tegenstander is op den duur gefrustreerd. Gelukkig zijn wij rustig gebleven en hebben wij met goed positiespel nog meer kansen goed benut. De goals in de tweede helft zijn van weer 2x Joost, 1x Ben en 1x eigen goal. Alles bij elkaar hebben wij verdienstelijk naar een grote overwinning gespeeld.

FC Lighttown 1 – TOB 5 : 1 – 14 (0 – 4)

Leon (ziek), Joost en Willem Jan (allebei geblesseerd) zijn de afwezigen en daarom zijn er twee spelers van FC Lighttown 2 bijgehaald, te weten Bennie en Raph.
Vandaag hebben wij met z’n allen een wanprestatie geleverd tegen een ontketende TOB die op alle fronten veel beter en veel sneller heeft gespeeld. Eigenlijk onbegrijpelijk dat TOB slechts op de 5e plaats in het klassement staat. Maar goed, wij hebben van alles geprobeerd de storm van TOB te bedaren. Het heeft helemaal niets opgeleverd en wij mogen zelfs blij zijn dat ze 20 goals niet hebben gehaald want Raph heeft behoorlijk gekeept! Bij een ruime achterstand van 0 – 9 heeft TOB een eigen goal gemaakt. Een wedstrijd om snel te vergeten maar ook een wedstrijd waarin wij moeten beseffen dat wij veel beter voor de dag moeten komen!

Cafe v.d. Ven 2 – FC Lighttown 1 : 5 – 6 (3 – 3)

Kevin en Leon zijn niet beschikbaar en zodoende hebben wij maar 6 man ter beschikking. Helaas kon ik niemand van FC Lighttown 2 lenen omdat ze zelf op dezelfde avond moeten zaalvoetballen.
De wedstrijd is voorspoedig voor ons begonnen want binnen 5 minuten zijn wij met 0 – 2 op voorsprong gekomen door de treffers van Joost via een lage diagonale schuiver en Joris met een vrije trap. Hierna zijn wij, zoals dit wel een paar keren bij de nadere wedstrijden is gebeurd, teveel achteruit gaan voetballen. Opeens zijn wij met 3 – 2 achtergekomen maar gelukkig heeft Marcel een prachtige dipetepass gegeven op Mike die koelbloedig heeft gescoord. Een 3 – 3 ruststand en de jongens aangespoord vooruit te spelen. Niet veel later na de rust zijn wij toch op achterstand gezet en een paar minuten later heeft Marcel via een intikkertje 4 – 4 genoteerd. Helaas zijn de jongens achtergebleven waardoor wij weer, voor de derde keer, achter zijn gekomen. Gek maar waar, evenals bij de vorige wedstrijd, is Ben alleen op avontuur gegaan en hij heeft een pracht goal gemaakt. De bal is in de kruising gevlogen. Nog een minuut en het is 5 – 5 geworden. Op een gegeven moment hebben wij de bal veroverd en wij hebben een perfecte counter geplaatst met Joost als laatste die de bal laag hard en zuiver ons naar 5 – 6 heeft gescoord. Weer een overwinning erbij en wij mogen wel trots op zijn!

FC Lighttown 1 – Brabantia 9: 7 – 6 (4 – 3)
Behalve Leon (blessure) is iedereen (7 man) aanwezig en wij moeten aantreden tegen de middenmotor Brabantia.
Brabantia is 10 minuten later dan de aanvangstijd op het veld gekomen. Wij hebben al een uitgebreide warming up gedaan. Direct na de aftrap heeft een Brabantia oudere speler een vuile overtreding gemaakt tegen Ben. Helaas heeft de arbiter, die vrijwel de hele wedstrijd zwak heeft gefloten, niet ingegrepen met een gele kaart voor deze speler. Maar gelukkig hebben wij binnen 5 minuten een voorsprong gemaakt dankzij de treffers van Joost en Kevin. Brabantia is daarna op stoom gekomen en ze hebben de stand gelijk getrokken. Hierna is de score om en om opgelopen. De doelpunten zijn nu van Ben en Marcel.
In de rust de jongens aangespoord om druk te onderzetten en niets aan te trekken van die Brabantia speler die nogal irriterend en uitdagend tegen ons heeft gespeeld.
In de 2e helft is de score wederom om en om toegelopen tot 5 – 5. De vijfde goal, een vrije trap, is gemaakt door Kevin. Niet lang hierna heeft Willem-Jan een gele kaart gekregen omdat hij een doorgebroken speler omver had geduwd. Deze jonge speler heeft een overdreven theater van gemaakt dat hij “zwaar” is geblesseerd. De arbiter is gewoon daarin getrapt en heeft Wiilem-Jan voor 2 minuten straftijd uitgezonden. Joris als keeper in het doel en Brabantia heeft door de numerieke meerderheid toegeslagen en is voor de eerste keer op een voorsprong gekomen. Willem-Jan is terug in het doel gekomen. Niet veel later is er een kleine opstootje gekomen tussen de irriterende speler van Brabantia en Joris waardoor beider spelers een gele kaart hebben gekregen. Ben heeft er genoeg van. Hij is op eigen houtje op avontuur gegaan en heeft een prachtige goal gemaakt: 6 – 6. Hierna is het veld weer compleet. Het is heel spannend geworden wie de volgende treffer zou maken en ja hoor, onze Marcel heeft kennelijk een tor instinct want hij heeft vanuit een moeilijke hoek een pracht treffer gemaakt: 7 – 6. En in de allerlaatste minuut is het ongemeen spannend maar wij hebben gelukkig stand gehouden!!!
De jongens hebben hiervoor keihard gewerkt en ze kunnen nu lekker carnaval vieren!

RPC 4 – FC Lighttown 1: 8-2 (3-0)
Liefst 3 man hebben afgemeld, te weten Mike (prive), Ben (prive) en Leon (blessure) Bennie van Lighttown 2 is erbij gehaald. Comeback voor Willem Jan (na 4 maanden afwezig vanwege zijn knie) en Kevin (na 3 maanden afwezig vanwege zijn enkel) Ze moeten direct vol aan de bak en het is niet makkelijk voor ze geweest.
Tegen de nummer 3 van de ranglijst hebben wij met slechts 6 man een moeilijke wedstrijd gespeeld, enerzijds vanwege geen goede ritme in ons spel en anderzijds vanwege onze matige man- en ruimtedekking. Pas bij een grote achterstand hebben wij twee keer tegen gescoord via de voeten van Joris en Joost. Volgende keer beter!

FC Lighttown 1 – Wheely Bar 2: 8 – 4 (3 – 1)
Het team dat aanwezig is, bestaat uit precies dezelfde spelers als bij de vorige wedstrijd. Wiilem Jan, Kevin en Leon zijn wederom verhinderd.
Eindelijk hebben wij na een paar nederlagen, waarvan 2 zeer onnodig, gewonnen. In de 1e helft is het spel van ons goed tot zeer goed en in de 2e helft redelijk tot goed. Na een aarzelende begin zijn wij op den duur op stoom gekomen en dit heeft in 2 goals omgezet: treffers van Marcel en Mike. Na een domme dekkingsfout van ons, stand is inmiddels 2 – 1, heeft Ben koelbloedig tegen gescoord. In de rust hebben wij afgesproken zo veel mogelijk geconcentreerd te voetballen. En inderdaad hebben wij drie keer achter elkaar gescoord: Joost (2x) en Ben. Joris mocht ruiken aan een doelpunt maar hij heeft dit in het verkeerde doel gedaan! Gelukkig heeft Ben snel, na een goede solo actie, tegen gescoord. Vervolgens zijn wij een beetje nonchalant geworden waardoor Wheely ineens twee doelpunten hebben gemaakt. Last but not least, Joost heeft het laatste woord en heeft een pure hattrick in een helft gemaakt!

FC Lighttown 1 – KW 3 : 3 – 6 (1 – 3)

Naast de geblesseerden Willem Jan en Kevin is Leon zonder reden niet komen opdagen. Zodoende hebben wij slechts 6 man ter beschikking, inclusief Raph van Lighttown 2 als doelman.
Tegen KW hebben wij helaas net als de vorige wedstrijd onnodig met 0 – 3 achtergestaan door o.a. 2 persoonlijke fouten. Wij zijn veel meer aan de bal geweest maar wij hebben veel moeite om de kansen goed af te maken. Niet ver voor het rustsignaal heeft Mike zijn eerste KNVB doelpunt gemaakt. Dit is wel positief voor hem want zo kweek je meer vertrouwen in deze jonge speler. In de tweede helft zijn wij iets dichterbij gekomen door een goede treffer van spits Marcel. Maar allee, daarna zijn wij mooi door KW counters verderop achter geraakt. Daarna hebben wij niet meer voldoende kracht over om de stand in ons voordeel om te buigen. Wel heeft Marcel bij 2 – 5 nogmaals gescoord maar het mocht allemaal niet meer baten….

Brabantia 15 – FC Lighttown 1: 5 – 2 (4 – 1)

Twee man van ons zijn nog geblesseerd, te weten WillemJan en Kevin. Ze hopen allebei in februari weer mee te kunnen spelen. Raph van Lighttown 2 is erbij gehaald.
Doordat Leon met de teamtas veel te laat in de sporthal is gearriveerd, zijn wij gedwongen voetbalkleding te lenen van de beheerder van deze sporthal. De boys hebben zo snel mogelijk omgekleed om op tijd aan te komen bij de aftrap tegen de onbetwiste koploper Brabantia. Wij hebben dus nauwelijks warming up gedaan en Brabantia heeft daar zeer goed gebruik van gemaakt. Na een kwartiertje hebben wij al een 3 – 0 achterstand. Pas daarna hebben wij goed herpakt en wij hebben een zeer behoorlijk partij gespeeld. Ben voor de rust en Marcel na de rust hebben gescoord. En daarnaast hebben wij zelfs een paar riante kansen om zeep geholpen. Maar als wij op deze manier verder ten strijde gaan, dan zullen de punten wel komen! Houden zo!

FC Lighttown 1 – Woenselse Boys 7: 1 – 7 (1 – 3)
Allereerst de sportieve wensen voor de komende wedstrijden en laten wij met z’n allen strijden dat wij NIET degraderen naar de 5e klasse !
Helaas is het team nog steeds incompleet. Liefst drie man zitten momenteel in de lappenmand: Willem Jan, Joris en Kevin. Vanuit Lighttown 2 zijn Raph en Bennie opgeroepen om in te vallen.
Woenselse Boys, een jonge en fanatieke ploeg, heeft ons meteen in een wurggreep en weet om de zoveel tijd goals te maken. Pas vlak voor rust heeft Ben na een goede aanval met Joost en Marcel gescoord. Na de rust hebben wij getracht door gegroepeerd spel de schade te beperken. Helaas heeft dit niet veel geholpen want de tegenstander weet wel, vooral via de flanken, gaten te vinden om daarna keeper Raph veelvuldig te testen. Raph heeft keihard gewerkt maar kon ook niet bolwerken dat hij nog vier keer de bal uit het doel moet halen. Alles bij elkaar moeten wij nog leren met elkaar beter te communiceren om de bal bij zich te houden en om de juiste posities te bezetten. Dit gebeurt nog altijd niet goed….

DBS 4 – FC Lighttown 1 : 6 – 4 ( 0 – 2)

Behalve de geblesseerden WillemJan en Kevin is iedereen aanwezig op de laatste wedstrijd van het jaar 2010. Raph als keeper en Bennie als laatste man van Lighttown 2 zijn de vervangers.

Wij moeten spelen tegen de hekkesluiter die nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Na een voorspoedige voorsprong van 0 – 2 door de treffers van Marcel (prachtige schot in de kruising) en Ben (vrij naar doel goed afgemaakt) en enkele nuttige reddingen van Raph hebben wij in de tweede helft, nadat DBS nogal snel gelijk heeft gemaakt, wederom een “veilige” voorsprong van 2 – 4 gemaakt door de goals van Marcel (hard, laag schot en frommelgoal) Maar daarna hebben wij zelf heel dom gespeeld doordat wij teveel focus hebben gelegd om nog meer treffers te maken. Helaas hebben wij ook teveel kansen gemist. DBS heeft hierdoor nog geloof. DBS heeft veel vrijheid gekregen en bovendien hebben wij slapjes verdedigd. DBS heeft in de laatste 10 minuten ineens de stand omgebogen naar 6 – 4. Ongelofelijk maar waar, DBS heeft de eerste overwinning te pakken en wij moeten tijdens de feestdagen de nare smaak goed wegspoelen! Zodat wij in het jaar 2011 weer fris aan de bak komen!

Gamma Bouwmarkt 1 – FC Lighttown 1: 3 – 6 (2 – 2)

Liefst 3 spelers zijn afwezig, te weten Willem Jan (knieblessure), Kevin (breuk kleine teen) en Leon (privé) Zoals altijd zijn er 2 man van Lighttown 2 bijgehaald, te weten David als doelman en Bennie als laatste man. Ze zijn erg trouw met toekenning om mee te doen. Petje af!

Wij hebben dus 7 man. Wij hebben een droomstart want ineens staan wij met 0 – 2 voor dankzij treffers van Ben (hard schot) en Joost (subtiele hakbal) Helaas heeft Gamma de stand gelijk getrokken wat eigenlijk niet nodig is geweest. Bij de rust hebben wij bepaalde afspraken gemaakt, namelijk gegroepeerd spelen en counteren als het nodig is. Het werkt warempel! Wij hebben een mooie voorsprong van 2 – 5 gemaakt dankzij goals van Ben (verdedigingsfout goed afgemaakt), Joost (intikkertje na sublieme voorzet Ben) en Marcel (mazzelgoal door blunder keeper) Hierna hebben wij uitsluitend verdedigd en Gamma heeft slechts één keer kunnen scoren. Joris heeft hierbij een belangrijke taak, als stofzuiger, de gevaarlijke aanvallen blokkeren. De laatste antwoord is van ons: Joost (na wederom goed werk van Ben) heeft diagonaal gescoord. Het team heeft zeer naar behoren gespeeld en wij komen steeds beter in het ritme….. Bovendien heeft David zeer goed gekeept, dat mag wel even gezegd worden!

FC Lighttown 1 – Geldrop / Houta Bouw 1 : 4 – 4 ( 1 – 1)

Willem-Jan (langdurige knieblessure) en Leon (zonder reden) zijn de afwezigen. David van Lighttown 2 valt in als keeper. Er zijn zodoende 7 man aanwezig.

De wedstrijd is een zeer spannende strijd geworden. Uiteindelijk is de remise de juiste afspiegeling van deze match. Na een rustige eerste helft is de strijd in de tweede helft naar de kookpunt gekomen. Het is soms onvriendelijk geweest waardoor twee man, Kevin en tegenstander, beider door enkelblessures voortijdig moeten stoppen. Twee keer zijn wij op voorsprong (1 – 0 en 4 – 3) gekomen en twee keer zijn ze op voorsprong (1 – 2 en 2 – 3) gekomen. De treffers van ons zijn gemaakt door tweemaal Ben en tweemaal Joost.

TOB 5 – FC Lighttown 1 : 8 – 2 ( 5 – 1)

De afwezigen zijn Willem Jan (knie blessure) en Leon (overwerk). Joost is bij een wonderdokter geweest en zijn hamstringblessure is nagenoeg verdwenen. Hij huppelt weer als een jong konijn. Wij hebben een nieuwe speler erbij: een 20- jarige knul uit Vught, genaamd Mike Wopereis. David, keeper van Lighttown 2, heeft wederom ingevallen. Wij hebben zodoende 7 man ter beschikking. De wedstrijd zelf is helaas niet veel soeps geweest. Wij hebben teveel balverlies geleden en de posities zijn niet goed ingevuld. Daarnaast zijn er heel wat persoonlijke fouten geweest en TOB zegt natuurlijk dank je wel…. Ben en Joris hebben allebei wel mooie goals gemaakt. Mike heeft een verdienstelijke debuut gemaakt en wij hopen met hem in de toekomst veel plezier te beleven.

FC Lighttown 1 – Café van de Ven 2 : 1 – 5 ( 1 – 1)

Er zijn twee geblesseerden, Willem Jan met zijn knie en Joost met zijn hamstring (beider voor lange tijd uitgeschakeld) Daarnaast is Kevin afwezig vanwege zijn werk. Zodoende zijn er twee man van Lighttown 2, David en Bennie, opgeroepen om ons team te completeren. Voorts is Ben niet helemaal fit, vanwege een spier in zijn bovenbeen. Hij voetbalt op halve kracht mee. Dat wordt dus puzzelen en uiteindelijk hebben wij volgens een 3 – 1 systeem gespeeld. Dit is heel lang goed gegaan. Na 0 – 1 achterstand (foutje van overigens goed keepende David) heeft Joris na een goede solo – actie gelijk gescoord. Pas diep in de tweede helft heeft de tegenstander ruim afstand van ons genomen. Tevens hebben wij tussendoor een paar kansen om zeep geholpen. Alles bij elkaar hebben wij een behoorlijke match gespeeld!

Brabantia 9 – FC Lighttown 1 : 8 – 4 ( 4 – 1)

Marcel Hendriks is per 22 oktober overgeheveld naar Lighttown 2. Willem Jan en Joris zijn nog steeds geblesseerd en daarom spelen David (als keeper) en Bennie (als laatste man) van Lighttown 2 met ons mee. Zodoende hebben wij toch 7 man.

Na een goede start van ons, waar wij een paar kansen hebben gekregen en helaas niet hebben benut, is Brabantia ineens met 2 – 0 voor gekomen. Direct hierna heeft Ben met geluk gescoord. Niet veel later is Joost helaas uitgevallen omdat hij tijdens zijn spurt door een tegenstander van achteren vol is geraakt. De arbiter, die weer (net als in de wedstrijd tegen KW 3) slecht heeft gefloten, heeft blijkbaar helemaal niks gezien. Joost heeft kennelijk een blessure aan de hamstring opgelopen en is waarschijnlijk tot januari uitgeschakeld! Wij zijn hierdoor gefrustreerd en dit gaat ten koste van onze concentratie. Brabantia zegt natuurlijk dank je wel en weet via vele counters de score op te krikken naar 6 – 1. Pas bij deze stand zijn wij weer even goed gaan voetballen en hebben Marcel en Ben (prachtige goal in de kruising na zijn vrije trap) nog eens gescoord…. echter Kevin heeft niet veel later een gele kaart gekregen omdat hij teveel heeft gemekkerd tegen de arbiter. Kevin is boos geworden omdat deze arbiter niet heeft geloten van een smerige overtreding die Marcel heeft gekregen van een tegenstander. Het spel is gewoon doorgegaan en Brabantia heeft wederom gescoord! Bij de stand 7 – 3 weet Marcel na een vloeiende aanval wederom te scoren. In de slotseconde heeft Brabantia echter weer gescoord. De nederlaag is helaas ruim uitgevallen doordat wij niet 100% bij de les zijn geweest!

FC Lighttown 1 – RPC 4: 3 – 9 ( 2 – 4)

Weer was ons vaandelteam niet compleet! Willem Jan, Joris (beider kniekwetsuur) en Kevin (privé) waren de afwezigen. Zodoende kwamen David (keeper) en Bennie vanuit Lighttown 2 bij ons mee spelen. Na een snelle achterstand kwamen wij vrij onverwachts voor te staan (Joost en Marcel v.d. L. na de enorme blunder van de keeper) maar het laatste woord was toch voor de snel rondspelende tegenstander. Ze wisten in de laatste 5 minuten ineens drie keer (waaronder twee goals met technische hoogstandjes zoals achterwaartse hakbal en kopbal) te scoren. in de tweede helft trachtten wij met gegroepeerd voetbal de schade te beperken. Wij maakten een aansluitende treffer (weer van Joost) Wij hoopten op een kleine wonder maar de tegenstander wenste niet mee te werken en wist in rap tempo nog vijf (!) maal te scoren. RPC was zeker een klasse beter maar de uitslag was toch te geflatteerd want wij speelden niet eens slecht !

Wheely Bar 2 – Lighttown 1: 6 – 3 (2 – 1)

 

Zonder Willem Jan en Leon (allebei geblesseerd) maar met David van Lighttown 2 als keeper erbij hebben wij helaas een matige wedstrijd gespeeld. Er zijn momenten geweest die wij niet bij de les waren. Hierdoor liep de tegenstander uit naar 2 – 0 en naar 6 – 1 (Marcel H.) Pas na deze stand hebben wij fel gespeeld en het heeft liefst 5 keer paal of lat en 2 treffers (Ben en Joris) opgeleverd. Wij hebben verzuimd vanaf de eerste minuut geconcentreerd te spelen waardoor de nederlaag eigenlijk onnodig was geweest!

KW 3 – FC Lighttown 1: 5 – 4 (2 – 1)

Zonder Leon en Ben maar met Bennie van Lighttown 2 als invaller waren wij vrij gelijkwaardig met de tegenstander. Wij hebben nipt verloren door de twee redenen: vooral in de 1e helft misten wij teveel goede kansen en de arbiter zag er niet goed uit. Hij floot teveel tegen ons en hij wuifde twee duidelijke handsballen van de tegenstander weg en stuurde Willem Jan voor 2 minuten naar de strafbank terwijl hij niks had gedaan. Niettemin moest ik de jongens een compliment geven wegens tomeloze inzet nadat bijna iedereen een dag eerder in de dovencompetitie te Haarlem meegespeeld hadden. De treffers kwamen van Marcel L, Kevin en Joris (2x)

Woenselse Boys 7 – Lighttown 1: 8 – 1 (2 – 0)

 

Slechts 3 man waren aanwezig, te weten Willem Jan, Joris en Marcel L. Zodoende werden er 3 man van Lighttown 2 bijgehaald, te weten Bennie, Carlo en David.

In de eerste helft hebben wij naar behoren gespeeld maar in de tweede helft was het een stuk minder. Pas bij 6 – 0 achterstand wist Carlo tegen te scoren. Jammer van een grote nederlaag want de tegenstander was niet echt sterk als de uitslag leek.

FC Lighttown 1 – Brabantia 15 1-5

 

Ditmaal was de tegenstander heer en meester tegen ons. Deze ploeg is vooral technisch sterker en speelt ook sneller rond dan wij. Twee van de vijf tegengoals waren onnodig (miscommunicatie en foute dekking) en een andere tegentreffer was gevallen omdat Joris geel had gekregen (een man minder op het veld) Niettemin hebben wij een goede partij kunnen bieden. Pas bij de 5 – 0 achterstand wisten wij via Kevin uiteindelijk te scoren tegen de keeper die als een inktvis stond te spelen en werkelijk alle ballen wist te pareren. Iedereen was aanwezig behalve Leon die nog steeds geblesseerd is. Beterschap aan hem!

FC Lighttown 1 – DBS 4: 7 – 3

 

Lighttown 1 is vorig seizoen gedegradeerd van de 3e naar de 4e klasse. Dat was wel te merken aan het niveau in deze klasse. Na een aarzelend begin waar wij op een gegeven moment onnodig met 1 – 3 achter stonden, kwamen wij steeds beter in ons spel. Wij kregen een heleboel kansen en wij hadden zelfs met dubbele cijfers kunnen winnen. Maar het vizier was niet altijd even scherp. Niettemin hebben wij verdiend de eerste drie punten binnengehaald.

Doelpunten: Ben 3x, Kevin 2x, Joost 1x en Marcel Lans 1x. Andere spelers die mee hebben gedaan: Willemjan, Marcel H. en Joris.


Team: Heren 2, (5e klasse)

David Vogels (K)
Erik Coenders
Jan Vermeulen
Bart van Eekeren
Freek Lammers
Carlo Rovers
Bennie Kouwenberg
Dennis Hoogenboom
Edwin Munne
Marcel Hendriks vanaf 22-10-2010 t/m 07-02-2011
Raph Eykelboom vanaf 26-11-2010

Coach: Mariska Kuis – Janssen

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Alwako 7 0 – 5 1 – 12
FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 1 – 4 2 – 8
Brabantia 14 – FC Lighttown 2 3 – 1 10 – 4
CFT Sportver. 2 – FC Lighttown 2 6 – 0 12 – 2
FC Lighttown 2 – FC Elisa 1 2 – 4 4 – 12
Sporting/Exp. 1 – FC Lighttown 2 2 – 3 5 – 6
FC Lighttown 2 – KW 7 6 – 2 10 – 3
Geldrop/Houta Bouw 2 – FC Lighttown 2 9 – 2 19 – 2
FC Lighttown 2 – VDC/Malle Pietje 1 1 – 4 3 – 9
SV Valkenswaard/Alwako 7 – FC Lighttown 2 5 – 0 10 – 3
FC Lighttown 2 – CFT Sportver. 2 0 – 5 2 – 11
FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 2 – 1 5 – 1
FC Lighttown 2 – Brabantia 14 0 – 6 0 – 12
FC Elisa 1 – FC Lighttown 2 6 – 0 12 – 4
FC Lighttown 2 – Boca 2 2 – 6 6 – 9
Boca 2 – FC Lighttown 2 3 – 1 8 – 4
KW 7 – FC Lighttown 2 2 – 2 7 – 2
FC Lighttown 2 – Geldrop/Houta Bouw 2 1 – 3 4 – 4
VDC/Malle Pietje 1 – FC Lighttown 2 5 – 2 14 – 3
FC Lighttown 2 – Sporting/Exp. 1 3 – 3 7 – 4

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
David Vogels 0
Erik Coenders 11
Jan Vermeulen 3
Bart van Eekeren 3
Freek Lammers 5
Carlo Rovers 2
Edwin Munne 0
Bennie Kouwenberg 31
Marcel Hendriks 1
Dennis Hoogenboom 5
Joris Veroude (invaller) 6
Marcel vd Lans (invaller) 1
Ben Leijten (invaller) 1
Eigen doelpunt tegenstander 1

Verslagen:
FC Lighttown 2 – Sporting/Exp. 1: 7-4
Vanavond onze laatste wedstrijd van het seizoen. Helaas hadden we weer eens veel afwezigen waardoor we Joris en Ben van team 1 geleend hebben. In de eerste helft hebben we redelijk gespeeld, we hadden veel balbezit maar de aanvallen duurden te lang en ook hebben we veel kansen gemist. Wel hebben we hard gewerkt en we kwamen op een 1-0 voorsprong door Bennie. Ook Erik wist 2 x te scoren en zo was het 3-3 bij de rust.
In de tweede helft bleven we goed doorgaan. Wel misten we weer veel kansen en had de keeper een paar prachtige reddingen. Jan wist te scoren en zo was de stand 4-4. We bleven echter aanvallen en goed doordrukken en Bennie maakte zijn tweede goal van de avond (en zijn 30e van het seizoen). Deze voorsprong gaven we niet meer weg, sterker nog, door goals van Ben en Bennie werd de stand op 7-4 gebracht en dat was ook de einduitslag. Een mooie afsluiting van dit seizoen waarin we 10 punten gehaald hebben (3 x winst en 1 x gelijk)

VCD/Malle Pietje 1 – FC Lighttown 2: 14-3
Vandaag moesten we tegen de ongeslagen koploper en dat ze niet voor niks bovenaan staan is wel te zien aan de uitslag, we verloren met 14-3.
In de eerste helft hebben we wel goed gespeeld maar de tegenstanders speelden erg slim en hun keeper voetbalde ook mee waardoor ze eigenlijk met zijn zessen speelden. We hebben geprobeerd ze onder druk te zetten maar ze wisten toch een paar keer te scoren na goede aanvallen. Gelukkig konden wij ook twee keer scoren en dus was de rust stand 5-2. In de tweede helft ging het eigenlijk zo door. Het lukte ons niet echt meer om druk te zetten en ze scoorden vrij gemakkelijk, ook de tweede helft maakten ze vaak gebruik van hun keeper. Wij probeerden van veraf te schieten aangezien de keeper vaak uit zijn doel was maar dit mocht niet baten helaas. 14-3 verloren dus en de doelpunten waren van Dennis, Erik en Bart

FC Lighttown 2 – Geldrop/Houta Bouw 2: 4-4
Eindelijk hebben we weer eens een punt gepakt door een 4-4 tegen Geldrop. De vorige keer verloren we nog met 19-2! In de eerste helft werd ons eerste doelpunt gemaakt door Bennie en daarna wisten de tegenstanders 3 keer te scoren zodat we met een 3-1 achterstand de rust in gingen. In de tweede helft deden we er een schepje bovenop en we bleven goed in de organisatie spelen. We probeerden Geldrop wat meer onder druk te zetten. We hebben de tweede helft goed gespeeld en hard gewerkt. Zelf wisten we 3 x te scoren door doelpunten van Bennie 2 x en een doelpunt van Jan op aangeven van Bennie. Als coach was ik na afloop trots op de spelers, ze hebben het goed gedaan. Nu maar hopen dat we de laatste 2 wedstrijden kunnen winnen?
Dus Bennie 3x en Jan 1x scoorden de doelpunten.

KW 7 – Lighttown 2 : 7-2
Helaas weer verloren met 7-2! We hebben Mike Wopereis geleend van het eerste team en zo waren we met 8 man aanwezig.
In de eerste helft speelden we nog redelijk, de eerste helft ging tenminste nog een stuk beter dan de tweede helft. We komen wel twee keer op achterstand. Zo maakte David een fout en kon de tegenstander van afstand scoren. Gelukkig kwamen we weer op gelijke hoogte door Bennie die attent reageerde toen de keeper een schot van Raph niet onder controle kreeg. Ook de tweede goal werd door Bennie gemaakt. Hij kreeg de bal en met twee man voor zich wachtte hij net zo lang tot hij het gaatje zag en tussen twee tegenstanders door wist hij te scoren, de keeper werd zo totaal verrast. Zijn 25e van het seizoen alweer en zo was het dus 2-2 bij rust. Na rust wilden we de tegenstander onder druk zetten maar op een of andere manier lukte dat niet en de tegenstanders wisten nog maar liefst 4 x te scoren in de tweede helft. Wij konden daar helaas niks tegenover stellen. Erg jammer want de vorige keer hadden we nog van ze gewonnen..

Boca 2 – FC Lighttown 2 : 8 – 4 (3 – 1)
Voor de tweede keer in twee weken tijd stonden we weer tegenover Boca. Dit keer was het iets beter dan de vorige wedstrijd tegen Boca. In de eerste helft speelden we prima helaas kwamen we wel weer op achterstand, onder andere door een eigen doelpunt van Jan maar voor de rust gaf Erik een voorzet aan Bennie. De voorzet kwam iets achter Bennie maar hij wist toch prima te scoren waardoor we met 3-1 de rust in gingen. In de tweede helft maakten we een paar foutjes en misten we ook een aantal kansen. Ook stond er een prima keeper in de goal bij Boca anders zat een gelijkspel er zeker in. Eric gaf 2 goede voorzetten en Dennis en Jan ook waardoor in de tweede helft Bennie nog twee keer wist te scoren en Bart 1x.
Dus Bennie wederom drie doelpunten en Bart 1.

FC Lighttown 2 – Boca 2 : 6 – 9 (2 – 6)
In de eerste helft speelden we niet zo best. De tegenstander wist een paar keer te scoren maar gelukkig konden we zelf ook twee keer scoren. De rust werd bereikt met een 2-6 achterstand. In de tweede helft leek er een ander team in het veld te staan want zo slecht als we de eerste helft speelden, zo goed speelden we in de tweede helft. Op een gegeven moment was het 6-8 en we probeerden met man en macht de gelijkmaker te maken maar helaas lukte dit niet ondanks verschillende kansen. Erik gaf vier goede voorzetten en de doelpunten kwamen op naam van Bennie 3 x, Bart 1 x, Freek 1 x en Carlo 1 x.

Elisa 1 – FC Lighttown 2 : 12 – 4 (6 – 0)
Omdat Mariska niet kon komen, heeft Edwin Munne haar coachwerk overgenomen.
Er waren 7 spelers, te weten David als doelman, Erik, Bennie, Bart, Jan, Freek en Dennis.
De gehele eerste helft en het eerste deel van de tweede helft hebben onze jongens echt als oude kranten gespeeld. Het is helemaal niet goed gegaan. Pas in het laatste deel van de tweede helft, na een grote achterstand van 8 – 0, zijn ze pas gaan voetballen. En in deze tijd hebben ze veel meer kunnen laten zien dan de rest van de tijd. Doelpunten van 2x Dennis en 2x Bennie.
Ze hebben er genoeg kwaliteit voor en ze moeten bij de start scherp en geconcentreerd zijn. Hopdelijk dat ze dit beseffen en dat ze bij de volgende wedstrijd dit kunnen aantonen!

FC Lighttown 2 – Brabantia 14: 0 – 12 (0 – 6)
Mariska, coach heren 2, was ziek en Edwin Munne nam haar taak waar. Er waren 7 man aanwezig. Als basis: David in doel, Freek als laatste man, Jan / Bart als vleugels en Bennie als spits. De wissels zijn Marcel en Raph.
De eerste 10 minuten ging zeer voortvarend. Het bleef 0 – 0. Daarna werd er gewisseld en daar ging het fout. Tot aan de rust waren er vele misverstanden wat posities en combinaties betreft. Daarnaast was er sprake van teveel balverlies. Brabantia had vele mogelijkheden en ruimte om lekker te scoren. In de tweede helft startten wij wederom met basis en het ging weer goed. Slechts een tegen doelpunt in 10 minuten en na de wissels was het weer dezelfde verhaal: vele tegen goals! De laatste 5 minuten was meer praten dan voetballen!!! Heel jammer allemaal. Het is duidelijk dat er geen sprake is van een gelijkwaardige team op het veld als er gewisseld werd. Daarnaast moeten enkele jongens zichzelf beraden of het zinvol is om door te voetballen!

FC Skiete Willie 1 – FC Lighttown 2 : 5 – 1
De coach van FC Lighttown 2 (Mariska) is ziek. Dat is de reden dat Vincent invalt als coach van team 2.
Er waren 6 spelers aanwezig, te weten David, Bennie, Erik, Bart, Jan en Freek. De eerste helft is goed gegaan. De spelers zijn geconcentreerd bezig met het voetballen en ook met het verdedigen, al laten zij een paar steekjes vallen. Dat is bij de tegenstander ook zo. Wij komen 0-1 achter te staan. Vervolgens na een goede aanval scoort Bennie met een diagonaal schot in de hoek de gelijkmaker. Voor rust komen wij met 1-2 achter te staan. Wij hebben in de 1e helft ook een aantal kansen gemist. In de tweede helft is het goed te merken dat de concentratie minder is geworden en dat de conditie ook een rol speelt. Het wilt niet meer zo goed lukken waarop wij met een 1-5 nederlaag van het veld afgaan. Belangrijk is dat de spelers hun conditie over een hele wedstrijd goed verdelen en dat zij niet in de rust al bijna opgebrand zijn. Al met al toch een goede pot voetbal gezien.

FC Lighttown 2 – CFT Sportver. 2 : 2 – 11 (0 – 5)

Op 24 januari moesten we tegen CFT Sportver 2 en helaas verloren we deze wedstrijd met 2-11.
Na de eerste helft was de ruststand 0-5. Onze spelers speelden niet zo goed en waren erg slap. In het begin van de tweede helft speelden we iets beter. Bennie stuurde Freek twee keer met een steekpass vrij voor de keeper en Freek maakte het beide keren prima af. Daarna bleven de tegenstanders aanvallen en scoorden uiteindelijk 11 doelpunt. Jan kreeg een gele kaart voor ruw spel en veel van onze spelers speelden deze avond ver onder de maat.

SV Valkenswaard/Alwako 7 – FC Lighttown 2 : 10 – 3 (5 – 0)

Omdat coach Mariska niet kon komen, heeft Edwin Munne haar taak overgenomen.
Er zijn vier man afwezig: Dennis, Jan, Freek en David zijn door diverse omstandigheden niet beschikbaar. Zodoende zijn er 6 man over.
Daar in het boerendorp Westerhoven moeten wij aan de bak tegen de 3e van de 5e klasse.
In de 1e helft heeft Carlo in het doel gestaan en in de 2e helft heeft Raph hem afgelost. De eerste 15 minuten van de wedstrijd is het niet goed gegaan: teveel balverlies en te snelle tegentreffers! Pas daarna konden wij lekker rond spelen en in de eerste deel van de tweede helft zijn wij steeds en steeds dichterbij gekomen: van 5 – 0 naar 6 – 3. De goals zijn gemaakt door Bennie (2x) en Carlo. Op het eind zijn onze jongens helaas uitgebrand (te weinig conditie door teveel oliebollen eten???) en Alwako wist in zeer korte tijd nog vier treffers te maken. Alles bij elkaar toch een stevige nederlaag !

Lighttown 2 – Malle Pietje 1: 3 – 9

Er werd niet echt goed gespeeld. Raph stond in het doel en keepte erg goed. Hij redde ook veel.

In de eerste helft scoorde Jan zijn eerste doelpunt maar daarna maakten de tegenstanders 4 doelpunten. Dus de ruststand was 1-4. Ook de tweede helft was slecht van onze kant en ook hadden we pech doordat Marcel geblesseerd raakte. Erik en Bennie scoorden in de tweede helft en de tegenstander scoorde ook nog 5 x waardoor de uitslag neerkwam op 3-9.

Geldrop/Houta Bouw 2 – FC Lighttown 2: 19 – 2 ( 9 – 2)

Mariska, vaste coach, kon niet komen en ik, Edwin Munne, ben voor haar gaan invallen. Lighttown 2 is aanwezig met liefst 9 man, waaronder nieuwbakken lid Raph Eykenboom. Alleen Dennis is verhinderd om mee te doen. Elke speler, behalve de keeper, heeft een vaste wissel. Op deze manier weten ze precies wat ze moeten doen. Helaas, helaas, het is een complete fiasco geworden. Er worden ontzettend veel fouten gemaakt, zowel individueel (met keeper David als toppunt) als veldspel (teveel open gaten, onvoldoende steun) Pas bij 9 – 0 achterstand hebben Erik en Bennie (wereldgoal !!!!!) tegen gescoord. Maar het mocht helemaal niet baten. De tegenstander is gewoon in de tweede helft doorgegaan, nog 10 goals erbij alsof wij niet op het veld staan en wij moeten echt hiervoor schamen…… Onbegrijpelijk dat ze de laatste drie wedstrijden wel hebben gewonnen en nu naar huis zijn gegaan met een monsternederlaag !

FC Lighttown 2 – KW 7 10-3

In het eerste gedeelte van de eerste helft speelden we prima. Bennie gaf een mooie voorzet aan Marcel en hij maakte een doelpunt. Verder was het een beetje slap. Bennie gaf nog twee keer een voorzet en ook Erik had twee goede voorzetten. De tegenstander probeerde wel te scoren maar we verdedigden goed. In de tweede helft speelden we redelijk en scoorden we nog een paar doelpunten. Zo gaf Joris een goede voorzet en ook Bennie gaf een goede voorzet.

Doelpunten: Bennie 5x, Joris 3x, Marcel 1x en Eric 1x

Sporting/Exp. 1 – FC Lighttown 2 5-6

Afgelopen maandag wonnen we alweer, deze keer van sporting/Exp.

Ruststand 2-3 en eindstand 5-6.

Wij hebben twee invallers Joris en Marcel omdat andere spelers geblesseerd zijn of moesten werken.

David, Bennie, Joris en Marcel speelden ook nog eens hun tweede wedstrijd van de avond na eerst gespeeld te hebben met team1. Bennie gaf een aantal goede voorzetten, vooral de samenwerking met Joris verliep erg goed.

Helaas heb ik niet alles kunnen volgen doordat Marcel Hendriks mij vaak riep waardoor ik afgeleid werd. Overigens scoorden we onze laatste doelpunt echt in de allerlaatste seconde want na het doelpunt floot de scheidsrechter direct af.

Doelpunten: Marcel vd Lans 1x, Eric 2x, Joris 3x

Boca 2 – FC Lighttown 2 3-7

Voor de wedstrijd zagen we al dat er maar 1 scheidsrechter was in plaats van de gebruikelijke twee. Het bleek dat één scheidsrechter ziek was en de scheidsrechter die ons zou moeten fluiten had alle wedstrijden al gefloten en besloot dat het wel mooi was. Hij zou ons dus niet fluiten en dus was er geen scheidsrechter aanwezig. Na overleg met tegenstander Boca besloten we gewoon lekker te gaan voetballen zonder scheidsrechter. In de week na de wedstrijd heeft het bestuur overlegd met de KNVB en zowel de KNVB als Boca gaan akkoord om de uitslag van de wedstrijd vast te leggen als einduitslag, ook al is er zonder scheidsrechter gespeeld. Dat betekent dat we onze eerste 3 punten gepakt hebben.

Dan de wedstrijd zelf, we begonnen dramatisch door meteen twee tegengoals te krijgen. Daarna ging het gelukig beter. Ik heb wat dingen aangepast, zo gaat Bennie voortaan voorin spelen in plaats van achterin. En met succes want hij scoorde twee keer en gaf veel goede voorzetten en ook Joris heeft geweldig gespeeld. We hebben goed samengewerkt en dus gewonnen met 3-7 na een ruststand van 2-4.

Doelpunten: Bennie 2x, Joris 1x, Bart 3x en Carlo 1x

Helaas gaat Boca toch niet akkoord met de uitslag en is deze uitslag dus niet officieel. Waarschijnlijk zal de wedstrijd overgespeeld gaan worden. De doelpunten en uitslag zijn dan ook niet opgenomen in de statistieken.

FC Lighttown 2 – FC Elisa 1 4-12

Helaas hebben wij verloren en wel met 4-12! In de eerste helft scoorden de tegenstanders al snel de eerste paar doelpunten en toen werden wij eindelijk wakker. Leon of Bennie gaf een voorzet aan Dennis en hij maakte een doelpunt. Daarna kwam Edwin er in en hij heeft het goed gedaan en werkte hard als verdediger maar wij hebben helaas maar 1 wisselspeler. Onze spelers hebben te weinig conditie en worden snel moe en gaan dan om een wissel vragen. Ondertussen profiteerden onze tegenstanders hiervan en scoorde de ene na de andere goal. Gelukkig voor ons maakten ze ook een eigen doelpunt.

In de tweede helft bleven de tegenstanders doelpunten maken en naar voren gaan. Dennis probeerde steeds maar van afstand te schieten zonder resultaat terwijl hij beter de bal had kunnen afspelen. Ook David ging veel te veel mee naar voren en raakte de bal kwijt waardoor de tegenstander kon profiteren. Ik was erg boos op David want hij moet gewoon in het doel blijven. Vervolgens raakte Leon geblesseerd en hadden we geen wisselspelers meer dus de spelers moesten volhouden. Toen ging Bennie voorin spelen en hij scoorde twee keer. In de kleedkamer ben ik na de wedstrijd een beetje boos geworden op de spelers en vooral op David. Hopelijk gebeuren dit soort dingen de volgende keer niet meer.

CFT Sportver 2 – FC Lighttown 2 12-2

Helaas hebben wij met 12-2 verloren en we moeten ons echt schamen want het was heel erg slecht. In de eerste helft voetbalden we vreselijk slecht en slap. In de tweede helft probeerden we om hard te werken maar helaas lukte dat ook niet en bleef het een hele slechte wedstrijd. Bennie en ik zelf waren boos en ook erg teleurgesteld dus. Wel hebben we nog twee keer weten te scoren via Bennie en Freek.

Brabantia 14 – FC Lighttown 2 10-4

Helaas hebben wij met 10-4 verloren.

Nadat de tegenstanders 3 doelpunten gemaakt hadden scoorde Bennie in de eerste helft nog tegen.

Ons team heeft hard gewerkt maar helaas lukte nog niet alles en Jan scoorde in de tweede helft ook nog eens een eigen doelpunt. Na een mooie voorzet van Bennie scoorde Dennis een mooi doelpunt. Daarna is Carlo wat meer gaan verdedigen en is Bennie naar voren gegaan. Hij gaf een voorzet aan Erik en die scoorde een doelpunt.

Edwin heeft hard gewerkt in deze wedstrijd en kreeg helaas een gele kaart omdat hij hands maakte en zo een doelpunt voorkwam. De tegenstanders speelden goed en maakten veel doelpunten. Daarna konden wij nog een keer scoren via Bennie.

FC Lighttown 2 – FC Skiete Willie 1 2-8

Onze spelers hebben in de eerste helft het eerste doelpunt gemaakt door Erik en wij waren meer in de aanval. De tegenstanders waren echter slim want zij wachten gewoon af en daarna konden zij scoren. Jan had helaas een gele kaart gekregen en onze spelers hebben goed volgehouden.  Ook in de tweede helft hebben ze het goed volgehouden en in de tweede helft scoorde Freek zijn eerste doelpunt. Maar wel jammer dat wij verloren hebben. Onze spelers hebben hun best gedaan om doelpunten proberen te maken maar helaas gingen veel pogingen naast.

FC Lighttown 2 – SV Valkenswaard/Alwako 7 1-12

Wij hebben ons best gedaan want wij hebben maar 4 spelers. 6 spelers waren afwezig dus. Maar ik vind het wel erg knap van onze spelers dat ze volgehouden hebben en keihard gewerkt hebben anders zou het 1-19 zijn geweest. David speelde goed als vliegende keep en voetbalde goed mee. Jan, Freek en Erik hebben goed gewerkt en geprobeerd om een doelpunt te maken maar helaas naast en mis omdat de tegenstanders hun keeper veel uitkwam. Eindelijk kwam Erik mooi uit de bocht en scoorde een doelpunt. Helaas bleef het bij 1 doelpunt. Toch ben ik trots op onze spelers, ze hebben het toch niet slecht gedaan!


Team: Dames 1, 3e klasse

Elisa Oyens (K)
Selda Melse
Manon Kreemers
Claudia Kieboom
Marieke Cromsigt
Sophie van Liere
Janneke Panis
Mila Lafour

Coach: Rick Mauer

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown DA1 – De Schoen/Vis. Unlim DA1 1 – 2 3 – 4
Gamma Bouwm. DA2 – FC Lighttown DA1 0 – 5 1 – 5
FC Lighttown DA1 – TOB DA2 0 – 3 5 – 4
SV Valkenswaard/Alwako DA2 – FC Lighttown DA1 2 – 1 5 – 1
Brabantia DA4 – FC Lighttown DA1 1 – 4 2 – 7
Verest Sport DA1 – FC Lighttown DA1 2 – 1 6 – 3
FC Lighttown DA1 – CFE/VDL Groep DA1 0 – 3 1 – 5
FC Lighttown DA1 – FC’92 DA1 0 – 2 0 – 3
FCV/Dorpscafé WII DA1 – FC Lighttown DA1 1 – 1 2 – 2
De Schoen/Vis. Unlim. DA1 – FC Lighttown DA1 2 – 1 4 – 1
Den Hoek DA1 – FC Lighttown DA1 3 – 0 10 – 0
FC Lighttown DA1 – Gamma Bouwm. DA2 1 – 2 1 – 4
FC Lighttown DA1 – SV Valkenswaard/Alwako DA2 1 – 4 4 – 6
FC Lighttown DA1 – Brabantia DA1 1 – 1 2 – 1
FC Lighttown DA1 – Florintina DA1 3 – 1 6 – 4
Florintina DA1 – FC Lighttown DA1 3 – 1 4 – 5
FC Lighttown DA1 – Verest Sport DA1 3 – 0 5 – 1
CFE/VDL Groep DA 1 – FC Lighttown DA 1 3 – 1 6 – 2
FC Lighttown DA1 – Den Hoek DA1 0 – 1 0 – 2
FC ’92 DA1 – FC Lighttown DA1 7 – 0 10 – 2
FC Lighttown DA1 – FCV/Dorpscafé WII DA1 2 – 2 2 – 7
TOB DA2 – FC Lighttown DA1 0 – 0 3 – 0

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Elisa Oyens 0
Selda Melse 7
Manon Kreemers 12
Claudia Kieboom 31
Marieke Cromsigt 1
Sophie van Lier 2
Janekke Panis 0
Mila Lafour 0
Roxana Radelescu 2
Patricia Koenen (invaller) 1
Ellen Buisman (invaller) 1

Verslagen:
TOB DA 2 – FC Lighttown DA 1

Deze wedstrijd was redelijk goed.
Wij spelen heel rustig over. Ook de tegenstanders spelen rustig. Wij hebben verloren maar we vinden het niet erg. Het belangrijkste is dat we niet degraderen naar de 4e klasse. Bij de rust was het 0-0. Na rust scoort de tegenstader helaas de 1-0. Hier konden we weinig aan doen. We blijven vooral achter en proberen soms onverwachts aan te vallen. Zo schiet Claudia bijvoorbeeld van afstand maar helaas mislukte dat. De tegenstander wist wel te scoren na een snelle aanval: 2-0. Manon was in de aanval maar zag niemand rechts en links en raakte helaas de bal kwijt. De tegenstander neemt over en scoort 3-0 wat ook de einduitslag was. Het was een sportieve wedstrijd, wij speelden sportief en de tegenstanders ook.

FC Licghttown DA 1 – FCV Dorpscafé WII DA 1
Deze wedstrijd was niet zo geweldig.
Eindelijk komt Mila kijken voor ons Team. Helaas gaat het nog niet goed met haar pols en moet ze terug naar het ziekenhuis om naar haar pols te laten kijken. Ik heb gezegd tegen het team dat we moesten winnen voor Mila.
Wij beginnen rustig te spelen en steeds meer spelen we over. De tegenstander schiet en het is raak: 0-1. Daarna gaf Selda een voorzet aan Claudia en die brengt ons weer op gelijke hoogte: 1-1. Helaas scoort de tegenstander daarna na een fout van onze keepster: 1-2. We blijven rustig spelen met elkaar en Manon geeft een voorzet aan Claudia en die scoort wederom: 2-2 en daarmee gaan we de rust in. In de tweede helft scoort de tegenstander van afstand en wederom een fout van onze keepster: 2-3. We raken de rust kwijt en de tegenstander speelt snel over en scoort de 2-4 We bewegen te weinig en raken de bal te snel kwijt. We kunnen onze kansen niet afmaken en de tegenstander weet het doel wel te vinden, 2-5. Ze spelen slim en dagen ons uit en wisten de vrije ruimte te vinden waardoor de 2-6 valt. Na een verdedigende fout van ons wordt het ook nog eens 2-7 en dat was ook de uitslag.

FC ’92 DA1 – FC Lighttown DA1
Helaas speelden we dit keer geen goede wedstrijd.
Mila zit nog steeds in het gips, Sophie moest werken, Elisa zit nog met de nasleep van haar CI en Janneke kon er helaas ook niet bij zijn.
Een paar speelsters zijn niet helemaal niet fit doordat ze zaterdag en ook zondag gevoetbald hebben.
Claudia keept omdat ze een beetje ziek is en Yvonne speelt bij ons. Er zijn weinig wissels.
De 1e helft was zo slecht en een paar speelsters leken weinig kracht te hebben en moe te zijn. Het spel gaat niet lekker en we komen op een 7-0 achterstand. In de tweede helft speelt Claudia niet mee vanwege ziekte dus Yvonne is gaan keepen. We hebben geen wissels meer en het spel gaat iets beter en we spelen rustig over. Manon geeft een voorzet aan Selda en die maakt een doelpunt, 7-1. Helaas scoort de tegenstander daarna van afstand, 8-1. Okke en ik kunnen niet veel doen dus we laten ze maar lekker voetballen. Roxana gaf nog wel een voorzet aan Selda en die maakte de 8-2. Daarna spelen de tegenstanders snel over en schieten de 9-2 binnen en even later zelfs de 10-2. We waren kansloos maar de tweede helft was gelukkig stukken beter dan de 1e helft.

FC Lighttown DA 1 – Den Hoek DA1
Afwezigen: Mila (zit met haar pols in het gips), Elisa (vanwege haar CI) en Janneke was ziek.

De wedstrijd ging redelijk. Het was geen harde wedstrijd, in een rustig tempo werd gevoetbald. Ellen is ingevallen bij ons en we spelen rustig over. Claudia bikkelt een beetje teveel. Selda keepte weer. De tegenstander wist de bal snel af te pakken en door snel overspelen kwamen ze op ons doel af en wisten te scoren. Helaas een fout van Claudia, ze had niet gezien dat Sophie haar veter aan het vastmaken was. Maar we staan wel achter met 0-1 in de rust. In de tweede helft waren we iets beter. Claudia bikkelt veel maar zag niet dat Ellen vrij stond en ook Manon stond een paar keer goed vrij. De tegenstander schiet tegen het gezicht van Manon aan, dat was niet fijn voor Manon. Marieke heb ik daarna wat naar voren geschoven en ze schiet van afstand op doel maar helaas hoog over. De tegenstander schiet van afstand tegen de hand van Sophie en ze krijgen een vrije trap. Drie speelsters staan in de muur. Maar doordat Sophie haar rug draaide kon de tegenstander uit de vrije trap scoren. Selda zag de bal niet aankomen en was natuurlijk een beetje boos. Niks aan te doen, 2-0 achter en dat was ook de eind stand.

CFE/VDL Groep DA 1 – FC Lighttown DA 1
Deze wedstrijd was redelijk tot goed. De tegenstanders zijn oude speelsters met veel ervaring en ook daagden ze veel uit.
We spelen zonder Mila die nog in het gips zit, Roxana was ziek, Elisa werd vandaag geopereerd voor een CI en Manon was niet helemaal fit door haar wazige ogen maar wilde toch meespelen. Selda was keepster en Janneke was licht geblesseerd. Manon schiet van afstand op goal maar raakte helaas de paal. Door een fout van Claudia kon de tegenstander helaas scoren waardoor we 0-1 achter komen. Gelukkig keepte Selda goed en heeft ons een paar keer goed gered. Claudia wist een voorzet te geven aan Manon en die scoorde de 1-1.
De tegenstander zag daarna een gaatje in onze verdediging en door een foutje van Sophie werd het 2-1 en nadat we daarna wederom een fout maken in de verdediging komen we zelfs met 3-1 achter en dat bleef het tot de rust. In de rust hebben we van keeper gewisseld. Selda gaat voetballen en Janneke keepen. Janneke is geen keepster maar omdat ze licht geblesseerd was moesten we haar wel als keepster inzetten. Ook de tegenstanders weten dat Janneke geen keeper is en schieten veel van afstand. De tegenstander daagt ons een paar keer uit en wisten te scoren: 4-1. Daarna gaf Claudia een voorzet aan Selda en die wist de 4-2 te scoren. Door afstandsschoten wist de tegenstander twee keer te scoren. Daarna gaf Selda de bal voor op Manon maar die schoot helaas naast. We konden de kansen niet afmaken en helaas verloren we met 6-4.

FC Lighttown Da 1 – Verest sport Da 1 : 5-1
Deze wedstrijd gaat iets beter. Dit is al de vierde wedstrijd die we achter elkaar hebben gewonnen.
Elisa is eindelijk weer terug en wil de tweede helft keepen om te kijken hoe het gaat met haar duim.
In de eerste helft was Selda keepster en gelukkig speelden we tegen een niet zo heel sterke team. Ik zie dat het team steeds beter vooruit gaat en steeds beter overspeelt. Op Mila na was ook iedereen aanwezig vandaag. Okke was niet aanwezig want hij moest zich voorbereiden voor iets belangrijks. Ik zei tegen het team dat we nu drie wedstrijden achter elkaar hebben gewonnen en dat ik deze vierde ook heel graag wil winnen.

In het begin spelen we rustig over met elkaar en Marieke geeft een voorzet aan Manon en die schiet lekker op doel en brengt ons op een 1-0 voorsprong. Plotseling was daar een aanval van de tegenstander maar gelukkig redt Selda net op tijd. Claudia en Manon spelen met elkaar over maar raakten de bal kwijt. De tegenstander kwam snel opzetten maar schoot gelukkig naast. Claudia zit op de bank en Roxana op het veld. Roxana bikkelt vooruit en geeft een voorzet aan manon, die weer lekker op doel schiet en raak schiet, 2-0 voor ons. Daarna wordt Sophie gewisseld voor Elisa. Elisa moet even wennen en is een beetje in de war. Even let Elisa niet op haar tegenstander en die schiet van afstand maar gelukkig wederom naast. Selda gooit naar Claudia en die bikkelt langs twee tegenstanders voorbij en schiet daarna de 3-0 binnen, dat was tevens ook de rust stand. Selda keept goed. Iedereen speelt heel goed en er wordt goed samengewerkt. Selda wisselt met Elisa en die gaat de tweede helft keepen. Elisa keept redelijk en is af en toe nog een beetje onzeker. Een paar van onze speelsters merken dit ook. Marieke weet een goede voorzet aan Claudia te geven en die schiet op doel waardoor de stand op 4-0 gebracht wordt. Daarna weet de tegenstander op doel te schieten, Elise weet op tijd te redden maar haar duim doet wederom weer pijn. Maar Elisa wil doorgaan en gooit de bal naar Claudia en die scoort hieruit de 5-0. Bij deze stand zet ik een paar sterke speelsters op de bank want ik wil iets uitproberen. Het gaat wel redelijk maar helaas weet de tegenstander nog wel te scoren waardoor de eindstand op 5-1 wordt bepaald. Wij hebben daarna nog wel kansen door onder andere Manon maar helaas bleef de stand 5-1.

Florintina DA1 – FC Lighttown DA1 4-5
Die wedstrijd was redelijk, niet echt slecht. We hebben weer twee dames geleend van team 2, Esther en Patricia. Mila zit nog steeds met haar pols, Elisa was ziek en Janneke had last van haar rug. Helaas mocht Patricia niet meespelen aangezien zij geen pasje had. Dat was een foutje van Okke, maar dat kan gebeuren. Selda heb ik wederom gekoppeld aan de snelle speelster van de tegenstander, net als de vorige keer. De tegenstander schiet hard op doel maar Esther redt. Roxana en Claudia zijn helaas niet helemaal fit, vooral Roxana niet. De tegenstander valt aan en vindt de vrije vrouw, die schiet op doel en we staan met 1-0 achter. Helaas een foutje van Claudia. De tegenstanders waren echt fel en het spel was af en toe rommelig. De tegenstander schiet wederom op doel en we staan 2-0 achter. Daarna een klein foutje van Esther die te ver uit haar doel stond en ineens staan we 3-0 achter. Selda kon haar tegenstander af en toe niet meer bijhouden en af toe heb ik haar moeten wisselen zodat ze even uit kon rusten. Ook Roxana heb ik veel moeten wisselen omdat ze een droge keel had en niet helemaal fit was. Sophie had veel overtredingen nodig in deze wedstrijd en kreeg een waarschuwing. Selda gaf een voorzet aan Claudia en die scoort, 3-1 achter en dat was ook de ruststand. Na de rust blijven we rustig en spelen meer over naar elkaar maar het is de tegenstander die weet te scoren: 4-1. Ik heb toen Marieke naar voren gestuurd. Manon geeft een voorzet aan Marieke en die schiet hard in de rechter hoek raak. 4-2 dus. We wisselen meer en het spel wordt steeds feller. Esther gooit de bal naar Claudia en die gaat snel naar voren en weet te scoren: 4-3 achter. We blijven door vechten en aanvallen. Opnieuw gooit Esther de bal naar Claudia en die scoort wederom, we staan nu gelijk: 4-4. In de laatste 10 minuten wordt het spel wederom wat feller en de tijd begon te dringen, erg spannend dus. Het spel werd wat rommelig en er was nog 1,5 minuut te spelen toen Claudia wederom een doelpunt wist te maken. De overwinning hebben we dus echt vlak voor tijd alsnog gepakt en ook de drie punten. Claudia heeft dus vier doelpunten gemaakt en Marieke heeft één doelpunt gemaakt.

FC Lighttown DA1 – Florintina DA1 6-4
Deze wedstrijd was geweldig gespeeld. Vooral dank aan Esther die veel reddingen had verricht.
Er spelen drie dames van team 2 bij ons mee. (Ellen, Stien en Esther). Janneke had last van haar rug en Elisa is aan haar duim geopereerd. Mila heeft haar pols in het gips en Roxana voelde zich niet fit door het vele hoesten.
In het begin spelen we rustig en goed over. Claudia geeft een voorzet aan Manon en Manon schiet op doel. 1-0 voor ons. Bij de tegenstander is er vooral één speler die veel van afstand op doel schiet. En ze kan ook nog eens heel hard rennen. Ze rent zo snel dat Stien ervan schrikt, ze kon haar niet bijhouden. Gelukkig hebben we Selda die ook snel is en dus hebben we Selda op deze tegenstander gezet.
Claudia bikkelt twee tegenstander voorbij en schiet op doel: 2-0. Helaas scoort de tegenstander na een schot op doel. We stonden niet helemaal lekker te verdedigen waardoor er een open plek ontstond. 2-1. Ik heb helaas niet gezien dat Manon van afstand de bal heel mooi linksboven in het doel schiet en dat betekent dus 3-1 voor ons bij rust. In de tweede helft bleven we rustig en speelden we goed over. Ellen speelt heel
rustig en blijft veel overspelen. Marieke speelt ook goed vooral wel vermoeid tegenstander. Sophie was ook goed en soms speelde ze hard voetbal met een aantal overtredingen tot gevolg. Uit een counter van de tegenstander scoren ze na een voorzet waarna ze op doel schieten, 3-2. En de 3-3 was helaas een fout van onze verdediging, we letten niet goed op. Het ging te snel voor Esther die een beetje te ver van het doel stond waardoor de tegenstander een vrij doel zag en van afstand de 3-3 maakt. Gelukkig schrikken we op tijd wakker want Claudia gaf een voorzet aan Manon en die schiet de 4-3 binnen. We blijven rustig en spelen goed samen. Claudia bikkelt weer drie tegenstanders voorbij en schiet van afstand de 5-3 binnen.
tegenstander waren te snel aanvallen. Daarna incasseren we weer een tegendoelpunt, we kunnen de tegenstander niet bijhouden en zijn te laat waardoor zij op doel kunnen schieten en de 5-4 kunnen maken.
In de laatste tien minuten waren we fel en zetten we goed door. Helaas botste Marieke en een tegenstander tegen elkaar aan in een duel om de bal waardoor Marieke geblesseerd raakt. Selda gaf daarna een voorzet aan Ellen en die bepaalt de marge weer op 2. 6-4 voor ons en dit was ook de einduitslag. Drie doelpunten van Manon, twee van Claudia en één van Ellen.

FC Lighttown DA1 – Brabantia DA1 2-1
Deze wedstrijd was niet zo geweldig helaas. Drie speelsters zijn op vakantie en 1 speelster is geblesseerd aan haar pols (gebroken pols) Zodoende hebben we drie speelsters geleend van dames 2. Gelukkig speelden we tegen onderste. Eerste helft was Manon keeper en ze redde aardig wat ballen. Ellen gaf een voorzet aan Patricia en die scoorde de 1-0. We speelden goed over maar raakte helaas ook vaak de bal kwijt. Door een foutje in onze verdediging wist de tegenpartij te scoren: 1-1.
In de tweede helft ging Selda keepen. De tweede helft was iets beter dan de eerste helft, we konden gelukkig meer aanvallen al was het af en toe nog wel rommelig. Gelukkig schiet Manon prima op doel waardoor ze de stand op 2-1 brengt en zodoende pakken we de drie punten.

FC Lighttown DA1 – SV Valkenswaard/Alwako DA2 4-6
Deze wedstrijd was wel goed en hebben we goed aangevallen en van afstand geschoten. Helaas lukte het niet altijd even goed. Wij zijn met 5 speelsters en hebben dus geen wissel. Selda keept heel goed. Ook Marieke speelt goed. Maar het is wel vermoeiend om aan te vallen en ook van afstand te schieten. Claudia schiet van afstand en scoort, 1-0 voor ons. Claudia speelt daarna in een aanval te vlug af en raakt de bal kwijt. De tegenstander profiteert en schiet van afstand raak, 1-1. De tegenstander speelt slim en daagden ons ook uit. Wederom profiteren ze van de ruimte en schieten weer van afstand, 1-2. De rechtsachter loopt weg en de tegenstander wordt hiermee in de kaart gespeeld en zo staat het 1-3. Voor de rust scoren ze nog een keer en dat brengt de ruststand op 1-4. In de rust heb ik gezegd dat iedereen rustig moet blijven spelen. We moeten vooral opletten op hun verdedigers die mee naar voren gaan. Vooral hun rechtsachter staat veel vrij. De tegenstander schiet wederom op doel en zo staat het alweer 1-5. We hebben een omzetting gedaan en Manon rechtsachter laten spelen. En dat ging ook beter. Helaas kwamen we toch op een 1-6 achterstand met nog 10 minuten op de klok. Roxana en Claudia en Manon spelen goed met elkaar over en Claudia schiet van afstand de 2-6 binnen. Daarna gaf Claudia een voorzet aan Roxana en die maakt de 3-6. Even later gaf Manon een voorzet aan Claudia en zij heeft een schot dat mislukt. Eigenlijk had Claudia terug moeten leggen aan Manon die helemaal vrij stond. De tegenstander schiet even later per ongeluk tegen Claudia’s gezicht aan. Vervolgens schopt de tegenstander de bal weg. Manon geeft de bal aan Roxana en die scoort de 4-6. Maar het was eigenlijk de bedoeling dat de bal weer netjes aan de tegenstander gegeven zou worden. Maar Roxana het niet gezien. We hadden wel kunnen winnen maar we begonnen pas de laatste 10 minuten te scoren en dat was te laat. Dus helaas met 4-6 verloren.

FC Lighttown DA1 – Gamma Bouwm. DA2 1-4
Deze wedstrijd was niet geweldig en we waren ook niet echt in vorm. Goed nieuws: eindelijk is Claudia weer terug. Yvonne speelt ook mee, we hebben haar van dames 2 geleend. De afwezigen waren: Elisa vanwege haar hand en Marieke was ziek. Janneke had een lichte blessure aan haar bovenbeen. De tegenstander schiet doel en het is meteen 0-1. Later schiet Claudia op doel, 1-1. Daarna komen we op achterstand en dat was ook meteen de ruststand 1-2. In de tweede helft speelt Mila iets beter en ook verdedigt ze mee. Helaas kwam Mila in botsing met haar tegenstander en het bleek dat haar pols gebroken was en de tegenstander scoorde ook nog een: 1-3. Helaas kunnen we niet meer en komt de einduitslag op een 1-4 verlies.

Den Hoek Da 1 – FC Lighttown Da 1 10-0
Claudia (blessure) en Elisa (viert haar verjaardag) zijn de afwezigen bij ons.
In overleg met Patrick komt Patricia bij ons invallen.
Selda in het doel, Marieke, Manon, Sophie en Mila in de zaal.
Manon heeft voor ons een paar kansen gecreëerd maar de ballen gingen niet in het doel. Jammer. Daarna kwam Den Hoek gevaarlijke opzetten maar gelukkig redt Selda ons. Later kwam er een doelpunt van Den Hoek, de bal werd van richting veranderd en kwam in het doel terecht. Balen. Na de aftrap willen we dat de bal in ons bezit blijft maar dat lukt ons niet. Den Hoek was op alle fronten te sterk en te slim. Janneke en Patricia vielen in en we worden ook niet sterker. Den Hoek maakten er 3-0 voor de rust van.
Na de rust hebben we Yvonne in het doel gezet, zodat Selda met ons kan voetballen.
We hebben onze avond niet, want we kunnen elkaar niet vinden. Na een solo waarin Manon en Patricia samen overspeelden was mooi maar helaas ging de bal er niet in.
Den Hoek valt ons steeds aan en we moesten de ballen weg trappen.
10-0 was de uitslag van de wedstrijd.

De Schoen/Vis. Unlim. DA1 – FC Lighttown DA1

Er waren weer 4 afmeldingen, net als vorige week.
Marieke en Claudia: blessure. Mila en Janneke konden niet komen.
We waren weer dus met 4en en hadden dus een paar speelsters van DA 2 nodig.
Na een aantal sms’jes tussen Okke en PC (Rick kon niet komen, want hij had geen vervoer), Esther (die werd al vorige week gevraagd of zij voor Claudia wilde spelen). Verder hebben Stien en Fanny gelukkig ‘ja’ gezegd dat ze met ons mee wilden spelen. Dames 2 had vrij.

Vooral had Esther zo veel zin in, want zij had al een maand niet gevoetbald!
Oeii… Sophie zat vast op snelweg, waardoor zij niet op tijd kon komen en zij had de klerentas!
Na een aantal pingen/sms’jes kregen we te horen dat Sophie over 10 minuten zou komen. Dames gingen maar alvast beginnen met omkleden. Okke had doorgegeven aan de scheidsrechter dat we iets later kwamen, vanwege de tas. Sophie kon natuurlijk niets aan doen!

Snel FC Lighttown kleding aan! We hadden geen tijd voor warmlopen.
Opstelling was eerst: Natuurlijk de keepster Elisa en als voetballertjes Manon, Selda, Stien en Fanny.
De wedstrijd begon!
We speelden goed en verdedigden goed. We maakten de tegenstanders niet makkelijk! We drukten!
Na een aantal minuten maakte Selda met haar linkerbeen een doelpuntje, na prachtige voorzet van
Fanny uit rechterkant! 0-1 voor ons!!!!!

We voetbalden goed en wisselden om ongeveer 5 minuten.
Op een gegeven bepaald moment had de tegenstanders de hoekschop. Maar we dachten dat de bal voor ons waren, we liepen al voorin. De scheidsrechter wees niet duidelijk. We hebben het tegen de scheidsrechter gezegd, maar hij luisterde (natuurlijk) niet.
Met deze hoekschop werd helaas gescoord. (1-1).

Een laatste vrouw kreeg de bal vanuit de lucht die werd gegooid door de keepster van de tegenstander, helaas raakte zij per ongeluk op verkeerde beweging, waardoor de tegenstander de bal makkelijk in de doel kon schieten. Elisa was kansloos. 2-1 achter werd het in de rust.
Na de rust voetbalden we weer goed. Helaas konden we niet afmaken, we hadden veel kansen.
We hebben dus moeite met het ‘afmaken’ van de kansen.

FCV/Dorpscafé WII DA1 – FC Lighttown DA1 2-2
Er waren totaal 4 dames afgemeld (Janneke, Mila, Marieke en Claudia). En bij dames 2 was dat 3 dames.
Coach Okke en coach PC van dames 2 hebben besloten dat dames beide wedstrijden gaan spelen.
Gelukkig speelden we in hetzelfde sporthal.
Dames DA1: Manon, Sophie, Selda en Elisa.
Dames DA2: Fanny, Danielle, Stien, Ilse en Roxana.
De meeste dames kwamen te laat, vanwege te glad op weg, al vertrokken ze op tijd.
Snel omkleden en warm gelopen. Zo begon de wedstrijd..

In het wedstrijd moesten we aan ons speelstijl wennen, waar de speelsters van de dames 2, met ons meespeelden. Met een 2-2 systeem startten Elisa, Manon, Stien, Selda en Sophie in de basis. Selda scoorde de 1-0. Tegenstander kwam 1-1 voorbij. Ruststand 1-1.
Na de rust scoorde Manon 2-1 binnen voor ons. 5 minuten voor de tijd scoorde de tegenstander 2-2 binnen.
Na de wedstrijd van DA1 konden we ff drinken. En voetballers die laatste minuten bij DA1 hebben gespeeld, mochten eerst even op de bank zitten.
Zie verder een verslag bij dames 2 (ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA2).

FC Lighttown DA 1 – FC’92 DA1 0-3
De wedstrijd valt tegen, een paar speelsters zijn niet goed vorm. Een paar speelsters van ons hebben aan het EK meegedaan en waren nog moe en niet in vorm. Er zijn twee speelsters geblesseerd en helaas hebben we geen spits in het team. De tegenstanders zijn ook niet zo heel sterk. Wij hebben een speelster van het tweede team bereid gevonden om met ons mee te doen. De tegenstanders scoorden twee doelpunten door twee fouten in onze verdediging. Helaas, niks aan te doen en de rust werd bereikt met een stand van 0-2. Vooral Sophie verdedigde goed. Na rust scoorden de tegenstanders nogmaals en zo was het 0-3. Daarna speelden we met Selda als vliegende keep. Wij proberen aan te vallen maar helaas was niet gelukt. Met een vliegende keep spelen is niet makkelijk. Helaas hebben we dus verloren en onze spits is uitgeschakeld voor ongeveer 6 weken met een blessure.

FC Lighttown DA 1 – CFE/VDL Groep DA1 1-5

Opstelling in het begin van de wedstrijd: Elisa in het doel, Marieke, Manon, Sophie en Claudia in het basis. Janneke en Selda op de bank. Mila had zich ziek afgemeld. In het begin van de wedstrijd stonden we al snel 2-0 achter.

Okke (coach) heeft de verdediging wakker gemaakt maar het had niet veel geholpen. De wisselspelers gingen de zaal op en de 1ste helft verliep moeizaam. De tegenstander drukten ons steeds terug en we kregen geen grip op de wedstrijd. Veel balverlies en onnodig bal wegtrappen was een oorzaak waarom we niet konden voetballen. Deze punten moeten we voor de volgende keer verbeteren zodat we in de wedstrijd blijven zitten. Ruststand was 0-3 voor de tegenstander.

In de 2e helft spelen we beter dan in de 1ste helft. We proberen om balbezit te blijven houden en dat hielp een beetje, we kregen wat kansen. Maar de tegenstander was ook goed. De tegenstander wist goed hoe we spelen. Jammer dat we niet hun balbezit meteen kunnen overnemen, zodat we de bal kunnen krijgen. De score van de tegenstander ging naar 0-5, gelukkig scoorde we en Manon maakte er 1-5 van.

De uitslag was 1-5 gebleven. Helaas, maar de volgende keer gaan we vol aan de bak om 3 punten naar De Tempel halen.

Verest Sport DA 1 – FC Lighttown DA 1 6-3

 

 

In een uitwedstrijd, in De Heiberg, hebben we totaal 7 speelsters. Marieke heeft zich ziek gemeld. In het begin van de wedstrijd scoorde Claudia. Daarna kwam Verest Sport sterk terug en maakten 2 doelpunten, in rust stonden we dus met 2-1 achter.

Na rust maakte Claudia weer een doelpunt, 2-2. Spannend, maar alleen misten we zelfvertrouwen in het team, waardoor de speelsters even niet zo lekker voetbalden.

Verest Sport maakte veel aanvallen en kregen hiervoor de beloning: 4-2 voor hun.

Claudia maakte een hattrick: 4-3. Verest Sport maakte nog 2 goals. Eindstand werd 6-3.

Brabantia DA 4 – FC Lighttown DA 1 2-7

 

 

Deze wedstrijd ging verrasend heel goed, we hadden geen wissels. Mila bracht de tas weg en moest de laatste bus terug. Janneke, Sophie, Elisa, Claudia en Selda waren aanwezig. Voordat we gingen omkleden, hebben we samen met coach Okke (Rick was ziek) gesproken en besloten dat Okke een of twee dames uit dames 2 gaan vragen of ze voor ons wilden invallen. Gelukkig was het maar 10 minuten rijden naar Heiberg.

We gingen omkleden en Claudia was de aanvoerderster. Samen bespraken we hoe gaan we spelen. Sophie en Janneke speelden als vleugels, Claudia midden en Selda als de laatste vrouw. Elisa was natuurlijk de keepster.

Nadat de bal was getrapt door de tegenpartij, speelden we rustig en verdedigden klein. Een paar keer konden we de bal afpakken van de tegenpartij en toen renden we naar het doel of speelden we terug naar Selda, dan maakten we ruimte en speelden goed samen.

1-4 was de ruststand en de goals waren allemaal van Claudia. Selda, Sophie en Janneke maakten mooie voorzetten. En ook Elisa, nadat zij de bal ver had gegooid.

Een paar minuten later in de 2e helft waren Fanny en Esther binnen gekomen en een paar minuten later vielen ze voor Sophie en Janneke in. Ze hebben met elkaar een paar keer gewisseld.

2-7 was de eindstand. De overige doelpunten was ook van Claudia, zij heeft dus 7 doelpunten gemaakt!!

We waren blij en trots met onze overwinning!

Sv valkenswaard/alwako Da2-Fc lighttown Da1 5-1

Die wedstrijd was redelijk goed. Helaas waren twee speelsters ziek. (Janneke en Elisa).

Selda heeft Elisa vervangen en is gaan keepen. Helaas hadden we daardoor niet genoeg verdedigers en maar één wisselspeelster. De tegenstanders was goed en daagde veel uit maar vooral dankzij Selda ging het goed. Ze redt veel en er wordt goed verdedigd. De samenwerking gaat niet helemaal goed want de speelsters staan teveel bij elkaar. Zo had Claudia had een bal en moet Mila vrijlopen, dat gebeurde niet. In de 1e helft gaf Marieke een voorzet aan Manon op het middenveld en Manon tussen de benen van de tegenstander door, 1-0 voor ons.

De ruststand was helaas 1-2 achter maar de tegenstanders staan niet voor niks op de 2e plaats. In de 2e helft zijn we blijven verdedigen en we hoopten op minder doelpunten van de tegenstander. Vooral Manon en Claudia lopen te snel naar voren. Manon schiet op doel maar helaas lukte dat niet en ook Claudia had haar vizier niet op scherp staan. Marieke kreeg last van haar knie en er moest gewisseld worden. De tegenstanders kregen nu veel kansen om te schieten op doel maar Selda heeft veel gered. Daarna hadden we meer balbezit en speelden we beter over om minder doelpunten tegen te krijgen. De tegenstander had al makkelijk met 8-0 voor kunnen staan maar helaas hebben we toch met 1-5 verloren. Toch heeft ons team niet slecht gespeeld en doorzettingsvermogen getoond. En natuurlijk was het jammer dat we niet genoeg wisselspeelsters hadden. Ik heb Patrick gevraagd om een paar speelsters van dames 2 en heb hem ’s morgens een sms gestuurd en ik hoorde niks. Wegens drukte zag Patrick pas om half zes mijn sms. Maar we moesten om 19.15 al spelen dus konden we geen speelsters meer regelen van team 2 helaas.

FC Lighttown DA1 – TOB DA1 5-4

 

Deze wedstrijd was niet zo geweldig en ook te traag. Gelukkig waren de tegenstanders niet zo sterk. Claudia was niet helemaal fit maar speelde toch mee. In de eerste helft kletsten we teveel en ook waren we de concentratie kwijt. Tijdens de rust stonden we met 0-3 achter. Ik was best boos op eigen team. Ze moesten meer doorzetten en meer overspelen.

De tweede helft was iets beter en ook zetten we meer door. Eindelijk scoorde Manon een doelpunt uit een voorzet van Claudia. Daarna bouwden we rustig op en dat ging goed. Claudia probeerde van afstand te schieten en dat lukte, de keeper was kansloos en zo was het 2-3. Drie speelsters proberen door te gaan met aanvallen maar ook met verdedigen. Elisa gooit ver naar Claudia en zij scoort de 3-3. Daarna bikkelt Manon naar het doel toe. Marieke liep ook mee maar Manon scoorde de goal, 4-3. Daarna lieten we een steekje vallen links achterin en de tegenstander scoorde de gelijkmaker: 4-4. We bleven rustig overspelen en in een onverwachtse aanval scoort wederom Claudia en zo werd het 5-4. De tegenstanders blijven aanvallen maar gelukkig kon Elisa veel redden. Daarna heb ik een paar goeie speelsters op de bank gezet. Dat was erg spannend want de tegenstanders bleven aanvallen. Gelukkig scoorden ze niet maar de speelsters hebben wel kunnen zien dat het niet goed ging. Daarna heb ik de goeie speelsters weer in het veld gezet en we bleven goed verdedigen waardoor we met 5-4 wonnen.

Gamma Bouwm. DA2 – FC Lighttown DA1 1-5

Deze wedstrijd speelden we geweldig. Iedereen was echt wakker en ook dank aan Okke en de goede samenwerking. Ons team gaat steeds beter en meer overspelen. We spelen rustig en bouwen goed op. Manon geeft snel een pass aan Claudia en ze kreeg veel ruimte en scoorde zodoende een doelpunt, de keepster van de tegenstander keepte niet zo best bij deze goal. Claudia gaf een voorzet aan Sophie maar helaas mislukte het en kwam de bal tegen het doel. Iedereen komt snel terug om mee te verdedigen om even later weer snel aan te vallen. Claudia maakte weer een doelpunt: 0-2. Daarna bouwen we weer rustig op en gaf Claudia weer een voorzet aan Sophie. Het was even rommelig maar Sophie scoorde wel: 0-3. Onze tegenstanders waren kansloos en iedereen speelt rustig en ook spelen we steeds meer over. Dit houden we ook goed vast. Selda maakte een doelpunt en zo werd het 0-4. Daarna gingen Selda, Manon, Merieke en Sophie goed verdedigen en ook Janneke was goed aan het verdedigen en zal steeds meer gaan groeien. Elisa keepte goed. Claudia gaf een voorzet aan Sophie en die stond vrij en maakte een mooie goal. Zo werd het 0-5 en dat was ook de ruststand. De tweede helft blijft iedereen achter en houden we alles tegen, de tegenstanders waren kansloos. Marieke loopt snel naar voren en wil het afmaken en kwam in botsing met de tegenstander. De tegenstanders spelen echt ruw voetbal en maakten steeds meer overtredingen, vooral tegen Manon. Gelukkig bleven wij rustig. De tegenstanders blijven aanvallen en kregen ook wat kansen. Wij lieten een gat vallen en de tegenstander wist te scoren. Even later kreeg één van de tegenstanders een gele kaart. Ze bleven hard en ruw spelen maar gelukkig was er al snel het eindsignaal en zo wonnen wij dus met 1-5!

FC Lighttown DA1 – De Schoen/Vis. Unlim DA1 3-4

 

Deze wedstijd was niet zo geweldig gespeeld maar dat komt nog wel. Wij moeten nog groeien en er is nog ruimte voor verbetering.

De tegenstander maakten twee doelpunten. En Claudia bikkelt daarna voorbij drie personen en scoorde de 2 -1. Manon en Elisa speelden heel goed en Elisa had veel gered.

Manon speelt met meer techniek en speelde goed over. Claudia gaf een voorzet aan Selda maar die miste een paar keer. In de rust stonden we met 1-2 achter.

De tweede helft ging iets beter. De tegenstander hadden veel kansen maar Sophie en Elisa hadden veel reddingen. Selde gaf een voorzet aan Claudia en die scoorde de 2-2. Helaas maakte de tegenstander weer een doelpunt en werd het 3-2. Manon schoot even later op doel maar miste helaas. Claudia gaf daarna een voorzet aan Selda en de wist de 3-3 te maken. Een kwartier later scoorde de tegenstander weer en werd het 4-3. Wij bleven aanvallen maar helaas scoorden we niet meer waardoor de stand tot het eind 4-3 bleef.


Team: Dames 2, 4e klasse

Yvonne Jansen (K)
Fanny Karouw
Esther van der Lee
Ernestine Struyker Boudier
Ilse van Dijk
Roxana Radelescu
Patricia Koenen
Danielle van Raamsdonk
Ellen Buisman

Coach: Patrick Cromsigt

Uitslagen:

Wedstrijd Ruststand Eindstand
FC Lighttown DA2 – FC Skiete Willie DA1 1 – 1 3 – 2
DBS DA2 – FC Lighttown DA2 0 – 0 2 – 1
FC Lighttown DA2 – G.S. Kouros/Latour DA1 1 – 0 2 – 4
SV Valkenswaard/Alwako DA 4 – FC Lighttown DA2 1 – 1 4 – 3
FCV/Dorpscafé WII DA2 – FC Lighttown DA2 2 – 6 2 – 7
FC Lighttown DA2 – De Raven DA1 3 – 1 7 – 2
FC Lighttown DA2 – DBS DA1 1 – 1 2 – 2
SV Valkenswaard/Alwako DA3 – FC Lighttown DA2 1 – 1 3 – 4
FC Lighttown DA2 – KPJ/Donskaffee 2 1 – 0 2 – 0
Honderd%/Veldsink DA2 – FC Lighttown DA2 8 – 1 17 – 1
ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA2 1 – 1 3 – 2
FC Skiete Willie DA1 – FC Lighttown DA2 3 – 0 5 – 2
FC Lighttown DA2 – SV Valkenswaard/Alwako DA4 2 – 0 8 – 0
FC Lighttown DA2 – DBS DA2 0 – 0 1 – 0
KPJ/Donskaffee 2 – FC Lighttown DA2 0 – 1 1 – 1
G.S. Kouros/Latour DA1 – FC Lighttown DA2 6-2 4 – 1 6 – 2
FC Lighttown DA2 – FCV/Dorpscafé WII DA2 3 – 0 3 – 0
De Raven DA1 – FC Lighttown DA2 0 – 1 0 – 4
DBS DA1 – FC Lighttown DA2 3 – 3 5 – 5
FC Lighttown DA2 – SV Valkenswaard/Alwako DA3 1 – 1 4 – 2
FC Lighttown DA2 – Honderd%/Veldsink DA2 1 – 8 3 – 17
FC Lighttown DA2 – ESZVV Totelos DA1 1 – 0 2 – 1

Stand (laatste update 21-04-2011):

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Yvonne Jansen 0
Fanny Karouw 25
Esther van der Lee 16
Ernestine Struyker Boudier 3
Ilse van Dijk 0
Roxana Radelescu 6
Patricia Koenen 7
Danielle van Raamsdonk 0
Ellen Buisman 3
Claudia Kieboom (invaller) 7
Marieke Cromsigt (invaller) 1
Manon Kreemers (invaller) 1

Verslagen:
FC Lighttown DA2 – ESZVV Totelos DA1: 2-1
De laatste wedstrijd is tegen ESZVV Totelos, ze staan 1 plaats hoger dan wij en hebben 10 punten meer. We voelen de hete adem van onze concurrent Donskaffee in onze nek, ze hebben 1 punt minder dan wij. Laatste wedstrijd van Donskaffee is 1 week eerder al gespeeld maar we weten de stand nog niet. Om 5e plaats zeker te stellen moeten we vanavond winnen. De tegenstandsters bestaat uit een goed georganiseerd team en zijn vrij rustig. Ons team is compleet. Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd spelen we rustig over, maken goede passes, verdedigen scherp, maar we spelen soms iets teveel naar voren terwijl naar achteren ook kan. We kunnen de aanval van Totelos gemakkelijk beheersen, maar ze hebben een hele goede keepster die onze schoten met gemak afweert. Tegen het einde van 1e helft geeft Ellen een superieure voorzet aan Patricia en zij maakt eindelijk een doelpunt, 1-0. En dan is er rust. De tweede helft blijven we op dezelfde manier spelen. Na 5 minuten maakt een Totelos’er een gelijkmaker, 1-1, door een foutje van ons. We balen wel van dat tegendoelpunt. Maar we blijven goed verdedigen, door Stien en Ilse. Danielle en Patricia houden het spel van Totelos goed tegen oftewel verstoren en verder keept Yvonne prima. Het tempo wordt iets opgeschroefd, we zijn moe geworden, misschien door de te warme sporthal, maar we geven niet op en gebruiken de laatste energieresten om niet te verliezen. Laatste 5 minuten spelen we met de sterkste opstelling, Fanny, Esther, Ellen en Stien, het wordt spannend en ja vlak voor einde geeft Ellen vanuit de zijlijn de bal aan Esther en zij maakt een winnend doelpunt, 2-1. Toen de eindsignaal luidt zijn we blij en zo sluiten we in stijl een zeer goede seizoen af, van 22 wedstrijden hebben we 11 gewonnen, 3 gelijk en 8 verloren. Prima gespeeld Dames!

FC Lighttown DA2 – Honderd%/Veldsink DA2 3-17
Slik, we moeten vanavond tegen gedoodverfde kampioen spelen. De spelers van Honderd%/Veldsink hebben 20 wedstrijden gespeeld, 20 keer gewonnen, 228 doelpunten en slechts 18 tegen. Onze team is compleet. De start is erg rustig verlopen, de eerste 5 minuten lijkt alsof wij de wedstrijd kunnen winnen, Fanny houdt de bal goed vast, neemt rustig de tijd, Esther loopt voorbij, Fanny geeft de bal en Esther scoort, 1-0. Pas dan begint de tegenstandsters de wedstrijd te bepalen, heel subtiel maken ze tegendoelpunt 1-1, daarna nog een, nog een, nog een….. meeste tegendoelpunten gebeuren vanuit niets, ook al is er geen eenrichtingsverkeer te zien. De ruststand is 1-8. Eerste 5 minuten van de tweede helft valt er geen doelpunt, daarna zelfde verhaal binnen 10 minuten 5 of 6 tegendoelpunten. Elke doelpunt tegen krijgt Yvonne een mentale klap te verduren en wij ook. Onze organisatie valt tijdelijk uiteen, concentratie is even weggeweest. De stand loopt tot 1-14. 10 minuten voor einde hebben we onze organisatie hergepakt, we geven niet op en gaan doorvoetballen. Fanny en Esther maken vele kansen en ze benutten 2 daarvan, beide door Fanny, 2-14 en 3-16. Eindstand is 3-17, de stand lijkt onterecht want we hebben wel aardig kunnen voetballen, maar de tegenstandsters zijn zeer goede scherpschutters, de ballen zijn vaak uit zicht van Yvonne geschoten.

FC Lighttown DA2 – SV Valkenswaard/Alwako DA3 4-2
Tot nu toe staan we op de 5e van de klassement en drie concurenten staan vlak achter ons en de tegenstandsters Valkenswaard/Alwako 3 voor vanavond is er één daarvan, ze hebben 5 punten minder dan wij en staan op 8e plaats. De laatste 2 wedstrijden moeten we nog tegen ijzersterke tegenstandsters spelen. Vanavond is een belangrijke wedstrijd voor ons, want de lijn tussen de 5e en de 8e plaats is heel dun. Yvonne moet helaas bij team 1 invallen, na een korte vergadering besluiten we dat Stien de 1e helft de keepster is en Fanny de 2e helft. Vlak na startsignaal geven we vol gas. Patricia, Ellen en Fanny hebben de eerste 10 minuten heleboel kansen, maar het doelpunt blijft uit. De Alwako’ers bestaan uit 1 goede voetballer en 1 goede keepster. Na 1 kwartier valt er eindelijk een doelpunt door Ellen na voorzet van Fanny, 1-0. De omschakeling van onze verdediging naar aanval is vandaag erg goed, maar andersom gebeurt soms iets te langzaam en zo maakt de beste Alwako’er een tegendoelpunt, 1-1. En dan is er rust. Gewoon doorgaan is het devies. Onze keepster wordt gewisseld, Fanny keept nu. De 2e helft spelen we vol met strijdlust. Binnen korte tijd maken we 3 doelpunten, Eerst Esther 2-1 na fantastische solo, later Patricia met de rebound 3-1 en dan weer Esther vanuit vrije trap 4-1. Daarna maakt de beste Alwako’er met rugnummer 7 de tweede tegendoelpunt, voorzet is vanuit hoekschop, 4-2. Nog 10 minuten en we moeten opletten om geen tegendoelpunten meer te incasseren. Ilse en Danielle doen goede verdedigingswerken, Esther en Stien lopen veel op en neer, Patricia en Ellen houden de bal goed vast en geven passes en Fanny schopt de bal liever weg in plaats van de bal opvangen. Zodra de eindsignaal luidt juichen we en pakken verdiend 3 punten.

DBS DA1 – FC Lighttown DA 2 : 5-5

De tegenstander van vanavond is DBS DA1, ze staan gedeeld 2e en 3e plaats. Stien en Ellen zijn de afwezigen, Selda en Claudia vallen voor hun in. Na het startsignaal zijn we geschrokken van de felheid van de DBS’ers. Al snel staan we 1-0 achter. Na 5 minuten beginnen we te beseffen dat we niet teveel naar de bal moet kijken maar naar de spelers en druk op hun uitoefenen. Na verovering van de bal stormt Fanny op de keepster af en scoort vrij makkelijk 1-1. We ontdekken dat hun keepster de zwakste plek is. Claudia komt op het veld, dribbelt langs de verdedigsters en schiet de bal weer het doel in, 1-2. De DBS’ers zijn daardoor gefrustreerd en spelen feller. Als we de bal hebben krijgen we geduw van achteren of krijgen flinke schouderduw. De scheidsrechter heeft dat af en toe gezien en fluit voor ons. De rest van 1e helft wordt er 3 keer gescoord, 1x Claudia en 2x door tegenstandsters waardoor de ruststand op 3-3 uitkomt. Vlak na rust nog 1 tegendoelpunt, 4-3 achter. We geven niet op en blijven verdedigen met alle macht. De rugdekking is prima door Selda en Ilse gedaan. Fanny en Esther vormen goede blokkade iets verder voorin, Esther vangt veel ballen met haar benen of buik, na wedstrijd heeft zij een stempel op haar benen. Dankzij onze goede verdediging krijgt Claudia ruimte om te scoren, in 5 minuten scoort zij tweemaal, 4-5 voor ons. De DBS’ers geven niet op en vechten keihard terug. Op gegeven moment krijgt hun aanvoerster geel, helaas profiteren we hiervan niet want ze houden de bal lang vast. Laatste minuten voeren de DBS’ers zoveel druk op ons uit, zodat ze er in slagen om een paar minuten voor einde een gelijkmaker te maken. Vandaag hebben we als een echte team gepresteerd.

De Raven DA1 – FC Lighttown DA2

Na 1 maand stil te zitten mogen we weer voetballen, ditmaal tegen De Raven in Luyksgestel. Gelukkig geen sterke tegenstander. Het is duidelijk om te zien dat we even moeten wennen. Ondanks dat we goed naar elkaar kijken spelen we niet lekker rond, dat komt omdat wij de bal niet vragen. Het blijft lang 0-0. Hoewel de spelers van De Raven onderaan van de klassement staan verdedigen ze heel compact en hun keepster heeft een goede reflex. Esther en Fanny maken veel kansen, maar de bal vliegt elke keer recht op keepster af of de keepster heeft een goede redding gedaan. Stien heeft een paar keer grote kans om te scoren, maar de voorzet is elke keer iets te hoog. Een keer vlak voor rust laat de keepster de bal los en zo tikt Fanny de bal in de doel, 0-1. De 2e helft is iets beter gegaan, er is meer beweging bij onze voorhoede te zien waardoor we meer ruimte krijgen. Met meer ruimte kan Esther een keer flink uithalen en schiet de bal snoeihard richting de hoek van doel, 0-2. Kort daarna maakt Esther nog 1 doelpunt met haar linkerbeen(!). Met een veilige stand zijn we meer gerust en de tegenstandsters zakken iets af. Tegen de einde van wedstrijd maakt Fanny haar 2e doelpunt, 0-4. En dan blaast de scheidsrechter de wedstrijd af. Dankzij goede keeperswerk van Yvonne en onze stabiele verdediging hebben we gewonnen. Als ze scoren zou het misschien een heel ander verhaal worden.

FC Lighttown DA2 – FCV/Dorpscafé WII DA2

Tegen een team als Dorpscafé DA2, 9e plaats, spelen wordt gezien als een goede kans om 3 punten te pakken.
Maar het welzijn van ons team is lang niet 100%, Yvonne (ziek), Ilse (tandpijn), Esther (blessure aan enkel),
Fanny en Danielle (nog niet uitgerust van wintersport). Esther vervangt Yvonne en gaat keepen.
Verder moeten we goed naar elkaar kijken en ook extra aandacht op de aanvalsters van Dorpscafe schenken.
Na het startsignaal krijgt Patricia opeens een kans na een foutje van tegenstandster, dat belooft wat.
Tijdens 1e helft spelen we goed rond en houden lang balbezit. De spitsen Patricia en Ellen nemen de positie
van Fanny of Stien goed over als ze gaan aanvallen. In de 1e helft maakt Fanny 3 doelpunten, solo, voorzet
van Patricia en Stien. Esther keept verassend goed. De ruststand is 3-0. Tijdens rust zegt Patrick
“vasthouden dit spel en scherp blijven verdedigen”. De 2e helft verloopt ongeveer hetzelfde als de 1e helft,
alleen maken we geen doelpunten meer maar wel veel kansen, waarvan Ellen 2x paal. Ilse en Danielle doen goed
verdedigingswerk en de rest speelt mooi aanvallend rond. De laatste 5 minuten fungeert Esther als vliegende keepster, tot vermaak van de supporters speelt zij als een dolle stier die heel graag wil voetballen. De wedstrijd is
voorbij en we pakken 3 punten. We spelen voortreffelijk, maar we kunnen wel 6-0 of 7-0 winnen.

G.S. Kouros/Latour DA1 – FC Lighttown DA2 6-2

We spelen tegen een sterke tegenstander, Kouros Latour, die we vorig jaar met 2-4 hadden verloren. Na het startsignaal spelen de Latours zo snel rond dat we beetje zijn overdonderd. We werken wel hard maar we concentreren iets teveel op de bal zodat we de vrije aanvalster van hun over het hoofd zien. Op die manier komen we snel 3-0 achter, waarvan zij 2 keer alleen maar de bal het doel in hoeven te tikken. We geven niet op en gaan meer aanvallen, een keer een mooie een-tweetje van Patricia en Fanny, na een hakbal van Patricia maakt Fanny een doelpunt, 1-3. De tegenstandsters zijn zo goed georganiseerd dat ze met weinig zorgen verder gaan voetballen en maken voor rust nog 1 doelpunt, 4-1. Tijdens rust zegt Patrick dat we vooral extra op hun aanvalsters moeten letten. De 2e helft spelen we beter en hebben meer kansen dan in de 1e helft maar we schieten vaak recht op de keepster. Hun overmacht is zo groot dat we met moeite scherp kunnen verdedigen, we doen dat wel beter dan in de 1e helft maar een onverwachte afstandschot, de bal vliegt tussen de verdedigsters door en Yvonne is kansloos, 5-1. Geen mooie stand maar we blijven voetballen en Fanny profiteert van een foutje van de keepster en maakt de achterstand kleiner. De Latours blijven druk op ons uitoefenen en loeren op een foutje van ons. Esther raakt helaas geblesseerd aan haar enkel, even uit de kom en weer terug op de plaats. Vlak voor einde wil Ilse de bal wegschieten maar schiet recht op de aanvalster, de bal kaatst langs Ilse terug en de aanvalster loopt zo vrij richting Yvonne en maakt 6-2. We hebben niet slecht gevoetbald maar vanavond hebben we ons iets teveel door hun snelle spel laten afleiden.

KPJ/Donskaffee 2 – FC Lighttown DA2 1-1

Vanavond melden 3 vrouwen zich af, Esther(geschorst), Yvonne (gekke moandag) en Patricia (griep).
Manon valt ons in en Roxana speelt voor de laatste keer bij ons voordat zij bij team 1 aansluit.
We spelen tegen Donskaffee, een middenmoter net als wij. Zonder Yvonne zal Fanny (1e helft) en
Stien (2e helft) haar invallen. Met 2 wissels en gebrek aan vleugelspeelsters met goede conditie
is een risico om met ruitsysteem te spelen. Daarom gaan we met 2 verdedigsters en 2 aanvalsters
spelen. Na startsignaal wordt er rustig gespeeld, er is evenwicht tussen 2 teams. Het is wel
even wennen om met een ander systeem te spelen, de verdedigsters worden “gedwongen” om iets meer
achter te blijven. Het is van belang om nul te vasthouden omdat we moeilijk tegen hun doelpunten kunnen
maken en daarom op tijd terug zijn. Na 1 kwartier slaagt Manon erin na voorzet van Ellen, 0-1. Daarna
gaan we iets meer naar voren spelen met als gevolg meer kansen voor ons maar ook voor tegenstandsters.
Na rust gaat Fanny voetballen en Stien keepen. Er is niet veel veranderd met het spel, alleen valt de
tegendoelpunt vanuit niets, 1-1. De laatste 15 min maken we veel kansen, vooral Roxana die de bal tegen
binnenkant van paal schiet en de bal toch niet erin gaat, jammer anders zou het een mooie afscheiddoelpunt
van haar worden. Na eindsignaal pakken we 1 punt, beter dan niets.

FC Lighttown DA2 – DBS DA2 1-0
We spelen tegen DBS 2 in een (te) warme sporthal De Tempel. De tegenstandsters staan 1 na de laatste. De start verloopt stroef, het is al meteen te zien dat het bij ons niet helemaal lekker loopt. We staan vaak iets te lang stil en vragen de bal niet snel, kortom we wachten te veel af voordat we iets doen. Op tijd terug komen doen we gelukkig best aardig. In de 1e helft gebeurt weinig, we maken weinig kansen en de tegenstandsters ook. De 2e helft gaat iets beter, we bewegen iets meer en nemen iets sneller actie. Daardoor krijgen we meer kansen, Fanny, Patricia en Ellen schieten naast het doel. Nog steeds 0-0, er wordt meer geduwd en getrokken, het lijkt een beetje op veldvoetbal. Esther heeft de bal en loopt bijna het hele veld langs een paar tegenstandsters en maakt het bevrijdende doelpunt 1-0. Het wordt steeds grimmiger en de scheidsrechter treedt steeds harder op en fluit veel. Op een gegeven moment rent Esther samen met een DBS’er achter de bal aan, misschien iets te gretig, de scheidsrechter geeft beide speelsters een kaart. Wel een rare beslissing dat de ene rood en de andere geel krijgt maar ja hij bepaalt dat Esther eraf moet. Het is zaak dat we niet teveel laten afleiden en spelen met 4 tegen 4. De tegenstandsters geven niet op en maken het ons lastig. Ellen krijgt veel geduw en getrek als zij de bal heeft. Het enige pluspunt van vandaag is dat we ervoor zorgen dat de tegenstandstrers weinig kansen krijgen en we slagen om met matig spel te winnen. Later in de avond moeten we een moeilijke beslissing nemen omdat een van ons naar team 1 moet i.v.m. tekort aan spelsters bij hun. Roxana biedt zichzelf aan en gaat de rest van de seizoen bij team 1 voetballen, we zullen haar missen.

FC Lighttown DA2 – SV Valkenswaard/Alwako DA4 8-0
We spelen tegen Alwako 4 en ze staan bijna onderaan. Maar we hebben vorig jaar van hun verloren, 4-3, en we herinneren ons nog een pijnlijke tegendoelpunt tijdens de laatste minuut. De tegenstandsters zijn een beetje een rommelig team, maar hun strijdlust en afstandschoten kan ons doen wankelen. De start verloopt vreemd want we krijgen een afgekeurde tegendoelpunt. Niemand begrijpt waarom. Maar goed het belangrijkste is dat we gewoon door moeten voetballen en de kwestie moeten vergeten. We hebben afgesproken dat we sneller terug moeten gaan als we de bal verliezen. Patricia heeft de bal, loopt voorbij verdedigster langs de doellijn en scoort knap vanuit een moeilijke hoek, 1-0. Tijdens de 1e helft staan we te ver van hun vrije trappen (7 a 8 meter) waardoor de ballen gevaarlijk richting Yvonne vliegen. Ze vangt de ballen beheerst. Later maken we 2-0, door Esther die 2 vededigsters voorbij loopt na voorzet van Patricia. Tijdens rust zegt Patrick dat we dichterbij hun vrije trappen moeten staan. In de 2e helft krijgen we meer ruimte en er zijn mooie combinaties te bespeuren. Ook geven we hun geen kansen meer dankzij goede blokkades van Ilse en Danielle. Laatste 25 minuten maken we 6 doelpunten, Esther 3x, Fanny 2x waarvan 1 mooie afstandschot en Stien 1x. Van deze doelpuntenfestival heeft Ellen een paar goede voorzetten gemaakt. De eindstand is 8-0, een mooi begin van 2011!

FC Skiete Willie DA1 – FC Lighttown DA2 5-2

Laat in de avond om 22 uur in Atalanta spelen we tegen FC Skiete Willie, een middenmoter. Esther en Stien melden zich af. Het wapen van tegenstandsters is counteren, zodra ze de bal hebben gaan ze met drieën tegelijk aanvallen. In het begin kunnen we hun met weinig moeite tegenhouden. Maar een keer vallen we met z’n drieën aan, we verloren de bal, de tegenstandsters rennen met zijn drieën tegelijk richting Yvonne en we zijn te laat om hun tegen te houden. Op die manier valt er een tegendoelpunt, 1-0. De volgende 2 tegendoelpunten gebeuren op dezelfde manier: we komen steeds te laat terug. Tijdens de rust zegt Patrick dat we vooral sneller terug moeten komen en niet meer met drieen tegelijk aanvallen. Tijdens de 2e helft spelen we veel beter, Patricia geeft een superieure voorzet aan Fanny en ze maakt een doelpunt 3-1. We voelen ons sterker en we geloven weer in onszelf. Niet veel later krijgen we een hele grote kans om de 3-2 te scoren. Onze opleving houdt echter op doordat een afstandschot vanuit het niets onze achterstand groter maakt, 4-1. We geven niet op en Fanny maakt nog één doelpunt 4-2. Op het laatst krijgt Ellen nog een gele kaart omdat zij uit reflex de arm van doorgetrokken speelster heeft vastgehouden. De eindstand is 5-2. Ondanks het gemis van 2 sterke voetbalsters hebben we toch wel een kans om te winnen maar dan moet echt iedereen 100 procent inzetten, jammer van matige 1e helft.

ESZVV Totelos DA1 – FC Lighttown DA2 3-2

Het winterweer speelt ons parten, 3 speelsters van ons melden zich af, Ellen (griep), Patricia (vliegtuigvertraging) en Esther (te glad op de weg). Bij team 1 zijn er liefst 4 afmeldingen en ze spelen 1 wedstrijd eerder dan wij, ook bij dezelfde sporthal. Zo krijgen we een idee om samen 2 wedstrijden te spelen. De invalsters zijn Manon, Selda en Sophie. Na de wedstrijd van team 1 zijn we opgewarmd en spelen tegen het sterke team van ESZVV Totelos. Ze hebben alleen van de koploper verloren. In het begin van de wedstrijd spelen we met een 2-2 systeem, Danielle en Stien achter, Manon en Sophie voor. Als Ilse speelt spelen we met de ruitopstelling, 1 achter, 2 vleugels en 1 spits. Er is evenwicht tussen de 2 teams. Halverwege de 1e helft maakt Fanny een goal, 0-1. De spelers van Totelos schrikken niet, blijven goed georganiseerd spelen en maken 5 minuten later de gelijkmaker. Na de rust krijgen we weer een tegentreffer, 2-1 achter. We zijn moe geworden, we lopen iets langzamer en puffen meer maar de concentratie is nog wel goed. Fanny maakt nog 1 doelpunt, 2-2. Kunnen we toch nog een punt halen tegen dit sterke team? Maar nee, 2 minuten voor het einde valt er een harde kanonschot en we verliezen weer nipt met 3-2. Normaal gesproken zou een groep met verschillende teams een moeilijke wedstrijd hebben, maar vanavond niet!

Honderd%/Veldsink DA2 – FC Lighttown DA2 17-1

We maken onze borsten nat. Vanavond melden 4 speelsters van ons zich af, 3 invalsters van team 1 komen ons helpen: Marieke, Sophie en Janneke. De tegenstandsters hebben indrukwekkende cijfers: 7 wedstrijden, 7 gewonnen, gemiddeld 11 doelpunten voor en iets minder dan 1 doelpunt tegen per wedstrijd. Het team van Honderd%/Veldsink bestaat waarschijnlijk uit zeer goede voetballers die samen een droom hebben maar onderaan moeten beginnen. We weten dat het lastig zal worden, gewoon door voetballen is ons motto. De start is een beetje rustig gegaan, een soort warming up voor beide teams. Naarmate de wedstrijd vordert spelen de tegenstandsters steeds sterker, we kunnen hun spel steeds moeilijker bijhouden en op een gegeven moment niet meer. In 10 minuten tijd is de stand van 0-0 naar 6-0. We kunnen nog wel lachen maar niet lang meer. Helemaal kansloos zijn we niet, Marieke scoort vanuit de spelhervatting na een voorzet van Fanny. Daar malen de tegenstandsters niet om en ze gaan gewoon door, 8-1 is de ruststand. De tweede helft wordt het erger, we snakken naar het einde van de wedstrijd en naar de douche. Het is indrukwekkend om te zien hoe de tegenstandsters voetballen, iedereen houdt hun hoofd hoog terwijl ze bal hebben, maken “blindelings” scherpe passes en hebben een zeer goede conditie. Ze tonen geen genade en geven ons een flinke mentale klap. Na de wedstrijd lopen we met rode en bezwete koppen richting kleedkamer met een uitslag van 17-1.

FC Lighttown DA2 – KPJ/Donskaffee 2 2 – 0

Vanavond wordt het spannend want de tegenstandsters zijn op dezelfde hoogte als wij geklasseerd. We spelen met z’n achten zonder Esther. De speelsters van Donskaffee spelen compact, dus we moeten goed overspelen. Dat kunnen we aardig, we kijken goed en onze passes zijn goed. Een keer geeft Patricia de bal aan Ellen, zij loopt voorbij Ellen, Ellen geeft de bal terug en zo maakt Patricia de openingstreffer, 1-0. Laatste 10 minuten van 1e helft is er wat verwarring met de posities, gelukkig hebben de tegenstandsters veel foute passes. Tijdens rust zegt Patrick dat we vooral iets sneller terug moeten gaan als we de bal verliezen. Na rust is de organisatie weer goed, maar de tegenstandsters zijn niet gekomen om te verliezen, hun goalie fungeert als de vliegende keepster. Het wordt steeds drukker voor de goal van Yvonne, het is daar net als een flipperkast. Dankzij vechtlust van Yvonne en de verdedigsters slagen we erin de bal elke keer weg te trappen. Een keer verovert Fanny de bal van de vliegende keepster, zij loopt voorbij haar en schiet vanuit de middellijn knap de bal richting doel, 2-0. De laatste minuten verdedigen we met alle macht, met goede reddingen van Yvonne en wat geluk slagen we erin om nul vast te houden. Nadat het eindsignaal luidt zijn we trots en opgelucht.

SV Valkenswaard/Alwako DA3 – FC Lighttown DA2 3 – 4

Vanavond spelen we tegen Valkenswaard Alwako 3 in Riethoven, vooraf schrikken we omdat de tas met onze kleren vergeten is. Gelukkig mogen we van een aardige barman de voetbalkleren lenen. De tegenstandsters bestaat uit 2 goede speelsters en een hele goede keepster. Ons scorend vermogen is niet erg hoog en daarom moeten we alert zijn met het verdedigen. Tijdens de eerste helft spelen we aardig rond en schieten we een aantal afstandschoten maar de keepster van Alwako vangt zonder moeite onze ballen. Na 10 minuten schiet Esther keihard en lukt haar eindelijk de bal in het net te schieten, 0-1. Niet veel later een tegendoelpunt door gebrek aan concentratie. Esther is vandaag in supervorm en vlak na rust maakt zij haar 2e doelpunt vanuit de hoek langs een paar speelsters. Kort daarna maakt Esther verassend een hattrick, zij weet dat keiharde afstandschoten alleen mogelijk is om te scoren, 1-3. Maar de speelsters van Alwako weten van geen ophouden en vechten terug. Een dribbelaarster loopt langs onze happende verdedigsters heen en maakt een doelpunt, 2-3. Niet veel later valt de gelijkmaker, 3-3. Laatste 10 minuten spelen we met de sterkste opstelling en verdedigen we nauwlettend 1 op 1. Vlak voor het einde maakt Fanny een bevrijdend goal, 3-4. Weer 3 punten veroverd!

FC Lighttown DA2 – DBS DA2 2-2

Na een paar “makkelijke” wedstrijden krijgen we een pittige tegenstander, tegen DBS DA1 (2e van klassement). Meteen na het startsignaal jagen ze op de bal, gelukkig zijn we goed georganiseerd. We geven hun weinig ruimte en daardoor kunnen we de bal regelmatig veroveren. De dames van DBS kunnen goed omschakelen, zodra zij de bal hebben gaan ze meteen aanvallen en een keer houden we hun snelle omschakeling niet bij en krijgen zo een tegentreffer, 0-1. Meteen daarna maakt Fanny een doelpunt na haar soloactie vanuit middenstip, 1-1. Tijdens rust vertelt Patrick dat we vooral weerstand moeten bieden, sneller omschakelen en ook blijven lachen want de frustraties van de tegenstandsters groeit.De 2e helft blijven we goed geconcentreerd spelen en Roxana maakt met een mooi afstandschot, 2-1. De frustratie van DBS wordt groter en de scheidsrechter treedt steeds harder op. De scheidsrechter geeft liefst 4 gele kaarten, aanvoerster van DBS (2x geel), Esther door onbekende reden en Ellen omdat zij een lichte overtreding heeft gemaakt. Tussendoor toch een tegentreffer, pech voor ons dat de bal de paal raakt en achterlangs Yvonne rolt. We blijven aanvallen en creëren vrij veel kansen. Dan luidt het eindsignaal, gelijkgespeeld met 2-2 en we houden er gemengde gevoelens aan over. Het punt is dat we goed hebben gevoetbald.

FC Lighttown DA2 – De Raven DA1 7-2

Vanavond spelen we tegen de hekkensluiter maar we mogen het niet onderschatten. We spelen met zijn achten zonder Daniëlle. Na de startsignaal klikt ons team meteen, we kunnen elkaar goed vinden, de teamgeest is hoog en we hebben veel balbezit. Ellen en Patricia werken samen goed, Fanny maakt mooie afstandschoten, Stien en Ilse werken de ballen prima weg. Yvonne klemt de ballen goed vast. Roxana maakt sluwe afstandschoten en zij heeft tijdens de 1e helft teveel de neiging om zelf een doelpunt te maken. En Esther geeft haar motor vol gas. Zo komen we bij de ruststand op 3-1, Ellen 1x, Fanny 1x, Patricia 1x. De 2e helft blijven we aanvallen en de reservebank is de meest gehate plek, iedereen wil voetballen. Fanny en Esther werken tijdens de 2e helft uitstekend samen. Patricia speelt iets te lang met de bal en Roxana geeft meer passes. Het enige wapen van de tegenstandsters zijn de afstandsschoten en daar moeten we voor oppassen. Een keer staan we te ver weg van “ingooi” en krijgen zo een tegendoelpunt. Doelpunten van de 2e helft zijn: Fanny 2x, Roxana 1x en Esther 1x. De eindstand is een mooie 7-2 en niemand is moe!!

FCV/Dorpscafé WII DA2 – FC Lighttown DA2 2-7

Claudia valt voor ons in, de dames 1 hebben tenslotte vrij. Fanny is de enige die zich afmeldt. We spelen tegen Dorpscafé in de steenkoude hal 3 van de Heiberg. We starten vrij ongelukkig, meteen is het 1-0 achter en Ilse raakt geblesseerd. Onze veerkracht is gelukkig sterk en we maken snel 1-1 door Roxana. Met Claudia erbij is de wedstrijd wel erg gemakkelijk. In korte tijd gaan we van 1-1 naar 2-6 voor ons, Claudia 3x, Roxana 1x en Ellen 1x. We doen bijna niks fout. Na rust gaan we zoveel mogelijk zelfstandig voetballen, Claudia mag meer vanuit de bank toekijken. Dat gaat gelukkig prima zonder de hulp van de grootste vedette, 1 doelpunt door Esther na haar mooie actie en geen tegendoelpunt. Hoewel Yvonne beetje last heeft van verrekte linkerbeen heeft zij puik gekeept, want de tegenstandsters hebben best veel kansen gekregen. En zo luidt het eindsignaal en hebben we met 2-7 gewonnen.

SV Valkenswaard/Alwako DA 4 – FC Lighttown DA2 4-3

Vanavond missen we 2 spitsen, Patricia en Roxana. En de 2 onder ons hebben gisteren dovencompetitie gespeeld, vooral Yvonne heeft veel moeite met hardlopen, zoveel spierpijn heeft zij. Gelukkig zijn de tegenstandsters geen koplopers. We starten stroef, het overspelen gaat niet zo soepel, we zien af en toe de vrije speler over het hoofd. Er zijn wel mooie acties te bespeuren, een van onze verdedigster geeft de bal aan Ellen en rent richting doel langs Ellen en Ellen geeft een mooie pass terug. Op die manier scoort Stien, 0-1. De vreugde is misschien wel de kortste ooit in de geschiedenis van FC Lighttown want meteen valt vanaf de middenstip de gelijkmaker, 1-1. De tegenstandsters krijgen vleugels en spelen steeds beter. De ruststand is 1-1. Vlak na ruststand krijgen we lange ballen om onze oren en zo scoren de tegenstandsters 2 keer in korte tijd, 1-3. Tien minuten voor einde spelen we met de sterkste opstelling en vechten terug. Het overspelen gaat goed, we bewegen veel en spelen met veel balbezit. Fanny maakt 2 doelpunten binnen 5 minuten, 3-3. We blijven jagen maar dan toch valt een pijnlijke tegentreffer vanuit vrije trap, hoewel de bal nog rolt en de vrije trap niet goed is genomen telt de doelpunt toch mee, 4-3. Heel zuur, we zouden minimaal 1 punt moeten verdienen maar we hebben aardig gevoetbald.

FC Lighttown DA2 – G.S. Kouros/Latour DA1 2-4

De ziekenboeg is leeg en het team is compleet met 9 speelsters. We spelen tegen de “koploper”. Voor de wedstrijd spreken we af dat we eerst met verdedigend spel gaan spelen om conditie te besparen en overzicht op wedstrijd te verkrijgen. Meteen na de startsignaal jagen de tegenstandsters op de bal maar we laten ons niet gek maken van snelle bewegingen en we spelen zoals het moet. We werken keihard om goed te verdedigen. Na 15 min geeft Danielle een mooi voorzet aan Stien en ze maakt verassend een doelpunt 1-0. Tijdens de rust zegt Patrick “vasthouden dit spel”. Meteen na rust valt er een gelijkmaker waar we niets aan konden doen. Wonder boven wonder maakt Roxana vanuit niets een doelpunt 2-1. De tegenstanders blijven aanvallen en we verdedigen met alle macht. Tien minuten voor einde gaat er iets mis met onze team, er is verwarring met de posities en er ontstaat miscommunicatie. Dan valt er een gelijkmaker. We blijven strijden maar met gebrek aan concentratie in onze spel gaat het heel moeilijk. Vijf minuten voor het einde komt een bal met rare beweging richting Yvonne en zij mist de bal: 2-3. Vlak voor einde nog 1 tegendoelpunt 2-4. Een ding is zeker, voor vandaag is de wedstrijd 10 minuten te lang.

DBS DA2 – FC Lighttown DA2 2-1

Alweer de 2e wedstrijd. We spelen tegen DBS 2 in Heiberg. We starten rustig en de dames van DBS ook. Af en toe komt er dreiging vanuit hun, 1 keer rolt de bal langzaam richting onze doel en Yvonne redt de bal nipt voor de lijn. Patricia raakt geblesseerd aan haar bovenbeen en blijft de rest van de wedstrijd op bank. De rest van 1e helft spelen we geconcentreerd maar creëren vrij weinig kansen. De ruststand is 0-0. Tijdens de 1e minuut van de 2e helft loopt Roxana vrij en maakt een mooie goal. De vreugde is echter van korte duur, één van ons heeft een vervelende blunder gemaakt en we krijgen een tegengoal, 1-1. Daarna voetballen we iets te gretig en we lopen teveel naar voren maar krijgen wel veel kansen. Minpunt is dat we niet op tijd terugkomen om te verdedigen en daardoor krijgen we een tegentreffer, 2-1 achter. We geven niet op en blijven strijden. Roxana, Esther, Fanny en Stien krijgen open kansen maar de keepster van DBS komt elke keer goed uit of heeft geluk dat de bal net naast is geschoten. En zo luidt het eindsignaal. Jammer, maar we hebben prima gevoetbald!

FC Lighttown DA2 – FC Skiete Willie DA1 3-2

 

Het nieuw seizoen is weer van start gegaan en hoe: onze nieuwe voetbalkleren zijn vergeten. Met witte T-shirts en wielrenbroeken luisteren wij naar de toespraak van de coach over tactiek en teamgeest. Na een korte warming up en het snel omkleden van bezwete voetbalkleren van Dames 1 is de start onwennig gegaan en kregen we een snel tegendoelpunt, 0-1. Gaandeweg groeien we langzaam naar elkaar toe door met elkaar te communiceren en elkaar te steunen spelen we steeds beter. Patricia krijgt een bal toegediend en maakt de gelijkmaker. Tegen het einde van de 1e helft raken we vermoeid en Ellen raakt geblesseerd. Tijdens de rust vertelt Patrick dat we goed bezig zijn en zo moeten blijven voetballen. Fanny maakt uit een lange en lage afstandschot vanaf de middenlijn en doelpunt, 2-1. We krijgen vertrouwen en meteen maakt Patricia haar 2e doelpunt. De tegenstandsters raken gefrustreerd en het is niet gemakkelijk hiermee om te gaan. Na een por, geduw of getrek raken we uit concentratie en krijgen een benauwde tegendoelpunt, 3-2. Nog 5 minuten te gaan, gelukkig leiden we niet nog meer af en we blijven voetballen zoals het moet. Zodra het eindsignaal luidt zijn we opgelucht en pakken verdiend 3 punten.


Team:

Wesley Schepers (K)
Bram Koopmans
Joost Bazelmans
Ben Leyten
Marcel van der Lans
Tijn Groenevelt
Luc Philippens
Mohammed Akzaz

Coach: Martijn van Heesch

3e ronde DOVENCOMPETITIE (17 april te Zutphen)

Lighttown 1: Wesley (K), Ben, Bram, Joost, Tijn, Luc en Mohammed
Coach: Martijn

Lighttown 1 – Black Eagles 2: 8 – 5

Luc 2x, Ben 3x, Joost 2x en Mohammed 1x

Lighttown 2 – Lighttown 1: 4 – 2

Joost 2x

Lighttown 1 – ADSV 2: 2 – 0

Luc 1x en Tijn 1x

Lighttown 2 is kampioen van de 2e klasse en promoveert naar de 1e klasse!
Lighttown 1 is op de 3e plaats geëindigd.

Programma 2e ronde Leek, 9 januari 2011

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur  FC Lighttown 2 – FC Lighttown 1 6 – 4
12.20 uur  ADSV 3 – FC Lighttown 1 3 – 1
14.40 uur FC Lighttown 1 – Black Eagles 2 10 – 3

Verslagen:

Lighttown 1 – Lighttown 2 4-6
Doelpunten:
Marcel 2x
Mohammed 1x
Tijn 1x

Het was een interessante wedstrijd met veel strijdlustig. We kwamen al meteen met 1-4 achter besloot ik Bram als vliegende keeper gebruiken om ons tegenstander meer druk te zetten, kwamen we gelukkig weer terug met 4-4.
Maar helaas maakte Bram ( vliegende keeper ) een foutje, daardoor zijn we weer met 4-5 achter, dan hebben we geen energie meer om weer opnieuw terug te vechten en toen is de eindestand 4-6 geworden. Ik merk dat wij als team terug vechten een sterkste punt hebben, dus vasthouden!!!

ADSV 3 – Lighttown 1 3-1
Doelpunten:
Marcel 1x

Het was geen leuke wedstrijd met veel frustraties tussen 2 teams en met slecht gefloten scheidsrechtster, gevolg dat Mohammed een rode kaart kreeg. We hebben gewoon heel slecht gevoetbald waarvan 1 tegendoelpunt die echt onnodig was, ons spelers konden de bal niet meer vinden waar de bal was terwijl ie naar de doel rolde… Hopelijk dat we ons foutjes geleerd hebben en om volgende keer nog een keer gebeuren voor te komen!
Enige wat we wel kunnen is positief blijven/denken!

Lighttown 1 – Black Eagles 2 10-3
Doelpunten:
Mohammed 3x
Joost 3x
Marcel 2x
Ben 1x
Bram 1x

Eindelijk hebben we goed en heerlijk gevoetbald, ik dacht toen: waarom voetballen we nu pas erg goed en wat ik allemaal gezegd heb zijn wel uitgevoerd!?
Door goede combinatiespel en positiespel zijn we met ruime cijfer gewonnen. Enige minpunt is dat we nog steeds niet meteen terug kunnen lopen als we balverlies hebben, jammer omdat het zo belangrijk is!
Ik ben toch erg tevreden op jullie!

Stand:

Uitslagen 1e ronde Haarlem op 3 oktober 2010

Wedstrijd Ruststand Eindstand
11.10 uur Black Eagles 2 – FC Lighttown 1 – 6 – 6
14.05 uur ZVV Doorbraak 2 – FC Lighttown 1 – 2 – 7
15.50 uur FC Lighttown 1 – GDVV Martinistad 3 3 – 3

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Wesley Schepers 0
Bram Koopmans 1
Joost Bazelmans 4
Ben Leyten 3
Marcel van der Lans 2
Tijn Groenevelt 1
Luc Phillipart 0
Mohammed Akzaz 4
Joris Veroude (invaller) 1

Stand:

Verslagen:
Lighttown 1 – Black Eagles    6-6

Doelpunten:
Joost Bazelmans 2
Marcel vd Lans 2
Tijn Groenevelt 1
Ben Leijten 1

Het was gewoon een pittig en strijdlustige wedstrijd. We waren eerst met 6-2 voor maar helaas hebben we de overwinnig helaas alsnog toch weggegooid, heel zonde! Wat de oorzaak was heel duidelijk, omdat we na balverlies niet meteen terug kunnen lopen en verdedigen kunnen de spelers van ons tegenstander heel snel naar voren en dan krijgen we al zomaar meteen een paar onnodige tegendoelpunten! Ze weten ook meteen wat we een zwakke punten hebben… Dat had gewoon niet moeten gebeuren maar helaas, hopelijk dat het zeker laatste keer is. Verder hebben we wel lekker gevoetbald ondanks gelijkspel.

Lighttown 1 – Doorbraak 2    7-2

Doelpunten:
Mohammed Akzaz 3
Joost Bazelmans 2
Ben Leijten 1
Bram Koopmans 1

Het was duidelijk dat we door heel goede positiespel met een ruime cijfers gewonnen hebben. Dat is wat we precies nodig hebben en willen, dus vasthouden! Ze hebben ook paar foutjes van vorige wedstrijd geleerd, want ons spelers liepen al heel snel terug en op hun eigen posities toen we balverlies hadden. We hebben verder heerlijk gevoetbald en op weg naar het laatste en belangrijke wedstrijd!

Lighttown 1 – Martinistad    3-3

Doelpunten:
Joris Veroude 1
Mohammed Akzaz 1
Ben Leijten 1

We hadden nog 1 punt nodig om door te gaan, het was pittig en spannende wedstrijd! Joris Veroude komt even bij ons invallen omdat Joost Bazelmans geblesseerd was. Dankzij Joris waren we met 1-0 voor en Joris kreeg daarna een gele kaart en moest 2 minuten aan de kant omdat hij onnodige overtreding maakte, zonde! En gevolg kregen we dan al meteen tegendoelpunt terwijl we 1 speler te kort hebben. Helaas kregen we bij begin van 2e helft alweer meteen tegendoelpunt en met 1-2 achter en dan besloot dat ik Bram Koopmans meteen als vliegende keeper voor strijdlustige Wesley Schepers wisselde omdat ik de keeper die ook goed kan voetballen nodig heb om door te drukken. We hebben tot de laatste seconde lang gestreden en gelukkig dankzij goal van Ben (assist van Bram als vliegende keeper!) bij laatste seconde zijn we met 3-3 gelijkspel, maar voor ons voelen we toch als overwinning omdat we door kunnen gaan naar de “promoveer-poule”!
En nu op weg naar de volgende ronde!


Team:

Willem-Jan Maasakkers
Joris Veroude
Tjande Syranamual
Kevin Tolk
Gerrit Vissers
Niels Geisel
Richard Wolters
Mike Wopereis
Raph Eykenboom
Marijn Schoenmaker

Coach: Dylan van Bommel

Programma 3e ronde, Zutphen

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur FC Lighttown 1 – FC Lighttown 2 1 – 1 2 – 5
12.55 uur FC Lighttown 2 – ADSV 3 0 – 1 1 – 1
14.40 uur Black Eagles 3 – FC Lighttown 2 0 – 3 0 – 6

We waren met 8 spelers. Er is maar een speler niet gekomen vanwege een andere belangrijke wedstrijd.
Onze team komt om kampioen te worden.

1e wedstrijd tegen lighttown 1

We waren gespannen maar zij ook en we spelen een aardig potje.
Na de eerste helft stond het 1-1 en ik ben niet zo tevreden. Ik zei: kom op team willen jullie winnen? Zo ja, dan gebeurt dat en uiteindelijk wonnen we met 5-2.
Maar team 1 was iets beter dan in de 2e ronde in Leek meen ik.
Ga zo door team 1

Rust 1-1 eindstand 5-2

Doelpunten:
Marijn 2
Joris 1
Gerrit 1
Raph 1

2e wedstrijd tegen adsv3

We hebben in de 2e ronde verloren van hun en dus moeten we winnen om kampioen te worden. Maar we komen met 1-0 achter en opeens raken we in paniek en dat is niet de bedoeling. We hebben haast om doelpunten te maken.
We hadden wel veel kansen maar we maken deze niet af. We moeten niet verliezen.
We spelen zo rommelig en zenuwachtig. Nog 5 min te gaan en gelukkig weten we te scoren via Mike en gelukkig pakken we toch nog een punt. Maar het is nu nog niet afgelopen want er moet nog een wedstrijd gespeeld worden. Blijft spannend !!!!

Rust 0-1 eindstand 1-1

Doelpunt: Mike 1

3 wedstrijd tegen Black eagles 2

We blijven kalm spelen en spelen goed over en er werd ook lekker gevoetbald. Ze waren een makkelijke tegenstander. We stonden na de eerste helft al met 3-0 voor en het ging goed. We waren veel beter dan hun en we bleven aanvallen en zo wonnen we met 6-0.

Rust 3-0 eindstand 6-0

Doelpunten:
Mike 3
Kevin 1
Raph 1
Marijn 1

We zijn afhankelijk van de andere westrijd van Lighttown 1 tegen adsv 3
Lighttown moet winnen van adsv en dan zijn wij kampioen.
Gelukkig wonnen ze en zo zijn we kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1e klasse.

Team 1 bedankt dat jullie Adsv3 verslagen hebben.
Jullie maken ons ook een beetje kampioen en team 1 en team 2 hebben goed samengewerkt.

Programma 2e ronde, 9 januari 2011 Leek

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur FC Lighttown 2 – FC Lighttown 1 3 – 1 6 – 4
12.55 uur FC Lighttown 2 – Black Eagles 2 3 – 0 10 – 0
14.40 uur ADSV 3 – FC Lighttown 2 1 – 0 3 – 2

Stand:

2e ronde in Leek.
Er waren 6 spelers in leek.
Waarvan 3 spelers geblesseerd en 1 speler op vakantie.

1e wedstrijd tegen Lighttown 1

Deze wedstrijd ging wel aardig spel tegenstander.
Wel spannend even, twee teams willen winnen maar het blijkt dat we net iets beter dan hun zijn.
We spelen zo kleins verschil kwaliteit dan team.
We stonden na de eerste helft met 3-1 voor en was ik wel beetje tevreden.
Maar opeens kwam team 1 sterk terug inde tweede helft.
Zij kwamen terug naar 4-4 en ik zei oh nee kom op team niet opgeven en rustig aan veel overspelen.
Maar na een fout van hun kwamen wij op 5-4 en daarna weer op 6-4
Over algemeen ben ik niet zo tevreden maar nu op naar de volgende 2 wedstrijden.

Doelpunten:
Tjande 3
Gerrit 1
Mike 1

Rust 3-1 en eindstand 6-4

2e wedstrijd spelen we tegen black eagles 2

Tegen deze tegenstander hebben we nog nooit gespeeld. Ze hebben weinig ervaring maar ze groeien goed.
We waren veel beter in deze 2e wedstrijd dan in de 1e wedstrijd.
We spelen heel goed samen en dus complimenten voor het team.
Ze hebben goed geluisterd naar me en we winnen met 10-0, een mooie uitslag.

doelpunten:
Tjande 4
Gerrit 2
Joris 2
Mike 1
Marijn 1

Rust 3-0 eindstand 10-0

3 wedstrijd spelen we tegen Adsv3

Adsv is jonge ploeg met een goede techniek maar het samenspel is minder.
We kwam 1-0 voor rust, maar we waren niet zo goed. En te afhankelijk van de scheidsrechter en de tegenstander waren vrij agressief en speelt slordig. We raken in de war.
We moeten rustig aan doen en we spelen iets beter dan hun. Maar uiteindelijk komen we net tekort en verliezen we met 3-2, jammer voor het team.

Doelpunten:
Mike 1
Joris 1

NU op weg naar de derde ronde en proberen kampioen te worden.

Uitslagen 1e ronde Haarlem 3 oktober 2010

Wedstrijd Ruststand Eindstand
10.35 uur ZVV Doorbraak 1 – FC Lighttown 2 0 – 2 2 – 5
12.55 uur FC Lighttown 2 – ADSV 3 1 – 1 4 – 3
14.40 uur FC Lighttown 2 – GDVV Martinistad 4 2 – 0 6 – 0

Stand:

Topscorers:

Naam: Doelpunten:
Willem-Jan Maasakkers 0
Joris Veroude 7
Tjande Syranamual 0
Kevin Tolk 5
Gerrit Visser 1
Niels Geisel 0
Richard Wolters 0
Luc Philippens (invaller) 2

Stand:

Verslagen:

In de 1ste ronde van de dovencompetitie waren aanwezig: Willem Jan, Joris, Kevin Gerrit, Richard en Luc (invaller van team 1). Tjande en Dylan kwamen niet omdat ze last van een blessure. Marijn Schoenmaker is de trainer van Lighttown 2. Hij kon niet komen i.v.m. jubileum van zijn vader. Dylan vervangt Marijn als coach van team 2.

Lighttown 2- Doorbraak 1 5-2 (2-0)

Doelpunten:
Joris 3
Kevin 2

De spelers zijn zenuwachtig. Ze moeten even aan elkaar wennen om met elkaar een wedstrijd te spelen. Het ging steeds beter. Er werden mooie doelpunten gemaakt door Joris en Kevin. De verdediging heeft ook prima gespeeld.

Lighttown 2- ADSV 3 4-3 (1-1)

Doelpunten:
Joris 1
Kevin 1
Luc 2

De tegenstander was moeilijk voor ons, want de conditie van de tegenstanders was beter dan die van ons. In de laatste seconde scoorde Joris van afstand. Iedereen juichte van blijdschap dat ze 3 punten hadden gehaald voor een plek in de 2de ronde.

Lighttown 2 – Martinstad 4 6-0 (2-0)

Doelpunten:
Joris 3
Kevin 2
Gerrit 1

De tegenstander was makkelijk voor ons. We hadden met veel plezier en lekker goed gespeeld. Richard heeft heel goed gespeeld. Kevin en Gerrit hebben ook heel goed gespeeld. Ze hebben goed geluisterd naar de coach en scheidsrechter. Ze hebben rustig gespeeld.

Ik ben trots op jullie!! Jullie hebben netjes gespeeld, goed geluisterd en natuurlijk gewonnen!! Het belangrijkste is dat we sportief gespeeld hebben.
Met de overwinning gaan we met z’n allen naar de kantine!! Gezellig!
Luc, bedankt dat je met onze team mag mee spelen.